Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı bir dolandırıcılık sistemi! Yabancılara ürün satışı

rain man
19-09-2017, 10:05
Herkese selam. Bu sabah tuhaf bir satış tecrübesi yaşadım, pek satış da olmaz dolandırıcılık örneği tecrübe ettim diyelim.

***** sitede sattığım kullanmadığım iki bilgisayar var, WhatsApp'tan numarası yabancı operatöre ait profilinde amerikan askeri olan bir kişi ulaştı. Konuştuk ettik ingilizcesi çok tuhaftı. Sözde kendisi incirlikte asker, kuzeni Nijeryada öğrenci onun için bilgisayar arıyor. İlkinin bataryası zayıf diye kabul etmedi sonra nerdeyse üç katı fiyat olanı istedi birden. Üsten çıkamadığı Nijeryaya benim göndermemi istedi, pttyi aradım Nijerya gümrükte sorun olmaz bizden yana sorun yok dediler sorun olmayacağını söyledi.

Ben de usulen ürünün fiyatını gönderin hesapta göreyim sonra hazırlar pttye gider ücreti hesaplatır onu da talep ederim gönderirsiniz dedim yoksa güvenemem dolandırıcı mi değilsiniz diye. Ben size nasıl güvenicem dedi sahibindende eski ve dereceli kullanıcı olduğum için güvenebilirsiniz dedim.

Ardından WhatsApptan aradım, yani çok öyle speaking tecrübesi olan biri değilim ama duyduğum sesin beyaz bir amerikalı asker değil net bir şekilde Afrikalı aksanına sahip grammar'ı bitik biri olduğunu anlayınca kapadım telefonu. Kamera açmasını istedim. (eski omegle'cilerden kim kaldı) sözde arkadaş eğitim sırasında telefonu düşürmüş çalışmıyormuş. :)

Konuyu araştırdım Nijerya baya ünlüymuş hatta ben Nijeryaya gönderimi sorduğumda ptt görevlisi dolandırılma hikayesi çok fazla dikkat edin dedi.Usul şuymuş, satıcıya bi mail geliyor, sözde bank of America hesabına şu kadar dolar gelmiştir diye mail atıyor bankaya yansıması iki üç günü bulur deniyor vs. Ardından siz de güvenip postaliyorsunuz geçmiş olsun :

Benzer hadise başınıza gelirse aklınızda olsun.

Maxi
19-09-2017, 11:15
böyle şeyi kolay kolay kimse yemez zaten
insanlar dolandırıla dolandırıla çakal gibi oldu :D
artık kolay değil o işler, herkesin gözü açıldı.

ben hala telefondan kandırılan insanlara inanamıyorum ve üzülüyorum
hani polis gibi arayıp yaşlı veya genç! insanların milyonlarını götürüyorlar ya
3 saat telefonda konuşup hala ayılamayan insanlar var şaka gibi

MCN21
19-09-2017, 11:23
Hesapta görmeden parayı neden göndereyim paketi? :D

Bir ara çok ünlüydü satış sitesinde yurt dışında kardeşim var ona alıcam ürünü parayı göndereyim siz ürünü kargolayın diyenler. 1-2 konuşmuştum sonra kaale almamıştım :)
Demekki hikayenin devamı bu şekildeymiş :D

Diyadin
19-09-2017, 11:24
Ey Nijerya sen kimsin ya :D

Burası Türkiye abi adam kapısına hırsız için köpek bağlıyor köpeği çalıyorlar :D

Daha çok çalışmaları lazım :D

coolvtec
19-09-2017, 11:25
böyle şeyi kolay kolay kimse yemez zaten
insanlar dolandırıla dolandırıla çakal gibi oldu :D
artık kolay değil o işler, herkesin gözü açıldı.

ben hala telefondan kandırılan insanlara inanamıyorum ve üzülüyorum
hani polis gibi arayıp yaşlı veya genç! insanların milyonlarını götürüyorlar ya
3 saat telefonda konuşup hala ayılamayan insanlar var şaka gibi

Fazla büyük konuşmamak lazım. :)

rain man
19-09-2017, 11:31
Hesapta parayı görene kadar sorun yok modunda olsam da ona da bi yöntem bulmuş olurlar diyerek sürekli kolluyorum ama çok büyük konuşmamak lazım cidden :)

Bazen hiç beklemediğiniz anda geliyor bir hadise :)

Ayrıca Nijeryali dolandırıcılara esenler gazıOsmanpaşa vs'ye gelmesi konusunda buradan duyuruda bulunuyorum. Özellikle kapalı çarşıda iki gün takılsınlar master ile mezun olduktan sonra tekrar deneyebilirler :D

MK8800
19-09-2017, 11:32
Hem küçük çaplı , hem amatör mesleğe saygı da kalmadı :D Eyfel kulesini hurdacılara satan eskilerden kim kaldı

MeRtCaN
19-09-2017, 11:45
parası olup mal çok bizim memlekette herkes her seyı yıyor

arda35
19-09-2017, 12:16
Saçma ötesiymiş. Parayı hesapta görmeden taa Nijerya'ya ürün gönderen varsa onlara müstahak ama.

rain man
19-09-2017, 12:20
Yani 3000 tl için bu emeği vermek. Hatta orada ederi daha az olacak bir ürün için incirlikte amerikan üssü olduğunu bilecek kadar destekli bi hikaye yazan Nijeryalinın çabası takdire şayan tabi yine de :) uzaktan konuyu okuyunca yer mi bunu insan diyor ama inandırıcılık katsayısı yüksek

denizhandinc
19-09-2017, 12:28
memlekette herkes cakal degil. cok efendi saf insanlar var. onları tutturana kadar deniyolar bu numaraları

marikan
19-09-2017, 12:35
Bunu banada denediler:) Fotoğraf makinesi lensi satıyordum. Çakma bir mail geldi, kargoya verince para hesabına geçecek filan. Biraz işlettim adamı sonra bir daha cevap vermedi zaten. :)

MBuğra
19-09-2017, 13:36
Geçende beni 05317147961 numaradan malumm sitedeki laptop ilanı için aradılar. Ortak bir yerde buluşma olarak anlaşmamıza rağmen, yarı yolda adam beni dükkanına çağırdı. Ben de işkillendim, dedim ben ayağına mal getiremem, sözleştiğimiz cafe oturuyorum sen gel. 1 saat sonra gelen giden arayan olmayınca ben de ayrıldım. Telefon numarasını da googla yazdığımda dolandırıvı olduğunu gördüm. Herkese böyle numara çekiyorlar.

05317147961 UYARI! Şupheli Numara | 5 YORUM VAR (http://www.nosorgulama.com/tel/05317147961)

Maxi
19-09-2017, 14:30
Fazla büyük konuşmamak lazım. :)

bizim başımıza geldide oradan biliyorum
bu yavşaklarda sizin + tüm ailedekilerin bilgileri,telefonları var

önce annemi ev telefonundan arayıp kandırmaya çalıştılar
aradan 1-2 hafta geçti sonra babamı aradılar cepten, babam sağlam yardırmış bunlara
sonra 1 ay falan geçti beni aradılar sonuç klasik tabi..

herşey, bütün bu bilgileri bunlara para karşılığı satan bazı kuruluşlarda çalışan soysuz`larla başlıyor

edit:
karşıdaki önce adını soruyor 3 kere peş peşe
sonra bütün bilgilerini sayıyor ohooo herşey var
sonra nerede olduğunu soruyor 3 kere!
taktik hep aynı, babamada öyle yapmış

hakan çalışkan senmisin? evet
hakan çalışkan senmisin? evet?
hakan çalışkan senmisin? evet!

sonra
şu an evdemisin? evet
şu an evdemisin? evet evdeyim???
şu an evdemisin? EVDEYİM AMK! NE VAR?

ondan sonra telefon kapanmıştı :D

EREN34
19-09-2017, 16:02
Hushed uygulaması ile telefonda 2. bir no yaratabiliyor. Bu no da +1 ile başlıyor. Hatta whatsapp hizmetinde var. Adam bunu kullanıp kendini asker gösterip dalgasına bakıyor