Orijinalini görmek için tıklayınız : VCDS VAGCOM Kodlamalar - Video
Mehmetmert
26-09-2017, 07:46
Arkadaşlar VAG Grubu adaptasyon ve kodlamalar adına videolar çekmeye başladım.Milletin gizli özellikler , vagcom , kodlama ...vs zırt pırt dediği muhabbetler.Elimden geldiğincede yardımcı olmaya çalışırım sizlere.
Ciddi vaktimi alıyor malesef kodla video çek , render yap , yükle...vs o yüzden biraz ağır ilerliyoruz ama 1 aya biter diye düşünüyorum.Forumdada sabit konumuz yok benim bildiğim kadarıyla.
Bu llinkteki oynatma listesini güncellecikte düzenleyeceğim sırasıyla burdan bakabilirsiniz ( Vagcom Lecture 1 | Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS Tweaks | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&list=PLgsSyK2PsB8VSPpJrNo6xXUSGczhMM12A) )
-İlk olarak basit yedek alma , ne yapabilirsiniz ne işe yarar , hangi araçlara neler yapabilirsiniz uzun uzun bunu anlattım.,
Vagcom Lecture 1 | Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS Tweaks | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&t=4s)
https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&t=4s
ve artık başlıyoruz.Alarm kodlaması(alarm opsiyonu olmayan araçlara )
Vagcom Lecture 2 | Alarm Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Y2HUIpoXHvo)
https://www.youtube.com/watch?v=Y2HUIpoXHvo
Amerikan Parklar
Vagcom Lecture 3 | Us Lights Coding | Amerikan Park | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DjU49A76Rg4&t=34s)
https://www.youtube.com/watch?v=DjU49A76Rg4&t=34s
Sormak istedikleriniz olursada burdanda cevaplarım , seriyi hızlı bir şekilde bitirmeye çalışacağım elimden geldiğince.Sormak istedikleriniz olursada elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım , başta biraz garip, zor ve karışık gelebilir ama cidden bir cacığı yok
Guzel konu. Ellerine saglik.
Mehmet süper olmuş eline sağlık.
Bir şey sorayım sana vas5054a cihazım var ama programı yok Odis mi ne gerekiyor dediler bunu nerden bulabilirim.
mk6 golfde ayna katlama bir türlü olmadı. Yapabilirsen cuma namazınadn sonra dua ederim sana :D
Gokhan43
26-09-2017, 08:56
mk6 golfde ayna katlama bir türlü olmadı. Yapabilirsen cuma namazınadn sonra dua ederim sana :D
MK6 Golf kapı ünitesi GEN3 olduğu için malesef adaptasyona izin vermediği için yapılamıyor.
Ya kapı modülü değişecek ya da içindeki eeprom flashlanacak :)
Mehmetmert
26-09-2017, 09:02
Mehmet süper olmuş eline sağlık.
Bir şey sorayım sana vas5054a cihazım var ama programı yok Odis mi ne gerekiyor dediler bunu nerden bulabilirim.
Abi inan vasla ilgili hiçbir fikrim yok , odisle ilgilide sadece servisteki cihazları kullandım onunda mantığı hemen hemen aynı VCDS ile ,yetki fazla ve Türkçe.Tabii servis cihazı olmasındanda kaynaklanıyor bu.
Mehmetmert
26-09-2017, 09:51
Kadran selamlamayıda ekledim
Vagcom Lecture 4 | Staging Kadran Selamlama | Indicator Celebration | Attivazione Staging - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bSeG5lV6DCs)
https://www.youtube.com/watch?v=bSeG5lV6DCs
bu konunun altında veya youtube'da birde vcds kablo sattınmı öff deme keyfine ben diyim :D
güzel ve yararlı bilgiler,nette görselli yabancı kaynaklardaki kodların direk video hali tebrikller.
Mehmetmert
26-09-2017, 10:52
bu konunun altında veya youtube'da birde vcds kablo sattınmı öff deme keyfine ben diyim :D
güzel ve yararlı bilgiler,nette görselli yabancı kaynaklardaki kodların direk video hali tebrikller.
Kablo falan satmakla uğraşilmaz ya , videosunu cekmesi ayri bir dert birde o ise girersek isin icinden cikilmaz hal alir :D Birde interneti acarlar , kablo bozuk cikar...vs icim daraldi :D
Bu arada genelde mqb platformu olarak gidicem kodlamada , eskilerde cok fazla sey olmuyor zaten
Gökhan Bilgin
26-09-2017, 10:53
Hayırlı olsun konu yararlı olmuş emeğine sağlık :)
eline sağlık, bid ebişey sorucam midline plus golf'te leaving home ve anahtar ile aynaları kapatma açabilir miyiz ? Ve gündüz farlarıyla arka stoplarıda yaktığımızda ayarlardan bu 2sinide kapatıp açabilir miyiz ?
ozan gülle
26-09-2017, 11:39
Hocam valla çok faydalı olmuş alarm kodlamısını ne zamandır istiyordum gerçi bende ki kablo baya eski 12,12 falandı sanırım benim kablo artık iş görmez yeni kablo bulmak lazım yada satın almak lazım
Eline sağlık, parayla kodlama yapanların ocağına incir ağacı diktin şimdi :D
pekii bir soru daha OnurK ya katılayım :)
2014 golf için benim hangi seri sürüm vs kablo almam lazım o da ayrı bir dert amk :)
2014 golf için benim hangi seri sürüm vs kablo almam lazım o da ayrı bir dert amk :)
Olum sen ne anlarsın lan o işlerden, 2 özellik açıcam diye p.c edersin bozulur araba :D
Mehmetmert
26-09-2017, 12:16
Hayırlı olsun konu yararlı olmuş emeğine sağlık :)
Yararı olursa ne mutlu :)
eline sağlık, bid ebişey sorucam midline plus golf'te leaving home ve anahtar ile aynaları kapatma açabilir miyiz ? Ve gündüz farlarıyla arka stoplarıda yaktığımızda ayarlardan bu 2sinide kapatıp açabilir miyiz ?
Şimdi Coming home ve Leaving home yaparız bunda sıkıntı yok ama gece gündüz yanar sensör olmadığından.Aynaları kapatma ve açmadan kasıt katlanır ayna ise bu kodlama ile mümkün değil içinde mekanik olarak motoru yok. Gündüz giderken arka Stopların yanmasını kodlarsak , yol bilgisyarından gündüz farını kapatırsanız ön ve arka sönücektir
Hocam valla çok faydalı olmuş alarm kodlamısını ne zamandır istiyordum gerçi bende ki kablo baya eski 12,12 falandı sanırım benim kablo artık iş görmez yeni kablo bulmak lazım yada satın almak lazım
Aracınız 12 veya 13 model ise denemenizde fayda var , adaptasyon çok geç geliyor 12.12.0da ilk sürüm olduğu için ama daha yeni modelse malesef adaptasyon kanalı inaktif halde durucaktır
Her VAG'cı yapabilir aslında basit iş gerçekten mantığını kavrayınca
15.7. üstü sorunsuz okur ama sıfırdan alınıcaksa 17.x.x sipariş edin aliexpressden (17.1.3 sanırım en günceli ) Kafaınıza yatan satıcıdan alabilirsiniz :)
Olum sen ne anlarsın lan o işlerden, 2 özellik açıcam diye p.c edersin bozulur araba :D
takacam kabloyu vercem kırbacı :)
ozan gülle
26-09-2017, 13:33
Araç 2014 model sanırım başka kablo bulmamız gerekecek
Mehmetmert
26-09-2017, 13:36
Araç 2014 model sanırım başka kablo bulmamız gerekecek
Bir tane 17.1.3 al be abi belki izmirde arkadas vardir yardimci olur techten :)
individual
26-09-2017, 13:37
Eline sağlık kardeşim.Güzel bir kanal olmuş bilgilendirici.
Bir tane 17.1.3 al be abi belki izmirde arkadas vardir yardimci olur techten :)
ne kadar cahilim bu konuda anlatamam :)
şimdi fiyatlara baktım 17.1.3 için 220 usd - 110 usd ve 22 usd fiyat var bu ne amk :)
Mehmetmert
26-09-2017, 13:55
şimdi fiyatlara baktım 17.1.3 için 220 usd - 110 usd ve 22 usd fiyat var bu ne amk :)
Muhtemelen 220 dolar olan 10 adet, 110 dolar olan 5 adet (pcs) olarak yazıyordur :) VCDS 17.1.3 yazınca çıkanlardan satıcının hangisinin puanı yüksekse al geç abi
Mehmetmert
26-09-2017, 14:42
17.8 de çıkmış ben arkada kalmışım abi onuda alsan olur :D
ya git emile kodlasın hacı ne ugrasıyon :D dükkanda olaydım boş bi vakitte bende hallederdim de malesef diilim :D
kanka bence bızım gıbı yanı para ıle kodlama yapanlar ıcın daha ıyı oluyor boyle seyler
kendılerı kurcalıyorlar bozuyorlar bız tekrar duzelmeye 2 katı para alıyoruz :D :D :D
Mehmetmert
26-09-2017, 17:02
Dediklerimi yaparsaniz birsey olmaz
Bozarsanizda duzeltmeniz icin elimden geleni yaparim :) Ucretsiz
Dediklerimi yaparsaniz birsey olmaz
Bozarsanizda duzeltmeniz icin elimden geleni yaparim :) Ucretsiz
Kullandığın kablo orjinal mi ? :) açıkcası böyle iddalı şeyler yazmak pek hoş değil ok yardımsever ol,ok tanıt,ok anlat ama paraya sekte uğratmak hoş değil.Gün gelir kodlama yapan aadam bile çözemiyo veya ist çok biligili kişiler var işin içinden çıkamıyo vsvs gibi.
rosstechtenten alınmaysa tebrikler hobi için çok zenginsiniz.Değil ise 1gün bozulcak o yüzden bu kadar güven dolu yazmayın :D :hehe:
Mehmetmert
26-09-2017, 18:18
Kullandığın kablo orjinal mi ? :) açıkcası böyle iddalı şeyler yazmak pek hoş değil ok yardımsever ol,ok tanıt,ok anlat ama paraya sekte uğratmak hoş değil.Gün gelir kodlama yapan aadam bile çözemiyo veya ist çok biligili kişiler var işin içinden çıkamıyo vsvs gibi.
rosstechtenten alınmaysa tebrikler hobi için çok zenginsiniz.Değil ise 1gün bozulcak o yüzden bu kadar güven dolu yazmayın :D :hehe:
Beni yanlis anladiniz sanirim , ben kimsenin ekmeginde degilim , tabiki iddiali degilim est. Ama yardimci olmak isterim bozarsa heleki bu forumdan birisi. Orjinal kablomuzda var , kendisi buraya uye Cagatay abi sagolsun alsam 10 gun vermesem istemez benden kabloyu.
Su anki kablo 1 yildir bende aktif sanirim bozulma icin kablodan bahsediyorsanizz , arabadan bahaediyorsaniz 2013 yilinda yeterince bozup duzelttim kendi aracimi, bana cok katkisi oldu :)
Mehmetmert zaten kimsenin ekmeğine taş koyayım bakın bu iş kendi paranızla da yapılıyor enayi gibi gidip ücretli yapanlara para ödemeyin diye bir şey yazmamış . Ilgisini çektiği için imkanlar dahilinde yardımcı da olurum sorun değil yazmış ben iddiali bir kısım göremedim .
Ha kendisi arkadaşımdır yapıp bozduğu da biri falan olursa gelsin kefili benim ticaretinde dahi olmasa da mağduriyet yaşamaz kimse
Mehmetmert
26-09-2017, 19:27
Mehmetmert zaten kimsenin ekmeğine taş koyayım bakın bu iş kendi paranızla da yapılıyor enayi gibi gidip ücretli yapanlara para ödemeyin diye bir şey yazmamış . Ilgisini çektiği için imkanlar dahilinde yardımcı da olurum sorun değil yazmış ben iddiali bir kısım göremedim .
Ha kendisi arkadaşımdır yapıp bozduğu da biri falan olursa gelsin kefili benim ticaretinde dahi olmasa da mağduriyet yaşamaz kimse
Baskan ben birsey demedimki anlamadim ki , hayir yani servise gitse zaten 5 dkde odisten orjinale :)
Eline sağlık güzel paylaşım olmuş Mehmetmert
Golf 7 varken epey soru sormuştum sana Özel Mesajla o zaman da baya yardımcı olmuştun.
3 dakikalık işe 100-150 TL vermeyin diye adam uğraşıp video çekiyor, bence yapıcı olmak gerekir.
Video işi de çok güzel olmuş, emeğine sağlık kardeşim. Mehmetmert
Güzel paylaşım olmuş eline sağlık. Tümünü izleyeceğim en kısa zamanda. Belki değinmişsindir ama buradan da sormak istedim bu klişe soruyu: bu uygulamalar aracın garantisini etkiliyor mu? Dsg sağ olsun garantiye muhtaç etti :)
Piyasada kodlama yapanlarin cogu 20 dolarlik aliexpr kablo kullaniyor. Mehmetmert daha ne yapsin. Gayet iyi niyetli. Su alarm kodlamasa sirf 50 lira aliyorlar hemde gercek alarmmis gibi milleti kandiriyorlar.
Mehmetmert
26-09-2017, 23:06
Güzel paylaşım olmuş eline sağlık. Tümünü izleyeceğim en kısa zamanda. Belki değinmişsindir ama buradan da sormak istedim bu klişe soruyu: bu uygulamalar aracın garantisini etkiliyor mu? Dsg sağ olsun garantiye muhtaç etti :)
Videoda değindim aslında , garantiyi bozucak birşey yok.Hani yazılım gibi zarar vericek birşey yok.Mesela araçta alarm opsiyonu olsaydı ilk attığım kodlama aktif gelicekti...Ha direkt böyle değilde , içinde atıyorum hareket sensörüde gelcekti ekstra başka kodlarda olcaktı...vs . Ben daha sorun çıkartan servis görmedim , ha amerikan parkı %60 açar Duy'ları eritir giderseniz garantiye amerikan parklar açık gene sorun çıkartabilirler , ama kodlamaları orjinale döndürseniz hiçbir sorun olmaz.
Yani burda servis danışmanının arabasınada , çalışanın golfünede , servis müdürünün arabasınada ben kodlama yapıyorum :D
RafetAraç
26-09-2017, 23:41
merhabalar. öncelikle böyle güzel ve kaliteli bir konuyu paylaştığınz için allah razı olsun. 2013 model yeni kasa a3 aracım var. acaba hangi seri kablodan almam gerekir ?
Mehmetmert
27-09-2017, 05:33
merhabalar. öncelikle böyle güzel ve kaliteli bir konuyu paylaştığınz için allah razı olsun. 2013 model yeni kasa a3 aracım var. acaba hangi seri kablodan almam gerekir ?
Ben tesekkur ederim , 15.7.1 ve ustu aracınızi okur ama almisken en son surumu almakta fayda var.17.1.3 veya 17.8 ikisinden birini alin :)
Arkadaşlar VAG Grubu adaptasyon ve kodlamalar adına videolar çekmeye başladım.Milletin gizli özellikler , vagcom , kodlama ...vs zırt pırt dediği muhabbetler.Elimden geldiğincede yardımcı olmaya çalışırım sizlere.
Ciddi vaktimi alıyor malesef kodla video çek , render yap , yükle...vs o yüzden biraz ağır ilerliyoruz ama 1 aya biter diye düşünüyorum.Forumdada sabit konumuz yok benim bildiğim kadarıyla.
Bu llinkteki oynatma listesini güncellecikte düzenleyeceğim sırasıyla burdan bakabilirsiniz ( Vagcom Lecture 1 | Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS Tweaks | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&list=PLgsSyK2PsB8VSPpJrNo6xXUSGczhMM12A) )
-İlk olarak basit yedek alma , ne yapabilirsiniz ne işe yarar , hangi araçlara neler yapabilirsiniz uzun uzun bunu anlattım.,
Vagcom Lecture 1 | Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS Tweaks | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&t=4s)
https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&t=4s
ve artık başlıyoruz.Alarm kodlaması(alarm opsiyonu olmayan araçlara )
Vagcom Lecture 2 | Alarm Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Y2HUIpoXHvo)
https://www.youtube.com/watch?v=Y2HUIpoXHvo
Amerikan Parklar
Vagcom Lecture 3 | Us Lights Coding | Amerikan Park | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=DjU49A76Rg4&t=34s)
https://www.youtube.com/watch?v=DjU49A76Rg4&t=34s
Sormak istedikleriniz olursada burdanda cevaplarım , seriyi hızlı bir şekilde bitirmeye çalışacağım elimden geldiğince.Sormak istedikleriniz olursada elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım , başta biraz garip, zor ve karışık gelebilir ama cidden bir cacığı yok
sağ ayna aşağıya inmeyi de gösterebilir misin :)
Piyasada kodlama yapanlarin cogu 20 dolarlik aliexpr kablo kullaniyor. Mehmetmert daha ne yapsin. Gayet iyi niyetli. Su alarm kodlamasa sirf 50 lira aliyorlar hemde gercek alarmmis gibi milleti kandiriyorlar.
ben 600$ para verıp orjınal kablo aldım
ısım geregı kodlamadan cok baska ısler ıcın kullanıyorum.,
kodlamayı da 100 tl ye yapıyorum
hatta haftada en az 3 araba gelıyor
kodlama yaptırdık o calsımıyor
farlar sureklı yanık kalıyor dıye bı dolu araba gelıyor :)
Senle remapstayken tanışmıştık sanırım abi, sen bu işin içindesin zaten çok doğru orj şekilde çalışman.Bu konuda yol gösterici olmuş.Kodların bulunduğu bir kitap gibi düşünülebilir.
bir sen doğrusun zaten dimi,herkes kodlama yapabilir burda böyle tecrübeli tecrübeli yazıp durma ' dikkat çekiyosun ' :hehe: :D
Mehmetmert
27-09-2017, 13:55
Kardeşim çektim videosunu , akşam dersten erken çıkarsam atarım buraya :)
Mehmetmert
Passat B8 de direksiyonu sertleştirebiliyor muyuz? Öyle bir duyum aldım ve olabiliyorsa bunu yaptırmak isterim.
Mehmetmert
27-09-2017, 16:42
Mehmetmert
Passat B8 de direksiyonu sertleştirebiliyor muyuz? Öyle bir duyum aldım ve olabiliyorsa bunu yaptırmak isterim.
Evvet ben yaklasik 1 yildir spor modda kullaniyorum direksiyonumu , surus profili secimi opsiyonu olmadigi surece malesef anca bilgisayardan ayarlayabiliyoruz :( Standart normalde geliyor direksiyon
M U R A T
27-09-2017, 17:10
Evvet ben yaklasik 1 yildir spor modda kullaniyorum direksiyonumu , surus profili secimi opsiyonu olmadigi surece malesef anca bilgisayardan ayarlayabiliyoruz :( Standart normalde geliyor direksiyon
golf te var mı
Mehmetmert
27-09-2017, 17:25
golf te var mı
Evet var
Komfort
Normal
Sport
3 Secenek var, araclar normalde geliyor
sürüş profili olmayan mqb de yapılabiliyor mu dediğin direksiyon sertlik seçimi ?
bu arada güzel konu tebrikler
Mehmetmert
27-09-2017, 18:16
sürüş profili olmayan mqb de yapılabiliyor mu dediğin direksiyon sertlik seçimi ?
bu arada güzel konu tebrikler
Evet yapılabiliyor ,yarında onu çekerim olmadı.Sanırım birde otomatik mod vardı direksiyonda tam hatırlamıyorum.
Evet yapılabiliyor ,yarında onu çekerim olmadı.Sanırım birde otomatik mod vardı direksiyonda tam hatırlamıyorum.
iyi olur baya. 44 adaption da olduğunu düşünüyorum hiç kurcalamadım aslında ama senin videonu da bekliyoruz :)
Mehmetmert
27-09-2017, 19:17
iyi olur baya. 44 adaption da olduğunu düşünüyorum hiç kurcalamadım aslında ama senin videonu da bekliyoruz :)
Evet orda . 19249 security accessi giriyorsunda adaptasyonda tam kanalını cidden hatırlamıyorum öyle etrafta lan bir kodda değil araca bağlayınca hatırlarım :(
Mehmetmert
27-09-2017, 19:18
:)
Vagcom Lecture 5 | VW Golf7 Reverse Mirror Down(Dip) | Geri Viteste Ayna İndirme - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pTYK1_gzEcI)
https://www.youtube.com/watch?v=pTYK1_gzEcI
Sürüş profili cidden işe yarıyor mu?Bildiğim okuduğum kadarıyla sürüş profili için lisans satın almak lazım.Hatta bir kaç kişi lisans almasına rağmen yapamadı hala uğraşıyor.
Mehmetmert
27-09-2017, 19:24
Sürüş profili cidden işe yarıyor mu?Bildiğim okuduğum kadarıyla sürüş profili için lisans satın almak lazım.Hatta bir kaç kişi lisans almasına rağmen yapamadı hala uğraşıyor.
Sürüş profili yok bende, sadece VCDS'den direksiyonu değiştirebiliyorsun.Sürüş profili olanlarda bir tuşla ekran üstünden değiştirirken bunda sürekli bilgisayarı bağlamak lazım.Sürüş profili çalıştıran yurt dışında var benim bildiğim 1-2 kişi.Ama benim arabam manuel çokta açıkcası umrumda değil :D Direksiyonda 1 yıldır sertte zaten
Güzel bir konu olmuş, elinize emeğinize sağlık..
"Haters gonna hate" :)
Beni yanlis anladiniz sanirim , ben kimsenin ekmeginde degilim , tabiki iddiali degilim est. Ama yardimci olmak isterim bozarsa heleki bu forumdan birisi. Orjinal kablomuzda var , kendisi buraya uye Cagatay abi sagolsun alsam 10 gun vermesem istemez benden kabloyu.
Su anki kablo 1 yildir bende aktif sanirim bozulma icin kablodan bahsediyorsanizz , arabadan bahaediyorsaniz 2013 yilinda yeterince bozup duzelttim kendi aracimi, bana cok katkisi oldu :)
Mertim zaten hep beraberiz senle VAGCOM un orjinal kablosu var sıkıntı yok ne gerekiyorsa yap kablo senin biliyorsun . :icon_tup:
Mehmetmert
Teşekkür ederim dostum. Paylaşıma devam..
Ankara'da kablosu olan uyandırsın sertleştirelim şu direksiyonu :) 50-100 bayılmadan tabi :)
Mehmetmert
Teşekkür ederim dostum. Paylaşıma devam..
Ankara'da kablosu olan uyandırsın sertleştirelim şu direksiyonu :) 50-100 bayılmadan tabi :)
Kac model bendeki 2016 ya kadar destekliyor hallederiz :D
Kac model bendeki 2016 ya kadar destekliyor hallederiz :D
O zaman halledelim 2015 :)
Sen zaten biliyordun bu kodlama işlerini değil mi?
O zaman halledelim 2015 :)
Sen zaten biliyordun bu kodlama işlerini değil mi?
Bozarsak artik hakkini helal et reis :D
Bozarsak artik hakkini helal et reis :D
Bozarsak mehmetmert düzeltmeye yardımcı olur heralde :)
Sıkıntı yok ya bozuk arabaya alıştık artık :D
Mehmetmert
27-09-2017, 21:33
Bozarsak mehmetmert düzeltmeye yardımcı olur heralde :)
Sıkıntı yok ya bozuk arabaya alıştık artık :D
bozucak birşey yok sıkıntı yok :D
Mehmetmert
28-09-2017, 11:21
Oynatma listesini güncelledim...
Vagcom Lecture 1 | Coding | Nasıl Kodlama Yapılır | VCDS Tweaks | Adaptation - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=R3eX_n2nFfQ&list=PLgsSyK2PsB8VSPpJrNo6xXUSGczhMM12A)
Son bu videoda sellektör attığınızda + Uzunları açtığınızda Sis farınında yanmasını gösterdim elimden geldiğince...
Vagcom Lecture 6 | Golf MK7 Fog Lights Active With High Beam (Sis +Sellektor ) | VCDS Coding Vagcom - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dSinygJPPME&t=139s)
https://www.youtube.com/watch?v=dSinygJPPME&t=139s
Evet orda . 19249 security accessi giriyorsunda adaptasyonda tam kanalını cidden hatırlamıyorum öyle etrafta lan bir kodda değil araca bağlayınca hatırlarım :(
tamamdır bugün bir Golf 7 den bağlandım buldum :)
gerçekten fark ediyor mu ordaki değişikleri denedikten sonra ?
Mehmetmert
29-09-2017, 12:41
tamamdır bugün bir Golf 7 den bağlandım buldum :)
gerçekten fark ediyor mu ordaki değişikleri denedikten sonra ?
Cidden ediyor mesela otoban çıkışlarında yada yonca gibi kısımlarda bayağı sertleşiyor , heleki ESP girsin güzel oluyor :)
Mesela şu harekette direksiyonum taş gibi oluyor :D
1000 Subscriber ( Abone ) Exlusive FWD Drift Golf 7 | Trailer - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=0VZOkM0BPnI)
https://www.youtube.com/watch?v=0VZOkM0BPnI
Güzel o zamaaann
Esc sport videoların da güzeldi yenilerini bekliyoruz :D 2014 makyajlı Polo'muz hiç bi şeye izin vermiyor :)
ottoman32
30-09-2017, 19:50
kardeşim eline sağlık çok güzel videolar çekmişsin sayende hepsini öğreniyoruz ve uyguluyoruz. bu arada yeni videoları da bekliyoruz :)
Mehmetmert
01-10-2017, 09:22
kardeşim eline sağlık çok güzel videolar çekmişsin sayende hepsini öğreniyoruz ve uyguluyoruz. bu arada yeni videoları da bekliyoruz :)
Eyv :) Aksama yetisirse direksiyonu dinamik yapmayi atarim
ottoman32
01-10-2017, 15:29
Eyv :) Aksama yetisirse direksiyonu dinamik yapmayi atarim
ben geri vitese led ampül taktım arıza yaktı. Bir videonuz da nasıl yapılacağını anlatacağınızı söylemiştiniz. Onu anlatma şansınız var mı acaba?
Mehmetmert
02-10-2017, 09:51
ben geri vitese led ampül taktım arıza yaktı. Bir videonuz da nasıl yapılacağını anlatacağınızı söylemiştiniz. Onu anlatma şansınız var mı acaba?
Tamamdır onuda yapacağım müsait zamanda hala kendi arabamda arıza yakıyor :D
Bu arada direksiyon sertlik , yumuşalıkla alakalı kodlama
Vagcom Lecture 7 | Steering Wheel Mode | Direksiyon Modu | Dynamic Comfort | VCDS - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nEqiyYwYYfk)
https://www.youtube.com/watch?v=nEqiyYwYYfk
Çok makul mantıklı işler yapıyorsun helal olsun merdo
Kendi 3-4 aracımız haricinde, Mehmet Mert'in bana öğrettiği kadarıyla belki 50 belki 100 tane araç kodladım, daha biride sorun yaşadım demedi
Yaptığın iş muazzam sonuna kadar devam
Mehmetmert
02-10-2017, 16:11
Çok makul mantıklı işler yapıyorsun helal olsun merdo
Kendi 3-4 aracımız haricinde, Mehmet Mert'in bana öğrettiği kadarıyla belki 50 belki 100 tane araç kodladım, daha biride sorun yaşadım demedi
Yaptığın iş muazzam sonuna kadar devam
Cok vakit almasa dahada guzel olucakta anca boyle , eyv brom :)
-Murat Özcan-
02-10-2017, 23:17
Mk6 Golf Tridline için hangi özellikleri açabiliriz dostum
Mehmetmert
03-10-2017, 07:57
Mk6 Golf Tridline için hangi özellikleri açabiliriz dostum
Gizli Ozellikler - Golf 6 (http://enderelektronik.com.tr/gizli-ozellikler-golf-6.html) Burda yazılanlar tabi donanıma göre değişiyor ,yağmur ve far sensörü yok ise ışıkla ilgili olan hiçbirşey çalışmaz malesef.
Bu arada bu kodlamalayla olmuyor ama aklınızda olsun :) Akü seviyesini öğrenmek , MQB Platformlarında oluyor bu arada...
MQB ( VW - Audi - Skoda - Seat) | Battery Status | Aku Durumu | Batteriestatus - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6ETgNy5UAEM&feature=youtu.be)
https://www.youtube.com/watch?v=6ETgNy5UAEM&feature=youtu.be
ottoman32
03-10-2017, 12:07
Gizli Ozellikler - Golf 6 (http://enderelektronik.com.tr/gizli-ozellikler-golf-6.html) Burda yazılanlar tabi donanıma göre değişiyor ,yağmur ve far sensörü yok ise ışıkla ilgili olan hiçbirşey çalışmaz malesef.
Bu arada bu kodlamalayla olmuyor ama aklınızda olsun :) Akü seviyesini öğrenmek , MQB Platformlarında oluyor bu arada...
MQB ( VW - Audi - Skoda - Seat) | Battery Status | Aku Durumu | Batteriestatus - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6ETgNy5UAEM&feature=youtu.be)
https://www.youtube.com/watch?v=6ETgNy5UAEM&feature=youtu.be
bana bir taş geldi sanki :)
Mehmetmert
03-10-2017, 12:58
bana bir taş geldi sanki :)
Ne tasi be est :)
Mehmetmert
05-10-2017, 23:36
Çok bir Esprisi yokta klima otomatik modda fan hızını görme kodlaması :)
Vagcom Lecture 8 | Blower Status | Klima Auto Konumda Fan Hızı | VCDS | Vagcom - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9t-mx4LYcKs)
https://www.youtube.com/watch?v=9t-mx4LYcKs
-Murat Özcan-
05-10-2017, 23:44
Teşşekür ederim bilgiler için dostum
şu emniyet kemerini susturmak için bi operasyon var mı :)
Var, ben golf7imde kapattım. :) Ama nereden kapattığıma bakmam lazım, mehmetmert bu işin ustası o daha net videolu cevap verir.
Mehmetmert
06-10-2017, 19:54
Var, ben golf7imde kapattım. :) Ama nereden kapattığıma bakmam lazım, mehmetmert bu işin ustası o daha net videolu cevap verir.
Uyarının videosunu çekmeyecem ben kapatılmaması taraftarıyım :) Ama genede kodu şöyle
17 Instruments
Adaptation Channels -> function 10
Select disable seatbelt warning
change to "yes" (default: none).
Mehmetmert
07-10-2017, 16:02
Çok bir esprisi olan kod değil ama devam yavaş yavaş :)
Vagcom Lecture 9 | Auto Coming Home | Golf 7 & MQB | VCDS Tweaks | Coding - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vcrwfgs9ziI)
https://www.youtube.com/watch?v=vcrwfgs9ziI
bu kodlamalar sadece golf için mi geçerli yoksa caddy transporter polo için de geçerli mi? gerçekten emeğinize sağlık
Mehmetmert
07-10-2017, 16:38
bu kodlamalar sadece golf için mi geçerli yoksa caddy transporter polo için de geçerli mi? gerçekten emeğinize sağlık
Genellikle MQB Platformu ve onun altyapsını kullanan araçlar için beçerli
Güzel konu olmuş Mehmet emeğine sağlık.Sıkı takipteyim bende.Gaza gelip 17.8 sipariş verdim biraz önce :)
serdargoksu
02-11-2017, 09:16
Bilen arkadaşlarım,
B8'de start stop'u ilk açılışta otomatikten kapalı başlatabiliyormuyuz vcds'te ve hangi versiyonu olmak zorunda
saygılarımla.
beyler selamlar,s3 ve golf r a yay taktıktan sonra süspansıyon calıbrasyon ayarından bahsedılıyor magnetıclı araclar için,bilgisi olan var mı?
beyler selamlar,s3 ve golf r a yay taktıktan sonra süspansıyon calıbrasyon ayarından bahsedılıyor magnetıclı araclar için,bilgisi olan var mı?
Abi almanya da bir arkadasım var ıbıza sı var orada lastık degısımınden sonra bu calıbrasyonn yapılması gerektıgını soylemısler dogrudur yanı
Abi almanya da bir arkadasım var ıbıza sı var orada lastık degısımınden sonra bu calıbrasyonn yapılması gerektıgını soylemısler dogrudur yanı
ewet aynen oyle ama yaydan sora araç yukseklıgını calıbre edıyorlar vagcomla boylelıkle suspansıyon dogru calısıyor,ama gel görki vagcomda nerden nası yapılıo:)
ewet aynen oyle ama yaydan sora araç yukseklıgını calıbre edıyorlar vagcomla boylelıkle suspansıyon dogru calısıyor,ama gel görki vagcomda nerden nası yapılıo:)
[03 - Brake Electronics]
ıcınde olması gerek abı cok basıt bir işlem :)
[03 - Brake Electronics]
bi el ver:)
Gokhan43
02-11-2017, 09:57
[03 - Brake Electronics]
14-Suspension Electronics olmasın o ? :)
14-Suspension Electronics olmasın o ? :)
olabılır araçdan araca değişebilir
Yaptığınız kodlama yani yazılım geliştirme değil size verilen parametreler üzerinden sadece değişiklikler yapıyorsunuz.
Güzel videolar emeğinize sağlık.
Gokhan43
02-11-2017, 10:11
olabılır araçdan araca değişebilir
Araçtan araca değişmez :) Can gatewaydaki aracın üniteleri her zaman araç farketmeksizin aynıdır.
Dcc olan araçların dcc ünite ayarları 14. kanaldan yapılır. Basic Settings bölümünden aracın yeni haline göre (sensörlerin okuduğu yeni değerlere göre) dcc sensörleri "learned" edilmelidir.
Araçtan araca değişmez :) Can gatewaydaki aracın üniteleri her zaman araç farketmeksizin aynıdır.
Dcc olan araçların dcc ünite ayarları 14. kanaldan yapılır. Basic Settings bölümünden aracın yeni haline göre (sensörlerin okuduğu yeni değerlere göre) dcc sensörleri "learned" edilmelidir.
Wv golf (1j)
Basic Setting
Sensor for Steering Angle (G85)
Prerequisites:
Start the vehicle.
Turn the steering wheel one turn to the right and one turn to the left.
Drive in a short distance straight line on a level surface at a speed not higher than 20 km/h.
If the steering wheel is straight during the test drive then stop the vehicle with the wheels pointed straight.
Ensure that the steering wheel is not moved again.
Keep the engine running and do not switch off the ignition.
System voltage at least 12.0 V.
[Select]
[03 - Brake Electronics]
[Coding-II - 11]
Enter 40168, to enable the basic setting.
[Do it!]
[Basic Settings - 04]
Group 060
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
After a successful basic setting, field 2 should say "OK".
[Done, Go Back]
To make sure the basic setting was succesful, check the sensor again.
[Measuring Blocks - 08]
Group 004
[Go!]
Check field 1, the value has to be between -4.5 and +4.5 °.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
Saygılar.
Gokhan43
02-11-2017, 11:25
MeRtCaN
Birincisi,paylaştığın daha doğrusu kopyaladığın paylaşımım Dcc ile alakası yok.
İkincisi, kopyaladığın işlem içeriği Golf 1J yani Golf 4'e ait. Golf 4 kasada zaten DCC süspansiyon opsiyonu bile bulunmamakta.
Üçüncüsü, yine kopyaladığın işlemin içeriği ile öskür beyin sorduğu işlem ile alakası yok. O paylaştığın kısmı okursan zaten, Golf 4 için direksiyon açısının adaptasyonu nasıl yapılır onu anlatıyor. DCC ile alaka ?
DCC ile ilgili işlemler dediğim gibi 14-Suspension Electronics üzerinden yapılır.
Saygılar bizden :)
serdargoksu
06-11-2017, 09:44
Bilen arkadaşlarım,
B8'de start stop'u ilk açılışta otomatikten kapalı başlatabiliyormuyuz vcds'te ve hangi versiyonu olmak zorunda
saygılarımla.
Yokmu cevap arkadaşlarım
M U R A T
06-11-2017, 10:34
basic bixenon da gündüz farını tamamen kapatacak kod var mı? Amerikan parklarla hoş durmuyor
SinanAdalı
09-12-2017, 20:24
konu olarakta yazdım bi yardımda buradan isteyim. Yaklaşık 2-3 gündür kontağı açtığımda arıza lambası yanıyor kafasına göre sağ-sol ön-arka far stop'lar yanmıyor diyip uyarı veriyor ampuller sağlam ama yanmıyorda. 1 gün sonra tekrar çalıştırdığımda arıza lambası yanmıyor bi anlam veremedim bunun sebebi ne olabilir ? Vagcom harici resetlemenin bir yolu varmıdır? Yoksa sorun daha büyük olabilir mi ? Araç 2011 1.6Tdi Golf
basic bixenon da gündüz farını tamamen kapatacak kod var mı? Amerikan parklarla hoş durmuyor
Araç golf 7 ise
cent electric adaption leuchte 4 tfl ve 5tfl deki kodlara bakıp not active yapılarak iptal edilir
Mehmetmert
18-02-2018, 21:21
Biraz canlandıralim buralari :) Şu kodu sir gibi saklamalarini anlamiyorum , zaten yabanci sitelerde 2 ay onceden bile paylasildi neyse hayalet gostergeyi R-gti-gtd yapma
Active info display 320 kodlamasi(gtd-gti-R yapilabilir) Kaydirarak gorebilirsiniz
Videosu
smokemotion on Instagram: “Active info display 320 kodlamasi(gtd-gti-R yapilabilir) Kaydirarak gorebilirsiniz *cok bir esprisi yok tek tikla degisiyor tema zaten.* 17…” (https://instagram.com/p/BfV7MbfnHN9/)
*cok bir esprisi yok tek tikla degisiyor tema zaten.
* 17 instruments - 10 adaptation - Tube _version - default 4 yaparsaniz R olur, digerleri icin defaultlar arasinda gezin (2-3-4).
http://i.hizliresim.com/lOOq8l.jpg (http://hizliresim.com/lOOq8l)
Renk degisiminide bir ara musait oldugumda youtubeye atacagim, istediginiz kontrasta istediginiz rengi kendiniz yaratabilir , yol pcsinden değişebilirsiniz.Rgb nin aynisi , 3 tane kanal var 1 renk icin (red green blue) kirmiziyla yesili karistirirsaniz sari oluyor...vs degerler aralaiginda.Biraz karisik gibi ama ona video cekmem lazim mantigini anlamaniz icin :) Umarim vakit bulursam hallederiz :)
Mehmetmert
18-02-2018, 21:24
Yokmu cevap arkadaşlarım
Malesef simdilik komple kapatma var :( default kapali baslamiyor
serdargoksu
19-02-2018, 15:03
Malesef simdilik komple kapatma var :( default kapali baslamiyor
cevap için teşekkür ederim ama youtube'da kapalı başlamayla ilgili videolar var bunlar doğrumudur değildir. iyi çalışmalar dilerim
Tholl-ga
19-02-2018, 15:16
komple kapamaktan ziyade çalışma voltaj değerini yükseltince devreye girmiyor
bu şekilde işinizi görmüyormu ?
Mehmetmert
19-02-2018, 16:52
cevap için teşekkür ederim ama youtube'da kapalı başlamayla ilgili videolar var bunlar doğrumudur değildir. iyi çalışmalar dilerim
Araya modul ile yapiyorlar , kodlama ile malesef olmuyor
komple kapamaktan ziyade çalışma voltaj değerini yükseltince devreye girmiyor
bu şekilde işinizi görmüyormu ?
Komple kapatmaktan kastim o zaten, oyle yapinca komple iptal oluyor zaten ? Devreye girmemesi = komple iptal olmasi demek bence :)
serdargoksu
28-02-2018, 15:33
Araya modul ile yapiyorlar , kodlama ile malesef olmuyor
Komple kapatmaktan kastim o zaten, oyle yapinca komple iptal oluyor zaten ? Devreye girmemesi = komple iptal olmasi demek bence :)
arabayı çalıştırdığımda aktif olmasın ama ben tuşa basınca aktif olsun
forever_eg6
01-03-2018, 10:23
2004 mk1 leon kumandadan camları açıp kapatmak için neler yapmak gerekiyor?
forever_eg6
01-03-2018, 13:00
Yada yaptırılabilicek ist anadolu yakasında biyer.
Polo 6C kasa için amerikan park kodlarını bulamadım. Var mı paylaşabilecek birisi acaba ? Konunun üzerinden zaman geçmiş ama belki gören olur
Gökhan Bilgin
11-08-2018, 19:59
Leuchte 0 sol far leuchte 1 sağ far için kanallar D0’a girip parking light yapacaksınız aynı şekilde D1’e girip aynı işlemi gerçekleştirmen gerekli diğer kanallar için golf 7 ve leon mk3 kodlarıyla aynıdır diğer kanallara ordan bakabilirsin
Leuchte 0 sol far leuchte 1 sağ far için kanallar D0’a girip parking light yapacaksınız aynı şekilde D1’e girip aynı işlemi gerçekleştirmen gerekli diğer kanallar için golf 7 ve leon mk3 kodlarıyla aynıdır diğer kanallara ordan bakabilirsin
Daha önce hiç yapmadım ilk kez yapıcam bu işlemleri. Size zahmet olmazsa hiçbir hata yapmamam için tüm işlemleri açık ve tam olarak atabilir misiniz ?
Daha önce hiç yapmadım ilk kez yapıcam bu işlemleri. Size zahmet olmazsa hiçbir hata yapmamam için tüm işlemleri açık ve tam olarak atabilir misiniz ?
leuchte 0 blk ve 1 blk için;
channel c; parking light, dimmwert cd;30, channel e; blinken links dunkelphase (0 blk için), blinken rechts dunkelphase (1 blk için), dimming direction ef; minimize
polo 6 r için yeni özellik varmı? yoksa sadece enderin listede yazanlarmı var?
Mehmetmert ;
hayalet göstergeli araçalrda R logosunu kadrana hangi kanaldan getiriyoruz ?
Mehmetmert
21-08-2018, 22:08
Mehmetmert ;
320 R yapınca kendi geliyor aşağıda sabit şekilde.* 17 instruments - 10 adaptation - Tube _version - default 4
tekde gelebilir ama hiç uğraşmadım
i-vtec07
21-08-2018, 22:10
Mehmetmert ;
Kardeşim selam .
Polo 6r 2012 4. ay çıkışlı aracımın amerikan park açılırmı kodlama ile ? Yoksa modül mu şart. Aynalarla beraber yansın istiyorum amerikan parkları ama mümkünümü acaba kodlama ile?
Mehmetmert
21-08-2018, 22:15
Kardeşim selam .
Polo 6r 2012 4. ay çıkışlı aracımın amerikan park açılırmı kodlama ile ? Yoksa modül mu şart. Aynalarla beraber yansın istiyorum amerikan parkları ama mümkünümü acaba kodlama ile?
6R'da şu anda VCDS ile malesef mümkün değil , Odis ile mqb olmayan (golf6-scirocco -b7...vs) açılabiliyor ama 6R için durum nedir bilmiyorum görmedim daha yapanda
i-vtec07
21-08-2018, 22:19
6R'da şu anda VCDS ile malesef mümkün değil , Odis ile mqb olmayan (golf6-scirocco -b7...vs) açılabiliyor ama 6R için durum nedir bilmiyorum görmedim daha yapanda
Anladım teşekkür ederim kardeşim, amerikan park modülü şart yani :)
320 R yapınca kendi geliyor aşağıda sabit şekilde.* 17 instruments - 10 adaptation - Tube _version - default 4
tekde gelebilir ama hiç uğraşmadım
farkına varmadım hiç geldiğinin başka kodu var zannediyodum
Kardeşim selam .
mehmetin dediği gibi golf 6 scirocco passat b7 de vagcanrpo ile açılıyor ama polo 6r ye bağladığımda okumadı:)
polo 6c 2014 model de desteklemiyor
selamlar,
6c kasa 2017 polo da amerikan park açılıyor, ama kapatıp açma gibi bir özellik yapabiliyor muyuz?
sorunum şu: muayeneye giderken tekrardan kapattırmaya gidip, muayeneden sonra tekrar açtırmak gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum açıkçası.
merhabalar
6c kasa polonun kodlamaları elınde mevcut olan varmı?
selamlar,
6c kasa 2017 polo da amerikan park açılıyor, ama kapatıp açma gibi bir özellik yapabiliyor muyuz?
sorunum şu: muayeneye giderken tekrardan kapattırmaya gidip, muayeneden sonra tekrar açtırmak gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum açıkçası.
Evet gündüz farlarına bağlanılırsa menüden açıp kapama seçeneği elde edebiliyorsunuz
Evet gündüz farlarına bağlanılırsa menüden açıp kapama seçeneği elde edebiliyorsunuz
Öncelikle teşekkürler :) peki bu şekilde muayeneden geçme olasılığı nedir ? :)
Gökhan Bilgin
01-01-2019, 23:01
Öncelikle teşekkürler :) peki bu şekilde muayeneden geçme olasılığı nedir ? :)
Amerikanlar açıkkende muayeneden geçiyor sadece zıt şekilde veya sinyallerle birlikte arka stoplar yada gündüz farı yanarsa kalıyor. İstasyonda kanala araç girerken dörtlüler yanık şekilde girdiği için bırakmıyorlar bir çok kez denendi sıkıntı olmaz
Amerikanlar açıkkende muayeneden geçiyor sadece zıt şekilde veya sinyallerle birlikte arka stoplar yada gündüz farı yanarsa kalıyor. İstasyonda kanala araç girerken dörtlüler yanık şekilde girdiği için bırakmıyorlar bir çok kez denendi sıkıntı olmaz
Teşekkür ederim, o zaman istasyona vardığımızda dörtlüleri açık bırakıp deneyelim :)
Arkadaşlar golf 6 aracımda halojen stopları led stop ile değiştirdim ama ledler düşük akımla çalıştığı için araç arıza ışığı yakıyor. Stopların vag com dan led olarak kodlanması lazım ki arıza ışığı yakmasın. Kodlamanın nasıl yapılacağını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
aykutsafakyaman
02-01-2019, 11:03
Forumdan bi kac kişiye yazdım. Ya sehir disinda olduklari icin tam ilgilenemediler diger arkadaslar da cevap verme tenezzülünde olmadilar. B5.5 aracim icin kadran selamlama ve camlari kumandadan kaldırma ozelligi aktive edilebiliyor. Ancak okuduğum kadariyla direk vagcomla olmuyor. Bu konuda yardimci olabilecek var midir ?
Evet Gökhanında dediği gibi sinyallerle zıt veya aynı yanan stoplar gündüz farları geçmiyor kesin olarak.
Ama amerikan parklardan geçen olduğu gibi kalan da oluyorr :)
vag com sonrası sileceklerin çalışmaması gibi sorunla karşılasan oldumu?
Özgür Güneş
02-01-2019, 21:58
Arkadaşlar avrupa üretimi güncellemeye almayan replika kablo arıyorum, ikinci elde olabilir, 2015 sonuna kadar olan araçları desteklemesi benim için yeterli, link olarak önerilerinizi bekliyorum.
Bende yeni hex v2 kablo aldım 18.2 sürüm bi sorunla karşılaştım. Kabloyu kurdum herşey okey ama kendi aracım auto scan kısmında araç çıkmıyo. Aracım yeni polo(aw) kasa. Kablo mu desteklemiyo programda mı sorun var anlamadım. Sorunu nasıl çözebilirim
ottoman32
02-01-2019, 22:13
Forumdan bi kac kişiye yazdım. Ya sehir disinda olduklari icin tam ilgilenemediler diger arkadaslar da cevap verme tenezzülünde olmadilar. B5.5 aracim icin kadran selamlama ve camlari kumandadan kaldırma ozelligi aktive edilebiliyor. Ancak okuduğum kadariyla direk vagcomla olmuyor. Bu konuda yardimci olabilecek var midir ?
vagtachoyla yapılıyor abi dediklerin ama nasıl yapılıyor bilmiyorum :)
asscutter
02-01-2019, 22:34
Arkadaşlar avrupa üretimi güncellemeye almayan replika kablo arıyorum, ikinci elde olabilir, 2015 sonuna kadar olan araçları desteklemesi benim için yeterli, link olarak önerilerinizi bekliyorum.
kendi kablomu satıyorum düşünürsen
aykutsafakyaman
03-01-2019, 00:50
vagtachoyla yapılıyor abi dediklerin ama nasıl yapılıyor bilmiyorum :)
Kablo falan gerekliyse alayim kendim ugrasayim :)
SinanAdalı
11-01-2019, 00:01
Arkadaşlar golf 6 aracımda halojen stopları led stop ile değiştirdim ama ledler düşük akımla çalıştığı için araç arıza ışığı yakıyor. Stopların vag com dan led olarak kodlanması lazım ki arıza ışığı yakmasın. Kodlamanın nasıl yapılacağını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
aynı dertten bende muzdaribim... söyleyen olursa süper olur.
ottoman32
11-01-2019, 00:32
golf 6 arka stop led uygulamsı (http://www.golfturkiye.net/atolye/golf-mk-6/meka-atolyesi/135-golf-6-arka-stop-led-uygulamsi.html)
böyle bi konu buldum ama denemek lazım
Mehmetmert
11-01-2019, 05:08
YouTube (https://youtu.be/9RPHg3cZGug)
https://youtu.be/9RPHg3cZGug
Byte 18 de 20 olan kodu 21 olarak değiştirdi ama ben nedense 15 diye hatırlıyorum ve net hatırlıyorum.2012'de kodlarken hiçbir yerde yoktu servis "04" yapıp kodluyordu , bu durumdayken farlar açıkken gündüz farıda yanık kalıyordu aptalca bir durum alıyordu.
byte 18'in orjinaline bakın , önce 15i deneyin - yada adamın yaptığı gibi yapın(UK olduğu için farklı olabilir).Olmazsa ilk haline çevirirsiniz zaten
Byte 18 de 20 olan kodu 21 olarak değiştirdi ama ben nedense 15 diye hatırlıyorum ve net hatırlıyorum.2012'de kodlarken hiçbir yerde yoktu servis "04" yapıp kodluyordu , bu durumdayken farlar açıkken gündüz farıda yanık kalıyordu aptalca bir durum alıyordu.
byte 18'in orjinaline bakın , önce 15i deneyin - yada adamın yaptığı gibi yapın(UK olduğu için farklı olabilir).Olmazsa ilk haline çevirirsiniz zaten
Mehmet zamanında yabancı forumların birinde şöyle bişey bulmuştum sayfayı da türkçeye çevirdim ama kodlama işinden pek anlamadığım için çözememiştim. Senin attığın videoyu da izlemiştim önceden. Bu attığımla video yapılan aynı iş mi yoksa kodlamada farklılık var mı?
https://i.hizliresim.com/r5EErP.jpg (https://hizliresim.com/r5EErP)
Sinan yaptırabilrsen burada paylaşırsan sevinirim arıza ışığını görmek iyice rahatsız etmeye başladı beni.
Mehmetmert
11-01-2019, 13:59
Abi yazdigimi okumuyor musun :( Byte 18’ i 15 yapiyoruz diye yazdim, senin attigin sitede de 15 yapin demis
Videodada 21 diye kodlamis, denenir bakilir bu kadar basit
SinanAdalı
11-01-2019, 15:30
Peki bu kod ön farlar içinde dahil olurmu yoksa onlar için ayrı bi kodlama gerekir mi ?
Mehmetmert
11-01-2019, 15:45
Peki bu kod ön farlar içinde dahil olurmu yoksa onlar için ayrı bi kodlama gerekir mi ?
Farlar orjinal ise zaten kodlama yapılmadan ve bcm değişimi olmadan çalışmaz(ayrıacada kodlama).(sellektör falan atmaz)
Replika ise zaten kodlamaya gerek yok , replikada arıza yakıyorsa ya kullandığınız ampül dandiktir yada farın içinde olan canbusda sorun vardır
SinanAdalı
11-01-2019, 16:15
Farlar orjinal ise zaten kodlama yapılmadan ve bcm değişimi olmadan çalışmaz(ayrıacada kodlama).(sellektör falan atmaz)
Replika ise zaten kodlamaya gerek yok , replikada arıza yakıyorsa ya kullandığınız ampül dandiktir yada farın içinde olan canbusda sorun vardır
Orjinali kim kaybetmiş biz bulalım mehmet :) fiyatlar *****. Replika far benimki. Benim dert ettiğim şey aslında lambanın yanması değilde muayene yaklaşıyor onu sorun ederlermi düşüncesi
Mehmetmert
11-01-2019, 21:03
Orjinali kim kaybetmiş biz bulalım mehmet :) fiyatlar *****. Replika far benimki. Benim dert ettiğim şey aslında lambanın yanması değilde muayene yaklaşıyor onu sorun ederlermi düşüncesi
Benim farlarda replika , icine h7 sari ampul takip gecebilirsiniz
Muayeneden geçiyor sinan ben 15 gün önce geçtim sorun olmuyor. Ön farlarda arıza yakmasının sebebi düşük watt da led kullanımı. Niken marka led kullanırken bende de yakıyordu 50 watt lık led takınca ön fardaki arıza uyarısı gitti.Yalnız led stopta dikkat et geri sis lambasının rengine özellikle bakıyolar kırmızı haricinde olursa ağır kusur sayıp bırakıyorlar.
SinanAdalı
14-01-2019, 15:42
Muayeneden geçiyor sinan ben 15 gün önce geçtim sorun olmuyor. Ön farlarda arıza yakmasının sebebi düşük watt da led kullanımı. Niken marka led kullanırken bende de yakıyordu 50 watt lık led takınca ön fardaki arıza uyarısı gitti.Yalnız led stopta dikkat et geri sis lambasının rengine özellikle bakıyolar kırmızı haricinde olursa ağır kusur sayıp bırakıyorlar.
evet arıza yakmasının sebebinin akım farklılığı olduğunu biliyorum muayeneden geçiyosa sıkıntı yok :) Arka sis lambam kırmızı ya ona baktım geçenlerde. Daha iyi bi led ampul araştırıyorum şimdi ama bu işin ucu çok açık herkes ayrı bişi tavsiye ediyor.
arkadaşlar merhaba 6c polo için elinde kodlama olan varmı? bir çok özelliğin kodunu internette bulamadım
arkadaşlar merhaba 6c polo için elinde kodlama olan varmı? bir çok özelliğin kodunu internette bulamadım
Polo 5 (6C) | Ankk-Vagcom (https://ankk-vagcom.com/category/codages_vagcom/vw/vw_polo_6c/)
2016 Tiguan için geri görüş kamerası takılırsa araca tanıtmaya gerek varmıdır?
VagCom Kodları – VagCom Kodları (https://vagcomkodlari.com/)
diye bir site buldum
i-vtec07
05-05-2019, 11:14
Arkadaşlar 2014 mk3 leon fr da amerikan parkı aynalarla beraber açmanın bi yolu yokmu? Tabi spor modda olucak bu yoksa muayane sıkıntı :)
GokhanK.
13-05-2019, 12:55
stoplar için şöyle bir durum var. Belki işinize yarar fikir verme açısından.
Golf 6 (5K) Installation feux arrieres a LED | Ankk-Vagcom (https://ankk-vagcom.com/golf-6-5k-installation-feux-arrieres-a-led/)
A3 8V için, selektörde sislerin yanmasınını aktif edersek, değişen ya da de-active olan başka bir özellik oluyor mu?
Gokhan43
13-05-2019, 16:33
A3 8V için, selektörde sislerin yanmasınını aktif edersek, değişen ya da de-active olan başka bir özellik oluyor mu?
Olmaz.
Sislerin selektör modunu da ayarlayabilirsin, her selektörde mi atsın ya da sadece farlar yanarken selektör attığında mı yansın gibi seçenekler var.
Olmaz.
Sislerin selektör modunu da ayarlayabilirsin, her selektörde mi atsın ya da sadece farlar yanarken selektör attığında mı yansın gibi seçenekler var.
Paylaşır mısınız lütfen benimle sevgili VW dostu Gökhan Bey. Whatsaptan bekliyorum.
Tşk, RIDVAN.
Vagcom değil ama bmw mini grubu için ista-d ista-p kullanan var mıdır yada yardımcı olabilecek birileri , programı kurdum fakat bazı sorunlar var ?
polo 6r bcm değişimi sonrası kumanda ile aracı kapatıp açamıyorum nasıl düzeltilir bilgisi olan var mı?
Vag-com'dan 8V A3 kumanda'dan cam tavan ve bütün camları açmak için youtube'da falan video izledim ama cam tavan ve bütün camlar yerine sadece sürücü camını açabildim. bi yerleri eksik yaptım ama neresi yol gösterecek olan?
asscutter
11-06-2019, 20:47
Vag-com'dan 8V A3 kumanda'dan cam tavan ve bütün camları açmak için youtube'da falan video izledim ama cam tavan ve bütün camlar yerine sadece sürücü camını açabildim. bi yerleri eksik yaptım ama neresi yol gösterecek olan?
camlar default olarak zaten kumandadan açılır siz sadece cam tavanın açılmasını kodlayacaktınız
camlar default olarak zaten kumandadan açılır siz sadece cam tavanın açılmasını kodlayacaktınız
Açılmıyordu bu araçta sadece sürücü tarafını açmayı becerebildim.
Mehmetmert
11-06-2019, 22:29
Car
Settings
Acma ve kapatma
Konforlu acma
Surucu camindan-Tümünü ayarlayin
polo 6r bcm değişimi sonrası kumanda ile aracı kapatıp açamıyorum nasıl düzeltilir bilgisi olan var mı?
Piyasada gezen kuman unıtesı bozuk bcm yı almamıssınızdır umarım :)
Eger bcm saglam ıse kumandayı Kodlamanız gerekıyor vacgom ıle yapılabılıyor
GokhanK.
09-07-2019, 09:25
Piyasada gezen kuman unıtesı bozuk bcm yı almamıssınızdır umarım :)
Eger bcm saglam ıse kumandayı Kodlamanız gerekıyor vacgom ıle yapılabılıyor
kumanda kodlaması nasıl yapılıyor. Bilgi vermeniz mümkün mü?
2011 polo için hangi kabloyu almalıyım?