Orijinalini görmek için tıklayınız : MTV yüzde 40 artacak
Maalesef 'mili savunma sanayi' sacmalaigini pek kabul ettiremediler... Yani yok artik Ali Sami dedi halk :) Ucu 3 kurus kendisine dokundu *****...
Temsili videomuz :)
https://www.youtube.com/watch?v=vDx_NyAq-ps
livaneli
02-10-2017, 19:58
Bana verdikleri maaş zam oranının yarım puan bile üzerinde MTV zammı yaparlarsa kuruş ödemiyorum.
alperaslann
02-10-2017, 20:10
Halk yüzde 40 füzesi yapınca
Tutuştular
Bence tutuşma yok. Tamda istedikleri gibi oluyor yüksek yüzde açıklayıp, Erdoğan el atıp indirtmiş gibi oldu. Verecekleri normal yüzdeye indirdiler. Hep aynı muhabbet :)
SpeedlinE™
02-10-2017, 20:13
https://i.hizliresim.com/nJ2XR1.jpg
Ülkede güzel şeylerde oluyor :D
Büyük taştaş geçiyorlar :D
Onurkk06
02-10-2017, 20:30
Tek sevindiğim i....Melih Gökçek'e yolun sonu göründü galiba :D parselci melih inşallah pisliklerin ortaya dökülür
Bir gün hepsinin idam sephasında sallanırken görmek nasip olur inşallah
https://www.youtube.com/watch?v=f-V0FF8DIH4
Ba ba ba. Revize edeceklermişmiş. Sayın cumhurbaşkanı da o yönde görüş bildirmişmiş.
Son dakika: Bakanlar Kurulu sonrası flaş MTV zammı acıklaması - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-bakanlar-kurulu-sonrasi-flas-mtv-zammi-aciklamasi-40597669)
* Bordrolular, olan size oldu. Kimse gelir vergisindeki artışı konuşmuyor bile.
gokhankenar
02-10-2017, 21:31
Halkını bu kadar düdükleyen 2. bir ülke daha varmı acaba ?
Ba ba ba. Revize edeceklermişmiş. Sayın cumhurbaşkanı da o yönde görüş bildirmişmiş.
Son dakika: Bakanlar Kurulu sonrası flaş MTV zammı acıklaması - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-bakanlar-kurulu-sonrasi-flas-mtv-zammi-aciklamasi-40597669)
* Bordrolular, olan size oldu. Kimse gelir vergisindeki artışı konuşmuyor bile.
%3 artış 70k ile 110k TL arası yıllık gelir seviyesini etkiliyor.
Bankadan asgari alan, kalanını elden alan adam neden ses çıkarsın?
Benim gibi kurumsal firmada çalışanlar zarar görüyor sadece.......
Tam Osmanlının Mehteranı Gibi 2 adım ileri bir adım geri yaptıkları işler.En önemli ayrıntı tokmak davula değil vatandaşın kafaya oda olmadı tokmağın tamamı vatandaşa...:)
Konuya geri vites fotosu koyan oldu mu :)
Mr.Bilal
03-10-2017, 09:09
Konuya geri vites fotosu koyan oldu mu :)
Bakanlar kurulunda bir görüşülsün 2R li foto konulur :)
Eğitim:Teog geldi-gitti=yerine ne geldi belirsiz.İlk okulda el yazısı zorunlu oldu sonra vazgeçilip bu yıl yine eskiye dönüldü.
Sağlık:Kamu hastaneleri birliği genel sekreterlikleri kuruldu.Başhekim üstene Su ürünleri vb bölümler mezunu hastane yöneticileri atandı:)-Şimdi tekrar vazgeçilip eskiye dönüyormuş gibi yapılıp il sağlık müdürlüklerine bağlandı.Anlatması bile karışık:):)
Ulaşımda da 3.Köprüyle Osmangazi köprüsünü sökerlerse hiç Şaşırmam:)
Beyinler yansın diye yapılıyor ben öyle anladım
zaten olmayan zammı yapacağız deyip şimdi de geri çekeceğiz diyorlar , resmen milletin gazını alıyorlar psikolojik olarak. Şimdi bir güzel geçirecekler %20 zammı , herkes diyecek ki oh be %40 girmedi ne mutlu bize. Nitelikli dolandırıcılıktan başka bir şey değil bu.
%3 artış 70k ile 110k TL arası yıllık gelir seviyesini etkiliyor.
Bankadan asgari alan, kalanını elden alan adam neden ses çıkarsın?
Benim gibi kurumsal firmada çalışanlar zarar görüyor sadece.......
sanırım yanlış yazdın
0-12.000 TL %15,
12.000 TL-29.000 TL %20,
29.000 TL-66.000 TL %27,
66.000TL ve üstü %35.
%27 lik artacak diye okumuştum ben
köprü geçiş rakamları açıklanmış
Köprü yabdı
8 milyon aracın maliyeti 'cepten': Osmangazi'den 'garanti'nin yarısı gecmedi - Diken (http://www.diken.com.tr/8-milyon-aracin-maliyeti-cepten-osmangaziden-garantinin-yarisi-gecmedi/)
indi deriz cıktı deriz yanlıs dogru yok o olcak bu olmucak mılletı salak eder laaaakk diye dibine kadar...
derken onlar bunu konusur aradan gecenlerıde gormezler mıssler gıbı 17katrılyon dolarıda katlarız mıss mıss :)
arabam olmadıgına uzulsemmı sevınsemmı? mıllet ıste ne guzel fakırlestırılıyor olmayan paralarla...
bu aralarda bısıklet tır kosu dur mıllet pek bı meraklı farkındamısınız ?
Bu köprüler için ödenen paranın haddi hesabı yok böyle hizmet böyle soygun olmaz olsun dedik en başta halen söylüyoruz
Devlet yapan firmayla araç başına 35$+kdv geçiş ücreti olarak anlaşma yaptı yetmedi günde 40 bin araç kesin geçecek dedi garanti verdi yetmedi geçmezse eksik kalanını ben vericem dedi yetmedi fiyatları düşürdü aradaki fiyat farkını yine devlet ödedi
Öyle bir hizmet ki !! geçen para veriyor geçen için devlet de para veriyor geçmeyen için devlet yine para veriyor
Ee noluyor böyle böyle paralar akıp gidiyor sonra para yok daya millete vergiyi gitsin..
Ek olarak , normalde haberlerde pek bahsedilmemiş ama 35usd+kdv araç başı geçiş ücreti var bu köprünün.
O fiyattan geçiş olmadığı için önce 89 TL ye düşürdüler , sübvanse ettiler yani rakamı. O da olmadı 65 TL ye düşürdüler. Buna rağmen geçiş sayıları garanti edilenin yarısından az.
Yani buradaki zararı hesaplamak için taahhüt edilen araç geçiş adedini 35 usd+ kdv ile çarpıp , 1 senede gerçekte geçen araçlardan tahsil edilen rakamdan düşmemiz gerekiyor.
Yani haberedeki verilere göre şöyle oluyor , yanlışsam düzeltin ,
Taahhüt edilen yıllık adet 14 milyon 600 bin eşdeğer oto = 14600000 * 35 usd+ kdv = 602980000 usd = (3,55 usd kur) =2140579000 ( 2 milyar yüzkırk milyon)
Gerçekte geçen araç sayısı 6 milyon 160 bin = 6160000 * 70 TL ( 65 tl ama 70 diyelim , ilk aylar 89 TL idi ) = 431200000 ( dörtyüzotuzbir milyon )
Sonuç olarak ilk sene yuvarlak hesap 1 milyar 700 milyon cepten ödeme var.
unutmadan , İDO nun abd li ortağı da dava açtı, hem TR de hem USA da mahkeme - dava sürüyor. Bildiğiniz üzere köprü yapılırken ido satılmıştı konsorsiyum firmaya ve köprü ücretleri de 35 usd + kdv olarak belirlendiğinden ido köprüye rağmen karlı bir yatırım olarak görüldü şirketlerce ve satışı yapıldı. Sonra baktılar köprüden geçiş hiç yok , direk indirime gittiler zararı azaltmak için ama bu ido ile yapılan anlaşma şartlarına açıkça aykırı. Belli bir süre sonra ido davalarından doğacak sağlam bir tazminatı da köprü masrafına eklemek gerekir.
sanırım yanlış yazdın
0-12.000 TL %15,
12.000 TL-29.000 TL %20,
29.000 TL-66.000 TL %27,
66.000TL ve üstü %35.
%27 lik artacak diye okumuştum ben
Hayır. Sanırım sen yanlış yazdın
Gelir Vergisi Tarifesi 2017 | Gelir İdaresi Başkanlığı (http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/gelir-vergisi-tarifesi-2017)
Hayır. Sanırım sen yanlış yazdın
Gelir Vergisi Tarifesi 2017 | Gelir İdaresi Başkanlığı (http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/gelir-vergisi-tarifesi-2017)
ben bu tabloyu gördüm ama anlayamadığım için yukarıdakini yazdım sana.
bu tabloya göre %27 lik olan 70 bine kadar mı yoksa 70 bin üzeri olanmı? eğer senin dediğin gibi 70 bin tl üzeri ise yırttık diyebilirim kendim için
ben bu tabloyu gördüm ama anlayamadığım için yukarıdakini yazdım sana.
bu tabloya göre %27 lik olan 70 bine kadar mı yoksa 70 bin üzeri olanmı? eğer senin dediğin gibi 70 bin tl üzeri ise yırttık diyebilirim kendim için
70k ile 110k TL arası gelirinden %27 yerine %30 kesilecek.
Yani geçen yıla göre 1200 TL ((110000-70000)*0,03) fazla vergi vereceksin malesef.
Grimlord
03-10-2017, 12:33
Erdoğan: Yastığın altında veya kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201710031030405946-erdogan-yastik-alti-altin/)
Yastık altındaki altınlara göz diktiler şimdi de. Yastığı kontrol ettim, Allahtan bişey çıkmadı.
Black_Eagle
03-10-2017, 12:58
Bu köprüler için ödenen paranın haddi hesabı yok böyle hizmet böyle soygun olmaz olsun dedik en başta halen söylüyoruz
Devlet yapan firmayla araç başına 35$+kdv geçiş ücreti olarak anlaşma yaptı yetmedi günde 40 bin araç kesin geçecek dedi garanti verdi yetmedi geçmezse eksik kalanını ben vericem dedi yetmedi fiyatları düşürdü aradaki fiyat farkını yine devlet ödedi
Öyle bir hizmet ki !! geçen para veriyor geçen için devlet de para veriyor geçmeyen için devlet yine para veriyor
Ee noluyor böyle böyle paralar akıp gidiyor sonra para yok daya millete vergiyi gitsin..
Devletin kasasından bir kuruş harcamadan köprü yaptık dediğinde vandaki adam hulooooooo diye bağırıyordu şimdi içlerinde daha kalın hissederek bağırabilirler arabası olmayan vatandaş bile bu köprülerin parasını ödeyecek hemde yıllarca. 1 milyar usd maliyetli köprü için uzun vadede 10 milyar dolar ödemek çok sağlam bir ticari zeka gerektirir herhalde
kulak arkasınıda kontrol etmek lazım arada delık acılmıs mı dıye :)
rain man
03-10-2017, 13:11
Erdoğan: Yastığın altında veya kolunuzdaki altınlar bize bir şey kazandırmaz - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201710031030405946-erdogan-yastik-alti-altin/)
Yastık altındaki altınlara göz diktiler şimdi de. Yastığı kontrol ettim, Allahtan bişey çıkmadı.
Düştükleri durum içler acısı. Şimdi bunun üzerinden oynayacaklar tıpkı bi kaç ay önce ortaya atılan zorunlu bes gibi. Bu kadar acil kaynak aradıklarına göre ya iyice kaldırdılar ya da satacak bir şey kalmadı.
Köprü açılışında
"köprü yapmışlar looo" diye fotoğraf çektirmeye gidip, köprü üzerini adım atmaya yer bırakmayacak derecede dolduran çomar takımı nerede?
Köprü yapılırken bin defa "taahhüt edilen araç sayısının yarısı geçmez" dediğimizde bize itiraz eden çok bilmiş görünümlü ama bir b0k bilmeyenler nerede?
Kasadan para harcamadan köprü yaptık diye ahkam kesen beyinsizler bu yıl geçmeyen araçlar için ödenen 1.7 Milyar'ın nereden çıktığını açıklayabilecek mi?
Hayatınız goy goy lan..
onursumer
03-10-2017, 14:03
bedelli geliyor ya para koparıcak yer bulamıyorlar :D
Yeni kaynak yaratma çabası başladı ,yastık altı altınları verin bono ve tahvil alın dendi ,yani durum sanılandan çok daha vahim
Cumhurbaşkanı’ndan 3 bin 500 tonluk cağrı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cumhurbaskanindan-145-milyar-dolarlik-cagri-2035024/amp/)
free-hifi
03-10-2017, 16:36
O zaman altın alalım demek altına rağbet var :D
Yeni kaynak yaratma çabası başladı ,yastık altı altınları verin bono ve tahvil alın dendi ,yani durum sanılandan çok daha vahim
Cumhurbaşkanı’ndan 3 bin 500 tonluk cağrı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cumhurbaskanindan-145-milyar-dolarlik-cagri-2035024/amp/)
2019 görmeden uşağabinip gidecek bir gece ansızın :D
Onurkk06
03-10-2017, 17:40
Öyle bi batırdılar ki bunlardan sonra geleceklerin durumu da parlak değil pek 10 senede zor düzelir bu ekonomi özelleştirilecek satılacak bi kurum kalmadı başka bi parti gelse de bunların pisliğini zor temizler
Taa 90'lardan beri her gelen hükümet vatandaşın elindeki altına sulanmış, amma velakin avcunu yalamıştır. Değişmez bu vaziyet.
Öyle bi batırdılar ki bunlardan sonra geleceklerin durumu da parlak değil pek 10 senede zor düzelir bu ekonomi özelleştirilecek satılacak bi kurum kalmadı başka bi parti gelse de bunların pisliğini zor temizler
Bu yüzden Muhalefette uyanık olduğu için sadece muhalefet konumunda kalayım aldığım paraya bakayım kafam rahat olsun modunda. Niye elini taşın altına koysunlar ki :)
streetracer_nos
03-10-2017, 23:24
Ötv mtv oran hesap su bu umursamıyorsunda sahibinden de araba bakarken 650 bin olan aracı yabancıdan yabancıya 70k€ olarak gorunce bir sövme isteği geliyor.İşte orda sorgulamaya başlıyorsun
darkmoon
04-10-2017, 00:11
İnekİTHAL
KoyunİTHAL
NohutİTHAL
PirinçİTHAL
MercimekİTHAL
SamanİTHAL
YemİTHAL
TohumİTHAL
TelefonİTHAL
Araba İTHAL
EkonomiYerli ve Milli
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde TBMM'ye gönderilen tasarıda planlanan yüzde 40 artışın aşağı indirilmesi için çalışmaların yapıldığını, yüzde 15 civarında öngörülen yeniden değerlendirme oranının çok üzerinde bir artış beklemediğini söyledi.
Hukumet'ten onemli MTV acıklaması - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/hukumetten-onemli-mtv-aciklamasi/140462/)
SULTANOGLU
06-10-2017, 10:41
MTV okey indirsinlerde o son 3. dilim 27 den 30 a çıkartılan ne olucak ? neden hep benim cebim ulan ?
Bordrolulara yapıştırdılar kaşla göz arasında.
Bazı arkadaşlar net maaş aldığı için kendisine yansımayacağını zannediyor. Patronlar boş durmaz, bu maliyetine birilerine yansıtır illa ki. Ama müşteri ama çalışan olarak herkes etkilenecek.
optimus_prime
06-10-2017, 11:05
kasa modem boş ötv indirimi yapın da para verim biraz :D
3 ayda sene sonuna kadar şaha kalkarız
MTV okey indirsinlerde o son 3. dilim 27 den 30 a çıkartılan ne olucak ? neden hep benim cebim ulan ?
Aynen.
Bakan demiş ya borç alacağız ya da vergi artacak.
Borç alsınlar valla. Benim cebime elimi atmasın. Varsın borç alsın, faiz ile ödesin. Ben alışveriş yapmayarak tasarruf yaparım.
Benden 2500 TL fazla vergi alacaklar bu sene, net rakam bu.
Asgari ücret %30 artınca da böyle oldu, ayda 250 TL net param gitti.
2 yılda maaşım net 500 TL eridi ayda.......... Yılda 6000 TL.......
rahmitanir
06-10-2017, 11:52
https://www.youtube.com/watch?v=gbB1SnNIOS0
SULTANOGLU
06-10-2017, 12:01
Aynen.
Bakan demiş ya borç alacağız ya da vergi artacak.
Borç alsınlar valla. Benim cebime elimi atmasın. Varsın borç alsın, faiz ile ödesin. Ben alışveriş yapmayarak tasarruf yaparım.
Benden 2500 TL fazla vergi alacaklar bu sene, net rakam bu.
Asgari ücret %30 artınca da böyle oldu, ayda 250 TL net param gitti.
2 yılda maaşım net 500 TL eridi ayda.......... Yılda 6000 TL.......
aynen öyle banane alsınlar borç nereden alıyorlarsa. Açıkcası benim cebimden zaten yeterince alıyorlar. e ben ne anladım o zaman bu adamların hesap kitap yapıp devlet yönetmesinden ? Sen benim alım gücümü arttıracaksınki oradan vergi kazanıcaksın. cebime giren net paradan kesersen kendini borca soktuğun gibi benide sokarsın.
bedelli geliyor ya para koparıcak yer bulamıyorlar :D
Net bilgi mi :( kaç doğumlulari kapsıcak bilginiz varmı veya duyum?
darkmoon
06-10-2017, 12:26
%40 olmaz %15- %20 alırlar geri kalan %20 yide minik minik başka yerlere serpiştirerek alırlar.. neticede o %40 ı gene toplam yekünde alırlar .. vatandaş ali veli gidip direk %40 farkı direk ödemezde %15- %20 sini arabadan öder %10 gider aldığı net maaşdan öder geri kalanıda tüketim vergisi olarak falan aldığınız atlet kazak ayakkabı sigara içecek v.b den alırlar.. kullandığınız elektrikden alırlar sudan alırlar.. yani o %40 ı almayı kafaya koymuşlarsa alırlar..
onursumer
06-10-2017, 14:50
Net bilgi mi :( kaç doğumlulari kapsıcak bilginiz varmı veya duyum?
%100 net diyemem zaman gostericek ama duyduklarım çıkarma planları olduğu yonunde takip etmek lazım yılbaşı sonrası tahminim 87,88,89 doğumlu gibi olur
Para lazım hem de inanılmaz derecede tabii bedelli çıkartacaklar. Aksini düşünmek hata olur.
Bedelli askerliğe de her türlü karşıyım. Aklım almıyor,arkadaşlarım dahil kaçmak için girmedikleri yöntem yol kalmadı. Lan uzun dönem olsan hadi anlarım 6 ay için şekilden şekile giriyorsun. Yok yüksek lisans yapılıyor tezsiz falan . Git gel ne var bunda
Uzman Çavuş şehit olunca facebook'da paylaşım yapmayı biliyorsun ama.
Bedelli, parası, devlet, kasasına ?
Komik olma kuzen Larry........
'Şehit ailelerine verilecek' dedikleri bedelli paralarıyla makam aracı almışlar - Cumhuriyet Turkiye Haberleri (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/838352/_Sehit_ailelerine_verilecek__dedikleri_bedelli_par alariyla_makam_araci_almislar.html)
Muthiş iddia: Bedelliden gelen paralarla luks makam aracı almışlar (http://www.posta.com.tr/muthis-iddia-bedelliden-gelen-paralarla-luks-makam-araci-almislar-haberi-1338943)
altugkocer
06-10-2017, 15:49
Yav siz de laf ediyorsunuz şimdi makam araçlarına
Passat a mı binsinler yani, ayıp gerçekten
Önceki sayfalarda yazıldığı gibi yüzde 40 alınmasa bile diğer ıvır zıvır kalemlerle %40'ı bir şekilde çaktırmadan tamamlıcaklar. Gün sonunda gene vergiyi bilmem kaç oranında indirdik diyip kahramanlık taslıyıp kendilerini alkışlatıcaklar.
Acı olan yüzde 40 vergi almaları değil, asıl acı olan sorgusüz sualsiz bu adamlara hala destek veren yüzde 50'lik cahil bir kesmin olması. Ülkeyi uçurumdan yuvarlasalar hala daha ama dini bütünler, yol yaptılar, ülke çağ atladı diyecek gerizekalı, mayası bozuk, tembel bir kitle malesef var.
esas mevzu mtv değil. gelir vergisi diliminin %27'den %30'a çıkarılması.. mtv'yi ön plana atıp bunu arka planda geçirecekler. çok fena geliyorlar matmazel..
alıntı;
"ödenecek ilave vergi, brüt geliri 3 bin lira olanlarda 39 lira, 4 bin lira olanlarda 353 lira, 5 bin lira olanlarda 665 lira, 6 bin lira olanlarda 981 lira, 7 bin lira olanlarda bin 292 lira, 8 bin lira olanlarda bin 604 lira, 9 bin lira olanlarda bin 918 lira, 10 bin lira olanlarda 2 bin 231 lira, 10 bin 600 tl olanlarda ise 2 bin 500 lira olacak. brüt ücreti 10 bin 600 lira olan da 20-30 bin lira olanlar da gelecek sene 2 bin 500 lira daha fazla vergi ödeyecek."
Redfish16V
06-10-2017, 19:48
esas mevzu mtv değil. gelir vergisi diliminin %27'den %30'a çıkarılması.. mtv'yi ön plana atıp bunu arka planda geçirecekler. çok fena geliyorlar matmazel..
alıntı;
"ödenecek ilave vergi, brüt geliri 3 bin lira olanlarda 39 lira, 4 bin lira olanlarda 353 lira, 5 bin lira olanlarda 665 lira, 6 bin lira olanlarda 981 lira, 7 bin lira olanlarda bin 292 lira, 8 bin lira olanlarda bin 604 lira, 9 bin lira olanlarda bin 918 lira, 10 bin lira olanlarda 2 bin 231 lira, 10 bin 600 tl olanlarda ise 2 bin 500 lira olacak. brüt ücreti 10 bin 600 lira olan da 20-30 bin lira olanlar da gelecek sene 2 bin 500 lira daha fazla vergi ödeyecek."
aynen öyle..mtv ayağına arkadada gelir vergisi dilimi+kurumlar vergisini+sigara kağıdına zammı o zammı bu zammı çatır çutur geçirecekler.Bizim halkımızda oh iyi mtv %40 olmadı diye sevinecek..
Külliyedeki harcamalar uygun maliyetteymiş..
Bunu söyleyenleri alkışlayan iktidar uşakları olduğu sürece vergi 40 da olur, 50 de..
Site içinde yer alanlar sessiz nedense............
Paylaşmadan geçemeyeceğim :D:D:D ağlancak halimize gülüyoruz..
https://www.facebook.com/ChlFlzff/videos/153379255265953/
Paylaşmadan geçemeyeceğim :D:D:D ağlancak halimize gülüyoruz..
https://www.facebook.com/ChlFlzff/videos/153379255265953/
Çok güzel açıklamış, iğnelemeler çok yerinde. Şaka gibi geliyor ancak esasen tüm gerçekleri söylemiş. Zaten ülkece şaka gibiyiz.. :)
t-jet ali
07-10-2017, 11:21
15 yıldır ülke yönetenlerin bordrolu işçi için yaptığı tek bir şey yok. Bordrolu çalışıyorum, iş yerinde fanatiklerle çevriliyim ve hep soruyorum sizin için yapılan bir tane bir şey söyleyin, madem ülke çok iyiye gidiyor neden benim vergi dilimlerin yükseliyor.
Enflasyona göre sistemli olarak yapmaları gereken vergi dilimine giriş artırma miktarlarında bile 2010 dan beri düzenli olarak oynuyorlar. Geçen sene enflasyon %10 bizim artış %3.
i-vtec07
07-10-2017, 11:35
Bu adamları ayakta tutan yandaş medya başka bişey değil
A haberi bi izleyin biz sefa içindeyiz avrupa batık bitik
Trt yi izleyin atatürk düşmanlıgı yapıyo kahpeler
Eğitimde olmayınca insanlar tv de ne izlerse inanıyo . Araştırma yok hiç gerçegı sorgulama yok
Sonuç ....
Tayyip erdoğan'ı Atatürk'ün yerine koyanlar, Atatürk zamanında ne vardı, atatürk ne yaptı diyenler var aramızda. Beter olsunlar... Kurunun yanında yaşta yanıyor ama, beter olsunlar... Beter olmadan anlamayacaklar, aç kalmadan anlamayacaklar çünkü. Golf 100k tl olmuş, en kötü ev kirası 1200 tl, ama erdoğan erdoğan bağırıyorlar. Beter olsunlar. Çok sinirleniyorum, çok içim acıyor. Bu kadar olmamalı, bu kadar cehalet fazla...
S.Özeren
07-10-2017, 12:30
%100 net diyemem zaman gostericek ama duyduklarım çıkarma planları olduğu yonunde takip etmek lazım yılbaşı sonrası tahminim 87,88,89 doğumlu gibi olur
O dogum tarihi kime yarıcak? Zaten 2017 deyiz en son bedelli 26 yaşı kapsıyordu şuan çıkarsa en az 91 'den başlar
onursumer
07-10-2017, 13:09
O dogum tarihi kime yarıcak? Zaten 2017 deyiz en son bedelli 26 yaşı kapsıyordu şuan çıkarsa en az 91 'den başlar
yanlışın var en son 88 de sadece 1 ocak alındı oda 89 sonunda geç yazılanları var saydılar , yani 27 yaş altını kapsayacağını düşünmüyorum ben
S.Özeren
07-10-2017, 13:15
yanlışın var en son 88 de sadece 1 ocak alındı oda 89 sonunda geç yazılanları var saydılar , yani 27 yaş altını kapsayacağını düşünmüyorum ben
31 aralık 87 çıkardılar, ama 1 ocak diye yazilanlar çok olduğu için 1 ocak 88 yaptılar, arkadaşım faydalandı 1 ocak 88 ve 26 yaşındaydı
Kaldı ki şuan 90 li adam 27 zaten seneye çıkacağını var sayarsak 28 oluyor.. 88 89 falan demişsinde ondan yazıyorum çıkarmasın daha iyi yami:)
streetracer_nos
10-10-2017, 14:48
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22279688_1870096299697329_6649139704837762795_n.jp g?oh=0d83dfe1f21b9df5f606c64d7b636bed&oe=5A47202D
Adamlar steyşın tempra gibi kullanıyor arabayı pikniğe götürüyo bisiklet falan yüklüyo niye çünkü 80-90 bin $ .Adamlar için 80-90 bin yani
Bizim burda 600 bin lirayı verince değil bisiklet üstüne sinek konsa hımmına diyip dalıyon
altugkocer
13-10-2017, 15:17
1300 cc ye kadar %15
1300 cc üstü %25 olarak kesinleşmiş sanırım
SekoLive
13-10-2017, 15:18
nabız yoklaması tepki ölçme durumu...
ölçme değerlendirme bitti...
%10 kar sağlandı %15 olacakken maks.
Asıl sevindirici haber, gelir vergisi artışından vazgeçilmiş. Bordrolu kardeşlerim; gözünüz aydın.
* Resmi açıklama gelene dek sandıkları terketmeyin yine de.
TorqueTuning
13-10-2017, 15:37
Yine geçirmece, algı yönetiminin dibi, %25 zamma seviniyoruz, garip ülkem!
Şimdi %25 diyecekler,olayı kavramayanlar da sevinecek. :)
Demiştim...
Padisahim cok yasa. Bu tayyip dasdasi opulesi adam. Bak nasil agirligini koydu geri adim attilar. Yoksa bu bakanlar bizi zileceklerdi mazallah.
lan 2005 model araba aldım yıllık 1 milyar vergi ödicem lanet gele ya
mikelazi
13-10-2017, 16:03
geçen seneki mtv zammını hatırlayan varmı
%3.8
14 yasindaki arabaya hala 1500 vergi odeyecegim.
Ulan zaten param olsa 14 yasinda arabaya niye bineyim? B.k var arttiriyorsunuz.
Onurkk06
13-10-2017, 16:36
Yuh be yuh %25 az mı sanki haram zıkkım olsun yedikleri paralar
Mutlu Değerli
13-10-2017, 16:38
ha 40 ha 25 ne fark eder ki... 2. el araçlar içinde geçerli olsaydı iyiki satmışım son aracımı dicektim. 1.9 2007model +800tl olurdu artık 6aylıgı
Siz %40 ı iptal edip biz %52 ile geldik deyip zammı ona göre oranlayıp %52 yapmadıklarına şükredin
mikelazi
13-10-2017, 17:15
sigara zam kapıda.o iş bir şekilde %40-45 e tamamlanır
Onurkk06
13-10-2017, 17:28
SON DAKİKA: MTV indirimi!
MTV'ye yapılacak zam oranları %15 ve %25 olarak yeniden duzenlendi. (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156012059378159&id=154607668158)
Otopark da bindirimi indirim diye haber yapmış
S.Özeren
13-10-2017, 18:15
Ulan yine soktular , hadi yine az soktuk diyorlar
Cagri B.
13-10-2017, 18:51
Ulan yine soktular , hadi yine az soktuk diyorlar
Aslında öyle mi ?
Twitter (https://twitter.com/memetsimsek/status/918842246920892416)
Mehmet Simsek @memetsimsek
·
2s
Orta Vadeli Program ve bütçe hedefleri değişmeyecek. Değişiklik yaptığımız vergi düzenlemelerini telafi edecek tedbirler alacağız.
Sadık Özyer
13-10-2017, 19:01
oramakomaburamako , çoksoktunçek . böyle bişi olmuş
Mehmet Şimşek telaf edici tedbirlerin alınacağını söyledi. Bu "O parayı öyle yada böyle alacağız" demek.
%5-%10 arası bir zam olması lazımdı. Adamlar %25 yaptılar ve genel bir sevinç hali mevcut.
Düzenleme yapılanlan konulardan kaybedilen vergi miktarı kolay toplanan alanlardan tahsil edilecek.
Neyse sözü uzatmayalım. İtibardan Tasarruf olmaz. Pamuk eller cebe :)
%40 yerine reis sayesinde %25 zam geldi diye sevinecek gerzekler online mı?
burada yazdığımız çizdiğimiz her şey boş,kendi oy kitlesine çok güzel algı operasyonu yapıyorlar ve yine kahraman oluyorlar öyle ki yandaş kanallarında mtv de indirim
mtv %15 indirildi gibi haberler yapılıp çok güzel algı operasyonu yapıyorlar ,yani adamlar sanki çoook yüksek olan mtv oranını düşürmüş de milleti bir beladan kurtarmışlar gibi gösteriliyorlar ve işin ilginci de çok büyük bir halk kitlesi de bunlara inanıyor.
Az önce tvde gördüm. Otomobillerde vergi oranı %25e indirildi diye.
OHA dedim ya böyle bir algı yönetimi ayıptır, buna inanan halka zaten diyecek kelime yok.
Sifir arabalarin vergisi yuzde50 artti kimse konusmuyor bile. Sessiz sedasiz...
Padisahim cok yasa. Bu tayyip dasdasi opulesi adam. Bak nasil agirligini koydu geri adim attilar. Yoksa bu bakanlar bizi zileceklerdi mazallah.
sonuç değişmedi %25 ile sadece daha az pozisyon denediler. Her türlü affetmiyorlar. Yeniden artış oranı atıyorum %10 olacaktı şimdi çat diye %25.
Bazı zeki arkadaşlar da seviniyordur bak 40 olmadı 25 oldu diye. :)
34btr1907
14-10-2017, 09:24
aynen
https://i.hizliresim.com/5GVbJ5.jpg
Biz hep 10-15 yıllık araçlara bindiğimiz için...
Çevremdekilerin büyük çoğunluğu elindeki korumanın derdinde. Yenilemekten falan geçtik artık yani. İlla araç ihtiyacı olanlar içinse 2.elde güzel alternatifler denk geliyor her daim.
onursumer
14-10-2017, 14:03
oh ne güzel geçirdiler be
lethaldoze
14-10-2017, 14:19
Devlet borç, vatandaşı vergi batağında...
dieselpower
14-10-2017, 14:56
Devlet borç, vatandaşı vergi batağında...
Allah sonumuzu hayır etsin
mikelazi
14-10-2017, 15:29
ben hep 50tl lik alıyorum.
kimse aracını satmasa kimse vergisini ödemese de emekli maaşlarını bile ödeyemeyecek duruma gelseler
coolvtec
14-10-2017, 19:27
2015 model 1998cc araç vergisi ne oldu bilen var mı?
http://www.mymemur.com.tr/d/other/2018-mtv-oranlari.jpg
coolvtec
14-10-2017, 20:17
http://www.mymemur.com.tr/d/other/2018-mtv-oranlari.jpg
İnşallah doğrudur ama listede yanlışlık var sanırım.
1801-2000
4-6 yaş
2017= 2217
2018= 2271
zam= 2271-2217= 54 TL ;)
imprezaWRC
14-10-2017, 22:15
geçen seneki mtv zammını hatırlayan varmı
%3.8
Aşağı yukarı enflasyonun yarısı kadar zam yapıyorlardı. Demek ki enflasyon ne hale geldiki bu kadar zam yaptılar.
M_PROJECT
15-10-2017, 18:31
yurtdışından internet alışverişlerine kdv geliyor
İnternet devlerine KDV yukumluluğu geliyor - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201710151030599133-internet-dev-kdv-yukumlulugu-geliyor/)
"hürriyet gazetesi'nden hacer boyacıoğlu'nun haberine göre düzenlemeyle ilgili komisyona bilgi veren maliye bakanı naci ağbal, "mesela ben, cep telefonumdan bir program indiriyorum, bu program şu anda yüzde 18 kdv’ye tabi. mevcut sistemde diyorum ki ben ‘ey vatandaş, git, bunu, sorumlu sıfatıyla beyan et.’ kimse beyan ediyor mu? etmiyor" dedi.
yeni sistemde ise bu yükümlülüğün şirketlere geçtiğini ifade eden ağbal şöyle devam etti: "diyoruz ki şimdi, nihai tüketiciye doğru türkiye’ye yönelik devamlılık arz edecek şekilde bir hizmet sunuyorsanız, bundan sonra vergi mükellefi olacaksınız. ben bunu takip edeceğim. bakın, bugün diğer alanda da biz gittik mesela —ismini vermeyeyimbir firmaya ‘kardeşim, sen türkiye’de kazanç elde ediyorsun. resmen seni vergi mükellefi yaptık’ dedik. ondan sonra geldiler ve ‘tamam oturup konuşalım’ dediler.""
SinanAdalı
15-10-2017, 18:48
hep 50tl'lik alıyorum diyenle, yeaaa benim araba zaten 15 yaşında bananeeğğ diyen adam aynı kafada
hep 50tl'lik alıyorum diyenle, yeaaa benim araba zaten 15 yaşında bananeeğğ diyen adam aynı kafada
Bana ne diyen yok. Bunca vergi itelemesine rağmen illa sıfır alıcam diye ısrar eden varsa kendi bilir. Bir müddet almayıp tepki göstermek lazım ki farkına varsınlar olayın.
Sıfır araç satışları bir gün bıçak gibi kesilecek. O zaman göreceğim ben bu zamları, saçma ötv'leri. 2009'un üzerinden seneler geçmedi, unutmayalım.
Bana ne diyen yok. Bunca vergi itelemesine rağmen illa sıfır alıcam diye ısrar eden varsa kendi bilir. Bir müddet almayıp tepki göstermek lazım ki farkına varsınlar olayın.
Sıfır araç satışları bir gün bıçak gibi kesilecek. O zaman göreceğim ben bu zamları, saçma ötv'leri. 2009'un üzerinden seneler geçmedi, unutmayalım.
Tarih tekerrür ilişkisi çok kalmadı bu sene den 2 ay gelecek seneden 12 ay. Şu rakamlar üzerinden hala sıfır araç alanları saygıyla selamlıyorum.
GokhanRS
15-10-2017, 23:13
Elektrikli alacağım arkadaşlar ama ben aldıktan sonra mtv çıkarır mı bu şerefini s2000lediklerim.
Vatandaş almayabilir de şirketlere kiralayan filolar alır. 0 km araçları, sanırım en çok bu filolar alıyor. Onlar da almamazlık yapmazlar 2-3 yılda 1 yeniliyorlar...
Memlekette bu kadar şirket varken sıfır araç satışları kesilmez.
Ortalama bir şirket bile 2 senede 1 araç değiştiriyor; kaldı ki çoğu kiralıyor.
Kiralama şirketleri de filosunu hep yeni tutmak durumunda rekabet için.
Haliyle bireysel kullanıcıların göstereceği tepki çok bir şey ifade etmeyecektir.
Memlekette bu kadar şirket varken sıfır araç satışları kesilmez.
Ortalama bir şirket bile 2 senede 1 araç değiştiriyor; kaldı ki çoğu kiralıyor.
Kiralama şirketleri de filosunu hep yeni tutmak durumunda rekabet için.
Haliyle bireysel kullanıcıların göstereceği tepki çok bir şey ifade etmeyecektir.
Doğru bir yaklaşım ama şirkette neticede bu fazladan ödediği rakamı kiralayan tarafa yansıtacak.
Bu sefer de kiralayan'ın maliyeti arttığından 2 sene de değil belki 3 senede araç değiştirecek.
Bu durum bireyseli de kurumsalı da etkiler bence, etkilemeli de.
Ayrıca şirket aracı kullananları bilinçlendirmek lazım dün bir firmanın plasiyeri gözümün önünde lap diye çıktı kaldırıma,
kendi malı olsa eminim park yeri arardı.
Güzel videodur Ahmet Şerif İzgören'den ince bir ayar.
Ahmet Şerif izgoren burokratlara yuz yılın dersi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fKxhoO7WIvg)
Doğru bir yaklaşım ama şirkette neticede bu fazladan ödediği rakamı kiralayan tarafa yansıtacak.
Bu sefer de kiralayan'ın maliyeti arttığından 2 sene de değil belki 3 senede araç değiştirecek.
Bu durum bireyseli de kurumsalı da etkiler bence, etkilemeli de.
Ayrıca şirket aracı kullananları bilinçlendirmek lazım dün bir firmanın plasiyeri gözümün önünde lap diye çıktı kaldırıma,
kendi malı olsa eminim park yeri arardı.
Güzel videodur Ahmet Şerif İzgören'den ince bir ayar.
Ahmet Şerif izgoren burokratlara yuz yılın dersi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fKxhoO7WIvg)
Etkiler tabi, ama isyan ettirecek boyutlarda etkilemez maalesef.
Satınalmacı olduğum için söylüyorum; üretim malzemelerinin fiyatları hep döviz endeksli. Araç kiralama maliyetlerindeki artış, bunlardaki artışın yanında çok bir şey ifade etmiyor.
Araç satışları hiç düşmediği için rahatlıkları ordan geliyor
Ohh ne koysak gidiyor mantalitesi sonucu en güzel para gelen yerden milleti soyuyorlar
Araç satışları kayda değer düşse resmen sarsılırlar ne olacak mtv den 1 arabadan aldığı 500-1000 TL paradan
piyasadaki en ucuz araçtan 25-30 Bin TL satıştan canlı kılçıksız para alıyorlar yani ortalamaya vursak 1 araç satışından 50 Bin TL para alıyorlar
Mümkün olduğunca araç almamakta yarar var..
Etkiler tabi, ama isyan ettirecek boyutlarda etkilemez maalesef.
Satınalmacı olduğum için söylüyorum; üretim malzemelerinin fiyatları hep döviz endeksli. Araç kiralama maliyetlerindeki artış, bunlardaki artışın yanında çok bir şey ifade etmiyor.
Tabi canım biz mesela ithalatı yoğun firmayız, kur bizi yerden yere vuruyor maalesef bu durumlarda.
Girdi maliyetlerimiz hep artıyor. Hatta kiralık araçlar bile eur üzerinden her ay farklı tutarda ft geliyor.
Araç satışları hiç düşmediği için rahatlıkları ordan geliyor
Ohh ne koysak gidiyor mantalitesi sonucu en güzel para gelen yerden milleti soyuyorlar
Araç satışları kayda değer düşse resmen sarsılırlar ne olacak mtv den 1 arabadan aldığı 500-1000 TL paradan
piyasadaki en ucuz araçtan 25-30 Bin TL satıştan canlı kılçıksız para alıyorlar yani ortalamaya vursak 1 araç satışından 50 Bin TL para alıyorlar
Mümkün olduğunca araç almamakta yarar var..
Bunun bir sonra ki aşaması ikinci el alıp satılan araçlardan %18 kdv istenicek.
Şuan da maliye bakanlığı kemer sıkma politikası açıklıyor ama 1 milyon TL'ye masa almışlar.
TMBB'ye alınan tuvalet kağıtlarının tutarı bilgisayarlardan pahalıydı.
Ülke olarak hiç iyiye gitmiyoruz sonumuzu iyi görmüyorum.
imprezaWRC
16-10-2017, 10:22
Kiralama şirketlerine büyük avantajlar var. Ortalıkta kıyamet kadar kiralık otomobil var. Sen almayacaksın, o almayacak ama kiralama şirketleri alacak. Filoları olanlar almaya devam edecek. Bıçak gibi kesmesi için başka şeylerin olması lazım. Ayrıca, otomobil firmaları veya kiralama şirketleri ne diye bizler kadar seslerini çıkarmıyorlar.
Kiralamasınlar abi salak saçma bi şekilde araba kiralayan o kadar çok şirket varki
Şirketlerde zırt müdürü zart müdürü zort müdürü herkese araba adamlar tüm mesai boyunca asla şirket dışına çıkmaz ama arabası var şirkete servisle gelir araba evde yatar
Araba yok alsana araba masrafını maaşına ekliyorum dese bir çoğu takla atar..
Bu kiralama işi çok saçma noktalara geldi
Az önce radyoda 2018de sıfır araç alacak olanlar 2 katı Mtv ödeyecek dedi. Frekanssiz göstermeyen dükkan radyosu olduğu için hangi radyo bilemedim. acaba var mı böyle birşey?
aracım gün geçtikçe şarap gibi değerleniyor mtv si bile düşmedi asdhahd 12 yasında arabanın mtv sı
2011 de sıfır aldıgımız arcın sıfır mtvsı ıle aynı amınyumnıtrat :D asdhaudahd ulkeye guluyorum salak ettı bızı
%25 zamma ekstra yüzde %20 zam gelecek diyorlar sıfır araç için :)
aracım gün geçtikçe şarap gibi değerleniyor mtv si bile düşmedi asdhahd 12 yasında arabanın mtv sı
2011 de sıfır aldıgımız arcın sıfır mtvsı ıle aynı amınyumnıtrat :D asdhaudahd ulkeye guluyorum salak ettı bızı
Kesinlikle katılıyorum.. :)
2011'de kesilen fatura bedelinin 10bin TL üzerinde satış piyasası var.. 8 sene kullanıyoruz ama artıkça artıyor.. Başka ülkede anlatsan dalga geçerler..
onursumer
16-10-2017, 20:45
yurtdışından internet alışverişlerine kdv geliyor
İnternet devlerine KDV yukumluluğu geliyor - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201710151030599133-internet-dev-kdv-yukumlulugu-geliyor/)
"hürriyet gazetesi'nden hacer boyacıoğlu'nun haberine göre düzenlemeyle ilgili komisyona bilgi veren maliye bakanı naci ağbal, "mesela ben, cep telefonumdan bir program indiriyorum, bu program şu anda yüzde 18 kdv’ye tabi. mevcut sistemde diyorum ki ben ‘ey vatandaş, git, bunu, sorumlu sıfatıyla beyan et.’ kimse beyan ediyor mu? etmiyor" dedi.
yeni sistemde ise bu yükümlülüğün şirketlere geçtiğini ifade eden ağbal şöyle devam etti: "diyoruz ki şimdi, nihai tüketiciye doğru türkiye’ye yönelik devamlılık arz edecek şekilde bir hizmet sunuyorsanız, bundan sonra vergi mükellefi olacaksınız. ben bunu takip edeceğim. bakın, bugün diğer alanda da biz gittik mesela —ismini vermeyeyimbir firmaya ‘kardeşim, sen türkiye’de kazanç elde ediyorsun. resmen seni vergi mükellefi yaptık’ dedik. ondan sonra geldiler ve ‘tamam oturup konuşalım’ dediler.""
zaten yurt dışı alışverişlerde gümrük kdv oduyoruz ama bunlar o firmalara vergi kitleme peşindeler hedefler çok büyük :D
GokhanRS
16-10-2017, 22:42
Kesinlikle katılıyorum.. :)
2011'de kesilen fatura bedelinin 10bin TL üzerinde satış piyasası var.. 8 sene kullanıyoruz ama artıkça artıyor.. Başka ülkede anlatsan dalga geçerler..
Ben anlattım, are you kidding me Ile başladı adam, serious la devam edince, fucking government ile devam etti sohbet, hop Noluyoz filan diyecekken kendim daha ağır sövdüğümü hatırladım :)
Kiralama şirketlerinin vergi avantajı falan var mı? Bunları gider olarak gösterip başka vergi üzerinden falan düşebiliyorlar mı acaba?
Ben anlattım, are you kidding me Ile başladı adam, serious la devam edince, fucking government ile devam etti sohbet, hop Noluyoz filan diyecekken kendim daha ağır sövdüğümü hatırladım :)
Dünyanın hiç bir yerinde olacağını zannetmiyorum zaten. Eskiyen aracın fiyatındaha fazla artacağı.. Ben de örnek ile anlattığımda t.aşak geçiyorlar.. Dedim sizin t.aşk geçtiğiniz bizim gerçeklerimiz.. İşte o zaman kıskanmaya başlıyorlar :D
Geçmiş sayfalarda da konuştuk 0 araba mtv'leri yüzde 50 zamlandı.Buyrunuz...kimsenin bilmemesi çok garip..
http://img1.aksam.com.tr/fotogaleri/haber_icerik/images/161020170919565679697.jpg
SULTANOGLU
17-10-2017, 10:59
Bem bu son tablodan birsey anlamadim. 16 yas uzeri araclari tasit satis bedeline gore nasil degerlendiriyorlar ?
kunteper
17-10-2017, 11:01
Anlamadığım bir konu var ? 2018den sonra alınanlara, 2.el de dahil mi ? Taşıt değeri neye göre belirlenecek
Bem bu son tablodan birsey anlamadim. 16 yas uzeri araclari tasit satis bedeline gore nasil degerlendiriyorlar ?
Muhtemelen referans noktası olarak kasko değerlerini alacaklar. Oraya göre hesaplama yapılacak ama temelde mantıksız.
Sinekten yağ çıkarma durumu var :S
Kasko Değer Listesi (https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631)
Kasko Değer Listesi | Gelir İdaresi Başkanlığı (http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/kasko-deger-listesi)
SULTANOGLU
17-10-2017, 11:36
Muhtemelen referans noktası olarak kasko değerlerini alacaklar. Oraya göre hesaplama yapılacak ama temelde mantıksız.
Sinekten yağ çıkarma durumu var :S
Kasko Değer Listesi (https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631)
Kasko Değer Listesi | Gelir İdaresi Başkanlığı (http://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/kasko-deger-listesi)
Daha oncedende bunu bu sekilde hesaplayip bir duaukvergi dilimine dhil ediyordum aracimi. Bu yayinlanan cetvelde 400.000 tl leri grunce kendime yer bulamadim :) arabam sigorta cetvelinde 2500 tl ediyo cunku:(
Daha oncedende bunu bu sekilde hesaplayip bir duaukvergi dilimine dhil ediyordum aracimi. Bu yayinlanan cetvelde 400.000 tl leri grunce kendime yer bulamadim :) arabam sigorta cetvelinde 2500 tl ediyo cunku:(
Araba ne ? Buradaki olay aslında tutarın üstü için vergilendirmeyi artırmak. Ve tabi ki yüksek model araçlar için daha geçerli.
Sistem aracın piyasa rayiciyle ilgilenmiyor işin doğrusu, belki araban klasik bir araç ya da satacak olsan 100K edecek nadide bir araç ama kafa kağıdındaki yaş ve motor hacmi bu liste için kriter oluyor.
Listenin olayı şu kardeşim sen 1.6 hacimde araba almışsın ama (Atıyorum) 100K yada 1.6 var 200K ya da.
Demekki sen 200K veriyorsan ben sana bi güzellik yapayım +xxx kadar daha öde. Vergilendirmedeki kırılımı değiştirip gelir yaratma çabası.
Yani yarın 100K üstü coupe araçların mtv si %400 olacak ta denebilir, kalemi tutan istediğini yazıyor *****.
coolvtec
17-10-2017, 14:01
Yeni vergilerde taşıt değerini kaldırdılar diye biliyorum. eski sisteme devam.
Bence bakanlık daha kendi içinde tam net değil aynı milli eğitimde olduğu gibi. Teog kalksın yerine ne geleceğine bakarız...Mtv artsın onunda nasıl olacağına bakarız:)mühim olan milyon dolar açığı kapatacak kaynak bulalım.
Devletin vatandaşa mtv açısından bakışı :hihih: Her türlü ödeyeceğiz.
34. Saniyeden sonra özellikle izleyin.
Tepki Toplayan Hasbro Yılbaşı Reklamı | İzlesene.com (https://www.izlesene.com/video/tepki-toplayan-hasbro-yilbasi-reklami/9641086)
free-hifi
02-01-2018, 09:40
2015 model 1.3 cc 518 tl girmiş hayırsız olsun
Nightfish
02-01-2018, 09:55
2016 Amarok, 800 TL'de bana girdi. Haydi hayırlı olsun.
barakuda26
02-01-2018, 10:45
2010 model a3 1.4t 563 TL , geçen sene 450TL idi.
Net %25'i sapladılar. Hayırlı olsun 13 yaşında arabaya senelik 970 Lira vergi ödemek bir benim mi ağrıma gidiyor.
Yüksek model hacimli araçları olanlara sabır diliyorum.
1-3 yaş arası 2000 CC arabası olan adam 3.598,00 TL ödüyor bu nedir ya. :bravo:
AliGizda
02-01-2018, 11:04
Net %25'i sapladılar. Hayırlı olsun 13 yaşında arabaya senelik 970 Lira vergi ödemek bir benim mi ağrıma gidiyor.
Sırf bundan sebep 3.7 Cherokee alamadım. 2003 model arabanın 6 aylık vergisi 1600 TL idi, şimdi baktım 2044 TL olmuş. Yazık günah ya.
Grimlord
02-01-2018, 11:33
18lik çıtıra 383 lira ödedim :D
K24 Accord 2X 731,50 TL olmuş..
3 yaştan büyük araçlar için 2018 tarihinin bir önemi yok. Vergi oranı sabit hepsinde.
Internet Vergi Dairesi (https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV)
3 yaşa kadar olanlarda ise ilk sahip olunma tarihine bakıyorlar. İlk intisap dedikleri, aracın trafiğe ilk tescil edildiği tarih olsa gerek.
SekoLive
02-01-2018, 12:00
20 yaşında 1600 cc aracın 6 aylık vergisi 51 tl den 76 tl yükselmiş....
hani %15 hani %40?
fiyat yüksek değil ama oran can sıkıcı...
mert_can 41
02-01-2018, 12:04
Şuan babamla ikimiz şaşkınlık içerisindeyiz arabamın ilk defa bir ödemesi düşük çıktı 2006 model coopers 199 lira :D
Sırf bundan sebep 3.7 Cherokee alamadım. 2003 model arabanın 6 aylık vergisi 1600 TL idi, şimdi baktım 2044 TL olmuş. Yazık günah ya.
Aracım 2003 model M5 :D 5000cc :D
Geçen sene 6 aylık vergisi 2354 TL idi, şimdi sizin mesajları okuduktan sonra gözüm yarı açık yarı kapalı edevlete girdim bu sene 6 aylık 1142 TL olmuş :D
Bu sene az girdi diye daha mutluyum şu an :D
Aracım 2003 model M5 :D 5000cc :D
Geçen sene 6 aylık vergisi 2354 TL idi, şimdi sizin mesajları okuduktan sonra gözüm yarı açık yarı kapalı edevlete girdim bu sene 6 aylık 1142 TL olmuş :D
Bu sene az girdi diye daha mutluyum şu an :D
Yaştan ötürü azalmıştır rakam. 2 kısıt var MTV de yaş ve motor silindir hacmi. Seneye benim araç 1 alt dilime düşecek.
300E senin k24 için sanırım kasko değerinin %5 ini geçiyor ise 1 alt dilimden ödüyordun, onu bir araştır ödemeden önce.
Yaştan ötürü azalmıştır rakam. 2 kısıt var MTV de yaş ve motor silindir hacmi. Seneye benim araç 1 alt dilime düşecek.
300E senin k24 için sanırım kasko değerinin %5 ini geçiyor ise 1 alt dilimden ödüyordun, onu bir araştır ödemeden önce.
Hocam kasko bedeli 35.500,00 TL %5 i 1775 TL yapıyor, yıllık vergide 1463 TL sanırım kurtarmıyor. :)
Hocam kasko bedeli 35.500,00 TL %5 i 1775 TL yapıyor, yıllık vergide 1463 TL sanırım kurtarmıyor. :)
:S üzüldüm, baya iyi rakammış MTV si. Modelden ötürü alt dilime düşmedin mi daha ?
:S üzüldüm, baya iyi rakammış MTV si. Modelden ötürü alt dilime düşmedin mi daha ?
2004 model, anca 2019 da düşüyo, ozamana da kim öle kim kala :( W124 de bi alt dilimden ödüyordum 3000cc içinde bunda olmadı.
AliGizda
02-01-2018, 12:59
Yaş kurtarmıyo abi. 2003' se 12-15 dilimine giriyor. Hatta o sebeple 2002' lerine bakıyodum ben :D
%5 olayını da torba yasayla %10' a çıkarttılar diye biliyorum :)
2011 3.0 cc gecen sene odedıgım vergı 3.100 tl dı. Suan 4.089 tl olmus. 2018'ın ılk sakası oldu.
Aynı aracın 2018'den sonra alınan 1-3 yaş vergısı 9.000 tl
AliGizda
02-01-2018, 13:04
Şimdi baktım internet bankacılığından 800 küsürmüş 3700 Cherokee' nin vergisi, 2003' lerdede alt dilime düşüyor demek ki.
Şimdi baktım internet bankacılığından 800 küsürmüş 3700 Cherokee' nin vergisi, 2003' lerdede alt dilime düşüyor demek ki.
Geçen 1 tane cx9 gördüm 68 bin dedim bu niye bu kadar ucuz. Meğer motor 3.7 imiş. 9161 TL şuan yıllık vergisi.
Yayında ve yapımda emeği geçenleri gözlerinden öpüyorum. Ben %25 zam almadım ki arkadaş bana kitlediniz bunu.
Şimdi kalkıp arabaya binme o zaman diye birisi yazmasın lütfen.
MTV kanatsız ucuyor: Luks otomobilin vergisi ucaktan fazla - Ekonomi Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/mtv-kanatsiz-ucuyor-2157042/)
475 bin TL’lik otomobilin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 37 milyon TL’lik uçağın vergisinin üzerine çıktı.
denizhandinc
02-01-2018, 13:16
2012 1.4 scirocco - 560 kagıt
MTV kanatsız ucuyor: Luks otomobilin vergisi ucaktan fazla - Ekonomi Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/mtv-kanatsiz-ucuyor-2157042/)
475 bin TL’lik otomobilin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 37 milyon TL’lik uçağın vergisinin üzerine çıktı.
Tek gelir kaynağı vergi olan bir ülkede bunlar sıradan şeyler.
1.385,50 lirada bana çıktı , kol gibi şahane. :)
1.385,50 lirada bana çıktı , kol gibi şahane. :)
Bu ilk yarısı yanlış anlaşılmasın :) total 2770 :slomo: Araba aliyim desen saçma sapan fiyat , gezip tozma desen benzin fiyatları saçma sapan, vergiler desen laf edecek derman kalmadı. İşin özeti bu ülkede pek yaşanacağı kalmadı. Arabayı & parça vırt zırt işini sevipte bu kadar yanlış bir ülkede doğmak herhalde alın yazımız.
klasık olacak ama şaka gibi ülkeyiz spor gazetesi.
töbe est.
2014 golf 1,6 tdı 6 aylık 485 lira olmuş.
barakuda26
02-01-2018, 14:31
Noter araç alım-satım 126 tl'den 163 tl olmuş
Emrecan-R
02-01-2018, 14:50
Missssssss gibi hacım
2004 E320'nin vergisini 10 yıldır düşecek diye bekliyoruz en son 2-3 yıldır "hadi bu yıl 2'ye düşecek inş" dedik en üst yaş dilimine geldi diye, 2 senedir zamlar yüzünden hala sabit yıllık 3 liradan aşağı indirtmediler inatla. Düşman başına
Arabam yaşlandıkça vergisi de yaslıyor ahahahahah
Keyif almaya bakın tazı tuzu kalmadı