Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi tt 2.0 tfsi zor çalışma
Merhaba
2009 audi tt 2.0 tfsi araçla debeleniyorum bir kaç aydır.
Zor marş alıyordu, aküsünü değiştirdim aynı amper akü taktım.
Araç sıcakken bazen sanki akü zayıfmış gibi zor çalışıyor. Ama çalışıyor. Bunu bazen yapıp bazen yapmıyor.
Marş motoru çalışıyor, ama bazen sanki akü bitikmiş gibi davranıyor.
Nedeni ne olabilir?
Talih.b16
30-09-2017, 19:54
En basitinden en zoruna gidelim.
Önce kutup başı kontrol.
Daha sonra marş bassada yine motorunu kontrol etmek lazım.
Grimlord
30-09-2017, 21:09
Farklı marka da olsa (renault) aynı sorun benim aracımda da vardı, genelde bu problem krank sensörü ( volant okuyucu- magnetik kaptör gibi bi sürü saçma ismi var) parçadan kaynaklanıyor. Sıcakken 6 7 snde anca marş alıyordu, bazen ilk seferde almıyordu. Soğukken sıkıntı yoktu. Bu parça değişince sorun düzeldi. Belki sizin de benzer bir parçada sıkıntı olabilir.
Vw caddy mizde benzer sorun mevcuttu, soğukken tık diye çalışan araba sıcakken 3-4 saniyede marş alıyordu. En son geçenlerde hiç çalışmadı vurdurduk takviye yaptık vs çalışmayınca çekiciyle servise götürdük. Marş motorunun kömürleri ve içinde bikaç parça değiştikten sonra sıcakken çalışmama olayıda ortadan kalktı
road runner
30-09-2017, 23:20
Şase kablosunada bakmak gerek. Oksit yapmış olabilir zayıf kablo olabilir.
Aklima iki sebep geliyor. Aracta kac tane su sicaklik sensoru varsa kontrol edilmesi. Eger su sicaklik sensoru yanlis bilgi veriyorsa sicak arabayi soguk sanip, ona gore benzin puskurtuyorsa, bogulurmus gibi uzun surede mars alabilir. Bir ustam da enjektorlerin kontak kapandiktan sonra benzin kacirip, bu sekilde uzun marsa sebep olabildigini anlatmisti.
Dediklerim sadece tahmini seyler, eger soguk mars normal,sicak marsta uzun mars suresi olarak dusundum, insallah tez zamanda bulursunuz.
evolution_9
01-10-2017, 11:26
Şarj dinamosu aküyü iyi şarj etmeyebişir bnm başıma geldi tam olarak bozuk değilmiş ama iyi şarj etmiyormuş bende baya uğraşmıştım bulana kadar aküyü vs. değiştirdim boşu boşuna en son şarj dinamosundan çıktı.
Hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Marş motoru da sağlam dediler. Ne bileyim bilemedim...
Hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. Marş motoru da sağlam dediler. Ne bileyim bilemedim...
Hangi servise götürüyorsunuz aracınızı?
Hangi servise götürüyorsunuz aracınızı?
Doğuşa gittim bu sorun için. Normalde özilkiye gidiyorum bunla da beetlela da fabiayla da poloyla da. Her işimi çözdüler hep. Onlara da tabi göstereceğim de bi türlü boşluk bulup sanayiye gidemedim, ama doğuş bizim evin alt sokağı neredeyse.
Ustanız çözümü bulur umarım olmadı başka özel servis önerebilirim. Sonuçtan haberdar edersiniz