Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpeğimde bölgesel tüy dökümü sorunu mu var ?
greatchaos3
04-10-2017, 10:48
https://i.hizliresim.com/7yXym5.jpg
https://i.hizliresim.com/nJmJYV.jpg
Birde çene altında hafif böyle deri gözüküyor nedeni nedir acaba
Döküntülerin altında deride pul pul bir görünüm var mı ?
Kaş çevresi benim çomarım da da var hafif seyreklik o normal sanıyorum çünkü geçenlerde egzama olduğunda onu sorduğumda orada egzama olmadığını söylemişti veteriner hekim.
Eğer sizin o açıklıklarda pul pul bir deri görünüyorsa belki egzama başlangıcı olabilir.
Ama tabi ki siz en iyisi bir hekime götürün çomarı
ghibli06
04-10-2017, 10:59
yüksek proteinli mamadan sonra enerjisini iyi atamazsa deri sorunları baş gösteriyor, önce yeme içmesi sonra da bol egzersiz...
greatchaos3
04-10-2017, 11:04
Sanırım mamadan olabilir. Acana puppy large breed kullanıyorum. Ve bazen yürüyüşü aksatıyorum. Deride pullanma yok.
ghibli06
04-10-2017, 11:08
Sanırım mamadan olabilir. Acana puppy large breed kullanıyorum. Ve bazen yürüyüşü aksatıyorum. Deride pullanma yok.
ACANA proteini çok yüksek ve güzel mama, ama sonucunda o enerjiyi atamazsa egzema alerji vs olabiliyor...
Hep böyle miydi yeni mi başladı? Mesela benim beslediğim itoluitlerin iki tanesi ta yavruyken bile böyleydi, büyüdüklerinde de devam etti bir iki nokta kel kaldı.
Yeni başladıysa sorun var demektir ama.
ghibli06
04-10-2017, 11:28
Hep böyle miydi yeni mi başladı? Mesela benim beslediğim itoluitlerin iki tanesi ta yavruyken bile böyleydi, büyüdüklerinde de devam etti bir iki nokta kel kaldı.
Yeni başladıysa sorun var demektir ama.
bazıları darbeye bağlı 'faça' onlar :) oynarken tırnak diş vs takılıyor ve de bazen ordaki tüyü tamamen öldürdüğü için çıkmıyorlar...
Mamadan bence..
Acana ve Orijen aynı firmanın ama Acana bir kaç tık altta kalite olarak. Fiyat da ona bağlı farklı ama.. Orijen in 10kiloluk altı var mı bilmiyorum. Bazen 1 öğünlük deneme paketleri oluyor. Onlardan bulabilirsen ver, yiyorsa Orijen al.
Yavru iken çok çok iyi bak, gelişimini sorunsuz tamamlasın. Büyüdükten sonra Acana olsa da olur o da kötü mama değil.
ACANA proteini çok yüksek ve güzel mama, ama sonucunda o enerjiyi atamazsa egzema alerji vs olabiliyor...
Bu da çok büyük etken örneğin.. greatchaos3
greatchaos3
04-10-2017, 12:25
Mama değişimi yapsam sorun düzelir mi, vaktim olmuyor bazen yürüyüşünü yaptıramıyorum
Kesin diye bişey yok.. Ama sadece mama değişimi değil, o yaştaki yavrunun mamadan aldığı tüm enerjiyi atması gerek. Bence önce çok daha fazla zaman geçir köpeğinle.. Uyuduğunda yorgunluktan uyusun genelde.. 10-15 gün yap bunu.. Bir düzelme yoksa mama değişimi yap..
greatchaos3
04-10-2017, 12:30
Tamam öyle yapmaya çalışayım
Yiğit G.
04-10-2017, 23:49
Çok proteinden egzama olmaz.Kalitesiz çok proteinden egzama olur , oda Acana da olmaz.Mevsimsel olabilir , egzama veya mantar dır baska köpekten bulaşmış olabilir oynuyorsa diğer köpeklerle.Mama nın içinde ki farklı birşeye alerjisi olmuş olabilir.Tavuğa mesela veya bir sebzeye.Birçok sebebi olabilir.Doktor örnek alıp labaratuvarda test yaptırıp ne oldugunu söyler ciddi birşey görürse.Mamayı değiştirin bakalım.
Grimlord
05-10-2017, 02:21
Aynı durum benim yavru kedimin başına geldi, veterinere götürdüm mantar bulaşmış ( sokak kedisiydi)
1 hafta falan eldiven takıp krem sürdüm, bir daha tekrarlamadı ama o kısım komple dökülmüştü
ghibli06
05-10-2017, 06:31
Çok proteinden egzama olmaz.Kalitesiz çok proteinden egzama olur , oda Acana da olmaz.Mevsimsel olabilir , egzama veya mantar dır baska köpekten bulaşmış olabilir oynuyorsa diğer köpeklerle.Mama nın içinde ki farklı birşeye alerjisi olmuş olabilir.Tavuğa mesela veya bir sebzeye.Birçok sebebi olabilir.Doktor örnek alıp labaratuvarda test yaptırıp ne oldugunu söyler ciddi birşey görürse.Mamayı değiştirin bakalım.
Hocam proteinin kalitelisi kalitesizi nasil olacak? Cildi hassas butun kopeklerde acana yese bile asiri protein ve az hareket sebebiyle egzema gordum...
Yiğit G.
05-10-2017, 16:15
Hocam proteinin kalitelisi kalitesizi nasil olacak? Cildi hassas butun kopeklerde acana yese bile asiri protein ve az hareket sebebiyle egzema gordum...
Protein tek çeşit değildir.Kaliteli ve kalitesiz proteinler vardır.10 a yakın protein çeşidi var.. Kalitesiz proteinler pirinç mısır soya gibi şeylerden elde edilir içine basarlar bitkisel proteini.Genelde premium olmayan mamalar bu şekilde elde eder her ne kadar etli olsada ürün.Kaliteliler ise sığır kuzu somon geyik domuz hindi vs hayvansal protein ağırlıklı olur bunlarda.
Çok nedeni olabilir köpeğin gıda alerjisi vardır soya ya mesela , soya dan elde edilen protein egzama yapar.Bu fazla proteinden değil proteinin üretildiği şeye alerjisi oldugunu gösterir.Aynı benim gibi vucut çalışıyorum süte alerjim var sütten üretilen whey protein içemiyorum.Ama etten üretilen protein içebiliyorum.Bu proteine karşı alerjim oldugunu değil proteinin kaynagına karşı alerjim oldugunu gösterir.
Arkadaşın yapması gereken neye karşı alerjisi oldugunu bulmak buda ya test yaptıracak yada deneyip görecek.Ama ciddi birşey yok bence mevsimsel olabilir benim hayvan da aptal oldu bi soguk bi sıcak deli gibi tüy döküyor şu anda.. Veya daha kötüsü mantar veya dış parazit olabilir birkaç hafta gözlemlemesi gerek.
sweatcaptain
06-10-2017, 19:11
hocam 25 senedır cogu ırktan kopek baktım . cıddı deneyımler edındım halıyle .
hastalıgın termonolojık adını bılmem ama bır cesıt mantar hastalıgı . genelde yaz sezoununda tuy dokerken derının en gucsuz oldugu zamanlarda cıkar. ılac vs kullanmana gerek yok bu boyuttayken duzenlı yıka bırazda temız tutarsan gecıyor. ılerler ıse 2 3 kerelık ıgnesı var bıseyı kalmaz. alerjılık bı durum oldugunu dusunmuyorum zıra alerjık nedenlerın sonucları kopekler genelde ıstıfra yada ıshal olarak sonuc gosterıyor. tuy dokmesı cok cok uzak bı durum.
greatchaos3
13-10-2017, 18:07
hocam 25 senedır cogu ırktan kopek baktım . cıddı deneyımler edındım halıyle .
hastalıgın termonolojık adını bılmem ama bır cesıt mantar hastalıgı . genelde yaz sezoununda tuy dokerken derının en gucsuz oldugu zamanlarda cıkar. ılac vs kullanmana gerek yok bu boyuttayken duzenlı yıka bırazda temız tutarsan gecıyor. ılerler ıse 2 3 kerelık ıgnesı var bıseyı kalmaz. alerjılık bı durum oldugunu dusunmuyorum zıra alerjık nedenlerın sonucları kopekler genelde ıstıfra yada ıshal olarak sonuc gosterıyor. tuy dokmesı cok cok uzak bı durum.
çok teşekkür ederim. bu aralar biraz kirliyiz yuvanın yerini değiştireceğim eğer 2-3 hafta içinde artış olursa da mecbur vete gidicez. az buz bir şeyde almıyor ki yahu 300-400 alıyor bir bakmaya :D
Direkt sebebi mamadır diyemeyiz ama Acana kullandığınızı söylediğiniz için yorum yapmak istedim. 2 kedim var yarım paket Acana sonrası bir tanesinin ensesinde 2 tane kocaman yara açıldı. Veteriner alerjik reaksiyon ve mantar dedi. Çok fazla hayvanda deri problemi görülüyormuş, fiyatı Hills'in falan neredeyse 2 katı ama kesinlikle önermiyor. 1 ayı geçti iğneler, kremler hala uğraşıyoruz iyileşmedi. Bilginiz olsun.