PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba kiralamada dikkat edilmesi gerekenler ?

phoenixs
08-10-2017, 23:54
İyi akşamlar tech ailesi

Hayatımda ilk kez araba kiralayacağım enterprise diye bi firma dan kiraladım ödemesini vs site üzerinden yaptım yarın aracı alacağım alırken ve teslim ederken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ? Kısa bi bilgi verecek olursa çok sevinirim

fthdrn
09-10-2017, 00:01
Hiç araç kiralamadım ama aracı almadan dışının içinin videosunu çekmeni öneririm. Kurumsal firmalarda işleyiş nasıl oluyor bilmiyorum ama semt rentçilerinde genelde daha önce olmuş olan bir hatayı size itelemeye çalışabiliyorlar.

Ferhat_V
09-10-2017, 00:29
araca 8 köşe farklı foto çek imzaladıklarına dikkat et yeter..

ExtRemee
09-10-2017, 00:34
Aracı mutlaka dışını yıkanmış teslim al kirli olursa çizik yerler belli olmaz, en ufak çiziği sürtük yeri hasarlı yerleri kağıda yazdır. Teslim etmeye gittiğinde sana yıkmaya çalışmasınlar.

_driver_
09-10-2017, 02:08
Aracı alırken köşe bucak beraber dış tespitini yapın içinde yanık çalışmayan düğme vs var mı beraber kontrol edin. Hatta müzik sistemine bile bakın ki yarın öbür gün teslim ettiğinizde kolon patlamış gibi bir bahaneyle size masraf çıkartmasınlar

AhmetKadir
09-10-2017, 06:03
Yakinda kiralik araci almadan da ekspertize sokacaz herhalde

Kadyr
09-10-2017, 07:41
enterprise dan kiralama yapmıştım düzgün firma sorun yaşamassınız. etrafını resim çekebilirsiniz zaten çizik varsa yazıyorlar. full kasko mu diye sorun. ben mesela otoparktta sürttüm resimleri verdim biz hallederiz dediler. tabi bu yaşadığım ydz rentecar da başıma geldi

AliGizda
09-10-2017, 08:59
Geçen sene Budget' ten araba kiraladım, arabanın sağında solunda neresinde çizik varsa hepsini yazdılar ve teslim ederken o kadarda incelemediler.
Geçen kaskodan ikame araç aldım aynı şekilde arabayı sağdan sıfır şekilde yanaştırmıştım, sağına bakmadı bile arkadaş araçta hiç bir şey yoktu ama benden alırken çocuk bakmadı bile. Kurumsal firmadan kiralıyorsanız eğer bi çekinceniz olmasın.

Mr.K
09-10-2017, 09:19
Her zaman boguluyosan buyuk denizee bogul. Buyuk firma/kurumsal firma adi sanı belli olan yerlerden veya tanidiktan kirala.

Zaten gerekli prosedurleri uyguluyolar gerek alirken,gerek sen teslim ederken kontrolleri birlikte yapmak gibi gibi.

B16
09-10-2017, 09:25
AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan arac kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyorPage 60 of 60 (https://forum.donanimhaber.com/avis-budget-sixt-hertz-vb-firmalardan-arac-kiralayanlar-deneyimlerini-paylasiyor--59348193-60#129114573)

burayı incele bazen kampanyaları da söylüyolar

MBuğra
09-10-2017, 09:47
Kurumsal firmalar da "kurumsal" geçirmeye çalışıyorlar dikkat.

Geçen ay İngiltere Avis benle alakası olmayan, kalın pastayla çıkabilecek 5-6 cmlik bi çizik için 515 sterlin çakmaya çalıştılar. Allahtan aracın tüm kusurlarını daha acenteden çıkmadan çekmiştim de, tarih-saat-konum kayıtlı fotoğraf göstererek iptal ettirdim. Yoksa arkayı kaptırıyoduk :)

https://i.hizliresim.com/Dy2R21.jpg

Bu da kanıt olarak sunduğum benim çektiğim resim:

https://i.hizliresim.com/6yPknW.jpg

Bundan sonraki bütün araç kiralama durumlarında yanımda siyah renk beyaz tahta kalemiyle gideceğim, bütün kusurları daire içine alıp fotosunu çekeceğim. Şaka yapmıyorum :)

snan1910
09-10-2017, 10:05
ben tüm kiralamalarda budget kullanıyorum , şuana kadar bir sorun yaşamadım, ufak hasarlar için sigorta satın alın içiniz rahat olsun. sürtme vs küçük hasarlarda sıkıntı yaşamazsınız.