Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi tekrar yasaklandı.
Daha önce serbest diye duyurulan yasa şimdi resmi gazete ile tekrar yasaklandı...
Mobilden yazıyorum daha sonra link ekleyeceğim.
onursumer
21-10-2017, 10:23
biraz önce okumuştum bende gerçekten yorum yapmak istemiyorum artık
Cam filmi ve renkli cama yeniden yasak - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/cam-filmi-ve-renkli-cama-yeniden-yasak-40617893)
Ferhat_V
21-10-2017, 10:29
komple yasaklasınlar boku çıktı film işinin..
akucukdogan
21-10-2017, 10:31
Bu devlet cam filmine ne kadar takıldı arkadaş yahu :) Çok ilginç cidden...
Yıl sonuna 2 ay gibi az bir süre kaldı beyler normal :D
ooo canımlar yaa acaba arabama güzel jant aldım bir boy büyük bunada ceza kesermi çok yakışmış diye
Yurtdışında zaten sadece arka camlarda serbest ...
Ama Türk olarak herşeyi abartılımızdan bunuda abarttık, buna bende dahilim ön bir digerleri 4 numara filmli ...
Tek sorun karanlıkta geri giderken oluyor ...
tuner faruk
21-10-2017, 10:40
2018 ‘cevirme’ yılı | GAZETE VATAN (http://www.gazetevatan.com/2018-cevirme-yili-1111908-ekonomi/)
Şunu şöyle bırakayım belki neden tekrar yasaklandığı anlaşılır :)
denizhandinc
21-10-2017, 10:55
ya kardesim önce su gündüz vakti temdeki basın expressdeki hafriyat kamyonlarına tırlara cözüm bulun amma film fanteziniz varmıs ne egzosunuz bitti ne filminiz
sanctuary35
21-10-2017, 11:03
film ruloları boy boy..
Bunların yapacağı iş anca bu kadar olur.
Kendi çıkarttıkları yönetmeliği daha yürürlüğe girmeden değiştirecek kadar basiretsizler.
Ama Türk olarak herşeyi abartılımızdan bunuda abarttık, buna bende dahilim ön bir digerleri 4 numara filmli ...
Hocam Türk olarak abarttığımız olaya pek katılamıyorum. Eğer kural varsa uyulur şahsen ben serbest olana kadar cam filmi yaptırmadım olunca yanlar ve arkaya verilen yüzde ile yaptırdım. Şuan filmler rahatsız etmiyor aksine yazın sıcaklarında çok faydası oldu. Ön yasak diye yaptırmadım zaten.
Verilen değerlere uygun yapıldığında herhangi bir risk durumu olmuyor.
MTV’den gelecek olan yüzdeyi cezalara ayırdılar demekki :)
mikelazi
21-10-2017, 11:13
ne yaptıklarını bilmiyorlar.
kangomania
21-10-2017, 11:14
Serbest deyip millete çektirdiler filmleri. Şimdi av zamanı :)
ben artık modifiyeli arabayla şehir içinde gezmiyorum , dağ bayır polonezköy kilyos falan gazalamak daha zevkli oluyor hemde polis yok
Serbest dedikleri zaman cam filminden ceza yedim yazmak isterse her türlü yazıyor zaten.
yilmazcatalbas
21-10-2017, 11:44
Cam filminin serbest bırakılmasının ardından tekrar yasak olmasının ne gibi bir açıklaması olabilir ki? Yasal olduktan sonra adam gidip çektirmiş en kötü 200-600 TL para vermiş şimdi söktürecek mi? Bir kaç ay önce cam filmi için lisans ve kodlar verilecek sadece onlar yasal olacak vs gibi bir kaç şey duymuştum sanırım buna zemin hazırlanıyor.
Ahmetfikri
21-10-2017, 11:45
sıcak para lazım beyler pamuk eller cebe :)
yakında tüm nikahları geçersiz sayıp 5 yılda bir nikah tazeleme yaparlarsa vallaha şaşırmıcam harcı marcı baya bi para akar :D
Hiçbir zaman serbest olmamıştıki?
Resmi gazetede de yayınlansa polisler sallamadığı sürece serbest olduğunu düşünmedim.
Polis sana ben cezayı keserim arabayı bağlarım diyor, git mahkemede hakkını ara diyor. Nasıl serbestlik bu?
Bu arada istediği kadar yasak olsun her arabamda ön cam dahil var, bugün söksem yarın yine yaptırırım.
free-hifi
21-10-2017, 12:00
SENEYE ARABA da osurma cezası çıkarsa şaşırmam
canatakann
21-10-2017, 12:03
Ya bu millet zaten ne vergisi olsa vermek zorunda ödüyor, ordan burdan ceza-men işiyle ne diye yoruyorlar insanları acaba hadi maddi zorluyosunda bari manevi rahat bırak biraz.
Zaten kafalarına göreydi bu film vs. işleri sadece onaylanmış oldu galiba.
arabaları komple teslim edelim en iyisi.
oooo desene bugünden itibaren çevirmeler artacak,full ceza kitleyecekler.
volkan_gs
21-10-2017, 12:27
Aslında emniyet şeridi ihlallerine daha çok yoğunlaşılmalı bence, cezayı da fazlasıyla hakeden emniyet şeridi magandalarına göz yumulmasın istiyorum.
Resmen kendimi aptal gibi hissediyorum yıllardır, açık açık insanın hakkını yiyorlar ve vaktini çalıyorlar.
Sadece sabahları ve akşamları otobanda emniyet kullananlara istisnasız ceza kesilse yeterli olur diye düşünüyorum :)
Hocam Türk olarak abarttığımız olaya pek katılamıyorum. Eğer kural varsa uyulur şahsen ben serbest olana kadar cam filmi yaptırmadım olunca yanlar ve arkaya verilen yüzde ile yaptırdım. Şuan filmler rahatsız etmiyor aksine yazın sıcaklarında çok faydası oldu. Ön yasak diye yaptırmadım zaten.
Verilen değerlere uygun yapıldığında herhangi bir risk durumu olmuyor.
sizin gibi kaç kişi tanıdınız?
Erdoğan yavaş çiğerimizi söktün...
filim yok eksoz yok arabamda bide 106 yı satıp polo alırsam pek urumda olmayacak bu haberler soguttunuz bu ıslerden artık yeter
Bize yasak agaya belej pardon serbest.tüm resmi araçlarda ve kodaman arabalarında serbest.gerçekten sıkıldım artık bazı şeylerden.
Resmi olarak hic bir zaman serbest olmadiki
Haberlerin detaylarinda acikca yaziyor zaten
26 ekim 2016 da 1 yil sonra yururluge girecek derken 26 ekim 2017 olmadan o kanunu iptal edip yasaga devam denildi durum bu
Yani ceza yenmesi cok normal herhangi bir hata yok
Sahsi fikrim ise bu kanunu sonuna kadar destekliyorum..
turboman
21-10-2017, 13:29
Zaten herzaman yasaktı. Yolda giderken 1.çukur aramak 2.polis varmı diye araba sürmekten gözlerimiz şaşı oldu yine aynı şekilde binmeye devam arabaya muaynede yapmıyorum nasıl olsa iptal edecekler sigorta yapıp devam ediyorum :D
KGüneyli
21-10-2017, 13:46
Corsa 'da komple en ön cam dahil en koyusundan.
Babamın bindiği blue'da en açığından komple en ön cam dahil film var.
Dükkanda bindiğimiz süperb en koyusundan yine en ön cam dahil cam filmi var.
Cevirirler ceza yazarlarsa öderiz cezamızı. Sonra yine aynı sekil devam.
ooo canımlar yaa acaba arabama güzel jant aldım bir boy büyük bunada ceza kesermi çok yakışmış diye
Ceza yiyenler var :D
E o zaman geçen yıl o kadar lanse ettiler detay verdiler belirli orana göre görüşü engellemediği için sıkıntı yok dediler. Ben dahil birçok kişi bu haberlerden sonra yaptırdı cam filmlerini. Tekrar söktürecek değilim ama görüşü engellemediği belirtilen bir filme daha 1 yıl geçmeden tekrar aa görüşü engelliyormuş denilebiliyor onu anlamıyorum.
ghibli06
21-10-2017, 18:35
geçen hafta içinde 3 kere şehir içinde kaza yapıyordum, önüme kırdılar resmen suikast gibi, hepsi de simsiyah camlıydı... dün İstanbul'dan Ankara'ya dönerken otobanda bile bu simsiyah camlılar yüzünden kaç kere tehlike atlattım, görmüyorlar arkadaş görmüyorlar, o simsiyah camlarla adamlar kendini evlerinin kış bahçesinde oturuyor zannediyor, sertifikasız bütün ürünler yasaklansın...
geçen hafta içinde 3 kere şehir içinde kaza yapıyordum, önüme kırdılar resmen suikast gibi, hepsi de simsiyah camlıydı... dün İstanbul'dan Ankara'ya dönerken otobanda bile bu simsiyah camlılar yüzünden kaç kere tehlike atlattım, görmüyorlar arkadaş görmüyorlar, o simsiyah camlarla adamlar kendini evlerinin kış bahçesinde oturuyor zannediyor, sertifikasız bütün ürünler yasaklansın...
Onları zaten etkilemiyor. Verilen oran ise bence en yeterli seviyede. Hem görüşü engellemiyor hemde görevini yapıyor.
Suleyman
21-10-2017, 18:48
Aslında emniyet şeridi ihlallerine daha çok yoğunlaşılmalı bence, cezayı da fazlasıyla hakeden emniyet şeridi magandalarına göz yumulmasın istiyorum.
Resmen kendimi aptal gibi hissediyorum yıllardır, açık açık insanın hakkını yiyorlar ve vaktini çalıyorlar.
Sadece sabahları ve akşamları otobanda emniyet kullananlara istisnasız ceza kesilse yeterli olur diye düşünüyorum :)
Harbiden he, 1 çakarlı araçlar 2 emniyet şerit ihlalleri..
mert_can 41
21-10-2017, 18:53
Emniyettin yeni yıl hedef kotasına göre her sürücüye 500 tl ceza kesmek zorundalar. Onlarda bu iddayı yapmak için ne varsa kullanıyorlar işte. Şimdi birazdan biri gelir yapsınlar tabi herkes özel arabası ile sokakta trafik çekiyoruz biz burda trafik diye...
Beyler tebliği iyi okuyun ona göre yorum yapalım lütfen. Hangi camların, camın kendi ile birlikte % geçirgenliği ve filme ek olarak etiket değerlerine sahip olması gerektiğinide görn. Yürürlük zaten geçen sene başladı müsadesi yani geçiş süresi 1 yıldı. Size kesilen cam filmi cezalarının tamamı iptal edilebiliyordu bunu kendi sayfamızfa uygulamalı bile gösterdik. Ama herşeyde olduğu gibi okumayı sevmediğimizden bunlarıda öğrenemedik. Şimdi gerekli itirazlar yapılacak pazartesi itibari ile. Biz 2 konteynır mal sipariş etmişiz 10.000 rulo film var. Bilmem ne bakanlığı güvenlik sebebi ile uygulanmasına iptal diyecek!$!! olduuıı.
Yiğit G.
22-10-2017, 01:02
hayır yurt dısında yani avrupada derecesi var , ön arka %70 e kadar yanlar %35-50 arası izin veriliyor.Buna uyuldugu sürece sorun yok.
dieselpower
22-10-2017, 12:44
ankaradaki arkadaşlara duyrulur..
https://i.hizliresim.com/WG0LBq.jpg (https://hizliresim.com/WG0LBq)
streetracer_nos
22-10-2017, 12:53
Ankarada su an her yerde uygulama var
Ankarada su an her yerde uygulama var
aynen samsun yolu jantcıların önünde iki şerittete cevirme var bizi durdurdular filmi göremeyince egzoz kontrolü yaptılar,,,belliki hükümete para lazım vadandaşın cebine göz dikmişler
Pazartesi başlarlar diye düşünüyordum ama uygulamalar çoktan başlamış bile :) MTV'nin acısını çıkartacaklar
Özgür Güneş
22-10-2017, 14:05
Bu ara radarları da arttırırlar, dikkatli olmak gerek, hiç bir arabama cam filmi yaptırmadım ama önceki sahipleri saolsun eksiksiz yaptırmış. Şimdi kim sökecek o filmleri yav. 1-2 numara ama nolur nolmaz, sökmek lazım, boş yere 500 lira vermenin anlamı yok.
Kesiyor, 427 tl mi ne. 15 inç jantla ceza yedi bugün arkadaş.
golgeoyunu03
22-10-2017, 14:37
Orjinali 13 inch falan mıydı..
Geçmiş olsun
sekizsilindir
22-10-2017, 14:45
Jant ölçüsümü ? yoksa basıklık falan başka bir şeymi
Jant ölçüsüne nereden bakıyor, karar veriyor?
Jant ölçüsümü ? yoksa basıklık falan başka bir şeymi
Jant ölçüsüne nereden bakıyor, karar veriyor?
Kafasına göre. Yani normal bir jantı anlamazlar tabi ama arkadaş bbs ile yedi. Öyle çok bir offseti de yoktu.
Basıklık ayrı, aracı alçak olan başka biri civicle 'ağır yük' maddesinden 700küsür tl yemiş.
Plakalarımı söktüm araçtan ben.
ghibli06
22-10-2017, 16:58
bu ara trafiğe ya f30 ya da alfayla çıkıyorum, her yerde uygulama var Ankara'da...
Yılsonu bitçe tutturma yaklaşımı. Her sene trafik cezaları artar yılsonuna doğru.....
mechanic
23-10-2017, 16:45
simdi okudum
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre, artık araçlarda cam filmi yasak. İETT otobüsleri, servis araçları, binek araçlar. Camında film olan herkes söktürmek zorunda. Polis ekipleri denetimlerine başladı bile. Cezası ise 427 lira. Otomotiv Bakım Dernekleri Başkanı Serdar Bakırtaş, CNN TÜRK Muhabiri Zeynep Karamustafa'nın sorularını yanıtladı.
İETT otobusunden binek araclara, polis denetime başladı | Son Dakika Turkiye Haberleri (https://www.cnnturk.com/video/turkiye/iett-otobusunden-binek-araclara-polis-denetime-basladi)
altugkocer
23-10-2017, 16:52
IMF'ye borç vermek için kesiyorlarmış cezaları arkadaşlar!
Finans departmanında işler kötüydü heralde,ama düzeltirler onlar !
ghibli06
24-10-2017, 08:10
https://i.hizliresim.com/LOnOJ1.jpg (https://hizliresim.com/LOnOJ1)
explorerlarda arka camlar kendinden koyu geliyor film falan değil, ama yola çıksam illa ki çevirecek beni biliyorum çünkü bir sürü çevirmenin içinden geçtim, polisler kimseyi atlamıyor, şimdi benim günahım ne? adamlar bunu belli çerçevelerde serbest bırakmıştı, simsiyah camlarla dışarıyı bile göremeden giden arabalar yüzünden hem biz huzurumuzdan olduk hem de bu işin hakkıyla ticaretini yapanlar sıkıntıya girdi, yazık...
Geçen hafta iş için Mersin-Adana-Antep yaptım.Ne bir çevirme var ne şehir içi radar.Ankara'da adım başı film egzoz kontrolü,tuzak radar.Ne bizim çektiğimiz anlamadım.Sabah sabah dikmen caddesi polis evinin orda tam işe gidiş saati film kontrolü var.Hayatı zorlaştırmak için herşeyi yapıyorlar.
Film olan arkadaşlar çevirmeye girdiklerinde direk camları indirin içeri ışık girsin.
Gece girerseniz yine camları indirin. Tavan lambasını yakın kemerleriniz takılı olsun. Farlarınızı söndürün. Göz teması kurmayın. (suçlu gibi bakmayın :D)
Bu şekilde çok çevirme geçtim :D Ön cam dahil film ve app var.
SekoLive
24-10-2017, 09:20
bence panelvanları da açtırsın camlıya çevirtsinler...
Film zaten hiçbir zaman tamamen yasal olmadı ki yasaklansın. Şuan yeniden yasakladık diye gündeme getirmelerinin tek amacı yıl sonu cezası toplamak bir süre dikkatli gezin 2 aya eskiye döneriz nasıl app yasak haberleri ilk çıktığında esti gürledi bütün polisler şimdi plakaya bakan bile yok :) tiyatrolar ülkesi türkiye..
Black_Eagle
24-10-2017, 09:54
Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz ya, trafik kurallarını insan hayatı için değil direk para geliri için koyuyoruz. Iki gün önce yasal olan şey bir anda yasaklanıyor ve yasak gelir gelmez tüm köşe başlarında cam filminden millete ceza yazılıyor. Gözü vatandaşının bu kadar cebinde olan bir devlet var mıdır acaba dünya üzerinde.
Bizim 10 aylık bebeğimiz var haliyle annesi emziriyo bebekte "anne teafikteyiz karnını sonra doyururum" demiyor haliyle cam filmi bizim için kaçınılmaz önde de var önleri söksem durumu anlatabilir miyim yoksa ilk cezada mahkemelik mi oluruz
Bizim 10 aylık bebeğimiz var haliyle annesi emziriyo bebekte "anne teafikteyiz karnını sonra doyururum" demiyor haliyle cam filmi bizim için kaçınılmaz önde de var önleri söksem durumu anlatabilir miyim yoksa ilk cezada mahkemelik mi oluruz
Vantuzlu veya rulo şeklinde film benzeri ürünler var.
Emzirmek için emzirme örtüleri var, görümüşsünüzdür.
Ama özellikle arka camları fabrikasyon koyu olupta, benim aynı hatta daha az koyuluktaki arka camlarıma laf ederlerse ayıp olur.
SerkanKurt
24-10-2017, 10:36
1 ay önce taktırdım şimdi söktürdüm ceza yemedik ama yine 200 liramız uçtu gitti :)
1 ay önce taktırdım şimdi söktürdüm ceza yemedik ama yine 200 liramız uçtu gitti :)
paranız böyle bi vakaya kurban gıtmedıgı ıcın ,bence fazla dert etmeyın :)
https://i.hizliresim.com/V3MDEv.png (https://hizliresim.com/V3MDEv)
onursumer
24-10-2017, 11:14
benim iki aracımdada ön cam filmli çok araçla gezen biri değilm , güzergahımdaki çevirmeler genelde boyle filmdi egzoz du vs dikkat edilmeyen çevirmeler oluyor ama semtten uzaklaştığım zaman geriliyorum zaman zaman :D
Arkadaşlar filmi, egzozu anladıkta spor yay veya coil e neden ceza kesiliyor ?
arabanın aynasına astıgımız koku bile yasak.
Arkadaşlar filmi, egzozu anladıkta spor yay veya coil e neden ceza kesiliyor ?
teknik değişiklik
yilmazcatalbas
24-10-2017, 11:24
Film cezası 206 TL değil mi? Değişik değişik rakamlar görüyorum bir standartı yok mu bunun?
bu gibi çok sıkı denetimler ve jant, yay, egsoz cezaları çok yakın bir zamanda insanları artık plakasız gezmeye zorlayacak ve çevirmelerde de dur ihtarına uymayacaklardır. bu işin sonu insanları zorla kural ihlaline zorlamaya doğru gidiyor.
Grimlord
24-10-2017, 11:49
Bugün filmleri kendim sökmeyi deneyeceğim, daha önce yapan var mı aramızda? En korktuğum şey arka camdaki rezistansı alıp götürmek :D
Bugün filmleri kendim sökmeyi deneyeceğim, daha önce yapan var mı aramızda? En korktuğum şey arka camdaki rezistansı alıp götürmek :D
Arka camlar hiç yasaklanmadı galiba. Fabrikasyon koyu olanlar ne olacak bu durumda?
Ön kapılar ve ön cam önemli herhalde.
Bizde ekonomi tüketim üzerinden yürüyor. Devlet halkı tüketime özendirdi. Hatta yıllarca her köşe başında kredi kartı dağıttılar bilindiği üzere. Bunlara müsaade edildi, uzun vadeli konut ve ev kredileri , uzun taksitlerle cep telefonu , oteller , lüks tüketim ürünleri gibi.
Şimdi birinci grup var zaten borç batağında , onlar için kısa vadede çıkar bir yol görünmüyor maalesef. Üst üste çekilen kredilerle, birbirine atlata atlata artık sonu görmeye yaklaşmış. ( Benim çalışanlarımdan da var bu durumda olan) . Yorganı ayağına göre uzatmayıp devletin özendirdiği şekilde harcama yapan.
İkinci grup var , yine konut kredisi , tüketici kredisi , araç kredisi vs şeklinde bir çok uzun kısa vadeli borç sahibi fakat gelirleri giderlerini anca karşılıyor bu grubun. Birinci gruptan ayrıldığı nokta burası. Aile müessesesi olarak bakarsak , eşlerden biri 2 ay işsiz kalsa 3. ayı döndürmesi mümkün olmayan , ama hacize , cezaya girmemiş, ödenmemiş borcu bulunmayan grup. Bu grubun ekstradan kıpırdayacak pek bir durumu yok. Tüketim tarafında çarkları zamanında döndürmüş, yıllarca ödeme yaparak geleceğini kilitlemiş grup.
Üçüncü grubu yazıyı kısa kesmek adına birleştirerek yazayım. Bu grubun derdi tasası yok, parası var , harcıyor sürekli. Harcamaya da devam edebilir. Ha aşırı kazıklandığına kanaat getirdiğinde tatilini falan alternatif ülkelere kaydıran grup bu.
Dördüncü grup yazmayacağım ama Türkiye den geçen sene usd milyoneri olan 6000 kişi başka ülke vatandaşlığına geçti. Bir fikir verir sanırım.
Şimdi devlet vergilerle boğazları sıkmaya devam ettikçe , zaten zorda olan insanları iyice boğmaya devam ettikçe , ki bu böyle olacak. Yıllardır zaten işten az buçuk anlayan bütün tarafsız ekonomistler bas bas bağırdılar. Durum daha beter olacak, çünkü insanlar ekonomiyi yavaşlatacaklar. Alışverişi iyice kesecekler. Üçüncü gruptaki azınlık ekonominin dönmesini sağlayamaz.
İşte bir de üstüne CEZA dediğimiz uygulamanın her sektörde bu kadar hunharca , acımasızca uygulanmasının bir sebebi de yukarıda saydığım olaydır. Çünkü ekonomi yavaşlıyor artık. İnsanlar alışveriş yapmıyor , ticarette trafik azalıyor, bu nedenle devletin gelir kaynakları düşüyor. Dengelemek için vergileri arttırıp cezalara yüklenme durumu var.
Yukarıda adam yazmış yarım saat ara ile 2 ceza yediğini. Bu şaka değil ise gerçekten büyük rezalet. Aynı şekilde otoyollara mesafe kontrollü radar uygulaması gibi uygulamalar da rezaletin farklı boyutu.
Viyana'da gece görece merkeze biraz mesafeli araç ile gidilen büyük bir barda içki içtik arkadaşlarla. Çıktık arabaya bindik . Avusturya vatandaşı olan arkadaşım kullanmaya başladı. Polis durdurdu. Arabadan çıkardı, yürüyüşüne konuşmasına baktı , tamam sen iyisin devam et dedi gönderdi. Çünkü sistem ceza yazmak üzerine kurulu değil. ( Kanunlar değişmiş midir bilmiyorum , bu yazdığım 2008 de olmuştu) .
Sabah kalkıyorsun , usd 3,40 dan 3,50 ye yelken açmış . Ekonomide stabilite yok . Enflasyon kopuyor yukarı doğru. 2 oğlum var , gün aşırı şehit haberi alıyoruz TV lerde. Ülkemizde bir gün içerisinde meydana gelen haber niteliğindeki olaylar , avrupa ülkelerinin çoğunda bir yılda meydana gelmez. Çocuklara taciz tecavüzden tut , kültür sanat etkinliğine saldıranlardan , etekli kıza tekme yumruk girenlerden , ne ararsan var. Maymun bıçaklayan var. İnsanın morali bozuluyor.
Yurtdışına gideceksin , bi kafa dağıtayım diyorsun , vizeler her geçen gün zorlaşıyor. Daha da zorlaşacak, yarın öbür gün Suriye vatandaşlarına TC pasaport falan dağıtılmaya başlanırsa zaten bir çok ülke kapıyı kapayacak bize. Uçaktan bir avrupa şehrine inerken insanın içi açılıyor yeşil görmekten. Bizde çocuğunu çıkarıp gezdireceğin park , semt ormanı kalmadı.
İnsan sıkılıyor gerçekten.
akşamları aracların farları kardeşimin gözünü etkilediği için bu cumartesi film çektirmişti ,çok pis g*** geldik
Grimlord
24-10-2017, 13:45
Arka camlar hiç yasaklanmadı galiba. Fabrikasyon koyu olanlar ne olacak bu durumda?
Ön kapılar ve ön cam önemli herhalde.
Bugün çevirmeye denk girdim, arka camları orjinal siyah olan a3e dayadılar cezayı. Üstelik önde film falan yoktu. Hiç acımıyorlar yani, kafalarına göre. Para harbiden suyunu çekmiş.
11 senedir ön arka filmli aracımda o kadar çevireye girdim hiç ceza yemedim ama bu aralar yerim belki bir-iki ay hiç çıkarmayayım ben :D
onn_dear
24-10-2017, 14:46
Bugün çevirmeye denk girdim, arka camları orjinal siyah olan a3e dayadılar cezayı. Üstelik önde film falan yoktu. Hiç acımıyorlar yani, kafalarına göre. Para harbiden suyunu çekmiş.
Benim leon FR da da arka 3 cam fabrika cikisi renkli. Ona da laf edebilirler ihtimaline karşı aracın kataloğunu bulunduruyorum . Bir şey derlerse onu gösteririm fabrika çıkışı olduğunu ispatlarım. Yine de yazacağım derse bayiye odetirim diye düşünüyorum.
Aracımın arka camları orjinal karartmalı. Ceza yazmaya kalkarlarsa ne yapmam gerekli?
Mr.Bilal
24-10-2017, 14:52
Aracımın arka camları orjinal karartmalı. Ceza yazmaya kalkarlarsa ne yapmam gerekli?
Öyle birşey söz konusu olamaz. Abartmayalım. polislerinde kendi araçları var kullandıkları. herkes kadar onlarda neyin ne olduğunu biliyor. mağaradan çıkmadı hepsi
i-vtec07
24-10-2017, 14:56
Öyle birşey söz konusu olamaz. Abartmayalım. polislerinde kendi araçları var kullandıkları. herkes kadar onlarda neyin ne olduğunu biliyor. mağaradan çıkmadı hepsi
Canı isterse yazar abi hiç bişeyde diyemessin tamamen keyfine bağlı polisin
Aracımda film yok diğer aracımda var sökeyim en yakın zamanda 416 havadan para veremem kimseye.. allah bildiği gibi yapsın bunları bunca insanın ahını alıyolar yerde kalmaz...
SekoLive
24-10-2017, 14:58
yerine olsam kitapçık taşırım arabada arka camların renkli olduğuna dair bunların camlarda kodu v.s. vardır camda onları gösteririm çünkü olduda yazdılar cezayı
bunun 1 hafta içinde men olmaması ıcın karakola gidip göstermen gerekecek ordakı adamda ceza yazanla aynı seviyede olursa camları değiştirmene kadar gidebilecek bir süreç seni bekler... bu ihtimal zor bi ihtimal ama zoru başaranlar çokça görüyoruz denk gelirse dikkatli ol.
kanashibari
24-10-2017, 14:59
Bence tamamen bütçe açığını kapatma amaçlı çıkan/değişen bir durum.
Önümüzdeki yılın bütçesinde kesilecek ceza tutarı açıklanmıştı. O tutar yakalanana kadar ceza motorlu taşıtlara binecek kaçışımız yok.
Hayret İstanbul'dan çevirme haberi gelmedi henüz...
Ön cam'da film vardı,ceza yediğim zaman ki memur Sadece önleri sök,önlere kesinlikle yasak yanlarda olabilir demişti söktük önleri daha da yaptırmadım. Yanlara da karışırlarsa tadı kaçar artık. Önceki sayfada coil yay olayına da karıştıkları söyleniyor,yeter tadını kaçırdınız gerçekten doğruysa .
bi rahat bırakın insanları artık,ne mastürbasyona karışmadığınız kaldı,ne çıplak kadına,ne yatak odamıza girmediğiniz kaldı ,ne sosyal medyadaki paylaşımlarımıza karışmadığınız .
yeter la . ''olm adamlar da haklı len ,arabanın içinde it mi var uğursuz mu var göremiyorlar len.'' iti uğursuzu aramaya kaldıktan sonra,ben facebook'a eleştirli bir paylaşım yapsam 1 saat sonra kapıdan almaya gelirler la ,iti uğursuzu mu bulamıyorlar ?
yeter hiçbir şeye saygım da sevgim de kalmadı.
ozan gülle
24-10-2017, 15:23
Bu cam filmi nasıl sökülür acaba benimde ön iki camda var koyu değil gerçi iyi olanları tenzih ediyorum ama kendini bilmez gereksiz polislerle muhattap olmak istemiyorum söküp kurtulmak en iyisi
%40 MTV ye itiraz etmesek daha iyi olacakmış sanırım :) çünkü sonuç %60
Her tarafta çevirme var, her tarafta polis göz açtırmıyor, daha önce filmsiz araba kullandım, Ailemiz çoluk çocuk herkes biniyor, it köpek kendini bilmez insanlar trafikte yan yana gelince içeriyi süzmeler taciz etmeler herşey mevcut. Cam filmi iyidi kötü oldu böyle. Cam filmini söktürmeye 200 lira para istiyor adam iyice rant kapısına da döndürdüler.
Valla aracımın camlarındaki filmleri sökmeyeceğim, çünkü içerisi alenen ortada zaten, sadece güneşten gelen sıcak havayı iyi kesiyor filmler, gece de film yokmuş gibi zaten arabanın içinde ne var ne yok belli oluyor. Yazarlarsada yazsınlar.
Orjinalini arka karartmalı camlar da ufak bir V logosu bulunur aklınızda bulunsun
Ülke iyice zıvanadan çıktı.MTV'den kaybı bu şekide çıkartma peşindeler
ErkanCanS
24-10-2017, 17:13
Benim leon FR da da arka 3 cam fabrika cikisi renkli. Ona da laf edebilirler ihtimaline karşı aracın kataloğunu bulunduruyorum . Bir şey derlerse onu gösteririm fabrika çıkışı olduğunu ispatlarım. Yine de yazacağım derse bayiye odetirim diye düşünüyorum.
Bugün çevirdiler , memurlar tanıdık olmasa yazacaklardı cezayı. Bu aralar çevirmeye denk gelme yazarlar dediler. Cam kendisi öyle arabayı böyle teslim aldım dedim polis güldü ; bizim tespit yetkimiz yok yazıyoruz sadece , mahkeme karar verir ona dedi :)
canatakann
24-10-2017, 17:17
Fabrikasyon camlara ceza kesmek neyin cahilliği? Eğer cidden böyle bi durum varsa ve aynı vaka yaşanmaya devam ederse çok sürmez çılgın vatandaşlarımızdan biri gırtlağına çöker bu cezayı uygulayan memurlarımıza.
Maddi değilde en büyük baskıları psikolojik olarak çok acayip bir şekilde yıldırma politikası varda hayırlısı olsun dicem de.O mesele de kullarının (!) işine kaldıysa zor.
Renkli olsa dahi yazabiliyorlar ancak yazıldıktan sonra cezayı ödeyip itiraz ediyorsunuz daha sonra paranızı geri alabiliyorsunuz.
Şuan denk gelmedim ama yıl sonuna kadar denk gelmesem iyi olacak. Neyse ki ön camlarda yok yanlarda o kadar koyu değil. Para lazım paraaaa :D
CelalMrz
24-10-2017, 17:33
Bu cam filmi nasıl sökülür acaba benimde ön iki camda var koyu değil gerçi iyi olanları tenzih ediyorum ama kendini bilmez gereksiz polislerle muhattap olmak istemiyorum söküp kurtulmak en iyisi
Wd40 sıkıyosun abi eline peçete alıp tırnağınla bastırarak fıtı fıtı kazıyosun bugün 3 saatimi aldı bitiremedim en arka cam kaldı onada hiç elleşmem
vakti zamanında, full stock sti' a, spoiler' dan ceza yazıldığını biliyorum. o kadar şey yapmamak lazım, tekerin dönüyor diye bile ceza yiyebilirsiniz.
Grimlord
24-10-2017, 18:52
Öyle birşey olamaz diyorsun da bugün gözümün önünde karartmalı cam olan adama ceza yazdılar. Önlerde film falan yoktu ayrıca. Adam yarım saat dil döktü, yapıştırdı yine cezayı. Yani isteyen istediği gibi keser.
Mr.Bilal
24-10-2017, 19:05
Canı isterse yazar abi hiç bişeyde diyemessin tamamen keyfine bağlı polisin
Aracımda film yok diğer aracımda var sökeyim en yakın zamanda 416 havadan para veremem kimseye.. allah bildiği gibi yapsın bunları bunca insanın ahını alıyolar yerde kalmaz...
vakti zamanında, full stock sti' a, spoiler' dan ceza yazıldığını biliyorum. o kadar şey yapmamak lazım, tekerin dönüyor diye bile ceza yiyebilirsiniz.
Öyle birşey olamaz diyorsun da bugün gözümün önünde karartmalı cam olan adama ceza yazdılar. Önlerde film falan yoktu ayrıca. Adam yarım saat dil döktü, yapıştırdı yine cezayı. Yani isteyen istediği gibi keser.
Cok mu iyimser dusundum acaba :)
filmden ceza yiyenler iyi ya MeRtCaN abi kutuiçi filtreden ceza yemiş bugün face'te yazmıştı :S
Fabrikasyon renkli camlarda "V" yazar. Polis ben bilmem diyip yapıştırıyor o ayrı :)
GokhanRS
24-10-2017, 21:14
http://www.trturkhaber.com/images/haberler/cumhurbaskani-erdogan-bunlar-iyi-gunleriniz.jpeg
abi ben bu haşmetlimizin gülcemalini görmeyeyim diye televizyon açmıyordum oldu mu bu şimdi ??
GokhanRS
24-10-2017, 21:20
abi ben bu haşmetlimizin gülcemalini görmeyeyim diye televizyon açmıyordum oldu mu bu şimdi ??
Din kardeşlerim cenneti garantilesin istedim. :)
Rte diye yazılır adam diye okunur, durmak yok zama devam.
SULTANOGLU
24-10-2017, 22:09
filmden ceza yiyenler iyi ya MeRtCaN abi kutuiçi filtreden ceza yemiş bugün face'te yazmıştı :S
Cinnet geçirmemek elde değil. Cidden mi ya ? Bu gibi şeyleri duyunca arabayı garajdan çıkartasım ve aksi vir durumda dil dokesim gelmiyor kimseye.
Yiğit G.
25-10-2017, 00:05
Sanırım ankaraya özel birşey bu.. Günlerdir sağa sola gidiyorum cadde dahil bırak ceza yiyen arkadasımı duymayı çevirme bile görmedim.Hatta eskiye nazaran çok çok az çevirme var istanbulda (anadolu yakası).Ben egzos cam filmi app cayır cayır geziyorum.. Hatta birkaç ay evvel 1 tane çevirmeye girdim (bu sene 1 tane) onda da memurlar araca bakıp bu araç fabrikadan böyle çıkıyor değil mi diye sordular evet dedim.Şans da önemli tabi biraz ama istanbul sakin şu an.
Ankarada her yerde çevirme var..
bu devletle yaşamak gerçekten cok zor adamlar arabaya binmeyin diyorlar kisa ve net
Ankara'da içerisi bal gibi gözüken cam filmi yüzünden, tüm sülalesini bıçaktan geçirmiş hanzo gibi ara sokaklardan kaça kaça gidiyorum. :D
Emrecan-R
25-10-2017, 01:14
Bugün babamla malzeme almaya gidiyorduk adamda öğrenmiş şu cezadan kazanılcak parayı onu dedi bana kemersiz bile dolaşmam falan, adam normaldede hep takar taktırır zaten.Neyse azıcık gittik çevirmeye girdik şansa. Babama sen hiç ceza yememişin diye birşey bulup kitlediler cezayı. Dalga geçiyorlar ceza yememişsin diye neyseki indirimle 75 tlmi ne tartışmaya değmez eyvallah diyip bindik arabaya
SekoLive
25-10-2017, 07:03
beyler metrobüsü bağlamışlar cam filminden.
Aliburakb
25-10-2017, 07:56
ahahahah yok artık :D
Ankara da şu an durum ''kör tuttuğunu...''misali akıllarına gelen her yerde uygulama
Ahahha sasirmam valla. App de var o metrobuslerde surekli gozume takiliyor ayar oluyorum :)
Aranel Ciryatan
25-10-2017, 08:19
toplu bir ses getirmek lazım beyler sosyal medya üzerinde bir hareket başlatıp. Fakat apaçhi arkadaşların paylaşımları var. adamın teki kemere ceza yaz diye başladığı bir paylaşım falan var. Bilinçli birileri tarafında cidden protesto başlatılmalı. gerekirse kullanmayalım araçları benzinden alacakları vergiden zarar ettirelim. ama bir hareket yapmak lazım. tepkisiz kalmakla olmuyor bu işler. Benim aracım egzoz vs standart. değiştirmeyi de düşünmüyorum. Fakat aracımda film var diye ceza yemek kanıma dokunur çünkü aracımı eşimde kullanıyor ve o film o camda olmazsa oturduğum semtte ciddi tacizlere uğrayacağı kesin! Önce bunları çözsünler sonra filme el atsınlar.
Bu arada Sancaktepe'de oturuyorum ve arka camı fabrikadan opsiyon paketi olarak osmanlı tuğralı bir sürü hanzo tek kapı arabada hatun görünce sıkıştırıyorlar. Ben şahsen denk gelmedim osmanlı tuğrası olup kurala uyan adama bu çevrede. Kırmızı ihlali, ters yönde gitme, olur olmadık yere park etme, araç sıkıştırma, sokak arasında dip gaz gitme, yavaş gidiyorum diye gelip küfür etme. Önce bunları engellesinler sonra gelsinler benim arabama film var diyebilsinler!
sosyal medyada öyle sacma sapan seyler donuyor ki. gülsem mi aglasam mı bılemedım. ya adamın arabası bıldıgın ıllegal,abartısız 1 kılometreden anlarsın ne oldugunu,yok ıste benım vergımle soyle yaptın boyle yaptın , yok ne cezası,yok ne egzozu,teröristmiyim ben.Savunmaları da bu.Ya sen kafadan ofsaytsın ayrıl bı sen kenara,arabana dön bi bak trafiğe çıkacak hali var mı.he bi de neden bi anda böyle bi uygulama oldu,onu da savunmuyoruz tabı kı
oabayram
25-10-2017, 08:26
toplu bir ses getirmek lazım beyler sosyal medya üzerinde bir hareket başlatıp. Fakat apaçhi arkadaşların paylaşımları var. adamın teki kemere ceza yaz diye başladığı bir paylaşım falan var. Bilinçli birileri tarafında cidden protesto başlatılmalı. gerekirse kullanmayalım araçları benzinden alacakları vergiden zarar ettirelim. ama bir hareket yapmak lazım. tepkisiz kalmakla olmuyor bu işler. Benim aracım egzoz vs standart. değiştirmeyi de düşünmüyorum. Fakat aracımda film var diye ceza yemek kanıma dokunur çünkü aracımı eşimde kullanıyor ve o film o camda olmazsa oturduğum semtte ciddi tacizlere uğrayacağı kesin! Önce bunları çözsünler sonra filme el atsınlar.
Bu arada Sancaktepe'de oturuyorum ve arka camı fabrikadan opsiyon paketi olarak osmanlı tuğralı bir sürü hanzo tek kapı arabada hatun görünce sıkıştırıyorlar. Ben şahsen denk gelmedim osmanlı tuğrası olup kurala uyan adama bu çevrede. Kırmızı ihlali, ters yönde gitme, olur olmadık yere park etme, araç sıkıştırma, sokak arasında dip gaz gitme, yavaş gidiyorum diye gelip küfür etme. Önce bunları engellesinler sonra gelsinler benim arabama film var diyebilsinler!
eyleme, harekete geçme konusunda katılıyorum ses getirecek bir şeyler yapmalı artık..
Arkadaşlar şuan yapabileceğimiz en iyi şey "kampanyayı imzalamak" lütfen aşağıdaki siteden destek verdiğimiz bu duruma sizlerde imzanızı atınız.
TIKLA DESTEK OL (https://www.change.org/p/cam-filmi-l%C3%BCks-de%C4%9Fil-bir-ihtiya%C3%A7t%C4%B1r?recruiter=818345656&utm_source=share_petition&utm_campaign=share_page&utm_medium=whatsapp&utm_content=nafta_whatsapp_sharetext_en_4%3Acontro l)
M U R A T
25-10-2017, 08:30
benim arabam tamamen standart cam filmi vs yok garajdan çıkartmıyorum diye bağlamışlar
Aranel Ciryatan
25-10-2017, 08:51
valla tepkiler ciddi büyüyor. Bu arada spor egzoz ve varex tarzı egzoz satan esnafa da ceza gelecekmiş gibi bir durum duydum bu doğru mu?
ahmetakbayir
25-10-2017, 08:55
Mecbur söktürcez hadi söktürürken reziztansı bozduk diyelim çözümü var mıdır yoksa cam değişimi mi ?
altugkocer
25-10-2017, 08:59
valla tepkiler ciddi büyüyor. Bu arada spor egzoz ve varex tarzı egzoz satan esnafa da ceza gelecekmiş gibi bir durum duydum bu doğru mu?
Doğru, Ankara'da birkaç egzozcuya bu tarz egzozların satışını yaptığı için ceza kesildi
Emrecan-R
25-10-2017, 09:21
bostancının gözünü yiyim
Mr.Bilal
25-10-2017, 09:26
Mecbur söktürcez hadi söktürürken reziztansı bozduk diyelim çözümü var mıdır yoksa cam değişimi mi ?
Cam değişimi malesef :(
Aranel Ciryatan
25-10-2017, 09:28
Sorma kiralar nedeniyle evlenince Sancaktepe'de bir sitede ev tuttuk eşimle. Site içi güzelde siteden çıkınca mevzu değişiyor. Teksas resmen. yazdan beri her Cumartesi etrafta düğün vs var devamlı silah sesleri geliyor. Fuhuş zaten gırla. Nerede kuytu köşe bir karanlık var camları buğulu araba var. Çok enteresan yerler buralar. Doğduğumdan beri Bostancı'da yaşayıp şimdi buralarda olmak zorluyor adamı.
Sorma kiralar nedeniyle evlenince Sancaktepe'de bir sitede ev tuttuk eşimle. Site içi güzelde siteden çıkınca mevzu değişiyor. Teksas resmen. yazdan beri her Cumartesi etrafta düğün vs var devamlı silah sesleri geliyor. Fuhuş zaten gırla. Nerede kuytu köşe bir karanlık var camları buğulu araba var. Çok enteresan yerler buralar. Doğduğumdan beri Bostancı'da yaşayıp şimdi buralarda olmak zorluyor adamı.
memlekette güvenlik diye bir şey yok ki. adamlar teröristlerin peşini bırakıp arabaların peşine düşmüşler. amaç tamamen belli. bütçeye katkı sağlamak adı altında cepleri doldurmak. yiye yiye doymadılar. diyanete para yetmiyor. adamların yıllık bütçesine bir bakın. bu parayı ne yapıyorlar? adam hacı hoca diyorsun ama herkesten çok götürenler var. işte böyle insanlardan ve buna inanan kerizlerden dolayı memleketin hali ortada.
Yoğğğaamuaa. Bir bu eksikti :agbe:
Pazar günü otoban çıkışında izmirde polis çevirdi. Memur bey sağolsun insan çıktı. Ehliyet ruhsat kontrolünden sonra yeni yasa geçti cam filminin 400 lira cezası var sök bunları şimdilik yazmıyalım dedi yolladı.
Gittim söktüm *** gibi oldu.
Ben 5 ay dayanabildim. Altıncı ay hemen taşındım :D
Biz tepki falan gösteremeyiz,yapamayız yani geçelim o konuları.
Aranel Ciryatan
25-10-2017, 09:50
Ben 5 ay dayanabildim. Altıncı ay hemen taşındım :D
Valla sitemden ve imkanlarından çok memnunum. Dairemden memnunum. O yüzden taşınasım gelmiyor fakat cidden etraf baya kötü. Bizim sitenin yakın çevresi yeni yerleşim alanı bi nebze iyi fakat karşımızda Tavşan Tepe mi ne adı bir mahalle var. Teksas'ın Sancaktepe versiyonu :D
43R kodlu camlar fabrika çıkışlı karartılmış olduğu için ceza yazılmadığı söylenmekte 2001 corsada karartılmış cam var ama değerler baya düşük ve sonradan filmli şimdilik sökmeyi düşünmüyorum :) mtvde tepki gösterildiğinden geri adım attılar filmede tepki gösterilmeli 2018 yılında 3.5 milyar trafik cezası hedeflendiği için bu seferde senin arabanın jantı neden dönüyo diye ceza yazarlar :p ( trafikteki otomobil başına 300 tl ceza düşüyor.)
SekoLive
25-10-2017, 10:00
memlekette güvenlik diye bir şey yok ki. adamlar teröristlerin peşini bırakıp arabaların peşine düşmüşler. amaç tamamen belli. bütçeye katkı sağlamak adı altında cepleri doldurmak. yiye yiye doymadılar. diyanete para yetmiyor. adamların yıllık bütçesine bir bakın. bu parayı ne yapıyorlar? adam hacı hoca diyorsun ama herkesten çok götürenler var. işte böyle insanlardan ve buna inanan kerizlerden dolayı memleketin hali ortada.
ülkede teröristler öyle türedi ki...
biz çocukken terör olayı olduğunda kahrolsn pxx denir devam edilirdi şuan örgütü bulmak 1 hafta sürüyor buldukları örgütte hemen kesin doğru olamayabiliyor.
o yuzden terörün uğraşılır hali kalmadı şuan sayın desem az haber izleyen kişi 6-7 örgüt yazar.
bu nedenle cam filmi falan daha kârlı oluyor 427tl güzel para. film mi var kes yolla 427tl
bi ara ceza yazan polise kota prim en iyi memur seçilme ile bağlantılı ek gelir haberleri okumuştuk eğer oda yürürlüğe girdiyse uygulamalar dahada kuvvetlenir.
neden sadece ankara ? ıstanbul gayet rutin,hatta önceki postlardada belirtilmiş.Cumartesi geceleri özellikle etilerde akmerkezin arkasında full çevirme olurdu.Şimdi memur falan yok ortada.
Ankara Trafik Radar (@ankara_cevirme) on Twitter (https://twitter.com/ankara_cevirme)
dun ankara'da sekiz yerde uygulama varmış, cam filmini ankaraya özel kaldırdılar galiba.
bu aralar arabayı çıkartmamak en iyisi.
imprezaWRC
25-10-2017, 10:20
Dedim sana oralarda olmaz diye. Tez zamanda oradan kurtulmanız dileğimle.
1-2 haftaya çevirmeler azalır ümidiyle garajda yatırıyorum arabayı olmadı sökücez mecbur
yiyecektim parka cekecelerdi tanıdık bır polıs abımıze durumu anlattım anlayıs ıle karıslayıp bıraktı
arabada peugeot sport fıltre kazanı vardı
itte köpekle uğursuzla muhattap olmamak için söktüm şimdi.
arkalar orj siyah. artık laf ederlerse bakacağız çaresine...
serkanokan
25-10-2017, 11:20
Cam filmini söktürmek için Çukurambar'dan Şaşmaz'a giderken polis çevirir diye korkar olduk.
expertizego
25-10-2017, 12:45
Sonunda geldi, Neden yasaklanır ki anlaşılır gibi değil. Bir konuda insanlar şikayetçidir veya sorun teşkil eder bu yüzden yasakalanır ama özellikle araç içerisine güneşin zararlı ışınlarını engelleyici UV cam filmlerinide kapsayan bu yasak nedendir anlaşılmaz. Evlerimizdeki perdeler gibi araçlarımızda da film olması kendimize ait olan yaşam alanını gizleme duygusu da barındırıyordu şimdi araçların içi görünecek ama faydası kime? bu konuda bazı firmalar tepkilerini göstermeye başladı bile:
https://www.youtube.com/watch?v=nHJZ0ROj50M
Küçükyalı minubus caddesinde yeni bir film cam uygulama merkezi açılmaktaydı.
Yazık oldu adamlar epeyi de uğraşıyordu açılış için.Gidip gelirken görüyordum.
Küçükyalı minubus caddesinde yeni bir film cam uygulama merkezi açılmaktaydı.
Yazık oldu adamlar epeyi de uğraşıyordu açılış için.Gidip gelirken görüyordum.
cam filmi sökülür diye bi tabela yapsınlar takması 300lira sökmesi 200lira bence daha karlı. millet cayır cayır film söktürüyo.
Ziebart geçen sene 150 ye söküyordu.Yeni uygulama yapılacaksa ücretsizdi.
Şimdi 200ü de geçmiştir muhtemelen.
Abicim abartmayın bu kadar, sökmeyin neden söküyorsunuz?
Benim araba hergün havalaanına giriyor çıkıyor bir kez durdurulmuyor.
Zaten hep yasaktı, öyle düşünün.
bole bir haber ver ama :S
Cam Filmi Yasağı Kalktı | Madde Madde Bilinmesi Gerekenler | Yola Focusla (https://anasayfa.focusclubtr.com/cam-filmi-yasagi-kalkti-madde-madde-bilinmesi-gerekenler/)
bole bir haber ver ama :S
Cam Filmi Yasağı Kalktı | Madde Madde Bilinmesi Gerekenler | Yola Focusla (https://anasayfa.focusclubtr.com/cam-filmi-yasagi-kalkti-madde-madde-bilinmesi-gerekenler/)
yazar YAKUP ÇAĞATAY tarih 27 EKİM 2016
yazar YAKUP ÇAĞATAY tarih 27 EKİM 2016
fotografın hemen ıkı alt satırı
21 Ekim 2017 Güncelleme: Yasa, yürürlüğe girmeden kaldırıldı. Resmi gazete içeriği
-Murat Özcan-
25-10-2017, 14:57
Yorum yapmıyorum. Filmleride sökmüyorum.
tuner faruk
25-10-2017, 15:03
Ön cam dahil 3 numara film var app var sökmüyorum sökmeyeceğim.
Abicim abartmayın bu kadar, sökmeyin neden söküyorsunuz?
Benim araba hergün havalaanına giriyor çıkıyor bir kez durdurulmuyor.
Zaten hep yasaktı, öyle düşünün.
Abi durum Ankara'da öyle değil. Cayır cayır yazıyorlar sanki tüm polisler en fazla hangimiz yazacak diye iddialaşmış gibi.
Grimlord
25-10-2017, 16:00
Söktüm, rahatladım. Şimdi geriye kumandalı egzozun sökülüp orjinal egzoza dönülmesi, katalitik konvertörün geri takılması, orta susturucu takılması ve app plaka kaldı.
( şaka şaka onlar dursun :D )
Biz buna da razıyız. Damat, yeğen, enişte gibi kurumlardan onay belgeli film yaptıranlara serbest olacakmış. Ayrıca ruhsat gibi bir belge sürekli araçta bulundurulacakmış. Olsun bu da birşey.
sımdı tekrar serbest diye sağda solda paylaşımlar var
eğer gerçekse
ihtiyac olan gelir elde edilmiştir.
devam spor gazetesi :)
gokhankenar
25-10-2017, 16:18
Herkes niye bu kadar panik oldu ben anlamadım. Bu cam filmi her zaman yasaktı :)
Grimlord
25-10-2017, 16:22
Herkes niye bu kadar panik oldu ben anlamadım. Bu cam filmi her zaman yasaktı :)
Bu kadar aşırı çevirme yoktu ama, özellikle Ankara'da neredeyse her ana yolda çevirme var ve sırf cam filmine bakıyorlar.
özellikle cam filminden ceza kesmek için köşe bucak uygulama yapılmıyordu.ihtimal olasılık hesabı:)yılda bir denk gelme ihtimali varken şimdi her gün denk gelme ihtimali var.
Ünlülerin aşk hayatı gibi arkadaş:)
ayrıldılar-barıştılar-tekrar ayrıldılara döndü.
yasak-serbest yok yok yasak yok yok yoook şaka yaptık niye söktünüz...
Özgür Güneş
25-10-2017, 16:38
Ben bugün söktürdüm tanıdıkta, ne kadar para aldı bilmiyorum, halleşiriz dedi(hiç sevmediğim bi kelime :D ), sizler kaça söktürüyorsunuz?
500 lira vermiştim cam filmlerine hayatta sökmem. Mesele para da değil kardeşim evimiz de perdeyi neden takıyoruz dışardan görünmeyelim diye. Aynı mantıkta ben cam filmi yaptırıyorum. Sevmiyorum dısardan görünmeyi, huzursuz oluyorum. Ayrıca yazın cam filmsiz araçta seyahat etmek gerçekten eziyet. Camlar mercek görevi görüyor arabanın içini yakıyor. O yüzden daha fazla klimayı kullanıyoruz bu da yakıtı arttıyor. Ve milli servete zarar veriyor. Ama umutlarında değil yakıttan da deli vergi alıyorlar nasılsa
Grimlord
25-10-2017, 16:52
Ben bugün söktürdüm tanıdıkta, ne kadar para aldı bilmiyorum, halleşiriz dedi(hiç sevmediğim bi kelime :D ), sizler kaça söktürüyorsunuz?
Şaşmaza gittim sökmek için 100 lira istedi. Başka bir yere gittim 150 lira dedi. Zaten 100 liraya çekilmişti bu filmler :D
Sinirlendim, aldım kolonyayı jileti, indim aşağı. Yaklaşık 1 saatte hepsini kendim söktüm. Rezistansa zarar vermiş miyim diye kontrol ettim, onda da sıkıntı yok.
1-2 aya hiç birşey kalmaz yine aynı olur ama mtv gibi bi geri vites olur düşüncesindeyim ben
Skyblade
25-10-2017, 17:24
Şaşmaz'da 50 TL'ye söktürdüm Salı günü. 4 yan cam, bagaj ve bagaj yan camları söktüler, yaklaşık yarım saatte hallettiler. Fakat arkaya koruyucu film üzerine cam filmi çekmişler, o yüzden daha kolay oldu rezistans ve antenli kısmın sökülmesi belki bilemiyorum. Araç Forester.
Cam filmci sökücek ama bir daha hangi arabaya film çekicek eğerki araba harici işi yoksa dükkanı kapaması gerek.
Şaşmaz'da 50 TL'ye söktürdüm Salı günü. 4 yan cam, bagaj ve bagaj yan camları söktüler, yaklaşık yarım saatte hallettiler. Fakat arkaya koruyucu film üzerine cam filmi çekmişler, o yüzden daha kolay oldu rezistans ve antenli kısmın sökülmesi belki bilemiyorum. Araç Forester.
Nerde söktürdünüz acaba şaşmaz da?
Skyblade
25-10-2017, 18:52
Nerde söktürdünüz acaba şaşmaz da?
Oto Akbil diye bir yerde söktürdüm. Batıkent istikametine giderken Başayardan hemen önceki sokağa girip biraz ilerliyorsunuz solda kalıyor. Haritadan gördüğüm kadarıyla 2500. Cadde üzerinde.
expertizego
25-10-2017, 18:57
ÖTV, KDV, MTV, Köprüler, Yollar Yakıttan alınan vergiler, Bakım maliyetleri, onarım maliyetleri v.s. say say bitmez otomobiller üzerinde dönen dömbelekler. araç sahibi olmak ne zor bu ülkede! Fahir diye bir youtube kanal sahibi geçenlerde amerika, almanya, ve türkiyedeki vergilere göre 0 araç almada uygulanan vergilerden farkı anlattı. Araban mı var derdin var. yok arkadaş yarından tezi yok arabayı satmak lazım bu dertlerle yaşanmaz yarın başka ne oyunlar oynayacaklar bilinmez.
Cam filmi güvenlik tehdidi olarak görülüyor ama bu ülkede ciddi silahlanma var iken cam filmi mi güvenliği tehdit eder? diğer gerekçe ne? teknik alt yapı eksikliği imiş. ya arkadaş beceremediğiniz herşeyi yasaklamak nedir? beceremiyorsanız çıkın beceremedik deyin ya. binlerce araç hatta haberlerde geçen 5 milyon araç bu kriterinde. milli ekonomiye katkısı ne? harcanmış parayı tekrar harcatmak nedir? ekonomi cam filmini söktürerek mi düzelecek. ne çekti bu otomobil sahipleri. en iyisi araçları komple yasaklayın. kurtulalım.
bir çok stk dan itirazlar gelmeye başladı bile.
izleyin arkadaşlar adam teknik tokatlamış:
https://youtu.be/nHJZ0ROj50M
serkanokan
25-10-2017, 21:32
Şaşmaz'da Doha Cam Film'de 50liraya söktürdüm bugün. Ortalık yatışsın aynı yerde çektiririm, 10 numara esnaf.
ÜSTÜNERC
25-10-2017, 21:47
Ön cam dahil llumar yaptık önümüzü yanımızı rahat görelim diye ama yarın mecburen söktürcem :( Trabzon da her sokakta yunus polisler dahil filmli araçları çevirip 427 lira yazıyor.Emniyet kemeri falan hiç önemli değil direk olarak filmli araçlara kitlenmiş durumdalar.
Çevirme vs. olunca camları indirmek işe yarıyor mu ,tecrübe edenlerden dinlemek isteriz ?
Aranel Ciryatan
25-10-2017, 23:00
İstanbul için son durum nedir? :)
Saat 23.00 civarı Feneryolu, Kızıltoprak ve Ataşehir sakindi.
Standart araçla ceza yemeyi başardım yine. 203tl.
Oh my god, oh my god you blew my miiinndd...
Grimlord
26-10-2017, 00:51
Standart araçla ceza yemeyi başardım yine. 203tl.
Oh my god, oh my god you blew my miiinndd...
Tekerin dönüyor diye mi yedin abi :D
onursumer
26-10-2017, 01:14
istanbulun bu trafik yoğunluğunda nereyi nasıl kapatırda denetleme yaparlar bilmiyorum :D
Tekerin dönüyor diye mi yedin abi :D
Renkli camlar/vw new beetle :D
onn_dear
26-10-2017, 08:15
Cam filmi güvenlik tehdidi olarak görülüyor bu ülkede ama internetten 750 tl ye sıfır pompalı tüfek siparişi verebiliyorsun. Kargo ile evine kadar geliyor ruhsat falan hakgetire.
Aranel Ciryatan
26-10-2017, 08:55
Boşuna muz cumhuriyeti demiyoruz :D
e cam cezası 427 değil miydi ? Std renkli diye iskonto mu yaptılar :)
Şaka gibi vallahi üzüldüm. Rakam önemli değil ama haksız yere alınması çok koyuyor adama :S
Emrecan-R
26-10-2017, 09:03
hiç ceza yememişiz diye yedik şaka gibi :D
Aranel Ciryatan
26-10-2017, 09:10
hiç ceza yememişiz diye yedik şaka gibi :D
ciddi bir bütçe açığı var belli ki. Delik kocaman ne koparsak modundalar.
yeni bir dedikodu çıktı muayeneden ağır kusur veriyorlar filmlere diye varmı net bilgisi olan?
Aranel Ciryatan
26-10-2017, 09:42
yeni bir dedikodu çıktı muayeneden ağır kusur veriyorlar filmlere diye varmı net bilgisi olan?
Tüv'den alıntı
"Periyodik muayenelerde cam filmi, "Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok" kusur teksti ile "hafif kusur" olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Bununla birlikte aracın muayeneden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması, filmin söktürülmesinin istenmesi gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir."
yusufcan_k
26-10-2017, 10:00
2 tane filmli araçla passat ve q5 günlük olarak ankarada oran- yıldız - kızılay - ayrancı yapılıyor daha laf eden polis çıkmadı passat beyaz önde app var zindan camlar q5 de göze batacak şekilde mat füme folyo kaplı camlarıda 2 numara falan sanırım biraz şans işi gibi
mikelazi
26-10-2017, 10:39
aracım %50 filmli
yani ön cam,sağ sol kapı camlarım haric arka camlarım 2numara filmli.öyle zifiri karanlık değil yani.uzun yaz yolculuklarımda oğlumu korusun yeter diye yaptırmıştım.şimdiki mevzuya bak.ceza yemedim,sökmeyide düşünmüyorum.
muaynedede sıkıntı yoksa çok sorun etmiyorum.zaten şehir içinden pek kullanmıyorum.
Şimdi bir daha çevirip yazmaya kalkarlarsa makbuzu göstereceğim, ani biz haracımızı verdik diyeceğim. Bakalım nolacak.
dieselpower
26-10-2017, 11:43
Şimdi bir daha çevirip yazmaya kalkarlarsa makbuzu göstereceğim, ani biz haracımızı verdik diyeceğim. Bakalım nolacak.
Pespese ceza yiyenler vardi facete
burakgunay
26-10-2017, 12:28
bu nasıl iş ya, napıcaz simdi orjinal renkli cam olan arabam var. Bi şekilde kanıtlayamıyor muyum? ne saçma iş bu ya
Az önce soktum filmleri bagaj hariç, kan aldı harbiden o yapiskanlari çıkarmak çok zor. Allah kahretsin hepsini ne zararı varsa ak.
Aranel Ciryatan
26-10-2017, 12:54
bu nasıl iş ya, napıcaz simdi orjinal renkli cam olan arabam var. Bi şekilde kanıtlayamıyor muyum? ne saçma iş bu ya
orijinal renkli cam varsa bişi olmuyor zaten. Mevzu film olması.
burakgunay
26-10-2017, 12:58
orijinal renkli cam varsa bişi olmuyor zaten. Mevzu film olması.
yok abi normal camlara da yazıyolar hem instagramda sürekli görüyorum hem de üstte alıntı yaptığım Octane abi de yemiş taze taze. Havaalanına kız arkadaşımı almaya gidicem, tırsıyorum ceza yer miyim diye. Ne diyim ne hallere düştük.. Arabam da tamamen standart bi 30mm yay var.
dulger007
26-10-2017, 13:00
Hükümetin araç modifikasyonuna bu kadar antisempatisi fazla. Hadi egzoz neyse sonradan takılma uyduruk far vb tertibatlar neyse aracın indirilmiş olmasının ses sisteminin olmasının film olmasının ne zararı olabilir ? Bu kadar ceza yazık günah. Bu işi cezayla halledeceğine bütçeye istemeyerek, mecbur kalınarak verilen parayı koyması yerine bu işi daha yasal hale getirip cüzi miktarlara ruhsata işletilmesi yada farklı bir sistem oluşturup edevletten yada trafik şubeden belli bedel karşılığı işlenmesi 2 taraf içinde en uygunu bence.
Cam filmi nasıl sökülür konulu YouTube linki verildi mi
AliGizda
26-10-2017, 13:06
İyice saçmaladılar, saçmalamaya da devam ediyolar. Nereye takıcaklarını şaşırdılar yemin ederim.
Bunlara bu kadar takana kadar günün her saati ortalıkta kol gezen kamyonlara bi uygulama getirseler? Kentsel dönüşüm diye yolların anasını öptükleri yetmiyomuş gibi yol kapatmalarına ses etseler ya.
Sürekli emniyet şeridi kullanan çakar dahil olmayan çakallara bi uygulama getirseler ya.
Aranel Ciryatan
26-10-2017, 13:11
Hükümetin araç modifikasyonuna bu kadar antisempatisi fazla. Hadi egzoz neyse sonradan takılma uyduruk far vb tertibatlar neyse aracın indirilmiş olmasının ses sisteminin olmasının film olmasının ne zararı olabilir ? Bu kadar ceza yazık günah. Bu işi cezayla halledeceğine bütçeye istemeyerek, mecbur kalınarak verilen parayı koyması yerine bu işi daha yasal hale getirip cüzi miktarlara ruhsata işletilmesi yada farklı bir sistem oluşturup edevletten yada trafik şubeden belli bedel karşılığı işlenmesi 2 taraf içinde en uygunu bence.
Mesela bütçedeki kara deliği hızlıca kapatmak. ben kendimi bildim bileli film cam yasaktı. Arada bir çevirme olurdu geçerdi hevesleri polislerin. Bu sefer mevzu farklı. Ulusal güvenlikte olayın kılıfı. :D Peki benim kişisel güvenliğim?
KingoAtmo
26-10-2017, 21:39
Cam filmi tekrar serbest bırakılmış.
kaynak var mı? :D
Teoman’ın müziğe küsüp geri dönmesi gibi oldu bu film işi :)
bence cam filmini serbest bırakmazlar artık fetodan tutuklamışlar..
iç güvenlik işin bahanesi arabanın içini filmden göremiyosun bahane üretiyosun söktürüyosunda L300,doblo,ducato,connect vs vs panelvan araçlar nolcak onlarında içini göremiyosun. ceza yazıp kasa sacını söktürsünler :D
Grimlord
26-10-2017, 22:30
Gaza gelip cam filmini söken biri olarak söylüyorum, sökmeyin :D
Çıplak gibi hissediyorum, sanki herkes bana bakıyor. Hele merceksiz fara 353503503 kelvin xenon takanlar feci gözümü almaya başladı.
Sökmek pişmanlıktır :D
Arka camlarım fabrikasyon karartma, üzerinde v harfi de var, taklaya gelir miyiz?
trafikte yada çevirmede durdurulup cam filmi yüzünden ceza yiyen oldu mu? yada bu yüzden dolayı filmleri polisler tarafından sökülen?
Gaza gelip cam filmini söken biri olarak söylüyorum, sökmeyin :D
Çıplak gibi hissediyorum, sanki herkes bana bakıyor. Hele merceksiz fara 353503503 kelvin xenon takanlar feci gözümü almaya başladı.
Sökmek pişmanlıktır :D
aynını dün akşam yaşadım çıplağım resmen ne güzelmiş ön cam dahil kimsenin farı ampulu göz almıyor akşamdan beri sanki projektörle aydınlatıyorlar beni ortalık sakinlesin yapıcam :D
trafikte yada çevirmede durdurulup cam filmi yüzünden ceza yiyen oldu mu? yada bu yüzden dolayı filmleri polisler tarafından sökülen?
Buraya göz atmanızı tavsiye ederim.Ankara'da Trafik (@ankara.trafik) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/ankara.trafik/)
Mehmet Gazihan
27-10-2017, 08:46
Kent girişlerindeki ohal çevirmelerinde boş geçmiyorlar..
Dün çamlıca gişelerde paketlediler, müşteri arabası, esnafız, yapma etme dedik de kurtardık..
Aranel Ciryatan
27-10-2017, 09:25
Dün çamlıca gişelerde paketlediler, müşteri arabası, esnafız, yapma etme dedik de kurtardık..
Sancaktepe'de oturuyorum otobanı da kullanamıcaz desene.
ben denizlide yaşıyorum film işi ve müzik sistemleri ile ilgileniyorum inannın yasa cıktı cıkalı tık iş yok ***** ama burda okadarda sıkıştırmıyorlar çünkü neyin ne olacagı belli degil umut ediyorum ki 1 aya yine bir düzenleme getirriler bu iş kolay bir iş degil sonuçta neredeyse 10 arabadan 7sinde cam film mevcut burda tanıdıgm bir kaç polisede sordum onlarda aynı düşüncedeler ben bir kaç aya birşey kalacagını sanmıyorum...
Ne güzel bizim buralarda çevirme yok derken sabah çevirmeye denk gelmek... Neyseki araçlar vardıda durdurmadı.
Ne güzel bizim buralarda çevirme yok derken sabah çevirmeye denk gelmek... Neyseki araçlar vardıda durdurmadı.
son bir aydır eksozda var aracta film aynı şekilde eşimin kullandıgı arabadada aynı dp ve film mevcut karşıyakaya gidip geliyorum hergün şükür bi sıkıntı ile karşı karsıya gelmedim okadar polis durduruyo rutin bakıp geçiyor hep bir kaç aya hiç birşey kalmaz
burak_2885
27-10-2017, 10:08
Ön cam 0.5 diğerleri 3 arabanın içine duvar örülü gibi geziyorum. Babam tutturdu söktüreceğim diye itirazda edemiyorum.412 lira az bir para değil ne olacak bilemiyorum.
Birde şu tür şeylere itiraz ederken biz terörist değiliz, gidin önce terörü bitirin nidaları atanlara bir tek ben mi tilt oluyorum ? Tamam sen hain ya da halk düşmanı değilsin ama o egzozunla gece benim ya da bir başkasının bebeğini uyandırıp bütün gece ağlamasına sebep olabiliyorsun. O egzozunla gaza gelip yolda makas atarken canımı ve ailemi tehlikeye atıyorsun. Gece yarısından sonra bilmem kaç watt gücünce egzozki ses sisteminle kapılarımı titretebiliyorsun. (Daha 2 gün önce oldu) Düşündüm de, sen cidden halk düşmanısın. (Lafım bu şekilde olan herkese)
http://i67.tinypic.com/2eyvnz9.jpg
Ön cam 0.5 diğerleri 3 arabanın içine duvar örülü gibi geziyorum. Babam tutturdu söktüreceğim diye itirazda edemiyorum.412 lira az bir para değil ne olacak bilemiyorum.
Birde şu tür şeylere itiraz ederken biz terörist değiliz, gidin önce terörü bitirin nidaları atanlara bir tek ben mi tilt oluyorum ? Tamam sen hain ya da halk düşmanı değilsin ama o egzozunla gece benim ya da bir başkasının bebeğini uyandırıp bütün gece ağlamasına sebep olabiliyorsun. O egzozunla gaza gelip yolda makas atarken canımı ve ailemi tehlikeye atıyorsun. Gece yarısından sonra bilmem kaç watt gücünce egzozki ses sisteminle kapılarımı titretebiliyorsun. (Daha 2 gün önce oldu) Düşündüm de, sen cidden halk düşmanısın. (Lafım bu şekilde olan herkese)
http://i67.tinypic.com/2eyvnz9.jpg
sen önce Türkçe yazmayı öğren de gel.(halk düşmanı olmadığını söyleyen arkadas)
burak_2885
27-10-2017, 10:37
Bana yazdın sandım anlık kalbim durdu :D Dikkat de etmeye çalışırım yazıma falan :D
Ya boş ver öğrenmesin yazmayı falan, fanlarına çok bile :D
Bana yazdın sandım anlık kalbim durdu :D Dikkat de etmeye çalışırım yazıma falan :D
Ya boş ver öğrenmesin yazmayı falan, fanlarına çok bile :D
valla ismine bakmadım yazanın :) fanlarına çok bile diyince dikkatimi çekti :D
onursumer
27-10-2017, 10:53
merak etmeyin iki güne unutulur kaldırırlar şuan gündemi değiştiriyorlar kesin arada bi zam otv kdv yaslıcaklar farkına varmıcaz
Ya Niye kaldırsınlar ki yasağı
Kendilerine,çevresine,yakınlarına yasak var mı ? Yok
Noldu çakarlı arabalar yasaktı var mı gelişme ? Yok
Para lazım mı ? Çok..
Ankara’da göz açtırmıyorlar ama sökmeyeceğim filmleri, arabaya binmiyorum bu vesile ile, yakıt parasıda cebime kalıyor.
ya yasak kalkmadımı öyle söylüyorlar ?
Cam filmi yassağ gardaşım .. mmmm ne desek şimdi buna ?
sen hiç arka camı filmsiz hatchback'le fiat ducato'nun önünde bekledin mi ?
ya hiç ailen ile filmsiz araçta seyahat ederken 4 -5 kekonun göz tecavüzüne uğradın mı ?
neyse boşverelim , bülent başgandan gelsin .
Bulent Serttaş - Ablalar 2017 (Official Video) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dKhgGX-jwTM)
Herşeye yasak ceza var. Tırcı kamyoncu tanıdığı olan varsa öğrenebilir. Şehirler arasında öylesine absürt cezalar kesiyorlar ki öyle 100-200 lira gibi kücük meblalar da değil. Tırını şehir içine park etti diye 2000 tl ceza kesilen tanıdıklarım var. Şehir içine park tabii ki yasak moruq diyecekler için açıklayayım; Tırınızı şehir dışına park edin stepne,mazot,aküye elveda diyin.
He bir de şu var milyarlık şirketlerin vergi borçlarını silip elin garibanın protezini elinden alan devlet anlayışına....
Gokberk611
28-10-2017, 10:53
İki gün sonra serbest olacağını bile bile söktürüyoruz bugün, Trabzonun her yerinde başlamış çevirmeler. Allah bildiği gibi yapsın sebep olanları.
onursumer
28-10-2017, 11:14
pazar günleri istanbulda bolca cevirme oluyor normalde belli bolgelerde pakalım filmlere ne dicekler merak ediyorum
streetracer_nos
28-10-2017, 11:27
Şimdi bunlar böyle yazarlar yarın gece 12 de evin önünde düğün davul zurna gümbür gümbür düğün yaptırırlar..
Tamam hadi egzozcuları çeviriyosunuz ses yapıyo sonradan böyle oldu şu bu diyede.Gecenin içinden bir çığlık gibi gelen sesiyle 458leri,lamboları,diğer egzotiklere nababilirsin..
soch-vtec
28-10-2017, 11:37
Şimdi bunlar böyle yazarlar yarın gece 12 de evin önünde düğün davul zurna gümbür gümbür düğün yaptırırlar..
Tamam hadi egzozcuları çeviriyosunuz ses yapıyo sonradan böyle oldu şu bu diyede.Gecenin içinden bir çığlık gibi gelen sesiyle 458leri,lamboları,diğer egzotiklere nababilirsin..
Onlara da kesiyorlar... 5 lt lik maserati ye egzoz yüzünden ceza yazmışlardı. İHA da vardı haberi. Orjinal olduğuna dair birşeylerle polisin yanına gitmiş polis susturucu tak demiş. 1.5 Yeni civic hb de orjinal olan çift çıkışlı egzoza ve orjinal cam üstü spoiler e ceza yazan polisler var...
Aranel Ciryatan
28-10-2017, 12:58
Ümraniye devlet hastanesinin sokaginda cevirme var. Film cam topluyorlarmis aman diyim.
Bugün cam filmlerini ellerimle söktüm. Egzoz duruyor bakalım ne olur...
free-hifi
28-10-2017, 13:13
Cam filmi sökmeye 20 50 100 arasında para alıyorlar . Sektör doğdu hasektör ya.
milli sporumuz cam film sokmek :D
'Cam filmi' eylemine gitti filmli camdan ceza yedi :)
'Cam filmi' eylemine gitti filmli camdan ceza yedi (http://aa.com.tr/tr/turkiye/cam-filmi-eylemine-gitti-filmli-camdan-ceza-yedi/950153)
Doktordan kaseli bir yaziyla dolasmakta fayda var. Gunese karsi gozler hassas film ve gozluk kullanmalidir diye
Ne kadar ise yarar bilmiyorum ama bi nebze is gorur belki
SekoLive
28-10-2017, 14:09
Doktordan kaseli bir yaziyla dolasmakta fayda var. Gunese karsi gozler hassas film ve gozluk kullanmalidir diye
Ne kadar ise yarar bilmiyorum ama bi nebze is gorur belki
:)))))
demezlermi güneş gözlüğü icaat edildi neden cam filmi cekiyosun.
cilt hastalığı var güneşe çıkmaması gereken o rapor olsa belki ama bu sefer yarın öyle hastalığı olan insanları zor duruma sürüklerler.
400 tl kişi için basit paraysa sökmesin büyük para ise söylenmeden söksün bence bu işin insiyatifi falan kalmadı kota verilmeye başlanır günlük bu kaadadar film kontrolü/cezası yaplacak sekilde.
onursumer
28-10-2017, 14:28
bugun polis bir arkadaşla konuştum abi sok filmleri dedi doğruyoruz geleni çok buyuk emir var bu konuda dedi birsure boyle olur istanbul için özel bi çevirme yok ama denk gelirse acımıcaklarmı :)
Grimlord
28-10-2017, 14:32
Bence herkese cam filmini söktürüp ceza kesecekler. Oradan güzel bir para kazanacaklar. Sonra da diyecekler ki bakın şu kalitede, şu incelikte filmler yasal olacak, taktırabilirsiniz diyecekler. ( tabii bu arada o filmleri yandaş firmalar satacak ) Oradan da vurgun yapacaklar. Aradan bir sene geçecek, cam filmi iptal. Yasak kardeşim diyip yine ceza kesecekler.
Ne dersiniz? Benim aklıma gelmiyor değil :D
Gokberk611
28-10-2017, 14:57
Bence herkese cam filmini söktürüp ceza kesecekler. Oradan güzel bir para kazanacaklar. Sonra da diyecekler ki bakın şu kalitede, şu incelikte filmler yasal olacak, taktırabilirsiniz diyecekler. ( tabii bu arada o filmleri yandaş firmalar satacak ) Oradan da vurgun yapacaklar. Aradan bir sene geçecek, cam filmi iptal. Yasak kardeşim diyip yine ceza kesecekler.
Kesinlikle katılıyorum, bu millete gene serbest yaparlar sonra gene cezaları döşerler kimsenin de gıkı çıkmaz. Yakında bu araba niye var diye de ceza kesmeye başlayacaklar diye korkuyorum
301 TL protestosunda 301 TL ceza yedi! - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/301-tl-protestosunda-301-tl-ceza-yedi-40625892)
Adana'da cam filmi yasağını protesto eden modifiyeli otomobil sahibine trafik polisi tarafından cam filmi ve modifikasyon nedeniyle 301 lira para cezası kesildi.
bu kadar küçük işle uğraşmaz yandaş ama senede 10 gün yasaklayıp serbest bıraksalar küçük esnafta para döndürüp güzel ceza toplarlar, olur mu olur :D
Yazık ya. Şerefsizler.
levent_s
28-10-2017, 17:49
Bu konuda söylenecek o kadar şey varki.. Tamamen bu işi yönetemeyenlerin cezasını halk çekiyor eğer yasaksa neden önce yasağa distribütörler den bu işi yapan yerlerden başlanmıyor direk sokakta ava çıkılıyor? Böyle bir yasağa çok sıkı şekilde uygulamaya başlanacak ise önce süre verilip yasağın başlayacağı tarih ilan edilseydi ona göre insanlar ceza yemeden söktürebilirdi filmleri. Belli bir koyuluktan sonrası yasaklansa bunun kontrolü yapılsa ve bu koyuluktan fazlası olan cam filmlerinin ithal edilmesi dahi yasak olsa herşey daha mantıklı olmazmıydı. Bu yasağı mantıklı şekilde uygulamak bu kadar mı zor!
Bu konuda söylenecek o kadar şey varki.. Tamamen bu işi yönetemeyenlerin cezasını halk çekiyor eğer yasaksa neden önce yasağa distribütörler den bu işi yapan yerlerden başlanmıyor direk sokakta ava çıkılıyor? Böyle bir yasağa çok sıkı şekilde uygulamaya başlanacak ise önce süre verilip yasağın başlayacağı tarih ilan edilseydi ona göre insanlar ceza yemeden söktürebilirdi filmleri. Belli bir koyuluktan sonrası yasaklansa bunun kontrolü yapılsa ve bu koyuluktan fazlası olan cam filmlerinin ithal edilmesi dahi yasak olsa herşey daha mantıklı olmazmıydı. Bu yasağı mantıklı şekilde uygulamak bu kadar mı zor!
Yasa ile ne zaman serbest oldu? Yasanın yürürlüğe giriş tarihi ve maddesi nedir?
Ayrıca şu "satmak serbest, takmak yasak" kafasından kurtulmalı bu millet. Satıcı satar.. Silah da satılıyor sokakta, bıçak da.. Nerede nasıl kullanacağı, yasaya uygun kullanıp kullanmayacağı alıcının sorumluluğu
Yani satılan malı Doğru yerde takmak, satın aldıktan sonra kanunlara uygun yerde kullanmak alıcının sorumluluğu.. Satıcıyı ilgilendirmez alıcının ne yapacağı
Evrenoz yukarıda yazdıklarına genel olarak katılmakla beraber biraz farklı düşüncelerim de var. Demişsin ki sokakta silah da satılıyor bıçak da; haklısın her 2 side satılıyor lakin bunları sen
yasal bir satıcıdan alıp cebine koyarsan nasıl kullanılacağının sorumluluğu sana ait olur. Amma yasadışı bir satıcıdan alırsan satıcının da sorumluluğu olur. Şimdi gelelim cam filmine; cam filmini bir mağazaya girip, satın alıp, cebine koyup evde uygulamasını yapmıyorsun. satın aldığın yerde - bugun bile ostimde faturasını alarak- uygulamasını yaptırıyorsun. yani satıcı aslında arabaya cam filmi uygulamasının yasak olduğunu bile bile senin arabana cam filmini yapıştırıyor. şimdi bana satıcı senin nasıl kullanacağını bilemez lafın inandırıcı gelmiyor çünkü satıcı senin arabana cam filmini yapıştırırken yasak olduğunu biliyor. Medeni bir ülkede yaşıyor olsak, inan, her araç sahibine 1 ceza gelirken, yasadışı bir uygulama yaptığı için satıcıya yaptığı her araba için 1 ceza gelir.
silah örneğini uyuşturucuya çevirelim; satmak da yasak kullanmak da yasak.
Yasa ile ne zaman serbest oldu? Yasanın yürürlüğe giriş tarihi ve maddesi nedir?
Ayrıca şu "satmak serbest, takmak yasak" kafasından kurtulmalı bu millet. Satıcı satar.. Silah da satılıyor sokakta, bıçak da.. Nerede nasıl kullanacağı, yasaya uygun kullanıp kullanmayacağı alıcının sorumluluğu
Yani satılan malı Doğru yerde takmak, satın aldıktan sonra kanunlara uygun yerde kullanmak alıcının sorumluluğu.. Satıcıyı ilgilendirmez alıcının ne yapacağı
Evrenoz yukarıda yazdıklarına genel olarak katılmakla beraber biraz farklı düşüncelerim de var. Demişsin ki sokakta silah da satılıyor bıçak da; haklısın her 2 side satılıyor lakin bunları sen
yasal bir satıcıdan alıp cebine koyarsan nasıl kullanılacağının sorumluluğu sana ait olur. Amma yasadışı bir satıcıdan alırsan satıcının da sorumluluğu olur. Şimdi gelelim cam filmine; cam filmini bir mağazaya girip, satın alıp, cebine koyup evde uygulamasını yapmıyorsun. satın aldığın yerde - bugun bile ostimde faturasını alarak- uygulamasını yaptırıyorsun. yani satıcı aslında arabaya cam filmi uygulamasının yasak olduğunu bile bile senin arabana cam filmini yapıştırıyor. şimdi bana satıcı senin nasıl kullanacağını bilemez lafın inandırıcı gelmiyor çünkü satıcı senin arabana cam filmini yapıştırırken yasak olduğunu biliyor. Medeni bir ülkede yaşıyor olsak, inan, her araç sahibine 1 ceza gelirken, yasadışı bir uygulama yaptığı için satıcıya yaptığı her araba için 1 ceza gelir.
silah örneğini uyuşturucuya çevirelim; satmak da yasak kullanmak da yasak.
Kanunen cam filmi takılı araba ile trafiğe çıkmak yasak mı? Yasak..
Belge alıp takabilir misin? Varsa alabilecek imkanın takabilirsin..
Belge almadan aracına takıp aracı sadece pistte kullanabilir misin? Kullanabilirsin..
Cam filmcinin görevi değil senden belge sorgulamak.. Ya da cam filmcinin görevi değil senin nerede kullanacağına karışmak.. Sokakta kullanacak dahi olsan, cam filmcinin görevi değil senin riskini sorgulamak.
Adam takar, tıpkı egsoscunun taktığı spor son susturucu gibi.. Adam takar.. Sokakta mı kullanacağın, pistte mi kullanacağın senin sorumluluğun. yasaya uyup uymamak senin sorumluluğun... belki hastasın, bağlanmak için taktırıyorsun.. Takanı ilgilendirmez bu.
Nerede kullanacağını sen bilirsin, kurallara sen uymakla yükümlüsün..
satıcı bilemez lafı, satıcıyı ilgilendirmez anlamında. elbette biliyor herkes neyin ne olduğunu. ama satıcının mesuliyeti değil senin ne yapacağın..
Carrefour'daki adam sana soruyor mu ekmek bıçağı aldığında ne yapacağını? Sen onla ekmek de kesersin, stada girmek de isteyebilirsin. Carrefour'un sorumluluğu değil senin ne yapacağın. Bıçağın cinayet silahı olabileceğini bile bile satıyor diye olası bir cinayette suçlu değildir carrefour firması. Satılması yasak olmayan bir ürünü her yerde her şekilde kullanma özgürlüğün yok. Satılması legal olan ürünlerin kullanım yerleri de kanunlarla belirtilmiştir. Bu kanunları bilmek ve uymak da senin sorumluluğun.
Uyuşturucu alakasız olmuş. Niye çeviriyorsunki örneği.. Zaten memlekete girişi de yasak, çıkışı da yasak, kullanımı da yasak.
Ayrıca cam filmi uygulaması yapmak yasak değil.
Cam filmi uygulaması ile trafiğe çıkmak yasak. Dolayısıyla satıcı suç işlemiyor. Dükkandan çıktığın an biter satıcının işi.. ister çekici ile piste götür arabanı, ister trafiğe çık.. sorumluluk senin..
Iste yine aynı örneği veriyorsun carrfour dan aldigin bicak....bicagi ordan alip cikip gidiyorsun nasıl kullanirsan kullan fakat cam filmini alip cikmiyorsun, yasadısi uygulamasıni yaptiriyorsun.
Eksoz konusunda verdigin ornege gelirsek; gecen hafta gazetelerde abart - gazetelerde cikan haberde kullanilan kelime-eksoz satan yerlere ceza yazildigi ile ilgili haberler cikti. Yani satanada yaptirim uygulandı.
Uyusturucu konusunda verdigim ornegin da halen arkasindayim. Tıbbi amaclarla kullanım amacı ile getirilmesi serbest. Fakat başka bir amacla kullanimi da satisi da yasak.
Kanunen cam filmi takmak yasak mı? Yasak..
Belge alıp takabilir misin? Varsa alabilecek imkanın takabilirsin..
Belge almadan aracına takıp aracı sadece pistte kullanabilir misin? Kullanabilirsin..
Cam filmcinin görevi değil senden belge sorgulamak.. Ya da cam filmcinin görevi değil senin nerede kullanacağına karışmak.. Sokakta kullanacak dahi olsan, cam filmcinin görevi değil senin riskini sorgulamak.
Adam takar, tıpkı egsoscunun taktığı spor son susturucu gibi.. Adam takar.. Sokakta mı kullanacağın, pistte mi kullanacağın senin sorumluluğun. yasaya uyup uymamak senin sorumluluğun... belki hastasın, bağlanmak için taktırıyorsun.. Takanı ilgilendirmez bu.
Nerede kullanacağını sen bilirsin, kurallara sen uymakla yükümlüsün..
Carrefour'daki adam sana soruyor mu ekmek bıçağı aldığında ne yapacağını? Sen onla ekmek de kesersin, stada girmek de isteyebilirsin. Carrefour'un sorumluluğu değil senin ne yapacağın. Bıçağın cinayet silahı olabileceğini bile bile satıyor diye olası bir cinayette suçlu değildir carrefour firması. Satılması yasak olmayan bir ürünü her yerde her şekilde kullanma özgürlüğün yok. Satılması legal olan ürünlerin kullanım yerleri de kanunlarla belirtilmiştir. Bu kanunları bilmek ve uymak da senin sorumluluğun.
Uyuşturucu alakasız olmuş. Niye çeviriyorsunki örneği.. Zaten memlekete girişi de yasak, çıkışı da yasak, kullanımı da yasak.
Ayrıca cam filmi uygulaması yapmak yasak değil.
Cam filmi uygulaması ile trafiğe çıkmak yasak. Dolayısıyla satıcı suç işlemiyor, dükkandan çıktığın an biter satıcının işi..
Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
maalesef Turkce böyle bir elastikeyete sahip. yukarıda yazıp sonra değiştirdiğin ki bizlerin böyle bir hakkı yok sonuna katar katılıyorum. Kanunen cam filmi taktırmak yasaksa senin dediğin gibi takmak ta yasak.
levent_s
28-10-2017, 21:46
[QUOTE=Evrenoz;8401095]Yasa ile ne zaman serbest oldu? Yasanın yürürlüğe giriş tarihi ve maddesi nedir?
Yani satılan malı Doğru yerde takmak, satın aldıktan sonra kanunlara uygun yerde kullanmak alıcının sorumluluğu.. Satıcıyı ilgilendirmez alıcının ne yapacağı[/QUOTEB
Bence çok yanlış düşünüyorsunuz o zaman uyuşturucu, hap, silah herşey sokakta satılsın sadece sorumluluk alıcının olsun öyle birşey olabilirmi hangi dünya düzeninde var böyle birşey. Benim dediğim cam filmi yasak ise ya da app plaka yasak ise önce bunu satan yerlere bu yasağı uygulayacaksın o zaman hiç kimse emin olun yurtdışından yasa dışı yollarla falan cam filmi ya da app plaka getirtip aracına taktırmaz. Bu bir caydırıcılıktır olması gerekir. Ama bunlar her yerde satılır uygulanır olursa insanlar da bunun yasak olmadığı düşüncesi ya da kanunen yasak gibi gözükse de kimsenin kontrol etmemesinden dolayı taktırayım düşüncesi hakim oluyor sonra sokakta ava çıkıp ceza yazmak modern bir hukuk ya da devlet uygulaması olamalı bence bunu söylüyorum. Eğer yasaksa muayenedende geçmemeli bunun gibi bir sürü çelişki var bunu söylüyorum.
Iste yine aynı örneği veriyorsun carrfour dan aldigin bicak....bicagi ordan alip cikip gidiyorsun nasıl kullanirsan kullan fakat cam filmini alip cikmiyorsun, yasadısi uygulamasıni yaptiriyorsun.
Eksoz konusunda verdigin ornege gelirsek; gecen hafta gazetelerde abart - gazetelerde cikan haberde kullanilan kelime-eksoz satan yerlere ceza yazildigi ile ilgili haberler cikti. Yani satanada yaptirim uygulandı.
Uyusturucu konusunda verdigim ornegin da halen arkasindayim. Tıbbi amaclarla kullanım amacı ile getirilmesi serbest. Fakat başka bir amacla kullanimi da satisi da yasak.
Neden anlamamakta ısrar ediyorsun?
Cam filmci yasadışı mı kullanılacak, yasal mı kullanılacak bilemez. Bilmek onun sorumluluğunda değil. Bilme ve bu bilme sonucunda karar verme yetkisine sahip değil
Haklıysan göster kanunu, maddesini..
Egsosculara ceza eksik belgeden kesildi, egsos taktığından değil. Basının verdiği manşetleri iyi okumak lazım..
Abart egzoz satanlara ceza yağdı (http://www.yenimesaj.com.tr/toplum/abart-egzoz-satanlara-ceza-yagdi-h13051135.html)
"Yapılan denetimlerde 7 ayrı iş yerinin 'abart egzoz' sattığı belirlendi. Belirlenen iş yerlerine yapılan denetimlerde eksik belgeleri olan işletmecilere cezai işlemler uygulandı. Altındağ ilçesinde bulunan İskitler Sanayi Sitesi, Sebze Bahçeleri Caddesi üzerinde bulunan egzoz satıcısına eksik belgelerden dolayı 420 TL cezai kesildi."
Tıbbi amaçlı eroin getirilmesi nerede serbest ben bilmiyorum ama alenen satılması yasak. kanun var madde var.. Ayrıca kendin diyorsun "amacı doğrultusunda serbest" diye
Yani kullanım alanları tanımlanmış, ona göre serbest bırakılmış.
Git filmini de pistte kullan, ceza kesen mi var?
Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
maalesef Turkce böyle bir elastikeyete sahip. yukarıda yazıp sonra değiştirdiğin ki bizlerin böyle bir hakkı yok sonuna katar katılıyorum. Kanunen cam filmi taktırmak yasaksa senin dediğin gibi takmak ta yasak.
Konu Türkçe'nin elastikliği değil
Cam filmi yasak dediğimde anlamayacağını düşündüm; cam filmi trafiğe çıkmak yasak olarak düzenledim ki anlayasın diye. Görülen o ki doğru yapmışım, anlamamışsın
Pistte yasak değil cam filmi.. istersen zindan yap
devlet izin veriyor. dolayısıyla takmak serbest, trafikte takmak yasak
Türkçe yazan kanunları bir türlü idrak edememek çok enteresan..
Bence çok yanlış düşünüyorsunuz o zaman uyuşturucu, hap, silah herşey sokakta satılsın sadece sorumluluk alıcının olsun öyle birşey olabilirmi hangi dünya düzeninde var böyle birşey. Benim dediğim cam filmi yasak ise ya da app plaka yasak ise önce bunu satan yerlere bu yasağı uygulayacaksın o zaman hiç kimse emin olun yurtdışından yasa dışı yollarla falan cam filmi ya da app plaka getirtip aracına taktırmaz. Bu bir caydırıcılıktır olması gerekir. Ama bunlar her yerde satılır uygulanır olursa insanlar da bunun yasak olmadığı düşüncesi ya da kanunen yasak gibi gözükse de kimsenin kontrol etmemesinden dolayı taktırayım düşüncesi hakim oluyor sonra sokakta ava çıkıp ceza yazmak modern bir hukuk ya da devlet uygulaması olamalı bence bunu söylüyorum. Eğer yasaksa muayenedende geçmemeli bunun gibi bir sürü çelişki var bunu söylüyorum.
Helikopter satışı serbest di mi?
Serbest..
Aldın diye caddeye inebilir misin?
inemezsin?
Kapiş?
Herkese aynı örneği mi vericez.. Sana bıçak satışı serbest diye kafana göre kullanma hakkına mı sahip oluyorsun? olmuyorsun.. Neden olmuyorsun, kanun nasıl kullanacağını sana söylüyor diye. Kanun dışı kullanırsan suç işlersin. silah / uyuşturucu zaten her türlü yasak. Sokakta yasak, evde serbest diye bir mevzu yok ( silahtaki ruhsat konusu hariç, onda da ruhsat harici hareket edemezsin )
Tek doğru konu, muayene konusu. Ancak muayeneden geçiyor diye haklı değilsin. Devlet maddeyi koymuş, yasaklamış zaten trafikte kullanımını.
Yakında muayeneden de geçmeyecek şekilde gelir bir düzenleme
APP'ye gelince
o da serbest.. Al, tak galerideki aracına.
tutan mı var? ceza kesen mi var?
Ama çıkamazsın onla trafiğe.. Sen kanunu anlamıyorsun, uymuyorsun diye APP'ci neden dükkanını kapasın?
Herkesin peşinden mi koşacak acaba nerede kullanıyor diye
Oku öğren
Turkiye'de Esrarın Tıbbi Amaclı Kullanımı Yasallaştı mı? - onedio.com (https://onedio.com/haber/turkiye-de-esrarin-tibbi-amacli-kullanimi-yasallasti-mi--676698)
Medikal esrar kullanımı Turkiye'de de sessiz sedasız yasallaştı! (https://www.medikalakademi.com.tr/tuerkiyede-medikal-esrar-kullanimi-sessiz-sedasiz-yasallasti/)
Tıbbi amaçlı eroin getirilmesi nerede serbest ben bilmiyorum
levent_s
28-10-2017, 22:45
Evrenoz helikopter örneği falan çok saçma olmuş ne alakası var olayı çok yanlış anlayıp örneklendiriyorsunuz app plaka eğer yasak ise niye birisinin app üzerine işyeri olsunki insanlar app yaptırıp evde duvarınamı asacak bıçak örneğini verip duruyorsun bıçağın başka bir kullanım alanı var ama app plakayla başka ne yapabiliyoruzki. Ayrıca bıçağı da üzerinde taşımak yasaktır polis üzerinde bıçak veya başka bir kesici alet yakalarsa işlem yapar bu caydırıcılıktır ama tabiki bıçak satan yerlere yasak getiremezsin çünkü günlük hayatta başka bir kullanım alanı var ama app plakanın ve oto cam filminin yok zaten yasaksa bu adamlar iş yapamayacak ki anlayabiliyormusun? Bıçak alenen satıldığı için kimse ben birini bıçaklasam birşey olmaz baksana herkes satıyor demez ama app de ve cam filminde aynı şey geçerli değil bunlar daha spesifik ürünler. Kısaca tekrar söyleyeyim diyorumki bir uygulama eğer kanunen yasak ise ve başka bir kullanım alanı yok ise (bıçak örneğin için bunu ekledim) bunu satan ya da uygulayan yerlere de bu yasağı iletip oralardan denetimin başlaması lazım devletin anlayışı böyle olmalı bence diyorum. Heryerde serbes ama sokakta cam filmi avı yaman bir çelişki bence.
Bu filmler söküldükten sonra noluyor bir de aracı trafiğe götürüp gösteriyor muyuz?
yoksa cezası mı ödeniyor sadece?
onursumer
28-10-2017, 23:01
Bu filmler söküldükten sonra noluyor bir de aracı trafiğe götürüp gösteriyor muyuz?
yoksa cezası mı ödeniyor sadece?
ben daha once yemiştim , benim bolgeme trafik denetleme a bolge amirliği bakıyordu araçla gittim men kaltırtım ama filmleri sokmeden gittim ben bakmadılar bile araca :D
ben daha once yemiştim , benim bolgeme trafik denetleme a bolge amirliği bakıyordu araçla gittim men kaltırtım ama filmleri sokmeden gittim ben bakmadılar bile araca :D
:D:D:D aslında senin yaptığın cezayı ödeyip gideceksin,o sırada gidip bakalım derse söküleceğini bilmiyordum diyeceksin :D :D
Oto cam filmi diyorsunuz da bunu neden oto diye kısıtlıyorsunuz ki? Dükkan camına da uygulanabiliyor, ev camına da, katlanır balkon camına da. Adam dükkan açmıştır, camcıyla anlaşmıştık konut için çalışıyordur, kimse bişey diyemez. Örnek verirken karıştırmamak lazım.
Evet devletin denetim eksiklikleri var. Adam cam filmi/folyo kaplama üzerine dükkan açmış, 4bın TL her ay kira ödüyor, 2bın TL si sözleşme gerisi elden. Aylık kestiği faturadan cirosuna bakıyorsun kirasını karşılamıyor ama 3 yıldır dimdik ayakta duruyor, batmıyor. İşte bizim devletimiz bunları sorgulanıyor. Bu sıkıntı sadece cam filmcılerınde değil tüm sektörlerde zaten var.
Takanın suçu yok demek ne kadar doğru bilmiyorum. Benim elimde fatura var, aracının plakasına kesilmiş cam filmi uygulaması faturası var. Adam yasak bir uygulamaya fatura kesebiliyor, bu doğru mu şimdi? Pistte kullanıyorum aracımı demek ne kadar doğru? Hele ki o aracın trafik sigortası, vergisi vs. odenıyorken..