PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galeriden araç alımı...

GKHNGS
21-10-2017, 10:33
Arkadaşlar ***** ülkede "galeriden araç alımı" ile büyük bir önyargı var haklı olarak...

Düşük km de (10.000) bir araç buldum wv grup araçlarından dsg şanzımanlı...

Nasıl bir yol izlemelıyım ? Galerının elınde ekspertız raporu vs vs her seyı mevcut araç sıkıntısız gozukuyor...

Ne olursa olsun galerıden araç alma bencemi dersiniz yinede...

eser
21-10-2017, 10:54
galeriden araç alınca ne oluyorki?

muratburunce
21-10-2017, 10:57
5 parmağın 5'ide bir değil hepsi dolandırıcı kan emici diye birşey yok aralarında işini hakkını vererek yapan vardır illaki

ikuybu
21-10-2017, 11:17
Neden alınmasın.
Aracın servis kayıtlarını sordurun.
Plaka ve şase den ayrı ayrı tramer sorgulaması yapın.
Daha sonra detaylı bir expertiz yaptırın kafanıza yatarsa alın.

mehmet6r
21-10-2017, 11:21
Alttan hasarı olup olmadığına dikkat edin, airbag açmış mı ona baktırın. Kaporta aksamı her türlü anlaşılıyor ama bu gibi hasarlar saklanabiliyor.

eser
21-10-2017, 11:29
hergun bır dolandırıcılık haberı aldıgımız su gunlerde ozellıkle galerıden araba almak cok daha mantıklı.Galeri ekspertız yaptırmıs olabılır fakat sızde almadan bılınmıs bır fırmada ekspertız yaptırırsanız hıc bır problem olmaz.

i-vtec07
21-10-2017, 12:26
Galeri var galeri var hocam telefonda konuşmasından belli olur zaten .

Isterseniz ilanı paylaşın inceleyelim bizde fotolardan olduğu kadar .

Faruk'S
21-10-2017, 12:31
Şu ön yargıyı vatandaşın bir an önce yıkması lazım. Asıl dolandırıcılar galeri olmadan araba satanlar bence. Zaten devleti dolandırıp vergi vermiyor başta..

Galericiler hakkında gerçekten çok şeref yoksunu olanlar var ancak genellemek çok yanlış.

Bahsettiğiniz araçlardan biz de satıyoruz. İsmini vermek istemediğim bi firmanın 10-15-20 k km de ki vw-renault araçlarını filo olarak alıp satıyoruz.

Eğer gerekli sorgulama ekspertizini yaptıkktan sonra araç da içinize siniyorsa almamanızı gerektirecek bir şey yok bence

ENGean
21-10-2017, 12:57
2.5 sene önce avcılardan galeriden bi nissan qashqai aldım.
Aracı nisaan özel servisinde expertiz yaptrdım. Dediklerinin dısında hiç bşey cıkmadı.
Boyasız 25k km de bi aractı suanda 55 bin km oldu sıkıntısız kullanıyoruz.
Galerilere karsı sanırım biraz ön yargı var. Ama öyle bi hal almıs durumdaki bağcılardaki galerilerden ben bile kuşkulanıyorum bazen.

ibozum
21-10-2017, 14:10
2.5 sene önce avcılardan galeriden bi nissan qashqai aldım.
Aracı nisaan özel servisinde expertiz yaptrdım. Dediklerinin dısında hiç bşey cıkmadı.
Boyasız 25k km de bi aractı suanda 55 bin km oldu sıkıntısız kullanıyoruz.
Galerilere karsı sanırım biraz ön yargı var. Ama öyle bi hal almıs durumdaki bağcılardaki galerilerden ben bile kuşkulanıyorum bazen.

Önyargıyı oluşturanlar başkaları değil bilakis galericilerin kendisi.. Yıllardan beridir yaşatıılanlar ve yansıyanların sonucu.. yukarıda arkadaş genelleme yanlış demiş ancak baktğımızda iyi/dürüst olanlar azınlıkta. Geneli bir şekilde yalan dolan kolpa ile araç satma peşinde..

Bu algıyı galericiler yarattı kendileri düzeltmeleri gerekiyor. Aralarındaki çürüklerin azaltmaya çalışmadıkça galeriden bedava veriyorum dese araç almam.

Galeriden araç almak deyince aklıma gelen

https://www.youtube.com/watch?v=MDinPiqK6Bs

asmisinsan
21-10-2017, 14:13
galeriden arac almam dıyenlerdendim son 2 aracımı galeriden aldım hiç bi sıkıntı yaşamadım

EOZDAG
21-10-2017, 18:13
Bence alınır neden alınmasın sonuçta nerde alırsan al sende expertiz raporu yaptıracaksın ayrıca yarın öbür gün bişey çıktı şahısı bulman çok zor ama galericinin yeri yurdu belli bu yüzden aracı sizinde dışarda ezpertize sokmanıza izin veriyorsa alınır.

EOZDAG
21-10-2017, 18:14
Bence alınır neden alınmasın sonuçta nerde alırsan al sende expertiz raporu yaptıracaksın ayrıca yarın öbür gün bişey çıktı şahısı bulman çok zor ama galericinin yeri yurdu belli bu yüzden aracı sizinde dışarda ezpertize sokmanıza izin veriyorsa alınır.

Edit: ha noterden önce vitrinden indirmem diyorsa o zaman alınmaz ama baktırmana izin vermiyorsa kimseden alınmaz.

serhadocak
21-10-2017, 20:19
Sadece galericiler bozulmuş değilki ülkece kafayı yemiş durumdayız maalesef...

İbrahim33
21-10-2017, 20:40
Memurdan diye arabayı kakalamaya kalkan , arabasında mutlaka ama mutlaka farklı bir şeyler çıkan sonra ben bilmiyordum ayaklarına yatan memurdan ilanlarındansa , yeri yurdu belli ekspertiz ve km garantili araç satan galeriyi tercih ederim ben şahsen.

furkane
21-10-2017, 20:51
Her meslekte oldugu gibi bu galeri isinde de curuk elmalar cok. Acik arttrmalara katiliyoruz , arabanin raporu belli 1 degisen 4 boya bu araci alan galerici dukkana gidip ilani acana kadar aracin ekspertizi degisiyor sadece 3 boya oluyor. Degisene boya diyen var , lokal boyayi hic soylemeyen var, cikma isi yapan var. Ben bu isi duzgun tarafindan yapmaya calisiyorum lokal boyayi dahi soyluyoruz, bu sekilde hassas yaklasanda var ... fotograflar , mevkii , konusma , tip zaten bunlar isi belli ediyor ...

ckrc
21-10-2017, 21:08
Memnun kaldiginiz galerileri paylassaniz da, bize de referans olsa?
Bu kadar cok curuk elma varken belki faydasi olur.

gkhn55
21-10-2017, 21:28
Son aracımı galeriden aldım.Detaylı expertiz yaptırıp aldım hiç bi soru yaşamadım.İşini hakkıyla yapan insanlarda var hal ve hareketlerden,konuşmalarından belli oluyor esnaf adam.

İbrahim33
21-10-2017, 21:58
Belki yeri değil ama. Birkaç alış verişimiz oldu. Akbaşoğlu otomotiv , araç kesinlikle dediği gibi çıkıyor. Ekspertiz raporlarını ve bakım geçmişini dosya halinde veriyor. Bu şekilde çalışan düzgün firmalarda var. #16. postta yazıldığı gibi insanları kandırmaya çalışan sözde uyanık gerizekalılarda çok.

egemenerenk
21-10-2017, 22:40
1 yıldır komşumun galerisinde sırf araba merakım olduğu için çalışıyorum, edindiğim izlenime göre her galericiyi aynı kefeye sokmamak gerekiyor. yukarıda da denildiği gibi galerici var galerici var. kendi adıma konuşayım mikron ölçen makinada çıkmadığı halde (expertizdede belli olmuyor maalesef) o kısımların boyasını bile müşterilere diyoruz ki hak geçmesin. vede galerici olduğumuz halde aldığımız arabanın kilometresi çekik çıktığı normal sahısların dolandırdığı olmuyor değil, bize beyinden orj kilometresine bakıp orijinaline döndermek ve müşteriye belirtmek düşüyor

KÖROĞLU
21-10-2017, 22:42
Hepsi bir değil ama İzmit galericiler sitesinden bir cactus aldık dedikleri gibi hata boya çıkmadı. Sadece yedek anahtar gelmeyince noterde 500 kestim bozuldu satan galerici. Anahtar hala gelmedi 2 dene oldu. 500 ü verip abi yarın geliyor demesine inansam paramla rezil olacaktım.

Şahıs olup benzer kabahatleri işleyenler de var. Biraz kısmet sanırım iyi insanla karşılamak. Arabayı sizin istediğiniz yerde eksper yaptırıyorsa alınır ama yok mal rapor bu diyorsa ben almam. Sürpriz yumurta gibi olur o zaman.

Octane
22-10-2017, 11:02
Galericilerin araç alırken bir iki parça boyalı diye öldürmesi, satarken de bunun hiç önemi yokmuş gibi davranmaları bana karaktersizlik gibi geldiği için galerilerden uzak duruyorum.
Yoksa yine yazdığım gibi, araç alırken doğru düzgün bakmayıp/baktırmayıp kazıklanmak müşterinin suçudur. Kimseye güvenmeyeceksin.

immortalboss
22-10-2017, 14:03
Vallaha galerilere karşı bende ön yargılıyım.Aracı eniştem sattı.143 xxx kilometrede.Ertesi gün adam beni tanımadığı için gittim.Araç 74 xxx kilometrede. Çok temiz vs. diyor.Araçta boya yoktu,motor yeni yapılmıştı.Motor kapak açmamış diyor.:o
İzmir'e arkadaşımın eşine araç bakmaya gittik.Adamın konuşması ise şöyle.
Kardeş bu arabayı ben çok düzgün olmadığını bilerek aldım.Ama araç genel olarak iyi.Değişen yok.Boya çok dedi.Ben biraz yoğunum.Bayanla gelmişsiniz sizi bekletmeyeyim.Arabanın anahtarları burada.Araca güvenlik kamerası taktı.Ön arka.Etrafta 2-3 tane expertiz,boyacı vs. vardı.İstediğinize götürün dedi.Oturduk.Aynen adamın dediği gibi çıktı.Arkadaşım araçtan fazla anlamadığı için arabanın altınada ben girdim.Baktım.Expertiz söyledi.Motor çok iyi değil dedi.2 sene sonra yağ yakmaya başladı.Öyle sattılar aracı.Aldığımız galerici şu anda 2 katına çıkarmış işleri.Böyle adamlar kazansın zaten.Diğer adam da 15 temmuz olayında patladı.:D

AhmetKadir
22-10-2017, 16:40
Samsunda galericiler sitesinde gezerken baktigim araclarin hepsinin ne hikmetse lastikleri bitmis. Ozellikle 205 55 16 larin. Tesaduf sanirim.
Bi keresinde de astra g bakmistim. Kaputun ic kisminda opar yapistirmasi vardi. Amca inatla orjinal diyordu :)

erenn0642
22-10-2017, 23:12
Galeriden galeriye değişir. Ben 2 tane araç aldım galeriden çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım.

irfanakbas
22-10-2017, 23:32
Memurdan diye arabayı kakalamaya kalkan , arabasında mutlaka ama mutlaka farklı bir şeyler çıkan sonra ben bilmiyordum ayaklarına yatan memurdan ilanlarındansa , yeri yurdu belli ekspertiz ve km garantili araç satan galeriyi tercih ederim ben şahsen.

Siz galerici degilmiydiniz yaw? Sizdemi galeriden alıyorsunuz sattiginiz araçları?

Melih-Ö
22-10-2017, 23:43
Galeriden galeriye fark var dediğiniz gibi. Artık galericiler bile araba alırken ekspertiz yaptırıyor. Arkadaşımın galerisinde vakit geçiriyorum bende is yerime yakın olduğu icin, görüyorum bakıyorum ediyorum. İstocta Birlik Motors gözünüz kapalı alışveriş yapabilirsiniz.

denizhandinc
23-10-2017, 07:27
yaw madem burada anlatıldıgı gibi herkes bu kadar dürüst galericilerin hepsi ak kasık niye her yer mantar gibi expertiz firması türedi:)

Sezgin
23-10-2017, 07:40
Al satçılar ve galericilik mesleği icraa edenler arasında ince bir fark var. Çünkü artık dikkatimi çeken bir detay; al - satçılarında ufak tefek dükkanları ve yılların esnafıymış gibi sahibinden e yazdığı kurumsal tarzlı açıklamaları var. O aradaki farkı yakalamak gerekiyor. Gerçek galericileri bulmak lazım :)

EOZDAG
23-10-2017, 11:24
Zaten herhalükarda baktırılıp alınacak, bu yüzden bence rakamı güzel olan heryerden/herkesten alınır.

_muhaRRem
23-10-2017, 11:27
10 binde vw genelde rent olur.

Anıl E.
23-10-2017, 12:26
Sattığı arabaları sürekli paylaştığımız ,ankara'nın sevdiğimiz galerinden bir arabanın nanik olduğunu öğrenince ben de aynı şeyi düşünmeye başladım :)

kalipson
23-10-2017, 12:44
İzmir'deki galericiler sayesinde galerilerden tiksindim. Zamanında baya dolaştıydım galerilerde. Arabalar leş, onu itelemeye çalışan galericinin karakteri ayrı leş.
Allah ıslah etsin, ne diyeyim.

İbrahim33
23-10-2017, 13:15
Siz galerici degilmiydiniz yaw? Sizdemi galeriden alıyorsunuz sattiginiz araçları?

Galeriler arasında ticaret her zaman olmuştur. Galeriden çok araba aldım. Allah'a şükür ekmekte yedik. Hatta esnaftan aldığım arabayı esnafa vermişmişim bile var. Düşünün yani kaç kişinin ekmeği çıkıyor bir arabadan. Çok araba da sattım özellikle Güney Doğu esnafına. Arar sorarlar hatta mal bulamadıklarında elinde ne var diye. Araba her yerden geliyor sahibinden.com hariç :D rent a çar dan turizm firmasından çevreden galeriden kısacası nerden gelirse gelsin , yeter ki gelsin :D

MatraX_07
23-10-2017, 17:08
bu işin galerisi vs kalmadı ayakta al sat yapanların bazıları daha tehlike...
Galeride de var bazıları
kısacası bu ıs karakter ve kişilikle alakalı bir durum....

Birkan61
23-10-2017, 18:58
Benim gözümde şuan galericiler daha iyi

sadece fiyatta fazla uyuşulamıyor genel olarak :)

bunuda çok görmemek gerekiyor, adamlar araç satışından evine ekmeğini götürüyor vergisini ödüyor

istanbul bahçelievlerde galeri aziz ismindeki galeriyi gözüm kapalı öneririm. Kendisi arkadaşım olur gerek adamlığı gerek esnaflığı ile tekrar söylüyorum gözünüz kapalı alışveriş yapabilrisiniz

G.U.Z.
23-10-2017, 20:08
Oto expertizlere de dikkat edin.. Bazilari galericiden surekli is gelecek diye galericinin istedigi sekilde raporluyor araci, galericilerin bulundugu yere yakin expertizlere cok bulasmayin

denizhandinc
23-10-2017, 20:45
Oto expertizlere de dikkat edin.. Bazilari galericiden surekli is gelecek diye galericinin istedigi sekilde raporluyor araci, galericilerin bulundugu yere yakin expertizlere cok bulasmayin

bu isi yapanlar yeminli olmuyor mu? expertizlerin sorunlu arabaya sorunsuz raporu vermeleri mümkün mü?

enesy
23-10-2017, 21:14
Araba alırken kazıklanmak ALANIN SUÇUDUR.

Galerinin dış dekoruna , sattığı arabaların markasına bakıp ya bu adamlarda yalan söylemez vs gibi bir algıya kapılmak ta külliyen hatadır.

Türk insanı olarak güçlü olana zaafımız vardır hep.

Yanda dürüst esnaf küçük dükkanda araba satar tezgahında 3 araba vardır ona çekinerek yaklaşırız , öteki tarafta sahtekar çeker kapıya 7 8 tane premium arabayı bir dekorasyon yapar şıkır şıkır dükkan gelene gidene geçirir ona tav oluruz.

Benim başıma geldi daha önce çok güvendiğim , sürekli premium araç alıp satan bir galerici “dostum” dan orta halli bir araç aldım. 3 kuruş için dümen yapacak değiller dedim baktırmadım ayıp olur diye. Sonra bakıma gidip lifte çıkınca arka tampon sökülünce işin rengi değişti.

Galeri den araç alırken galerinin büyüklüğüne ilan fotolarına kanmamak lazım aynı sokaktaki dayıdan aldığın araç gibi irdelemek lazım. Galericiinin imajı aracın önüne geçmemeli hiçbir zaman.

Kötü adamdan iyi araba almaktan sa iyi adamdan kötü araba almayı tercih ederim.

STHL
23-10-2017, 22:50
komisyon işleri çok tatlıdır fakat kazanılan para havadan gelmiyor bir başka vatandaşın cebinden çıkıyor. arkadaşın verdiği örnek gibi bir arabadan 4 kişi ekmek yemiş ne güzel anlatıyorsun ama görünen o ki en son alana patladı araba..bu işte yapılan kar aynı zamanda birçok kişinin zararı. gördüğüm çok şey var ama en kötüsü başkasının parasını işleten veya kredi borcu ile açılmış galeri veya alsatçılar . bu insanlar bir şekilde çok iyi paraya çok araba satmak zorunda yoksa döndüremez, yani işlerin durgun olma ihtimali yok onlar için.sonra yalan sermayen oluyor mecburen.

G.U.Z.
23-10-2017, 23:21
bu isi yapanlar yeminli olmuyor mu? expertizlerin sorunlu arabaya sorunsuz raporu vermeleri mümkün mü?

Oto expertiz dukkanlarindan bahsediyorsak yemin diye bir sey yok, parasi olan aciyor, verdikleri kagitta 24 saat gecerlidir filan yaziyor..

denizhandinc
24-10-2017, 08:03
Oto expertiz dukkanlarindan bahsediyorsak yemin diye bir sey yok, parasi olan aciyor, verdikleri kagitta 24 saat gecerlidir filan yaziyor..

abi o zaman arabayı expertize sokmanında bi garantisi yok. Expertizci benim arkadasımsa ona önceden tembihlerim satacagım arabanın kusurlarını alıcıya gösterme diye yoluma bakarım?

Cagrii
24-10-2017, 21:45
Piyasada simitçisi bakkalı mühendisi öğrencisi araba alıp satıyor onlardan korkun bence . Her galeri bir değil tabiki işini iyi yapanda var milleti kazıklamaya çalışanda var

Gökhan Bilgin
24-10-2017, 21:56
Kimden aldığının çok önemi yok eksperini yaparsın veya yaptırırsın plaka şase ayrı ayrı sorgularsın hesap tutuyorsa alırsın. Kafada böcek oluyorsa tavsiyem sıfır araba almanız ki onunda garantisi yok ya :D

Birkan61
25-10-2017, 20:07

daha geçen gün facebookta bi araç kulubünde paylaştı birisi

galerinin bir gün önce yaptırdığı ekspertiz raporuna göre araçta sadece 3 parça boya var

alıcı başka yerde yaptırıyor arabada 3 parça değişen 4'de boya çıkıyor

diğer şeylerde uyuşmuyor,

var ne yazıkki böyle yerler

İbrahim33
25-10-2017, 22:14
ekspertiz firmaları istediği kadar 24 saat geçerlidir yazsın. arabayı aldın götürdün , atıyorum tavanında boya çıktı. noterden bir ihtarname çekersiz ekspertize , kabul etmezlerse tüketici mahkemesine verir öttürürsün o ekspertizi. isteyen denesin görsün. tazminat bile alırsınız hatta.

İbrahim33
25-10-2017, 22:16
O değilde bu devirde hala iyi satıyorlar valla 3 parça değişenli arabayı 3 parça boyalı diye. ben zaten o tür bi şerefsizlik yapmamda , yapmayada cesaret edemem yav , gelen adamla yaka paça oluruz valla. empati duygusu yok bizim millette. bu mesleği yapanlarında yarıdan fazlasıda onun bunun arabasını tezgahına koyup 3-5 kuruş para kazanınca kendini bi *** zanneden çakal.

ibozum
25-10-2017, 23:46
abi o zaman arabayı expertize sokmanında bi garantisi yok. Expertizci benim arkadasımsa ona önceden tembihlerim satacagım arabanın kusurlarını alıcıya gösterme diye yoluma bakarım?

Yapan expertiz yerleri vardı. Ankara'da iken bolca duyuyordum. Herkes her şeyin katakullisinde.. Bu yüzden alırken paranoyak yaptılar milleti..