Orijinalini görmek için tıklayınız : 20.000 TLye Kadar Kararsız Kaldık
Merhaba arkadaşlar
Bir kardeşimize araba alacaz dedik önce modele kara verelim ama kararsız kaldık.
Piyasada 20 bine araba kalmamış.
Şimdi ilk şartımız klima olması, tercihen enjeksiyonlu olması, sorunsuz ve parçası ateş pahası olmaması.
Aklımızda;
1- Renault 19 Europa 1.6 çok nokta enjeksiyonlu
2- Honda Civic 1.5 ex karbüratörlü
3- Hyundai Accent 1.5 gls
4- Fiat Marea 1.6
5- Fiat Albea
Şimdi karbüratörlü ve eski olmasından dolayı Civic geri planda kalıyor ama temizi de üzmeyecek bir araç.
Accent ise güvensiz geliyor ve tipi pek güzel değil.
Europa oturaklı güzel bir araç hala alınır mı? Bu kadar para verilir mi bilmiyorum.
Marea içlerinde en iyisi ama sürekli milletin söylediği tutulmaz parçası pahalı sorunlu muhabbeti ne kadar doğru?
Taksicilerinde kullandığı en sağlamı Albea ama bu paraya multijet olmaz.
1.2 ise çok ağır kalır.
Geriye 1.4 ve 1.6 kalıyor.
Yorumlarınız nelerdir?
İlla 5 kapı olmayacaksa Megane Coupe tavsiye ederim. 1.6 16v o paraya hem donanım olur hemde az yakar. Aile için kullanicaksa durum farklı tabi
Aile için kullanılacak ve sedan olmalı.
Xsara 2 saydığınız araçlardan üstün.
Palio 1.2 eşek olarak kullandık bir süre. Araba komple parçalansa 1000 liraya baştan yaparsın :)
Ben hangi parçasını sorsam sanayide 20 tl 30 tl derlerdi.
Yakıt lpg de hiç yakmaz , yumuşaktır Renault a göre direksiyon konfor vs olarak.
Naz yapmaz çok en kötü senaryo da 300 lira harcarsın 1 sene daha bişey istemez.
Marea nın şu anki piyasadaki yerini bilmem ama araba olarak;
Motor ve şanzıman sorunsuz. Motor tesisatında ufak tefek çıkarsa belki çıkar.
Parça, bakım ucuz. Rotilleri saloncakla yekpare olduğundan en ufak rotil probleminde komple salıncak değiştirmek zorunda kalınıyor
Alternatif olarak düşünülebilir ;
*Citroen Xsara 1.6 SX
*Peugeot 406 1.8-2.0 SV / 2.0 HDİ
*Peugeot 307 1.6XR-XT-XS / 1.4HDİ
*Fiat Punto 1.3 Multijet
*Opel Astra 1.6
*Renault Laguna 1.6 /1.9dCİ
*Renault Megane 1.6
*Ford Focus 1.6
22bine 99 klima.. 1.4is. otm.. sedan cıvıc var düşünürsen
serkan_2120
24-10-2017, 07:29
Marea tek geçerim.. Parçaları pahalı pahalı değil. Bulunmama gibi bir durumu bu zaman da zaten yok.. Belki diğerlerinden 1-2 lt fazla yakar ama, konforu yeter.
Marea içlerinde en iyisi ama sürekli milletin söylediği tutulmaz parçası pahalı sorunlu muhabbeti ne kadar doğru?
Taksicilerinde kullandığı en sağlamı Albea ama bu paraya multijet olmaz.
1.2 ise çok ağır kalır.
Geriye 1.4 ve 1.6 kalıyor.
Yorumlarınız nelerdir?
Tutulmaz derken ? 2000 2001 model araba alıyorsunuz trafıkte olmayan bır arac degıl daha nasıl tutulacak ? 2.0hlx olanların alttakımlarında sanırım 1.6 dan farklılık var parça sıkıntısı varsa onlarda vardır dıye dusunuyorum.
motor zaten 1.6 palio hl ile aynı 103 hp güzel torklu bir motor.
bence marea biçilmiş kaftan.
İbrahim33
24-10-2017, 08:45
Eski arabalarla uğraşacağıma 17-18 e 2012 çıkma albea dizel alırım. temiz çıkmalar var , araştırmak lazım.
aynen Fiat en mantıklısı,eski Fransızlar cok yorar
memincbn
24-10-2017, 10:00
20 nin üstüne çık si vereyim :)
Toyota Corona model yılı eski derseniz Carina var ; Mazda Familia 1.8 ; Mazda 626 , 97-98 Ford Mondeo Ghia . Başka bir seçenek olarak Opel Astra 1.7dti , corsa 1.7 ile aynı motora sahip ve ekmeği yenmemiş bulma şansınız daha yüksek, daha donanımlı ve daha ucuz.
Tutulmaz derken ? 2000 2001 model araba alıyorsunuz trafıkte olmayan bır arac degıl daha nasıl tutulacak ? 2.0hlx olanların alttakımlarında sanırım 1.6 dan farklılık var parça sıkıntısı varsa onlarda vardır dıye dusunuyorum.
motor zaten 1.6 palio hl ile aynı 103 hp güzel torklu bir motor.
bence marea biçilmiş kaftan.
Gerçekten o paralara çok mantıklı görünüyor.
Acaba elektronik aksam mı hassas neden bu kadar kötüleniyorki?
Birde arkadaşlar efsane kasa corollada bu paraya enjeksiyonlu zor bulunur da karbüratörlü 1.6 modeline ne diyorsunuz?
Çok mu eski?
20 bin liraya gereksiz mi olur?
Nette deli paralar istiyorlar.
onn_dear
24-10-2017, 20:38
Pug 307 iyidir her açıdan. Babamda var 3 yıldır sıkıntısız biniyor ama 20 ye temizi kalmadı onun da
307 20 liraya biraz düzgünü imkansız gibi sorunlusuda en az bi 5 lik yer :)
307 falan olmaz arkadaşlar.
Nazik araba onlar parçasıda ucuz değil.
Bu albeanın yol tutuşu çok mu kötü ya aile kullanımına gitmez mi?
CelalMrz
24-10-2017, 22:11
307 falan olmaz arkadaşlar.
Nazik araba onlar parçasıda ucuz değil.
Bu albeanın yol tutuşu çok mu kötü ya aile kullanımına gitmez mi?
Yol tutuşu 130-140 sonrası tamamen allahla senin aranda abi ön taraf havalanmış gibi bi his veriyo, o hızlarda frene koyunca kıç baş oynama durumuda var.
Karbüratörlü corolla ve civice ne diyorsunuz arkadaşlar?
Aliburakb
25-10-2017, 07:55
benim eniştemde var 93 modeli 1,3 motor 2 bin veya 3 bin km de almıştı 94 veya 95 de hala kullanıyor it gibi araç tabiri caiz ise :) parça durumunu bilmiyorum henüz kaza yapmadı araç hiç :)
Marea,Brava ve Bravoların neredeyse %90 ında kronik bazı sorunlar var. Rölanti dalgalanması, çukura girdiğinde kaloriferi açması, lpglilerinde vitesi boşa attığında stop etmesi, göstergedeki hararet çubuğunun sapıtması gibi. ben bravo kullandım 4 sene şükür bunların hiçbirini yaşamadım, bir kere sorunda yaşatmadı. bunlar olsa bile çözüp yapan arkadaşlar var facebook gruplarında. marea en doğru tecih olur konfor ve yol tutuş bakımından hiçbiri yanına yaklaşamaz. yakıtıda iyidir. ama araştırıp iyice bakmanız lazım.