PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adana'da nereye gidilir ne yenir?

M U R A T
24-10-2017, 14:07
Aynı gün uçakla gidip dönmeyi düşünüyorum nereye gidilir ne yenir ve araç kiralamak gereklimidir önerileri rica ediyorum

imprezaWRC
24-10-2017, 14:19
Aynı gün uçakla gidip dönmeyi düşünüyorum nereye gidilir ne yenir ve araç kiralamak gereklimidir önerileri rica ediyorum

Araç kiralarsan rahat edersin. Baraj Yolu üzerinde Kolcuoğlu var ama fiyatlar İstanbul mertebesinde değil, masaya getirilen yeşilliklerden para mara istemiyorlar. Şehirin çeşitli noktalarında Birbiçer Kebap var, en son gittiğimde lezzeti fena değildi.
Nereleri gezersin o konuda pek bilgim yok, zira ben ne zaman Adana'ya gitsem burnum şantiyelerden kurtulmadığı için anca yemek yerleri ile loto bayilerinin yerlerini biliyorum :D
Araç kiralama için özelden bilgileri gönderiyorum.

Yarbay
24-10-2017, 14:28
açıkcası muhtemelen yurdumuzun en bozulmuş ili diyebilirim, kimse kusura bakmasın ama ne yenecek nede gezilecek bir yanını göremiyorum gelmeyin daha iyi.

90larda paralı kıro, yolda terörist/cowboy oranı neydiyse x 1000 oldu,

90larda eğitimli ,elit oranı neydiyse - x 1000 oldu

90larda adam gibi yemek sunan kültürüne yakışır kebab hizmet veren - 100 oldu

ama baya ciddi sayıda tespihli,takım elbiseli bmw ,mercedes sahibimiz var, iş görüşmesinde genel kültür sorusuna Gandhi sorusuna abi naptın afrika başbakanı KITAYI :) o beyazlardan kurtarmış diyenimi.

beyazla siyahı karıştırınca ne renk elde edersine mor diyenimi (sorular hazır sorular bize ait değil bu arada :) ) bana empati yap demek isterken abi biraz telepati yap diyenmi :)

McKrop
24-10-2017, 14:34
Kebabci seyhmus’a gidilir, karisik tursu alip donulur :) vakit varsa iskenderunda kunefe yemelisiniz petek pastanesinde

XoR
24-10-2017, 14:44
Amaç yemek içmek görmek ise ben Adana yerine Gaziantep öneririm

M U R A T
24-10-2017, 14:47

aslında Antepe gitmek istiyorum ama uygun bilet denk getiremedim vs şimdi Adanaya niyetlendim

XoR
24-10-2017, 14:49
aslında Antepe gitmek istiyorum ama uygun bilet denk getiremedim vs şimdi Adanaya niyetlendim

Bence sabırla bilet kovalamaya devam et :) Antep çok daha fazla şey sunuyor kültürel ve midesel :D olarak

Yarbay
24-10-2017, 14:51
arkadaşlar adanada açıkcası gerçekten güzel kebab yemek istiyorsanız klişe yok onbaşılar yok kolcuoğlu vs bunlardansa adana'nın yerlisi insanlara danışıp lüks ortamdan yada seri imalatdan (birbiçer) ziyade hakiki lezzet odaklı salaş yerleri tercih etmenizi öneririm.

kaburgacı yaşarda kaburga, yeşil kapıda külbastı, mercan kebabta şaşlık, eski kuşçular pazarında kazancılara yakın bir lokasyonda sunulan pazar sabahı ciğeri/rakısı, ve benzeri birçok daha örnek dolu.

hele adana kebabı ve kuşbaşı/kazbaşı için bir sürü lokasyon var ama kendinizi klişe lüks tanımına zorunlu/kısıtlı tutmayın genelde halkımız gelene misafire güzel mekanda sunmak isteyince asıl lezzet ve ortam kayboluyor.

mesela adana kebabı,antep küşnemeyi ,kuş/kazbaşını vede sucuğu güzelce sunan bununla beraber gerçek kültürüne has ocağın başında adam gibi kebab kültürü sunan vede seri imalat mantığından çok lezzete önem veren Ceyhan ocakbaşı var, maalesef ilimizde birde isim önemli, hergelene ayrı tanıyana ayrı hizmet.

Ceyhan ocak başında ben Ceylan otomotivden Halil,Nazmi vede Timurun misafiriyim beni mutlu etmeni istediler deyin olmayın yemek benden :)

Yarbay
24-10-2017, 14:52

antep firmasında çalışan vede 3 ay antepte yaşamış biri olarak kesinlikle katlıyorum

XoR
24-10-2017, 14:54
Gözlerimi kapatıyorum küşleme görüyorum :D Gözlerimi açıyorum Q klavye :D

http://azgittimuzgittim.com/wp-content/uploads/2013/07/IMG_1847.jpg

excellency23
24-10-2017, 15:00
adanaya biraz uzak ama kozan'da ölmezler ocakbasi var. sadece ciger ve sis. tika basa adana kebap yemis sekilde gitmeme ragmen tadi damagimda kalmisti. salaş bi mekan

bozdemir
24-10-2017, 15:24
Araç kiraladığınızı varsayarak yazıyorum; Gün içerisinde alkol alacaksanız eğer bar,restoran tarzı yerler için Ziyapaşa Bulvarını,Şinasiefendi sokağını tercih edebilirsiniz.Aracı park edip hem yürüyerek dolaşabilir hemde dışarıdan beğendiğiniz mekanlardan birine oturabilirsiniz.

Yarbay konuya deyinmiş ve lüksün dışında salaş,doğal mekanları sıralamış. O tarz yerler çok lezzetlidir.Tavsiye ederim.
Ama yinede hizmet kalitesi üst düzey olsun derseniz;Onbaşılar,Kazancılar,Sercan'a gidebilirsiniz. Manzaraları da güzeldir.

Kazım Büfe de muzlu süt, Ali göde'de şalgam içmeden ve Bicibici yemeden gitmeyin

Gölde çok fazla su yok ama yinede Menderes bulvarını turlayabilirsiniz. T.özal blv. üzerinde istediğiniz her mekan da çay/kahve olayını gerçekleştirebilirsiniz. (starbucsk,mado,caribu,soulmate vs.vs.vs)

Seyfettin777
24-10-2017, 15:42
Kebabı, ciğeri seyyarda yemeyi tercih edin, şehirdışından gelip de kebap yemek isteyip duruma hakim olmayan çoğu yabancı gibi Hasan Usta(!) Kebap’a gitmeyin, gerek at eti gerek eşek eti gerek fiyatlarıyla sizi üzerler.İlla bir restoran istiyorsanız Aqua Park’ın içinde Gönül Kebap var, ikramlarıyla bile doyururlar kesinlikle fırsat olursa buraya gidin.

Şalgam için Adana Koleji’nin olduğu kavşakta, Aliye İzzet Begoviç Bulvarı’nda, Doktorum Yılmaz var kesinlikle oraya uğrayın.Bici bici ve Karsambaç için her yer iyidir Menderes Bulvarı’nda, kalabalık olmayan bir yere oturun memnun kalırsınız.Göl görmesem de olur derseniz Doktorum Yılmaz Bici Bici de veriyor orda yiyebilirsiniz.

Şırdan, mumbar yiyecekseniz Turgut Özal Bulvarı üstünde Şırdancı Ünal’a uğrayın, yine sizi tatmin ederler.Göl manzaralı pahalı bir yemek yiyecekseniz Park Zirve’ye gidebilirsiniz.Yemekten sonra nargile falan içmek isterseniz Pallet’e uğrarsınız.

Adana sınırlarını terk etmeden Börekçi Rıza’ya da uğrarsanız tadabileceğiniz çoğu şeyi denemiş olarak ayrılırsınız şehirden.:D

makif84
24-10-2017, 17:05
Geçen hafta iş için oradaydım.Arkadaşlar birbiçere götürdüler, lezzet olarak Ankara dan farkını görmedim .Bir sabah kazım büfeye gidip muzlu süt ve tost çeşitlerini tatmanızı tavsiye ederim.

mert5
24-10-2017, 17:11
Sanayi tarafında, kebapçı çik çik Ali vardı ...

Hem uygun hem lezzetli ...

Kebapçı Cik Cik Ali
İstiklal Mah., Kurtuluş Cad. 107/C, 01060 Seyhan/Adana
(0322) 431 10 23
Google Haritalar (https://goo.gl/maps/ojyc5ppFVip)

Shadow_Dancer
24-10-2017, 17:50
açıkcası muhtemelen yurdumuzun en bozulmuş ili diyebilirim, kimse kusura bakmasın ama ne yenecek nede gezilecek bir yanını göremiyorum gelmeyin daha iyi.

90larda paralı kıro, yolda terörist/cowboy oranı neydiyse x 1000 oldu,

90larda eğitimli ,elit oranı neydiyse - x 1000 oldu

90larda adam gibi yemek sunan kültürüne yakışır kebab hizmet veren - 100 oldu

ama baya ciddi sayıda tespihli,takım elbiseli bmw ,mercedes sahibimiz var, iş görüşmesinde genel kültür sorusuna Gandhi sorusuna abi naptın afrika başbakanı KITAYI :) o beyazlardan kurtarmış diyenimi.

beyazla siyahı karıştırınca ne renk elde edersine mor diyenimi (sorular hazır sorular bize ait değil bu arada :) ) bana empati yap demek isterken abi biraz telepati yap diyenmi :)

Adam nerede ne yenir diye sormuş, sen dereden tepeden boşboş cevaplar vermiş. Sanki ülkenin geri kalanı çok matahmış gibi memleketi yerden yere vurmuşsun.. Bio'nda Adana yazıyor ama belli baya hırpalamışlar seni orda..

Muratcım olmazsa olmazlar şu şekilde..

Adana İştah Kebap
Mıdık Mert Restaurant
Cik Cik Ali
Kaburgacı Yaşar.
Adana Yüzevler Kebap
Birbiçer kebap özellikle ilk mekanları (ciger konusunda çok iyidir)

Kebap konusunda her yerin standardı bellidir. Ama bu üstteki arkadaşlar öne çıkar..

Levent Börekçilik yeni sanayi. (sabahları sırası çok olur, o yüzden erken gidip sıra almakta fayda var, hayatında oyle bi börek yememişsindir.)
Atilla Altıkat börekçi Mehmet
İzol Baklavada su böregi

Güzel döner yemek istiyosan Adana Şadırvan Döner (sular mevkiisinde)

Kazım Büfede muzlu süt (es geçme sakın)

Ali Göde şalgam (istanbullular şalgam suyu diyorlarda adanada şalgam olarak geçer)

Memleketimize has bi tatlı bici bici, saklıbahçede çok güzel yaparlar.

Hamburgerin hasınıda hamburgerci mükerremde yersin.. üzerine tanımam.

velhasılı sen Adanamızı kötüleyen arkadaşları es geç.. Bu memleketin orijinal adamı misafir için canını verir.

ES353
24-10-2017, 17:51
Adanada iş için 2 gün kaldım. Sabah kazım büfede tost ve muzlu ballı süt öğlen bol kepçe diye bi restorana götürdüler orda adana akşamda kaburgacı yaşar da kaburga arkasına tatlı künefe için petek pastanesine gidip sonlandırdık. Baya iyiydi hepsi. Yalnız kazım büfede tost değil içtiğiniz şey doyuruyor :D

Cagri14
25-10-2017, 00:02
Börekçi rıza ve ünal gıdaya mutlaka uğra

emre_41
25-10-2017, 00:22
Araç kiralarsan rahat edersin. Baraj Yolu üzerinde Kolcuoğlu var ama fiyatlar İstanbul mertebesinde değil, masaya getirilen yeşilliklerden para mara istemiyorlar. Şehirin çeşitli noktalarında Birbiçer Kebap var, en son gittiğimde lezzeti fena değildi.
Nereleri gezersin o konuda pek bilgim yok, zira ben ne zaman Adana'ya gitsem burnum şantiyelerden kurtulmadığı için anca yemek yerleri ile loto bayilerinin yerlerini biliyorum :D
Araç kiralama için özelden bilgileri gönderiyorum.

Ayın 11 inde bende günübirlik ucakla adanaya gidecegim arac kiralama için bildiginiz bi yer varsa bende pm alabilirmiyim.

Schumi
25-10-2017, 01:25
Kebapçı Mesut a gittik biz İstanbul daki Mahmutpaşa gibi bir yerin içinde salaş mekan ama çok lezzetliydi. Sonra bizi götürdükleri meşhur yerlerde o tadı bulamadık.

Revolution
25-10-2017, 01:29
yazan var mı bılmıyorum ama gidilecek tek yer var miç miç ali :D başkada üstüne tanımam

RIDVAN
25-10-2017, 06:02
Annem adanalı sürekli gidiyorum ama . Adananın kebabı ve muzlu sütünü seviyorum ama gaziantepli olsuğumuz için pekte farketmiyor bizler için . Bence yemek yemeye gezmeye geliyorsanız antepe gelin

MDeniz
25-10-2017, 06:31
Kebapçı olarak mavi bulvarda Hacıbaba var - ciğerci olarak eski sanayide kel Mahmut var ya da cikcik Ali Sedef oteli yanı- İskender olarak Turgut Özal bulvarında arabayı İskender var- sabah kahvaltısında havaalanına giderkenken solda sizin börekçilik var- bu dediklerimden hangisine gidersen git hayran kalırsınız

SekoLive
25-10-2017, 07:02
Kebapçı Mesut a gittik biz İstanbul daki Mahmutpaşa gibi bir yerin içinde salaş mekan ama çok lezzetliydi. Sonra bizi götürdükleri meşhur yerlerde o tadı bulamadık.

bunu yazmk için girdim yazılmış :)

biz de kebapçı mesuttan çok memnun kalmıştık aksam gittik tam yeri tarif edemicem ama lüks olmayan bır mekan duvarda eskı bürokratlar sanatçıların fotoları var tek kat bi yer bayağa güzeldi.

ben adanayı beğenmiştim adanayı kötüleyenler adanadan sıkılanlar olarak düşünüyorum soner abi güzel yazmış mekanları

ek olarak kucuk saat mi eski saatmi eski bi çarşısı vardı orada yeni ugur lokumları vardı orasıda güzeldi aldığımız kadar neredeyse ikram ettiler bize lokum yemeyeni dövüyolardı :D istanbulda bir tanesinin tadına bakarken suratları düşen esnaflardan sonra orada öyle bi esnaflık görmek insanın alışveriş yaparken mutlu ediyor.

mechanic
25-10-2017, 07:42
bunu yazmk için girdim yazılmış :)

biz de kebapçı mesuttan çok memnun kalmıştık aksam gittik tam yeri tarif edemicem ama lüks olmayan bır mekan duvarda eskı bürokratlar sanatçıların fotoları var tek kat bi yer bayağa güzeldi.

ben adanayı beğenmiştim adanayı kötüleyenler adanadan sıkılanlar olarak düşünüyorum soner abi güzel yazmış mekanları

ek olarak kucuk saat mi eski saatmi eski bi çarşısı vardı orada yeni ugur lokumları vardı orasıda güzeldi aldığımız kadar neredeyse ikram ettiler bize lokum yemeyeni dövüyolardı :D istanbulda bir tanesinin tadına bakarken suratları düşen esnaflardan sonra orada öyle bi esnaflık görmek insanın alışveriş yaparken mutlu ediyor.

Kocavesir ishani karsisinda kebapçı mesut

mechanic
25-10-2017, 07:43
yazan var mı bılmıyorum ama gidilecek tek yer var miç miç ali :D başkada üstüne tanımam

cik cik ali olmasin o :) kebabinda dana eti kullaniyor ben yemem, eskiden de iyi zamanlari

VETTE
25-10-2017, 07:56
Yeni valiliğe yakın MAS kebap Hüseyin abinin yerini öneririm.Fiyatlar da uygun kendisi de güler yüzlü bir abimiz.Her adana ya gidişimde kesin uğrarım.birde sanayi tarafında bir yer var adı aklımda değil orada güzel.salaş bir yer ve tam lezzet için Çukurova üniversitesine yakın ufak bir ayak üstü dürümcü var firmacılar çok takılır orada güzel.

punto_multijet
25-10-2017, 08:09
[QUOTE=XoR;8399235]Gözlerimi kapatıyorum küşleme görüyorum :D Gözlerimi açıyorum Q klavye :D

/QUOTE]

Yemek sonrasıda antep katmeri diyorum
https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/0e/a9/54/03/katmer.jpg

ahmetgurlek
25-10-2017, 09:40
herkes yeme-içme yazmış, bi yerler de göreyim dersen sabancı camii, merkez park, nehir civarı ve taşköprü'yü gezebilir, ulu cami ve yakınındaki saat kulesine gidebilirsin. göl etrafında da araba ile tur atılabilir.

RSX
25-10-2017, 12:33
Yiyecek çok şey var da, yanında adanalı biri olmalı yoksa çok zor o güzel yerleri bulabilmen :)

optimus_prime
25-10-2017, 12:54
Hiç boşuna konuyu okuma Instagram'da Endermutfakta diye hesap var Ender abi çok ilgili o nereye diyorsa ona git dm sen yaz cevap verir

TigeR
25-10-2017, 17:19
Adana'yı yerenleri anlamıyorum bu tipler her yerde var zaten. Kaldı ki durduk yere sorun çıkaran pek adam yok kötü mahalleler dışında.
Genelde Soner abi yazmış ama şöyle sıralayım
Cik cik Ali kebap (çok salaş küçük bir yer ama tadı on numaradır) e5'te Sedef Oteli'nin arkasında
Ciğerci Ulaş Kıstak (Eski adı Bedo) ciğer, kebap vs
Bol Kepçe kebap için gidecekseniz mobilyacılar sitesinin içinde ama bir kebap istediğinizde cidden bol kepçe karışık kebap geliyor memnun eder :D
Birbiçer de var kebap ve ciğer için
Onun dışında Dilberler Sekisi veya Menderes bulvarına gidebilirsiniz bir tur atıp geçilebilir, dilberler sekisinde bisiklet kiralanabilir.
Park Zirve'nin içinde Emirgan Sütişin manzara da güzel
Turgut Özal'da her türlü kafe bulabilirsiniz.
Bar tavsiyesi olarak isterseniz Tren var kaliteli ve kalabalıktır.
Şalgam olarak Çakmak Caddesinde bir abla var bayağı meşhur oraya gidebilirsiniz ama çarşıda pek oyalanmayın çok kalabalık ve trafik, park yeri vs sorun.
Menderes'te bici, karsambaç filan yiyebilirsiniz onun dışında şuan için aklıma gelen bir şey yok. Başka bir şey sormak isterseniz yardımcı olabilirim.

TigeR
25-10-2017, 17:21
İnstagramdan adanagurmesi sayfasını takip edin yeterli :D
link: Adana Gurmesi (@adanagurmesi) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/adanagurmesi/)

Revolution
26-10-2017, 03:46
cik cik ali olmasin o :) kebabinda dana eti kullaniyor ben yemem, eskiden de iyi zamanlari

aynen cık cık alı dogrudur :D

mechanic
26-10-2017, 08:03
link: Adana Gurmesi (@adanagurmesi) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/adanagurmesi/)

neresi gurme bunun ya.. kiyidaki kosedeki muhtesem lezzetleri gosteren biri lazim... arka mahalledeki, hadirli daki, kozandaki ceyhandaki, sanayideki vs..
gurme diyosan buyuk sanayide nihat restaurant var oraya gitsin etli yemeklerden yesin gorsun... ama alacart tarafa otursun..

sagi
26-10-2017, 14:46
Hiç boşuna konuyu okuma Instagram'da Endermutfakta diye hesap var Ender abi çok ilgili o nereye diyorsa ona git dm sen yaz cevap verir

Ne demek hiç boşuna konuyu okuma
Burdaki insanlar değer verip zaman ayırıp tecrübelerini aktarıyor, ben hiç gitmeden çoğunluğun aynı yerleri önerdiğini gördüm fikrim oluştu.
Bahsettiğiniz kişinin damak tadına göre önerdiği yere gitmek çokta mantıklı değil

SekoLive
26-10-2017, 14:48

sayfayı tanımıyorum fakat isimlerini vermeyeyim boylesı cok takıpcısı olan hesapları henüz cok takıpcılerı yokkenden beri takip ederdim...

son dönemde bu işi suyu çıktığını işe ciddi paralar girdiğini düşünüyorum artık eskisi kadar sıcak bakmıyorum oradaki yorumlara görsel videolara.

Low-Rider
26-10-2017, 14:55
Geçen haftasonu Adana'ya gittim bende, çok fazla seçenek var kafa karışıyor.

Kazım büfe'de muzlu süt tost, Doğukan'ın önerisiyle 7C ocakbaşı, Ciğerci Ulaş'ta da ciğer yedik tamamdır. Hepsi çok keyifliydi ve lezzetliydi.

optimus_prime
26-10-2017, 17:34
Ne demek hiç boşuna konuyu okuma
Burdaki insanlar değer verip zaman ayırıp tecrübelerini aktarıyor, ben hiç gitmeden çoğunluğun aynı yerleri önerdiğini gördüm fikrim oluştu.
Bahsettiğiniz kişinin damak tadına göre önerdiği yere gitmek çokta mantıklı değil

Işin latifesi o lafa mı takıldiniz sadece. Adamin Adanada girmediği yer yok onu önerdim. Önerinizi yazın geçin madem yorum rahatsız etti keşke zaman ayirmasaydiniz bana

coolvtec
26-10-2017, 17:44
Nereye gidilmez onu da yazmalı bence. Yanlışlıkla sakat yerlere, mahallelere falan girilmesin. :)

Yiğit G.
26-10-2017, 17:59
35 yıldır aynı yerde yerim.. Büyük saatin orada ki asma altı.. Kalaycılar çarşısında.. 30 yıldır bir kebabın tadı aynı mı olur ? En son 5 yıl önce gittiğimde tipi de aynı idi masalar falan eskiydi :)))