Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracı susuz yürütme
Arkadaşlar merhaba. Sabah yaşadığım sorunla ilgili sizin bilginize ihtiyaç duydum.
Akşamdan kalma soğuk motorla bu sabah marş basıp yaklaşık 3 km yol gittim, sonra kırmızı hararet uyarısı yanıp sönmeye başladı. (aracımda su sıcaklık göstergesi yok) trafikten dolayı bu şekilde yaklaşık 500 metre daha gidip sağa çektim ve direk motoru stop ettim. Kaputu açtım yanık kokusuyla beraber boğaz kelebeğinin oralardan hafif duman çıkıyordu.
Çekiciyle aracı servise götürdüm 2 adet boru kırılmış ve araçta hiç su kalmamış. Ben aracı soğuk motor ile susuz şekilde yaklaşık 3.5 km kullandım. Bu şekilde motora ciddi zarar verme ihtimali var mıdır? kaputu açınca yanık lastik kokusu beni biraz tedirgin etti.
Bu arada araç Subaru Forester 2.0 atmosferik 150 beygir boxer motor.
Blok ısınınca su hortumları aşırı ısınıp koku yapmış olabilir. İçlerinden geçecek su bulunmadığı için kavrulup, yanık plastik kokusuna neden olmuş olabilirler. Yani inşallah öyle olmuştur. İnşallah ciddi bir durumla karşılaşmazsınız. Geçmiş olsun.
bu iş tamamen şans
belki hafif tempolu açık yolda gittiniz o zaman blok fazla ısınmamıştır
ama dur kalk trafikse sıkıntı, segmanlar kavrulmuş olabilir bir süre sonra eksozdan mavi duman atmaya başlar
hararet göstergeside yokmuş acaba motor kaç dereceye kadar çıktı bilemeyiz, 110 mu 120 derecemi? 140 mı!
Blok ısınınca su hortumları aşırı ısınıp koku yapmış olabilir. İçlerinden geçecek su bulunmadığı için kavrulup, yanık plastik kokusuna neden olmuş olabilirler. Yani inşallah öyle olmuştur. İnşallah ciddi bir durumla karşılaşmazsınız. Geçmiş olsun.
bu iş tamamen şans
belki hafif tempolu açık yolda gittiniz o zaman blok fazla ısınmamıştır
ama dur kalk trafikse sıkıntı, segmanlar kavrulmuş olabilir bir süre sonra eksozdan mavi duman atmaya başlar
hararet göstergeside yokmuş acaba motor kaç dereceye kadar çıktı bilemeyiz, 110 mu 120 derecemi? 140 mı!
cevap için teşekkür ederim.bunu anlamanın yolu yok mudur? yetkili serviste kırılan hortumları değiştirdiler, aracı aldım çıktım. Herhangi bir belirti ya da yetkili servisin söylediği bir durum yok şu anda.
ercan26esk
25-10-2017, 18:29
hararet olsaydı ciddi duman çıkardı diye düşünüyorum motor kısmından her zaman olduğu gibi 1. sorulacak soru araç neden susuz kaldı ? siz hareket halinde iken motor bloğundan hiç mi su yoktu gerçi aracınızı almışsınız eğer sorun varsa motor da yakın zamanda tekrarlanacaktır geçmiş olsun ara ara kontrol edin derim..
overblack
25-10-2017, 18:41
cevap için teşekkür ederim.bunu anlamanın yolu yok mudur? yetkili serviste kırılan hortumları değiştirdiler, aracı aldım çıktım. Herhangi bir belirti ya da yetkili servisin söylediği bir durum yok şu anda.
herhangi bir würth servisinde conta kaçak testi sıvısı ile bir kontrol yaptırın.sonuç çıkar ortaya
hararet olsaydı ciddi duman çıkardı diye düşünüyorum motor kısmından her zaman olduğu gibi 1. sorulacak soru araç neden susuz kaldı ? siz hareket halinde iken motor bloğundan hiç mi su yoktu gerçi aracınızı almışsınız eğer sorun varsa motor da yakın zamanda tekrarlanacaktır geçmiş olsun ara ara kontrol edin derim..
Hocam 2 tane boru zamanın yıpratması ile kırılmış sistemdeki bütün su boşalmış. Muhtemelen motor bloğunda hiç su yoktu ve ben bu şekilde (motor geceden kalma soğuk) 2.5 3 km yol aldım.
herhangi bir würth servisinde conta kaçak testi sıvısı ile bir kontrol yaptırın.sonuç çıkar ortaya
teşekkür ederim ilk fırsatta kontrol ettireyim.