Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini cooper S vs JCW

PiscocuK
27-10-2017, 21:27
Selamlar

N18 motor kodlu MCS ile JCW arasinda sadece yaizilimsal bir farkmi var yoksa kapak piston turbo gibi farkliliklar mevcutmu. Detayli bilgi verebilirseniz sevinirim. Sanirim yeni arac tercihimi miniden yana kullanacagim

onursumer
27-10-2017, 21:50
motor içi olarak piston ve volan farkı vardı sanırım diğer birçok parçanın kodları aynı olması lazım ama genede kodu aynı olan parçalar bile modifiye edilmiş olabilir diye düşünüyorum

bende merak ediyorum aslında net olarak bilen varsa oğrenmiş oluruz :)

PiscocuK
27-10-2017, 21:58
S in fabrikasyon modifiye edilmisi JCW mü :) ozaman onursumer
Sanki jcw ler daha hor kullanilmis gibi geliyo farklari ogrenirsem ona göre karar verecegim :)

Cem.B
27-10-2017, 22:08
Turbo farkli o kesinde,piston vs de farkli olmasi lzm :)

Gel sana roadster jcw vereyim :)

Ouz
27-10-2017, 22:09
Bildiğim kadarıyla JCW'ler n18'e 2013 modelde geçiyor. Piston,turbo,egzoz,fren farklı benim bildiklerim.

PiscocuK
27-10-2017, 22:34
Bildiğim kadarıyla JCW'ler n18'e 2013 modelde geçiyor. Piston,turbo,egzoz,fren farklı benim bildiklerim.

Ooo oyle bisey varsa ibre direk s olur. Cunku ilgilendigim butce dahilindeki jcw 2011 model. Kesinmi bu bilgi.

Ouz
27-10-2017, 23:30
Ooo oyle bisey varsa ibre direk s olur. Cunku ilgilendigim butce dahilindeki jcw 2011 model. Kesinmi bu bilgi.

Bende '12 JCW var, N14.

PiscocuK
28-10-2017, 07:17
Bende '12 JCW var, N14.

2010 sonrasi r56 lar n18 yazmis arkadas. Demek oda bilmiyor tam olarak. Tesekkurler bu bilgi icin ibreyi S e ceviriyoruz :)

onursumer
28-10-2017, 09:33
S in fabrikasyon modifiye edilmisi JCW mü :) ozaman onursumer
Sanki jcw ler daha hor kullanilmis gibi geliyo farklari ogrenirsem ona göre karar verecegim :)

tabiki fabrika jcw olmasını isterimde , fiyatlara bakınca ve araçların durumlarınada bakınca normal alıp parça parça toparlamak daha mantıklı geliyor :D bu arada benim 2012 s N18 belki jcw de n18 e sonradan geçmiş olabilirler bilmiyorum o kısmı

Cem.B araç çok iyi de fiyatta anlaşabilirmisiniz bilmiyorum :D

KA®ANLIK
28-10-2017, 10:02
Selamlar

N18 motor kodlu MCS ile JCW arasinda sadece yaizilimsal bir farkmi var yoksa kapak piston turbo gibi farkliliklar mevcutmu. Detayli bilgi verebilirseniz sevinirim. Sanirim yeni arac tercihimi miniden yana kullanacagim

Hacım;

N18 JCW ile N18 S arasında turbo farklı. Motor içi aynı diye biliyorum.
2010 sonrası S ve JCW ler N18 motor diye biliyorum ben de.

Güzel bir Cooper S bulunup, turbo büyütüp,
AEM Filtre kiti, Cooler, Egzoz, DV yapıp; MANIC yazılımla 250-260hp çok güzel binersin.
Yazılım çok önemli ama, MANIC den başka macera sakın arama derim hele ki N18 de.

PiscocuK
28-10-2017, 10:29
Hacım;

N18 JCW ile N18 S arasında turbo farklı. Motor içi aynı diye biliyorum.
2010 sonrası S ve JCW ler N18 motor diye biliyorum ben de.

Güzel bir Cooper S bulunup, turbo büyütüp,
AEM Filtre kiti, Cooler, Egzoz, DV yapıp; MANIC yazılımla 250-260hp çok güzel binersin.
Yazılım çok önemli ama, MANIC den başka macera sakın arama derim hele ki N18 de.

Senimi kiricam :) ozaman gti gecebiliyormuyuz :) :)

cosekar
28-10-2017, 11:25
2012 R58 (2 Kişilik coupe) aracım var, 39 bim km de, isterseniz detayları atarım, ilanda değil arabam.

KA®ANLIK
28-10-2017, 11:48
Senimi kiricam :) ozaman gti gecebiliyormuyuz :) :)

GTI hangi GTI :)

Polo GTI mı, Golf GTI mı, Swift GTI mı, 106GTI mı :D

Ouz
28-10-2017, 11:53
2012'nin ikinci yarısı üretilen, yani 2013 model olarak geçen JCW'ler N18 motorlu.

2011 model olarak geçen Cooper S'ler yine N18 motorlu.

Bunların arasında sadece turbo farkı yok, pistonlar, egzoz, frenler de farklı.

Neden N18 olsun istiyorsunuz ? N14 JCW'ler de sağlam arabalar, S için durum farklı olabilir tabi bilemiyorum. N14 motorun bildiğim tek sıkıntısı kurum yapması, bunun için oil catch can veya kurum temizleyici solüsyonlar iş görüyor. Çok kötü durumdaysa bir kere kapak açılıyor ve yaklaşık 100bin km sıkıntı olmuyor.

Ayrıca ben maneulciyim, N18 motorlu manuel JCW ben hayatımda bir tane gördüm :)

Cem.B
28-10-2017, 13:31
2012'nin ikinci yarısı üretilen, yani 2013 model olarak geçen JCW'ler N18 motorlu.

2011 model olarak geçen Cooper S'ler yine N18 motorlu.

Bunların arasında sadece turbo farkı yok, pistonlar, egzoz, frenler de farklı.

Neden N18 olsun istiyorsunuz ? N14 JCW'ler de sağlam arabalar, S için durum farklı olabilir tabi bilemiyorum. N14 motorun bildiğim tek sıkıntısı kurum yapması, bunun için oil catch can veya kurum temizleyici solüsyonlar iş görüyor. Çok kötü durumdaysa bir kere kapak açılıyor ve yaklaşık 100bin km sıkıntı olmuyor.

Ayrıca ben maneulciyim, N18 motorlu manuel JCW ben hayatımda bir tane gördüm :)

2 adet manuel var birini bn gecenlerde sattim siyah birde white silver var

PiscocuK
28-10-2017, 15:52
N14 motorlarin bir kac kronik sikintisi oldugunu okudum bu sebeple n18 bakiyorum. Yarin bir arac bakacaktim kismet olmadi pzt corluya giderken baska bir araca bakicam belki el sikisiriz

Ouz
28-10-2017, 16:25
N14 motorlarin bir kac kronik sikintisi oldugunu okudum bu sebeple n18 bakiyorum. Yarin bir arac bakacaktim kismet olmadi pzt corluya giderken baska bir araca bakicam belki el sikisiriz

Kız arkadaşımda n18 cooper s, bende n14 jcw var. Performans olarak çok bariz bir fark var. F1 vitesli alacaksanız aklınızda bulunsun, sağ kulakçık vites arttırmak için sol kulakçık düşürmek için değil. İki kulakçık da çekince vites arttırıyor, ittirince vites düşürüyor , hiç keyifli değil. Ekranlı alacaksanız, ekrandaki menüde mini connected yüklü olursa iyi olur, yoksa sadece aux ile müzik dinleyebilirsiniz ve bluetooth'u sadece aramalar için kullanabilirsiniz. Borusan'da 1500 TL fiyat çekiyorlarmış duydugum kadarıyla connected yazılımı için. Şimdilik aklıma gelen detaylar bunlar, sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.

PiscocuK
28-10-2017, 17:24
Kız arkadaşımda n18 cooper s, bende n14 jcw var. Performans olarak çok bariz bir fark var. F1 vitesli alacaksanız aklınızda bulunsun, sağ kulakçık vites arttırmak için sol kulakçık düşürmek için değil. İki kulakçık da çekince vites arttırıyor, ittirince vites düşürüyor , hiç keyifli değil. Ekranlı alacaksanız, ekrandaki menüde mini connected yüklü olursa iyi olur, yoksa sadece aux ile müzik dinleyebilirsiniz ve bluetooth'u sadece aramalar için kullanabilirsiniz. Borusan'da 1500 TL fiyat çekiyorlarmış duydugum kadarıyla connected yazılımı için. Şimdilik aklıma gelen detaylar bunlar, sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.

Ben direk arac linklerini paylasayim ozaman. Yanliz bu F1 kulakciklar hakkinda soylediklerinle araba bitti gozumde. Esimde kullanabilsin diye ilk tercih hic sevmeye sevmeye otomatik olacakti. Gerci bir kac F1 kulakcikli aracimiz var hic kullanmadim onlari daha. Agresif bir surusum yok.

Bu araclarin ikisi arasinda gidip geliyorum. Kirmizi ile baya baya ciddi flort halindeyiz.ufak pruzler var. Siyahtan nedense bi elektrik alamiyorum cok zorlamama ragmen
2013 Kazasız,boyasız, tramersiz. Visual Boost, Harman Kardon, F1
İlan No: 485683424
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2013-kazasiz,boyasiz-tramersiz-visual-boost-harman-kardon-f1-485683424/detay)

JOHNWORKS arıyorsan bu!!!
İlan No: 472869410
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-johnworks-ariyorsan-bu-472869410/detay)

onursumer
28-10-2017, 17:43
kulaklık oyle malesef ben hiç kullanmıyorum o yüzden polodaki gibi keyif vermiyor , vites üzerinden kullanıyorum :D

Ouz
28-10-2017, 17:47
Ben direk arac linklerini paylasayim ozaman. Yanliz bu F1 kulakciklar hakkinda soylediklerinle araba bitti gozumde. Esimde kullanabilsin diye ilk tercih hic sevmeye sevmeye otomatik olacakti. Gerci bir kac F1 kulakcikli aracimiz var hic kullanmadim onlari daha. Agresif bir surusum yok.

Bu araclarin ikisi arasinda gidip geliyorum. Kirmizi ile baya baya ciddi flort halindeyiz.ufak pruzler var. Siyahtan nedense bi elektrik alamiyorum cok zorlamama ragmen
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2013-kazasiz,boyasiz-tramersiz-visual-boost-harman-kardon-f1-485683424/detay)

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-johnworks-ariyorsan-bu-472869410/detay)

Ne aradığınıza göre değişir tabi ki. S bence çok temiz ve güzel duruyor, kromlar siyah kaplanıp, siyah jcw jant ile çok güzel durur. Dikkatimi çeken şey downpipe var demiş ama arıza ışığı yanmıyor, yanıltıcı bile kullansan kapanmıyor arıza ışığı malesef. Yazılımla sadece onu kapattırmış olabilir, araçta yazılım da olabilir komple bilemiyorum.

JCW de favorilerimde 97.500'den girdi ilana. Eğer kazası belası ciddi değilse, bu kadar dolu ve bu km'de JCW bulmak çok zor. Fiyatı da diğerlerine göre gayet iyi. Dodikler mat siyah, kromlar parlak siyah kaplanırsa çok da iyi olur. Bir de ekstradan coilover var gibi gözüküyor.

Örneğin sonradan jcw bodykit taktırmak isterseniz 2bin euro + boya ve montaj.

levent
28-10-2017, 17:51
jcw turbo cold side daha büyük,

s turbosunun hybrid hali gibi düşünülebilir.

jcw de sodyum kaplı süpaplar var, piston farklı..

s te 400cpi katalizör var, jcw de 200cpi katalizör var.

fren vs değinmiyorum uçurum var arada.

6/2010 sonrası s te n18 geldi, 6/12 sonrası jcw de n18 motor geldi diye hatırlıyorum :)

PiscocuK
28-10-2017, 21:19
Ne aradığınıza göre değişir tabi ki. S bence çok temiz ve güzel duruyor, kromlar siyah kaplanıp, siyah jcw jant ile çok güzel durur. Dikkatimi çeken şey downpipe var demiş ama arıza ışığı yanmıyor, yanıltıcı bile kullansan kapanmıyor arıza ışığı malesef. Yazılımla sadece onu kapattırmış olabilir, araçta yazılım da olabilir komple bilemiyorum.

JCW de favorilerimde 97.500'den girdi ilana. Eğer kazası belası ciddi değilse, bu kadar dolu ve bu km'de JCW bulmak çok zor. Fiyatı da diğerlerine göre gayet iyi. Dodikler mat siyah, kromlar parlak siyah kaplanırsa çok da iyi olur. Bir de ekstradan coilover var gibi gözüküyor.

Örneğin sonradan jcw bodykit taktırmak isterseniz 2bin euro + boya ve montaj.

Yarin arayip bu detaylari soracagim cok tesekkurler. Cok haklisin
Daha once sc R53 kullanmistim manuel gayet keyifliydi sattiktan sonra mini almam artik herhalde diyordum ama ikinci el piyasasi ucmus durumda. Eger bu minilerle anlasamazsam bekleyecegim birazdaha

Ouz
28-10-2017, 21:35
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-lesyus-motors-2014-cikisli-cooper-s-koltuk-isitma-harman-ekran-471387264/detay/)

Bu ilanda arabanın resimleri kötü çıkmış, kırmızı yerler biraz pembe gibi durduğu için kötü gözüküyor ama bayağı dolu bir araç. Deri yok, koltuk ısıtma,ekran,harman,f1. Kilometre de güzel seviyede.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-otomatik-jcw-body-kit-boyasiz-496169471/detay)

Bunda da sadece ekran gözüküyor ve bodykit var.

Bunlara da bakılabilir. Dediğiniz gibi piyasa çok fena durumda, benim eski favorilerimde 75bin lira civarına temiz JCW'ler yayından kalkmış halde duruyor hala. :)

PiscocuK
28-10-2017, 21:46
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-lesyus-motors-2014-cikisli-cooper-s-koltuk-isitma-harman-ekran-471387264/detay/)

Bu ilanda arabanın resimleri kötü çıkmış, kırmızı yerler biraz pembe gibi durduğu için kötü gözüküyor ama bayağı dolu bir araç. Deri yok, koltuk ısıtma,ekran,harman,f1. Kilometre de güzel seviyede.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-otomatik-jcw-body-kit-boyasiz-496169471/detay)

Bunda da sadece ekran gözüküyor ve bodykit var.

Bunlara da bakılabilir. Dediğiniz gibi piyasa çok fena durumda, benim eski favorilerimde 75bin lira civarına temiz JCW'ler yayından kalkmış halde duruyor hala. :)

37.5 a sattigim r53 50 ye satildi gecenlerde. İlk ilan hem galeri hem bagcilar. Arkadaslar bana kizicak cok yakin 2 arkadasimda orada esnaf ama uzak duruyorum
İkinci ilani alana kadar kirmiziyi alirim. İkinci ilanin tek artisi jcw body kit arac 2011 model s

Ouz
28-10-2017, 21:56
37.5 a sattigim r53 50 ye satildi gecenlerde. İlk ilan hem galeri hem bagcilar. Arkadaslar bana kizicak cok yakin 2 arkadasimda orada esnaf ama uzak duruyorum
İkinci ilani alana kadar kirmiziyi alirim. İkinci ilanin tek artisi jcw body kit arac 2011 model s

İlk ilan evet çok itici ama araba çok dolu aslında.

İkinci ilanda bir şey gözükmüyor sorarsınız belki diye dedim. Ekran var, harman da varsa kaza boya yok diyor ve ekstradan body kiti de var. Kilometresi de güzel. Manuel yazıyor ama otomatik, kulakçıkları da var. Ekstra hiçbir şeyini yazmamış adam. Belki süpriz dolu araçtır :)

PiscocuK
28-10-2017, 22:33
Buna nedersin Ouz

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-sunroof-bixenon-496287374/detay)

Ouz
28-10-2017, 22:48
Buna nedersin Ouz

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-sunroof-bixenon-496287374/detay)

Lci olmayanlar eski geliyor gözüme, farlar eski, iç trimler gri falan kötü bence. Bir de istediğiniz hiçbir opsiyon yok. Geçiş arabası olacaksa eğer kilometre de 100+ olduğundan dolayı satarken çok bekletebilir. Yoksa araba temiz duruyor.

PiscocuK
29-10-2017, 16:25
Lci olmayanlar eski geliyor gözüme, farlar eski, iç trimler gri falan kötü bence. Bir de istediğiniz hiçbir opsiyon yok. Geçiş arabası olacaksa eğer kilometre de 100+ olduğundan dolayı satarken çok bekletebilir. Yoksa araba temiz duruyor.

Simdi yanindan ayrildim. Araci eledik

Ouz
29-10-2017, 16:34
Simdi yanindan ayrildim. Araci eledik

Geçmiş olsun. JCW'yi çok merak ediyorum. :)

PiscocuK
29-10-2017, 16:37
Geçmiş olsun. JCW'yi çok merak ediyorum. :)

Ona hic bakmayacagim sanirim. Pzt kirmiziya bakicam oda olmazsa kendimi nadasa birakmayi duusnuyorum :)

YAS
29-10-2017, 16:39
Minidemi güldürmedi be abi PiscocuK

Ouz
29-10-2017, 16:40
Ona hic bakmayacagim sanirim. Pzt kirmiziya bakicam oda olmazsa kendimi nadasa birakmayi duusnuyorum :)

O da güzel gözüküyor, hayırlısı olsun bakalım.

PiscocuK
29-10-2017, 17:20

Az once ilandan kalkti. Acaba suresimi doldu :) en son gidip 1.0 tsi golf alicam ayni paraya :) :) sonra da aile babasi mode on

PiscocuK
29-10-2017, 17:21

Araba sikintili cikti kardesim. Neyseki Canakkale donusu ugradim sirf onun icin kalkip gitseydim Bursaya sorun olurdu

onursumer
29-10-2017, 17:24
kırmızıya baktınmı ilanı kaldırmış sanırım

Ouz
29-10-2017, 17:29
Kırmızı mı sıkıntılı çıktı ?

PiscocuK
29-10-2017, 18:03
kırmızıya baktınmı ilanı kaldırmış sanırım

Bugun bakacaktim isleri varmis yarin daha iyi olur dedi. Ya siresi doldu yada baska musterisi vardi bilmiyorum

Kırmızı mı sıkıntılı çıktı ?

Yok bursadaki 2008 model olan

Yiğit G.
29-10-2017, 19:42
2010 model n18 ler de var.. Herkes 2010 sonrası yazmışta araya belirtmek istedim.

PiscocuK
29-10-2017, 19:44
Bu aracda boyali degil evet ama yuklenip bosaltilmis coil egzoz yazilim vs tavan lekeli oldugu icin alcantra tarzi biseyle kaplanmis. Aracta harman yok ama harman direkler takilmis recari koltuklar takilip sokulmus vs vs vs yani

Ben ikinci el alamam sanirim. Yarin gidip 1.0 polo alayim ayni paraya. En azindan sifir sorunsuz olur. Bakalim kirmizi satildimi elde tek o kaldi ��

Mini cooper s otomatik jcw body kit boyasiz
İlan No: 496169471
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-otomatik-jcw-body-kit-boyasiz-496169471/detay)

PiscocuK
29-10-2017, 19:45
Bu aracda boyali degil evet ama yuklenip bosaltilmis coil egzoz yazilim vs tavan lekeli oldugu icin alcantra tarzi biseyle kaplanmis. Aracta harman yok ama harman direkler takilmis recari koltuklar takilip sokulmus vs vs vs yani

Ben ikinci el alamam sanirim. Yarin gidip 1.0 polo alayim ayni paraya. En azindan sifir sorunsuz olur. Bakalim kirmizi satildimi elde tek o kaldi 😂

Mini cooper s otomatik jcw body kit boyasiz
İlan No: 496169471
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-mini-cooper-s-otomatik-jcw-body-kit-boyasiz-496169471/detay)

PiscocuK
29-10-2017, 19:46
2010 model n18 ler de var.. Herkes 2010 sonrası yazmışta araya belirtmek istedim.

Kafam allak bullak oldu zaten bu n18 muhabbetine.

onursumer
29-10-2017, 19:54

abi bence çok takılma en kotu gittiğinde kaputu açar bakarsın ust tasarımdan zaten anlaşıyor

http://new.minimania.com/MINI_Cooper_Engine_Comparison_N14_vs_N18

Yiğit G.
29-10-2017, 21:36

2010 ortasına kadar S'ler n14 sonrası n18

2012 ortasına kadar Jcw'ler n14 motor

Jcw - S farkı turbo, piston, egzos, sistemi, amortisör, disk, şanzuman, bodykit yazılım

PiscocuK
29-10-2017, 22:42
2010 ortasına kadar S'ler n14 sonrası n18

2012 ortasına kadar Jcw'ler n14 motor

Jcw - S farkı turbo, piston, egzos, sistemi, amortisör, disk, şanzuman, bodykit yazılım
Peki n14 S deki kronik sorunlar n14 jcw de devam ediyormu yoksa duzeltilmis halimi?

Yiğit G.
29-10-2017, 22:53
Peki n14 S deki kronik sorunlar n14 jcw de devam ediyormu yoksa duzeltilmis halimi?

valla n14 kronik sorunlarını çok bilmiyorum inan yüksek basınç pompası kronik onu biliyorum.Bendeki N18 70.000 de daha hiçbir sorun/arıza yaşamadım.Ha bobin patlattım , turbo emme hortumum yırtıldı vs benden kaynaklı basit şeyler yaşadım nazar değmesin saat gibi.

onursumer
29-10-2017, 23:02
valla n14 kronik sorunlarını çok bilmiyorum inan yüksek basınç pompası kronik onu biliyorum.Bendeki N18 70.000 de daha hiçbir sorun/arıza yaşamadım.Ha bobin patlattım , turbo emme hortumum yırtıldı vs benden kaynaklı basit şeyler yaşadım nazar değmesin saat gibi.

benim 38bin de bobinin biri kendini bıraktı bence orjnal bobinler pek dayanıklı değil tamamen standart aracım sonucta :D

nkg falan set bobin almayı düşünüyorum sırf bu yuzden yazılım vs yapınca uğraşmıyım diye

Enes-x
30-10-2017, 03:57
Motorda nokta atışı yaptık minide de yapalım abi :D

Yazın kuzenime almıştım 2010 galiba kırmızı s otomatik cam tavan kmside 65-70 civarı.mini autoda sağlam bi ekspertiz yaptırdım sağ arka çamurluğu boyalıydı sadece.Mıncıklanmamış yıpranmamış düzgün araba.

Model düşük kalmaz ,jcw de şart değil dersen ayrıntıları öğreneyim.

PiscocuK
30-10-2017, 08:20
Motorda nokta atışı yaptık minide de yapalım abi :D

Yazın kuzenime almıştım 2010 galiba kırmızı s otomatik cam tavan kmside 65-70 civarı.mini autoda sağlam bi ekspertiz yaptırdım sağ arka çamurluğu boyalıydı sadece.Mıncıklanmamış yıpranmamış düzgün araba.

Model düşük kalmaz ,jcw de şart değil dersen ayrıntıları öğreneyim.

Günaydın kardeşim kesinlikle haklısın motor tam istediğim gibi ama minide biraz seçici davranıyorum.Bugün bu kırmızıda olmazsa polo gti var iki tane onlara bakıcam onlarda olamazsa beklemeyi düşünüyorum bir müddet

KA®ANLIK
30-10-2017, 08:35
PiscocuK

Hacı bence Mini alma ya boşver ciddi bak.
Polo GTI falan al :D

Bagaj desen bagaj yok,
çok sert,
kendin birşeyler yapmayı seviyorsan, elin kolun hiçbiryere girmez.
Yağ filtresini değiştirirken su bidonunu sökmek zorunda olduğun bir araba :D

Bendeki LCI idi, 2011 model. km si düşüktü; 30 binlerdeydi km.
yalan yok, hiçbir arıza vs çıkarmamıştı.

Ama LCI olmayanlara bulaşma derim imkan varsa. Bende zamanında araştırmıştım bayağı alırken.
LCI olmayan N14 motorlarda bariz bir yağ yakma sorunu bir de direksiyon pompası ile devirdaim sorunu oluyordu.
Devirdaim i de biraz pahalıydı. Devirdaim yüzünden motor indirmek zorunda kalanlar da cabası tabi.

benim araba N18 idi;
Filtre, egzoz, dv, cooler ile çok güzel de yürüyordu aslına bakarsan.

Alacaksan bence N18 al.
KM de 60k yı geçmemiş bulursan tadından yenmez.

Şöyle birşey misal:

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2014-cikisli-full-orjinal-cooper-s-492385215/detay)

merdal
30-10-2017, 09:38

abi senin r53 bendeydi. ben sattım geçenlerde 50ye. senden aldıktan sonra yaklaşık 15 bin kadar harcadım araca. yine bedavaya gitti anlayacağın. satılacak araba değildi ama ben de gp istediğim için sattım.

PiscocuK
30-10-2017, 10:10
PiscocuK

Hacı bence Mini alma ya boşver ciddi bak.
Polo GTI falan al :D

Bagaj desen bagaj yok,
çok sert,
kendin birşeyler yapmayı seviyorsan, elin kolun hiçbiryere girmez.
Yağ filtresini değiştirirken su bidonunu sökmek zorunda olduğun bir araba :D

Bendeki LCI idi, 2011 model. km si düşüktü; 30 binlerdeydi km.
yalan yok, hiçbir arıza vs çıkarmamıştı.

Ama LCI olmayanlara bulaşma derim imkan varsa. Bende zamanında araştırmıştım bayağı alırken.
LCI olmayan N14 motorlarda bariz bir yağ yakma sorunu bir de direksiyon pompası ile devirdaim sorunu oluyordu.
Devirdaim i de biraz pahalıydı. Devirdaim yüzünden motor indirmek zorunda kalanlar da cabası tabi.

benim araba N18 idi;
Filtre, egzoz, dv, cooler ile çok güzel de yürüyordu aslına bakarsan.

Alacaksan bence N18 al.
KM de 60k yı geçmemiş bulursan tadından yenmez.

Şöyle birşey misal:

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2014-cikisli-full-orjinal-cooper-s-492385215/detay)

Buna gidiyorum moruk bakıcam şimdi

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2013-kazasiz,boyasiz-tramersiz-visual-boost-harman-kardon-f1-485683424/detay/)

Buda olmazsa ozaman polo gti lara yönelicem

PiscocuK
30-10-2017, 10:11
abi senin r53 bendeydi. ben sattım geçenlerde 50ye. senden aldıktan sonra yaklaşık 15 bin kadar harcadım araca. yine bedavaya gitti anlayacağın. satılacak araba değildi ama ben de gp istediğim için sattım.

Hayırlısı olsun kardeşim GP başka bir dünya :)

onursumer
30-10-2017, 10:46
Buna gidiyorum moruk bakıcam şimdi

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-2013-kazasiz,boyasiz-tramersiz-visual-boost-harman-kardon-f1-485683424/detay/)

Buda olmazsa ozaman polo gti lara yönelicem

inş istediğin gibi çıkar :)

-ER-
30-10-2017, 11:52
onursumer o zaman bir soruda benden N18 ile THP arasında ne fark var ?

onursumer
30-10-2017, 12:52

aynı motorlarda ne fark var inan hiç bilmiyorum okadar hiç araştırmamıştım ki thp dede birkaç versiyon çıktı haliyle cooperdeki versiyonlarla benzerlik dışında aynı motorun farklı kodlarla adlandırıldığını düşünüyorum

Yiğit G.
30-10-2017, 14:16
benim 38bin de bobinin biri kendini bıraktı bence orjnal bobinler pek dayanıklı değil tamamen standart aracım sonucta :D

nkg falan set bobin almayı düşünüyorum sırf bu yuzden yazılım vs yapınca uğraşmıyım diye

bende m3 bobin vardı (330 m3 vs) o patladı :) Şu an orjinal bobinleri taktım.1-2 kere tekledi basarken ama bi sorun yok gibi şimdilik.

PiscocuK
30-10-2017, 16:04
Kırmızıya bakamadım :( Arkadaşlar konuştuk sözleştik ama ben gittiğimde toplantısı uzamış 20 dk kadar bekledim acil de şirkete gelmem gerekiyordu DHL ile İsveçe yollamam gereken kumaşlar vardı kaldı.Artık ya yarın bakıcaz kısmetse yada haftaya pazartesi
Çok uğraştırmasına bakılırsa kırmızı araba olacak gibi çünkü her aldığım arabada bu tarz sorunlar yaşadım :D

levent
30-10-2017, 21:04

Rcz 200, 208gti by ps ile n18 hemen hemen aynı diye biliyorum Erel.

156 lık thp ler sadece emme tarafı vvt, diğer saydıklarımda hem emme hem egzoz en basitçe özetlersek

Yiğit G.
01-11-2017, 23:30
Rcz 200, 208gti by ps ile n18 hemen hemen aynı diye biliyorum Erel.

156 lık thp ler sadece emme tarafı vvt, diğer saydıklarımda hem emme hem egzoz en basitçe özetlersek

N18 sadece bmw ve mini de kullanıldı.

Şuradan hangi motor nerede kullanılmış görülebilir

Prince engine - Wikipedia (https://en.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2 kvUHJpbmNlX2VuZ2luZQ)

canozgur106
04-11-2017, 23:15

Altta ki araç için sorgulamalarda detaylı bilgi vardı diye hatırlıyorum aklında olsun..

PiscocuK
05-11-2017, 00:13
Altta ki araç için sorgulamalarda detaylı bilgi vardı diye hatırlıyorum aklında olsun..

Yarin Turkiyeye donuyorum kismetse sali gunu alicam tesekkurler

PiscocuK
06-11-2017, 14:19
Arkadaşlar DP sonrası yanan arıza lambası için yapılacak işlem yeri önerisi varmı? X bir yazılım yeri bunu yapabilir mi yoksa ELM ile telefondan yandıkça söndürsek olurmu?

DP sonrası olduğu gibi orjinal olacak herhangi bir yazılım istemiyorum.Eğer onunda adı yazılım olacaksa sadece motor arızasının sönmesini istiyorum başka extra bir beklentim olmayacak

emoro
06-11-2017, 14:22
Arkadaşlar DP sonrası yanan arıza lambası için yapılacak işlem yeri önerisi varmı? X bir yazılım yeri bunu yapabilir mi yoksa ELM ile telefondan yandıkça söndürsek olurmu?

DP sonrası olduğu gibi orjinal olacak herhangi bir yazılım istemiyorum.Eğer onunda adı yazılım olacaksa sadece motor arızasının sönmesini istiyorum başka extra bir beklentim olmayacak

Ben ELM ile söndürüyordum abi ancak 10 günde bir yakıyordu kendisi kafasına göre.

PiscocuK
06-11-2017, 15:05
Ben ELM ile söndürüyordum abi ancak 10 günde bir yakıyordu kendisi kafasına göre.

işte ona alışıcaz 10 günde bir güzel rakam :) tabi gönül isterki extrası olmadan direk minik bir işlemle sürekli söndürmek.Şeyi sevmiyorum ya hazır açmışken bir yazılım atalım şunu yapalım bunu yapalım..istemiyorum bu sene birşey yapmak.Araba kalırsa yapılacak şeyler yazın yapılır :D

onursumer
06-11-2017, 15:07
işte ona alışıcaz 10 günde bir güzel rakam :) tabi gönül isterki extrası olmadan direk minik bir işlemle sürekli söndürmek.Şeyi sevmiyorum ya hazır açmışken bir yazılım atalım şunu yapalım bunu yapalım..istemiyorum bu sene birşey yapmak.Araba kalırsa yapılacak şeyler yazın yapılır :D

kırmızıyı mı aldın :)

PiscocuK
06-11-2017, 15:09
kırmızıyı mı aldın :)

Arabada bir sıkıntı çıkmazsa yarın alıyorum.Dün akşam dönüş yaptım Türkiye'ye :) bugün iş yoğunluğundan kımıldayamadım yarında toplantı sonrası çıkmayı düşünüyorum kısmetse 15:00 sularında kavuşuruz :D

emoro
06-11-2017, 15:10
Arabada bir sıkıntı çıkmazsa yarın alıyorum.Dün akşam dönüş yaptım Türkiye'ye :) bugün iş yoğunluğundan kımıldayamadım yarında toplantı sonrası çıkmayı düşünüyorum kısmetse 15:00 sularında kavuşuruz :D

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim :)

PiscocuK
06-11-2017, 15:20
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim :)

Hayırlısı bakalım inşallah olur.Bir türlü göremedik gidip gelmemize rağmen.Arkadaşla sözleştik herşeyi konuştuk ettik süpriz çıkmasında yarın :)

Ouz
06-11-2017, 18:01
Hadi hayırlı olsun. 50-100km'de bir yakar arıza ışığı tekrardan. Yazılımla sadece o söndürülebilir.

PiscocuK
07-11-2017, 17:37
Happy end

Avcılar Tuzla arası ciddi trafik vardı ama işe de dönmem gerekiyordu.Pek birşey anlamadım full dur kalk
HK çok güzelmiş, içi polodan geniş bence en azından şoför mahali, çok kilit trafikte fan açtı ve direk ayağım frende hissettim hayırdır inşallah dedim sonradan jeton düştü
Avcılarda sıfırladım ortalama hız 36,7 ortalama yakıt 7,1 oldu ki beklediğim değerlerdi.Otomatik tepkilerine çok alışamadım sadece oda zamanla olur

ilk izlenimler şimdilik bukadar.Sonrası kullandıkça :D

YAS
07-11-2017, 17:41
Happy end

Avcılar Tuzla arası ciddi trafik vardı ama işe de dönmem gerekiyordu.Pek birşey anlamadım full dur kalk
HK çok güzelmiş, içi polodan geniş bence en azından şoför mahali, çok kilit trafikte fan açtı ve direk ayağım frende hissettim hayırdır inşallah dedim sonradan jeton düştü
Avcılarda sıfırladım ortalama hız 36,7 ortalama yakıt 7,1 oldu ki beklediğim değerlerdi.Otomatik tepkilerine çok alışamadım sadece oda zamanla olur

ilk izlenimler şimdilik bukadar.Sonrası kullandıkça :D

hayırlı olsun abi,konusunu bekliyoruz :D

PiscocuK
07-11-2017, 17:49
hayırlı olsun abi,konusunu bekliyoruz :D

konulumu olsun diyorsun :) açarım buna konu :D

YAS
07-11-2017, 17:50
konulumu olsun diyorsun :) açarım buna konu :D

ahahahaha abi alemsin :D

Ouz
07-11-2017, 19:51
Cok isindigi icin cok fazla fan acicak, arabayi kapattiktan sonra bile uzun sure acik kaldigi oluyor. Hayirli olsun tekrardan

PiscocuK
01-12-2017, 13:38
Sağlık sorunları iş güç derken konu havada kaldı.
Şimdilik 1-2 resim ekliyorum yaza doğru bir kaç değişiklikle bir konu açarım

https://i.hizliresim.com/POWDW9.jpg (https://hizliresim.com/POWDW9)
https://i.hizliresim.com/g90603.jpg (https://hizliresim.com/g90603)
https://i.hizliresim.com/9D1N1k.jpg (https://hizliresim.com/9D1N1k)