Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic Type-R FK8 Test Sürüşü / Üretilmiş en iyi Type-R mı ?
https://www.youtube.com/watch?v=k3jHYMZM8VA&t=221s
Herkese Merhaba ,
Araç Sahibi Ekrem abi ile , son kasa Type-R'ı inceleme fırastı buldum, Aracın tasraımı ilk hoşuma gitmese de , canlı görünce beni epey etkiledi :)
Sizin düşünceleriniz nelerdir araç hakkında ? FK2 yi tasarım olarak daha çok sevenler var mı ?
Herkese iyi Hafta sonları :)
Araç rodajda diyip 10 sn sonra kesici kesici yapmak bıraz garıp olmus
rodaj ın anlamını araç sahıbıne sormak gereklı oldugunu dsunuyorum
Ben fk8 i hic begenmedım nedendır bılmıyorum ama bence fk2 gorsel olarak cok daha ıyı fk8 e gore
Bu arada cekımler cok kalıtelı anlatım guzel
TaxiDriver
28-10-2017, 16:36
Eline saglık cevat öncelikle.
civic type-r denilen olgu dogdugundan beri HB idi. coupe idi. intregrası, acurası da öyle.
Bu şimdi Aile Spec olmuş biraz,
Porche 991 turbo FK2 İse,
Porche panamera FK8 dir :D
enes_srb
28-10-2017, 16:47
fk8 herşey ayarında tasarım olarak , fk2 çok abartı bence .video başarılı olmuş eline sağlık
Mutlu Değerli
28-10-2017, 16:57
FK8 bence FK2deki mühendislik aceleliğinin master'a dönüşmüş hali. FK2den daha güzel görünüyor. Gerçekte çok kaba duruyor, çizgileri çok agrasif. Tam anlamıyla bir Type-R. Type-R dediğin sinirli gergin olur
Eline sağlık Cevat güzel çekim olmuş.
Farzetki edition Carbon kaplamalar olmasa iyi araba aslında :D
Şaka bir yana fk8 yuruyendir motordur vs. Bir sozum yok lakin bir body kadar boş yapılır canlı canlı görüyoruz (cok detayli inceleyenler bana hak vericektir)
Shadow_Dancer
28-10-2017, 17:15
Mühendisliginin geldigi noktayı, motor verimliligini, yol tutuşunu vs ayrı kefede degerlendirmek gerekirse, alayını toplasan bi EP3 etmeyecegini düşünüyorum :)
Anlatim guzel ama biraz daha arastirma yapilsa(teknik) iyi olurdu. Gordugum eksikler;
Rodajdayim deyip surekli gazlamak olmamis.
10 hp egsozdan degil. Komfor sadece bagimsiz olmasindan degil. Yay-amortisor ve yazilimindan.
Fk2 yaris arabasi hic olamaz,fk8 de.(track day de amatorce anca)
Megane 4 ceker degil.
NurBURGring...
Teknik bir cok iyilestirme/gelistirme ve yenilik yapildi bu aracda. Dedigim gibi keske calisip bu videoyu cekseydiniz...
Buarada kirmizinin bu tonu,buyuyen kasaya yakismamis. Fk2'nin tonu cok daha guzeldi...
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Tayfun.O
28-10-2017, 22:43
Mühendisliginin geldigi noktayı, motor verimliligini, yol tutuşunu vs ayrı kefede degerlendirmek gerekirse, alayını toplasan bi EP3 etmeyecegini düşünüyorum :)
Aynı şekilde bende öyle düşünüyorum abi kırmızı veya gri ep3. Bu arada ep3 kilit var mı?
Emrecan-R
28-10-2017, 23:56
Bana göre en iyi typer siyah cosmic gri ep3
kalipson
29-10-2017, 00:11
Çok da aşırı bir gazlama görmedim ben. Rodaja zeval getirecek kadar.
Gayet güzel bir video olmuş. Elinize sağlık :)
Gaz kestirme haric cogu kez redline yapiyor arac...
Hele launch'dan bahsetmiyorum bile...
Arac sahibi olarak sadece sesinden bile soyliyebilirim.
Ayrica rodajin iyi olul olmamasi arac sahibini ilgilendirir,isterr ilk kmden itibaren gazlar,ister prosedure uyar...
Biz sadece disaridan yorum yapiyoruz.
Bu kadar akici cekilen vlog,onceden ders calisilmayi hak ediyor. En azindan teknik konularda.
Hiç bir typer ep3 olamaz, olmazda. 1.6 hatta 1.3 typer lara hazırlıklı olun :) 1.3 olsa bile ep3 den hızlı olacaktır kesin.
Rodaja ne kadar da çok takılmışsınız ? Fabrika o motoru her ihtimale karşı toleranslı üretmiş olmalı zaten.
Gazlama-kesici göremeyenlere soruyorum; ünal turan gibi arabayı 1 dakika kesicide tutunca mı kesici olmuş sayılıyor :D
ottoman32
29-10-2017, 08:31
EP3 den sonra Typer myper demeyin abi Ep3 ile bitti. Ünal paşa bile 4 den 2 ye mi ne çekiyor birşey olmuyor tekrar ediyorum Ep3. Bu arada Ep3 demiş miydim? :)
EP3 den sonra Typer myper demeyin abi Ep3 ile bitti. Ünal paşa bile 4 den 2 ye mi ne çekiyor birşey olmuyor tekrar ediyorum Ep3. Bu arada Ep3 demiş miydim? :)
3 e sokim derken 1 e geri koyuyor sonra 3-4 saniye beyin travması yaşayıp beyin olmadığı için kısa sürüyor ve "çok iyi çok iyi" sözcükleri dökülüyor ağzından :D
ottoman32
29-10-2017, 11:12
3 e sokim derken 1 e geri koyuyor sonra 3-4 saniye beyin travması yaşayıp beyin olmadığı için kısa sürüyor ve "çok iyi çok iyi" sözcükleri dökülüyor ağzından :D
aynen izledim şimdi kalpten gidicek sandım izlerken :)
Araç rodajda diyip 10 sn sonra kesici kesici yapmak bıraz garıp olmus
rodaj ın anlamını araç sahıbıne sormak gereklı oldugunu dsunuyorum
Ben fk8 i hic begenmedım nedendır bılmıyorum ama bence fk2 gorsel olarak cok daha ıyı fk8 e gore
Bu arada cekımler cok kalıtelı anlatım guzel
Çok Teşekkür ederim :)