Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 Adet Hýz Tümseði ile Yapýlan En Gerçekçi Araç Simülasyon Testi!

Tansell
31-10-2017, 11:10
https://youtu.be/h93Yn1ZoRjw

Simülasyonlarıyla ünlü BeamNg, bu sefer fazla ilginç olan bir projeye imza attı. En başta çocuksu bir simülasyon görüntüsü gibi gelse de işin içince oldukça gerçekçi bir deney yatıyor. Yapılan simülasyon testinin amacı araçların tümseklerden geçerken verdiği tepkiler. Tabi tümsek sayısı 100 olunca araçların hepsinde beklenen son oluyor.

Araçların ilk tümsekte, yürüyen aksam ve kaporta kısmında oluşan aksi durumları gösteriyor. İlerledikçe oluşan sarsıntılarla araç durumları daha belirgin tepkiler vermeye başlıyor. Videoda lüks segment marka modellerinden kamyon testlerine kadar her segmentte dayanıklılık testi yapılmış.

Aslında anlatılmak istenen; araçların yürüyen aksamlarının sürekli ve ağır darbelere karşı uzun süreli dayanıklılık profili çizmediğini gösteriyor. Bunu gerçek hayata uyarlasak daha değişik sonuçların çıkacağına eminim.

Alıntı kaynak: 100 Adet Hız Tumseği ile Yapılan En Gercekci Arac Simulasyon Testi! | Paratic (https://paratic.com/hiz-tumsegi-simulasyon-testi/)

B16
31-10-2017, 11:15
Araçlar çok hızlı geçiyor.
Kanalı beğendim bu tarz simülasyon yayınlayan başka kalan varsa link alırsam güzel olur

fthdrn
31-10-2017, 11:21
Çomarın teki facebookta "100 tane tümseğin peşpeşe ne işi var bu saçmalık" yazmıştı :D

Sezgin
31-10-2017, 11:26
çok mantıklı değil ancak genel olarak bir fikir oluşturabilir. Araçlar ilk hasardan sonra bi tur havalanıp yere inmeye başladığı kısımlarda arka tekerlekler de tepki yok. Tümseklerin içinden geçiyor tekerlekler :) Orada oluşan tepkiyi de verselermiş sonuçlar daha ağır olurmuş.

MK8800
31-10-2017, 11:27
130 mil sanırım 210 km'ye denk geliyor .

EuroNcap testleri bile bunun 3'de 1'i hızlarla yapılırken halleri ortada araçların bırada neyi ispat etmeye çalışmışlar onu anlamadım .

Ayrıca mantıken 210 km hızla hangi problemli bu kadar bozuk yol şartları bulunan bir yere girer orası da muamma ( bir ihtimal kaçış rampası olabilir )

Kısaca neyi anlatıyorlar anlamadım :D

B16
31-10-2017, 11:32
130 mil sanırım 210 km'ye denk geliyor .

EuroNcap testleri bile bunun 3'de 1'i hızlarla yapılırken halleri ortada araçların bırada neyi ispat etmeye çalışmışlar onu anlamadım .

Ayrıca mantıken 210 km hızla hangi problemli bu kadar bozuk yol şartları bulunan bir yere girer orası da muamma ( bir ihtimal kaçış rampası olabilir )

Kısaca neyi anlatıyorlar anlamadım :D

Video'da anlatılmak istenen. Geçme Namık Kemal köprüsünden ürkütürsün vakvakları şöminenin oraya çam diktim git topla kozalakları diyor sanırım.
Yada ben öyle anladım. Bilemiyorum altan

onurc
31-10-2017, 11:40
Nerde bu yol ,deneyelim :D

imprezaWRC
31-10-2017, 12:02
Nerde bu yol ,deneyelim :D

Olm İstanbul'da değilmisin, kentsel dönüşümün ağırlıklı olduğu bir mahalle arasına istemediğin kadar tümsek hatta açılıp kapatılmamış çukur bulursun zaten :D :D

ERK_RS
31-10-2017, 12:14
böyle hız tümseği olmaz olsun ya :)

yükseklik kaldırımdan beter. araçların zaten ilk ön tampon vuruyor.

Drive Fast
31-10-2017, 12:25
Çomarın teki facebookta "100 tane tümseğin peşpeşe ne işi var bu saçmalık" yazmıştı :D

O profil fotosuyla yazdığın herşeye like atasim geliyor :D

fthdrn
31-10-2017, 13:23
O profil fotosuyla yazdığın herşeye like atasim geliyor :D

Nesi var ya :D mapus günlerimden hatıra.

Drive Fast
31-10-2017, 13:34
Nesi var ya :D mapus günlerimden hatıra.

Ahahahahah allah tekrar düşürmesin :D

Grimlord
31-10-2017, 13:43
https://www.youtube.com/watch?v=SA-ebUysd18

Bu oyundaki kazalara bayılıyorum, izledikçe stresimi alıyor :D Bilgisayar kaldırsa ben de oynamak isterdim

Tansell
03-11-2017, 16:46
çok mantıklı değil ancak genel olarak bir fikir oluşturabilir. Araçlar ilk hasardan sonra bi tur havalanıp yere inmeye başladığı kısımlarda arka tekerlekler de tepki yok. Tümseklerin içinden geçiyor tekerlekler :) Orada oluşan tepkiyi de verselermiş sonuçlar daha ağır olurmuş.

Kesinlikle öyle iyiki tepkiyi vermemişler.

Tansell
03-11-2017, 16:47
böyle hız tümseği olmaz olsun ya :)

yükseklik kaldırımdan beter. araçların zaten ilk ön tampon vuruyor.

Aynen öyle tampon çat gidiyor.