Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : KIŞ LASTİĞİ & YAZ LASTİĞİ farkı!

Maxi
06-11-2017, 07:44
ne yazıkki!
2017 yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde bile halen kış lastiği farkını bilmeyen insanlara rastlıyoruz.
bu başlık altında video, teknik detay ve tecrübelerimizi paylaşalımda insanlar cahil kalmasın :D

öncelikle türkçede lastik dediğimiz şey çekince uzayan bırakınca eski haline gelen şeydir değilmi?
örnek: don lastiği

ama yerleşmiş bir kere, araç tekerleğine lastik diyoruz.
uzatmayayım, mesele çok soğuk havada normal yaz lastiklerinin "LASTİK" özelliğini kaybetmesidir.
yani, yazın gayet güzel kullandığımız yaz lastiği kışın manisa mermeri gibi olur, yol tutmaz kayar, kaza yaparsın ve GİDEMEZSİN SİN SİN SİN SİN.
işte o yüzden kış lastikleri var, bu tekerlekler çok çok soğuk havalarda bile LASTİK özelliğini kaybetmediğinden güvenle kullanılmaktadır.

eğer kışın aracında kış lastiği varsa trafiğe çık yoksa çıkma kardeşim
zaten istanbulda trafik yüzünden kafayı yemek üzere olan insanlar birde senin angutluğun yüzünden daha fazla yollarda beklemesin.
yolda kalan bir angut yüzünden, arkasında 500 kişi onu bekler
bıktık bıktık! her kış televizyon haberlerinde vırr vırrrr patinaj çekerek 1 cm bile gidemeyen ve arkasında yığılan araçları bekleten angutları seyretmekten.

https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI

onursumer
06-11-2017, 08:55
birde ayrıca 4x4 araca sahip olanlarada lastik olmadan o aracında yürümeyeceğini yürüse bile duramayacağını anlatmak gerek sonra yolda kalan 4 çekerler veya duramayıp biryere girenleri izliyoruz :D

Diyadin
06-11-2017, 08:59
Michelin crossclimate aldım. Kar perfomansını merak ediyorum :)

Orhan
06-11-2017, 09:51
Bu sene iki takım Nokian WR d4 bir takım da Nokian WR a4 aldım şu an çok memnunum yağışlı havalarda çok rahat karda da iyi olacak diye tahmin ediyorum

Eworen
06-11-2017, 10:08
Kar koşullarında evet ama buz koşullarında kış lastiğinin de sınırı var bazen özgüven patlaması yaşatabiliyor kimilerine
Bende "kar lastiği var be yaa " diyerekten buz tutmuş yolda feleği şaşanlar bi hayli fazla oluyor halbuki bildiğimiz gibi buzlu yollarının lastiğide başkadır
Kış lastiği çok önemli ve kesinlikle takılmalı ama kış koşullarında sürüşe extra dikkat etmek gerekli kışın gözlemlediğim kış lastiği kullanımının artmasıyla orantılı olarak özgüven artışıda oluyor kış lastikleriyle her yere girip çıkabileceğini düşünüp yaz şartlarındaki gibi araba kullanmaya çalışanlarda yavaş yavaş ayrı bir sorun olmaya başlıyor..

-ER-
06-11-2017, 10:32
PETLAS almıştım modelini hatırlamıyorum baya şaşırttı :) Karda eğlencesine almıştım baya baya iş yaptı sonra başka bişey almadım 3 yıldır 2 ay takıp söküyorum oadama koyuyorum.
Oda sıcaklığında (21 C) tutuğum için bozulmamıştır diye düşünüyorum kavucuğunun :)
Bakalım bir kaç haftaya anlarız :D

KÖROĞLU
06-11-2017, 10:49
PETLAS almıştım modelini hatırlamıyorum baya şaşırttı :) Karda eğlencesine almıştım baya baya iş yaptı sonra başka bişey almadım 3 yıldır 2 ay takıp söküyorum oadama koyuyorum.
Oda sıcaklığında (21 C) tutuğum için bozulmamıştır diye düşünüyorum kavucuğunun :)
Bakalım bir kaç haftaya anlarız :D

Nokian ile petlas ve kormoran arasında kaldım, Nokianlar lastik bşaına +100 TL gibi bir ek külfet getiriyor.

Ayda 2 defa mecburi gölcük-sakarya yolum var, petlas ya da kormoran alıp pişman olur muyum diye tırsıyorum.

Bir yanım lastikte acıma oğlum diyor diğer yanım rakama bakınca boşver diyor. Bakalım ne alıcam ben de bilmiyorum şuan.

AhmetKadir
06-11-2017, 10:56
Nokian ile petlas ve kormoran arasında kaldım, Nokianlar lastik bşaına +100 TL gibi bir ek külfet getiriyor.

Ayda 2 defa mecburi gölcük-sakarya yolum var, petlas ya da kormoran alıp pişman olur muyum diye tırsıyorum.

Bir yanım lastikte acıma oğlum diyor diğer yanım rakama bakınca boşver diyor. Bakalım ne alıcam ben de bilmiyorum şuan.

Ben 2 yil once nokian wr d4 aldigimda petlasla ayni paraydi. Simdi nokian inda fiyati artmaya baslamis demek ki.
Dikkatli arac kullandiktan sonra petlasta alinabilir 400 tl az para degil

JANJ@N
06-11-2017, 10:58
ben de geçen kış bütçeme göre petlas snowmaster w651 aldım, 205 55 r16. orta derece parasının ürünü, karla kaplı normal derece yokuslara cıkabiliyordum mesela ama bazen hafiften patinaj cekme kayma da yasadım, yoluna, kullanıma ve araca göre de degisir tabi

lastik almayı düşünenler n11deki 11.11 kuponlarını degerlendirebilirler, ara ara verilen kuponları takip ederseniz 200 300tl civarı indirimli alabilrsiniz

gkhn55
06-11-2017, 11:01
Konu açılmışken 175/65/r14 86t kış lastiği alıcam bu hafta petlas 160 tl nexen 165 tl fiyat aldım.Her ikiside yeni tarihli Nexen desen olarak çok hoşuma gitti.Hangisini tavsiye edersiniz?

Maxi
06-11-2017, 11:14
Kışın kullanacağınız dünyanın en kötü kış lastiği bile dünyanın en iyi yaz lastiğinden iyidir.

300E
06-11-2017, 11:17
2 kıştır W124 de Nokian WRD3 fazlasıyla memnun etmişti, şimdi accordda petlasın yan ürününü kullanacam, bakalım sonuç ne olacak. :)

Maxi
06-11-2017, 11:18
Michelin crossclimate aldım. Kar perfomansını merak ediyorum :)

crossclimate için malesef kötü yorumlar var forumda.
(ömür ile alakalı)

Diyadin
06-11-2017, 11:22
crossclimate için malesef kötü yorumlar var forumda.
(ömür ile alakalı)

Bebek yolda ocak gibi doğacak bu seneyi çıkarsın yeter :)

onursumer
06-11-2017, 11:53

ben i30 da 2 sezondur nokian d4 kullanıyorum ordaki memnuniyetimden yola çıkarak coopere nokian a4 sipariş verdimki efsane paraydı düşünmedim valla :D

bu arada lastiklere %7 zam gelmiş bugun uğradığımda oğrendim

-ER-
06-11-2017, 12:09
Bira offtopic gibi olacak ama

Petlaslarımla karda sürüşlerden biraz derleme :)

ER | Peugeot 306 GTi Snow Fun - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fNZS9SgSorA)

ER | Peugeot 306 GTi Snow Fun - 2 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HDU-l5q7CL8)

ER | Peugeot 306 GTi Snow Fun - 3 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=8Quuz6hdcVg)

ER | Peugeot 306 GTi Snow Fun - 4 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HjjQvGY5s9M)

Winter Fun | Audi S3 8P & Peugeot 306 GTi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=a8RUWTkiOK4)

https://www.youtube.com/watch?v=7rkkKDxE9pg&t

Sert@ç
06-11-2017, 12:09
Soğuk hava şartlarında en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden iyi performans gösteriyor
Çıkma tarihi eski vs fark etmez en kötüsü dahi olsa kış lastiği şart

ottoman32
06-11-2017, 13:21
geçen dönem barum almıştım, Edirne de o kadar kar yağmasına rağmen hiçbir yokuşta koymadı sağolsun

cagdasi
06-11-2017, 19:20
Tavsiye konusu değil biliyorum ama Sava Eskimo HP2 kullanan var mı hiç aramızda.

McKrop
06-11-2017, 19:52
Çok güzel söyleniyorda bende bir ekleme yapmak istiyorum,

Yazında kış lastiği ile trafiğe ÇIKMA. Ne freni tutuyor, nede virajı. Bizim çakallar artık kış lastiği alıp 4 mevsim kullanıyor. Garip bi toplumuz bize ne anlatsan fayda etmez. Lastiğinin kış lastiği olduğunu bilmeyen var.

Geçen sen Lassa marka 4 tane sıfır kış lastiği aldım 1000lira vermiştim şimdi baya bi zam gelmiş sanırım. Ona uygun jantlarımda var 17" bu kış otoparka inip kendim değiştiricem mis gibi. En kötü havada uludağa çıktım ön çeker arabayla.

sekizsilindir
06-11-2017, 23:36
mesele çok soğuk havada normal yaz lastiklerinin "LASTİK" özelliğini kaybetmesidir.

+7 derece altı yağmur, kar beklemeden kışlıklara geçilmeli

3mmye inmiş dış derinliği ile kış lastiği de olsa kullanılmamalı(yaz lastiği de 2mm)

Sadece çekerlere değil, olması gereken dört lastiğinden ayni marka, desen olması

16EC813
06-11-2017, 23:45
bende bu gün taktım kış lastiklerimi,geçen sene 2 tane nokian almıştım bu hafta 2 tane daha aldım ve dördünüde taktım
bu arada geçen sene 180 tl ye aldıgım (adet ) lastik 200 tl olmuş
tüm konulara yazdıgım gibi nokian çok iyi tavsiye ederim
ayrıca konu çok ama çok faydalı olmuş umarım yazdıgın gibi artık sürücülerimiz bilinçlenirde bi nebzede olsun imkansızlıklara fayda olsun