Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 dan itibaren plakalar değişmeyecek

SONE-R
22-12-2008, 16:47
2009 yılından itibaren trafik tescil kanununda yapılacak bazı değişiklikler sonrasında araçların plakaları artık değişmeyecek. Sivas Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Metin Alper, ‘Yaşadığınız şehirden değil de başka bir ilden araç aldınız. Kendi ilinize döndüğünüzde de o aracın üzerindeki plakayı kullanacaksınız. Araba hurdaya ayrılana kadar aynı plakayla trafiğe çıkacak’ diye konuştu. Araçların plakaları tek şartla değişebilecek. O da vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlama amacı ile olacak. Can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde mülki amirin talebi ve İç İşleri Bakanı’nın onayı ile plaka değişecek.

Güzel plakası olanlar şanslı olacak .. :)

Vtec-SEDAN
22-12-2008, 16:48
pert araçlarda artık plaka değiştiremeyecek :)

SONE-R
22-12-2008, 16:49
evet bak bu olay pertçiler için hiçte iyi olmayacak... :D :D

CaNeR54
ben arac aldım ordan burdan şehirime geldim plaka değiştiremiycem nasil bir saçma iş bu ya..

alp1903
ne zamandan sonra giriyo bu konun ona göre hemen işlemleri başlatmam lazım?

SONE-R
22-12-2008, 16:50
1 ocak 2009......

iynn-RS
22-12-2008, 16:51
ya madem ole bısey yapacaklar ıl plaka kodlarını kaldırmaları gerekır.
tum araclar yenı plaka verılır.

SONE-R
22-12-2008, 16:52
duyduğuma göre millet harıl harıl ankara plakaya geçiş yapıyormuş... emniyetteki şöförler odasında çalışan arkadaşımın dediğine göre...

gokhan07
22-12-2008, 16:54
önceden herkez aynı plakayı kullanacak diye duymuştum ama yani herkezin bir plakası olacak aracını değişitirse bile tekrar onu kullanacak diye bu saçma olmuş ama

SONE-R
22-12-2008, 16:57
bence de ABD deki sistemi uygulasalardı daha iyi olurdu. herkesin üzerine kayıtlı plaka olurdu (3-4 tane), yeni aldığı arabaya istediği plakayı takıp trafkte kullanırdı. ABD de kişi üzerine en çok kaç plaka kayıt ediliyor?

iynn-RS
22-12-2008, 16:58
önceden herkez aynı plakayı kullanacak diye duymuştum ama yani herkezin bir plakası olacak aracını değişitirse bile tekrar onu kullanacak diye bu saçma olmuş ama

hayır plaka araçta kalacak şase numarası gıbı asla değısmeyecekmiş.

artık araba satılırken plakalardan da prım yapar:D

mmustu
22-12-2008, 16:59
ya şimdi ben ankaraya araba sattım ordanda araba aldım ben şimdi 06 ya binecem o adam 34 e olurmu öyle şey ya

imhotep
22-12-2008, 17:01
olur moruk. plaka masrafı yapmayacaksın işte daha ne istiyorsun:D

CaNeR54
22-12-2008, 17:09
Yapma abi yaf nasıL oLuR buLdun araba aLdın kendi iLinin plakasını takmıycaksan ooo yemişim o zaman böLe şeyi ya.. O zaman dediğiniz gibi adam gibi plakalar kafadan oynuycak fiyatlar

sahibindende görürüz artık aracta cam tavan yerine özel ... plakalı diye ilanlarda olur

mmustu
22-12-2008, 17:12
olur moruk. plaka masrafı yapmayacaksın işte daha ne istiyorsun:D

kanka 34 jdm plaka çıkartacaktım ben :D

ulasstoprak
22-12-2008, 17:14
saç saç saçma il kodlarınıda kaldırmaları lazım yoksa ne gerek var baştaki 35 e aslı varsa ortalık karışır ...ama kişiye kayıtlı plaka olayı iimiş düşn hiç deişmiyo plakan...

mrtngn
22-12-2008, 17:21
saç saç saçma il kodlarınıda kaldırmaları lazım yoksa ne gerek var baştaki 35 e aslı varsa ortalık karışır ...ama kişiye kayıtlı plaka olayı iimiş düşn hiç deişmiyo plakan...

aynen eger böle bisey varsa il kodlarının bi önemi bi farkı kalmıyor ortada..saçmalıktan öte bisey değil bnce..

ayrıca benim anlayamadıgım; daha önemli biseyler varken niye böyle gereksiz saçma sapan seylerle uğrasıyor bu devlet bu insanlar anlayamıyommm:ofk::ofk:

Şu işsizliğe,şu krize çare bulsunlarrr önce !!!!!

Serencebey
22-12-2008, 17:34
"YUKSEK" Yerlerde tanıdıgı olan Herkesın can ve mal guvenlıgıne bir tehdit olusur o zaman yakında zamanda hamd olsun.

CaNeR54
22-12-2008, 17:45
Bu haberin içinden aLıntı

Araç alım-satım ve devir işlemleri 1 Ocak 2009’dan itibaren noterlerden değil Trafik Tescil Şube ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılacak. İkinci el araçların nakil ve devir tescil işlemlerinde noter zorunluluğunun 1 Ocak 2009’dan itibaren kalkması, polisin iş yükünü artıracak. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve bazı Kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki Kanun�un 18. maddesi, ikinci el araçların nakil ve devir işlemlerinde noter zorunluluğunu kaldırıyor. 1 Ocak 2009�da yürürlüğe girecek madde, Karayolları Trafik Kanunu�nun ilgili maddesini yeniden düzenledi. “Araçların tescil işlemleri ile yetki ve sorumluluk� başlığını taşıyan bu düzenlemeyle, “Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, satış ve devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi borcu bulunmadığının tespit edilmesi halinde araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi esas alınarak, trafik tescil şube veya bürolarındaki ilgili memurlar tarafından siciline işlenmek suretiyle yapılır. Trafik tescil şube veya büroları tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersizdir” hükmü getiriliyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle, ikinci el araç satın alacak vatandaşlar, daha önce noterde yaptıkları nakil ve devir işlemlerini Emniyetin Trafik Tescil Bürolarında yaptıracak. 1 Ocak 2009 tarihinden önce yapılmış olan noter satışlarına istinaden alıcı adına yapılacak tescil işlemleri, plaka değişikliği olmaksızın her hangi bir trafik tescil kuruluşunda yapılabilecek. Sivas Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Metin Alper, araçların satış, devir ve tescil işlemlerinde herhangi bir vergi veya harç alınmayacağını belirterek, “Bazı vatandaşlar notere para vermemek için resmi nakil ve devir işlemleri yerine “el senedi”düzenleyerek araçlarını 3. kişilere veriyorlardı. Herhangi bir sorun çıkması durumunda aracın son sahibinin tespit edilmesi hukuki olarak zaman alıyordu. Noterlerin devreden çıkarılması satış işlemlerinde vatandaşın maddi yükünü azaltacak. Bu sayede işlemlerin kayıt altına alınması sağlanacak’ dedi. PLAKA DEĞİŞMEYECEK Trafik tescil kanununda yapılan bazı değişiklikler sonrasında araçların plakaları artık değişmeyecek. Sivas Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Metin Alper, ‘Yaşadığınız şehirden değil de başka bir ilden araç aldınız. Kendi ilinize döndüğünüzde de o aracın üzerindeki plakayı kullanacaksınız. Araba hurdaya ayrılana kadar aynı plakayla trafiğe çıkacak’ diye konuştu. Araçların plakaları tek şartla değişebilecek. O da vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlama amacı ile olacak. Can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde mülki amirin talebi ve İç İşleri Bakanı�nın onayı ile plaka değişecek.

Ben haLa inanamiyorum kesin resmi kanaLLarda yayinlanmiş mi bu oLay internette sadece 1 arama sayfası haber cıkıyor.. Birde 1 ocak değil 1 ağustosda deniLiyor

D16inside
22-12-2008, 18:16
sevmedim bu işi bunlardan zaten işe yarar bir şey yapmazlarki.

emir
22-12-2008, 19:10
amerikan usulü yapsalar herkes istediği gi alsa güzel olur amerikadaki gibi şehirlerin ismi yazar plakada.bölede ben hoşuma gitmedi diyeme çünkü plakamın hastasıyım ölümüne 01 ve EE

Tuner
22-12-2008, 19:13
saçma olmuş kimse artık şehir dışından araba almaz ben almam arabamın plakası 34 olmazsa binmem gibi bir şey.

metin
22-12-2008, 19:14
pekı plaka değişmeyecek il dışından araba aldım tüv burada muayene etmeyecek o iş nasıl olacak
ozaman il dışına araba satışı da yasaklansın oldu olacak

paliojet
22-12-2008, 19:15
ya turkiyede hep cıkacak yasalar onceden bıldırılıyo maalesef %70 fiyasko cıkabılıo belki bu da o tarz bseydir

Ferhat_V
22-12-2008, 19:29
yalan dolan stajer ehliyet çıkcakdı hani nerde ?? :D:D

böyle bişey yapıyolar madem o zaman isme versinler herkezin başında 34 olmasın FRT 041 - FRT 9874 gibi olsun plakalar :)

CaNeR54
22-12-2008, 20:14
İnş yaLan haberdir ben yasaL kurumLardan acıkLama bişe duyamadım aradım da buLamadım resmi siteLerden vs.

BLuEBoY
22-12-2008, 20:25
saçmalık ötesi olucakdır zamanla değer kaybedip anadoluya geçen araçlar nolcak peki alayı ist. olucak :S :S

MaG
22-12-2008, 20:45
bir yönden iyi ama, noter aradan kalkıyor harç ödemiyorsunuz? bi araçın satışında 30 35 ytlik satışta 350 400 ytl satış masrafları tutuyordu.. bu para alınmayacakmış şimdi..ama plaka değişmemesi kötü o yüzdende iller arasında satışlar daha yüksek olur.. Ankara da oturan biri gidip 34 35 plaka almak istemez :)

Partyboy
22-12-2008, 21:01
Olur mu oyle şey ya iller arası karmaşa çıkar valla:D:D

rahmi
22-12-2008, 21:02
ne kadar bos ısler :/ ne gerek var bole seylere

egeturbo
22-12-2008, 21:14
[QUOTE=F€RH@_T5;488163]yalan dolan stajer ehliyet çıkcakdı hani nerde ?? :D:D

QUOTE]
Ağzını hayrı aç abi sunun surasın 25 günüm kalmış eliyete girmeme

Ae86
22-12-2008, 21:14
Nerde saçma sapan şey var hepsi bizde,bir kerede adam akıllı birşey çıksın ya....

crazydog
22-12-2008, 21:31
ahaha bı bu eksıktı :D

Ferhat_V
22-12-2008, 21:35
[QUOTE=F€RH@_T5;488163]yalan dolan stajer ehliyet çıkcakdı hani nerde ?? :D:D

[QUOTE]
Ağzını hayrı aç abi sunun surasın 25 günüm kalmış eliyete girmeme

korkma benim 1. sene 1 ay oldu daha stajer ehliyet ordada yok ben alırken stajer olcaktı bide :D

Low-Rider
22-12-2008, 21:37
stajer muhabbetini ben alıcağım dönemde çıkarmışlardı , millet stajer ehliyet çıkar korkusundan yüklenmişti kurslara.iyi para kırdılar o dönem.

gtti
22-12-2008, 21:39
Plaka kanunun cikacagina pek inanmiyorum ben. Bayaa sacma bisey.

Baran^
22-12-2008, 21:42
sacma sapan işlerle uğraşıyorlar mıllette bunlar bir halt hallediyor sanıyor.yalan böle bişey olmaz ama konusulması bile sacmalık.

TünayK
22-12-2008, 21:54
olay cok gereksız olmusta...ben bu plaka takıntısını anlayamadım benım plaka 06 olsada aynı 34 de 21 de olur...

EvrenCan_RS
22-12-2008, 21:57
Ankara plakalı araçlar iyiden,iyiye prim yapar şimdi..
Anadolu ve doğuda özellikle Ankara plaka ile biniyorlar araca..

Onuralp
22-12-2008, 23:06
O zaman İngiltere gibi olur, plakalı alınır arabalar direk galeriden. Daha doğrusu onların seçme şansı yok ama daha sonra bir şekilde değiştiriyorlar ama nasıl bilmiyorum? Plaka satın alıyorlar falan...

MaG
22-12-2008, 23:07
olay cok gereksız olmusta...ben bu plaka takıntısını anlayamadım benım plaka 06 olsada aynı 34 de 21 de olur...

tünay K :) senin için fark etmezde satarken fark eder bilmiyomusun galericiler istanbuldan ucuz araba toplayıp ankarada 06 yapıp ankara arabası diye 1 2 bin ytl yüksek fiyatla satıyorlar ;) Ankara arabası her zaman değerli olmuştur :)

TünayK
22-12-2008, 23:26
tünay K :) senin için fark etmezde satarken fark eder bilmiyomusun galericiler istanbuldan ucuz araba toplayıp ankarada 06 yapıp ankara arabası diye 1 2 bin ytl yüksek fiyatla satıyorlar ;) Ankara arabası her zaman değerli olmuştur :)

garıp toplumuz walla sankı 60 model araba alıyolar ıstanbul arabası degerını yıtırıyor?(pas mevzuu)...hos solede bı olay var bende ıstanbuldan araba fln almam adamlar delı gıbı gazlıyo...senkromecı degısmeyen type r vtec yok..:D

MaG
22-12-2008, 23:46
garıp toplumuz walla sankı 60 model araba alıyolar ıstanbul arabası degerını yıtırıyor?(pas mevzuu)...hos solede bı olay var bende ıstanbuldan araba fln almam adamlar delı gıbı gazlıyo...senkromecı degısmeyen type r vtec yok..:D

hacı istanbul arabası gazlaya gazlaya cigerli oliy :D

CaNeR54
22-12-2008, 23:51
PLakada bence bir hastaLık istediğin birşeyi plakadan da yansitabiliyorsun bu ismin oLur , bir ima başka birşey oLur.

Plaka satın alma adam vermedimi adamin arabasını satin aLmaLar faLan herkes biLiyor bu oLayLari hastaLık bence böyle bir oLay oLmaması Lazım ki inş dediğimiz gibi yalandır

PROMINENT
22-12-2008, 23:57
gücü olanlar büyük para kazanır can güvenliğim yoktan istifade edip.. gene bir ucunu açık bırakmışlar yasanınki yarasın gene birilerine diye..
yalnız ben sanmıyorum böyle birşey çıkmaz..
tepki ölçme yemi bu...
tutmıyacağı *****..

senna
23-12-2008, 21:45
bu karar yaklaşık ağustos ayından bu yana zaten vardı uygulanacağıda belliydi

arkadaşlar etmeyin gitmeyin ne kendi il plakası Türkiye'de yaşıyoruz toprak farkı olurmu 34 yazsa ne 04 yazsa ne orasıda Türkiye burasıda plaka değişmeyecek sadece vergi dairesi değişecek

OnurS
24-12-2008, 00:32
OZaman silah ruhsatı gibi,riskli meslek grubu vs... çatır çatır plaka değiştirir süpermiş benim işime gelir=)ehuehuheuBu arada çıkmaz bence bööle bi yasa,il kodları anlamını yitiri yoksa...Bide can güvenliğide dertmi cama 2kurşun sıkılır al sana can güvenliğini tehdit,değiştir plakayı...

Schumi
24-12-2008, 01:16
Ya bundan yeni haberim oldu. Bende plaka değiştirmeyi düşünüyordum. 1 Ocak ise geçti Boru pazarı.

mgnPower
25-12-2008, 09:05
sacma salak bi uygulama olmus...