PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : jant boyama

bomonti
08-11-2017, 23:36
Selamlar,

Kış geldi artık sac jantları takmam gerekiyor, geçtiğimiz kış yağmur çamur derken ince ince pas oluştu. Bende boyama kararı aldım gunmetal'e boyamak istiyorum :)

Ankara'da sprey gun metal bulabileceğim bir yer var mı?

_driver_
09-11-2017, 00:42
Mazda 121 sahibi bi arkadaş vardı yanlış hatırlamıyosam. Konuyu görünce yazar

2jz
09-11-2017, 00:55
Polisan oto jant boyası kullanabilirsin. 3 gün mekanik kuruma süresi var. Dayanıklılık olarak fırınlanmamış boya için çok iyi.

300E
09-11-2017, 01:53
Kazımkarabekir Caddesi ile Çankırı Caddesi arasında kalan eski sanayide Nur Boya var, git istediğin renk boyayı spreye bastır. :)

levent
09-11-2017, 03:36
Ankamall, koçtaş'tan ısıya dayanıklı siyah almıştım ben yazın, henüz atma kokma yok üstüne 10 bin km yaptı, 200+ km hızdan yeri geldi 50 ye düştüm defalarca yani ısınabileceği kadar ısınmıştır. :)

bomonti
09-11-2017, 15:00
Cevaplar için teşekkür ederim.

Siyahın üzerine gunmetal sıksam saçma sapan bir şey çıkmaz ortaya heralde? yada zımpara ile eski boyayı silmem mi gerekiyor?

AliGizda
09-11-2017, 15:16
Zımpara yaparsan daha güzel olur ama ince zımpara atmanı tavsiye ederim. Zımpara attıktan sonra tinerli bezle güzelce temizledikten sonra boyayı atabilirsin.

Grimlord
09-11-2017, 15:20
Jantın üzerindeki paslarını temizlerseniz boya daha iyi tutar. Ben hırdavatçıdan 2 liraya tel fırçalardan almıştım, onlarla girişiyorum tozu dumana katıyorum :D
Zımparadan daha kolay oluyor uygulaması, tavsiye ederim.

bomonti
09-11-2017, 15:44
Jantın üzerindeki paslarını temizlerseniz boya daha iyi tutar. Ben hırdavatçıdan 2 liraya tel fırçalardan almıştım, onlarla girişiyorum tozu dumana katıyorum :D
Zımparadan daha kolay oluyor uygulaması, tavsiye ederim.

Kara jantları arabaya taksam görünmez o paslar... Jantın dibine girince belli belirsiz pasımsı lekeler var o kadar. Zaten jant 1 sezon kullanıldı oem vw sac jantlar... Bilmiyorum yıpranmayı tam tarif edebildim mi :)

Yinede zımpara mı dersiniz :)

Grimlord
09-11-2017, 15:55
Kara jantları arabaya taksam görünmez o paslar... Jantın dibine girince belli belirsiz pasımsı lekeler var o kadar. Zaten jant 1 sezon kullanıldı oem vw sac jantlar... Bilmiyorum yıpranmayı tam tarif edebildim mi :)

Yinede zımpara mı dersiniz :)

Benim jantlar 5 6 yıllık vardı, jant deliklerinin olduğu yer yuvarlak şekilde pastı. Ama sizin o kadar koysa gerek yoktur heralde, jant temiz olsun yeterli, yoksa leke yapıyor :)

bomonti
09-11-2017, 15:59
Benim jantlar 5 6 yıllık vardı, jant deliklerinin olduğu yer yuvarlak şekilde pastı. Ama sizin o kadar koysa gerek yoktur heralde, jant temiz olsun yeterli, yoksa leke yapıyor :)

Tamam ya boyayıp geçerim artık uğraşmıyım :) Gun metal de biraz değişik olucak bakalım hayırlısı.

Oznsrl
09-11-2017, 16:12
zımpara falan uğraşmaya değmez tel fırça en iyisi sac jant zaten hatalar göze gelmez kolay kolay ben bikere fırçayla boyamıştım :D

4rd4
27-10-2021, 11:48
Yeni konu açmak istemedim. Çok jant boyadım 10 u geçmiştir. Bir sorum olacak. Jantı boyadıktan sonra üzerine vernik atıyorum genelde. Akçalı yada başka bir marka. Yalnız bu son jantımda vernik atmama rağmen balata tozu resmen jantın boyasına işlemiş ve çıkmıyor. Üzerindeki vernik sıcaktan ve başka etkenlerden muhtemelen yok oldu. Jant boyadıktan sonra son kat olarak ne vernik atmak gerekir? Sert sağlam bir tabaka oluşturmak için? Deneyen tecrübe eden var mı aramızda?

KaanBRS
27-10-2021, 12:59
Yeni konu açmak istemedim. Çok jant boyadım 10 u geçmiştir. Bir sorum olacak. Jantı boyadıktan sonra üzerine vernik atıyorum genelde. Akçalı yada başka bir marka. Yalnız bu son jantımda vernik atmama rağmen balata tozu resmen jantın boyasına işlemiş ve çıkmıyor. Üzerindeki vernik sıcaktan ve başka etkenlerden muhtemelen yok oldu. Jant boyadıktan sonra son kat olarak ne vernik atmak gerekir? Sert sağlam bir tabaka oluşturmak için? Deneyen tecrübe eden var mı aramızda?

Akrilik vernik olarak geçen sprey verniklerden bende çok memnun değilim, Videolarda 2 komponentli sprey vernikler görüyorum ama internette çok rastlamadım.

altta sertleştiricisi ayrı bir bölümde olan tarzda bulabilirsen daha işe yarar.

4rd4
05-11-2021, 12:34
Ankara da 17 jantı boyatabileceğim bir boyacı öneriniz var mı? Suan piyasa uctu tabi ne kadara boyanır bılemıyorum.

ERK_RS
05-11-2021, 13:49
Ankara da 17 jantı boyatabileceğim bir boyacı öneriniz var mı? Suan piyasa uctu tabi ne kadara boyanır bılemıyorum.

Şaşmaz'da Herko Lastikte Cengizhan (Kumho yetkili bayi) ile görüş, onlar uygun fiyata yapıyorlar. İşçilik konusunu bilmem ama; tecrübem olmadı.
Aynı zamanda aracına uygun jant lastik de takıp işini görüyorlar.

Eğer çok iyi işçilik isterim dersen o zaman fiyatlar 2.000 TL ye dayanıyor.

drago
05-11-2021, 13:57

Jantı yıkadıktan sonra metal tozu temizliği yaptınız mı?

4rd4
08-11-2021, 15:45
Jantı yıkadıktan sonra metal tozu temizliği yaptınız mı?

metal tozları cıkmıyor ıslemıs resmen boyaya. kımyasallar denedım ama olmadı. mecbur boyanacak zaten durumu kotu jantlaırn

4rd4
08-11-2021, 15:46
Şaşmaz'da Herko Lastikte Cengizhan (Kumho yetkili bayi) ile görüş, onlar uygun fiyata yapıyorlar. İşçilik konusunu bilmem ama; tecrübem olmadı.
Aynı zamanda aracına uygun jant lastik de takıp işini görüyorlar.

Eğer çok iyi işçilik isterim dersen o zaman fiyatlar 2.000 TL ye dayanıyor.

evet biliyorum orayı baya alısverısım olmustu zamanında. normal guzel sekılde boyansın yeter benım ıcın ama yınede min. bin tl yi bulur gibi

KÖROĞLU
23-11-2021, 08:53

Ben 2-3 takım kadar boyadım,harici bir sürü parça da boyadım.

Vernik olarak en çok BEST'in ürünlerinden memnun kaldım. Hem boyası hem verniği gayet güzel iş çıkarıyor.

Hava sıcaklığına göre görece daha sıcak hava da boya yapmayı tercih ediyorum.

Vernik için 1 gün garajda kapalı bırakıyorum ertesi gün silip vernik atıyorum.

Vernikli jant örneği,

https://lh3.googleusercontent.com/-zrtVRaDIAF4/YJbT5I2zMKI/AAAAAAAAJdM/lNJfmfMoLtsWzpGBJ7SW9x7KAfaBZKsOQCNcBGAsYHQ/s1600/1620497374345912-5.png

Daha fazla foto için,

PAZAR TEMİZLİĞİ AYNA BOYAMA + JANT BOYAMA + GUNEŞLİK DEĞİŞİMİ. (https://kaankoroglu.blogspot.com/2021/05/pazar-temzilgi-ayna-boyama.html)