PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor içi temizleyici

bomonti
09-11-2017, 15:35
Arşiv dışında bu sıvılarla ilgili bir konu bulamadım.

Yakın zamanda satın alacağım yağ ile beraber promosyon olarak Shell motor içi temizleyici gelecek. Normalde bu ve buna benzer motor içi sıvılar beni korkutur, fakat youtube' da olsun google da olsun yerli/yabancı kullanıcılar epey memnun görünüyorlar.

Gidip özellikle para verip alacağım bir ürün değil ancak bedava olarak gelince kullanasım geldi :) Eminim TechTurkey'de bu sıvılar hakkında bilgi sahibi çok insan vardır. Konuyu yeşillendirirseniz çok iyi olur. Kullanmalı mı? kullanmamalı mı? + lar - ler nelerdir?

Bu sıvılar ile ilgili bir video

https://www.youtube.com/watch?v=8xwg5TnMjL8

aliergun
09-11-2017, 15:47
Bu tip sıvılarda anlayamadığım bir durum var.

Temizleyiciyi koyup çalıştırıyoruz 10-15dk eyvallah. Fakat yağ süzülsede silindirlerde, yağ kanallarında yada hortumlarda bu temizleyici kimyasal durmaya devam ediyor. Bunun için ya bir tur daha yağ konulup boşaltılmalı yada bu kimyasalın yeni yağla karışmasına göz yumulmalı.

Temizleyici özelliği varsa yeni yağıda bir şekilde çözüp yağın yapısını bozmayacak mı?

bomonti
09-11-2017, 16:05
aliergun

Dediğin şey çok mantıklı aynısı benimde aklıma takılıyor ama kimse fazladan 1 yağ boşaltın demiyor. Muhtemelen içeride kalan sıvı yeni yağın yapısını bozmayacak kadar az, yada çok akışkan bir sıvı olduğu için eski yağla beraber akıp gidiyor..?

B-Devi
09-11-2017, 16:23
Bana da içeride bir miktar kalır gibi geliyor o yüzden yanaşamıyorum. Konuyu bilen arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

free-hifi
09-11-2017, 16:27
Bende motul yanında hediye aldım. Bir kaç kişi 10 dakikadan kadar bekleyin tamamı aksın bazılarıda üstüne 1 litre temiz yağ koyup boşaltıyorlar. ben kullandım süzüldü yağı kattım.

B-Devi
09-11-2017, 16:41
Üstten yağ boşaltınca her yere ulaşıyor mu ki? Yağ filtre haznesi gibi yüksekte kalan yerlere ulaşmaz diye tahmin ediyorum.

0M42
10-11-2017, 08:25
Subap mekanizması lifter lı olan motorlarda kullanımı tavsiye edilmiyor bilginiz olsun.

bomonti
10-11-2017, 12:34
Subap mekanizması lifter lı olan motorlarda kullanımı tavsiye edilmiyor bilginiz olsun.

Araç 1.6 tdi 120 hp

MertSerhanÖ.
10-11-2017, 13:45
Bir arkadaşım motor kırdı.Ustalar sebebini buna bağladı.Zamanla madde motor içinde kaldığı için ufak ufak maddeler oluşturuyormuş.Kurum gibi diyelim.O oluncada motora zarar veriyormuş.hiç gerek yok bence.

Özgür Güneş
10-11-2017, 14:17
Ben iki arabamda da motul engine clean ve fuel system clean kullandim, en ufak yararini dahi hissetmedim. Fazlasiyla kaptilazm kokan bir urun.