Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 118i & Golf 7.5

boreas
10-11-2017, 22:49
Merhaba arkadaşlar.

İki araç arasında kaldım ben açıkçası;

118i Joy Plus paket olacak, 1.5 benzinli motor 136 bg. Golf ise 1.4 Highline 125 bg.

118, Golf'ten 10 bin TL kadar daha pahalı ve donanım olarak çok daha zayıf denilebilir. Ancak bir yandan da BMW adı ve (1 serisi için ne kadar geçerli olduğu tartışılır dense de) prestiji var. Ayrıca arkadan itişli bir araç olması ve görüntü olarak biraz daha ilgi çekici olması beni bu araca çeken detaylar.

Öte yandan Golf'deki dinamik sinyaller olsun, hayalet gösterge olsun çok daha donanımlı bir araç olarak geliyor, Apple CarPlay desteği de var ayrıca.

Hızlı araç kullanmakla aram pek yok açıkçası, sadece ara hızlanmaları iyi olsun yeterli benim için, ki 96 bg'lik Fiesta'dan sonra iki araç da eminim tatmin edecektir beni o yüzden bu konuya çok takılmıyorum.

Mantığım Golf diyor ancak duygusal olarak nedense BMW'yi istiyorum.

Yardım :(:confused:

MK8800
10-11-2017, 22:58
Golf alırsanız BMW aklınızda kalır ama BMW alırsanız golf aklınıza bile gelmez

AhmetKadir
10-11-2017, 23:11
Bmw de sunroof ve bixenon veya led hangisiyse artik ondan var mi

boreas
10-11-2017, 23:23
Sunroof, xenon, katlanan ayna vs var. Ön park sensörü yok büyük eksiklik olarak.

Grimlord
10-11-2017, 23:35
Hiç düşünmeden BMW alırdım ama arkası aşırı dar geldi bana, önde oturan uzun boyluysa arkadakilere eziyet resmen. Golf ne alemde bilmiyorum :)

boreas
10-11-2017, 23:49
Hiç düşünmeden BMW alırdım ama arkası aşırı dar geldi bana, önde oturan uzun boyluysa arkadakilere eziyet resmen. Golf ne alemde bilmiyorum :)

%95 tek olarak kullanacağım aracı zaten :) Boyum da uzun değil arkadakilere çok sıkıntı yaratmaz herhalde oturan olduğunda nadiren. O yüzden dile getirmedim iç hacim kısmını ama Golf çok daha geniş.

AhmetKadir
10-11-2017, 23:50
Sunroof, xenon, katlanan ayna vs var. Ön park sensörü yok büyük eksiklik olarak.

4 kisi aile kullanimi olacaksa bmw dar gelebilir. Sadece siz kullanacaksaniz bmw guzel secenek. Bmw almayacaksaniz da golf ten baska bi alternatif bakin bence

Drive Fast
10-11-2017, 23:52
Eğer sifir alinma zorunluluğu yoksa bence ikinci el mayfest edition 118i alinmali spor deri koltuk led farlar jant ve gelismis gosterge ile araba cok değişiyor sanirim bu pakette hifi ses sistemide mevcut golf u aratmaz bence apple carplay olayina cok takilirsaniz sonradan guzel bir yerde apple carplay ozellikli nbt ekran yaptirirsiniz

Berkan
11-11-2017, 04:15
Bmw karsilik gelen Premium rakibi a3 fiyatı ne durumda acaba oyle dusun. Premium olmayan golfun ucuz ve daha dolu olmasi normal. Is Premiumlara gelince her zikkimi opsiyon diye yasliyorlar :D

Bmw varken golfe biraz ötede dursun derim, yok o secenek a3 olursa baya düşündürür iste :)

.

McKrop
11-11-2017, 05:41
Ben daha once hic bmw satip golf alani gormedim :) ayni model yili olarak. Ben anahtara bakarim biri bmw anahtari digeri vw konu kapanmistir :)

golgeoyunu03
11-11-2017, 08:13
Zf avantajı+sorunsuzluğu derken sonuç 118i'ye çıkıyor.

optimus_prime
11-11-2017, 11:29
arabadaki donanımlar oyuncaktan ibaret ben surus zevki ararım o yüzden bmw

dqn
11-11-2017, 11:42
Golf sahibiyim iki arabayıda kullandım ben alırken. Golf’ün 118 den çoğu şeyi üstündür. Ama benim sevmedigim ve bmw de basarili olan noktalari kisaca yazayim. Ben alirken fiyat farki coktu golf mantikli gelmisti.

Öncelikle dsg, otomatik sanzimanli araba alip zirt pirt kavrama bitmesin manuele alayim, trafik var manuele alayim acaba garanti bitince iyi niyete girecek mi tarzi sanziman odakli seylerden ben yildim. Henuz sorun cikarmadi aracim ama bu korkuyla araba surmek bana gore rezalet. Bir daha zorunda olmadikca dsg almam.

Yetkili servisler kaporta boya olsun mekanik olsun oldukca ukala ve iş güzar. Adami arabadan sogutuyorlar.

Garip kronik sorunlari var tabla burcu gibi. 10 liralik parcayi yetkili servis garantiden degistirmiyor. Yaglayip gonderiyor. Ugras dur. Cevremde basima gelmeyen yok. Birde 20-30 bin kmde koltugu tiftiklenip yirtiliyor vb.

Direk aklima gelenler bunlar. Golfun ilk sifir km kondisyonu iyi ama cabuk formdan dusuyor. Arabayi surerken surekli arabayi dusunmek pek hos bir durum olmuyor.

onn_dear
11-11-2017, 12:31
ZF güzel + ileride gidişinden sıkılırsan golf yazılımla 150 hp olur, bmw yazılımla 180 hp olur bu da 1 avantaj bence.

Özgür Güneş
11-11-2017, 13:49
F20 116i ve Golf 6 sahibi biri olarak mantikli olanin her zaman Golf, iyi hissetmenin karsiligi olarak Bmw yi oneririm. Nasil bir beklentiniz var bir arabadan bilmiyorum. Bunun cevabini burada bulabileceginiz de sanmiyorum :)

boreas
12-11-2017, 14:35
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

Nasip olursa Salı günü 118i sahibi oluyorum gibi gözüküyor :)

golgeoyunu03
12-11-2017, 16:12
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

Nasip olursa Salı günü 118i sahibi oluyorum gibi gözüküyor :)

Yakıtı haricinde sorun edecek hiç birşeyi yok, kazasız belasız kullanın.

enes_srb
12-11-2017, 16:16
ben 2. el 1 lere çok uzun süre baktım 1-2 yaşındaki arabaları ne hale getirmişler cidden şaşırdım :D 0 almak istemedim açıkcası 90 a kadar scirocco ,golf,leon baktım ama 1 de bi kere aklım kaldı .Biraz zorlayıp 0ini alıcakken temiz olduğuna inandığım 1 gördüm direk kaporayı verdim bi bayiye . yakıt olarak 7-7.2 gösteriyor şehir içinde benim aracın motoru 1.6 , fazla performanslı kullanmayı sevmediğim için ne olur bilemiyorum basınca ama golf alsam kesin aklımda kalıcaktı 1 serisi. yeni tip 1.5 motorlar biraz daha sesli çalışıyo gibi geldi bana yakıt olarakta 7 litre diyolar çok bi fark yok ama yinede tercih sizin

Eren G.
12-11-2017, 16:47
Bmw tabii ki ayni klasman bile degiller. Surus karakteristigi ve kabiliyetleri bakimindan da kiyas olmaz. handikapi arkasi inanilmaz dar. Gerisi her turlu halledilir baglantilara gore.

KemalHDH
12-11-2017, 17:49
Golfün karşısında 1.18in marka logosu, ZF şanzımanı, yol tutuşu ve arkadan itiş keyfi dışında bariz bir artısı yok. Hatta bunlar dışında Golf her türlü daha iyi bir araç bence. 1.16d kiralamıştık 15 günlüğüne. İnanılmaz gürültülü yalıtım zayıf. Abartmıyorum 130dan sonra yanımdakiyle bağıra bağıra konuşuyorduk. Aracın standart ses sistemi hakkaten çok dandik ses kalitesi komik yani. Yine 130dan sonra müzik sisteminin ses seviyesini en yukarılara çıkarmanız gerekiyorki buda kafa ağrıtıyor. Arkası sınıfının en dar olanlarından. Birde kokpitteki plastik kalitesi ve kokpitin duruşu premium klasmana yakışmıyor. Bunlar hayal kırıklığı yarattı bende. Golfde ise bunlar tam tersi ama ondada DSG arıza verirse sıkıntı. Birde Golf küçük altın ihtiyaç halinde satması kolay. Görüntü olarak 1 serisi Golften daha yakışıklı son olarak. Özellikle M paket+Estoril Blue olursa çok tatlı. Şu kombinasyon yani. (Jantların karartılmışı olacak.)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-fatih-auto-2016-bmw-1.16-d-m-plus-estoril-dizel-otomatik-496177690/detay)

SK10
12-11-2017, 21:24
sülalece bmw ci olarak yazmak pek tarafsız gibi görünmesede golfün dsg problemi oturuş pozisyonu kokpitin tasarımı falan benim gözümde eksi hayalet ekran güzel gözüksede navigasyon almayınca bir fonksiyonu yok 1 serisi golften daha alçak,sürüş pozisyonuda keza öyle yakıta falan birşey diyemem bizde lci 116d vardı manuel ama 118 daha fazla yakacaktır 520i f10 11lt yakıyosa oda yaksın 8-9 ayrıca f20lerde makyajlandı onlarda da hayalet ekran sunuluyor artık ama gerek yok bence
yani 118i hayırlı olsun abi :)

golgeoyunu03
12-11-2017, 21:32
f20 de temmuzdan 2017 temmuzdan sonra üretilen araçlarda hararet göstergesi ve yağ sıcaklığını kadranın ortasındaki ekranı değiştirerek görebiliyorsunuz, haricinde kokpit dizaynı yenilendi(eskisi daha güzel) haricinde idrive menüsü değişti. Başka bir yenilik yok.

Emrecan-R
12-11-2017, 21:35
golfün arkasına oturmadımda 1 serisinin sürücü koltuğunun arkasına oturdum iki büklüm oldum sürücü uzundu

sanctuary35
12-11-2017, 22:20
tabiki 1 serisi. golf dsg şanzumanıyla Türkiye dışında nerede prim yapmış? bmwde bi xenon diji klima far yağmur park sensörü sunroof varsa gerisi çokta luzumlu değil. masaya konan anahtara bakarım hayalet ekran çokta önemli değil.

Yigit-Y
12-11-2017, 22:39
Bmw merso audi
Vw skoda seat
Opel pug
Reno fiat
Dacia

Sıralama hep böyle bende

Yani bmw :)

M3CSL
13-11-2017, 08:46
Golfün artıları daha fazla, ama algılar sonucu değiştiriiyor.Golf çoğu bakımdan çok iyi ama ruhu eksik:)

Mr.Bilal
13-11-2017, 09:28
Sinif lideri Golf gibi gorunsede. Bmw herzaman Bmw dir :)

Eworen
13-11-2017, 09:56
Golf çok daha iyi olan taraf özellikle konfor sessizlik iç mekan kalitesi gibi konularda arada net uçurum var
Neyse işin özü ben bu ikisi arasında 1 serisi alırdım :)
Golf iyide ortak düşünce golf işte..

AhmetKadir
13-11-2017, 10:14
Arkadasim son 4 ayda 2 tane golf satti. 2014 model biri mavi biri kirmizi. Ikiside comfortline ama cam tavan on arka park sensoru hiz sabitleyici falan dolu arabalardi. Biri takasla gitti digeri baya fiyat kirdi da gitti. Evet ceyrek altin gibi fiyati surekli yukseliyor ama Piyasada o kadar golf var ki aradan siyrilmasi icin illa ki fiyatta bi oynama sart

kalipson
13-11-2017, 10:17
İstihkak gibi her yerde Golf var. Bi bıkmadı bizim insanımız şu Golf'ten. 10bin fazla verip 1 serisi alırdım. Düşünmezdim bile ama konu itibariyle düşünüp yorup yazmak durumunda kaldım. :D

boreas
14-11-2017, 17:19
Golf'ü unuttum bile. :)

https://i.hizliresim.com/ByW20p.jpg

SK10
14-11-2017, 18:00
hayırlı olsun abi güle güle kullan doğru tercih

YAS
14-11-2017, 18:36
Golf'ü unuttum bile. :)

https://i.hizliresim.com/ByW20p.jpg

///Aramıza hoşgeldiniz,doğru tercih :icon_tup:

scoobz
14-11-2017, 23:06
--Dsg alıp kavramasıyla mı uğraşacaksınız? Bozulmayan dsg yoktur,bozulmamış dsg vardır.. Günün birinde mutlak patlak verir..
--Golf alırsınız ah keşke bmw olsaydı şuradan dönerken tatlı dönerdim dersiniz.
--Yolda bir Bmw görürsünüz, 10kağıt daha verseydim bende ona biniyordum dersiniz..

--Bmw alırsınız, yolda bi golf görürsünüz, iyiki bmw almışım dersiniz.

Eworen
16-11-2017, 08:04
Hem bmw hem vw sahibi olarak bi kaç bişey yazayım.
Evvela 1 serisi öyle çok sorunsuz bir araba falan değildir şanzıman evet çok sağlam çokta güzel ama abuk gubuk arızalar çıkarabiliyor
Vw tarafında dsg ile alakalı kavrama, uzun dönemde mekatronik gibi şeyler yaşama olasılığı %99
Buraya kadar normal sayılabilir yalnız 2 yıllık garanti bitiminden sonraki kısım bmw sahiplerini ciddi üzer
Vw bildiğiniz gibi 2-3-4-5.. yıl sonrada genelde aracının arkasında durur arızalarda iyi niyet adı altında çok cuzzi rakamlara onarımları yaptırabilirsiniz
Bmw tarafında ise derdinizi marko paşa ya anlatırsınız.
Bizzat yaşadığım çevremden de çok iyi bildiğim durumlardır bunlar
Tamam bizde bmw dedik ama bunları göz ardı etmemekte yarar var

golgeoyunu03
16-11-2017, 11:59
Hem bmw hem vw sahibi olarak bi kaç bişey yazayım.
Evvela 1 serisi öyle çok sorunsuz bir araba falan değildir şanzıman evet çok sağlam çokta güzel ama abuk gubuk arızalar çıkarabiliyor
Vw tarafında dsg ile alakalı kavrama, uzun dönemde mekatronik gibi şeyler yaşama olasılığı %99
Buraya kadar normal sayılabilir yalnız 2 yıllık garanti bitiminden sonraki kısım bmw sahiplerini ciddi üzer
Vw bildiğiniz gibi 2-3-4-5.. yıl sonrada genelde aracının arkasında durur arızalarda iyi niyet adı altında çok cuzzi rakamlara onarımları yaptırabilirsiniz
Bmw tarafında ise derdinizi marko paşa ya anlatırsınız.
Bizzat yaşadığım çevremden de çok iyi bildiğim durumlardır bunlar
Tamam bizde bmw dedik ama bunları göz ardı etmemekte yarar var

Bmw aldıktan sonra 2 sene bitmesine yakın 1-2-3 senelik garanti uzatma paketleri mevcut, uzattırmamızı önerir misiniz?