Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsi 122 egzoz hakkında yardım

zyxtellow
11-11-2017, 15:35
Aracım 1.4 tsi 122 golf vi arabama yazılım dp yaptım susturucular uzerinde egzoz olarak susturuculara gelmeden bir vanalı sistem yaptık ama aşırı ses çıkardığından vanayı ortanın arkasına koyduk şimdi düzeyi iyi sayılır fakat sesin tınısı ince geliyor bu seferde ve bi zırıltı yapıyor ondan çok içime sinmedi sizce ne yapsak daha tok ve güzel bir ses alırız vanalı yapmak zorundaydım çünkü aktif olarak kullanıyorum hem ceza olayı hemde arada sessiz olsun istiyorum bunu nasıl halledebilirim çok yüksek maliyetli önerilerden ziyade dahabkolay islemler neler şimdiden teşekkür ederim

LnchCntrl
11-11-2017, 15:46
o arabalardan tok bi ses alamıyorsun malesef, en iyi sistem orta iptali geri kalan orjinal sistem.

Dp + varex tarzı bi sistem girince atmosferik honda gibi ses veriyor :)

onn_dear
11-11-2017, 16:43
Dp+ orta iptali son orjinal yeterli olur bence fazlası polisle sıkıntı ceza araç bağlama vs hayattan soğutur.

zyxtellow
11-11-2017, 17:31
Sesin duzeyi yine iyide tok değil onu nasıl sağlarız acaba

Mr.K
11-11-2017, 17:48
Sesin duzeyi yine iyide tok değil onu nasıl sağlarız acaba

Vanadan once x pipe yapip deneyin birde belki farkeder. Zannetmiyorum ama denemekte fayda var. Sirali veya V sistemde en azindan ise yariyo : ) tsi grubundan subaru toklugu bekliosaniz cok zor ama..

300E
11-11-2017, 17:55
4 silindir, 1400cc, bir silindiri kutu kola kadar olan bir araçtan nasıl bi ses bekliyorsunuz acaba merak ettim. :D

zyxtellow
11-11-2017, 19:04
Vanadan once x pipe yapip deneyin birde belki farkeder. Zannetmiyorum ama denemekte fayda var. Sirali veya V sistemde en azindan ise yariyo : ) tsi grubundan subaru toklugu bekliosaniz cok zor ama..

Hocam daha tok sesli tsi larda duydugumdan sormak istedim yani yoldan birini çevirip ne yaptın diyemiyoruz haliyle burdada bilgisine tecrübesine güvenebilecegimiz arkadaşlarımız var diyerek sormak istedim

zyxtellow
11-11-2017, 19:09
4 silindir, 1400cc, bir silindiri kutu kola kadar olan bir araçtan nasıl bi ses bekliyorsunuz acaba merak ettim. :D

Demesen ben kaputun altında v8 var sanıyordum ya gereksiz yorum yapacaksanız yazmayın birader bide bozar gibi konuşmalar falan, elimdeki araba bu güzel sesli araclar gördük bilenlerden yardım istiyoruz bu.

dieselpower
11-11-2017, 20:12
Golf 7 1.4 tsi bull-x gtı non resonated exhaust - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=dcO0wKBOiXQ) bull x taner abi yardımcı olur

300E
11-11-2017, 20:21
Demesen ben kaputun altında v8 var sanıyordum ya gereksiz yorum yapacaksanız yazmayın birader bide bozar gibi konuşmalar falan, elimdeki araba bu güzel sesli araclar gördük bilenlerden yardım istiyoruz bu.

Hocam yanlış anlama, küçümseme amaçlı yazmadım, sadece aracın kapasitesi belli, ondan ötürü öyle bir yorumda bulundum.

Mr.K
11-11-2017, 20:46
Bosa agresiflige gerek yok ,daha tok arac duydunuz eyv fakat kullanilan turbo hybrid mi buyuk mu stock mu ,filtre kit mi kutu icimi acik mi sicak mi sogukmu cekiyo , spor son mu var,spor orta tup son stock mu vsvs bircok etken var + olarak tsi grubu diye indirgemeyin 1.0 da tsi 1.4 gti da tsi.. motor grubundan ote kendi araciniz da tok ses olan araclara yonelirseniz daha ii olur.

zyxtellow
11-11-2017, 22:05
Bosa agresiflige gerek yok ,daha tok arac duydunuz eyv fakat kullanilan turbo hybrid mi buyuk mu stock mu ,filtre kit mi kutu icimi acik mi sicak mi sogukmu cekiyo , spor son mu var,spor orta tup son stock mu vsvs bircok etken var + olarak tsi grubu diye indirgemeyin 1.0 da tsi 1.4 gti da tsi.. motor grubundan ote kendi araciniz da tok ses olan araclara yonelirseniz daha ii olur.
1.4 tsidan bahsediyorum işte formülünü size soruyorum farkettiyseniz agresif konuşan sizsiniz surda normal birşey sorduk bilginiz varsa bozmak yerine yardımcı olmanız gerekir 1.0 tsi golf 6 mı var veya swap falanmı lütfen yapmayın arkadaşım bak golf 7 için bir video atmış arkadaş atıyorum bakarsanız istediğim tokluk o ayarlar ama kumandalı olmalı çünkü sürekli o vaziyette kullanamam kendi sistemimde ne gibi değişiklikler yaparsam bu sonuçlar alınır diyorum

oğuz
11-11-2017, 22:14
bendeki ses şu istediğim ses şu diye paylaşırsan daha çabuk çözüme ulaşırsın bence

tamamen istediğini alamayabilirsin biraz da razı olmak lazım bu egzoz ses konularında sanki

Drive Fast
11-11-2017, 22:52
Arkadasimda polo gti var sadece orta iptali yapmış çok güzel tok bi ses almisti içerde ses iyi ama disardan nasil bilmiyorum

onursumer
11-11-2017, 23:46
bende son sustucuru iptali var + bide downpipe yaparsam tam kıvamında olur diye düşünüyorum şuan biraz az ses

Polo BlueGT 150HP DSG exhaust - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=05sv0EX8pjU)

i-vtec07
12-11-2017, 00:53
1.4 tsı dan tok ses cıkmaz mıymış ? :D

Usta güzel bi filitre kiti, dp yi sesi tok olsun istiyosan yerine tak,dp yapınca ses inceliyo nedenini bilmiyorum ama bana öyle geldi .

Filitre düz boru sona kadar en sonda varex tsı dan alabileceğin tok sayılacak ses budur bana göre yani orjinal ölçüde susturucuları iptal ediyosun o şekilde düşün . Burası türkiye v8 v6 lara binemediğimiz için tok ses anlayışımız bu şekilde. Elimizdeki araçlar bunlar yapıcak bişey yok .

zyxtellow
12-11-2017, 23:01
https://youtu.be/qNKZde-hUOw

Aracın sesi şuan böyle çıkıyor kusura bakmayın çekemedim düzgünce ama belli oluyor yinede vana açık dp var vana ortayla son arasında

Özgür Güneş
12-11-2017, 23:06
Ses gayet iyi, bence macera aramayin.

zyxtellow
12-11-2017, 23:12
Ses gayet iyi, bence macera aramayin.

Sesi ince geldi sadece ufak dokunuslarla daha tok yapabilirmiyiz demek istemiştim

Özgür Güneş
12-11-2017, 23:14
Sesi ince geldi sadece ufak dokunuslarla daha tok yapabilirmiyiz demek istemiştim

Egzoz islerinden cok anlamam ama kulak hafizam iyidir. Alabileceginiz en tok sesi almissiniz bence.

Grimlord
12-11-2017, 23:14
Sanırım vanadan dolayı ses inceliyor, vanalı şart olmasa dp+ son iptaliyle gayet tok bir ses alınabilirdi diye düşünüyorum. Öte yandan o da büyük risk, her daim öter :)

zyxtellow
12-11-2017, 23:18
Hem ceza işi var hemde çok yol yapıyorum baş ağrıtmaması için vana koydum :) banada vanadan ötürü gibi geliyor

Chn34
13-12-2017, 23:25
Aracım 1.4 tsi 122 golf vi arabama yazılım dp yaptım susturucular uzerinde egzoz olarak susturuculara gelmeden bir vanalı sistem yaptık ama aşırı ses çıkardığından vanayı ortanın arkasına koyduk şimdi düzeyi iyi sayılır fakat sesin tınısı ince geliyor bu seferde ve bi zırıltı yapıyor ondan çok içime sinmedi sizce ne yapsak daha tok ve güzel bir ses alırız vanalı yapmak zorundaydım çünkü aktif olarak kullanıyorum hem ceza olayı hemde arada sessiz olsun istiyorum bunu nasıl halledebilirim çok yüksek maliyetli önerilerden ziyade dahabkolay islemler neler şimdiden teşekkür ederim

Egzoz isini ne yaptiniz bilmiyorum fakat sunu solemeliyim bende de 125 lik tsi golf var. Ayni egzoz sisteminden bende de vardi ayni rahatsizlikta. Ben arabaya leon cupra son susturucu ve ortaya 50 lik susturucu taktirdim. Suan alt devirler yok gibi ama ust devirler nascar 🤘 tavsiye ederim

Ebubkr
17-12-2017, 09:55
1.4 tsi da egzoz konusunda bir çok denemeden sonra en doğru speclere ulaştım.aynı sizin gibi günlük kullanım ve tok ses beklentim vardı.aracım 1.4 tfsi cod a3, dp +spor orta (30 cm lik ufak bir tüp)+oem golf 7 gti son susturucu kullandım.basmadan mumkun olduğunca sessiz,basınca da fartları net alabildiğim tok güzel bir ses elde ettim.tavsiyem bu yönde olacaktır,kolaylıklar..

i-vtec07
17-12-2017, 12:16
İlk sayfadaki video yu izledim. Ses olmamış çok çok ince haklısın.

Dp kalsın o zaman sona kadar düz boru sona replika varex . Ama dediğim gibi bence dp ye gerek yok .

Ayrıca araç buz gibiyken o devirlere çıkma heleki boşta yapıyosun, arabayı kırmak istiyosun galiba tsı narin motor ben sana diyim kırmasanda zarar verirsin ki yazılımda var senin arabadan basınc daha yüksek . Dediğim gibi bence dp yi tak sona kadar düz boru en sonada varex ..

LAST_ZZ
31-12-2017, 00:44
Tamamen performans odaklı egzos olarak ne veya neler yapılabilir?hedef sadece egzos sisteminden performans almak , ses olayının hiç bir önemi yok.