Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 civic için turbo önerileri
ALPER-VNS
22-12-2008, 21:43
97 model civic 1.4 için turbo düşünüyo bi arkadaşım.. kaan KY nin turbosunun da tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. sizce ne kullanabiliriz turbo.. beklentiler çok büyük deil yani küçük bi turbo lazım bize çok büyük olup da doldurmasını beklemek de istemiyoruz:icon_tup:
alper
bence bu işi bi kere yapıp sıfır bır turbo alıp başlamak en mantıklısı
gt25/60 gibi bir turbo çok iyi olabılır
cast manıfold ıle 60"lık cooler boruları
ve 76 lık down pipe ve eksoz boruları ıle dusuk devırde gelebilir turbo zevkli bir araba meydana gelir
2.el turbo ıle pek fazla bır beklentı ıcınde olamayabılırsınız cunku kapalı kutu ne olacagı bellı olmuo..
(not yanlıs anlasılmasın şahsi fikirim kimsenın malını kotulemek degıl yazımdakı amaç)
25/60 büyük olmaz mı biraz?
25/60 büyük olmaz mı biraz?
bence ideal olur
bi arkadasımın arabasında var gayet guzl gelio.
zaten bilyalı turbo yataklıya gore daha erken gelecegı kesın.
egeturbo
23-12-2008, 08:20
bence t2 nin biraz büyük bir modeli güzel olabilir yada gt25 tarzı güzel olur.
CeSaNCeEm
23-12-2008, 10:15
TD04 alın aramayın yeteri kadar iyi olur...
TD04 alın aramayın yeteri kadar iyi olur...
yoksa czt turbosu olsa daha mı iyi olur
bence ideal olur
bi arkadasımın arabasında var gayet guzl gelio.
zaten bilyalı turbo yataklıya gore daha erken gelecegı kesın.
evet bilyali genel olarak erken gelir deniliyor ama hacim 1.4litre oyle supradaki gibi erken gelmesi biraz zor(li bence fark olmaz), hadi onlari gectim cast manifold ile erken dolmasi icin sebep yok. twin scroll mani ya da top-mount falan olsa evet dediginde haklisin erken gelebilir ;)
yoksa czt turbosu olsa daha mı iyi olur
evet mantikli;
forester'da kullanan turboyla ayni idi yamulmuyorsam, tf35 ;)
no lag, all go :D
ıkıncı gelıyo inş. arkadaşlar olayın benımle bı ılgısı yok :D
...kaan KY nin turbosunun da tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz...
turbonun modelini bilmedenmi takdınız?
turbonun modelini bilmedenmi takdınız?
yok oyle değil suat :D
ALPER-VNS
23-12-2008, 20:15
ne öyle deil:icon_wack söyle markasını madem:rolleyes:
k16 hybridi olmasi lazim kaaninkinin :)
Birde enjektör olarak ne tavsiye ederler deneyenler...+beyin v tec mi gerekli
VteC_MaNiaC
23-12-2008, 22:43
Birde enjektör olarak ne tavsiye ederler deneyenler...+beyin v tec mi gerekli
enjektör 310 cc civarı bişeyler olmalı.... vtec beyin diye bişey yok safc veya türevi bişey kullanmanız yeterli olur
kk bılmemne
kk16 lı bişeydi diye aklımda kaan :)
yok oyle değil suat :D
kk bılmemne
kaan bişey demiyorum sana :heyoo:
akbaba78
24-12-2008, 08:47
enjektör 310 cc civarı bişeyler olmalı.... vtec beyin diye bişey yok safc veya türevi bişey kullanmanız yeterli olur
vafc safc nin gorevini gorurmu:beuj:
vafc safc nin gorevini gorurmu:beuj:
eevet..
------------
kaan bişey demiyorum sana :heyoo:
diyebıleceğin bişey yok ben bu rabayı hırs için yapsaydım zaten boyle olmazdı
Kaan sen farkı başka yerlerden atıyon aslanım
diyebıleceğin bişey yok ben bu rabayı hırs için yapsaydım zaten boyle olmazdı
hırs için olduğunu kim söyledi çocuk, hırs içinde olmasan bile ne turbo takdığını bilir bilmeyende cuf cuf gezer dimi.
akbaba78
24-12-2008, 10:13
eevet..
------------
thanksss;)
CeSaNCeEm
24-12-2008, 11:55
hırs için olduğunu kim söyledi çocuk, hırs içinde olmasan bile ne turbo takdığını bilir bilmeyende cuf cuf gezer dimi.
arabanın motor işinden anlamış olsaydım çok daha iyi bişi olurdu replika işi yapmazdım farklı arabalara kafa tutardım dimi baskasının adına konusmayın yerı geldiğinde onlar zaten konusurlar neyse turbo 97 subaru vt30 (kaan)
kaan alper cem ne saptırdınız konuyu yaw bırakın binsin istedgi gibi tadını cıkarsn. kaan sende eger muayene işini erken yaptrcaksn yılbaşı gelmeden yaptrym yeni yılda o haliyle uğraştırır bizi habern olsun.son 6 günün
neyse ozaman sana beyın olarak p28 onerıyorum kardeşim:D
arabanın motor işinden anlamış olsaydım çok daha iyi bişi olurdu replika işi yapmazdım farklı arabalara kafa tutardım dimi baskasının adına konusmayın yerı geldiğinde onlar zaten konusurlar neyse turbo 97 subaru vt30 (kaan)
97 imprezanın orjinal turbosu td04 dür, vt30 die bir turbo yoktur orjinalinde. ha vf30 vardır oda 2001 sti turbosudur yani 2,0 motor içindir.
siz beni dinleyin gt30 takın pişman olmazsınız
haahhahah :D:D:D
mertcan gt 30 bna bile buyuk gelmez mi? harıl harıl gt 25 arıyorum ben mesela..
1.4 civicler kac bn devir ceviriyor?
CeSaNCeEm
25-12-2008, 09:21
97 imprezanın orjinal turbosu td04 dür, vt30 die bir turbo yoktur orjinalinde. ha vf30 vardır oda 2001 sti turbosudur yani 2,0 motor içindir.
Dip Not : Yazan ben deilim KAANdır...
Dip Not : Yazan ben deilim KAANdır...
ya cem bırak kaanı daha ne turbosu oldugunu bılmıyor hehehehehheh :D
şaka bı yana
kaan senıde artık pistlerde denemelerde gormek ıstıyoruz :D
http://img352.imageshack.us/img352/811/sd530039pa6.jpg
soldakı benım öburude cesancem ın turbosu
.,...............
ısrarla soyluyorum ısrarla anlamak ıstemıyosun:D bu motor işinden AN-LA-MI-YO-RUM
sordum soylenen cvp buydu merak edıyosan çok
532 474 44 08 ara sor kaanın turbosu ne merakdan oldum acaba ınsanlardan saklıyo mu dıye gizlimiz saklımız yok dırek soylerler :icon_tup:
ya cem bırak kaanı daha ne turbosu oldugunu bılmıyor hehehehehheh :D
şaka bı yana
kaan senıde artık pistlerde denemelerde gormek ıstıyoruz :D
combo sevmıom ben kalabalığı bilionuz benı gazlamak içinde yapmadım yaa arada çıkıyoruz çevre yoluna ıkı üç kişi geyiğine oda ama içimde kaldı ahmet abıyle konustuk arba satılmazsa ozamana bi drag org. buluncam inş.. ama hep beraber inş. dimi:D
o değil de Kaan senin turbonun modeli neydi ya
kazıma sor :D
sordum
yıldız sanayide pert bir denizaltından söktüm dedi
turbo garrette benziyor t04e serisi bişi olabilir farklı housingler mevcut mümkünse eğer comp.u açıp palin ölçülerini inducer ve exducer olarak ölçerseniz daha iyi bi sonuca varbailiriz yada hangi motordan sökmüş onu söylesede yeter
valla ben 1.4 için GT2554r dicem ama o bile buyuk olur cabuk dolsun dersen GT20 yada GT22 lere bak derim ama ikinci el uygun bişi bakıcaksan t25 lere bak cıkma kolay bulunuyo
bence 1.4 için gt25 daha iyi olur civic 7200 devir fln dönüyordu yanlış hatırlamıyorsam ki hakkını verir bunun.
T35ler (czt) , ford transitlerin ve bilimum ticarilerin standart turbosu.
Gırla bulursun, o hacime çok uygun, 2500 gibi basın. üretmeye başlar.
T35ler (czt) , ford transitlerin ve bilimum ticarilerin standart turbosu.
Gırla bulursun, o hacime çok uygun, 2500 gibi basın. üretmeye başlar.
ust devırlerde aynı gucu vermez abı sanırsam o turbolar...3500de baslıyan ve 6500- 7000 lere kadar nerdeyse aynı perf sunan bir turbo lasım...bn de oyle birşey bakıorm...
6000 e kadar 1 bar cont rahat gidiyor, 1 bar hepimize yeter:)
Daha büyüğünü alırsa, çok üst devirde dolacak, pek işe yaramayan bir uygulama olacak.
Tabi ufak turboya 1 bar bastırınca egt nasıl olur bilmem.
ust devırlerde aynı gucu vermez abı sanırsam o turbolar...3500de baslıyan ve 6500- 7000 lere kadar nerdeyse aynı perf sunan bir turbo lasım...bn de oyle birşey bakıorm...
gt28 kardeşim :D
gt28 büyük gelir istenilen devirde dolduramaz
VteC_MaNiaC
26-12-2008, 16:12
gt28 kardeşim :D
gt28 büyük gelir istenilen devirde dolduramaz
bencede GT28 hatta GT serisi gereksiz olur.
t25
t3 gayet uygun ;)