Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni stil muayene
Bugün tüvtürkle tanıştım mersinde ve nigdede yedigim cezalar yüzünden aracım trafıkten men oldu ve muayene yaptırmam gerekiyordu sultanbeylideki yeni sistem muayene istasyonuyla tanıştım:) 98 sedan vti ım war cam filmi ve egzozdan dolayı ceza yemiştim 2sinide çıkardım muayeneye öyle gittim içerisi çok basarılı avrupa standartlarında arabayı kapıda bırakıyosunuz genç arkadaslar alıp kanala fln sokup heryerlerine bakıyor çogu arabada muayeneden geçıyr cok korkulacak bsey yok fakat ben geçemedim nedeni ise aracın çok alçak olması lastik çamurluga deyiyormuş tam sag yada tam solda dawlumbaza deyıyor ama itiraz etmedim yrn kalkıp orjınal amortısor we yaylarını takıcam öncesı we sonrası dıyede foto koyarım artık:)
Bu arada cam fılmınden,xenon,angel,stop dolayı hiç korkmayın geçiriyorlar muayeneden sadece sinyaller yansın stoplar fln bsey demiyorlar ztn benim arabam geçmedi önümde zar zor calısan 88 model şahin wardı o geçtiya walla bsey demiyrm:)
sonradan takilan xenonlar icin problem yarattiklarini duydum bir kac kere...ama ne kadar dogru bilemem.
şimdi benim aracımda yay ,jant ,far ,egzost hava fitltersi vs var bunlardan hangilerini sökmem gerek kalkıp derlerseki headersı sök yada havafilterisnin orjinalini tak yada nebilim jantdan takarlarmı mesela tek davlumbazım yok sökülü. abim girdi kamyonetle viraj demir uç lasitğinden geçemedi sen düşün ön takım yapılıcakmış . sonra şahin götürdük dışı boyalı nie motor içi boyalı değilmiş ondan geçemedi şimdi motor içi boyanıcak tekrar gidicek böle şeylerde var
emresener
22-12-2008, 23:13
Xenonlar geçio... Bende c.tesi muayeneye gittim yan kanalda civic vardı bitane. filmli jantlı xenonlu hafif kusur dan devamm etti adam ;)
Headersımada bsey demediler filtremede jantada angel +10k xenon war benım araba cok alcak we tampon altı ek war ondan dolayı yukselt dedı hatt tamponuda deestr dedı ama ben yrn orjınal amortısor we yayını takcam 6-7cm kdr yukselır oda yeter sanırım
valla anlamıs degılım kımı gecıoo dıyo kımı gecemıoor dıyo artık muayne suremız bıtsın gıdınce ogrencez neyın ne oldugunu :)
ya sız nıe gıdıyosunuz muayeneye ruhsat gıtsın...
valla anlamıs degılım kımı gecıoo dıyo kımı gecemıoor dıyo artık muayne suremız bıtsın gıdınce ogrencez neyın ne oldugunu :)
Walla bgn gittim ordaki çalısanların dedigini soyluyrm
ya sız nıe gıdıyosunuz muayeneye ruhsat gıtsın...
o eskidendi artık öyle bsey kalmadı özelleştikten sonra arabayı alıp kendileri testlere sokuyo
Walla bgn gittim ordaki çalısanların dedigini soyluyrm
bakıcaz artık bır kac aya sıstem tamamen oturur ne nedır ogrenmıs oluruz ruhsat ısı tarıhe karısmıs olmaz ıse yıne ruhsat yolıcaz ha olmadı sokıcez ne var ne yok napalım :/
Benim ruhsat artık gidemiyomuş 2araba war muayne yapılöası gereken ewde...Ruhsatın gitmesine yardımcı olabilicek birisi warmı?
Bu arada sadece gitme we sırada bekleme kısmı bayıyo
verilmediyse okuyun lutfen;
http://www.boyuthaber.com/News/Guncel/20122008/Denizlide-muhabire-dayak.php
buda videosu sanirim: http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=38044
Bende egzoz yüzünden muayenemi yaptıramamıştım. Egzoz u söktürdüler. xenon,hava filtresi,filme birşey demiyorlar.
Arabayla gidip beklemek şart zor yoksa yaptırman eskisi gibi degil yani
o eskidendi artık öyle bsey kalmadı özelleştikten sonra arabayı alıp kendileri testlere sokuyo
yoo gayet guzel yapılıyo hala..
Bende yaptırmak istiyorum o şekil özelden mesaj atarsa çok sewinirim yardımcı olabilicek birisi warsa...Hatta tüvdende sorunsuz geçer 2araba beni sıranın önüne alsalar o bile yeter...
Hadi ya keşke bende bulsaydım ya ama çok sıkı görünüyodu.Eskiden dedigin gibi ne gzl muamelecıye werıodum yaptırıyodum demek yenılerde baslamıs
SOMEONESPECIAL
24-12-2008, 14:47
Xenon mercekli farda ve far yıkama sistemi mevcut ise sorun yok...
Ama normal farda ise sorun çıkartıyorlarmış dedi muamelecim
merceklı far var ama far yıkama yok bende sorun oluyormu?
Bnde 10k xenon angel war ayarına baktı tamam dedı gectı alcak olduundan gecemedım sadece
Buğra A.
24-12-2008, 15:14
Aslında ben bu sistemi çok sevdim.Belki modifiyeyle uğraşan arkadaşlarımız için büyük bir dert.Ama benim açımdan düşünecek olursak;piyasadaki bir çok külüstür olarak tabir ettiğimiz ve çevreye zarar veren araçlar bu şekilde trafiğe çıkmayacak gibi gözüküyor.
88 model Şahin'in geçmesinede çok şaşırdım.Çünkü çalışmayan yada zor çalışan araçların çoğunu geri gönderiyorlar.
babam h100 ruhsatını kaybetmiş ruhsat için hundaya gittim biz hallederiz diolar hatta inş p.tesi geliyo ruhsat yeniden muayneden geçmesi lazımmış.isteyen olursa ö.m atarım hundainin ismini şimde reklam olmasın :)
Cam filmine karışmamaları gerçekten çok iyi oldu. Benim aracımda da jant yay filtre film falan var. Gerçi daha çok var muayenin bitmesine ama ilk önce olduğu haliyle götürcem bakalım ne olcak:)
Bende yaptırmak istiyorum o şekil özelden mesaj atarsa çok sewinirim yardımcı olabilicek birisi warsa...Hatta tüvdende sorunsuz geçer 2araba beni sıranın önüne alsalar o bile yeter...
dostum ben yaptırmadım arabamın muayanesını daha ama onceden bu ısı yapanlar tekrardan yapmaya baslamıslar...ıstanbulda sanayıde saga sola sorsan bulursun yada sıgarta sırketlerı de halledıyolar yalnız bu yenı sıstemın zorlugu sebebıyle normalden cok daha fazla br avanta alıyorlarmıs...
dostum ben yaptırmadım arabamın muayanesını daha ama onceden bu ısı yapanlar tekrardan yapmaya baslamıslar...ıstanbulda sanayıde saga sola sorsan bulursun yada sıgarta sırketlerı de halledıyolar yalnız bu yenı sıstemın zorlugu sebebıyle normalden cok daha fazla br avanta alıyorlarmıs...
Bende o sekil bi abimizle gittim ama yapamadı işte
Bende o sekil bi abimizle gittim ama yapamadı işte
yapabılen abılerde war ıste.
Eyup Duygun
24-12-2008, 21:32
baya kurcalıyorlarmıs aracı fabrikadannasıl cıkıtıysa onu istiyorlarmıs.gecen bi 2006 vectra geldi gecmemiş sis farı ayarından :S:S düşnn artk modlu araclara ne derler.
Hic araba gitmeden yaptıranlar var, sadece hava parası biraz arttı :D
emresener
24-12-2008, 21:36
İzmitte yapılan muayeneler patlamış haberlerde falan çıktı.. Sadece ruhsatı gönderip muayene yapma olayında patlama olduğundan falan eski sistem yerlerde sahtecilik başladı die.... Dikkat edin derimmm
Hic araba gitmeden yaptıranlar var, sadece hava parası biraz arttı :D
ama o olayda zannediorum ruhsatlar hala özelleştirilmemiş istasyonlara gidior, yani aslında yine TUVTURKten geçmior, sadece ruhsat istanbul dışına gidior abilerle :D
yapabılen abılerde war ıste.
Varsa öyle kişiler valla yazın burdanda benden sorakiler faydalansın bare:) ben maddi manevi kastım baya halada yrn geccekmi belli degil arabamda kamyna döndü walla binesim gelmiyo
Varsa öyle kişiler valla yazın burdanda benden sorakiler faydalansın bare:) ben maddi manevi kastım baya halada yrn geccekmi belli degil arabamda kamyna döndü walla binesim gelmiyo
dırek tanıdıgım kımse yok sadece yapaıldıgını duydum o kadar..
neuspeed_mert
25-12-2008, 08:35
egzostu sök tak nereye kadar bıktım =:-(
Benim arabamda da coilover var, ama kesinlikle muayeney gireceğim ve geçmek için gerekli değişikleri yapacağım.
Ne demişler ; "Herkes kendi evinin önünü süpürse..."
ugursenkal
25-12-2008, 10:27
bu kadar dert etmeyeim yaw burası türkiye elbet bigün bununda yol caresi bulunur ebet :):):)