Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault symbol 1.2 lpg hakkında
Merhabalar.caddy aracım var 2014 1.6 tdi manuel full depoyla 800km yapıyor ş.içi 280a doluyor şuan onu ev alacağım İçin satıyorum. 1.2 16v 75 hp 57bin km de 2012 expression plus symbol alıyorum. Lpg yok lpg taktırmaya değer mi? Çok fark oluyor mu çok araştırdım ama soruya cevaptan ziyade o araba alınır mı yazmışlar. Sanki 2000 golf4 ler eskisi gibi 22-23 bin Honda’lar 30binde biz mi almadık. En mantıklısı bu geldi. İdare etsin beni bir kaç sene yeter. Yılda yaptığım km 12-15bin km felan oluyor. Çekip çekmemesi mühim değil. Zaten iş-ev ev-iş bu kadar kullanım alanım. Günlük 30km yol yapıyorum.
Çok bir beklentiniz yoksa, yaşadığınız şehirde çok engebeli değilse (rize, gümüşhane vs..) ayağımı yerden kessin diyorsanız beklentilerinizi gayette güzel karşılar. 1.5 dci'ye bütçeniz yetiryorsa onlara yönelmenizi tavsiye ederim lakin alacağınız 1.2 kadar kmsi düşük ve temizini bulamayabilirsiniz.
MatraX_07
20-11-2017, 08:23
Normalde 1.2 16v 75 hp bir araç performans olarak zayıftır.Hele yazın ve araca 3-4 kişi binildiği zaman baya bi zayıflık yaşarsınız
Ama;sizi evden iş işten eve götürecekse mantığı ile alacaksanız bence mantıklı bir araç.En azından modelli,donanımlı ve piyasası çok güzel..Bence LPG takmaya gerek yok çok üst devirlerde kullanmazsanız yakıttan memnun kalırsınız
Yorumlar İçin teşekkürler. Adana da yaşıyorum. 81 vilayetin en düz şehirlerinden biri yokuş yok denecek kadar az. 30-35 kuruşu geçmezse bana yeterli. Devirli kullanırdım artık uslandım çok şükür. Sorun çıkarmayacak yakıtı ekonomik bir bu geldi aklıma bu modelde bu temizlikte başka araç yok olsana 40k üstü. Bütçe gereği 15.dci lere yönelmedim. Satmasıda sıkıntı olmuyor bunlarda araştırdığım kadarıyla. Çok bir performans ya da konfor beklemiyorum Hb si vardı çünkü. Amaç idare etsin satarken zorlamasın ve yakıtta üzmesin uçtu gitti fiyatlar.
rebeloghy
20-11-2017, 08:36
Yorumlar İçin teşekkürler. Adana da yaşıyorum. 81 vilayetin en düz şehirlerinden biri yokuş yok denecek kadar az. 30-35 kuruşu geçmezse bana yeterli. Devirli kullanırdım artık uslandım çok şükür. Sorun çıkarmayacak yakıtı ekonomik bir bu geldi aklıma bu modelde bu temizlikte başka araç yok olsana 40k üstü. Bütçe gereği 15.dci lere yönelmedim. Satmasıda sıkıntı olmuyor bunlarda araştırdığım kadarıyla. Çok bir performans ya da konfor beklemiyorum Hb si vardı çünkü. Amaç idare etsin satarken zorlamasın ve yakıtta üzmesin uçtu gitti fiyatlar.
Fabrikasyon lpgli 1.2 symbol bir yıl kadar kiralık olarak şirkette vardı. Ön yargıya kıyasla oldukça tatminkar şekilde yürüyen giden bir araç. Bahsettiğiniz kullanımda memnun eder.
Fabrikasyon lpgli 1.2 symbol bir yıl kadar kiralık olarak şirkette vardı. Ön yargıya kıyasla oldukça tatminkar şekilde yürüyen giden bir araç. Bahsettiğiniz kullanımda memnun eder.
Lpg gerek mi yoksa benzin idare eder mi. Çünkü Bu aracı sattıran tek unsur yakıt artı bagaj :) yoksa gömen gömene yorumlarda.
KGüneyli
20-11-2017, 08:43
Şuan hazırda piyasada gezen 18 tane 1.2 benzinli symbol'umuz var. Kurumsal firmalarda kirada araclarımız.
Kullananlar memnun, Tabi bizim gibi hart hurt kullanan personelleri abi gitmiyor 170 den sonra diyorlar.
1.2 benzinli bir arac için 170 km hız bence güzel.
Yakıt olarak. 180 km yolu 50 liraya gittim geldim ben. LPG ne olur bilmem
Şuan hazırda piyasada gezen 18 tane 1.2 benzinli symbol'umuz var. Kurumsal firmalarda kirada araclarımız.
Kullananlar memnun, Tabi bizim gibi hart hurt kullanan personelleri abi gitmiyor 170 den sonra diyorlar.
1.2 benzinli bir arac için 170 km hız bence güzel.
Yakıt olarak. 180 km yolu 50 liraya gittim geldim ben. LPG ne olur bilmem
Zaten 150 den sonra kontrol her aracın kontrolü çıkıyor. Daha doğrusu risk artıyor.Bana max 120-130 yetiyor. Artık akıllandık. Şehir içi zaten cezalar hat Safa’da. Ama aradığım cevaplardan biri buydu teşekkür ediyorum
rebeloghy
20-11-2017, 09:14
Lpg gerek mi yoksa benzin idare eder mi. Çünkü Bu aracı sattıran tek unsur yakıt artı bagaj :) yoksa gömen gömene yorumlarda.
Fabrikadan lpgli geldiği için benzinde çok yaktı da takmak zorunda kaldık gibi bir yorum yapamam. Ancak benim lpg konusundaki düşüncem şudur; motor lpgye uyumlu basit bir motor ise, bu yakıt fiyatlarıyla her tür araca lpg takarım. 100 lira benzin alıp 1 gün gezemediğim araca 80 lira gaz alıyorum tüm haftasonu geziyorum.
Bence lpgli iyidir symbol.
Fabrikadan lpgli geldiği için benzinde çok yaktı da takmak zorunda kaldık gibi bir yorum yapamam. Ancak benim lpg konusundaki düşüncem şudur; motor lpgye uyumlu basit bir motor ise, bu yakıt fiyatlarıyla her tür araca lpg takarım. 100 lira benzin alıp 1 gün gezemediğim araca 80 lira gaz alıyorum tüm haftasonu geziyorum.
Bence lpgli iyidir symbol.
Bu da güzel bir yaklaşım olmazsa 1-2 depo test ederim LPG’ye karar veririm. Motor uyumlu zaten bildiğim kadarıyla
AhmetKadir
20-11-2017, 09:34
Arabayi satacaginiz zamana kadar lpg amorti edecekse takin. Lpg masrafini kurtarmadan satacaksaniz benzinli binin derim. En azindan kendi adima konusayim lpg sinin nerde takildigini bilmedigim araci almaktansa benzinli alip lpg taktirmayi tercih ediyorum.
Ama lpg amorti edecekse kesinlikle yakin. Benzin almak psikolojimi bozuyor benim. Haftada 70tl benzin alirken 40tl gaz aliyorum artık. 30lira mutlu ediyor :) lpg donusumu 3800tl ye mal olmasina ragmen :)
Arabayi satacaginiz zamana kadar lpg amorti edecekse takin. Lpg masrafini kurtarmadan satacaksaniz benzinli binin derim. En azindan kendi adima konusayim lpg sinin nerde takildigini bilmedigim araci almaktansa benzinli alip lpg taktirmayi tercih ediyorum.
Ama lpg amorti edecekse kesinlikle yakin. Benzin almak psikolojimi bozuyor benim. Haftada 70tl benzin alirken 40tl gaz aliyorum artık. 30lira mutlu ediyor :) lpg donusumu 3800tl ye mal olmasina ragmen :)
Biraz heyheyliyiz yaklaşık 25 araba değiştirdim 6 yılda nedendir bilinmez duramıyorum. Ama borç altına gireceğim diye satamayacağım . Şehirdışı neredeyse hiç yapmıyorum. 30 tl fark mı etti aynı km de yaktığınız yakıt
AhmetKadir
20-11-2017, 10:08
Mesafe kisa oldugu icin sabahlari soguk marstaki benzin masrafim biraz daha artti. Bu aralar 75tl ye 50tl gibi bi oranti var. 1.2 motorda ekonomi daha iyi olur 2.0 legacy ye gore.
Mesafe kisa oldugu icin sabahlari soguk marstaki benzin masrafim biraz daha artti. Bu aralar 75tl ye 50tl gibi bi oranti var. 1.2 motorda ekonomi daha iyi olur 2.0 legacy ye gore.
Herşeye zam MTV den yakıta varana kadar. Bana bu gider 150bin tl kredi çekeceğim ev için. Lpg ye baya kararsız kaldım. Marka da seçmem gerekecek
Expertize soktuk motor yüzde 91 göründü en ufak diğer aksamlarda sıkıntı çıkmadı hayırlı uğurlu olsun inşallah Allah utandırmasın
AhmetKadir
20-11-2017, 13:50
Alin bir ay kullanin bakin hesabiniza uyuyor mu. Lpg olarak da atiker falan takin gecin.
AhmetKadir
20-11-2017, 13:51
Expertize soktuk motor yüzde 91 göründü en ufak diğer aksamlarda sıkıntı çıkmadı hayırlı uğurlu olsun inşallah Allah utandırmasın
Hayirli olsun kazasiz belasiz :)
hayırlı olsun abi bende babamla şehiriçinde ortak kullanıcağamız ya 0.9 yada 1.5dci düşünüyorum bakalım hangisini uygun yakalarsak
hayırlı olsun abi bende babamla şehiriçinde ortak kullanıcağamız ya 0.9 yada 1.5dci düşünüyorum bakalım hangisini uygun yakalarsak
Teşekkür ediyorum. 7-7.5 arası yakıyor şuan için. 8-15 derece arası soğukluk mevcut. Yazın daha az yakacaktır Emin’im. Sadece LPG’ye gerek var mı karar veremiyorum. Benzin çok pahalı.
Bence dedigin gibi yillik 15bin km kullanacaksaniz direk takin. O motorun hakki lpg
Hem de zamani gelince satarken daha rahat satarsiniz. O araci kullanan buyuk cogunluk ekonomik ve ucuz oldigi icin kullaniyor. Kullandigin sure boyunca avantajli olur satarken de 750 1000uzerine eklersin.
Bence dedigin gibi yillik 15bin km kullanacaksaniz direk takin. O motorun hakki lpg
Hem de zamani gelince satarken daha rahat satarsiniz. O araci kullanan buyuk cogunluk ekonomik ve ucuz oldigi icin kullaniyor. Kullandigin sure boyunca avantajli olur satarken de 750 1000uzerine eklersin.
Eklemesem bile parasını çıkarır gibi hissediyorum. 50 tl lik yakıt aldım bir kaç defa daha test edeceğim kaç km gidiyor diye.baktım olmuyor. Lpg takacağım.
Grimlord
26-11-2017, 18:38
1.2 motora benim Renault ustası lpg kesinlikle önermiyor. Sanırım subap ayarı yaptırmak zorunda kalıyormuşsunuz, sürekli bozuluyormuş. İyice araştırın derim.
1.2 motora benim Renault ustası lpg kesinlikle önermiyor. Sanırım subap ayarı yaptırmak zorunda kalıyormuşsunuz, sürekli bozuluyormuş. İyice araştırın derim.
Onu bende duydum şişiyormuş ama LPG’ye yüzdeyüz uyumlu bir motor ve lpg li çıkıyor çoğu fabrikadan. Mutlaka araştıracağım konunun başında geliyor. Bir çok yerde okudum bu sorunu