Orijinalini görmek için tıklayınız : 25k bütçe ile neler yapabilirim?
arkadaşlar 25-30 bin bütçem var ama bunun 5 ini hiç saymayı düşünmüyorum köşede bi yerde dursun ne olur ne olmaz
25bin bütçem var
aklımda 1.7dti, 106 gti , 1.6 vts ve SI var
çevremdeki insanlar 106 gti ın ve 1.6 vts nin o bütçelere temizini bulamazsın diyorlar. 1.7 corsa yakın bi arkadaşta var biniyoruz arada çok keyifli bu araçlar arasında en çok kafama yatanı düşük bütçeler ile en iyi yürüyeni de galiba corsa, SI düşünme sebebim de kasası hep bana hitap etmiştir ve duyduğum kadarıyla EK kasalarda dahi EG kasanın yürürü kullanılıyor.
Arkadaşlar aracı günlükte kullanacağım göz önünde bulundurularak siz olsanız hangisini tercih ederdiniz tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum herkese iyi forumlar.
Leonardo
22-11-2017, 00:30
Merhaba hemserim istanbul icin corsa 1.7 dti aldim gayet guzel arac suan ilanda yesil big turbolu bir dti var aracimi almamis olsaydim bir saniye dusunmezdim yakiti cok iyi kronik sorunlari var alirken onlara baktirmani oneririm gunluk olarak kullaniyorum yakiti ideal oneririm dti sahibi olarak
Merhaba hemserim istanbul icin corsa 1.7 dti aldim gayet guzel arac suan ilanda yesil big turbolu bir dti var aracimi almamis olsaydim bir saniye dusunmezdim yakiti cok iyi kronik sorunlari var alirken onlara baktirmani oneririm gunluk olarak kullaniyorum yakiti ideal oneririm dti sahibi olarak
Hemşerim dediğin araca baktım maşallahı var ama bu kadar yüklü almak istemiyorum yavaş yavaş ben yapayım farklarını anlaya anlaya istiyorum
Leonardo
22-11-2017, 07:22
Hemşerim dediğin araca baktım maşallahı var ama bu kadar yüklü almak istemiyorum yavaş yavaş ben yapayım farklarını anlaya anlaya istiyorum
Tabiki sen bilirsin hemserim ancak cok onermem kayseride yapmayi dusunuyorsan yapilmis almak daha mantikli cunku bu aracin stock olaninin hic bir anlami yok😄
25-30 bine temiz bi 1,7 dti alıp önce stock binip yavaş yavaş keyfini almanı öneririm inan bana çok keyifli bi araba
tabiki turşusunu alırsan keyiften çok acı çekersin :D
Tabiki sen bilirsin hemserim ancak cok onermem kayseride yapmayi dusunuyorsan yapilmis almak daha mantikli cunku bu aracin stock olaninin hic bir anlami yok
kayseride yapmayı düşünmüyorum hemşerim :) arkadaşlarda işleri olduğunda ankaraya gidiyorlar araçlarıda temiz çok sıkıntı çıkarmıyor inşallah 1 sene sürekli bineceğim ondan sonra hafta sonu arabasına dönecek :)
25-30 bine temiz bi 1,7 dti alıp önce stock binip yavaş yavaş keyfini almanı öneririm inan bana çok keyifli bi araba
yaptığım değişikliklerin farkını hissetmem lazım turşu da denk gelmez inşallah motoru kolay kırılmıyor diyorlar :)
MetalliHead
22-11-2017, 20:01
4 aralıkta ne olacağı belli değilken ben olsam 20-25 bin para harcamazdım
Recete yazilmis,katiliyorum dti hem ekonomik hemde cagimiz turbo devri yapinca cok iyi gidiyor meret :D
Bilmedigimden soruyorum 4 aralıkta ne var ?
MetalliHead
22-11-2017, 20:02
Bilmedigimden soruyorum 4 aralıkta ne var ?
zarrab davası
araç alıcakken yazdığın modellere bende baktım corsa c 1.4 aldım şuan x sitede piyasası 23-24 civarına çıktı. 106 - saxo ilanlarında çoğu araçta keyfe keder veya temizlik boyalı olduğu yazıyo kazası kaportası ne durumda belli değil. temizlik boyalı arabadan 1 parmak kalınlığında macun çıkabilir :) civiclere bakmadım ama aynı durumdadırlar. 2-3 senenin düşük bütçede favori arabası 1.7dti. yanlış hatırlamıyosam 1.7nin stock turbo 0.5 bar basıyo 1-1.2 bara 110lu beygirlere kadar dayanıyodu.
Recete yazilmis,katiliyorum dti hem ekonomik hemde cagimiz turbo devri yapinca cok iyi gidiyor meret :D
aynen ustam çok iyi gidiyor çoğu aracıda üzüyor ama turbo da haram beygir ya atmosferik olunca sanki daha keyifli en azından ben öyle hissediyorum :)
araç alıcakken yazdığın modellere bende baktım corsa c 1.4 aldım şuan x sitede piyasası 23-24 civarına çıktı. 106 - saxo ilanlarında çoğu araçta keyfe keder veya temizlik boyalı olduğu yazıyo kazası kaportası ne durumda belli değil. temizlik boyalı arabadan 1 parmak kalınlığında macun çıkabilir :) civiclere bakmadım ama aynı durumdadırlar. 2-3 senenin düşük bütçede favori arabası 1.7dti. yanlış hatırlamıyosam 1.7nin stock turbo 0.5 bar basıyo 1-1.2 bara 110lu beygirlere kadar dayanıyodu.
bizim arkadaşların araba 1.8 barda yürüyor sıkıntı yok maşallahları var, 106 bi kaç ilana baktım çevresi geniş bi abim var gösterdi baktığım ilanlardaki araçların çoğu patlak geçmiş fotoğrafları var insan öyle olunca hevesi kaçıyor
efkan38 kardesim kesinlikle katiliyorum sana atmo nun havasini ruhunu hicbirsey vermiyor ama bu zevk yanina turbo arac gelene kadar sonrasinda üzülüyosun ulan alirken sunu alaydik dememek icin corsa :icon_tup:
kayseride yapmayı düşünmüyorum hemşerim :) arkadaşlarda işleri olduğunda ankaraya gidiyorlar araçlarıda temiz çok sıkıntı çıkarmıyor inşallah 1 sene sürekli bineceğim ondan sonra hafta sonu arabasına dönecek :)
yaptığım değişikliklerin farkını hissetmem lazım turşu da denk gelmez inşallah motoru kolay kırılmıyor diyorlar :)
ben her aşamasını yaşadım bizzat ,haa motor kırılmıyo kısmı da dogru nede olsa o bir japon kalbi taşıyo ama fazlada zorladı mı kırılması an meselesi,km lerinin minimum 250-300 bin oldugunu düşünürsek bu da normal çünkü 250 bin km ye kadar stock kız oglan kız motorun bi anda anatomisiyle oynayıp kızlıgını bozup 150-160 beygir yapınca o da normal sayıyoruz :D
belki fikir olur bi bak incele tr de nadirlendendir
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/224232-ec-efsanesine-japon-ruhlu-dti-ile-devam.html?highlight=
Emrecan-R
22-11-2017, 23:01
geçen kız arkadaşımla Bostancı iskele mc te yemek yiyorduk dışarda sağ şeritten bir 1.7 dti gazladı duman rahatsız etti nasıl bir araba bu
Zarrab patlarsa Trump savaş açacak , TR'de ki corsalara çökecekmiş aynen 20/25.000 bağlamak mantıksız
geçen kız arkadaşımla Bostancı iskele mc te yemek yiyorduk dışarda sağ şeritten bir 1.7 dti gazladı duman rahatsız etti nasıl bir araba bu
Onlar gibiler yüzünden aracın adı çıkıyor doğruya doğru
valla başkan olurda 1.7 alırsam kara duman yaptırmayacağım özellikle yapılan birşey ise bende çok sevmiyorum
ben her aşamasını yaşadım bizzat ,haa motor kırılmıyo kısmı da dogru nede olsa o bir japon kalbi taşıyo ama fazlada zorladı mı kırılması an meselesi,km lerinin minimum 250-300 bin oldugunu düşünürsek bu da normal çünkü 250 bin km ye kadar stock kız oglan kız motorun bi anda anatomisiyle oynayıp kızlıgını bozup 150-160 beygir yapınca o da normal sayıyoruz :D
belki fikir olur bi bak incele tr de nadirlendendir
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/224232-ec-efsanesine-japon-ruhlu-dti-ile-devam.html?highlight=
maşallah abi hepsi birbirinden güzel keyfini almışsın hepsinin
Dostum turbo tabiki hızlıdır günümüz teknolojisinde artık düşük hacimli turbo araçlar piyasada yoğun şekilde. Fakat zevk meselesidir, haram beygirdir :) ben sevmiyorum.
Atmo benim için her zaman candır.
http://i68.tinypic.com/vspd1t.jpg
;)
AhmetKadir
23-11-2017, 07:00
Yakit fiyatlari ***** turbo haram beygir diye helal yoldan kazandigini benzine mi vercen. 206 2.0hdi lar vardi piyasasi ne kadar bilmiyorum ama onlara da bakilabilir
Dostum turbo tabiki hızlıdır günümüz teknolojisinde artık düşük hacimli turbo araçlar piyasada yoğun şekilde. Fakat zevk meselesidir, haram beygirdir :) ben sevmiyorum.
Atmo benim için her zaman candır.
http://i68.tinypic.com/vspd1t.jpg
;)
Çok güzel :) ilk arabamdı kırmızı griffe severdim keretayı külbütör kapağı çok çirkin bi onu sevememiştim :))
Yakit fiyatlari ***** turbo haram beygir diye helal yoldan kazandigini benzine mi vercen. 206 2.0hdi lar vardi piyasasi ne kadar bilmiyorum ama onlara da bakilabilir
LPG nin 3,5 lira olduğu ülkemizde ister dizele bin ister benzinliye ne farkeder. Yakıta verecek para zaten ağır geliyorsa işin turbosunu atmosunu tartışmak çok manasız :) konu çok daha derin
AhmetKadir
23-11-2017, 11:07
LPG nin 3,5 lira olduğu ülkemizde ister dizele bin ister benzinliye ne farkeder. Yakıta verecek para zaten ağır geliyorsa işin turbosunu atmosunu tartışmak çok manasız :) konu çok daha derin
Eksik yazmisim. Atmosferikten kastim 106 muadili na benzinli araclar. 8 9 litreden az yakmicaklar sonucta gunluk kullanimda bi de gazlanirsa zaten sonu yok. Turbodan kastim 1.7dti tarzi bir aracti. Ekonomik bir dizrl degil ama gunluk kullanimda yuksek tork ve daha makul tuketimi ile 25000 butce ile arac bakan bir kisi icin daha mantikli.
mikelazi
23-11-2017, 11:57
bir dostum.
2002 206gti ı sattı
yeni araç arayışına girdi.
uygun yollu stock 1.7dti buldu.benim ısrarımla aldı.
hibrid-düz boru-geniş emme-soft yazılım biniyordu.duman muhabbetine yazılımıda sildirdi.şuan gayet memnun.
tabiki bir gti değil ama,bu zamanda en uygunu bu bizim için.
Eksik yazmisim. Atmosferikten kastim 106 muadili na benzinli araclar. 8 9 litreden az yakmicaklar sonucta gunluk kullanimda bi de gazlanirsa zaten sonu yok. Turbodan kastim 1.7dti tarzi bir aracti. Ekonomik bir dizrl degil ama gunluk kullanimda yuksek tork ve daha makul tuketimi ile 25000 butce ile arac bakan bir kisi icin daha mantikli.
Günlük kullanılacaksa tabiki daha mantıklı. Yol tutuş, direksiyon hissiyatı gibi durumlar da benim için kriter , DTi hiç kullanmadım daha iyi bile olabilir bilemiyorum zevk meselesi ayrıca herkesin seçimi farklı tabi
bir dostum.
2002 206gti ı sattı
yeni araç arayışına girdi.
uygun yollu stock 1.7dti buldu.benim ısrarımla aldı.
hibrid-düz boru-geniş emme-soft yazılım biniyordu.duman muhabbetine yazılımıda sildirdi.şuan gayet memnun.
tabiki bir gti değil ama,bu zamanda en uygunu bu bizim için.
Aslında hiç kullanmamak lazım , vallahi bu paralara yazık günah nedir ya 5,6TL benzin mi olur. Şu an çalıştığım ülkede 50 kuruş neredeyse :(
mikelazi
23-11-2017, 14:24
Günlük kullanılacaksa tabiki daha mantıklı. Yol tutuş, direksiyon hissiyatı gibi durumlar da benim için kriter , DTi hiç kullanmadım daha iyi bile olabilir bilemiyorum zevk meselesi ayrıca herkesin seçimi farklı tabi
Aslında hiç kullanmamak lazım , vallahi bu paralara yazık günah nedir ya 5,6TL benzin mi olur. Şu an çalıştığım ülkede 50 kuruş neredeyse :(
bir arkadaşımda iş için kuveytten,türkmenistana geçmişti.aynen benzin 50krş demişti.kuvetten bile ucuzmuş galiba.haftanın 1 günüde bisiklet günüymüş
biz dünya lideriyiz o yüzden 5,6tl.kıskanılmak böyle bişey :)
bir kullanım zevki olarak dti yi senin 306 ile kıyaslama bence.
haftanın 1 günüde bisiklet günüymüş galiba.
Taktir ettim gercekten..
bir arkadaşımda iş için kuveytten,türkmenistana geçmişti.aynen benzin 50krş demişti.kuvetten bile ucuzmuş galiba.haftanın 1 günüde bisiklet günüymüş
biz dünya lideriyiz o yüzden 5,6tl.kıskanılmak böyle bişey :)
bir kullanım zevki olarak dti yi senin 306 ile kıyaslama bence.
o Asya oyunları zamanındaydı şimdi yok öyle bir bisiklet günü :)
İzne gelsem de kullansam biraz çok özledim keratayı :D
mikelazi
23-11-2017, 15:42
o Asya oyunları zamanındaydı şimdi yok öyle bir bisiklet günü :)
İzne gelsem de kullansam biraz çok özledim keratayı :D
olabilir.otelden havaalanına taksi bulamamıştı :)
kerata özlenmezmi...ordan 1-2 bidon benzin getiremiyorsun dimi.puuaaaa :) :D
valla ustam haklısın yakıt fiyatları çok fazla ama bir uğraşımız da bu olunca katlanıyoruz bi şekilde
Grimlord
23-11-2017, 21:55
Düşünürsen Clio Rs vereyim, ustası da var Kayseri'de. (ben de Kayseri'den aldım aracımı)
geçen kız arkadaşımla Bostancı iskele mc te yemek yiyorduk dışarda sağ şeritten bir 1.7 dti gazladı duman rahatsız etti nasıl bir araba bu geçen yaz dti almayı düşündüğüm zamanlarda önümde bi tanesi gazladı arabanın camı açıktı mürekkep balığı gibi duman atıp uzadı :) ufak tefek oynamayla dumansız binilebilir atmo olarak düzgün olan denk gelirse 206 gti da olabilir
olabilir.otelden havaalanına taksi bulamamıştı :)
kerata özlenmezmi...ordan 1-2 bidon benzin getiremiyorsun dimi.puuaaaa :) :D
Kimmiş bu arkadaş merak ettim ,hangi iş için gelmiş nerede çalışıyor.Buralar biraz sıkınıt çünkü..
Bazı şeyleri götüremiyorsun. Misal ;
Bir arkadaşım burada havyar ucuz fiye 5-6 tane küçük kutu aldı götürecekti bir tanesine müsade etmişler gerisini almışlar :)
Konu da dağıldı ya bu arada atmodan havyara geçtik :hehe:
Düşünürsen Clio Rs vereyim, ustası da var Kayseri'de. (ben de Kayseri'den aldım aracımı)
Başkan teşekkür ederim ama düşünmüyorum clio rs
mikelazi
24-11-2017, 07:05
Kimmiş bu arkadaş merak ettim ,hangi iş için gelmiş nerede çalışıyor.Buralar biraz sıkınıt çünkü..
Bir arkadaşım burada havyar ucuz fiye 5-6 tane küçük kutu aldı götürecekti bir tanesine müsade etmişler gerisini almışlar :)
By_Engin rc 406sı var :)
esasen tanırsın ;)
hee dağıttık biraz.
By_Engin
20-01-2018, 10:14
esasen tanırsın ;)
hee dağıttık biraz.
O arkadaş benim. İş yoğunluğundan forumlara falan bakamıyorum bu ara. Türkmenistan'da Mary de Çalık Enerjinin işi. Yangın algılama ve söndürme sistemlerini ben yapıyorum enerji santralinin.
Bu arada eskisi gibi denetim falan kalmamış. En son gittiğimde sorunsuz giriş çıkış yapmıştım, girişte valizi bile aramadılar. Olimpiyatlar bitince sıkıntı kalmamış sanırım :)
By_Engin
20-01-2018, 10:16
esasen tanırsın ;)
hee dağıttık biraz.
O arkadaş benim. İş yoğunluğundan forumlara falan bakamıyorum bu ara. Türkmenistan'da Mary de Çalık Enerjinin işi. Yangın algılama ve söndürme sistemlerini ben yapıyorum enerji santralinin.
Bu arada eskisi gibi denetim falan kalmamış. En son gittiğimde sorunsuz giriş çıkış yapmıştım, girişte valizi bile aramadılar. Olimpiyatlar bitince sıkıntı kalmamış sanırım :)
Çalık 'ın taşeronunda mısın? Sıkıntı her daim var da işte adamına denk gelmek ya da gelmemek önemli :) Peki burada mısın halen yoksa arasıra mı geliyorsun ?
Bence en güzeli c2 dizel al takıl dertsiz tasasız :)
By_Engin
20-01-2018, 19:56
Çalık 'ın taşeronunda mısın? Sıkıntı her daim var da işte adamına denk gelmek ya da gelmemek önemli :) Peki burada mısın halen yoksa arasıra mı geliyorsun ?
Yok ben arada gelip gidiyorum. Taşeron değil vendor olarak süpervizörlük hizmeti veriyorum. Yakında çağırırlar yine. Vize oturum izni mevzusu vardı. Sen neresindesin ne iş yapıyorsun?
Yok ben arada gelip gidiyorum. Taşeron değil vendor olarak süpervizörlük hizmeti veriyorum. Yakında çağırırlar yine. Vize oturum izni mevzusu vardı. Sen neresindesin ne iş yapıyorsun?
Aşkabat havaalanında IT işlerinin başındayım maalesef :)