PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RangeRover Sport Motor Yatak Sardı

Sayfa : 1 [2]

KemalHDH
21-02-2018, 15:23
Zaten alamazdık ama bu konudan sonra alacağım varsa bile RR Velar gibi bir güzeli dahi almam herhalde.

Frid
21-02-2018, 17:09
bütün medyayı çağırır aracı borusanın önünde yakarım gibi söylemlerle tehtid ederdim sanırım.

yanlış anlamayın şahsen sizinlede alakalı değil.

Bu tehditi babamda yapıyor ve çok komik geliyor. Şahsen yakmazsan aq diyesim var.

kurumsal olarakta 'üzücü- kullanıcı hatalı' bir kurumsal yazı yazılır.

Son yılların tren söylemi, aracı muayeneden kalan bir kaç kişide aynı tepkiyi vermişti. Hatta bir tanesi koskoca çekici römork u mazot filtresine çakmak tutarak yakmaya çalışmıştı. İletişim psikolojimiz giderek zayıflıyor. Tahammülsüz ve hep haklı olma düşüncesine sahibiz.

Konu sahibi umarım davayı kazanırsınız. Gönlüm sizden yana.

dulger007
21-02-2018, 18:39
Vay anası RR da böyle çıkıyorsa ve bu maliyetlere patlıyorsa, facia.

AliGizda
16-05-2018, 08:12
Yakın arkadaşımın aracıda aracı satın aldıktan 45 dakika sonra yatak sardı, konuyla alakalı yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

BARR
16-05-2018, 08:28
Yakın arkadaşımın aracıda aracı satın aldıktan 45 dakika sonra yatak sardı, konuyla alakalı yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

Aldığınız kişiyle halledin direkt 45dk sonra yatak sarmak nedir...

mbulur
16-05-2018, 08:34
Vakit kaybetmeden aracı yetkili servise çekin, onarımı başlatmayın ve mahkemeye başvurup bilirkişi tespiti isteyin. Mahkeme aynı gün bilirkişi tayin eder, ertesi gün tayin edilen bilirkişi serviste tespit yapar. Sonra arcı aldığınız kişiye ya aracı geri almasını yada onarım bedelini karşılamasını istersiniz, kabul etmezse dava açarsınız.

AliGizda
16-05-2018, 09:07
Aldığınız kişiyle halledin direkt 45dk sonra yatak sarmak nedir...

Başına daha önce böyle bişey gelmediği için aracı direkt servise çektirmiş, eski sahibini arayıp çıkan masrafı %50 bölüşerek anlaşmışlar.

Vakit kaybetmeden aracı yetkili servise çekin, onarımı başlatmayın ve mahkemeye başvurup bilirkişi tespiti isteyin. Mahkeme aynı gün bilirkişi tayin eder, ertesi gün tayin edilen bilirkişi serviste tespit yapar. Sonra arcı aldığınız kişiye ya aracı geri almasını yada onarım bedelini karşılamasını istersiniz, kabul etmezse dava açarsınız.

Aracı aldığının üzerinden biraz zaman geçti, araç yaklaşık 1 aydır yatıyor. Parça aradığından ötürü yaptıramadı, yukarda belirttiğim gibi eski sahibiyle %50 bölüşmek şeklinde anlaştılar.

KÖROĞLU
16-05-2018, 09:41
Masraf ne çıktı ? Satan adam neden %50 yi kabul etti, ya da alan neden 45 dk da motor mu bozulur al geriye demedi.

Ne range'miş yahu :S Alana da satana da dert resmen.

onursumer
16-05-2018, 09:47
çok zengin olursam paramı yakmak için fantazi yapmak için range alıcam tam kumar heyecan :D

BARR
16-05-2018, 09:55
Hayır 45dk saran motorun neden yarısını ben vereyim ki onu anlamadım? Saçma bence.

G.U.Z.
16-05-2018, 10:07
piyasasının altına almıştır bence ;)

atituti
16-05-2018, 10:11
satış yapildiktan sonra iş bitmiştir , ' kazik ' atma gibi bir durum soz konusu degilse eski sahibi insafli adammiş aracin. motorun ne zaman yatak sarip sarmayacagini kim bilebilirki

mbulur
16-05-2018, 10:14
Başına daha önce böyle bişey gelmediği için aracı direkt servise çektirmiş, eski sahibini arayıp çıkan masrafı %50 bölüşerek anlaşmışlar.

Aracı aldığının üzerinden biraz zaman geçti, araç yaklaşık 1 aydır yatıyor. Parça aradığından ötürü yaptıramadı, yukarda belirttiğim gibi eski sahibiyle %50 bölüşmek şeklinde anlaştılar.

Araç yatak sardığı gün yetkili servise çekildiyse servis giriş ve iş emri kaydı vardır, bundan dolayı şu anda da daha önce bahsettiğim yol izlenebilir. Ancak sonuç olarak satıcı bana göre yine de iyi niyetli davranmış ve masrafın %50sini kabul etmiş. Hiç kabul etmeyebilirdi yada benim tanıdığım yerde onarılırsa yardımcı olurum diyebilirdi. Yargı yoluna gidilirse mahkeme süreci, avukatlık masrafı gibi durumlar ortaya çıkacak. Onarım bedelinin yarısı cebinizden çıkıyor olsa da en kısa ve sorunsuz çözüm yolu.

mert_can 41
16-05-2018, 11:42
Bencede satıcı iyi niyetliymiş kabul etmeseydi mahkeme süreci avukat masrafları yapılana kadar kendi cebinizden yaptırmanız vb bir sürü para ve zaman kaybı olurduki davayı kazanma ihtimali ne kadar olurdu bilemem en temiz şekilde anlaşılması iyi olmuş geçmiş olsun.

phoenixs
16-05-2018, 12:49
Bende 120 bin tl ye kadar 3.0 dizel rr düşünüyordum bu konudan sonra aracı almaktan vazgeçtik başka araçlara yöneleceğiz

GokhanRS
16-05-2018, 12:54
Bende 120 bin tl ye kadar 3.0 dizel rr düşünüyordum bu konudan sonra aracı almaktan vazgeçtik başka araçlara yöneleceğiz

bizim patron 2 senedir jeep grandın anasını ağlatıyor. her özelliğini kullanıyor. girmediği köy çamur tepe kalmadı.

adam radar görünce gaz köklüyor resmen devlete yardım olsun diye sanki. yok arkadaş daha aracı stop ettirmeyi bile başaramadı. mesela yolda jeepin geçemeyeceği şekilde hatalı park yapanlara filan acımadan takıp geçiyor adamın aracında daha çizik oluşmadı.

beni çok cezbetmeye başladı.

220T
16-05-2018, 16:47
Araba ilk yarıyı tamamlayıp soyunma odasına kaçmış.45 dk. nedir yahu!Geçmiş olsun.

Cimmeria
16-05-2018, 17:22
voguelarda da var mı aynı sorun ?

Talih.b16
16-05-2018, 17:47
2.7 discovery var bi abimizde.
Oda daha yeni kucakladı motoru, 2009 galiba kmside çok düşük.
Tertemiz araba söktürdü, segman kırılmış birde aynı gözdeki sibop.
Motor tamir olmuyor dediler, yetkili servis 102 bin TL hesap çıkardı, kontrol içinde 8 binlira para aldı.

tylan
16-05-2018, 18:45
Arkadaşlar peki 4.2 supercharced nasıldır onlarında kronik sıkıntıları varmı ? Şuan alma arifesindeyim

EOZDAG
16-05-2018, 19:00
Arkadaşlar peki 4.2 supercharced nasıldır onlarında kronik sıkıntıları varmı ? Şuan alma arifesindeyim

Abi motor olarak bir sıkıntısını duymadım lakin genel olarak, amortisötleri elektronik donanımları sık arıza veriyor diye biliyorum.

Ufuk
16-05-2018, 19:24

Yakın arkadaşımın aracı.
2007 Land Rover Range Rover 4.2 Supercharged 139.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 560925529 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-garage-istanbul-borusan-siyah-4.2-supercharged-vogue-560925529/detay)

tylan
16-05-2018, 20:03
Abi motor olarak bir sıkıntısını duymadım lakin genel olarak, amortisötleri elektronik donanımları sık arıza veriyor diye biliyorum.

Kasa arızalarına alışkınım nasipse 4. Range im olucak ama hep 2.7 ve 3.0 dizel kullandım benzınlısı aklımdan geçmiyordu arazi takasına teklif ettiler bakalım nasip

tylan
16-05-2018, 20:04
Yakın arkadaşımın aracı.
2007 Land Rover Range Rover 4.2 Supercharged 139.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 560925529 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-garage-istanbul-borusan-siyah-4.2-supercharged-vogue-560925529/detay)
Ben arazi takasınla alıcam zaten bi range alıcaksam ya piyasanın yarım fiyatına olucak yada takastan bedavaya gelicek :) başka türlü para vermem :)

Ufuk
16-05-2018, 20:15
Ben arazi takasınla alıcam zaten bi range alıcaksam ya piyasanın yarım fiyatına olucak yada takastan bedavaya gelicek :) başka türlü para vermem :)

Ben sadece ilan linkini paylaşayım dedim. Ticaretiniz hayırlı olsun diyelim. Şahsen benimde tercih edeceğim bir araç değil zaten :D

MK8800
16-05-2018, 20:43
Daha önce de yazmıştım 2013 sonrası hem sport hem de vogue için bu tarz sorunlar giderildi

Talih.b16
16-05-2018, 22:53

O yakıtla arifeden sonra bayramı göstermez emin ol.

tylan
17-05-2018, 00:14
O yakıtla arifeden sonra bayramı göstermez emin ol.

Valla krank kırıp beni bulgar ellerine sürüklemesinde yakıt sorun değil zaten günün çoğunu ticari taksimle geziyorum zaten bundan öncekine 30.000 masraf etmiştim 30.000 tl yakıta vereyim sanayi sanayi uğraşmayayım yeter :)

Octane
17-05-2018, 23:18
Daha önce de yazmıştım 2013 sonrası hem sport hem de vogue için bu tarz sorunlar giderildi

Bir tane en son kasa sport bizde var, 2017 model.
Motoru yatak sarmadı evet, ama sadece motoru yatak sarmadı.
Alalı 1 sene olacak tam, 5.kez serviste şu an. Ankara borusanda.
2 kez airmatic patladı bir kez basamağı kırıldı bir kez kliması bozuldu(üstelik uzun yoldayken) şu anda da vites 2den başka hiç bişeye geçmemekte.
Duruyorsun böyle evde, bişey oluyor biyere gitmek lazım, gidemiyorsun.
Risk budur...

MK8800
17-05-2018, 23:32
Bir tane en son kasa sport bizde var, 2017 model.
Motoru yatak sarmadı evet, ama sadece motoru yatak sarmadı.
Alalı 1 sene olacak tam, 5.kez serviste şu an. Ankara borusanda.
2 kez airmatic patladı bir kez basamağı kırıldı bir kez kliması bozuldu(üstelik uzun yoldayken) şu anda da vites 2den başka hiç bişeye geçmemekte.
Duruyorsun böyle evde, bişey oluyor biyere gitmek lazım, gidemiyorsun.
Risk budur...

2013’den ben her yıl Vogue aldık , 1 kere 4.4 geri kalanlar 3.0 şuanda 2018 makyajlı sahibiyim

Km olarak bakarsak 300.000’i geçmiştir

Ithal araç da aldım şuan bayii çıkışlı da bulunuyor

Fanatiklik olmasın ama ben SUV olarak başka araç tanımıyorum ( tr şartları için ağır arazi saymazsak her anlamda en iyisi )

Bakımdan bakıma yetkiliye gidiyorum şükür sorun yaşamadım çevremde de yine yaşayan duymadım 1 kere su sebebiyle arıza veren araç harici

YasinTEMUR
18-11-2018, 18:50
Yeni onu açmak istemedim aynı sorunla karşılaştık ��tavsiye edilecek Bu özel servis hakkını verir dediğiniz yada yedek parçasını çıkma motorunu bulabileceğimiz bir yer varmı ?

Kaufmann
21-02-2019, 11:05
Arkadaslar 2014 -2015 range rover sport 120bin 150bin arasi alinir mi ? Okudukca korktum.

16EC813
21-02-2019, 11:09
Arkadaslar 2014 -2015 range rover sport 120bin 150bin arasi alinir mi ? Okudukca korktum.

niye alınmasın ki paran varsa yancıkta ....ta :D

Kaufmann
21-02-2019, 11:17

120bin 150bin derken km yani :D

rain man
21-02-2019, 12:35

Gürsel amca nasıl bir libidon varsa tüm konular yancığa geliyor. :)

Merak ettim sorun ne oldu?

ardicli2000
21-02-2019, 14:00
bizim patron 2 senedir jeep grandın anasını ağlatıyor. her özelliğini kullanıyor. girmediği köy çamur tepe kalmadı.

adam radar görünce gaz köklüyor resmen devlete yardım olsun diye sanki. yok arkadaş daha aracı stop ettirmeyi bile başaramadı. mesela yolda jeepin geçemeyeceği şekilde hatalı park yapanlara filan acımadan takıp geçiyor adamın aracında daha çizik oluşmadı.

beni çok cezbetmeye başladı.

Bu videoyu buraya koyar kararı size bırakırım

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=zaYFLb8WMGM)

Aracına sahip çıkma konusunda da RR'yi tebrik etmek lazım. Yani ürünlerine çok güzel sahip çıkmışlar. Almanlar bu konuda daha iyi. Bizde borusan dı bilmem neydinin umrunda değil tabi. Hiç bulaşmamak bence en güzeli.

Almaya'da BMW 1 otobanda yolda kalıyor. Motor gidik. BMW yediremiyor ve yeni motoru bedavaya takıyor.... Ülkemizde bir vatandaşın başına gelse 3 - 5 ay kök söktürürlerdi, maalesef.... Araç resimde *****. Motor gideli 1 yıl olmadı.

https://i.hizliresim.com/16aYnb.jpg

https://i.hizliresim.com/Ll8poz.jpg

Tayfun-E30
21-02-2019, 16:27
Olayla ilgili okudugum yorumlara cok sasirdim; yok 2jz yatir m50 yatir girmis cikmis vs...

Hukuki olarak borusanin tahuutu disinda oldugu icin zaman ve para kaybi olacagini dusunuyorum.. emsal kararlari arastirmakta fayda var tabiki..

Bence indirimde yapiyor olsalar cok yuksek bir meblaa ben olsam ya arabayi o haliyle satarim (borusanda motor yaptirip araci satmaktan daha Karli olur diye dusunuyorum)
Yada motor ithal edip disarda yatiririm ( burdada ciddi mesai var tercihim olmaz)

Bende aracimi garantisi bitmesine ragmen borusana goturuyorum kaliteli hizmet orjinal parca benim icin onemli 3 kurus fazla veririm kafam rahat olur magduriyet gidermediklerini bile bile goturuyoruz bu tercih meselesi.. kirmizi derilerime kimse yagli tulumla oturmuyo teknik foye gore is yapiliyor vs..

I-HANN
27-02-2019, 04:58
Borusan'da yapıldı işlemler. Sandık motor getirildi ve takıldı. Sonradan turbolarında değişmesi gerektiği söylendi. Turbo değişimide dışarıda yaptırıldı, sanayide. Turbo değişimi nerede oldu bende bilmiyorum. Amcamın tanıdığı bir galerici arkadaşı varmış o ilgilendi turbo değişimiyle.

gecmıs olsun , peki yenı takılan motorun garantısı ne alemde ?

bız e63 m6 ya sandık motor takdırdık yetkılı servısde 2 yıl tekrar garantı verdıler fakat enjektorunden katına kadar hersey servısde degıstı, sız turboları dısarda yaptırmıssınız yarın oburgun aynı sorunu yasarsanız bunu bahane gostermesınler ?

eren_rc
28-02-2019, 13:17
Tam diyorum F10 satıp bi range alayım sonra bu konu aklıma geliyor girip okuyorum vazgeçiyorum ne kadar istesekte sanırım almayacağım arabalar arasına koyuyorum :):D

myk
02-03-2019, 11:24
gecmıs olsun , peki yenı takılan motorun garantısı ne alemde ?

bız e63 m6 ya sandık motor takdırdık yetkılı servısde 2 yıl tekrar garantı verdıler fakat enjektorunden katına kadar hersey servısde degıstı, sız turboları dısarda yaptırmıssınız yarın oburgun aynı sorunu yasarsanız bunu bahane gostermesınler ?

Hocam taktıkları parçaların garantisini veriyorlar zaten. Onun dışında her şey için bizimle ilgili değil diyeceklerdir. Zamanında Borusan'dan başka kimse arabanın kaputunu dahi açmadı da adamlar motor yatak sarınca umursamadı. Bundan sonra ne değişir ki? Turbo dahil tüm parçalar civatasına kadar bunlarda değişse yine bir kılıf bulurlar hocam merak etme. Onun için fazla kasmıyoruz artık.

220T
28-03-2019, 22:01
"İş adamı Engin Yakut, İngiliz otomobil devi Land Rover'a açtığı davayı 7 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu kazandı. İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi, aracın ayıplı olduğunun tespitine ve şirketin Yakut'a aracın 2013 yılındaki bedeli olan 397 bin 800 lirayı faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.

Türk iş insanı ve avukat Engin Yakut, İstanbul'daki bir galeriden, 2013 yılında 170 bin euro (397 bin 800 lira) karşılığında 34 PHJ 41 plakalı Range Rover Vogue model otomobil satın aldı. Henüz 450 kilometrede olan otomobiliyle 70-80 kilometre hızla seyreden Yakut, motordan aniden yanık kokusu geldiğini, kıvılcımlar çıktığını ve aracın hızla yağ boşaltmaya başladığını fark etti. Yakut, otomobilin çekildiği distribütör firmadan bir hafta sonra, 'motorun pert olduğu, şanzıman vidalarının iyice sıkıştırılmadığı için koptuğu ve üretim kaynaklı bir arıza yaşandığı' raporu aldı. Firma, Yakut'a, otomobil galeriden alındığı için arızayla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını bildirdi.

Yakut, olayla ilgili Land Rover Şirketi'ne 3 kez uluslararası tebligat yaparak, otomobilinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Şirketten cevap alamayan Yakut, avukatı Candaş Gürol'un aracılığıyla İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi'nde 'araçları toplatma ve geri çağırma' davası açtı. 7 yıl süren davada Türk mahkemesi, Jaguar Land Rover Company şirketince üretilen Range Rover Vogue SUV araç motorunun fabrika hatalı üretildiğine karar verdi. Yakut, İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi'nde İngiliz otomobil firmasına açtığı tazminat davasını, 28 Şubat tarihinde kazandı."

KOSEREN
28-03-2019, 22:14
397.800 liraya dizel arteon filan anca alır artık

tiMachine
28-03-2019, 22:15

Faizi vesairesi derken uçar o para

220T
28-03-2019, 22:18

Özet olarak aldığım için şu kısım eksik kalmış:

397 bin 800 lirayı aracın iadesinden itibaren en yüksek mevduat faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.

KOSEREN
28-03-2019, 22:20
Özet olarak aldığım için şu kısım eksik kalmış:

Şimdi oldu :) 170 euro nun güncel kur karşılığını verse kebap olur aslında

MertSerhanÖ.
28-03-2019, 23:33
Tam diyorum F10 satıp bi range alayım sonra bu konu aklıma geliyor girip okuyorum vazgeçiyorum ne kadar istesekte sanırım almayacağım arabalar arasına koyuyorum :):D

sakın la canınamı susadın sen :D

dahan
29-03-2019, 01:29
tamir için ödenen paralara bak...

GokhanRS
29-03-2019, 09:28
Şimdi oldu :) 170 euro nun güncel kur karşılığını verse kebap olur aslında

haberlere çıktı. 1milyon tl mi ne alacakmış toplamda. yani karşılığını alıyor.

cookies
29-03-2019, 10:45
Adalete bak haklı olduğu ispat etmek için ömrünün 10/1ini veriyosun..

Carmageddon
29-03-2019, 12:53
"İş adamı Engin Yakut, İngiliz otomobil devi Land Rover'a açtığı davayı 7 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu kazandı. İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi, aracın ayıplı olduğunun tespitine ve şirketin Yakut'a aracın 2013 yılındaki bedeli olan 397 bin 800 lirayı faiziyle birlikte ödemesine karar verdi.

Türk iş insanı ve avukat Engin Yakut, İstanbul'daki bir galeriden, 2013 yılında 170 bin euro (397 bin 800 lira) karşılığında 34 PHJ 41 plakalı Range Rover Vogue model otomobil satın aldı. Henüz 450 kilometrede olan otomobiliyle 70-80 kilometre hızla seyreden Yakut, motordan aniden yanık kokusu geldiğini, kıvılcımlar çıktığını ve aracın hızla yağ boşaltmaya başladığını fark etti. Yakut, otomobilin çekildiği distribütör firmadan bir hafta sonra, 'motorun pert olduğu, şanzıman vidalarının iyice sıkıştırılmadığı için koptuğu ve üretim kaynaklı bir arıza yaşandığı' raporu aldı. Firma, Yakut'a, otomobil galeriden alındığı için arızayla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını bildirdi.

Yakut, olayla ilgili Land Rover Şirketi'ne 3 kez uluslararası tebligat yaparak, otomobilinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Şirketten cevap alamayan Yakut, avukatı Candaş Gürol'un aracılığıyla İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi'nde 'araçları toplatma ve geri çağırma' davası açtı. 7 yıl süren davada Türk mahkemesi, Jaguar Land Rover Company şirketince üretilen Range Rover Vogue SUV araç motorunun fabrika hatalı üretildiğine karar verdi. Yakut, İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi'nde İngiliz otomobil firmasına açtığı tazminat davasını, 28 Şubat tarihinde kazandı."

Aslında çok büyük bir başarı. Haberin detayına bakarsanız, Land Rover'ın açıklamasında Türk mahkemelerinin bizi yargılama yetkisi yoktur gibi bir söylem var.

Türkiye'de malını satıp iş yargılanmaya gelince Türkler yargılayamaz diyeceksin, yok öyle iş. Tebrik ederim iş adamını.

bilalMW
30-03-2019, 18:35
Aslında çok büyük bir başarı. Haberin detayına bakarsanız, Land Rover'ın açıklamasında Türk mahkemelerinin bizi yargılama yetkisi yoktur gibi bir söylem var.

Türkiye'de malını satıp iş yargılanmaya gelince Türkler yargılayamaz diyeceksin, yok öyle iş. Tebrik ederim iş adamını.

Bu aracın yasal garanitisi varmış ama yine de emsal karar teşkil edebilir. Eğer ederse who is b*tch now borusan diyebilirsiniz.

PROMINENT
31-03-2019, 01:08

engin abi cok yakin tanidigim. asla bu paralari sorun yapacak biri olmamasina ragmen, ingiltereye kadar davalara gidip, avulatlari ile birlikte ( kendiside avukat ) ugrasti. sanzimani ureten firmaya kadar.dava acti.

PNR05
31-03-2019, 02:20
valla helal olsun o kadar emek vermiş bide bu sürecin maddi bir boyutu da var yani

myk
31-03-2019, 19:40
Gerçekten helal olsun. Hem maddi boyutu var hem psikolojik boyutu var. Sabrına ve azmine hayran kaldım. Ben bizim pederi ikna edemedim bu kadar işi götürmeye maalesef.

omer_yildir
31-03-2019, 20:54
Ayıplı mal TTK ya göre fark edildiğinde tazminat hakkı doğar. Sigorta sektöründe tüm üretici sorumluluğunda rücu çalışır. Her firmanın Ce belgesi alması için ürün sorumluluk poliçesi de mecburi. Biz distribütör firmalardan sürekli hasar bakmaktayız. Şu anda Polonya da pto pompa hasarı İspanyada krank mili ürün sorumluluk hasarların incelemekteyim. Süreçte mali açıdan dayanma gücünüz varsa doğrudan ayıplı mal davası açın derim. Süreç yönetimine göre büyük ihtimalle kazanılır.