Orijinalini görmek için tıklayınız : F/p başlanacak tavsiye. Nerden başlanmalı ? Nasıl yol izlenmeli ?
Arkadaşlar merhaba .2005 Fiat Panda aldım. sesi açıp sağdan sağdan müziğin keyfini çıkaracak ileriye dönük fakat başlangıç olarak düşük bütçeli bir sistem yapmak istiyorum başlangıç bütçe 2000max. İleriye dönük para oldukça ekleme yapabileceğim birşeyler yapmalıyım ki deneme yanılma ile para ve zaman harcamayım.
Ana ünite tavsiye ? Double din koyacak alan mevcut aslında kaliteli bir ekran istiyorum ama ses kalitesi açısından pek tavsiye edilmiyor sanırım .
Önler16 cm .Ön kapı izalasyon yapacağım. 16 lık yüksek sesten ziyade kaliteli ses alacağım tavsiye ?
Bagaj çok küçük olduğundan mini iş görecek sub ve ileriye dönük bir amfi . Aşşağı yukarı başlangıç olarak nasıl bir sistem kurmalıyım nasıl kablolar kullanmalıyım ve ortalama 2000 tl başlangıca yetermi ? Birde son olarak genelde iPhone spoty den müzik diliyoruz sisteme bağlanıp temiz ses alabileceğimiz dönüştürücü tavsiyesi çok iyi olur.
Konuyu ben de takipteyim.
Fiat 500 için benzer noktadayım :)
Ana ünite olarak avgo navigasyonlu vs doubledin düşünüyorum. (hem orjinal ekipman görüntüsünde hem de bluetooth vb özelliğinden ötürü)
Fiat 500 Navigasyon-dvd-tv-mp3-usb-kamera Hediye Car Multimedia - n11.com (https://urun.n11.com/multimedya-sistemleri/fiat-500-navigasyon-dvd-tv-mp3-usb-kamera-hediye-car-multimedia-P129720867)
sonrasında anfi, hoparlör ve bass alıp uygun maaliyetli fakat kaliteli bir sistem istiyorum.
Grimlord
25-11-2017, 15:06
Ufak bir sub istiyorsanız dahili amfili alpine swe-815 alabilirsiniz. Ben de almayı düşünüyorum, hem ufak hem de güzel ses veriyor. Amfinin kalabalığından da kurtarır sizi.
https://images.esellerpro.com/2295/I/893/5/2a564cu-960.jpg
Ana ünite tavsiye ? Double din koyacak alan mevcut aslında kaliteli bir ekran istiyorum ama ses kalitesi açısından pek tavsiye edilmiyor sanırım .
ses kalitesi ile Double DIN olmasi arasinda bir baglanti yok.
Birde son olarak genelde iPhone spoty den müzik diliyoruz sisteme bağlanıp temiz ses alabileceğimiz dönüştürücü tavsiyesi çok iyi olur.
biraz ust model teyplerde bluetooth ile A2DP baglantisi yaparak telefondan muzik calabilme ozelligi mevcut. donusturucu vs. ile hic ugrasma derim.
Ani hem özelden hem burdan yetişmişsin Hızır gibi eyvallah :)özelden sordum ama burdan devam edelim istersen benzer durumda olan arkadaşlar varsa benim gibi faydalanır , tecrübelerinden feyz alırız :) dandik double din olanları kastettim aslında . Özelden sorduğum double din yada benzer muadili önerisi alırım veya özelden söylediğin gibi ısrarlı şekilde boşver dersen kafamdan sileceğim . Şimdiden teşekkürler
ses kalitesi ile Double DIN olmasi arasinda bir baglanti yok.
biraz ust model teyplerde bluetooth ile A2DP baglantisi yaparak telefondan muzik calabilme ozelligi mevcut. donusturucu vs. ile hic ugrasma derim.
Uzmanlik alanim degil fakat double din cancincon sansinson marka diye tabir ettigimiz cihazlarda bir alipne teyp kadar guclu cikis bulunmuyo. Ne kdr desteklyen bir ana unite varsa ses cikis kalitesi o kadar degisir kisacasi. O zaman kasetcalarli bir teybe baglanti yapsin,arayada kaset calardan aux girsin :D kisacasi var baglanti diyim kactim ben. :D
O zaman kasetcalarli bir teybe baglanti yapsin,arayada kaset calardan aux girsin :D kisacasi var baglanti diyim kactim ben. :D
nasipten otesi yok bu yalan dunyada diyim, ne diyim :)
Ani hem özelden hem burdan yetişmişsin Hızır gibi eyvallah :)özelden sordum ama burdan devam edelim istersen benzer durumda olan arkadaşlar varsa benim gibi faydalanır , tecrübelerinden feyz alırız :) dandik double din olanları kastettim aslında . Özelden sorduğum double din yada benzer muadili önerisi alırım veya özelden söylediğin gibi ısrarlı şekilde boşver dersen kafamdan sileceğim . Şimdiden teşekkürler
estagfurullah :)
dandik Double DIN'e hic girme. adi ustunde dandik. tabi bunlari ses kalitesi amacli yaziyorum. Panda'nin teyp yeri tam ortada & tepede, goruntu benim icin cok onemli diyosan bisey diyemem.
aletler cok pahali, duzgun bisey yapmak ve uzun sure kullanmak istiyosan Double DIN gibi secimlerde cok dikkatli olmak lazim.
E46, arkadas izmir'li, belki birbirinize yardim edebilirsiniz...
@46 nicki arkadaşımın konusunu okudum ve ondan Sonra size mesaj atma ihtiyacı duydum arkadaşa resmen deva olmuşsunuz MSpec esnaflığınıda ayrıca kınıyorum . Buraya yazacağımı özelden attık yanlışlıkla ama buralarda yazayım.
Doubledin biraz heves işi.Tekrar düşününce birkaç ay sonra yüzüne bakılmayacak,birçok araçta olduğu gibi... Tabiki görsel ve kaliteli bir sistemin doldurduğu o konsol görüntüsü bence çok güzel fakat amaçsız yönelik karar veriyorum şuan. Navigasyom kamera tv yayını kullanmayacağım , klip ve dizi izlemek için(oda arada bir) gereksiz geldi bian düşünce .... 2000 tl ye güzel bir ana ünite ve compenant takımı ve mini bir subwoofer alındıktan sonra amfi düşündüm phantom abimizin yönlendirmesi ile . Üzerine 3000 daha çıkarsak maksimum olarak . Mevcut sistemi değiştirmeden kalite anlamında nasıl geliştirmeler yapılabilir ?
E46 nickli arkadaşa ulaşacağım .
Phantom murat abi sana marka model önerdi mi bilmiyorum ama double dine vereceğin parayı hoparlör bileşenlerine aktarırsan daha çok faydasını görürsün bence. Çünkü o double teypler 1000-1200 civarı birşeydi. Hal böyle olunca bütçenin yarısını sadece görüntü olsun diye teybe yatırırsan sistemin kalitesinden memnun olmazsın ileride. Yerinde olsam önce sistemi single teyp ile kurup ileride yurt dışından vs uyguna getirip üst seri alpine vb double teyp ile sistemi bitirirdim.
Orta sınıf bir alpine teyp 400-500
hertz-focal vb comp. 750-1000 arası
4 kanallı bir amfi + subw 750 olsa
rakamları abartmış olabilirim fiyatlar ne durumda bilmiyorum. Murat abi reçete yazdıysa dediklerimin hepsini okumamış farzet :) Kendisinden 2 sene evvel comp-amfi aldım 2 senedir canını alıyorum içip içip mahallede son ses gezdiğim oluyor canavar gibiler..
Tayfun-E30
25-11-2017, 20:23
double lazımmı bilmem ama 3 anfi çıkışı olan bir teyp al, kesinlikle pioneer alpine vs olsun. navitech,avgo vs alma..
ne tarz müzik dinliyorsun? ona göre marka seçebilirsin.. iyi kablolama önemli ayrıca..
Kendi deneme yanılma yolu ile dizdiğimiz sistemden örnek vermek istiyorum. Genelde cengiz kurtoğlu ağırlıklı dinliyor.
1 adet eski seri pioneer 9600-9700
4 adet 6975s pioneer
1 çift tss20
eski seri pioneer bas kağıt olanlardan.
1 adet 1500 -1800 watt anfi.
Çoğu kişiye göre eski sistem denebilir ama dinlenilen müziğin tadını veriyor :D
double dine vereceğin parayı hoparlör bileşenlerine aktarırsan daha çok faydasını görürsün bence.
cok dogru bir oneri. zaten iyi driver cok pahali, parani oraya harca.
Murat abi reçete yazdıysa dediklerimin hepsini okumamış farzet :) Kendisinden 2 sene evvel comp-amfi aldım 2 senedir canını alıyorum içip içip mahallede son ses gezdiğim oluyor canavar gibiler..
gule gule dinle cal :icon_tup: <nazar degmesin> .
double lazımmı bilmem ama 3 anfi çıkışı olan bir teyp al, kesinlikle pioneer alpine vs olsun.
3 pre-out cikis (L/R/subw) cok onemli, bazi ucuz modellerde koymamaya basladilar. ucuzlasin diye berbat kesintiler yapiliyor bazen :Deli: .
Arkadaşlar öneriler için teşekkür ediyorum . Önce sağlam bi reçete yapabilirmiyiz birlikte ? phantom Murat abi ?
Ana ünite ? 1000 tl desek
Compenant. ? Focal ps165 2.el mesela ?
Alpine sw 815 2.el ?
2 yada 3 yollu olması yada aktif pasif olması ne gibi artılar sağlar ?
Bi arkadaş sormuş genelde pop dinliyorum ama slowda dinlediğim oluyor genellikle...
Arkadaşlar öneriler için teşekkür ediyorum . Önce sağlam bi reçete yapabilirmiyiz birlikte ? phantom Murat abi ?
Ana ünite ? 1000 tl desek
Compenant. ? Focal ps165 2.el mesela ?
Alpine sw 815 2.el ?
dediklerin olabilir. sadece SWE-815 konusunda bir bilgim yok. Focal PS165FX tweeter tilted mount parcasi kite dahil galiba. ona dikkat et;
https://www.focal.com/sites/www.focal.fr/files/shared/catalog/produit/visuel/car-audio-solutions-et-kits-car-audio-performance-expert-tweeters-tweeter-tnp-3.jpg
2 yada 3 yollu olması yada aktif pasif olması ne gibi artılar sağlar ?
2-way component + subwoofer ile sistem 3-way olur. aktif olayina baslangic olarak girme. hikayesi uzun.
Eyvallah abi ona dikkat ederim . Önce ana ünite işini çözmek istiyorum
Alpine 177bt
alpine cde-183bt
Bu iki ürün için yorum bekliyorum
eğer isterseniz 1-2 haftaya aşağıdaki ful aktif 3 yol sistemim satılık olacak:
1) teyp JVC 3 yol aktif KD-X340BTS (2016 faturalı)
2) Componentler Helix E62C (2016 Helix dist Berk Hifi faturalı)
3) tweeterlar için aktif 70rms verecek, sub için 4ohmda 250, 2ohmda 365rms verecek DLS RA30
4) Midlere 130rms (4ohm) yada 200rms (2ohm) verecek DLS RA20
DLS'ler ilk el kullanıcıdan Almanya'dan hususi alınmıştır,tamirsiz,Made in Sweden serisi (Taiwan değil) ve dediğim gibi ilk eldir.
DLS RA20'nın sıfırı 520 euro ( 600tl)
DLS RA30'un sıfırı 580 euro (800tl)
Teybin Sıfırı Amerikada 90usd (Tr'de eski model kardeşi bile 450tl) (300tl)
Helix E62Clerin sıfırı 1100tl (600tl)
hepsini beraber 2000tlye bırakım
subwooferımın sıfırı 1400-1500tl o sebeble tuzlu olur diye sunmadım ama ilgilinilir ise 2017 faturalı JL 10TW3-D4 muhtemelen yeryüzündeki en az yer kaplayan ciddi anlamda çapına göre aşağıları okuyan,tonlu ,seri ve şiddetli bir sub ztn bir sürü ödül almış.
sub : ayrı alınır ise 650tl, takımla beraber olursa birşey yapmaya çalışırım.
bu rakamların altına kuruş olmaz, başka ilgilenende olursa PMden yazabilir, şirket aracı değişiyor tüm malzemeler sökülecek.
Yarbay pm bakarsan sevinirim
Yarbay mesaj kutun dolu mesajım gitmiyor temizlersen mesaj atacağım iyi günler
Yarbay mesaj kutun dolu mesajım gitmiyor temizlersen mesaj atacağım iyi günler ��
Saolasin kardesim, simdi sildim senden ricam tekrar atabilirmisin, iyi aksamlar
Güzel fırsat oldu bence değerlendirmelisin :)
Güzel fırsat oldu bence değerlendirmelisin :)
Yarbay abi ile konuşuyoruz şimdi bencede güzel oldu :)
@ Yarbay
sistem tam nokta atışı. Bu rakamlara aktif sistem hayaldi gercek oldu
E46, arkadas izmir'li, belki birbirinize yardim edebilirsiniz...
selam Murat abi . Rebel ile mesajlastik. Su izmirde adam akıllı bi momtajci bulsam altin bulmuş gibi sevinecem o derece yani :D
mesela senin DEH-80PRS active setup'a izin veriyor, ama aleti kuracak adam bulamazsin. hobi olarak ogren, tum kablolarin zaten cekili.
JVC KD-X340BTS ozelliklerini bilmiyorum ama 3-way active denmis. alete sadece TA yaptirsaniz bile cok memnun kalirsiniz.
yarbay'in aletler gayet guzel (mal ceviz :hihih: ).
eger musait olursaniz, size uyarsa beraber yapin biseyler. baska bir alternatif goremiyorum.
Su izmirde adam akıllı bi momtajci bulsam altin bulmuş gibi sevinecem
bosver arama
bu olay TR'de vefat etmis, zorlamanin alemi yok
ayni seyleri 100 kere konustuk
kitap getirt, oku kendini gelistir
mis gibi hobi, baska seylere de faydasi dokunur
kendin yap; zor olur ama hayal edemeyecegin seviyelere gelirsin
gundemdeki zirvaliklar yerine bununla ugrasirsin
:icon_tup:
Youtube dan izleyeceğiniz öğretici videolar ile dükkanlardan daha iyi montajlayabilirsiniz emin olun :)
Elinizin yatkın olmama gibi durumu zaten yok her türlü kendiniz halledersiniz :)
bosver arama
bu olay TR'de vefat etmis, zorlamanin alemi yok
ayni seyleri 100 kere konustuk
kitap getirt, oku kendini gelistir
mis gibi hobi, baska seylere de faydasi dokunur
kendin yap; zor olur ama hayal edemeyecegin seviyelere gelirsin
gundemdeki zirvaliklar yerine bununla ugrasirsin
:icon_tup:
Aynen abi haklısın kitap getirtip okumak çok kafama yattı. Bu konuyu senle istişare edip başlamam lazım
Zaten kafamda vardı herkes destek vermiş araştırmayı sevıyorum elimdende gelir montaj işleri... Şuan için teknik bilgim yeterli olmasada... araştırarak o açığı kapatacağıma inanıyorum . Timur abi(yarbay)nin malzemeleri bir aksilik olmaz ise ben alıyorum . Kablo konusunu araştırıyorum şuan .
2ga mı 4ga mı yeterli olur ?
Kaynak kablosu kullananlar var. Ne kadar doğru sizce ?
Dls ra20 ve 30 için sormaktayım .
Helix ler için ne kullanmalıyım ?
Timur abiyle çok detaylı konuşmadık bu konuyu. Hazır aklımdayken bunuda buradan sorayım .
Son olarak amfileri koltuk altına,tweeterları a sütununa koymayı planlıyorum .
Hayırlı olsun Rebel çok doğru bir tercih yapmışsın. Güzel günlerde dinle. Kablo olarak bu sisteme iyi bişeyler yakışır artık. kaynak kablosu iyi olmaz. Yarbay sana o konuda yardimci olacaktır.
amfi koltuk altina twitter A sütünuna guzel olur. twitterlari kendi yüzüne bakacak şekilde (on-axis) montajlaman ses kalitesi acisindan fayda sağlayacaktır.
Bu arada subwoofer işini naptin bilmiyorum ama Yarbay JL 10TW3-D4 için takimla alinirsa bişeyler yaparım demiş mantıklı görünüyor
Konu açmadım.yardımcı olursanız sevinirim.Corsa için 16cm mid takımı bakıyorum kafam cok karıştı.gümbür gümbür müzik dinlemem slow pop ağırlıklı temiz kaliteli ses alabilceğim mid takımı önerileriniz nelerdir? Clarion NX302E double var üzerinde şuanda.
Konu açmadım.yardımcı olursanız sevinirim.Corsa için 16cm mid takımı bakıyorum kafam cok karıştı.gümbür gümbür müzik dinlemem slow pop ağırlıklı temiz kaliteli ses alabilceğim mid takımı önerileriniz nelerdir? Clarion NX302E double var üzerinde şuanda.
Bütçe nedir ?
Bütçe nedir ?
kullandığım araç.Allah ne gösterir bilmemde satmayıda düşünmüyorum.500tl ye kadar kafamdaki:)
kullandığım araç.Allah ne gösterir bilmemde satmayıda düşünmüyorum.500tl ye kadar kafamdaki:)
O paralara ikinci el temiz bir focal ps 165 bulunur gibi. Beslemek için hali hazırda amfi var mı ?
En son kapılara yalıtımda yapmanı tavsiye ederim.
O paralara ikinci el temiz bir focal ps 165 bulunur gibi. Beslemek için hali hazırda amfi var mı ?
En son kapılara yalıtımda yapmanı tavsiye ederim.
Cadence xa var amfi. infinity 6030 ve 6500 cx hakkında bilginiz varmı?