PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelik fren hortumu ?

gesvages
25-11-2017, 20:38
Merhaba arkadaşlar, vw için çelik fren hortumunu nerden bulabilirim ?

997TT
25-11-2017, 21:12
Sanayıde modıfıye dukkanlarına bakın.

barisy
25-11-2017, 21:53
Merhaba arkadaşlar, vw için çelik fren hortumunu nerden bulabilirim ?

Geçen hafta cuma günü goodridge internet sitesinden sipariş ettim. Dün elime ulaştı. Gümrüğe takılmadı ama referans değil tabii, ben de şaşırdım takılmamasına. Gümrük açıp kontrol etmiş ürünü.

Yigit-Y
25-11-2017, 21:55
Geçen hafta cuma günü goodridge internet sitesinden sipariş ettim. Dün elime ulaştı. Gümrüğe takılmadı ama referans değil tabii, ben de şaşırdım takılmamasına. Gümrük açıp kontrol etmiş ürünü.

Anlamamıştır tuvalet musluk hortumu zannetmiştir :)

0M42
26-11-2017, 08:46
Yapan yerler var eski hortumunu götürürsen aynısının çelik örgülü olanını yapıp sana verir.Ümraniyede tavsiye edebileceğim bir yer var.

-ER-
26-11-2017, 09:14
Maslak A.O.S.S de

TEKNİK İŞ RAKORCU BAYRAM (https://www.google.com/maps/place/Teknik+%C4%B0%C5%9F+Ticaret/@41.1181448,29.0190664,19z/data=!4m5!3m4!1s0x14cab5bc30a12479:0x812905be0bd63 e04!8m2!3d41.1181448!4d29.0190664)

Tam olarak bu yerde RAKORCU BAYRAM var elinizde numune ile giderseniz istediğiniz ölçüde ve giriş ağazıyla yapıp verecektir.

Cem.B
26-11-2017, 12:21
Maslak A.O.S.S de

TEKNİK İŞ RAKORCU BAYRAM (https://www.google.com/maps/place/Teknik+%C4%B0%C5%9F+Ticaret/@41.1181448,29.0190664,19z/data=!4m5!3m4!1s0x14cab5bc30a12479:0x812905be0bd63 e04!8m2!3d41.1181448!4d29.0190664)

Tam olarak bu yerde RAKORCU BAYRAM var elinizde numune ile giderseniz istediğiniz ölçüde ve giriş ağazıyla yapıp verecektir.

Ama goodrich den pahalı :)

-ER-
26-11-2017, 20:29
hahahaha şuan ki kurlada mı benimkileri sağolsun ***** servisteki ;) sami usta mındar etmişti sonra ucuna yeni giriş çaktırmıştım. O sıra öğrendim komple de yapıyormuş :)

rallyesport
26-11-2017, 22:36
Basınç ve doğrudan yol emniyetine etkisi olduğundan mühendislik ürünü Goodridge, Stoptech gibi markalardan şaşmamak gerekli bence. Goodridge üretim tesisisinde yüksek basınç testine tabi tuttukları hortumları bizzat gördüğümde, fiyatını sonuna kadar hakkettiğine kanaat getirmiştim.

silent furious
27-11-2017, 21:48
Benimde merak ettiğim ve tereddütte kaldığım bir konu . Bu konu da rekorcu Bayramdan hortum satın alıp tecrübe eden arkadaşlar memnunmudur ?

-ER-
27-11-2017, 23:20
Benimde merak ettiğim ve tereddütte kaldığım bir konu . Bu konu da rekorcu Bayramdan hortum satın alıp tecrübe eden arkadaşlar memnunmudur ?

Sanayide yapma olan çoğunu o yapıyormuş etap araçlarına ve offroad araçlarına da o yapıormuş. şimdiye kadar patlama şikayeti gelmemiş sadece kopartarak yenilerini yaptırmışlar demesi,

Komple yaptıran bir kaç arkadaşımda oldu, bir sıkıntı yaşamadılar.

Kalitesiz malduğunu sanmıyorum hatta muazzam fark olacağınıda sanmıyorum ama tabi basınç testi yapmadan kesin birey söylenemez.
İçi plastık dışı çelik örgü hortum sonuçta Markalarda bu adamın yaptığıda numune ile gidildiğinde her şeyi yapıyor.

I-HANN
27-11-2017, 23:54
goodridge de dışı paslanmaz . sanayıdekılerın pas yaptığı ıçın dışına seffaf hortum gecırılır, sanayide yaptırdıgında rakorlar sabittir ve yerli üretimdir. goodrige de oynarbaslıklıdır ve kalitelidir. sanayıde yaptırıp ben sorun yasadım dıyene bende rastlamadım.

gesvages
28-11-2017, 18:26
Tek yol internet galiba, burdan alabileceğimiz bir yer yok sanırım ?

-ER-
28-11-2017, 19:30
Tabiki Belirli bi kalitede ürün üreten firmadan almak varken zaten çokta ucuza gelmiyor :D yaptırması ben aldım 1 takım HELL 1 takım da Goodridge var.

VW aracınız için bende daha kolay bulursunuz. maslak sanayide yine EBC nin bayisi olan bir dükkan var elinde çelik fren hortumları mevcut VAG grubu sürümü daha çok olduğundan daha kolay bulacağınıza eminim.

MBuğra
28-11-2017, 21:34
Uzun zamandir foruma yazmak aklimdaydi, imkan bulamadim.

2 ay once TR'ye geldigimde arabanin fren hortumlarini degistirmek, degstirmisken de celik yaptirmak istedim.

Sanayi de nelerle sahit oldum, kimlerle ugrastim bilemezsiniz. Bak bu arabada ailemi tasiyacagim, yapacagin hortuma guveniyormusun dedigimde, "agbi patlarsa bi tanesi patlar, diger 3uyle durursun diyen mi" , bi onceki kasanin on fren hortumunu sirf boyu tutuyo diye bana satmak isteyen parcacisi mi daha neler neler. Hortumlari sokmusum, araba da liftte, el elde bas basta.

Godless Commie abinin sevdigim bir huyu var, neyi nereden aldiysa/yaptirdiysa foruma yaziyor. Arabasina boyle deger veren insanin da yanlis kisileri onerecegini dusunmem. Forumda celik fren isini arastiriken kendisinin mesajina denk geldim. Bahcesehirden kalkip ta Bostanciya gectim ve Tokman Ticaret'te ki Cafer usta efsane sekilde 4 tane hortum yapti. Ben kendisini oneririm.

Hatta dukkanin adini internette aratip, telefonla hani adresi filan degismis mi aramak istedim. Sonucta taa karsiya gecicem, el bos donmek istemedim. Tokman boru ve hortum uzerine koskoca sirket cikti. Telefondaki bayan kimin referansiyla aradigimi, siparisin buyuklugunu sordu :D Valla dedim referans forum sitesi, ben de sadece 4 adet hortum yaptiracak bireysel musteriyim :)

Daha sonra konunun forum linkini filan mail olarak attim. Direk sirket sahibi mailime dondu. Bostanci sanayi de ki yerleri tamirat ve depolama amaciyla kullaniyorlarmis. Ama en azindan Cafer ustanin hakkini vermek lazim, isciligi kendisi gibi cok iyi bir adam. :)

mikelazi
29-11-2017, 10:31
aklımızda bulunsun

gesvages
29-11-2017, 14:15
Ebc marka olarak buldum arkadaşlar. Dört tekerlekteki diskleri, fren hortumlarını ve balataları Ebc olarak değiştirip Motul hidrolik kullanarak fren işini aradan çıkarmayı düşünüyorum. Balatalarda da Yellow stuf düşünüyorum.

umrdmr
04-01-2018, 15:08
Bu adamların sitesi çok güven veriyor gerçekten: Hydraulic Hoses – TOKMAN RAKOR SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (http://www.tokman.com/en/products/hydraulic-hoses/)

Fakat Goodridge ile aynı fiyat olduktan sonra, ki daha pahalı olduktan sonra tercih etmek için bir sebep yok. Daha önce yaptıran biri tam bir fiyat bilgisi paylaşabilir mi ?

coolvtec
04-01-2018, 15:21
Çelik fren hortumlarına dikakt edin. Kaliteli bile olsalar, lastik olanlar kadar esnemediği için çelik kısmı zamanla kırılabiliyor, bu da lastiği delebilir. Lastik delinirse de ... bum.
Biz şans eseri benim turbo vtengteki fren hortumlarının bir tanesinin ki sol ön oluyor, kırıldığını son anda fark ettik ve onardık. Allah korudu çok yüksek hızlara çıkıyorduk.

psychologist
24-07-2018, 23:25
Öğrenmek maksatlı soruyorum. Hissedilir bir şekilde fren pedalı hassasiyetini keskinliğini çelik fren hortumları arttırıyor mu?

alphamzagil
25-07-2018, 20:18
Basınç ve doğrudan yol emniyetine etkisi olduğundan mühendislik ürünü Goodridge, Stoptech gibi markalardan şaşmamak gerekli bence. Goodridge üretim tesisisinde yüksek basınç testine tabi tuttukları hortumları bizzat gördüğümde, fiyatını sonuna kadar hakkettiğine kanaat getirmiştim.

Kendi tecrübemi aktarayım. Goodridge'den 335xi için çelik hortum sipariş ettim. 2-3 hafta sonra elime geçti. Takarken usta dedi ki, abi bunlar orjinalden biraz uzun kalıyor. Ben de dedim ki tak bişi olmaz.

Birkaç ay sonra arabayı çalıştırdım. Çalıştırırken frene bastığımda pedal böyle boş geldi ayağımın altında. Bir daha bastım, gerçekten boş. Dışarıdan da ses geliyor. Kapıyı açtım, bastım frene, fışşş diye bir ses. Meğer ben bastıkça fren hidroliği yere fışkırıyor. O uzun olan hortum zamanla sürtme yaparak aşınmış ve patlamış. Yolda giderken olsaydı felaket olacaktı. Goodridge'e resimlerle mail attım, 2-3 kere yazdım, cevap bile vermediler. Sonra rekorcuda çelik hortum yaptırdım, o gün bugündür sıkıntı yaşamadım.

CagkaN
26-07-2018, 10:22
Avrupa yakasından tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?

ahmet3425
26-07-2018, 11:08
goodrıdge bende daha once kullandım ve hic bir sorun yasamadım. sanayide yaptırma işler fren konusunda bana cok guven vermiyor.

onurc
26-07-2018, 12:49
Çelik fren hortumlarına dikakt edin. Kaliteli bile olsalar, lastik olanlar kadar esnemediği için çelik kısmı zamanla kırılabiliyor, bu da lastiği delebilir. Lastik delinirse de ... bum.
Biz şans eseri benim turbo vtengteki fren hortumlarının bir tanesinin ki sol ön oluyor, kırıldığını son anda fark ettik ve onardık. Allah korudu çok yüksek hızlara çıkıyorduk.

Benım de aklımdaki hep buydu, hiç cesaret edemedim.satın almaya / custom yaptırmaya.
Bana gore onunla uğraşana kadar büyük disk+kaliper girilmeli.

Daha saglıklı olacaktır.

onursumer
26-07-2018, 16:05
ben coopere Goodridge aldım , yerine tam oldu ne uzun ne kısa

onun dışında pist yüksek performanslı kullanımda fren hidroliği değişiminden sonra hissedilir fark oluyor