PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amfi neden çok ısınır?



Pcp1rates
03-12-2017, 16:14
Ses tesisatını eve kurdum. 12v30a adaptör ile besliyorum. Yüksek seste müzik dinlemeye başlayınca amfi çok ısınıyor. Elimi 3 sn tutamıyorum. Bass bağlı değilken ısınma yok ama bass bağlı olunca cayır cayır yanıyor. Herhangi bir kapanma vs olmuyor ama çok ısınması normal değil bence. Sorun neden kaynaklı çözüm yolu nedir?

Roadstar RDA 5040 4 Kanallı 1800 amfi
Sony XS-NW1200 1.800W 30 cm Subwoofer (amfiye köprü olarak bağlı)
2 adet PIONEER TS-6965 400 WATT oval hoparlör

immortalboss
03-12-2017, 17:20
Kısa devre varsa ısınabilir.Amfinin besleme voltajı kaç volt.14.4 volt civarında çalışması gereken amfiye düşük voltaj geldiğinde de ısınma yapabilir mi bilmiyorum.Ancak kısa devre vs. var mı diye kontrol edin.Bir de amfi biraz ısınabilir.Ancak eliniz değmeyecek kadar ısınması normal değil.

0M42
03-12-2017, 17:43
Amfinizin çıkış omajı ile hoparlörlerinizin omajı dengelimi?

Pcp1rates
03-12-2017, 17:46
Omaj değerlerinin dengede olup olmadığını nasıl anlayabilirim? amfi ayarlarını %70'ten fazla açmıyorum. Kısa devre yok. 12 volt 30 amperlik adaptör kullanıyorum.

onur_S
03-12-2017, 18:29
Omaj değerlerinin dengede olup olmadığını nasıl anlayabilirim? amfi ayarlarını %70'ten fazla açmıyorum. Kısa devre yok. 12 volt 30 amperlik adaptör kullanıyorum.
Sok bak miknatisinda yazar.
Eger subwooferin 2 Ohm sa bunu 4 kanal bi amplide kopruleyip kullanirsan isinacaktir. Cift bobin 4 ohm modelse bunlari paralel baglayip koprulersen 2 ohm kullanmis olursun, ayni sub in 2+2 olanini alip seri baglayacaksin. Cogu 4 kanal amplifier kopruleme modunda 4ohm destekler. Eger hic bi yerde sorun yoksa amplifier degisebilirsin. Bende evde 12v psu ile kullandim sikinti olmaz sadece daha dusuk watt degerleri alirsin. Araclar genelde 13.8-14.4 voltaj degerine ulasirlar (calisirken), sen 12v ile kullaniyorsun ondan. Ayrica gain ayarini yuzde 70 acmani onermem, o sadece giris voltajini dengelemek icindir, az bi pay ustune cikabilirsin, yuzde 70 fazla. Isinsin sikinti yok kesmedigi surece ayrica bosver elini degme gitsin :)

Tayfun-E30
03-12-2017, 19:50
Kablolama, birde trafofan olabilir arabanin akusunu sok, akuye bagla ogle dene, isinirsa her sey olabilir icersi soguk lehim dolu.. 12v olmasi problem degil amperiyle ilgili olabilir..

Pcp1rates
03-12-2017, 21:09
cevaplarınız için teşekkürler

kelalper
20-03-2018, 15:59
kullandığın adaptör ile amfinin arasındaki kablo çok uzunsa ve kablo kesitin ince ise amfinin ısınması normal. Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer. Amfiler için önemli olan şey çalışma voltajıdır.

EREN34
20-03-2018, 16:40
kullandığın adaptör ile amfinin arasındaki kablo çok uzunsa ve kablo kesitin ince ise amfinin ısınması normal. Mesafe uzadıkça ve kablo kesiti inceldikçe voltaj düşer. Amfiler için önemli olan şey çalışma voltajıdır.

Alper abinin dediği önemli bir nokta. Bire-bir tecrübe ettim.

Amfinin kılavuzunda kullanılması gereken kablo kesiti mutlaka yazar. Ben de zamanında "Tesisatçı"nın kafasına göre tayin ettiği kablo yüzünden ısı problemi yaşıyordum. Kılavuza göre uygun kesiti (tesisatçının çektiğinden daha kalın) kullanmaya başlayınca hayat normale döndü

turboman
20-03-2018, 19:24
Konu eski ama bahsi geçen anfi roadstar çok dandik bir anfi olduğu için ısınması normal
Diğer yazılanlarda doğru ama kablo kalınlığı vs. Anfinin dandikliği de büyük bir etken