Orijinalini görmek için tıklayınız : F21 Akıl almaz direksiyon problemi?
Selamlar herkese,
2012 Bmw 1.16i 136 hp olan aracımızda inanılmaz bir direksiyon sorunu var 1 aydır İzmir'de ziyaret etmediğimiz usta kalmadı desem yeridir. Bir yazmak istedim yaşayan var mıdır, akıl verebilecek yol gösterebilecek? Araç 85-90 km/h hızın üzerine olduğu vakitte fazla sert hareket etmeden şerit değiştirme gibi manevralardan sonra direksiyonu toplarken geri gelme anında direksiyonda anlık kasılmalar oluyor sanki direksiyon pompası güç kesiyor gibi(kesmiyor dediler). Direksiyon geri toparlanırken 12 lik somuna 13 lük lokma takmış gibi takıla takıla geliyor. Nedir? Nedendir? Yaşayan, bilen, akıl yürütebilen herkesten cevap bekliyorum :confused:
ercan26esk
07-12-2017, 21:41
direksiyon sistemi basit bir sistemdir bir pompa bağlantı hortumları geri dönüş hatları direksiyon kutusu ve yağ haznesi dir. en azından kendi aracımda bunlar var BMW extra da ne kullanmıştır bilemiyorum. Öncelikle 1 ay lık zaman içinde fiziksel bir müdahale yapıldı mı sisteme orası burası söküldü mü sistemde yağ eksiltme var mı ? pompa sesi geliyor mu ? şahsi fikrim pompadan diye düşünüyorum kesmiyor diyenler neye göre kesmiyor dediler ? yakın zaman herşey normal sadece sesli çalışan kendi aracımdaki pompayı değiştirdim herşey normale döndü ...
Herhangi bir ses yok hatta kasılma anında dahi ses yok tümevi elektrikli bi sistem var diye biliyorum araçta herhangi bir sök tak geçmedi aracın başından. Güç kesmiyor diyen ustalarda tecrübeye çıkıp geldiler farklı birşey var ama söküp dağıtmadan bilemem büyük ihtimalle kramayer gibi tepkiler geldi. Güvenemedik haliyle tecrübe etmiş bir kaç kişiden işitmeden direksiyon kutusunun heybeye sökülmesine gönlüm el vermedi.
direksiyon sistemi basit bir sistemdir bir pompa bağlantı hortumları geri dönüş hatları direksiyon kutusu ve yağ haznesi dir. en azından kendi aracımda bunlar var BMW extra da ne kullanmıştır bilemiyorum. Öncelikle 1 ay lık zaman içinde fiziksel bir müdahale yapıldı mı sisteme orası burası söküldü mü sistemde yağ eksiltme var mı ? pompa sesi geliyor mu ? şahsi fikrim pompadan diye düşünüyorum kesmiyor diyenler neye göre kesmiyor dediler ? yakın zaman herşey normal sadece sesli çalışan kendi aracımdaki pompayı değiştirdim herşey normale döndü ...
Sistem elektrikli. Hidrolik sistem yok.
Karadüzen şahindeki gibi bir kutu, direksiyon mafsal üstünde bir elektrikli ünite. Hepsi bu.
Konuyu açan arkadaş, hoşgeldin :)
Özgür Güneş
07-12-2017, 21:58
Aracinizin jant capini yakin zamanda degistirdiniz mi? Ayni sorunu jant degistiren arkadaslarimda fark ettim, kendileri fark etmese de
Aracın üzerinde fabrikanın taktığı saç jant var (205/55r16). Alt takıma ait hiçbir parçada en ufak sorun dahi olmadığını söylüyorlar.
Jantları büyüttüyseniz mutlaka uyumsuz ölçüden bir yer bir yere sürtüyor.
Araç 55.xxx kilometrede ve bu güne değin hiç bir uygulama yapılmadı
Bildiğim kadarıyla sistem elektrikli ve elektronik olarak sertlik ayarlarını beyin yapıyor bu nedenle yazılımsal bir sorunda aranabilir. Yetkili serviste güncelleme vs. yapıldı mı?
wolkanku
08-12-2017, 09:25
selamlar,
159'umu satıp araç aradığım dönemlerde bmw 1 serilerine de çok baktım.
Borusanda çalışan arkadaşımın söylediği şeyi buraya da yazmış olayım;
belli bir yıl aralığındaki bmw f20'lerde ( yanlış hatırlamıyorsam 2013 3. ay üretimlerine kadar olanlar) , direksiyon kutusu kronik problem.
Sıfırı 13-14 bin tl. Çıkması 4 bin tl. Bozulmayanı yok.
demişti.
Hatta kendisi gidip benim için bir bmw 118 bakmıştı , araç düzgündü ama direksiyon kutusunda ufak titremeler hissettiği için hiç girme buna diyip uzak tutmuştu.
oradan sonra audi a5'e döndüm.
inşallah sorun bu değildir demek isterim, geçmiş olsun.
Yazılım güncellemesi yapıldı yaklaşık 1 hafta oldu. Ben kendim vw kullanıyorum mekatronik arızası yaşadığımda iyi niyet garantisinden mekatroniğim değişmişti (parça %100 işçilik %70 300 lira civarı bir ödeme yaptım) acaba Borusan da bu şekilde bir yol izler mi mail atmalı mıyım? Arıza da sürekli göstermiyor kendini 5 usta ile tecrübeye çıktıysak 2 sinde yaptı 3 ünde yapmadı. Genellikle yokuş aşağı giderken yaşıyoruz bu aksaklığı.
selamlar,
159'umu satıp araç aradığım dönemlerde bmw 1 serilerine de çok baktım.
Borusanda çalışan arkadaşımın söylediği şeyi buraya da yazmış olayım;
belli bir yıl aralığındaki bmw f20'lerde ( yanlış hatırlamıyorsam 2013 3. ay üretimlerine kadar olanlar) , direksiyon kutusu kronik problem.
Sıfırı 13-14 bin tl. Çıkması 4 bin tl. Bozulmayanı yok.
demişti.
Hatta kendisi gidip benim için bir bmw 118 bakmıştı , araç düzgündü ama direksiyon kutusunda ufak titremeler hissettiği için hiç girme buna diyip uzak tutmuştu.
oradan sonra audi a5'e döndüm.
inşallah sorun bu değildir demek isterim, geçmiş olsun.
Teşekkür ederim, tercihiniz mantıklı olmuş, aracı fazlasıyla yetersiz buluyorum.
mikelazi
08-12-2017, 12:47
anlık tepkilerde,kısa süreli sertlik 2011-2012 kia ve hyundaidede oluyor.
serviste yazılım güncellemesi ile sorun çözülüyor.
Hangende Lenkung | BMW 1er / 2er Forum & Community (https://www.1erforum.de/threads/haengende-lenkung.96115/)
Sanırım burada gerekli bilgiler var fakat Almanca bilmediğim için bilgiye de ulaşamıyorum. Anlayabilen biri göz üstü incelerse çok mutlu olurum.