PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yabancıdan araç alımı acil bilgi

onur_si
12-12-2017, 14:55
arkadaşlar merhaba.
34 mp xx plakalı araç almayı düşünüyorum
aracın ilk sahibi pakistanlı temmuz ayında 0 olarak honda marmaradan almış aracı faturası vs var
araç honda rs
noterde bana satış yapmasında bir sıkıntı olur mu plaka değişcek m plaka olduğundan sonradan başım ağrırmı bilenler yazarsa sevinirim
teşekkürler

onursumer
12-12-2017, 15:00
yabancıdan yabancıya olarak mı alıyorsunuz ?

aslan
12-12-2017, 15:00
Alamazsın .

onur_si
12-12-2017, 15:03
aracın ilk sahibi türkiyede ikamet eden yabancı. aracı indirimsiz normal satış fiyatından almış. ( türkiyeden bayiden 0 olarak)
noterde bana satmasında sıkıntı var mı ?

onursumer
12-12-2017, 15:04
aracın ilk sahibi türkiyede ikamet eden yabancı. aracı indirimsiz normal satış fiyatından almış. ( türkiyeden bayiden 0 olarak)
noterde bana satmasında sıkıntı var mı ?

eğer normal indirimsiz olarak alındıysa normal satışı yapılıcaktır tüm fatura belgeleri vs talep ederseniz sorun yaşamazsınız sanırım genede vergi dairesine sorgulatın

onur_si
12-12-2017, 15:10
benim sigortacıya da sorayım

mr.korhan
12-12-2017, 15:31
eğer sizin yabancı kimlik olarak bir durumunuz yok ise, yani yabancı uyruklu olarak türkiyede bir işyerinde çalışıyor, bir okulda okuyor , yada eş durumundan oturma iznine sahipseniz alabilirsiniz, haricinde o plakalı aracı satın alamazsınız.

AliGizda
12-12-2017, 15:43
Aynı plakayla satın alamazsın, plaka değişikliği olur satın alırsın.
Arkadaş belirtmiş araç indirimsiz normal satış fiyatından alınmış diye, burda satışa engel bir durum yok.
Babam 2 ay olmadı 34 Mx XXX plakalı bir araç aldı, plakası değişti şu an kullanıyor.

onur_si
12-12-2017, 16:26
birkac yere sordum zaten plaka degisecegi icin sorun olmaz dediler. sikintili bir durum olsa noter satis yapmaz sanirim.

denizhandinc
12-12-2017, 18:40
plaka degisikligi yapmak sartıyla satın alabilirsin

C2VTS
12-12-2017, 18:59
Vergisiz yabancıdan yabancıya araçların ruhsat kağıdında satılamaz damgası vardır. Eğer damga yoksa ve araç vergili bir şekilde alındıysa sıkıntısız alabilirsiniz.

onur_si
12-12-2017, 19:39
herkese çok teşekkürler arkadaşlar yarın noterde işi bitircez inşallah

redtop
12-12-2017, 20:20
Arkadaşlar konuya hakim değilseniz kesin olarak alamazsin diye yanıltmayin.Ben bir yabancıdan aldım Ağustos ayında.Eger aracın ömründe bir kere gümrüğü ödenmiş ve millilesmis ise o aracı alabilirsin.Aksi halde alırsın ancak ithalat işlemleri görmesi lazım.sen aracın bilgilerini al ve notere git.herhangi bir noter satış olup olmayacağını söyler.ardindan satisi aldığın noter plakayı hemen alır ve imha eder.satis belgesi ile gider yeni plakanın alırsın.

onur_si
12-12-2017, 21:17
Arkadaşlar konuya hakim değilseniz kesin olarak alamazsin diye yanıltmayin.Ben bir yabancıdan aldım Ağustos ayında.Eger aracın ömründe bir kere gümrüğü ödenmiş ve millilesmis ise o aracı alabilirsin.Aksi halde alırsın ancak ithalat işlemleri görmesi lazım.sen aracın bilgilerini al ve notere git.herhangi bir noter satış olup olmayacağını söyler.ardindan satisi aldığın noter plakayı hemen alır ve imha eder.satis belgesi ile gider yeni plakanın alırsın.

teşekkürler
araç normal tc vatandaşına olduğu gibi satılmış, faturası var
zaten taşıt kredisiyle alcam banka noter satışı olunca parayı hesaba geçecek
plaka değişikliği olacak bunu bankaya da söyledim, notere de satıştan önce danışacağım yine nolur nolmaz

redtop
12-12-2017, 21:28
Plaka mecbur değişiyor zira m plakayı sen ben gibi misafir olmayana vermiyorlar.

redtop
12-12-2017, 21:30
Bu yüzden araç uzakta olacak ise plakaları sök ve yanında notere götür . İmha için m plakaları iade veremezsen satışı yapmıyorlar.

Ali_ZG
12-12-2017, 21:33
benim anlamadigim yabanci madem vergili normal fiyatindan almis araci, neden adama 34M-AZ plaka veriyorlar? benim bildigim eger yabanci normal prosedurle arac aliyosa rasgele plaka verilir. ma-z plaka sadece vergisiz ve yabancidan yabanciya statusundeki araclara veriliyor.

ÖmerF.Bayar
12-12-2017, 22:26
Gecen ay gibi bizim tirlardan birine pakistanlı honda marka aracla birisi carptı, ogrendiymiş hatta arabanın modelini bilmiyorum, kör noktaya geldiği için sağ arkda camurluk cizilmişti epey bi, nolur nolmaz yazayım dedim,

onur_si
14-12-2017, 23:15
arkadaslar araci aldim cok sukur
surec soyle isledi:
notere gittik aractaki m plaka oldugundan noter plakalari sokturup aldi.
satan kisi yabanci oldugundan yeminli tercumanini getirdi
plaka degisikli olacak sekilde satis yapildi
ben aldigim satis kagidi ile ikametimin oldugu yerdeki trafikten yeni ruhsat ve plaka aldim
kasko trafik yapildi. ( trafik policesini satistan hemen sonra eski plakaya gore yaptirmak gerekiyor yeni plaka alinca ona nakil yapiliyor)
tabi aracta hic plaka olmadan trafige ciktik mecburen polis amcayida görmus olduk :d

AliGizda
15-12-2017, 08:57
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın.
Sürecin nasıl işlediği hakkında bilgim yoktu, bundan sonra Misafir Araç plakalı araç alacak arkadaşlara yön gösterici olur.

Bolkar1st
17-12-2017, 15:56
arkadaslar araci aldim cok sukur
surec soyle isledi:
notere gittik aractaki m plaka oldugundan noter plakalari sokturup aldi.
satan kisi yabanci oldugundan yeminli tercumanini getirdi
plaka degisikli olacak sekilde satis yapildi
ben aldigim satis kagidi ile ikametimin oldugu yerdeki trafikten yeni ruhsat ve plaka aldim
kasko trafik yapildi. ( trafik policesini satistan hemen sonra eski plakaya gore yaptirmak gerekiyor yeni plaka alinca ona nakil yapiliyor)
tabi aracta hic plaka olmadan trafige ciktik mecburen polis amcayida görmus olduk :d

aydınlandık buraya kadarş teşekkürler peki ya sonra ne oldu polis amcalarla ? mesela şehir dışından alsan ne yapıcaz demekki plakasız kalıcaz anlaşılan. aksi taktirde baglı oldugun birime gitplaka ruhsat çıkar vs. çok uzun sürer.

onur_si
18-12-2017, 10:03
aydınlandık buraya kadarş teşekkürler peki ya sonra ne oldu polis amcalarla ? mesela şehir dışından alsan ne yapıcaz demekki plakasız kalıcaz anlaşılan. aksi taktirde baglı oldugun birime gitplaka ruhsat çıkar vs. çok uzun sürer.

arabayı beylikdüzünden aldık başakşehirde oturduğumdan mecbur oraya getirmem gerekiyordu. yeni plakalar ve noter evrakları vs başaksehir trafiğe vermiştim işlemler için.
a4 kağıda yeni plakamı basıp yola çıktım ama basın ekspreste polis amcalar gel bakalım dedi:)
durumu izah ettim bir şekilde bıraktı :)
normalde 1200 lira cezası varmış ve olması gereken:
araba plakasız trafiğe çıkmayacak ya çekiciyle götürecen veya plakaları bastırıp araca takınca trafiğe çıkacaksın. biz Türk versiyon yaptık a4 kağıt :D ama yemedi

i-vtec07
18-12-2017, 10:11
Hayırlı olsun . Göçük probleminden haberiniz var dimi? Konuyu önce görsem yazardım. Güle güle kullanın

Miata91
18-12-2017, 10:26
Hayırlı olsun. Benim de eşim yabancı ve benden dolayı oturma izni var. Volkswagen i falan aradık indirimli satmıyorlar normal fiyat verdiler ben de almadım. Elimdeki projeyi tamamlayıp yabancıdan yabancıya jaguar falan alcaz bulabilirsek :D

N0M4dh
19-12-2017, 07:06
Hayırlı olsun. Benim de eşim yabancı ve benden dolayı oturma izni var. Volkswagen i falan aradık indirimli satmıyorlar normal fiyat verdiler ben de almadım. Elimdeki projeyi tamamlayıp yabancıdan yabancıya jaguar falan alcaz bulabilirsek :D

uygun fiyatlı rx8 vereyim, jaguarın turing teminatı dünyalar kadardır :)

Miata91
19-12-2017, 15:12
rx8 dusunmuyorum ya. saolun. Yoksa kıbrıstan kendi adıma getiricektim gelirken.

blumenberg
20-12-2017, 03:50
şimdi normalde yabancılar araba harici ev gayrimenkul vs de alabiliyor, mantıken vergisi ödenmiş de araba alabilir fakat adama verdikleri Plaka yanlış bence, yani misafir plakalı vermemeleri gerekiyordu sanırım. Ayrıca zamanında bir arkadaşım misafir plakalı aracı tr ye çevirmişti, hangi prosedürden yaptı bilmiyorum fakat vergileri ödenmiştir kesin