PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi’nin Quattro Teknolojisinin Gücüne Tanýk Olacaðýnýz 7 Muhteþem Performans

bahaceliks
15-12-2017, 10:00
Video Kaynak: Audi’nin Quattro Teknolojisinin Gucune Tanık Olacağınız 7 Muhteşem Performans | Paratic (https://paratic.com/audi-quattro-performansi/)

Dünyanın önde gelen araba markalarının kendilerine has çekiş teknolojilerine sahip olmaktadır. Bunlardan en çok bilinenlerden birisi ise Audi’nin 4×4 Quattro teknolojisi karşımıza gelmektedir.

4 tekerine birden aynı kuvveti iletebilen Quattro teknolojisi ile Audi’nin farklı modellerinde olan araçlar gözlerinize inanamayacağınız şekilde büyük arabaları çekebiliyorlar.

Karlı ve buzlu zemin fark etmeden tonlarca ağırlığa sahip olan tırları bile çekebilen Audi, Quattro teknolojisi ile adeta gövde gösterisi yapıyor. Audi, Quattro ile çekemeyeceği bir araç yok. Çekici araçlara adeta meydan okuyan Audi modellerinin muhteşem performansları ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.

KemalHDH
16-12-2017, 01:34
Kuru asfatta veya karda Quattronun üzerine tanımam ama Quattro pist severler için değil kesinlikle. (İlk kasa R8 haricinde.)

coolvtec
16-12-2017, 11:43
Bu başarı sadece quadro tenoloji ile mi ilgili yoksa araçlarda kar lastiği olması ve yüksek güç te etken mi acaba? Örneğin, kar lastikli ve 300hp üzeri bir 4x4 bmw bu araçları çekemez mi?

KemalHDH
16-12-2017, 12:14
Bu başarı sadece quadro tenoloji ile mi ilgili yoksa araçlarda kar lastiği olması ve yüksek güç te etken mi acaba? Örneğin, kar lastikli ve 300hp üzeri bir 4x4 bmw bu araçları çekemez mi?
Tabikide lastiklerin önemi büyük. Slick laktiklerle bunları yapması fiziken imkansız. Güçde önemli ama ben eski güçsüz 80-100 Audi Quattrolarında böyle şeyler yapabildiğini gördüm. İşi bitiren altarma. Ayrıca uçak çekenlerin sırtını yasladığı etkende tork. 1.000 nmye yaklaşan torkları var. XDrivelardan böyle güç gösterileri görmedim ama BMWnin 4X4 sisteminin Quattronun yanında sönük ve geride kaldığı bir gerçek.