Orijinalini görmek için tıklayınız : Engelliden alınan tertibatlı aracı normale çevirme projesi ?
İyi pazarlar..3 ay önce engelli plakalı 5 yılı dolmus olan aracı satın aldık vergi dairesinden engelli olarak gözüken durumunu düşürdük fakat arac tertibatlı gözüküyor proje tse muayne gibi bir ton detay cıktı orataya bilgisi tanidiği maliyet vs bilgisi olanlar varmıdır bu konuda
önce makina mühendisine proje çizdiriyorsunuz ,sonra bu projeye göre alet çıkartılıyor ve bununla beraber muayeneye gidiyorsunuz ,muayene kağıdı ile trafiğe gidip yeni ruhsat çıkartıyorsunuz ,tabi bütün işlemler faturalı olmalı bunu en kolayı takipçi ile bu işleri hallettirmek.
Araba bu şekilde ilk nerde tescil ettirilmiş onu öğrenip arvişde projesini bulun neler sökülcek ordan daha rahat bakarsınız
Normalde aracı size teslim eden kişi söktürüp verecekti ama size kalmış o iş, araç tertibat söküldükten sonra muayeney girecek.
Otomobil bayilerinin proje işlerini yapan birisini bulun. Ücret karşılığı halleder. İzmir de olsanız yardımcı olurdum.
Cok sagolun birini buldum proje için 250 ordan tse gidip 250 harc yatırıp onlar bakıcakmiş muayneye girmeyecek dendi bana aracta muayne yeni diyeme orasını çözemedim
Bazı tertibatlar muayane tespiti gerektirmiyor.
önce makina mühendisine proje çizdiriyorsunuz ,sonra bu projeye göre alet çıkartılıyor ve bununla beraber muayeneye gidiyorsunuz ,muayene kağıdı ile trafiğe gidip yeni ruhsat çıkartıyorsunuz ,tabi bütün işlemler faturalı olmalı bunu en kolayı takipçi ile bu işleri hallettirmek.
4 yıl önce sattığım özel tertibatlı engelli aracımın işlemlerini satmadan önce bu şekilde hallettim. Normal şartlarda bu işlemleri engelli bireyin halledip o şekilde satması gerekiyor aracı.