Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi RS6 Test / Benzin Tv
https://youtu.be/FCYOSD0Wuss
Ben iptalim beyler,iyi seyirler :D
Sen bizimkini çekene kadar bak adamlar napmış :D Mehmetmert
Hazır böyle bir arabanın konusu varken bir şey sormak istiyorum.
Arabayı överken süper hızlanıyor, süper duruyor, süper dönüyor, süper konforlu şeklinde hep anlatım yapıldı. Peki bu arabalarda ruh var mı? Yani o konforu verirken araçtakilere yolu hissettirmeyelim, yalıtımı güçlendirelim vs. derken o ruhu arka plana atılıyor mu? Simülasyonda anlatır gibi anlatıyorlar sanki videoya o havayı sezdim daha çok.
Maalesef özellikle ülkemizde bu arabaya sahip olmak ve binmek konusunda çok az kişi nasiplenebildiği ve benim de bu kitle içerisinde olduğum için merakımı ancak kullanan bilen insanlardan giderebilirim. :)
Rs6 istisnai bir örnek. Audi bu modelle uğraşmayı seviyor. Güzel bir araba. Sayın alma konusu ise kişiden kişiye değişir.
Mehmetmert
23-12-2017, 01:19
Sen bizimkini çekene kadar bak adamlar napmış :D Mehmetmert
Dayicim bizim test catismayla biter :D
burak_2885
23-12-2017, 08:55
Frenlerin suyla temizlenme olayını ilk defa duydum bu videoda. Suyu suyla temizlemek, sıradışı gerçekten
Mehmetmert
23-12-2017, 10:38
Frenlerin suyla temizlenme olayını ilk defa duydum bu videoda. Suyu suyla temizlemek, sıradışı gerçekten
Bence orda bir hata var, yillardir vwnin yaptigi brake drying mevzusunu yanlis anlamis olabilir arkadas.Googleye yazdim ama bulamadim suyla temizleme mevzusunu :)
Brake drying mevzusuda silecekler calisir pozisyonda kaldiginda suresini tam bilmiyorum ama 5dkde bir balatalari diske yaklastirip(ama fren yapmadan) hafif değdirip diski kurutuyor.VCDS den ayari bile var low - high...vs tarzi.Mk6 yi bilmem ama Golf mk7,b8...vs hepsinde var
İstanbul'dan Çeşme'ye git-gel 7 depo :) maşallah
ottoman32
23-12-2017, 12:38
Bence orda bir hata var, yillardir vwnin yaptigi brake drying mevzusunu yanlis anlamis olabilir arkadas.Googleye yazdim ama bulamadim suyla temizleme mevzusunu :)
Brake drying mevzusuda silecekler calisir pozisyonda kaldiginda suresini tam bilmiyorum ama 5dkde bir balatalari diske yaklastirip(ama fren yapmadan) hafif değdirip diski kurutuyor.VCDS den ayari bile var low - high...vs tarzi.Mk6 yi bilmem ama Golf mk7,b8...vs hepsinde var
aynısını dedim içimden :)
Mehmetmert
23-12-2017, 13:05
Şimdi vakit buldumda baktım , (Benim eski MK6 aracımda ESP Olmadığı için yokmuş ) ayrıntılar
"
Brake Disc Wiper- a great feature on your VW!
First introduced in the 2006 Volkswagen Passat and by model year 2009 installed on all vehicle with stability control (ESP or ESC), brake disc wipers are a little known safety feature on Volkswagen vehicles. As a vehicle drives in the rain a film of water builds up on the brake rotor. When the brake pads are applied to the brake disc the film of water must first be removed before braking can take place, resulting in longer and slower braking response. Here’s how Volkswagen vehicles correct this concern:
-The driver activates the wipers
-The windshield wiper switch position is broadcast across the vehicle’s computer networks (The vehicle has detected a rain driving situation)
-The ABS (Anti Lock Braking) control module receives this signal and begins to monitor how often the brakes are applied
-If the module has not detected a brake application for a 5 minute period brake disc wiping is initiated
-The ABS module applies slight braking pressure for 15 wheel revolutions to wipe to disc clean of any accumulated water film
-The ABS repeats this cycle as long as the wipers are on without the driver ever being aware of this process "
Olay kısaca şöyle , ESC sistemi olan araçlarda kallanılıyor.Sileceği çalıştırdığı zaman sürücü eğer hiç frene basmadan 5 dakika giderse sistem 15wheel revolutions birimiyle hafif ren yapıp diskteki su tabakasını kurutuyor.Neyse video harika ben çok seviyorum Benzin TV'nin videoalarını :)
MertSerhanÖ.
23-12-2017, 16:22
rs6 için böbreğimi satarım diyenler bi şukulasında sayımızı bilelim
hddsheriff
23-12-2017, 16:30
rs6 için böbreğimi satarım diyenler bi şukulasında sayımızı bilelim
Böbrek yetmez ki :( 1.3 milyon diyor ekstralar hariç
Bırde balatayla dısk kurutma sıstemı vardı....
Balatalar sureklı yagmurda eger frene basılmazsa yada bırden ayak gazdan cekılırse,dıske yaklastırılıyor.
kalipson
23-12-2017, 17:18
Araca laf yok, ama o kadar parayı bu tarz bi kasaya yatırmazdım herhalde. Neyse ki o kadar param yok, stres de yok :D
Megane RS'imle baya bi mutluyuz :)
Rs6 agır malesef. Bende almazdım hatta sımdıye kadar almadıgım nadır hızlı araclardan :)
M5 tercıhım olurdu...
Grimlord
23-12-2017, 17:38
Ne zaman pahalı bir Audi görsem aklıma postacı geliyor, bilinçaltıma yerleşti herif.
Test sırasından arka koltuktan çıkıyormuş, " selamlar, ben Şinası. Aracın sahibiyim."
kalipson
23-12-2017, 19:19
Rs6 agır malesef. Bende almazdım hatta sımdıye kadar almadıgım nadır hızlı araclardan :)
M5 tercıhım olurdu...
Kesinlikle M5 ya da M6 güzel bir tercih olurdu. Ya da son kurlarla el yetişir mi bilmem ama özel bi Porsche de olur. :)
Day Walker
23-12-2017, 20:41
Bahsi geçen o yeşil rs6 yı sabahları görünce wayyy bee derdim hep :)
Aytekin bey zevkli adamdır oğluda kendi gibi Maşallah ;)
burak_2885
23-12-2017, 22:30
Vay be disk kurutma sistemi neymiş öyle ya :D bende mk6 var espli falan o halde bende var o özellik öyle mi? :D
Bu arada cidden RS6 çok ağır(mecazi) bir araç. Param olsa alır mıyım diye çok düşünürdüm. Performansı özellikleri geniş mekan olması falan efsane gerçekten. O ağırlıkla lambolara kafa tutacak bir güce sahip alırken ciddi düşündürür insanı. Ama şöyle bir şey de var, o paralara 1-2 yıllık süperspor alınamıyor galiba
Şimdi vakit buldumda baktım , (Benim eski MK6 aracımda ESP Olmadığı için yokmuş ) ayrıntılar
"
Brake Disc Wiper- a great feature on your VW!
First introduced in the 2006 Volkswagen Passat and by model year 2009 installed on all vehicle with stability control (ESP or ESC), brake disc wipers are a little known safety feature on Volkswagen vehicles. As a vehicle drives in the rain a film of water builds up on the brake rotor. When the brake pads are applied to the brake disc the film of water must first be removed before braking can take place, resulting in longer and slower braking response. Here’s how Volkswagen vehicles correct this concern:
-The driver activates the wipers
-The windshield wiper switch position is broadcast across the vehicle’s computer networks (The vehicle has detected a rain driving situation)
-The ABS (Anti Lock Braking) control module receives this signal and begins to monitor how often the brakes are applied
-If the module has not detected a brake application for a 5 minute period brake disc wiping is initiated
-The ABS module applies slight braking pressure for 15 wheel revolutions to wipe to disc clean of any accumulated water film
-The ABS repeats this cycle as long as the wipers are on without the driver ever being aware of this process "
Olay kısaca şöyle , ESC sistemi olan araçlarda kallanılıyor.Sileceği çalıştırdığı zaman sürücü eğer hiç frene basmadan 5 dakika giderse sistem 15wheel revolutions birimiyle hafif ren yapıp diskteki su tabakasını kurutuyor.Neyse video harika ben çok seviyorum Benzin TV'nin videoalarını :)
hemen hemen aynı araç için de geçerlidir sanırım (a3) bu iş silecekler otomatik modda da çalışıyor mu acaba ?
Mehmetmert
28-12-2017, 13:32
hemen hemen aynı araç için de geçerlidir sanırım (a3) bu iş silecekler otomatik modda da çalışıyor mu acaba ?
Evet yagmur otomatik basladiginda ve yukarida yazilan olaylar gerceklestiginde kurutuyor
RS6 çok enteresan bir araç, dışarıdan bakınca tank gibi, kullanırken 106 gibi..
Tarzım değil ama binene de sevene de saygım sonsuz :)
Burak Ertem her zamanki gibi, otomobil sohbetinin kaliteli olduğu nadir kanallardan.. Tebrikler..
KemalHDH
28-12-2017, 14:56
Çatarapat yapan SW olurmu birader hastayım buna. 300le gidiyor banamısın demiyor. Yılbaşı sabahı aynı kombinasyondan bir tane almayı planlıyorum. :) Güzel video teşekkürler.