PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonradan manuel'e çevrilmiş araçlar tüvtürk

vinz
23-12-2017, 20:33
https://i.hizliresim.com/AyRlWq.jpg (https://hizliresim.com/AyRlWq)

doğru mudur bilgisi olan var mı acaba böyle bi genelge veya şanzuman değişikliğinden muayeneden geçmeyen araca rastladınız mı arkadaşlar ?

2jz
23-12-2017, 20:40
Arabanın fotoğrafı yerine muayene kağıdını koysaymış keşke.

Ben şimdiye kadar geçemeyen görmedim, duymadım. Kendimde ruhsatında dsg diye yazan arabayla manuel olarak muayeneden 2 kez geçtim.

forwett
23-12-2017, 20:41
Çok bilgim olmasa da teknik değişiklik sonuçta işletilebilir bir şekilde diye düşünüyorum. Şanzımanın faturası ve ek1 ile teknik değişiklik olarak işletilebilir bence.

onursumer
23-12-2017, 22:13
tespit yapılıp faturayla düzeltilebilir herhalde saçma olmuş biraz

turboman
23-12-2017, 23:03
Ben hondayı muayneden geçirmiştim ama ruhsatta otomatik yazmıyordu ama şimdi bende duydum bikaç kişiden geçmiyor diye. Yakında far ampulünü 80 watt taktık diyede geçirmez bunlar muayneden

vinz
24-12-2017, 19:36
evet ben de sordum birkaç arkadaşıma doğru diyolar. ek1 belgesi filan isteseler veya başka türlü bir yol.. ama direk otomatiğe çevir gel nedir.

Gko
24-12-2017, 19:58
Ben hondayı muayneden geçirmiştim ama ruhsatta otomatik yazmıyordu ama şimdi bende duydum bikaç kişiden geçmiyor diye. Yakında far ampulünü 80 watt taktık diyede geçirmez bunlar muayneden

far ayarını miktiklerimi geçirmeseler bence yeterli olur...

tylan
26-12-2017, 02:58
Ben 2 sene evvel manuele cevrilmiş magane i geçirdim kımse bişey sormamıştı ruhsatta da otomatik yazıyordu hemde

osmanaydo
26-12-2017, 09:05
Ben buna Tüvtürk'ün alıştıra alıştıra "uygulaması" diyorum.
Zaten yapması gereken uygulamaları zamana yayarak yapıyor.

rx-7
17-02-2018, 23:41
Arkadaşlar konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Bende manuele çevirme düşüncesiyle otomatik bir araç almayı düşünüyorum(e36) muayene işini nasıl halledebilirim.Ek-1 belgesi mi almak gerekiyor ?Nasıl alınır ne yapılır aydınlatabilecek birileri var mı?

2jz
18-02-2018, 00:53
Ben 2. Mesajda yazdım. Şimdiye kadar muayeneden bu sebeple kalanda görmedim. Kaldığını iddia eden kimse muayene kağıdını koymamış.

İlla ruhsata işleteceksen teknik değişiklik olarak işletebilirsin. İşi bilen takipçi yönlendirir.

Yiğit G.
18-02-2018, 01:22
en kötü gidersin bu araç hep manuel idi yanlış yazmışlar ilk kayıt ederken , şimdiye kadar muyeneden geçtiği için hiçbir sahibi düzelttirmemiş dersin bi şekilde yeniden işletirsin.

aykutsafakyaman
18-02-2018, 01:29
Plastik kapağı kaldırıp motor no ya bakmayan adamlar buna mi takılmış. Garip.

Mehmet Gazihan
18-02-2018, 12:28
Herhangi bi hallederiz.ltd.sti nin kolayca düzeltebileceği bi bilgi

rx-7
18-02-2018, 13:05
Ben 2. Mesajda yazdım. Şimdiye kadar muayeneden bu sebeple kalanda görmedim. Kaldığını iddia eden kimse muayene kağıdını koymamış.

İlla ruhsata işleteceksen teknik değişiklik olarak işletebilirsin. İşi bilen takipçi yönlendirir.

sanayideki ustalar da otomatik alma muayenede kalıyor artık dediler.Ben de bilmiyorum tam doğrusu nedir.

rx-7
18-02-2018, 13:11
Herhangi bi hallederiz.ltd.sti nin kolayca düzeltebileceği bi bilgi

Nasıl oluyor hocam açabilir misiniz biraz:)

2jz
18-02-2018, 13:16
sanayideki ustalar da otomatik alma muayenede kalıyor artık dediler.Ben de bilmiyorum tam doğrusu nedir.

Yazanların bir tanesi bile muayene kağıdını koymamış. Eğer kalırsanda iş takipçiler halleder büyük bir sorun değil yani

gemsazr9
18-02-2018, 14:55
biz manueli otomatik yaptık kalırmıyız ?

::ZaFeR::
08-01-2020, 21:52
Bu konuda bir gelişme vs var mı acaba ? Ruhsata işletebiliniyor mu ?

overblack
08-01-2020, 23:50
ruhsatta otomatik yazmayıp km saatini filan değiştirirseniz zaten anlamazlar çevrildiğini.

09-01-2020, 06:55
ruhsatta otomatik yazmayıp km saatini filan değiştirirseniz zaten anlamazlar çevrildiğini.

dün akşam mesajı yazdıktan sonra AİTM (Araçların İmal, Tadil ve Montajı) Yönetmeliği biraz okuyayım dedim.Orada şöyle bir ifade ile karşılaştım.

https://i.hizliresim.com/jqk1qr.jpg (https://hizliresim.com/jqk1qr)

Anladığım kadarıyla istenirse işletilebiliniyor şanzuman değişikliği.

mbulur
09-01-2020, 15:39
Muayene sırasında aracın vites tipi sisteme işleniyor, daha sonra muayeneye girdiğinizde otomatikten düze çevrim yada tersi varsa araç muayeneden geçmiyor. Proje çizdirip değişiklik yapılması gerekiyor. Otomatik vites kutusu takıp muayeneden sonra tekrardan düze dönen var. Ne kadar doğru bilmiyorum 8.000 TL proje ve işletme masrafı var diyorlar.

b.arica
09-01-2020, 15:46
Bizde rover varken otomatik şanzıman sıkıntısından manuele çevirmiştik ruhsatta otomatik vites ibaresi falan yoktu hiç bir sorunda yaşamadık muayenelerde şuan araç dayımda o da muayeneye girdi yine bir sorun çıkartmamışlar.

mbulur
09-01-2020, 15:53
Bizde rover varken otomatik şanzıman sıkıntısından manuele çevirmiştik ruhsatta otomatik vites ibaresi falan yoktu hiç bir sorunda yaşamadık muayenelerde şuan araç dayımda o da muayeneye girdi yine bir sorun çıkartmamışlar.

Vites tipi değişikliği muayenede sisteme işlenmeye başlamadan önce manuel dönüşümü yapılmıştır. ondan sorunsuz geçmiştir.

09-01-2020, 16:35
Muayene sırasında aracın vites tipi sisteme işleniyor, daha sonra muayeneye girdiğinizde otomatikten düze çevrim yada tersi varsa araç muayeneden geçmiyor. Proje çizdirip değişiklik yapılması gerekiyor. Otomatik vites kutusu takıp muayeneden sonra tekrardan düze dönen var. Ne kadar doğru bilmiyorum 8.000 TL proje ve işletme masrafı var diyorlar.

8bin tlde çok fazla.Motor işletmenin masrafı neyse onun kadar bir şey olabilir diye düşünüyorum.

gemsazr9
09-01-2020, 19:51
Biz manuelden otomatik yaptık hiç sorunsuz muayeneden geçti . :))

ardicli2000
10-01-2020, 08:54
Biz manuelden otomatik yaptık hiç sorunsuz muayeneden geçti . :))

Bunu yapmak ne kadar zor ve ne kadar maliyetli?

gemsazr9
10-01-2020, 22:21
Bunu yapmak ne kadar zor ve ne kadar maliyetli? biz arkadaşın babası düz araba suremedigi için ticari panelvani otomatik yaptık .iscilik yok kendi projemiz . 5 yaşında çocuk bile o aracın otomatik olamayacağını anlar . Hiç sorun olmadı muayene den geçti .

Doğu
23-11-2021, 11:30
konuyu hortlatayım,
güncel tecrübesi olan var mı?
97-98 otomatik bir aracı manuele çevirsek muayenede sorun yaşar mıyım, veya resmi bir prosedürü var mı?
şanzıman swap yapacak usta derki, eski arabalarda otomatikmiş manuelmiş bakmıyorlar ama çok ikna olamadım.

DOHC
23-11-2021, 11:45
Ruhsatta otomatik olduğu yazmıyorsa veya gösterge panelinde otomatik vites sembolleri yoksa fark edilmez bence.

MeRtCaN
23-11-2021, 12:13
konuyu hortlatayım,
97-98 otomatik bir aracı manuele çevirsek muayenede sorun yaşar mıyım, veya resmi bir prosedürü var mı?
şanzıman swap yapacak usta derki, eski arabalarda otomatikmiş manuelmiş bakmıyorlar ama çok ikna olamadım.

Eger kı arabanın genel kayıt sıstemınde otomatık yazıyorsa hıc bır sekılde gecıremezsın

fcebook da boyle bır bmw konusu var
ne yazkkı guncel olarak arac otomatıkten manuel e donduguıcın gecmıyor
hatta buna sonradan takılmıs olan turbo sıstemlerı de dahıl hıc bır sekılde tuv den gecmıyor

nyx
23-11-2021, 15:30
konuyu hortlatayım,

Bu ayın 13'ünde otomatikten manuele çevrilmiş bir 97 model hyundai accent aracı muayeneden geçirdim. Kadran vs herhangi bir düzenleme yapılmadı araca sadece şanzıman değişti.

Deniz.
22-03-2024, 21:08
bu konuya bir hort çekeyim.
e36 318is arabam var günlük kullanma niyeti ve arabamı sevmemden dolayı otomatik vitese geçirmek istiyorum. zf 8hp70 ve harici şanzıman beyni ile arabamı otomatiğe çevirmek için hazırlıklara başladım ancak muayene konusu içime dert oldu.

diğer modellere nazaran benim ruhsatımda ia ifadesi yok onun yerine is/2 ifadesi mevcut ve söylenen bu ia ifadesinden arabanın otomatik olduğu anlaşılıyor ve manuele çevrilmişse ağır kusur sayılıp işlenmesi gerekiyormuş.

bununla ilgili yorumu olan birileri var mıdır ?

Dogukankyn
22-03-2024, 21:21
e36 318is arabam var günlük kullanma niyeti ve arabamı sevmemden dolayı otomatik vitese geçirmek istiyorum. zf 8hp70 ve harici şanzıman beyni ile arabamı otomatiğe çevirmek için hazırlıklara başladım ancak muayene konusu içime dert oldu.

diğer modellere nazaran benim ruhsatımda ia ifadesi yok onun yerine is/2 ifadesi mevcut ve söylenen bu ia ifadesinden arabanın otomatik olduğu anlaşılıyor ve manuele çevrilmişse ağır kusur sayılıp işlenmesi gerekiyormuş.

up benimde merak ettiğim bir konu.

Kutluhan
23-03-2024, 20:22

bende geçen sene e36 coupe var dı ruhsatta ia yazıyordu. benden önceki sahipleri s54 swap motor ve şanzıman da e46 m3 şanzıman olarak 2017 de proje yapmışlar. 2023 yılına kadar sıkıntısız bir şekilde ruhsatta ia yazmasına rahmen tüvtürk ten bir şekilde geçmiş araç. 2023 temmuz ayında muayene bittiğinde başıma gelenler ruhsatta ia yazdığı için araba kırmızı liste denen bir liste eklenmiş ve tüvtürk den geçemedik. bir şekilde ruhsatta yazan ia ibaresini kaldırdık ve yeni ruhsat 3.20i olarak tüvtürk de muayene girdi arabam ve kusursuz şekilde geçti.. ama 2025 yılında durum ne olacak belli değil. aracı bu şekilde ben sattım ama bir daha ruhsatta ia yazan bmw marka bir araba almam. ia yazan arabayıda düz vites geçireceksem herşey yasal olmasını özen gösteririm. proje ve makina müh. odasındaki evrakları vs. tam ise sıkıntı çekmezsiniz. ama biri yapmış bir şekilde toplanmış evrakları olmayan otomatik - manuel geçmiş araç yanaşmayın.

Alican
24-03-2024, 15:46

merhaba konudan bağımsız olarak 8hp70 o motor için gereksiz olacakdır 8hp45 bile fazlasıyla yeter o motora

Deniz.
24-03-2024, 21:19
merhaba konudan bağımsız olarak 8hp70 o motor için gereksiz olacakdır 8hp45 bile fazlasıyla yeter o motora

318is forged stroker turbo e50 yakıt ve 1.8bar basınçla yürüyor arabam. Dyno verisi yok ancak 400-450hp arası sağlıklı güç üretiyor m42 motor.
Gelelim neden 8hp70 tercih ediyorum. 3 farklı arabada m57tu2top motora 6hp28 den 8hp70 güncellemesi yaptım. Bu motor büyük cooler, pompa ve yakıt regülatörü ile 2.5bar basınçta 900nm tork üretebiliyor bu kuvvet altında 8hp70 çok sağlıklı yürüyebiliyor. Sorunsuzluk ve dünya çapında kendini ispatlamış bir şanzıman 8hp70. Şunu diyebilirsin bukadar setup var arabanda şanzımanı mı dert ediyorsun ancak turbo söküp egzoz değiştirmek ile şanzımanı söküp fren pedalına kadar çıkarmak aynı iş değil eğer otomatik dönüşümü muayenede yada ruhsat değişiminde sorun olacaksa hiç girmeden manuel olarak devam edeceğim kullanmaya. ***** tüvtürk istasyonlarına e36 ile gidince zaten ekstra kontrol etme gereği duyuyorlar bu yüzden fazla baş ağrısı çekmeden devam etmek daha iyi olacaktır.

Alican
25-03-2024, 13:08
318is forged stroker turbo e50 yakıt ve 1.8bar basınçla yürüyor arabam. Dyno verisi yok ancak 400-450hp arası sağlıklı güç üretiyor m42 motor.
Gelelim neden 8hp70 tercih ediyorum. 3 farklı arabada m57tu2top motora 6hp28 den 8hp70 güncellemesi yaptım. Bu motor büyük cooler, pompa ve yakıt regülatörü ile 2.5bar basınçta 900nm tork üretebiliyor bu kuvvet altında 8hp70 çok sağlıklı yürüyebiliyor. Sorunsuzluk ve dünya çapında kendini ispatlamış bir şanzıman 8hp70. Şunu diyebilirsin bukadar setup var arabanda şanzımanı mı dert ediyorsun ancak turbo söküp egzoz değiştirmek ile şanzımanı söküp fren pedalına kadar çıkarmak aynı iş değil eğer otomatik dönüşümü muayenede yada ruhsat değişiminde sorun olacaksa hiç girmeden manuel olarak devam edeceğim kullanmaya. ***** tüvtürk istasyonlarına e36 ile gidince zaten ekstra kontrol etme gereği duyuyorlar bu yüzden fazla baş ağrısı çekmeden devam etmek daha iyi olacaktır.

Aracın turbo olduğunu belirtmediğiniz için stok 318 is için fazla gelir demişdim. Aracınız turbo ise 8hp zaten bu iş için biçilmiş kaftan.
Bende kendi aracımda 8hp75 kullanıyorum, ve Ankarada bir çok dönüşüm işine yardımcı oluyorum 2jz M50 M57 gibi projelerde 8hp montajladım.
6hp den 8hp ye geçerken herhangi bir ekstra ecu kullandınızmı? Şuan yurduşında ekstra ecu olmadan kullananlar var.

Deniz.
25-03-2024, 20:58
Aracın turbo olduğunu belirtmediğiniz için stok 318 is için fazla gelir demişdim. Aracınız turbo ise 8hp zaten bu iş için biçilmiş kaftan.
Bende kendi aracımda 8hp75 kullanıyorum, ve Ankarada bir çok dönüşüm işine yardımcı oluyorum 2jz M50 M57 gibi projelerde 8hp montajladım.
6hp den 8hp ye geçerken herhangi bir ekstra ecu kullandınızmı? Şuan yurduşında ekstra ecu olmadan kullananlar var.

Turbolamik kullanıyorum ama oem beyin ile yürütüldüğü ancak sorunlar olduğunu bende duydum. 8hpxx şanzımanlar 2012 E70 ve E71 modellerinde kullanıldı ancak bu modellerin motoru dizel özelinde N57 yani F kasalarda çıkan motor. Motor beyin yazılımlarıda F kasalardan çevrilme. Özetle 8hp70 E kasalarda motor beyin yazılımı dizel özelinde N57 olmadan oem beyinle arıza vermeden çalışmaz. En basit arıza türbin hızı m57 motorla krank sensöründen alırken N57de şanzıman içinden okunuyor.
Kırık biri çıkar 2012 e70 edc17 beyin yazılımını edc16ya uyarlarsa sorunsuz çalışabilir ancak 4x4 vtg arazi şanzıman arızasını nasıl kapatırlar bilmiyorum.