Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ali Ağaoğlu'nun İTÜ'ye bağışladığı Tesla

individual
27-12-2017, 09:30
Otomobil ile ilgili bir haber olduğu için paylaşmak istedim.

Güzel türkiyem'deki üniversite rezaletimi desem ne desem bilemedim.

Bürokrasi kurbanı oldu araba.

İş adamı Ali Ağaoğlu'nun 2011 yılında araştırılması ve daha iyisinin yapılması için İTÜ'ye bağışladığı Tesla elektrikli otomobilin çürüdüğü ortaya çıktı.

https://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/teknoloji/ali-agaoglunun-ituye-bagisladigi-tesla-curudu,cbwcw30y-ki4SO9UwnwOUA.jpg?width=620&mode=crop&scale=both&v=20171227080544601&meta=rectangle

010 yılında Türkiye'ye ilk kez Ali Ağaoğlu tarafından getirilen ve iş adamı tarafından 2011'de İTÜ'ye yerli elektrikli araç üretilmesi şartıyla hibe edilen Tesla Roadster elektrikli otomobilin akıbeti belli oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Ağaoğlu 6 yıl sonra otomobilinin başına gelenleri şu şekilde anlattı:

“2010 yılında Tesla Roadster elektrikli otomobili Türkiye’ye ilk kez getiren ben oldum. Daha birkaç ay kullanmıştım ve çok sevmiştim ki, İTÜ’nün makina fakültesi dekanı beni aradı. Aracı bir haftalığına öğrencilerinin incelemesi için benden istiyordu. Teklifini reddettim. Birkaç gün sonra İTÜ’nün rektörü Muhammed Hocayı bu kez ben aradım. ‘Hocam bu aracı Üniversitenize hibe ediyorum. Bir tek şartım var. Bundan daha iyisini yapın, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli aracını geliştirin. Size söz, şirketimin araç filosu için 500 adet aracı da ben satın alacağım’ dedim. Kabul ettiler ve ben de törenle aracı İTÜ’ye hediye ettim.

"FARKINDALIK YARATMAK İÇİN GETİRTTİM"

Tesla’nın teslim töreninde, ‘Ben bu aracı yurt dışından farkındalık yaratmak için getirttim. Gelecek 20 yılda trafikteki araçların yarısı elektrikli araçlardan oluşacak. Tesla Roadster’in İTÜ’nün bu konudaki Ar-Ge çalışmalarına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum’ demiştim. Ancak aracın teslim edilmesinin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen otomobille ilgili yapılan çalışmalar hakkında hiç bir bilgi sahibi olamadık. Zaman zaman gazeteciler soruyor, ‘Bilmiyoruz’ diyorduk. Sonunda Tesla’nın başına ne geldiğini anlamak için arkadaşlarımız üniversiteye gitti.

"OTOPARKTA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ"

Öğrendiğimize göre, Tesla’yı teslim ettiğimiz tarihte İTÜ’de rektör değişimi yaşanmış ve bizim Tesla rektörlük binasının otoparkında çürümeye terkedilmişti. Araca el sürülmediğinden pilleri tükenmiş, şarj sistemi de arızalanmıştı. Kısa bir araştırmayla 50 bin dolar masraf çıkardığı anlaşılmıştı.

Yönetimin Tesla’dan nasıl kurtulacağını düşündüğü günlerden birinde, ABD’li ünlü bir üniversiteden İTÜ’yü ziyarete gelen bilim adamlarına kampüs gezdiriliyordu. Tam Tesla’nın önünden geçerken konuk heyet heyecanlanıyor.

‘Gerçekten üniversiteniz bir Tesla’ya mı sahip. Bizim bile böyle bir imkânımız yok. Siz çok önemli bir üniversite olmalısınız.’ diyor

"İADESİ İMKANSIZ"

Konuk bilim adamlarının tepkisi üzerine Yönetim Tesla’nın kıymetini anlıyor ve aracı mekatronik atölyesine taşıyor. Bu kez de aracın tamiri için bütçe bulunamıyor ve araç yine kaderine terkediliyor.

Biz bu durumu tespit edince bir dilekçeyle aracın iadesini istedik. Yönetim sıcak baktı ama İTÜ’nün hukuk servisi, ‘envantere hibe olarak giren aracın iadesinin imkânsız olduğunu’ söyledi."

TESLA ROADSTER'İN ÖZELLİKLERİ

Elektrikli motoru sayesinde karbon emisyonu olmayan Tesla Roadster, saatte 100 kilometre hıza 3.7 saniyede çıkabiliyor.

288 beygirlik motor, gücünü 450 kilogramlık, 3.5 saatte şarj edilebilen lityum-iyon pillerden alıyor.

Ome_RS
27-12-2017, 09:34
Bizden bir cacik olmaz. Vizyonsuz maymun istahli bir rektor. Aliyor ama ne yapacagini bile bilmiyor. Bide nymis araba yapacaklarmış. Toplanip birbirlerini yapsinlar

B16
27-12-2017, 09:39
Ülke nasıl övülür anlatıyorum toplanın.

Ülkenin herhangi bir devlet kurum'a yabancılar gelir. Devlet kurumu çalışanları hemen gazeteleri arar heyet geldi buraya diye. Sonra yeni yetme gazeteci hemen haber yapmak ister ve editörüne götürür.
Editör "yavrum şuraya, bizde bile böylesi yok yaz" der ve olaylar gelişir.

Ülkeye gelen her yabancı zaten bizde bile bu yok diyor.

Hadi bu ağaoğlu şov adamı sırf popülerliğini korumak için bunu yaptı ama türkiye'de o kadar zengin şirket var neden hiçbiri maddi olarak destek vermez üniversitelere anlamam.

Eren G.
27-12-2017, 09:56
En altından en üstüne nasıl bir b*ktan zihniyete sahip olduğumuzun, yine en alttan en üste herkesin günü kurtarmaya çalıştığının ve aslında değil bir asır ötesini bir adım ötesini dahi düşünmediğimizin bal gibi kanıtı. İstisnalar asla ve kati surette kaideyi bozmuyor ülkenin %99'unu al çöpe at komple.

KÖROĞLU
27-12-2017, 09:57
Şu A.A zerre sevmem ama adam ne güzel bir davranışta bulunmuş gel gelelim son duruma bak.

Daha iyisini yaptığımız için gerek görmemişlerdir !1!1!1

https://foto.sondakika.com/haber/2017/11/12/rize-bu-otomobil-test-icin-erdogan-i-bekliyor-10233718_o.jpg

sagi
27-12-2017, 09:59
Yazık cidden
Öğretmenler yeni nesil harbiden sizin eseriniz olacak !

B.Koçer
27-12-2017, 10:05
Yapcagınız 4 teker araba ********* hala yerli merli tarak tufek yeter bızım halka mustahak bu vergıler zamlar

onlara hava hos kafa hep yuksek olan bız genc nesle oluyor hayallerimizi hayatımızı s*ktınız be

dqn
27-12-2017, 10:09
Ali Ağaoğlu ilk defa haklı..

fthdrn
27-12-2017, 10:10
Sadece şu forumdan 5 kafa adama bütün imkanları sunsan yerli arabayı yapar :)

Skyhawk34
27-12-2017, 10:22
Yapılan hem iş adamına ayıp, hemde Türk milletine. Hibeye geren mal geri verilmezmiş. Verme, gözüne sok.

Yigit-Y
27-12-2017, 10:52
bu işte bir iş var bence

bu ülkeden bir cacık olmayacağı belli iken güzelim teslayı devletin üni sine ver

aklım almıyor :D

individual
27-12-2017, 10:59
bu işte bir iş var bence

bu ülkeden bir cacık olmayacağı belli iken güzelim teslayı devletin üni sine ver

aklım almıyor :D

Adam zaten reklam amaçlı adım duyulsun hemde ön ayak olayım diye vermiştir.Zaten garajındaki diğer arabalara göre bu verdiğinin rakamı çok cüzzü kalır.

Sorun burda üni'de.Madem aldın dekan değişti yeni gelende adama ulaş deki sağolun varolun.Böyle bir konuda ön ayak olmuşşsunuz yanlız araç atıl durumda ben bu olaya el koyuyorum bize bir yardım yapsanız deseniz adam yok demezdi herhalde.

Adama böyle 2.bir istek'de gelmeyine haklı olarak bende'de yardım istemediler isteseler verirdim moduna girer.

Türkiyedeki makam mevki.Yeni gelen her zaman bir öncekini boklar.Öncekinin pilannana işlerine yokuş koyar iptal eder bütce yok der.

Bu belediyelerdede böyle üni'dede böyle bakanlıklarlada.

MBuğra
27-12-2017, 11:28
Su araba olayi artik iyice kabak tadi vermeye basladi. Bu kadar onrmli gorulmrsinin sebebi heralde eski Turk kulturunde ata, ve gelisen teknolojiyle arabanin yerini almasiyla arabaya buyuk anlam yuklenilmesinde. Ve tabi ki guzel secim malzemesi yapilabilmesinde.

Tamam abi yapmisiz, denemisiz bi kac kereler olmamis. Sanki otomobil markasi olmayan bir tek biz kalmisiz gibi nedir bu tirmalama. Dunyanin geldigi noktada Land Rover veya Mini'nin ingilizligi mi kalmis? Volvo hala Isvec markasi mi? Seat hala Ispanyol markasi mi veya Skoda hala Cek mali mi? Lambo hala italyan mi?

Brn bugune kadar Israil'in yerli ve milli arabalari olmadigi icin yerindiklerini gormedim. Ama kol gibi silah ve savunma sanayileri var. Her turlu tohumun genetigiyle de oynayabilecek muhendislik kapasiteleri var.

Ote yandan, Hollanda. Araba markalari var mi yok. Bizim Konya kadar ulke zaten ama tarimda aldiklari verimi biz komple TR'ce alamiyoruz.

Kanada,'nin araba markasi var mi, yok. Ama simdi bize mercimek satiyolarlar.

Isvecliler de ticaret konusunda bizim Kayserilileri gecmis diyolla. Once Volvo' yu Cin'e sattilar, simdi de Dunya' da tek denilebilecek kadar Findik kapasitemiz olan bize, bizden 13 liraya aldigi findigin kilosunu 21 liraya geri bize satmis.

Bize var ya dusman filan lazim degil, en buyuk dusman icerde. Kahpe icerden olunca da, kapi kilit tutmuyor iste.

Kanal istanbul hulogggg

meganes
27-12-2017, 11:34
eski şirketimde çalışırken şimdi isim vermiyim yaklaşık 1-1.5 sene civarı bizim şirkette yattı hiç el sürülmedi bazı kısımları söküktü en son yer açılsın diye zar zor topladık çekiciye koyduk üniversiteye yollamıştık görüyüromki yolladığımız gibi kalmış orada kim bilir ülkece ilim bilim olarak ilerlemeye çalışırsak belki bir gün oda imkansız duruyo kıymetli olur ama biz böyle 5 vakit namazla mutluyuz elhamdülillah

individual
27-12-2017, 11:46
Bundan 2-3 yıl önce bir üniversitenin hocaları ile görüşüyoruz.Radyo televizyon bölümü için televizyon ekipmanları alıcaklar.Görüşme yaptık ellerindeki dökümanlar ve istekler SD yayın teknolojisi.3 Hafta zor ikna ettik SD olarak TV ekipmanı satılmıyor eski teknoloji ve Sony Ve diğer bütün byük markalar HD yapıyor diye.

Düşünün reji eski yayın teknolojisi ile kurulcaktı az kalsın :)

muharrem7791
27-12-2017, 11:55
Turkiyede bürokrasi anlayışı hakim olduğu için her şey bürokrasinin dudağına bakar.bu genç yaşımda iyiki turkiyede üniversite okumamışım diyorum turkiyede üni okumak boşa kürek çekmektir

TaGo
27-12-2017, 12:24
Senelerce icatları Üniversitelerin yapması gerektiğini savunan bir yapım oldu. Yani gerçek bilim adamları birşeyleri icat yada modifiye etmeli. İTÜ de dünyada çok çok iyi bir yerde ünv olarak. Ancak nekadrad yanılmışım. Bir Makina Mühendisi olarak utandım valla

fthdrn
27-12-2017, 12:30
Yerli araba lafı ağız mastürbasyonundan başka bir şey değil günümüz iktidarı ile. Konuşmalarının arasına yerli-milli sözcükleri koyarak oy oranlarını arttırabiliyorlar :) MBuğra

kelalper
27-12-2017, 12:46
Tekstil ile uğraşırken mümessili olduğum italyan firmasının eski ürünlerini öğrenciler üzerinde çalışsın moda nedir nasıl yaratılıyor görsün diye kendi mezunu olduğum Uludağ Üniversitesine bağışliim dedim. Bi de kendim götürecektim istanbuldan Bursaya 20 koliyi. Tek istediğimde bağışladıklarıma karşılık italyaya yollamak üzere ingilizce teşekkür yazısı. Hocalarımla konuştum dedim hocam siz bile yazsanız olur dedim. Yetkimiz yok veremeyiz yazı dedi. Rektörlük versin dedim uğraşamayız dediler. İstanbul topkapı meslek lisesine sordum olur yazıyı veririz dediler. Yazı 1 saate geldi 2 saat sonrada almak için kendileri kamyonet yollamışlardı.
Başka yabancı bi firmanın yazılımı vardı sattığım onu hibe ediim dedim ama eğitim vermem gerek kullanmanız için dedim. Para vermeyiz dediler. Para istemiyorum kullanıp üzerinde çalışacak öğretmene eğitim vermem gerek çok karışık kullanamaz dedim. Hiç kimse boş vaktini ayırmadı eğitim almak için. Adamlara alanındaki dünyanın en iyi yazılımını vericem değeri 25k Euro. Adamlar onun bile eğitimini almak için vakit ayırmadı. O yüzden ben üniversitelerden bişey beklemiyorum.

kiraccemal
27-12-2017, 13:05
üzülerek okuduğum bir haberdi...

AB01
27-12-2017, 13:36
Sadece üniversitelerde değil şu an devlet kurumlarında birşey yapmak istediğiniz zaman bu hibe veya bağış almak olsun, bir çalışma yapabilmek için yer, ekipman, adam bulmak olsun karşınıza o kadar çok bürokratik ve yazı engeli çıkıyor ki artık kimse uğraşmıyor. Bunları göze alıp tüm zorluklara göğüs gererim yeter ki ortaya katma değerli bir ürün çıkaralım deyip işe başlasanız bile devamında yaşananlar işi/projeyi/çalışmayı bir an önce bitirmeye itiyor sizi. Yazılacak çok şey var ama malesef hiç bir işe yaramayacağı için bir kıymeti yok. İTÜ'deki işin aslı "üniversiteye verdik onlar çürüttü" den ziyade daha farklıdır diye düşünüyorum.

Gökhan Bilgin
27-12-2017, 14:12
Ali ağaoğlu vs eski rektör

Helal Etmiyem ! - YouTube (https://youtu.be/hQ6-w1zWRWc)

forwett
27-12-2017, 14:42
İTU'den Ali Ağaoğlu'na Tesla yanıtı! İşte bugun cekilen fotoğraflar - Haberler (http://m.haberturk.com/itu-den-ali-agaoglu-na-tesla-yaniti-iste-bugun-cekilen-fotograflar-1772406-ekonomi)

Kim kimi koparıyor anlamadım gitti.

MeRtCaN
27-12-2017, 14:53
2011 yılında bagıslanan bır araba 7 yılda curumez ya abartmayın

pılı bozulur lastıgı eskır ama araba curumez :)

alperkirman
27-12-2017, 14:58
salla başı al maaşı

Burak SARIKAYA
27-12-2017, 15:12
İTU'den Ali Ağaoğlu'na Tesla yanıtı! İşte bugun cekilen fotoğraflar - Haberler (http://m.haberturk.com/itu-den-ali-agaoglu-na-tesla-yaniti-iste-bugun-cekilen-fotograflar-1772406-ekonomi)

Kim kimi koparıyor anlamadım gitti.

Son haber ve görseller daha da komik değil mi arkadaşlar? hakkımızda hayırlısı.

B.Koçer
27-12-2017, 15:14
salla başı al maaşı

mesajımı begenmemıssınız de durum bu

yıllardır bı araba yapacaklar

hazır arabayı kaplayıp sunuyorlar onumuze cok mu normal bır durum bu ?

kelalper
27-12-2017, 15:34
hemen pasta cila yapıp fotoğraf çekmişler ama öndeki çekme halkasını sökmeyi unutmuş mallar.

burak_2885
27-12-2017, 15:43
hemen pasta cila yapıp fotoğraf çekmişler ama öndeki çekme halkasını sökmeyi unutmuş mallar.

Bencede haberlersen sonra kullanıyoruz imajı vermek için yaptılar. Çeki demirinin altındaki siyah bölüm toz içinde resmen. Kullanılsaydı o kadar tozlanma olmazdı diye düşünüyorum

individual
27-12-2017, 15:49
Km sine bakmak lazim :) ali agaoglu ben verdigimde 3.000km deydi simdi kac binde diyecek :)

Yanliz ne kadar manidar kullanilmadi diye kavga cikiyor :)

Ne kadar guzel saklamislar :)

Utku85
27-12-2017, 15:51
Bu arada İTÜ'nün geliştirdiği DMA bünyesinde ki araçlardan birini bir süre kullandım 2016 yılında.
Araç Toyota Corolla kasası ve şasesi üzerine geliştirilmişti ve %100 elektrikliydi.

Yani İTÜ bir şey yapmıyor gibi yorumlar biraz anlamsız olmuş. bu arada yaptıkları elektrikli minibüstende haberim var.

Kısaca İTÜ gibi bir kuruma sallamadan önce biraz daha araştırmak mantıklı olur.

Tesla'ya gelince o araç incelenmeden DMA elektrikli araçların üretilebileceğini sanmıyorum tabi bu sadece varsayım.

said_
27-12-2017, 16:23
Tesla nın durduğu atölyede bizimde sattığımız bir cihaz var.

Aracı görüyodum odalardan geçerken.

tavan kısmı sanırım yada tampon sökük duruyordu.

Problem ITU nün hocalarında değil. Problem Plansızlık.

Hergün karşılaştığımız bir durum bu.

Hoca proje yazar. kabul edilir. veya tubitak, bakanlık gibi fonlardan ödenek alırlar.

Sonra bu ödenek ile ihtiyaçları olan cihaz ürün, hizmet gibi şeyleri satın alırlar.

Buraya kadar herşey güzel.

Mesela bir CNC tezgah aldılar. Bir sene kullandılar. Sonra makinanın bakımı geldi, kullandığı sarf malzemeleri bitti.

Hocanın elinde ödenek yok, para yok. Makina atıl kalır, bir süre sonra hoca lanet eder. bırakır. Makina üstü örtülür bir daha kullanılmaz. Başka kuruma aktarılmaz.

Ne oldu. Sizin ödediğiniz vergiler ile 50-60 bin euroluk yatırım yapıldı paracıklar avrupaya gitti. Elde yine birşey yok.

PROMINENT
27-12-2017, 16:44
Su araba olayi artik iyice kabak tadi vermeye basladi. Bu kadar onrmli gorulmrsinin sebebi heralde eski Turk kulturunde ata, ve gelisen teknolojiyle arabanin yerini almasiyla arabaya buyuk anlam yuklenilmesinde. Ve tabi ki guzel secim malzemesi yapilabilmesinde.

Tamam abi yapmisiz, denemisiz bi kac kereler olmamis. Sanki otomobil markasi olmayan bir tek biz kalmisiz gibi nedir bu tirmalama. Dunyanin geldigi noktada Land Rover veya Mini'nin ingilizligi mi kalmis? Volvo hala Isvec markasi mi? Seat hala Ispanyol markasi mi veya Skoda hala Cek mali mi? Lambo hala italyan mi?

Brn bugune kadar Israil'in yerli ve milli arabalari olmadigi icin yerindiklerini gormedim. Ama kol gibi silah ve savunma sanayileri var. Her turlu tohumun genetigiyle de oynayabilecek muhendislik kapasiteleri var.

Ote yandan, Hollanda. Araba markalari var mi yok. Bizim Konya kadar ulke zaten ama tarimda aldiklari verimi biz komple TR'ce alamiyoruz.

Kanada,'nin araba markasi var mi, yok. Ama simdi bize mercimek satiyolarlar.

Isvecliler de ticaret konusunda bizim Kayserilileri gecmis diyolla. Once Volvo' yu Cin'e sattilar, simdi de Dunya' da tek denilebilecek kadar Findik kapasitemiz olan bize, bizden 13 liraya aldigi findigin kilosunu 21 liraya geri bize satmis.

Bize var ya dusman filan lazim degil, en buyuk dusman icerde. Kahpe icerden olunca da, kapi kilit tutmuyor iste.

Kanal istanbul hulogggg

Israilin arabasi varm chery. Cin ile ortak.

rahmitanir
27-12-2017, 16:48
Ali Ağaoğlu gibi görgüsüz bir adamın şov yapmak amaçlı yaptığı bağıştan sonra, bugün yine şov amaçlı haber.

Sonuçta üniversite ürün üretmez, teknoloji geliştirir, birey yetiştirir.

Hadi sana Tesla verdim, daha iyisini yap diye bir mantık yoktur, olamaz.

Söz konusu araba, öğrencilerin, eğitim görevlilerinin max sağını solunu söküp kurcaladığı, birşeyler görüp, okul veya gelecek iş hayatlarında da yapacakları işler için ufuklarının açılması sağlayan bir araç olmaktan öteye gitmez.

kelalper
27-12-2017, 16:49
Sorun elektrikli otomobil yapmaksa teslaya ihtiyacın yok. Jeandan bile bitirme tezi olarak elektrikli BIS yapıp okulda gösterdi. Yani mühendislik fakültesinde okuyan bir öğrenci bile ilgi ile bu işi yapabiliyor şu anda. Çok zor değil elektronik olarak bunları çözmek. İşin önemli kısmı yazılımsal bütünlük oluşturmak. Öğrenilmesi gereken kısım o. Teslanın üzerinden kopyalayıp yaptıktan sonra bir önemi yok. Ancak Tesla kadar ilerlersin. Önemli olan daha iyisini hedeflemek. Ben rektör olsam o arabayı istemezdim okula. Okula teslayı koyduğun zaman sınır tesla oluyor. Onun yerine araştırma yapanlara bakın tesla böyle bişey yapmış biz bunun daha iyisini yapmak için incelememize gerek yok bunun üzerine çalışalım dersin. Honda da FK8 de mesela ön takımı komple değiştirdi Megane RS ile aynı şekilde yaptı. Yani kopyaladı.

KemalHDH
27-12-2017, 17:07
Problem ITU nün hocalarında değil. Problem Plansızlık.

Hergün karşılaştığımız bir durum bu.

Hoca proje yazar. kabul edilir. veya tubitak, bakanlık gibi fonlardan ödenek alırlar.

Sonra bu ödenek ile ihtiyaçları olan cihaz ürün, hizmet gibi şeyleri satın alırlar.

Buraya kadar herşey güzel.

Mesela bir CNC tezgah aldılar. Bir sene kullandılar. Sonra makinanın bakımı geldi, kullandığı sarf malzemeleri bitti.

Hocanın elinde ödenek yok, para yok. Makina atıl kalır, bir süre sonra hoca lanet eder. bırakır. Makina üstü örtülür bir daha kullanılmaz. Başka kuruma aktarılmaz.

Ne oldu. Sizin ödediğiniz vergiler ile 50-60 bin euroluk yatırım yapıldı paracıklar avrupaya gitti. Elde yine birşey yok.
O halde şu anki rektör çıkacak ve Ağaoğluna cevap olarak ödenek alamadık destek gelmedi kardeşim diyecek. Şu anki gibi bomboş yatan arabanın sağını solunu bir bezle yarım yamalak (öyle görünüyor) silip aha uğraşıyoruz işte demeyecek haksızmıyım.

yesil
27-12-2017, 17:26
üniversiteye bağışlanan arabanın yatması normal değil mi? hocalar alıp piçlik mi yapsın bağdat caddesinde.

AşkınS.
27-12-2017, 19:44
üniversiteye bağışlanan arabanın yatması normal değil mi? hocalar alıp piçlik mi yapsın bağdat caddesinde.

Kardeşim bi daha okur musun rica etsem?
Yoksa bilale anlatır gibi anlatabilirim

said_
27-12-2017, 20:51
O halde şu anki rektör çıkacak ve Ağaoğluna cevap olarak ödenek alamadık destek gelmedi kardeşim diyecek. Şu anki gibi bomboş yatan arabanın sağını solunu bir bezle yarım yamalak (öyle görünüyor) silip aha uğraşıyoruz işte demeyecek haksızmıyım.

Valla bencede haklisiniz. Ama bunu hoca veya rektor kendi imkanlari dahilinde bir yere kadar yapar. Hukumetler yatirim planlamasi yaparlarsa cozulur.

Ayni okulun ayni elektronik bolumunde bire bir ayni cihazdan 3 tane var. cunku her butce bulan hoca kendi lab'ina almis.

Halbuki bir adet cihaz o bolumun ihtiyaclarini rahatlikla karsilar.

Bu ornekleri suan ki durumu size tarif edebilmek icin anlatiyorum. Yoksa okullarda gercekten basarili ve akilli hocalar ogretim gorevlileri ve doktora ogrencileri var.

mert_can 41
27-12-2017, 21:19

Arabayı adam durması için vermemiş ki öyle olsa heykel verirdi.

A.A yı sevmem ama arada sırada iyi davranışları oluyor şahsen ben vermezdim aracımı. Yazık vallah kocaman bir yazık arabayı hiç ettiklerinemi yanalım yoksa ellerine geçen imkanları hiç etmelerinemi yanalım. Eminim 50 bin dolar para bağış bulmak veya ödenek ayırmak o kadar zor olmamalı ama bizden hiç bir halt olmaz paraya taptıkça.

urukain
27-12-2017, 22:27
o değilde ağaoğluna yanıt haberindeki fotoğrafta osiloskobun probları neden yok :D

yesil
27-12-2017, 22:31
Kardeşim bi daha okur musun rica etsem?
Yoksa bilale anlatır gibi anlatabilirim

araç üniversitede incelendiyse, gerektiğinde inceleniyorsa üzerine çalışılıyorsa aracın kullanılmaması normal değil mi? üniversitede açıklama yapmış üzerine çalışıldığına dair. çalışılmıştır veya çalışılmamıştır. ağaoğlu'nun sözüne mi inanacağız sorgulamadan. bilale ayrıca anlatırsın ok atarsınız filan arada değişiklik olur.

Arabayı adam durması için vermemiş ki öyle olsa heykel verirdi.

A.A yı sevmem ama arada sırada iyi davranışları oluyor şahsen ben vermezdim aracımı. Yazık vallah kocaman bir yazık arabayı hiç ettiklerinemi yanalım yoksa ellerine geçen imkanları hiç etmelerinemi yanalım. Eminim 50 bin dolar para bağış bulmak veya ödenek ayırmak o kadar zor olmamalı ama bizden hiç bir halt olmaz paraya taptıkça.

50 bin dolar verip niye bataryalarını yenilesinler ki yine bozulacak kullanılmadığı için. önemli olan mühendisliğinden birşeyler elde etmek, aracın üzerinde çalışmak. parçalarına ayırmak detaylı incelemek vs. üniversite araç üzerine çalışıldığını iddaa ediyor. ağaoğlu'nun üniversite'ye gönderdiği basit işçisi nereden bilecek araca ne yaptıklarını. belki ağaoğlu'nun rektörle arası bozuk veya gündem olmaya çalışıyor neden inanayım iddaalarına.

Yigit-Y
27-12-2017, 22:59
İtü açıklama yapmış

Ağaoğlu reklam yapmış

Konu kiliit :)

mert_can 41
27-12-2017, 23:06
araç üniversitede incelendiyse, gerektiğinde inceleniyorsa üzerine çalışılıyorsa aracın kullanılmaması normal değil mi? üniversitede açıklama yapmış üzerine çalışıldığına dair. çalışılmıştır veya çalışılmamıştır. ağaoğlu'nun sözüne mi inanacağız sorgulamadan. bilale ayrıca anlatırsın ok atarsınız filan arada değişiklik olur.

50 bin dolar verip niye bataryalarını yenilesinler ki yine bozulacak kullanılmadığı için. önemli olan mühendisliğinden birşeyler elde etmek, aracın üzerinde çalışmak. parçalarına ayırmak detaylı incelemek vs. üniversite araç üzerine çalışıldığını iddaa ediyor. ağaoğlu'nun üniversite'ye gönderdiği basit işçisi nereden bilecek araca ne yaptıklarını. belki ağaoğlu'nun rektörle arası bozuk veya gündem olmaya çalışıyor neden inanayım iddaalarına.

Eğer kullanılmıcaksa yeniden deney yapılmıcaksa tabiki yenilenmesi mantıksız. Akülerin yenilenmesindeki amaç aracın veriliş amacı olan üzerinde çalışılabilmesi bir şeyler yapılabilmeli ve ilerleme kaydedilmesi için yenilenmeli bu yüzden. Diğer dediğinize gelirsek eğer araç üzerinde çalışma yapılabilseydi beş yılda elvet bir yol katedilirdi ve bu hem ünüversitenin hemde yapımda emeği geçenler için büyük bir prestij olmazmıydı sizce. Haberde aracın tamponundaki kirler oldukça belli ayrıca orayada çekilerek getirilmiş. Ali ağoğlu patavatsız bir kişidir eğer sorunu olsaydı bunu savunmasız bir kişi gibi aracının üzerinden dile getirmez direk rektöre laf çakarak yapardı kaldıki aracı verdiği rektörde değişmiş :)

aykutsafakyaman
27-12-2017, 23:13
Burda ismini vermiycem firmanın Trabzonda bir otomotiv firması yaklaşık 7 8 sene önce süre konusunda yanılıyorda olabilirim. Kasasız şekilde bir Ford Transit hibe etti okula. İsmini vermememin sebebi bu yazı gidicek çünkü bi yerden kulaklarına. Kamyonet sağdan direksiyonlu ve kasası yok. Yan kapılarında hibe eden firmanın ismi yazıyor. Üst sınıflardan bi kaç kişiyle konuştum ilk geldiğinde biraz uğraşıldı sonra kaldı öyle dediler. 6 senedir Karadeniz Teknik Üniversitesindeyim. O kamyonet bir kere hareket etmedi hareketi geçin marş vurmadılar. Elektrikli falan da değil bu bildiğiniz içten yanmalı motor. Bir kaç hocama laf arasında sordum uğraşılıyor onla dendi. Araba dışarda atıl halde sürekli durdu. Okulun kapalı atölyeleri var biri de ulan şunu bari kapalı otoparka alayım çürümesin demedi. En son artık dayanamadım bitirme tezi aldığım hocama sordum niye yatıyor hocam bu dedim şuraya geldiğimde beklediğim manzaranın 5 te biri yok değerlendirelim bunu dedim. Direk öğrencilere verilmiyor uğraşılsın diye hem motoru uygun değilmiş uğraşmaya dedi. Niye hocam düz dizel mi araba çürüyor orda dedim. Çok detayını bilmiyorum dedi bana bende daha üstelemedim.
Fiat şimdi bi tane de egea göndermiş galiba ondan emin değilim yanı kaplamalı bi araba var bölüm otoparkında. Onun da akibeti böyle olacak. Bu üniversitelere hiçbir şey lazım değil.Meslektaş yetiştirmiyolar öğrenciyi düşman olarak görüyorlar bu zihniyetle de hiç bi *** olmaz bizden.
İçten yanmalı motor yaptık da elektriklisi kaldı. Bekleyin 2023 de sulusu gelecek.

meganes
28-12-2017, 00:04
Bu arada İTÜ'nün geliştirdiği DMA bünyesinde ki araçlardan birini bir süre kullandım 2016 yılında.
Araç Toyota Corolla kasası ve şasesi üzerine geliştirilmişti ve %100 elektrikliydi.

Yani İTÜ bir şey yapmıyor gibi yorumlar biraz anlamsız olmuş. bu arada yaptıkları elektrikli minibüstende haberim var.

Kısaca İTÜ gibi bir kuruma sallamadan önce biraz daha araştırmak mantıklı olur.

Tesla'ya gelince o araç incelenmeden DMA elektrikli araçların üretilebileceğini sanmıyorum tabi bu sadece varsayım. ben eski bir dma çalışanıyım kardeşim o zamanlar biz bir ekiptik gece gündüz çalıştık yılmadık hep ülkemiz için bir şeyler yapıcaz birşeyler üreticez diye çalıştık durduk kimlere sürdürmedik kimlere götürmedik kimlere test ettirmedik içerisinde bakanı vekili amiri memuru hepsi var emin olun çalıştık çabaladık çok iyi şeyler çıktı meydana konuda teslada bizim şirkette durdu inceledik o zamandan bahsediyorum bizim aracımız daha üstündü ama ne oldu kardeşim biliyormusun ? sipariş vericez üreticez tek yapıcaz ilerleticez el üstünde tutucaz gururumuzsunuz teksiniz diyenlerin hepsi bir süre sonra yok oldu firma bir yere kadar ayakta durabiliyo küçüldü şuanda halen ayakta kata kalmaya çalışıyo itüde argesi var isteyen gidip görebilir test edebilir araçları birde zeytinburnunda yfak bi yer kaldı ne hayallerle girdiler veya ekip olarak girdik sonu hüsran ayakta kalmak için direniyo işçi çıkartıldı küçüldü vs vs mücadele veriyo bazen nerde hata yaptık diyorum ama düşünüyorumki ülkemiz böyle şeyler için müsait değil gibi

16EC813
28-12-2017, 00:09
daha sen hazır yapılmış bi arabanın onarımına kaynak bulamazken hangi mantıkla hangi kfayla bi yerli üretimi araç yapacagız demenin tek bir açklması var oda koyun olan halkı uyutmaktan başka bişey degildir padişahım çok yaşaa üreten toplumlar hep ileri gitmişlerdir ama bizi tüketim toplumu haline getirip çagdaş köleler olarak yönetmek daha kolay

207_TR
28-12-2017, 00:10
Onceki gunlerde Mercedes Benz Turk A.S. Balıkesir de bir teknik liseye full teçhizatlı bir sınıf, atölye yaptı. 0km bir kamyon hibe etti. Yaklaşık 15 öğrenciyi himayesine aldı.
Eğitime destek konusunda bir çok firma bu tür desteklerde bulunmalı bence.

Muharrem C.80
28-12-2017, 00:19

Bu kısma müdahele etmem gerekiyor

Spykercars (http://www.spykercars.com/)

KemalHDH
28-12-2017, 01:52
Bu kısma müdahele etmem gerekiyor

Spykercars (http://www.spykercars.com/)
Caterham tarzında araç üreten Donkervoort var Hollandalı. (Bana göre Caterhamdan güzeller.) Tabi bunlar seri üretim yapan markalar değil ama en azından Made in Netherlands etiketi var araçlarda.

yesil
28-12-2017, 09:20
Eğer kullanılmıcaksa yeniden deney yapılmıcaksa tabiki yenilenmesi mantıksız. Akülerin yenilenmesindeki amaç aracın veriliş amacı olan üzerinde çalışılabilmesi bir şeyler yapılabilmeli ve ilerleme kaydedilmesi için yenilenmeli bu yüzden. Diğer dediğinize gelirsek eğer araç üzerinde çalışma yapılabilseydi beş yılda elvet bir yol katedilirdi ve bu hem ünüversitenin hemde yapımda emeği geçenler için büyük bir prestij olmazmıydı sizce. Haberde aracın tamponundaki kirler oldukça belli ayrıca orayada çekilerek getirilmiş. Ali ağoğlu patavatsız bir kişidir eğer sorunu olsaydı bunu savunmasız bir kişi gibi aracının üzerinden dile getirmez direk rektöre laf çakarak yapardı kaldıki aracı verdiği rektörde değişmiş :)

bu adamın ne yapacağını nereden biliyorsun tanıyor musun? görgüsüz, cahil, kalitesiz adamın teki. nerede ne yapacağını nereden biliyorsun. dma yaptılar işte ne yapacaklar. itü'nün elektrikli araçlar konusunda yaptığı çalışmalar ortada. tekrar söylüyorum belki araçtan verimli şekilde yararlanılmıştır veya yararlanılmamıştır. Türkiye'de teknik anlamda en iyi eğitimi veren üniversitenin sözüne karşı bir cahilin sözüne sorgusuz sualsiz inanıyorsun.

ef186
28-12-2017, 09:31
Sen x liralık mali hibe edersin 2x reklam yaparsın.
Sonra aklına gelir 2x daha reklam yaparsın.
Ülkenin teknoloji üretebilen nadir üniversitelerinden birini de magazine sokar ileride üretecekleri teknolojilere de halkın güvensiz gözlerle bakmasina sebeb olursun , bilime de -10x zarar verirsin.
Netice teala bağışladım geri verin .
Hibe etmesen bukadar yılda o pil ölmeyecek sende roket yapacaktın sanki.
Üzerindeki ceket icin de insan, kafandaki şapka içinde beyin olduğunu göstermez. Bakınız kapında tesla, cebinde para oldugunda bazı gerçeklerin değişmediği gibi.

YUNUS
28-12-2017, 09:44
o değilde ağaoğluna yanıt haberindeki fotoğrafta osiloskobun probları neden yok :D

Fotolar; Tembel öğrencinin, ailesinin ders çalıştığına inanmaları için kitap ve defterleri masanın üzerine yığmasından farksız...

ghibli06
28-12-2017, 10:57
çürümüş çürümemiş bilemiyorum, olayın gerçekliği konusunda da gerçekten fikrim, sadece şunu söylemek istiyorum, üniversitelerin yeterince kaynağı yok çok haklısınız ama üniversiteler kaynak yaratmak için ne yapıyorlar hiç düşündünüz mü? sonuçta bilimsel bir kurumsun, bilirkişilik yapabilirsin, analiz yapabilirsin, test yapabilirsin, kitap basabilirsin, gelir getirici onlarca şey yapabilirsin fakat bizim üniversitelerde ne yapılıyor? Prof olan hoca, akademik çalışmaları kendi altında satıyor maalesef, master doktora adı altında öğrencileri kendi projeleri için çalıştırıyor, hem patentini alıyor hem de bu süre zarfında bu işi kime yapıyorsa parasını cebe atıyor... üniversiteler dinozor dolu, gençlerin önü tamamen tıkalı, beyinler de paraya aç örümcek gibi...

kendi okulumdan örnek vereyim, petrol mühendisliği bizim maden mühendisliğinde sığıntı gibiydi... 1 tane derslik 2 tane oda verilmişti, sonrasında bu kötü benzinden kaynaklı davalar için hem analiz hem de bilirkişiliğe başladılar, TR de o yıllarda hiç yoktu, PAL (petrol analiz lab.) kuruldu, 2 sene içinde ordan kazanılan parayla belki de ODTU nun en güzel bölümlerinden birini inşa ettiler, şu anda da en fazla iş yapan bölümler arasında, ama master doktora ayağına öğrencime analiz yaptırıyorum deseydi ordaki prof., mahkemeye gönderdiği belgenin altına da kendi kaşesini vursaydı, para cebine girecekti, okula değil... ülkede kim dürüst ki?

ontheair
28-12-2017, 16:34
ilk önce şunu bir açıklığa kavuşturalım, üniversite teknoloji geliştirir, üretmez. "Siz yapın ben 500 tane satın alacağım" demek hiçbir üniversiteyi motive etmez.
Ali Ağaolu kalkıp İTÜ'ye gelseydi, "Ben bir fabrika kurup elektrikli otomobil/araç üreteceği bana destek olur musunuz" deseydi, satın aldığı Tesla'yı da incelemeleri, teknolojisini öğrenmeleri için üniversiteye verseydi, İTÜ bunu inceleyip eksik yönlerini geliştirseydi, Türkiye'ye uyarlasaydı Ali Ağaoğlu'nun kuraduğu fabrikada üretilebilirdi.
"Ben araç bağışladım hiçbir şey yapmadılar" demek çok saçma bir beyanat. Ne yaptıklarını ya da yapmadıklarını nereden biliyorsun? İTÜ, otomobil fabrikası mı kursun?
Belki hatırlayan olur seneler önce Tofaş, Bursa Uludağ Üniversitesi'ne bir Doblo bağışladı bunun üzerine elektrikli bir versiyon geliştirildi. Daha sonra bu model üzerinden Fiat'ın AR-GE merkezi olmak için aday olundu ve seri üretime uygun elektrikli Fiorino üretim aşamasına kadar geldi. Ama Koç Grubu kalkıp da Uludağ Üniversitesi'ne "bize araç üretin" demedi. Bize yardım edin üretelim dedi.
Ali Ağaoğlu'nun bu çıkışı yersiz bir züppelikten başka bir şey değildir.

AşkınS.
28-12-2017, 16:44

X kişi isim vs farketmez. Kim olduğunun da bir önemi yok. Reklam için mi yapmış? Evet. Geçiyorum bu kısmı.
Elektrikli bir araç,itü gibi bir üniversiteye hibe edilmiş ve bu araç değerli maddi açıdan. Fakat hibe edilirken söylendiği varsayılan bir söz var "daha iyisini yapın" zira rektör de "çocuklar bi baksın elektrikli araç görsün bebeler" mantığıyla söylemediği için mutlaka bir beklenti olmuştur araç hibe eden şahıs tarafından çünkü en ufak bi gelişme yok,araç kaderine terk edilmiş. Kimse demiyor ki gitsin gezsin karı kıza baksın. Çalışışsın,parçalansın ama en azından biz bunu yaptık ya da yapamadık gibi bir açıklama yapılsın.
Gerektiğinde biz bunu yaptık,şu şekilde oldu ya da şurasını yapamadık desinler,inanıyorum ülkede üstesinden gelecek çok insan var.
Anlatabildiğimi varsayıyorum

VTec_king
29-12-2017, 16:41
sevin sevmeyin ama bu adam herzaman fark yarattı,Ofisinde padişahın resmi yok bu arada bilginiz olsun,ofisin önündeki otoparkı bile iş parka verdiler

78nakres
03-01-2018, 09:17
Ülke nasıl övülür anlatıyorum toplanın.

Ülkenin herhangi bir devlet kurum'a yabancılar gelir. Devlet kurumu çalışanları hemen gazeteleri arar heyet geldi buraya diye. Sonra yeni yetme gazeteci hemen haber yapmak ister ve editörüne götürür.
Editör "yavrum şuraya, bizde bile böylesi yok yaz" der ve olaylar gelişir.

Ülkeye gelen her yabancı zaten bizde bile bu yok diyor.

Hadi bu ağaoğlu şov adamı sırf popülerliğini korumak için bunu yaptı ama türkiye'de o kadar zengin şirket var neden hiçbiri maddi olarak destek vermez üniversitelere anlamam.

Çünkü siyasilere destek vermek para kazandırır. Siyasetçilerin desteklediği yerlere destek vermek reklam üzerinden prestij kazandırır. :( Aslında günümüzün sorunu.

turboman
03-01-2018, 11:39
Bu ülkede yapılan en büyük yanlışlar meslek seçimi,adam rektör olmuş ama ne yapacağını bilmiyor güzelim arabayı rezil etmişler araştırma geliştirme adı altında...