Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yılbaşından sonra özel plaka yok mu ?

gemsazr9
27-12-2017, 18:31
bir haber çıktı artık noter plaka verecekmiş . merkezi sistem olacakmış çözel plaka yokmuş . nakil yaptırıp alabilir miyiz acaba ?

16EC813
27-12-2017, 21:12
farklı bişey olmıycak ki noterin plaka vermesi ,isteyen gidip yine bagışını yapıp özel plaka alabilir bence ,bildiğimden degil haa sadece fikir yürütüyom :D

KemalHDH
27-12-2017, 21:43
Maalesef haberler bu yönde:

Ozel plaka tarihe karışıyor (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ozel-plaka-tarihe-karisiyor-180276h.htm)

emir91
27-12-2017, 22:08
Gereksiz işler müdürleri çalışıyor başka sorun kalmadı memlekette filme plakaya taktılar kafayı ..

arda35
27-12-2017, 22:12
Üzdü be.
RD ya da Rda alacaktım Çeşme'den bi şekil yapıp ne güzel. Kısmet değilmiş.

Han
27-12-2017, 22:22
kılıfına uydurulur diye düşünüyorum kolay kolay kalkmaz o iş

gespenster
27-12-2017, 22:23
2 gün sonra cam filmi gibi hikayeye döner, turkiyede neyin parasini veripte alanmamış. yeterki parayı bas

207_TR
27-12-2017, 22:30
2018 Ocak ayından itibaren kademeli olarak ruhsatları Noterler verecek.

Noterler eğitime gitti.

Muallakta olan konular var.

Noterler sadece 2.el satış sonrası sıradan plaka ile tescil yapıp ruhsat verebilecek.

Ama plaka değişikliği yapılan 2.el satışlarında mecburen trafik tescil şubelerine gidilecek.

Muallakta olan konulardan biriside şun noterde ruhsat verilmesi için trafik sigortası yaptırma zorunluluğu ortadan kalkacak mı ? Trafik sigortası şartı aranmazsa piyasada sigortasız araçlar fink atar.

Bugün duyduğun bir habere göre yeni araçlarında ruhsatları Noterden verilecekmiş.

Ama noterler bu konuda tam bilgili değil henüz.

evolution_9
27-12-2017, 22:33
şimdide millet plaka için araba alır

free-hifi
27-12-2017, 22:54
Ben mesela burdan araba alırsam 59 olacak yine subede tanıdık polisten istediğimi alırım istanbul noteri bana 59 plaka verebilecek mi?

Ronnies
27-12-2017, 23:34
Hazır konusu açılmışken bende sorayım,
Plakanın harflerini EE almak istiyorum,ilçelere göre baktığım zaman bir sitede Avcılar diğerinde Maltepe gözüküyor.
En basit yolu ikametgahı oraya alıp plakam kayboldu demekmiş sanırım,diğeride bu semtlere bağlı olan birisne satış yapmak..
EE'nin kesin olarak nerden verildiği ya da başka bir yolu olduğunu bilen varsa yardım bekliyorum..

gemsazr9
27-12-2017, 23:53
Plakanın harflerini EE almak istiyorum,ilçelere göre baktığım zaman bir sitede Avcılar diğerinde Maltepe gözüküyor.
En basit yolu ikametgahı oraya alıp plakam kayboldu demekmiş sanırım,diğeride bu semtlere bağlı olan birisne satış yapmak..
EE'nin kesin olarak nerden verildiği ya da başka bir yolu olduğunu bilen varsa yardım bekliyorum..

sadece ikametgah alıp 1 ay içinde olacak. plaka kayıp dersen sıradan verirler

Octane
27-12-2017, 23:58
Pazartesi günü sıfır motosiklet aldım. Ocak 3ü 5i gibi emniyete gidip plaka çıkaracaktım. Sıçtık mı yani.

Ronnies
28-12-2017, 00:15
sadece ikametgah alıp 1 ay içinde olacak. plaka kayıp dersen sıradan verirler

Bazı sitelerde Avcılar bazı sitelerde Maltepe'ye bağlı gözüküyor,kesin olarak nerden öğrenebilirim ?

imprezaWRC
28-12-2017, 10:05
Mevcut zekayı böyle işlere yormaya çok meraklı bir millet olduğumuzdan illaki bir açık bulunur, üşenilmez plaka için il değiştirilir, ikamet kaydırılır, al sat yapılır, üstüne almaz, teyzesine alır gibi yapar ...vs vs vs şüpheniz olmasın alınır o plaka.

SekoLive
28-12-2017, 10:10
bi yandan kötü ama bi yandan müthiş bir sistem...

en basitinden 2 harf yada son rakamı şöyle olsun diye rica ettiğinizde cebizinden bir miktar para vermeyi göze almışken karakoldaki komserin, polisin parayı beğenmez tavırları yok bu arabaya bu para az bile demeleri gibi insanlara yaptıkları saçma sapan muamalelere son verilmiş olacak. Bağış istemek için anlattıkları gider kalemlerini artık aralarında toparlayıp karşılarlar....
Ronnies EE plaka sonu 4 rakamsa Maltepe diye biliyorum.

gemsazr9
28-12-2017, 16:54
gidip soracaksınız ordan verilsede boş olmayabilir . arzuhalcilerde bilir

fore
28-12-2017, 17:03
Ben de sigorta işi nasıl olacak onu merak ediyorum. Notere sordum, bilmiyoruz henüz dediler. Bekleyip görelim. Pratik olur aslında.

CaNeR44
28-12-2017, 17:27
millet amerikada adını soyadını aklına ne gelirse yazıyor plakaya bedavadan bizimkilerin işi nasıl zorlaştırırırz nasıl milletini uyuz ederiz

-Murat Özcan-
30-12-2017, 15:07
Türk milleti olarak plaka merakımız var elbet.
Buluruz buna da bir yol..

scorpion
30-12-2017, 15:48
özel plaka ne ya 50tl bile vermem. 34XXX34 falan tamamda her plaka özel olmuş. adının ilk harfiyle başlasa o özel plaka parasız olmaz.

mert_can 41
30-12-2017, 18:02
Noterler bu haberle birlikte yılbaşına erken girmişlerdir kutlamalarla evrakların arasına 100 lira sıkıştır devam et olucak. Harbi birilerin zeka seviyesine sövüyorum enflasyon almış başını gitmiş her şeye zam savaş kapıda ama bizim tek derdimiz özel plaka almasınlar..

ERK_RS
30-12-2017, 20:06
ohh bee :)

her araç alışımda plaka için bi karın ağrısı yaşıyordum.

asmisinsan
30-12-2017, 20:33
Noterler bu haberle birlikte yılbaşına erken girmişlerdir kutlamalarla evrakların arasına 100 lira sıkıştır devam et olucak. Harbi birilerin zeka seviyesine sövüyorum enflasyon almış başını gitmiş her şeye zam savaş kapıda ama bizim tek derdimiz özel plaka almasınlar..

Bugune kadar hic ozel plakam olmadi olsun diyede hic dusunmedim ama urasi bir otomobil formu ve insanlarin tek keyfi otomobilleri savas baris ekonomi formu olsa eminim burda ozel plaka pesinde kosanlar onu dusunur ve yazarlardi b3nce kimsenin zeka seviyesine sovme kendi seviyeni duzelt

mert_can 41
30-12-2017, 21:09
Bugune kadar hic ozel plakam olmadi olsun diyede hic dusunmedim ama urasi bir otomobil formu ve insanlarin tek keyfi otomobilleri savas baris ekonomi formu olsa eminim burda ozel plaka pesinde kosanlar onu dusunur ve yazarlardi b3nce kimsenin zeka seviyesine sovme kendi seviyeni duzelt

Siz çok yanlış gelmişsiniz ben özel plaka alanlara hakaret etmedim kaldı ki bu zamana kadar tüm araçlarımızın plakası özel di. Benim laf söylediğim ülkede ilgilenilmesi gereken onca sorun varken araç plakasına karışan devlet.

asmisinsan
30-12-2017, 21:29
Siz çok yanlış gelmişsiniz ben özel plaka alanlara hakaret etmedim kaldı ki bu zamana kadar tüm araçlarımızın plakası özel di. Benim laf söylediğim ülkede ilgilenilmesi gereken onca sorun varken araç plakasına karışan devlet.

Devlet hangi temel sorunla ilgileniyorki:)

MDeniz
31-12-2017, 17:54
Askıya alındı noter işi noterde çalışan bir arkadaşım söyledi

İbrahim33
31-12-2017, 18:35
cuma günü sormuştum bende notere , hiç birşey bilmiyoruz demişti arkadaş.

.::EmrE::.
31-12-2017, 19:03
Niye bu kadar takıyorsunuz ki özel olsa nolur olmasa ne olur, herkes plaka ile şekil derdindeydi iyi olmuş bence. 34 HD 8293 plakalı Ferrarileri görelim artık :D

srkns
31-12-2017, 20:48
bağışı emniyet yerine notere verirler olur biter.. burası Türkiye