PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B6 hakkında.

BAT9
27-12-2017, 18:52
Eniştemin Swift'i 1 hafta içinde sattık, onun için telaşla gönlümüze sinen bir araba arıyoruz. Güzel heyecanlar tabii insan etkileniyor araba aradıkça, gördükçe kendi arabasıyla ilgili de değişiklikler yapmak istiyor. Babam da uzun zamandır aklında olan Passat'lara göz dikmiş durumda.

B6 kasada yanlış bilgim yoksa benzinli olarak 1.4TSİ, 1.6FSİ, 1.8TSİ, 2.0FSİ motorlar mevcut. 1.8 ve 2.0'ı yakıtı düşünerek direk eliyoruz. 2 senedir Expression kasa Megane 2 kullanıyoruz, yakıtından aşırı memnunuz. Şehir içi 5.1/6.3 arasında dolaşıyoruz. En önemli sorumuz 1.4TSİ veya 1.6FSİ motorların ne kadar yaktığıyla ilgili.

Bu arabayı, motorları kullanmış veya bu araba hakkında bilgisi olan kişiler genel bir bilgi verebilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

bomonti
27-12-2017, 19:19
Fsi almak gibi bir gaflette bulunmayın, 102hp hitler alın daha iyi. Tsi ın yakıtından bahsedecek olursak Ankara içi yazın 8,5 kışın 9 lt yakıt tüketir, kendini öldürüp parçalarsan 8.0lt de düşer daha da düşmez.

Şehir dışı gittiğin yere ve sürate bağlı olarak 6-6,5 civarı tüketir, çok kasarsan 5,5 daha altı mümkün değil.

Bunların dışında geniş, rahat, konforlu bir arabadır hatta en çok sevdiğim passattır. Kolay kolay kullanıcısını üzmez, uygun fiyata temiz bir şey denk gelirse alın.

BAT9
27-12-2017, 19:28
Fsi almak gibi bir gaflette bulunmayın, 102hp hitler alın daha iyi. Tsi ın yakıtından bahsedecek olursak Ankara içi yazın 8,5 kışın 9 lt yakıt tüketir, kendini öldürüp parçalarsan 8.0lt de düşer daha da düşmez.

Şehir dışı gittiğin yere ve sürate bağlı olarak 6-6,5 civarı tüketir, çok kasarsan 5,5 daha altı mümkün değil.

Bunların dışında geniş, rahat, konforlu bir arabadır hatta en çok sevdiğim passattır. Kolay kolay kullanıcısını üzmez, uygun fiyata temiz bir şey denk gelirse alın.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, yakıtı korkulacak kadar değilmiş sanırım. Ailecek çok uzun boyluyuz ben 1.92-93 civarındayım, arkamdaki kişi rahatlıkla oturabilir mi? w124'ten sonra megane açıkçası genişlik olarak iyi gelmişti. Passat'ın daha iyi olacağını düşünsem yanılır mıyım?

drago
27-12-2017, 22:45
1.4 de 1.6 da 2.0 de aynı yakar, meganeın tüketimi ile kıyas götürmez.

İçlerinde en ucuzu 2.0dır, yaktığının hakkını da en çok o verir, şehiriçi trafik akışkansa yakıtı normal bir benzinliye göre çok üzmez ama yoğun trafiğe girmeyegörsün, marş motoru da yansa trafik her durduğunda ben bu motoru durdururum dedirtir :)

Not: eski 2.0 fsi tiptronik b6 kullanıcısıyım, İki kere de 1.6 fsi motorum oldu, 1.4 tsi yi de bu kasada çok inceledim ama sahibi olmadım

drago
27-12-2017, 22:47
Bu arada iç hacmi de bagaj da fazlasıyla tatmin eder

BAT9
27-12-2017, 23:00
1.4 de 1.6 da 2.0 de aynı yakar, meganeın tüketimi ile kıyas götürmez.

İçlerinde en ucuzu 2.0dır, yaktığının hakkını da en çok o verir, şehiriçi trafik akışkansa yakıtı normal bir benzinliye göre çok üzmez ama yoğun trafiğe girmeyegörsün, marş motoru da yansa trafik her durduğunda ben bu motoru durdururum dedirtir :)

Not: eski 2.0 fsi tiptronik b6 kullanıcısıyım, İki kere de 1.6 fsi motorum oldu, 1.4 tsi yi de bu kasada çok inceledim ama sahibi olmadım

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Megane'dan sonra çok şaşırmamak için yakıtı merak ediyoruz. 1.6FSİ motorla ilgili tecrübelerinizde bir sıkıntı yaşadınız mı önerir misiniz?

Yigit-Y
27-12-2017, 23:01
Turbosuz hiçbirşeye bulaşmayın keyifsiz olur

Yaktığına değmez

BAT9
27-12-2017, 23:12
Turbosuz hiçbirşeye bulaşmayın keyifsiz olur

Yaktığına değmez

Teşekkür ederim yorumunuz için, biz de bu yüzden 1.4tsi motora daha sıcak bakıyoruz.

bomonti
28-12-2017, 03:38
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, yakıtı korkulacak kadar değilmiş sanırım. Ailecek çok uzun boyluyuz ben 1.92-93 civarındayım, arkamdaki kişi rahatlıkla oturabilir mi? w124'ten sonra megane açıkçası genişlik olarak iyi gelmişti. Passat'ın daha iyi olacağını düşünsem yanılır mıyım?

İç hacim ve bagaj konusunda sorun kesinlikle yaşayacağınızı zannetmiyorum. Heh illa yaldır yaldır gezelim S class gibi olsun istiyorsanız superb de olabilir, ama passat her halükarda yeterli olacaktır.

Çok net söylüyorum 1.6 fsi sakın bulaşmayın, gitmez, bas bas bağırır, 10 lt altı görürseniz öper başınıza koyarsınız vs. 2.0 tdi olacaksa olur çokta güzel olur. Olmuyorsa da 1.4 tsi candır.

Kadyr
28-12-2017, 05:17
2010 1.4 tsi 1 sene kullandık. Sorunsuz güzel araba ama 1.9tdi b5.5 vardı ondan sonra yavaş gelmişti doğal olarak. B5.5 4 sene kullandım b6 ya göre daha rahattır. B6 nın içi biraz daha basık ama sorun yaşanmaz bende 183 cm yim. Tsi motor 122 lik gidişi normal. Düz 1.6 motoruna gaz takılıyor diye öven çok var ama gelip en kötü araba sollar geçer her zaman üzücü olur. İmkan var ise makyajlı 2010 ve sonrası tercih edin. 1.8tsi tutulmuyor yağ yakma sorunu var. 1.4te ise bizimkine castrol koyunca eksiltiyordu. Başka soru olursa yazarım

Kadyr
28-12-2017, 05:19
Bu arada ben istanbulda normal trafikte arabanın ana ortalamasi 7.5 lt yi geçmedi. Uzun yolda 120 uzerinde 6 dan aşağı yakmaz. 100 civari 5.5 yakalarsın. 80-90 bursaya gittim 4.5-5 arası yaktım. Ama çok uğraştım:)

drago
28-12-2017, 07:26
1.6 fsi motor bence hitler motordan daha iyi, ama ben bir lpg kullanıcısı değil,benzin kullanıcısıyım.

Egr ve ilk jenerasyonlarındaki nox sensörü dışında kronik pek bir sıkıntısı yoktur; bir de zincir değişmemişse soğuk sabahlarda gırrrlayarak çalışır.

A3 ve golf için yeterli, passat için fazlasıyla yetersiz bir motor 1.6 fsi.

Passat için para varsa sıralama 2.0 t fsi, 2.0 tdi, 1.4 tsi, 2.0 fsi şeklinde olmalı. 1.6 fsi yetersizliğinden ve 1.8 tfsi sorunlarından dolayı hiç katmıyorum.

1.4 tsi ve 2.0 fsi karşılaştıracak olursak da;

Şehir içi bol kullanım varsa, ilk alım için ayırdığınız bütçe yeterliyse ve nispeten daha az uzun yol yapıyorsanız 1.4 tsi,

Ağırlıkla şehirlerarası ya da senelik az km yapılacaksa, alırken farkı cebimde kalsın, ucuz alırım ucuz da satarım diyorsanız 2.0 fsi.

i-vtec07
28-12-2017, 10:34
2.0 fsı kullandım 6 ileri otomatik. Kesinlikle 2.0 ı bile gitmezken 1.6 fsı yada 1.6 hitler olana bulaşmayın üzülürsünüz.

Çok yol yapmıyosanız 2.0 alın fiyatları uygun. B6 konforlu araba ben beğendim.

drago
28-12-2017, 12:04
2.0 fsı kullandım 6 ileri otomatik. Kesinlikle 2.0 ı bile gitmezken 1.6 fsı yada 1.6 hitler olana bulaşmayın üzülürsünüz.

Doğru 2.0 çok gittiği söylenemez ama 1.4 122den baya iyi. Küçük turbolu 1.4 ilk doldurduğunda gidiyormuş hissiyatı verse de 2.0'ın totosunu kaldırdıktan sonraki performansı 1.4e göre iyi

YAS
28-12-2017, 12:18
Fsi uzak durun kanka,1.8 tsi mevcut bende nerdeyse 40 bin km oldu sorunsuz biniyoruz,pedalla arkadasligini iyi kurarsan yakit yonunden uzunda 6.2 6.1 arasi yakiyor,sehir ici 10 a dogru cikiyor

Şahan
28-12-2017, 13:55
1.4 tsi dsg variant kullandım B7. Şehir içi 8.0/8.5 arası gezer. Gidişi fena değildir kolay kolay üzmez. Şehirlerarası otoban 130-140 hız sabitleyici ile 7.0 civarı yakar. Daha düşük süratlerde 6.0-6.5 arasıdır. Benim b6'da bakacağım tek motor commonrail 2.0 tdi'dır. Şu anda b7'nin 1.6 dizelini kullanıyorum. İmkanım olursa 2.0'na geçeceğim. En büyük sebeplerinden bir tanesi de 6 ileri ıslak dsg olmasından dolayı.

ottoman32
28-12-2017, 14:42
b5.5 1.9 tdı candır b6 kasaya hiç ısınamadım

BAT9
28-12-2017, 16:06
İç hacim ve bagaj konusunda sorun kesinlikle yaşayacağınızı zannetmiyorum. Heh illa yaldır yaldır gezelim S class gibi olsun istiyorsanız superb de olabilir, ama passat her halükarda yeterli olacaktır.

Çok net söylüyorum 1.6 fsi sakın bulaşmayın, gitmez, bas bas bağırır, 10 lt altı görürseniz öper başınıza koyarsınız vs. 2.0 tdi olacaksa olur çokta güzel olur. Olmuyorsa da 1.4 tsi candır.
2.0tdi'ların çoğu yüksek km düşük olanlarında bütçesi bizi aşıyor bu yüzden 1.4tsi konusuna daha sıcak bakıyoruz. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

2010 1.4 tsi 1 sene kullandık. Sorunsuz güzel araba ama 1.9tdi b5.5 vardı ondan sonra yavaş gelmişti doğal olarak. B5.5 4 sene kullandım b6 ya göre daha rahattır. B6 nın içi biraz daha basık ama sorun yaşanmaz bende 183 cm yim. Tsi motor 122 lik gidişi normal. Düz 1.6 motoruna gaz takılıyor diye öven çok var ama gelip en kötü araba sollar geçer her zaman üzücü olur. İmkan var ise makyajlı 2010 ve sonrası tercih edin. 1.8tsi tutulmuyor yağ yakma sorunu var. 1.4te ise bizimkine castrol koyunca eksiltiyordu. Başka soru olursa yazarım
Bilgiler için teşekkür ederim. Hız beklentimiz yukuşta öldürmesin araba sollamak istediğimizde üzmesin gaza tepkili olsun. Megane 350bin civarına geldi ama hala bu konuda memnunuz gaza güzel tepki veriyor. Passat'ta daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Bir sorum var babam yeni otomatik viteslerin yukuşta kaydırmasından baya şikayetçi. Benim eski w124'ü 3 sene yukuşta bırakayım yine kaydırmaz diye söylenir. 1.4tsi DSG'de bu durum nasıldır bilgi verebilir misiniz?

1.6 fsi motor bence hitler motordan daha iyi, ama ben bir lpg kullanıcısı değil,benzin kullanıcısıyım.

Egr ve ilk jenerasyonlarındaki nox sensörü dışında kronik pek bir sıkıntısı yoktur; bir de zincir değişmemişse soğuk sabahlarda gırrrlayarak çalışır.

A3 ve golf için yeterli, passat için fazlasıyla yetersiz bir motor 1.6 fsi.

Passat için para varsa sıralama 2.0 t fsi, 2.0 tdi, 1.4 tsi, 2.0 fsi şeklinde olmalı. 1.6 fsi yetersizliğinden ve 1.8 tfsi sorunlarından dolayı hiç katmıyorum.

1.4 tsi ve 2.0 fsi karşılaştıracak olursak da;

Şehir içi bol kullanım varsa, ilk alım için ayırdığınız bütçe yeterliyse ve nispeten daha az uzun yol yapıyorsanız 1.4 tsi,

Ağırlıkla şehirlerarası ya da senelik az km yapılacaksa, alırken farkı cebimde kalsın, ucuz alırım ucuz da satarım diyorsanız 2.0 fsi.
Şehir içi bol kullanıyoruz. Babam arabayı alıp yatırmayı sevmiyor. Aldıysam kullanıcam kullanmıcaksam niye alıyorum mantığında. Yıl boyunca şehir dışına çok az çıkıyoruz bu yüzden 1.4tsi daha mantıklı olacaktır. Babam ayrıca alırım en kötü 1-2 aşağısına satarım sonuçta kullanıyorum eskiyor başkası da kullanır diye düşünüyor. Aldığının üstüne araba sattığını görmedim, zaten hep tanıdıklara gidiyor.:)

Teşekkür ederim 2 kişi kullandığımız için çok yol yapıyoruz. Biz de B6'yı beğeniyoruz kısmet olur inşallah:)

Fsi uzak durun kanka,1.8 tsi mevcut bende nerdeyse 40 bin km oldu sorunsuz biniyoruz,pedalla arkadasligini iyi kurarsan yakit yonunden uzunda 6.2 6.1 arasi yakiyor,sehir ici 10 a dogru cikiyor
Sağol Yasin bilgiler için. Babam espri amaçlı w124'ü benzinli kullanmış adamım diye kendini avutuyor ama 1.8tsi konusunda ne der bilmiyorum. Aklımızda soru oluşursa seninle iletişime geçerim, eyvallah:)

1.4 tsi dsg variant kullandım B7. Şehir içi 8.0/8.5 arası gezer. Gidişi fena değildir kolay kolay üzmez. Şehirlerarası otoban 130-140 hız sabitleyici ile 7.0 civarı yakar. Daha düşük süratlerde 6.0-6.5 arasıdır. Benim b6'da bakacağım tek motor commonrail 2.0 tdi'dır. Şu anda b7'nin 1.6 dizelini kullanıyorum. İmkanım olursa 2.0'na geçeceğim. En büyük sebeplerinden bir tanesi de 6 ileri ıslak dsg olmasından dolayı.
Yakıt bilgileri oldukça iyi görünüyor. Daha ağır olmasına rağmen güzel yakıt ortalaması memnun etti açıkçası bilgiler teşekkür ederim. Dizel bütçeyi aştığı için fazla bakamıyoruz. 2.0TDi kısmet olur inşallah size:)

Zevkler ve renkler tartışılmaz.:)

bomonti
28-12-2017, 16:13
Dostum dsg yokuşta geri kaydırma yapar. Ama kemer bağlıysa eğer auto hold devrede olacağından ötürü kaydırma vs anlamında sıkıntı yaşamayacaksınız, kemer takılı olduğu sürece.

Ayrıca 1.4 tsi 2.0 tdi hariç bahsi geçen motorların içinden geçer geçer durur :) Performans konusunda da sıkıntı yaşamazsınız.

BAT9
28-12-2017, 16:26
Dostum dsg yokuşta geri kaydırma yapar. Ama kemer bağlıysa eğer auto hold devrede olacağından ötürü kaydırma vs anlamında sıkıntı yaşamayacaksınız, kemer takılı olduğu sürece.

Ayrıca 1.4 tsi 2.0 tdi hariç bahsi geçen motorların içinden geçer geçer durur :) Performans konusunda da sıkıntı yaşamazsınız.

Teşekkür ederim abi, bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu sen de baya yardımcı oldun vallahi.:)

drago
28-12-2017, 16:32

Tekrar söylüyorum, alt devirleri küçücük turbosundan dolayı gidiyor hissiyatı verebilir ama 125 lik passatın 2.0 150 lik passatı geçmesi imkansız :) 2.0 tdi 140lık da geçemiyor, 2.0 fsi motoru. Performans isteyenler için de tavsiye niteliğinde burada yazdıklarımız; belki bu arkadaş için değil ama sonradan bakacaklar için etkili; amacım inatlaşmak değil ama bu araçların hepsini kullandım ve denediğim için söylüyorum.

Kadyr
28-12-2017, 16:50
evet dsg geri kaydırır ama auto hold açıksa sorun yok arabada. 1.4 tsi 122 bg dir. yokuşlarda falan üzmez. ama 122 bg dir. ve 1500 kg dir. tork hissiyatı ile 2.0 fsi yi geçer falan komik olur. performanslıda değil performanssız bir arabada değil normal aile arabasıdır sadece. normal kullanıncada yakıtı üzmez.

aposport
29-12-2017, 13:53

B5.5 1.9 TDI 130 Exclusive vardı. Tadı damağımızda kalmıştı.

Geçen B6 2.0 TDI aldım. Bu kadar tatsız tuzsuz bu kadar sahibine kullanım zevki vermeyen bir araba daha kullanmamıştım.

Hele o el freni tuşunun yeri var ya. Beni benden aldı. Linea yı satın alırken el frenini öptüm, satıcı bana bakıp, "sapık galiba" dedi içinden...

5 Ay dayanabildim sattım.

Albea bile daha zevkliydi...

Bence Passatı Passat yapan B5 ve B5.5 kasalardır. Sonrası hikaye...

bomonti
29-12-2017, 14:35
Tekrar söylüyorum, alt devirleri küçücük turbosundan dolayı gidiyor hissiyatı verebilir ama 125 lik passatın 2.0 150 lik passatı geçmesi imkansız :) 2.0 tdi 140lık da geçemiyor, 2.0 fsi motoru. Performans isteyenler için de tavsiye niteliğinde burada yazdıklarımız; belki bu arkadaş için değil ama sonradan bakacaklar için etkili; amacım inatlaşmak değil ama bu araçların hepsini kullandım ve denediğim için söylüyorum.

Valla hocam şöyle söyleyeyim. 122 lik tsi passatı envayi çeşit arabayla denedim...

Tsi ın dsg, 2.0 fsi ın tork konvertörlü olacağını düşünürsek o dediğiniz biraz imkansız. Zira düz vites ter temiz ilk sahibinden benzinli e46 3.18ci manuel ile denemiştim 150-160 lara kadar kafa burun yürüyorlar, 160 dan sonraki fark inanılmaz fazla o ayrı :D. 2.0 fsi ın 200 kg kadar ağır ve otomatik vites olduğunu düşünecek olursak mantıken 170-180 e kadar burun dahi çıkarabileceğini zannetmiyorum.

ottoman32
29-12-2017, 19:50
B5.5 1.9 TDI 130 Exclusive vardı. Tadı damağımızda kalmıştı.

Geçen B6 2.0 TDI aldım. Bu kadar tatsız tuzsuz bu kadar sahibine kullanım zevki vermeyen bir araba daha kullanmamıştım.

Hele o el freni tuşunun yeri var ya. Beni benden aldı. Linea yı satın alırken el frenini öptüm, satıcı bana bakıp, "sapık galiba" dedi içinden...

5 Ay dayanabildim sattım.

Albea bile daha zevkliydi...

Bence Passatı Passat yapan B5 ve B5.5 kasalardır. Sonrası hikaye...
abi 2003 de sıfır aldık 2013 de bayiyle takasla superb aldık o zamana kadar 673 bin km kullandık tık demedi kerate :)

Jön Türk
29-12-2017, 21:59
Az sayıda var ama 1.6 tdi da alabilirsiniz

BAT9
29-12-2017, 23:18
Az sayıda var ama 1.6 tdi da alabilirsiniz

Teşekkürler, bulmaya çalışıcam:)

sinanbaysal
02-01-2018, 22:27
bır hevesle aldıgım 2.0 tdı comfortlıne dsg passat 2 ay kullanma sansım oldu. tadı damagımda kaldı desem yerıdır. ılk zamanlarda kıme sorsam fsı den uzak dur 5 lıra fazla ver dızel al denıldı. Sonucunda da oyle oldu ve cok memnun kalmıstım. Alırken enjektorlerını ıyı kontrol ettır. Km olayına da dıkkat et dusurenler cok oluyor. 1.4 tsi ve 2.0 tdı harıcınde dıgerlerının pek tutuldugunu dusunmuyorum. aklına takılan bısey olursa yıne sorabılırsın.
edit; alır almaz ecutech yazılım yaptırdım. performans olarak cok keyıflı olmustu. yakıt ıse sehır ıcın ortalama 9 ltre uzun yolda 5 lt cıvarı yakıyordu.

BAT9
03-01-2018, 10:53
bır hevesle aldıgım 2.0 tdı comfortlıne dsg passat 2 ay kullanma sansım oldu. tadı damagımda kaldı desem yerıdır. ılk zamanlarda kıme sorsam fsı den uzak dur 5 lıra fazla ver dızel al denıldı. Sonucunda da oyle oldu ve cok memnun kalmıstım. Alırken enjektorlerını ıyı kontrol ettır. Km olayına da dıkkat et dusurenler cok oluyor. 1.4 tsi ve 2.0 tdı harıcınde dıgerlerının pek tutuldugunu dusunmuyorum. aklına takılan bısey olursa yıne sorabılırsın.
edit; alır almaz ecutech yazılım yaptırdım. performans olarak cok keyıflı olmustu. yakıt ıse sehır ıcın ortalama 9 ltre uzun yolda 5 lt cıvarı yakıyordu.

2.0tdi için verilcek ideal bütçe aralığı nedir? 2-3 parça boya 1-2 küçük kazaları da göz önüne alsak falan?

Baradiel46
03-01-2018, 14:29
2.0tdi için verilcek ideal bütçe aralığı nedir? 2-3 parça boya 1-2 küçük kazaları da göz önüne alsak falan?

2.0 tdi b6 kasalarda enjektör problemi var fabrika cıkıslı bir hata alırken iyi kontrol ettirin araba gitmez tekler cok yakıt verir vs problemleri var almanya 100k adet enjektör parası ödedi Türkiye ye ama burdaki servisler bedava yapmak istemiyorlar o yüzden alıcaksanız buna dikkat edin
hitler alıcak arkadaslar bu grupta o gitmeme hissiyatına dayanabilecek var mı düşünemiyorum lpg uyumlu az yakıyor ama degmez fsi bi tık taha iyi gidiyo ama lpg kitleri cok pahalı alıyosanız 1.4 tsi alın soft yazılım yaptırın kaliteli bir firmada rahatca binin

BAT9
03-01-2018, 21:58
2.0 tdi b6 kasalarda enjektör problemi var fabrika cıkıslı bir hata alırken iyi kontrol ettirin araba gitmez tekler cok yakıt verir vs problemleri var almanya 100k adet enjektör parası ödedi Türkiye ye ama burdaki servisler bedava yapmak istemiyorlar o yüzden alıcaksanız buna dikkat edin
hitler alıcak arkadaslar bu grupta o gitmeme hissiyatına dayanabilecek var mı düşünemiyorum lpg uyumlu az yakıyor ama degmez fsi bi tık taha iyi gidiyo ama lpg kitleri cok pahalı alıyosanız 1.4 tsi alın soft yazılım yaptırın kaliteli bir firmada rahatca binin

anladım çok teşekkürler, bizim ilacımız 1.4tsi gibi duruyor:)

Ferhat_V
04-01-2018, 13:21
1,8 tsi olanını 6 ay kullandım..yakıt öyle isyan ettirecek kadar fazla değil 50 lira 100 110 km gidiyordu 2 sene önce..

1 kere dsg den arıza çıkardı 2500 tl civari bişi harcadık..onun harici yolda giderken farın teki söndü..başkada sorun çıkardığını hatırlamam..

KÖROĞLU
04-01-2018, 15:06
40K km kadar kullandık, 2.0 tdi 170 lik. Ben 1500+km yol yaptım. Bizde kötü kullanım harici sadece enjektör masrafı çıkardı.

Genel olarak güzel arabadır, cüssesine göre iyi de gider. Manuel kullanımı yormuyor. Şehir içi için tek kötü tarafı park sorunu.

Yakın zamanda pert oldu, kaskodan 40 civarı para aldık. Bence manuel 170 lik düşük km de 45 falan yapar.

Ama o grupta değişik fiyatlar dönüyor dikkat etmek lazım. Motor kırdı birader 10+k masraf etti. Parçası ucuz sayılmaz.

BAT9
04-01-2018, 18:44
1,8 tsi olanını 6 ay kullandım..yakıt öyle isyan ettirecek kadar fazla değil 50 lira 100 110 km gidiyordu 2 sene önce..

1 kere dsg den arıza çıkardı 2500 tl civari bişi harcadık..onun harici yolda giderken farın teki söndü..başkada sorun çıkardığını hatırlamam..

40K km kadar kullandık, 2.0 tdi 170 lik. Ben 1500+km yol yaptım. Bizde kötü kullanım harici sadece enjektör masrafı çıkardı.

Genel olarak güzel arabadır, cüssesine göre iyi de gider. Manuel kullanımı yormuyor. Şehir içi için tek kötü tarafı park sorunu.

Yakın zamanda pert oldu, kaskodan 40 civarı para aldık. Bence manuel 170 lik düşük km de 45 falan yapar.

Ama o grupta değişik fiyatlar dönüyor dikkat etmek lazım. Motor kırdı birader 10+k masraf etti. Parçası ucuz sayılmaz.

Fazla sorunu olmayan ama parçası pahalı bir araç olarak tanımlayabiliriz o zaman. Çok sağolun bilgiler için.

sinanbaysal
04-01-2018, 22:40
hocam enjektor kronık fakat zaten bu zamana kadar enjektorlerı degısmeyen passat hemen hemen yoktur. sızın yapmanız gereken alırken cıhaza baglatıp enjektorlerı kontrol etmek ve gecmıste servıste yada herhangı bı yerde degısım yapıldımı onu ogrenmek. 2006 lar pd motor kodlu 140 hp 2008 ıkıncı yarı sonrası cr motor kodlu 170 hp ve bıraz daha sessız calısır. 2008 den snrasında enjektor sorunu gıderıldı. pd motorlu temız bırkac parca boyalı ıdeal bı aracı 55 den asaya alamazsınız. ben 6 parca boyalısını gecen ay 52 ye verdım. 240 bınde comfort dsg bın lıra hasar kayıtlı. hayırlısı olur umarum.

Edit: gecmıste enjektorler degıstırıldıyse bır daha basınızı agrıtmaz.

eticet06
20-01-2018, 06:00
Ben son 1 yılda 3 adet arac aldım audi a4 ılk b5 1.8t quatro idi malzeme kalıtesı bence kötü idi aracın ama parca yakıt vs uygun belkıde volvolardan sonra b5 oyle geldı sonra b6 a4 1.8t quattro aldım 163 luk versiyonu 5 ılerı yakıt lpg de ankara sehır ıcı 10-11 litre arası gezıyordu kullanımı keyıflı konforlu ıdı ama bana guc bıraz zayıf geldı.Sonra yine b6 daki en yüksek ve sportif sürüşe uygun olan a4 .18t quatrro aldım bex motor 193 hp lık versiyonu baya keyıflı hem aile hem sportif kullanımı guzel donanımları gayet yeterli yakıtıda sehir içi sakın kullanımda 11-12 litre arası uzun yolda ise 7-8 litre arası oynuyor.1.8 tfsi 2.0tfsi guzel ve guncel araclar bunlardan ama söyle bir durum var yakıt ,parca fiyatlari,lpg uyumsuzlugu vb sebebplerde b6 kasalar heleki bex olanlar üst kasa b7 audilerden daha pahalı :) 1.8t motor birde kendini kanitlamıs bir makine nacizane fikrim 1.8t ye yönelebilirsiniz

ottoman32
20-01-2018, 09:05
Ben son 1 yılda 3 adet arac aldım audi a4 ılk b5 1.8t quatro idi malzeme kalıtesı bence kötü idi aracın ama parca yakıt vs uygun belkıde volvolardan sonra b5 oyle geldı sonra b6 a4 1.8t quattro aldım 163 luk versiyonu 5 ılerı yakıt lpg de ankara sehır ıcı 10-11 litre arası gezıyordu kullanımı keyıflı konforlu ıdı ama bana guc bıraz zayıf geldı.Sonra yine b6 daki en yüksek ve sportif sürüşe uygun olan a4 .18t quatrro aldım bex motor 193 hp lık versiyonu baya keyıflı hem aile hem sportif kullanımı guzel donanımları gayet yeterli yakıtıda sehir içi sakın kullanımda 11-12 litre arası uzun yolda ise 7-8 litre arası oynuyor.1.8 tfsi 2.0tfsi guzel ve guncel araclar bunlardan ama söyle bir durum var yakıt ,parca fiyatlari,lpg uyumsuzlugu vb sebebplerde b6 kasalar heleki bex olanlar üst kasa b7 audilerden daha pahalı :) 1.8t motor birde kendini kanitlamıs bir makine nacizane fikrim 1.8t ye yönelebilirsiniz

passattan bahsediyor abi arkadaş :)

eticet06
20-01-2018, 09:10
passattan bahsediyor abi arkadaş :)

biliyorum ben fikrimi söyledim sadece :) passat yerine audi düşünebilir diye :)