Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco 160 - Manual
Herkese merhaba,
Ds3 Thp aracımı sattıktan sonra bir de Tsi denemek istedim ve Scirocco aldım. Aracım 2011 model, 160 hp ve manual. Şuana kadar çok memnunum. Bobin, buji, yakıt filtresi gibi parçaları değiştirdim ve Motul 300v yağ koydum. Onun haricinde birkaç değişiklik yaptım;
-Rieger ön tampon eki
-Rieger marşpiyeller
-Supersprint 2,5" Downpipe + Borla Stype 2,5" ara borular + Custom Varex
-Custom karbon filtre kiti
-Namistain yapımı coilover + arkalar eibach 5 cm
-Defi boost saati
-Forge Short Shifter
-
calamityeas
03-01-2018, 22:52
Maşallah , tek eksik ön arka spacer bence.
Tampon eki falan sevmem yakıştıramıyorum ama rengi çok fena maşallah
ilker's garage sosyal medya hesabında görüyordum aracı maşallah kazasız belasız. marşpiyelleri bende sevemedim.
bozdemir
04-01-2018, 00:14
Hayırlı uğurlu olsun. Aracın rengi çok iyiymiş, sunroofu ve interlagos jantı olsaymış fena olurmuş.. Ön ek neyse de yanlardaki ekleri ben sevemedim.
Erdem K.
04-01-2018, 07:06
rengi güzel, maşallah ...
çok güzel renk,siyahla da efsane kombin olmuş
denizhandinc
04-01-2018, 07:41
güzel olmus masallah ancak bir rocco sahibi olarak tavsiyem egzosları 4 le, jantları 18 yaparak degistir. Birde spoiler düsünebilirsin. Zaten iki cesit var, R cup spoileri cok gereksiz buldugum icin diger model daha sade ve basarılı. Yanlız 5 lik yaya göre arka taraf fazla düsmemis. Bende ön arka full press daha düsük duruyor.
ugurcan52
04-01-2018, 08:26
maşallah renk çok iyi , ekler katliam
Kutluhan
04-01-2018, 10:32
ekler yerine 18 interlogos jant olabilirdi maddi duruma göre kaliteli bir coilover (kw), oem mercekli far. , forge dv(şart) , işinde marka bir firmaya yazılım duruma göre intercoller falan diye devam ederdim. Allah kaza bela vermesin.
Normalde tampon ekleri çok çirkin gelir hiç hoşuma gitmez fakat aracınıza çok yakıştırdım, maşallah..
Grimlord
04-01-2018, 11:33
Beyaz renk görmekten sıkılmıştım, şöyle renkler görünce mutlu oluyorum gerçekten. Ds3 de çok güzeldi, iki araca da maşallah.
Sade ve şık. Kaliteli bir jant değişimi güzelliğine güzellik katar.
i-vtec07
04-01-2018, 12:56
Güle güle kullanın. Hangisi daha keyifiydi peki ?
1.6 thp lerin eksoz sesi sanki 1.4 tsi dan daha iyi gibi :)
FreeCaptiv3
04-01-2018, 15:29
Rengi fena, maşallah. Ama tek eksiği bence de spacer :) Kazasız belasız günlerde kullanın. :)
BlackMamba
04-01-2018, 16:46
Maşallah, renk ile siyah parçaların uyumu çok güzel olmuş. Arka tarafta sanki spoiler ve 4 çıkış eksoz eksik gibi :)
onn_dear
04-01-2018, 18:08
Renk bu kasadaki en güzel renk bence kazasiz belasız
Güle güle kullanın. Renk indium gri sanırım. Aynı model ve renkte dsg olanını almıştım. O zamanlar scirocco buluşmalarında dahi dikkat çekiyordu. Ağırlık beyaz olduğu için.
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için. evet indium gri :)
yaza doğru jant almayı düşünüyorum, arkalar 10,5 önler 9,5 ofsetli Te37 gibi mesela. Onun dışında yan marşpiyalleri orjinal GTS modelindekini bulursam değiştirmeyi düşünüyorum, ben de ısınamadım malesef onlara. DS3 daha hothatch, gazlaması daha heyecanlı bir araçtı bana göre. Scirocco daha sakin giden, gittiğini DS kadar hissettirmeyen bir araç.
Halojen farlara elveda diyerek bi-xenon merceğe geçtim. bunlara ek olarak;
iç trimleri karbon kaplattım
Forge'un short shifterini taktırdım
birkaÃç yeri alkantara kaplattım
vites kolunu kısalttırdım ve şiimdilik momo topuz taktım. (momo carbon ile değiştireceğim)
https://i.hizliresim.com/YgMpE2.jpg
https://i.hizliresim.com/8Yk5Ln.jpg
https://i.hizliresim.com/D7Em5o.jpg
https://i.hizliresim.com/jyLpNL.jpg
https://i.hizliresim.com/EPbNAz.jpg
Rengi güzel manuel ve 160 olmasıda bence doğru tercih :) Ama ekleri beğenmiyorum
denizhandinc
17-01-2018, 12:33
aga yanlıs anlamada bu arabaya naparsan yap egzos ucları büyütmedikce, spoiler takmadıkca ve o jantları degistirmedikce tam olmayacak.
Halojenden bixenona dönüsüm yaptırarak mı gecis yaptın? bi xenon icin tamponda far yıkama gerekiyor biliyosundur umarım yoksa muayeneden gecmiyor.
şuanki jantlarında kışlıklar var, nisan mayıs gibi 19" TE37'ye geçeceğim. o zamana kadar malesef böyle. spoiler evet takılabilir araştırayım. egzoz ucunu da bayağı büyük birşey bakıyorum 100'lük falan uygun yollu bulursam alacağım. farları evet dönüşüm yaparak geçtim, zaten muayenede sarı ampul takarım dert değil.
denizhandinc
17-01-2018, 14:41
şuanki jantlarında kışlıklar var, nisan mayıs gibi 19" TE37'ye geçeceğim. o zamana kadar malesef böyle. spoiler evet takılabilir araştırayım. egzoz ucunu da bayağı büyük birşey bakıyorum 100'lük falan uygun yollu bulursam alacağım. farları evet dönüşüm yaparak geçtim, zaten muayenede sarı ampul takarım dert değil.
bende de sendeki difuzorden takılı 4 cıkıs 100luk egzos var. Difuzorle egzos cevresinde 1 er cm kalacak sekilde tam oturdu. Gayet iyi duruyor.
bende de sendeki difuzorden takılı 4 cıkıs 100luk egzos var. Difuzorle egzos cevresinde 1 er cm kalacak sekilde tam oturdu. Gayet iyi duruyor.
fotoğrafı var mı arkadan ?
denizhandinc
17-01-2018, 22:14
fotoğrafı var mı arkadan ?
https://i.hizliresim.com/XPyOXj.jpg
Yiğit G.
22-01-2018, 16:29
Hayırlı uğurlu olsun. Aracın rengi çok iyiymiş, sunroofu ve interlagos jantı olsaymış fena olurmuş.. Ön ek neyse de yanlardaki ekleri ben sevemedim.
sunroof yok sanıyorsam rocco da .. cam tavan var sadece yukarı aralık olarak açılan.. Yanlış hatırlamıyorsam yani çünkü 2-3 yıl önce scirocco almaktan son anda vazgeçmeme sebep olan sunroof olmaması idi.
enes_srb
22-01-2018, 16:45
sunroof yok sanıyorsam rocco da .. cam tavan var sadece yukarı aralık olarak açılan.. Yanlış hatırlamıyorsam yani çünkü 2-3 yıl önce scirocco almaktan son anda vazgeçmeme sebep olan sunroof olmaması idi.
Bende ayni sebepten vazgectim abi acilmamasi sinir bozucu suan aldigim aracta sunroof var belki 1-2 kere acmisimdir ama yinede oyle bi kisitlama olmasi soguttu beni :D , araca masallah bu arada vites topuzu olmamis bence , bide 4 cikis daha guzel durabilir bence onun disinda cok hos olmus.
tiMachine
22-01-2018, 19:38
İlkers garage youtube kanalında görmüştüm güzel araç :D hayırlı sürüşler
.::EmrE::.
22-01-2018, 19:55
Kardo araç mermi gibi maşallah, kazasız belasız sürüşler dilerim :) Burdaki yorumlara aldırma, sen beni dinle 4 çıkış falan yapma, 4 çıkış Type-R hariç hiçbir hatchback otomobile yakışmıyor ve saçma duruyor bence. Jantı bilmem ama bir spacer ile on numara durur diye düşünüyorum. Jant alınca da yılan olur artık :) Bir de o mavi vites topuzu nedir yaw :D
Kardo araç mermi gibi maşallah, kazasız belasız sürüşler dilerim :) Burdaki yorumlara aldırma, sen beni dinle 4 çıkış falan yapma, 4 çıkış Type-R hariç hiçbir hatchback otomobile yakışmıyor ve saçma duruyor bence. Jantı bilmem ama bir spacer ile on numara durur diye düşünüyorum. Jant alınca da yılan olur artık :) Bir de o mavi vites topuzu nedir yaw :D
+1 diyorum, hic 4 cikisla tampon kestirmek vs gibi olaylara girmeyin bence arabaya yazik
Renk cok hos guzel, polish lagos cok guzel durabilir bu renkte ama pek oem gorunum sevmiyorsunuz sanirim, vites topuzu haric, cok guzel yerinde olmus islemler
Short shifter’dan sonra vites degisimleri cok keyifli olmustur
Kazasiz belasiz insallah :)
-Murat Özcan-
23-01-2018, 11:38
Füme çok güzel duran bir renk aslında ama herkes tarafından nedense tercih edilmiyor.
Sizin 2 aracınıza da yakışmış maşallah.
Renk mükemmel, egsozu nerede yaptırdın?
Batuhan67
24-01-2018, 19:33
Eski aracınızda çok güzelmiş yeniside efsaneymiş gerçekden her ikiside muazzam kocaman maşallahı var renk efsane ötesi zaten
by serçe
25-01-2018, 07:39
maşallah kazasız belasız
Yiğit G.
26-01-2018, 01:23
Varex'in kafasını nasıl değiştirebiliyorsun tam dibinde vana var ? Çok baktım çok düşündüm kesilmeyecek bir yerde... Egzosun orj varex mi yoksa vanalı egzos mu ?
herkese teşekkür ederim sırayla cevaplayayım,
CNR;
aracı ilk aldığımda sadeces on iptali ve 4 çıkışlı egzoz kafaları vardı fakat hoşuma gitmediği için söktürmüştüm. vites topuzu dediğiniz gibi şuan çok kötü. short shifterden sonra hazır geçişler kısalmışken bir de vites topuzunun demirini kısalttırdım. haliyle oem topuzdan vazgeçtim. momonun carbon topuzunu sipariş ettim fakat gelmesi bikaç hafta sürecek sanırım. o zamana kadar apaçi topuzu kullanıyorum :D
Yiğit G.; Dragger;
downpipe supersprint 2,5"
ara borular sona kadar borla s type 2,5" (yurtdışında yaşayan bir arkadaşımın mk5 jetta 2.0 TDI'ından çıkma aldım)
sonda da custom varex var orjinal değil, ancak motorunu daha kaliteli modelle değiştirdim, herhangi bir sorun yaşamıyorum. bu karışık kombinasyon sonucunda ses bayağı farklı oldu. bu hafta sonu da tmg de stage 1 yazılım yaptıracağım, hem dp den dolayı yanan ışığın sönmesi için, hem de ufak bir güç artışı için. egzoz yatay durduğu ve uçlar L şeklinde çıktığı için değiştirmek çok basit.
bikaç foto bırakıyım
https://i.hizliresim.com/D79pzO.jpg
https://i.hizliresim.com/m25mOR.jpg
Yiğit G.
26-01-2018, 10:19
ok benim orj varex , kafa değişmiyor o yüzden sordum.
https://i.hizliresim.com/4a84YA.jpg