Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaralamalı Trafik kazası hakkında ?
İbrahim33
04-01-2018, 08:43
Yaklaşık 2-3 hafta önce , önümdeki motorcunun hem önüme manevra hemde fren yapması sonucu 30-40 km/h hızla çarptım motorcuya. Motorcu 2 gün hastanede yattı. Şahısın sağlık durumu iyi çok şükür.
Arabamda sigorta vardı.
Kaza tutanağında takip mesafesini ihlalden ötürü suç bana yazıldı.
Ben şikayetçi olmadım , ancak o şikayetçi oldu.
Geçenlerde ortak bi tanıdığımıza 2 bin tl versin şikayetimden vazgeçeyim demiş.
Motorunda 2 bin tl masraf varmış.
Şimdi benim trafik sigortam bu arkadaşın motorunun masraflarını karşılıyor herhalde. Sizce bu durumda ne yapmalıyım ? Mahkemeye çıksak sıkıntı yaşar mıyız ?
Sigorta ; sağlık ve tamir masrafını karşıladığı takdirde üste 2.000 TL istiyorsa şikayetçi olacaksın ondan sonra uğraşsın :D
ghibli06
04-01-2018, 09:01
Yaklaşık 2-3 hafta önce , önümdeki motorcunun hem önüme manevra hemde fren yapması sonucu 30-40 km/h hızla çarptım motorcuya. Motorcu 2 gün hastanede yattı. Şahısın sağlık durumu iyi çok şükür.
Arabamda sigorta vardı.
Kaza tutanağında takip mesafesini ihlalden ötürü suç bana yazıldı.
Ben şikayetçi olmadım , ancak o şikayetçi oldu.
Geçenlerde ortak bi tanıdığımıza 2 bin tl versin şikayetimden vazgeçeyim demiş.
Motorunda 2 bin tl masraf varmış.
Şimdi benim trafik sigortam bu arkadaşın motorunun masraflarını karşılıyor herhalde. Sizce bu durumda ne yapmalıyım ? Mahkemeye çıksak sıkıntı yaşar mıyız ?
öncelikle geçmiş olsun, şükür ucuz atlamış hem sen hem de motorcu... şikayetçi olsun boş ver, emin ol mahkemeye bile gelmez, 2bin liranın peşine düşen avukat nasıl tutacak? benim arabama çarpıp bankete uçan 80 yaşındaki kadın da benden davacı oldu, üçün birini aldı gitti...
Kaskonuz varsa ve imm oranları yeterliyse birşey yapmanıza gerek yok. diğer türlü iki gün hastanede kalma sonrasında aldığı raporlarla iş gücü kaybı ve manevi tazminat alabilir.
şikayetçi olduğu için ilk başta uzlaşmaya çağrılcaksınız. uzlaşamazsanız mahkemeye çıkıcaksınız. sen haklı bile olsan çok güvenme hakim çok değişik yerlerden yaklaşıyo konuya.
2 ucu boklu değnek en iyisi uzlaşmaya bak derim sonrasına bakarsın
2 sene dava açma hakkı var diye biliyorum. (Yaralamalı, değer kaybı kazalarında )O yüzden şimdi değilde 6 ay sonra şikayetçi olmayacağı garantisi yok.
trafik sigortası niye var o zaman 2 bin lira cebinden çıktıktan sonra ki abi
ahmet3425
04-01-2018, 16:17
sahsın kırıgı cıkıgı yok ise cok sorun yasayacagını sanmıyorum ama adamın bi yerleri kırıldı ve belirli süre isinden gucunden olduysa manevi tazminat davasını mutlak suretle kaybedersin.
Yiğit G.
04-01-2018, 16:37
2 gün yattı ise kötü darbe almıştır.Hiç düşünme ver 2 bin lira.Dava sonucu kesin kaybedeceksin çünkü.
individual
04-01-2018, 16:57
2bin tl ver ama avukat da olsun sonrasinda tekrar dava acabilir.
Bence hukuki olarak cozum bul.Oda bir avukata versin arabulucu olsunlar.
onursumer
04-01-2018, 16:59
trafik sigortası boyle durumda karşı tarafın herturlu odemesini yapmıyormuydu ?
Öncelikle geçmiş olsun.
2 bin tl masraf için istenmiyor, bir nevi kan parası, sus payı olarak isteniyor sanırım. Bence sen elinde belge olacak şekilde 1-2 lira ver. Mahkeme vs uğraşma vaktini harcasan daha fazla zarar edersin. 2lirayı verdikten sonra 2 liralık bi masraf daha açarsın orası sana kalmış :)
Geçmiş olsun. Bence 2bin lirayı ver şikayetçi olmasın. Kaza tutanağında asli kusurlu bulunmuşsun. Taksirle yaralama suçundan ceza davası açılacak sonuçta. Sicilin temiz bile olsa alacağın ceza hükmün açıklanmasını geri bırakır nitelikte olur bu da seni 5 yıl bağlar. Avukat tutsan , duruşmalara gitsen vs. astarı yüzünü geçer.
bozdemir
05-01-2018, 15:06
Öncelikle geçmiş olsun..
•Bence para filan vermeyin..
Benzer bir olay bizimde başımıza geldi. Yaya geçidi olmayan biryerden geçmeye çalışan birine çarptı bi yakınımız.
Adamın herşeyiyle ilgilendik, başından darbe almıştı hastanede gözlem altında tutuldu ve gece yarısı taburcu edildi. Adamı hastaneden çıkarıp evine bıraktık, ertesi gün evlerine gidip ziyaret ettik. İhtiyaçlarını sorup onları temin ettik. Kendini toparlayana kadar sürekli arayıp sorduk,tekrar gittik. insanlık namına üzerimize düşeni yaptık. Hatta para istediler çıkarıp onuda verdik şikayetçi olmayacağız dediler,bizimle çok ilgilendiniz Allah razı olsun dediler ama sonradan gidip şikayetçi oldular... :)
Daha sonra ne mi oldu?
-Savcı ifadeye çağırdı, gidip ifade verildi.
-Savcı İfadeden sonra takipsizlik kararı verip dosyayı kapattı. (Mahkemelere iş yükü olmaması için uğraştırmadı)
-Mahkemeye sevketse dahi hakim aynı kararı verip gönderirdi sanırım. (Dosya yine kapanırdı)
Yani yaralamalı kazalarda, suçluda olsanız suçsuzda olsanız iyi niyetinizden ödün vermeyip insanlık namına herşeyine koşturup yardımcı olursunuz ama sonradan gidip şikayetçi olurlar. Böylelerini gördükçe, Allah korusun benzer olaylarda insanın birşey yapası gelmiyor.. Prosedür neyse uygulayın kardeşim deyip çıkacaksın aslında ama insanın vicdanı elvermiyor işte.
Bırakın şikayetçi olsun hiç bir şey çıkmaz..
Boşuna avanta para mara vermeyin.. Şikayetçi olmayacağının garantisi yok çünkü.
para verme ,
böyle tipler balinaların derisine yapışıp yaşayan asalaklar vardır. ben ona benzetiyorum.
Verirseniz de kagit imzalatin banka uzerinden aciklamali bir sekilde yollayin,
2 sene önce benzer bir olayda benim başıma geldi. Kavşakta dönüş yaptığım esnada motor geldi kapıma vurdu karşı tarafın ayak bileği çatladı.Yarı yarıya kusur verildi iki tarafa da kaza yaptığım şahıs şikayetçi oldu ben olmadım. Sonra telefon geldi adliyeden bir memurdan uzlaştırmacı olarak karşı taraf motorumuz değer kaybedecek, tramer çıkacak sigortadan yaptırırsak sen 3000 Tl ver şikayeti geri alalım dedi. Yıllık 1500 kasko, 1000 sigortaya para veriyorum böyle durumlarda işe yarasın diye enayi miyim ben vermiyorum dedim. Tekrar memur aracı oldu bu sefer 1500 lira istediler onuda vermiyorum dedim. Reddettikten sonra şikayetlerini geri aldılar 1 hafta sonra falandı sanırım savcılıktan takipsizlik kararı geldi.Sizin olaydan da bi cacık çıkacağını sanmıyorum
2000 tl için mahkeme vs. uğraşmaya değmez bence, parayı ispatlı bir şekilde adama verirseniz sorun olmaz. Kaza'da %100 kusurlu çıkmışsınız sonucta.
Para mara vermeyin. İyi güzel ben bitane ucuz motor aliim 2 liraya ybr falan, gidip milletin önünde saçmalayayım adam bana dokunsun ben de yere atlayayım, hem sigortadan paramı alırım hem de sürücüden alırım.
Böyle böyle ayda 3 kere motordan atlasam 6 lira.
Bence iyi.