PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : k20project.com

EnesAksu
05-01-2018, 07:58
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır aklımda olan projeyi yavaş yavaş olsa da başladım.
Otosan da çalıştığım için çoğu parçayı yurt dışından mühendis arkadaşlara getirtiyorum. Türkiye şartlarında kime sorsak fikir alış veriş yapmak istesek sürekli geri çevirme çok bilmişlik gibi konuşmalarla karşılaştım.
Bu tür projelerde parça bulmak hiç sorun değil,mesele teknik olarak bilgiye ulaşmakta.

2 senedir swap parçaları,aracın parçalarını topluyorum ve toplamaya devam edeceğim. Swap işine başladığım insanlarla paylaşabileceğim bir websitesi kurdum.
Erişen herkesin ihtiyacını karşılaması üzerine bilgi paylaşımına açmak gibi bir düşüncem var. Sitenin yapılandırılması benim projeye başlayıp paylaşmam 1 sene yada 2 sene olur,ama olacaktır.
Fakat yardımı dokunacak ustalığıyla,dükkanı ile çayıyla çorbasıyla yardım edecek kim varsa kapım açıktır.

k20project.com – Bir k20 projesi bloğu (http://k20project.com/)

İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir.
M. Kemal Atatürk

pirasa
05-01-2018, 09:42
öncelikle tebrik ederim böyle bi projeye ait blog yazarak ölümsüzleştirdiğin için. fikir alışverişi konusunda bişeyler söylemek istiyorum konudan biraz alakasız olarak. kendim pompa dizel 19tdi sahibiyim arabayı almadan önce forumda okuduklarımdan buranın bir dost ortamı olduğunu herkesin bildiğini paylaştığını sanıyordum. hatta yok şöyle ucuza yükleniyor zaten enjektörleri 100lira, bi yazılım yapıyorsun oluyor 170 beygir falan deniyordu. arabayı aldım ve daha önce bu yorumları yapan arkadaşlardan yardım istedim fikir ve uygulama anlamında aldığım cevap "o işler öyle kolay değil." oldu. sonra daldım internet alemine ve "bilgi paylaştıkça çoğalır" mantığında olan sözüm ona gavur arkadaşların benim çeyreklik ingilizce taleplerime var gücüyle cevap verdiğini gördüm sonra buradaki yamyamlardan iyice soğudum. şimdi diyeceksiniz niye bunları yazdın. bi araba projesi yapsam bu forumda paylaşmayacağım ve yukarıdaki arkadaş gibi ona özel blog oluşturarak benden sonrakilere kaynak olmasını sağlayacağım. başarılarını dilerim.

Rew
05-01-2018, 09:56
Hayırlı olsun Allah kolaylık versin. Sitedeki kırmızı ae86 içinde bu şekilde bir blog oluşturmuşlardı, oda çok hoşuma gitmişti. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur bizde keyifle okuruz :)

Rew
05-01-2018, 10:02
öncelikle tebrik ederim böyle bi projeye ait blog yazarak ölümsüzleştirdiğin için. fikir alışverişi konusunda bişeyler söylemek istiyorum konudan biraz alakasız olarak. kendim pompa dizel 19tdi sahibiyim arabayı almadan önce forumda okuduklarımdan buranın bir dost ortamı olduğunu herkesin bildiğini paylaştığını sanıyordum. hatta yok şöyle ucuza yükleniyor zaten enjektörleri 100lira, bi yazılım yapıyorsun oluyor 170 beygir falan deniyordu. arabayı aldım ve daha önce bu yorumları yapan arkadaşlardan yardım istedim fikir ve uygulama anlamında aldığım cevap "o işler öyle kolay değil." oldu. sonra daldım internet alemine ve "bilgi paylaştıkça çoğalır" mantığında olan sözüm ona gavur arkadaşların benim çeyreklik ingilizce taleplerime var gücüyle cevap verdiğini gördüm sonra buradaki yamyamlardan iyice soğudum. şimdi diyeceksiniz niye bunları yazdın. bi araba projesi yapsam bu forumda paylaşmayacağım ve yukarıdaki arkadaş gibi ona özel blog oluşturarak benden sonrakilere kaynak olmasını sağlayacağım. başarılarını dilerim.

Pek yaşım yok ama kendim bildim bileli bu siteyi takip ediyordum abicim. Bu platform eskiden gerçekten çok farklı çok güzel bir ortamdı. Yada ben çocuktum bana öyle geliyordu. Lakin şu iki üç yıldır anlamsız bir şekilde çok değişti, dediğiniz gibi herkes çok tahammülsüz herkes bilgiyi kendine saklıyor herkes kendini üstün görüyor. Artık eskisi kadar project car konusu da açılmıyor. Tez zamanda düzelir inşallah.

atituti
05-01-2018, 10:33

benimde başıma geliyor burada sürekli :) yardım sever insan çok olduğu gibi yardım sever gözüküpte aslında oyle olmayanda çok insan var burada ve heryerde

kiraccemal
05-01-2018, 11:02
Projen için kolaylıklar dilerim. Umarım her şey istediğin gibi gönlünce yolunda gider.

rain man
05-01-2018, 12:47
Burada azınlık olan bazı arkadaşları dışarda tutarak dediklerinize katılıyorum. Hatta benim gözümde o çoğunluk arkadaşlar ne yapmamanızı söyleyip yapmanız gerekenleri de söylemiyor. Olsun bu da bişey :D

Bugraaa
05-01-2018, 12:53
adam karşı komşusunu tanımıyor ki keza burda millet birbirine yardım etmeyi bırakalı cok oldu benim görüşüm ;)

EnesAksu
05-01-2018, 13:05
İyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim.
Yardım etmek isteyen swap projelerini ekletmek isteyen özelden sağolsun mesaj aldım. Sitenin şuan veritabanın boyutu el verdikçe projeleri ekleyebilirim.
Site şuan yapım aşamasında kendi projeme başladığım da daha çok gelişme sağlayacaktır.

Bilgi paylaşmanın kimseye zararı olmaz,ben başladığımda hiç birşey bilmiyordum.Kindle store kswap ile ilgili satın almadığım kitap kalmadı.
Bizim tek derdimiz, tek kral benim ben yaparım ederim diye düşündüğümüzden kaybediyoruz.

Mesleğimle hobiyi birleştirerek bu siteyi oluşturdum. Eminim kaybettiğim birşey yoktur.

fthdrn
05-01-2018, 13:14
Başarılar dilerim kardeşim. Piyasa ego wars dan geçilmiyor..

Dynatech
05-01-2018, 16:22
Öncelikle bu devirde ve bu ekonomik şartlarda ; usd nin neredeyse 4 tl olduğu dönemde böyle bir işe cesaret ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Ben kurun 1,75 tl olduğu dönemde yapmışım, şimdi baktım da aynı listeye bugünki kurla korku filmi gibi :) Swap hangi araca yapılırsa yapılsın gerçekten bilgi, zaman ve imkan gerektiren birşey. Genel kanı youtube videolarında göründüğü gibi kolay, at motoru akşama marş bas bitsin şeklinde maalesef, ancak bu buzdağının görünen bir yüzü bile değil aslında. Ha bu şekilde yapılan araçlarda varmı, tabiki var ama insanın içine sinmesi ile alakalı .Hangi araca yapacaksınız, nerede yapacaksınız ve parça temini gibi ayrıntılar :) surecin zevk mi yoksa işkence mi olduğuna karar verdiriyor. Ve swap yaptım bitti artık hiç ellemeden bineyim günlük gibi bir fikir hayal oluyor. Sürekli ilgi alaka gerektiren bir araç oluyor swap yaptığınız araç. Sizde heves ettiğinize göre sürecin bu kısmı size sıkıntı yaratmaz zaten. Ben Eg kasaya yapmıştım 2012 yılında, halen kullanıyorum hem günlük hem pistte. Ben pist odaklı yaptığım için ona göre parça sipariş etmiştim. Siz ne amaçla yapıyorsunuz bilmiyorum blog a baktım daha yeni tabiki birşey göremedim ama elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Benim cevabını bulamadığım cok sorun sıkıntı olmuştu zamanında, soracak kimse yoktu :)
Şimdiden bol şans ve sabır diliyorum..Allah hayırlısı ile keyifle gazlamak nasip eder inşallah.

EnesAksu
06-01-2018, 11:18
Öncelikle bu devirde ve bu ekonomik şartlarda ; usd nin neredeyse 4 tl olduğu dönemde böyle bir işe cesaret ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Ben kurun 1,75 tl olduğu dönemde yapmışım, şimdi baktım da aynı listeye bugünki kurla korku filmi gibi :) Swap hangi araca yapılırsa yapılsın gerçekten bilgi, zaman ve imkan gerektiren birşey. Genel kanı youtube videolarında göründüğü gibi kolay, at motoru akşama marş bas bitsin şeklinde maalesef, ancak bu buzdağının görünen bir yüzü bile değil aslında. Ha bu şekilde yapılan araçlarda varmı, tabiki var ama insanın içine sinmesi ile alakalı .Hangi araca yapacaksınız, nerede yapacaksınız ve parça temini gibi ayrıntılar :) surecin zevk mi yoksa işkence mi olduğuna karar verdiriyor. Ve swap yaptım bitti artık hiç ellemeden bineyim günlük gibi bir fikir hayal oluyor. Sürekli ilgi alaka gerektiren bir araç oluyor swap yaptığınız araç. Sizde heves ettiğinize göre sürecin bu kısmı size sıkıntı yaratmaz zaten. Ben Eg kasaya yapmıştım 2012 yılında, halen kullanıyorum hem günlük hem pistte. Ben pist odaklı yaptığım için ona göre parça sipariş etmiştim. Siz ne amaçla yapıyorsunuz bilmiyorum blog a baktım daha yeni tabiki birşey göremedim ama elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Benim cevabını bulamadığım cok sorun sıkıntı olmuştu zamanında, soracak kimse yoktu :)
Şimdiden bol şans ve sabır diliyorum..Allah hayırlısı ile keyifle gazlamak nasip eder inşallah.

Öncelikle iyi delikleriniz çok sağolun. Ben içime sinmesi için beni,bütçemi yormayacak şekilde zamana yaydım. Benim siteyi kurmam daki en büyük etken adama soru sorup kendi prens çars hissetmesi oldu,ama olsun teşekkür ederim.
Yanlız çok önemli etkeni söylemeden edemem, bu forumda gerçekten yardım edecek insanlar,özellikle eskilerden ve bu formu kurucularından.

Doların fırlaması çok etkiliyor, ktuned aldığımda 2400$ civarlarındaydı. şimdi 3100$.

Seven7
06-01-2018, 12:24
Öncelikle çok meşakkatli bir işe girişmişsiniz. Şimdiden projeniz hayırlı olsun inşallah hakkıyla sonuna ulaşırsınız.

Açıkçası yerinizde olsam internet ortamından daha çok servisleri ziyaret eder, muhabbetimi sıkı tutar onlardan bilgi toplarım.

Örnek veriyorum İstanbul'da Star Honda'ya gidip onlarla arayı iyi tutup bu konu hakkında bilgi ister, blog üzerinden de garaj ismi vererek aldığım bilgileri yazarım. Kocaeli'ye gidip Gnl Garage'a gidip onlardan bilgi alırım. Çünkü neredeyse hiçbir usta işini bırakıp da oturup ders anlatır gibi projenin detaylarını vs vermez. Getir arabayı birlikte yapalım der. Bu saydıklarım Marmara Bölgesi çevresinde k serisi üzerinde uzmanlaşmış başı çeken yerler. Hatta blog üzerinde bu servislerin fotoğraflarını ve ustaların fotoğraflarıyla birlikte röportaj havasında oluştururum yazılarımı. Genel olarak K serisinde insanlara yardımcı olunacaksa bu şekilde çeşitlilik her zaman iyidir, ayrıca servisler için de reklam mahiyetinde olacağından yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Bir de yazılar ne kadar dolu dolu ve uzun olursa olsun göze hitap eden şey daha çok fotoğraflardır. O yüzden bol bol her detayı fotoğraflandırmak blog açısında çok daha mantıklı olacaktır.
Araç nedir bu arada? EF/EG/EK/Crx? Sedan/Hb? Günlük kullanım/Rolling/Pist?

EnesAksu
06-01-2018, 13:17
Öncelikle çok meşakkatli bir işe girişmişsiniz. Şimdiden projeniz hayırlı olsun inşallah hakkıyla sonuna ulaşırsınız.

Açıkçası yerinizde olsam internet ortamından daha çok servisleri ziyaret eder, muhabbetimi sıkı tutar onlardan bilgi toplarım.

Örnek veriyorum İstanbul'da Star Honda'ya gidip onlarla arayı iyi tutup bu konu hakkında bilgi ister, blog üzerinden de garaj ismi vererek aldığım bilgileri yazarım. Kocaeli'ye gidip Gnl Garage'a gidip onlardan bilgi alırım. Çünkü neredeyse hiçbir usta işini bırakıp da oturup ders anlatır gibi projenin detaylarını vs vermez. Getir arabayı birlikte yapalım der. Bu saydıklarım Marmara Bölgesi çevresinde k serisi üzerinde uzmanlaşmış başı çeken yerler. Hatta blog üzerinde bu servislerin fotoğraflarını ve ustaların fotoğraflarıyla birlikte röportaj havasında oluştururum yazılarımı. Genel olarak K serisinde insanlara yardımcı olunacaksa bu şekilde çeşitlilik her zaman iyidir, ayrıca servisler için de reklam mahiyetinde olacağından yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

Bir de yazılar ne kadar dolu dolu ve uzun olursa olsun göze hitap eden şey daha çok fotoğraflardır. O yüzden bol bol her detayı fotoğraflandırmak blog açısında çok daha mantıklı olacaktır.
Araç nedir bu arada? EF/EG/EK/Crx? Sedan/Hb? Günlük kullanım/Rolling/Pist?

çok teşekkür ederim kardeşim. çoğu abilerimi,kardeşlerimle zaten bağlantıdayım.Star honda Okan abinin yaptığı projelerde eklenecektir.
Kendi aradım 2001 Ek sedan, hem günlük hem pist olarak düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda ne olacağı bütçe ve zamanla şekillenecektir. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Kartal3urak
06-01-2018, 21:36
Mekanik Kısımda İhtiyacın Olan Herşey İçin Bana Ulaşabilirsin..

16EC813
07-01-2018, 02:01
kolay gelsin sormak istediğin bişey olursa sor bilgilendiririm sıkıntı yok elimizden geldiğince
buda bizim yaptıgımız crx k20 swap projemiz belki fikir olur

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/213055-k20-swap-crx-ec-813-a.html

EnesAksu
09-01-2018, 09:48
Mekanik Kısımda İhtiyacın Olan Herşey İçin Bana Ulaşabilirsin..

kolay gelsin sormak istediğin bişey olursa sor bilgilendiririm sıkıntı yok elimizden geldiğince
buda bizim yaptıgımız crx k20 swap projemiz belki fikir olur

http://www.techturkey.com/forum/project-cars/213055-k20-swap-crx-ec-813-a.html

Çok teşekkür ederim. Bu forumda sizin gibi insanları görünce bu tür proje başlıyorum.
Bütçe el verdikçe başladığım zaman mutlaka yanınıza uğrayacağım.

canozgur106
14-01-2018, 16:55
En güzel motor koduna gönül vermişsiniz diyebilirim,başarılar :)

EnesAksu
15-01-2018, 09:27
En güzel motor koduna gönül vermişsiniz diyebilirim,başarılar :)

106 gti kadar vermesem de abi :) yavaş yavaş kendi yağımda kavruluyorum ,yapıyorum birşeyler :)

atituti
15-01-2018, 17:00
k20 motor şanzıman tesisat ne kadara satılıyor şuan :)

weST.27
17-01-2018, 18:30
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır aklımda olan projeyi yavaş yavaş olsa da başladım.
Otosan da çalıştığım için çoğu parçayı yurt dışından mühendis arkadaşlara getirtiyorum. Türkiye şartlarında kime sorsak fikir alış veriş yapmak istesek sürekli geri çevirme çok bilmişlik gibi konuşmalarla karşılaştım.
Bu tür projelerde parça bulmak hiç sorun değil,mesele teknik olarak bilgiye ulaşmakta.

2 senedir swap parçaları,aracın parçalarını topluyorum ve toplamaya devam edeceğim. Swap işine başladığım insanlarla paylaşabileceğim bir websitesi kurdum.
Erişen herkesin ihtiyacını karşılaması üzerine bilgi paylaşımına açmak gibi bir düşüncem var. Sitenin yapılandırılması benim projeye başlayıp paylaşmam 1 sene yada 2 sene olur,ama olacaktır.
Fakat yardımı dokunacak ustalığıyla,dükkanı ile çayıyla çorbasıyla yardım edecek kim varsa kapım açıktır.

k20project.com – Bir k20 projesi bloğu (http://k20project.com/)

İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir.
M. Kemal Atatürk

Otosanda çalışmak için istenilen aranan genel şartlar özellikler nelerdir mühendis olarak herhangi bir departmanda, proje, bakım üretim imalat vb vb.

canozgur106
22-01-2018, 00:03
106 gti kadar vermesem de abi :) yavaş yavaş kendi yağımda kavruluyorum ,yapıyorum birşeyler :)

Hepsi ayrı güzel kardeşim şimdiden işin gücün rast gitsin kolay gelsin umarım istediğin gibi yolunda gider herşey :)

EnesAksu
31-01-2018, 08:48

tamamen para çokomel hesabı :)

16EC813
31-01-2018, 09:13

motorun ne kadar satıldıgı çokta önemli değil o motoru almaya hemen hemen herkesin bütçesi yeter önemli olan o motoru aldıktan sonra aracın üstüne koymak ve yola çıkarmak esas o zaman belli oluyor ne kadar pahalı oldugu giren şemsiyeler açılmıyor esas mesele o :D

EnesAksu
16-02-2018, 07:30
motorun ne kadar satıldıgı çokta önemli değil o motoru almaya hemen hemen herkesin bütçesi yeter önemli olan o motoru aldıktan sonra aracın üstüne koymak ve yola çıkarmak esas o zaman belli oluyor ne kadar pahalı oldugu giren şemsiyeler açılmıyor esas mesele o :D

bunları öğrenmek için k20project.com araya giriyor :) yakın zamanda bütün bilgileri paylaşıcam.

EnesAksu
16-02-2018, 07:33
Otosanda çalışmak için istenilen aranan genel şartlar özellikler nelerdir mühendis olarak herhangi bir departmanda, proje, bakım üretim imalat vb vb.

Gölcük üretim otomobil hattı ayrı kardeşim, arge merkezi mühendislik için ayrı hangisini soruyorsun.