PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomotiv Ve Teknolojide Gümrük Vergisi Alınmayacak

AhmetKaratay
06-01-2018, 07:39
Gece böyle bir haber gördüm sizce nedir ne değildir neleri etkiler? http://aa.com.tr/tr/ekonomi/otomotiv-ve-teknolojide-gumruk-vergisi-alinmayacak/1019298

Otomotiv ve teknoloji ürünlerinin de aralarında bulunduğu çeşitli maddelerin ithalatında, 2022'nin sonuna kadar gümrük vergisi alınmayacak.
Otomotiv ve teknoloji ürünlerinin de aralarında bulunduğu "İthalat Rejimi Kararına Ek Karar"ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, otomotiv sanayisinde kullanılan çeşitli ürünler, cep telefonu görüntüleme ve kontrol modülü, röleler, OLED göstergeler, LCD modüller, elektrik iletkenleri, fiber optik plakalar, elektronik devre kartları, yeniden şarj edilebilir lityum iyon polimer piller, endüstriyel robotlar için sürücü ünitesinin aralarında bulunduğu çeşitli mallar için gümrük vergisi oranı sıfır olarak belirlendi.

Söz konusu vergi düzenlemesi, ürünlere göre farklılık göstermekle birlikte 2022 sonuna kadar değişen sürelerde uygulanacak.

MCN21
06-01-2018, 08:01
Gumruk birligi anlasmasiyla alakali olabilir. Son kullaniciya vergisiz gelicegini sanmiyorum

Octane
06-01-2018, 10:52
Ötvye zam koyar aradaki açığı kaparlar, bizlik bişey yok yani. Zaten adamlar ötvyi ilk geldikleri anda kalıcı hale getirdi, sonra da kafalarına göre artırıp duruyor. Golf olmuş 150 lira, golf la golf. Böyle bir sistemde cidden araç fiyatlarının ucuzlayacağını düşünmek saflık olur.

kalipson
06-01-2018, 11:15
Ötvye zam koyar aradaki açığı kaparlar, bizlik bişey yok yani. Zaten adamlar ötvyi ilk geldikleri anda kalıcı hale getirdi, sonra da kafalarına göre artırıp duruyor. Golf olmuş 150 lira, golf la golf. Böyle bir sistemde cidden araç fiyatlarının ucuzlayacağını düşünmek saflık olur.

Benim Clio GT Line 100 gayme olmuş. Heyyytt bee bu günleri, bu şaaşayı görecek miydim? :D

mikelazi
06-01-2018, 11:59
kime yaradı bu iş şimdi

hddsheriff
06-01-2018, 12:22
kime yaradı bu iş şimdi

5 babayiğit firma vardı ya işte onlara yarar

mikelazi
06-01-2018, 12:24
5 babayiğit firma vardı ya işte onlara yarar

kaynakta belli zaten :)

cabrioleter
07-01-2018, 02:49
otomobile değil otomobil yapmak için gerekli ürünlere -yerli! otomobil yapmak için gerekli parçalar olduğunu söylemeye gerek yok sanırım- indirim var. 5 şirketten biri de vestel cep telefonu üretiyor hazır yapmışken kıyaklarını da geçmişler.

mechanic
07-01-2018, 08:47
gumruk alinmayan malzemeleri yoldadir ya da gemide beklerken cikmistir zaten ... ulkeyi birilerine peskes cekmekten yorulmadilar