PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır Araç Satış Danışman - Araç Fatura Bedeli Sorusu

rodya
06-01-2018, 21:38
Herkese merhaba,
Başlıkla mesaj içeriği birebir örtüşmeyebilir, kusura bakmayın.
Engelli araçlarının alım kriterleriyle alakalı bazı değişimler oldu. Buna istinaden müşteri temsilcisi arkadaşlara sorum şu: atıyotum 220 bin lira son rakamı olan bir aracın faturasını 200 bin tl olarak kesmek, geri kalan 20 bin lirayı da başka bir hizmetin bedeli gibi haricen faturalamak mümkün müdür?
Teşekkürler

onursumer
06-01-2018, 21:47
yapılır yapılmasınada yapıcak kişiyi bulmak mesele ozellikle tüm firmaların hiç risk almak istemeyeceklerini varsayarsak , anca aracı bi galeri sıfır alır sana faturalar farkıda farklı şekilde faturalar vs

rodya
06-01-2018, 21:52
Araç engelli aracı olarak alınacak abi. Haliyle galeri üzerinden alınma şansı yok.
Volvo’nun kampanyalı bir s60’ı var. Ötv düşüldükten sonra, ötvsiz 1.6 c sınıfı araç fiyatına denk geliyor:)

207_TR
06-01-2018, 22:22
Bu tür talepler bizede çok fazla geliyor fakat yapılması hem yasal değil hemde riskli..

Bayinin türkiye gümrük giriş fiyatının %10 altından fatura kesmesi yasak.

Örnek veriyorum aracın size teklif edilen fiyatı 220.000 TL, Bu aracın kdv ve ötv hariç fiyatı 116.525 TL (%60 Ötv ise)

200.000 TL den fatura etmesi için aracın vergiler hariç fiyatının 105.932 TL ye gelmesi demektir. Yapacak olan bayi bulursanız türkiye giriş fiyatının %10 altına denk gelmiyor. Vergi sıkıntısı çıkmaz.

Ama bayi bunun riskine girmez. Bir çok bayi sahte raporlardan dolayı ceza yedi. Bundan dolayıda ceza yiyecektir.

rodya
06-01-2018, 23:00
2000 cc dizel otomatik ve tüm vergiler dahil 200 bin tl’ye gelecek hiç mi sedan olmaz, yuh ya

kalipson
06-01-2018, 23:04
200bin veriyorsun, şöyle tatlı bi tork olsun, az bi de güç olsun uçsun kaçsın, dizel de olsun az yaksın da mutlu olalım diyosun ama olamıyosun. Piyasanın hali bu maalesef.
200bin yaa. İkiyüz bin. Az mı?

optimus_prime
07-01-2018, 10:33
engelliler en fazla 1.6 değil miydi ben mi yanlış biliyorum

free-hifi
07-01-2018, 11:12
200.000 e kadar alabilir diye değişti 180 liralık passat 105 r geliyor mesela

SK10
07-01-2018, 12:19
sadece passat alınabilir artık en mantıklısı o

barakuda26
07-01-2018, 13:03
Bayii fiyatı 16x.xxx olan Opel Grandland X'i bir müşterimiz indirimli 95.000 TLye aldı faturası mevcut, 1.6 dizel otomatik, güzel araç düşünen varsa bu civarlara düşüyor fiyatı.

jRMix
07-01-2018, 15:13
Birde 1.6 Prestige SuperB var. Şahsen ben yalıtımı ve tasarımı Passat'tan daha çok beğeniyorum.

SK10
07-01-2018, 16:31
süperbin içi iyi değil hayalet gösterge keşke onada gelse bide içini muakkak deri almak lazım bej kumaş/alcantaramsı malzeme kapkara oluyor belli bir süre sonra passatda da öyle

207_TR
07-01-2018, 20:49
2000 cc dizel otomatik ve tüm vergiler dahil 200 bin tl’ye gelecek hiç mi sedan olmaz, yuh ya

Motor hacmi değişmedi hala 1.600 cc otomobillere,, 2.7 ticari araçlara kadar (vito-caravelle vs. )

SK10
07-01-2018, 21:08
Motor hacmi değişmedi hala 1.600 cc otomobillere,, 2.7 ticari araçlara kadar (vito-caravelle vs. )

200k sınırı geldi mi peki abi

rodya
07-01-2018, 21:26
Yanlış.
Motor hacmi kalktı, yerine hersey dahil 200k sınırı geldi

_AS_
07-01-2018, 21:56
Sozledigniz acik bir sekilde vergi kacakciligi demek. Eksik fatura demek eksik kdv demek dogal olarak.
Bu limit bence gayet yeterli engelli araci almak icin.
200.000 alti araclara bakin derim, kimsede bu topa girmeyecektir zaten. Ki zaten devlette saf degil yukarida soylendigi gibi istedigin kadar eksik fatura kes devlet %10 fazla yaptigin indirimin matrahini kabul etmiyor beni bundan sonra yaptigin indirim ilgilendirmez ben vergimi yedirmem diyor.

2.0 motor comf pasaat alabilirsiniz ozellikle 2.0 motor istiyorsaniz, 2017 modelleri istediginiz rakamlara gelecektir.

rodya
07-01-2018, 22:06
Sozledigniz acik bir sekilde vergi kacakciligi demek. Eksik fatura demek eksik kdv demek dogal olarak.
Bu limit bence gayet yeterli engelli araci almak icin.
200.000 alti araclara bakin derim, kimsede bu topa girmeyecektir zaten. Ki zaten devlette saf degil yukarida soylendigi gibi istedigin kadar eksik fatura kes devlet %10 fazla yaptigin indirimin matrahini kabul etmiyor beni bundan sonra yaptigin indirim ilgilendirmez ben vergimi yedirmem diyor.

2.0 motor comf pasaat alabilirsiniz ozellikle 2.0 motor istiyorsaniz, 2017 modelleri istediginiz rakamlara gelecektir.
Hayır yeterli değil bu limit.
Bu limitin tamamiyle kaldırılması lazım. Hatta limitin engellilerle sınırlandırılması yerine, devletin lüzumsuz harcamaları için getirilen ötv gibi bir verginin herkes için kaldırılması gerekmekte.
Kaçırmadığım vergilerin karşılığını alabildiğimde, vergi kaçırmaya teşebbüsün vicdani rahatsızlığını da seve seve yaşarım.

optimus_prime
07-01-2018, 22:57
Allah kimsenin başına vermesin ama ben bu engelli indiriminin aşırı derecede suistimal edildiğini düşünüyorum. konu sahibi arkadaş senin için yazmıyorum genel yazıyorum çünkü;

bazı yerlerde okuduğum tepkiler var devlet 200bine sınırladı tekerlekli sandalye sığacak büyük araçlar alamayacak mıyız falan diye.

1 ocak 2018 itibariyle motor hacmi sınırlaması kalkmış ve 200bin tl sınır koyulmuş ama hiç kimse gidim de mpv alayım suv alayım ne biliyim rahat inip binilen araç alayım derdinde değil , en azından benim şimdiye kadar çevremde gördüğüm herkes c serisi a4 passat superb falan alıp komşuya akrabaya hava atma derdinde.

zaten engelliler için iyi bir hak tanınmışken daha hala düşük fatura gibi bedelini bütün halkın ödediği şeylere kalkıştığımız için, daha hala kaçak elektrik kullanım bedeli diye bişey ödüyoruz. insanlar yıl sonu vergi vermemek için fiyatı uçmuş olan arabalara hala hucum ediyor. sürekli bir paradox var. en başta kendimiz sistemin açıklarını bulmak yerine olmasını gerekeni yapsak bir anda yükselicez ama hepimiz önce devlet düzelsin kardeşim yiyen yiyo dediğimiz için başa sarıyoruz sürekli. Allah affetsin

300E
07-01-2018, 23:02
Allah kimsenin başına vermesin ama ben bu engelli indiriminin aşırı derecede suistimal edildiğini düşünüyorum. konu sahibi arkadaş senin için yazmıyorum genel yazıyorum çünkü;

bazı yerlerde okuduğum tepkiler var devlet 200bine sınırladı tekerlekli sandalye sığacak büyük araçlar alamayacak mıyız falan diye.

1 ocak 2018 itibariyle motor hacmi sınırlaması kalkmış ve 200bin tl sınır koyulmuş ama hiç kimse gidim de mpv alayım suv alayım ne biliyim rahat inip binilen araç alayım derdinde değil , en azından benim şimdiye kadar çevremde gördüğüm herkes c serisi a4 passat superb falan alıp komşuya akrabaya hava atma derdinde.

zaten engelliler için iyi bir hak tanınmışken daha hala düşük fatura gibi bedelini bütün halkın ödediği şeylere kalkıştığımız için, daha hala kaçak elektrik kullanım bedeli diye bişey ödüyoruz. insanlar yıl sonu vergi vermemek için fiyatı uçmuş olan arabalara hala hucum ediyor. sürekli bir paradox var. en başta kendimiz sistemin açıklarını bulmak yerine olmasını gerekeni yapsak bir anda yükselicez ama hepimiz önce devlet düzelsin kardeşim yiyen yiyo dediğimiz için başa sarıyoruz sürekli. Allah affetsin

Yorumunuza katılmıyorum, adamın öyle bir hakkı varsa, istediği aracı almakta serbest, e almışken de herkes bütçesine göre gider en iyisini alır tabi. SUV araçlara inip binmek daha zor bu arada.

optimus_prime
07-01-2018, 23:06
Yorumunuza katılmıyorum, adamın öyle bir hakkı varsa, istediği aracı almakta serbest, e almışken de herkes bütçesine göre gider en iyisini alır tabi. SUV araçlara inip binmek daha zor bu arada.

Ya kardeşim benim demek istediğimi çarptırma lütfen. Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan birisi için c200 AMG mı iyi yoksa s-max falan mı?

rodya
07-01-2018, 23:19
Ya kardeşim benim demek istediğimi çarptırma lütfen. Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan birisi için c200 AMG mı iyi yoksa s-max falan mı?
Konu içeriğindeki soru açık. Tam olarak ahlam kesmeye kalkmak neden?
Devletin verginin vergisini aldığı, limonatadan bile kestiği ötvye karşı çıkacağına, kalkıp tekerlekli sandalye kullananların ihtiyaçlarını belirlemeye çalışıyosun. Devlet bizi zikiyo ama en azından asgari ihtiyacın bi tık ötesine geçtiği anda engellileri de ziksin? Ziksin kardeşim herkesi ziksin. Madem derdin kimse zikilmesin değil de herkes zikilsin,soğuk bi limonata iç. Ötv yeni geldi ona, bastırır isteğini.

optimus_prime
07-01-2018, 23:35
Konu içeriğindeki soru açık. Tam olarak ahlam kesmeye kalkmak neden?
Devletin verginin vergisini aldığı, limonatadan bile kestiği ötvye karşı çıkacağına, kalkıp tekerlekli sandalye kullananların ihtiyaçlarını belirlemeye çalışıyosun. Devlet bizi zikiyo ama en azından asgari ihtiyacın bi tık ötesine geçtiği anda engellileri de ziksin? Ziksin kardeşim herkesi ziksin. Madem derdin kimse zikilmesin değil de herkes zikilsin,soğuk bi limonata iç. Ötv yeni geldi ona, bastırır isteğini.

Bi kafa yapısıyla gittiğimiz için kalkmıyor zaten ÖTV de diğer vergiler de onu anlatmaya çalışıyorum zaten ama benim yorumum fazla geldi herhalde. Devlet biziz zaten kardeşim sanki ülkeyi yönetenler zenbille indi. Biz düzgün olucaz önce biz. Anlatmak istediğim gayet açık yarası olan üstüne çekiyor. ÖTV olmaması için bizim düzgün bireyler olmamız lazım hava atma peşinde olmamız sırf menfaat uğruna yandaş partilere oy vermemiz. Mantık düzgün olacak çağdaş medeniyetler seviyesine gelicez ondan sonra otomatik olarak yönetenler aklı başında vicdanlı insanlar olur.

Mantık diyorum üstüne basa basa. Tekerlekli sandalye lazımsa büyük araç alacaksın limonata falan kelime oyunları yapma.

Devlet bize bahmiyirr diyip kaçak elektrik kullananlardan olacaksan buyur devam et. Ama hangi bayi yapıyorsa buraya da yaz maliyeye şikayet edeyim ben tamam

rodya
08-01-2018, 07:32
Bi kafa yapısıyla gittiğimiz için kalkmıyor zaten ÖTV de diğer vergiler de onu anlatmaya çalışıyorum zaten ama benim yorumum fazla geldi herhalde. Devlet biziz zaten kardeşim sanki ülkeyi yönetenler zenbille indi. Biz düzgün olucaz önce biz. Anlatmak istediğim gayet açık yarası olan üstüne çekiyor. ÖTV olmaması için bizim düzgün bireyler olmamız lazım hava atma peşinde olmamız sırf menfaat uğruna yandaş partilere oy vermemiz. Mantık düzgün olacak çağdaş medeniyetler seviyesine gelicez ondan sonra otomatik olarak yönetenler aklı başında vicdanlı insanlar olur.

Mantık diyorum üstüne basa basa. Tekerlekli sandalye lazımsa büyük araç alacaksın limonata falan kelime oyunları yapma.

Devlet bize bahmiyirr diyip kaçak elektrik kullananlardan olacaksan buyur devam et. Ama hangi bayi yapıyorsa buraya da yaz maliyeye şikayet edeyim ben tamam

Uzun uzun yazıp bik bik konuşacağına önce ilk mesajı oku : vergi mi kaçıralım demişiz. Faturayı ikiye bölsünler demişiz. He faturayı eksik keserim derse de umrum olmaz.
Sen ahkam kesmeneye devam et

GökhanÖzkan
08-01-2018, 07:58
merhaba,
bende sıfır araç satıyorum..
araç bedelinin bir kısmını araç olarak diğer kısmını farklı bir bedel olarak kesemezsiniz..
%10 un altında indrim yapmak isteseniz bile matrah farkı çıkıyor devlet kanalında da sürekli mercek altında tutulan bir konu..
hiç bir satış danışmanının ya da bayiinin böyle bir duruma müsade edeceğini sanmam.. ancak model yılı geçmiş elde kalan araçlarda (2015- 2016 model) matrah farkını dispiritör karşılayacak şekilde yapılabilir ama çok özel bir durum.. onda da zaten üst segment araçlarda karşılaşılan bir durum..

bir diğer kısım ben engelli vatandaşlar için ayrılcalık olmasına karşı değilim aksine destekleyenlerdenim hatta forumda da zaman zaman yardımcı olduğumuz kardeşlerimiz abilerimiz oldu..
ama sektörün içinden biri olarak şunu belirtmek istiyorum..
lütfen siyasi yada laf sokmak yada üst postlarda yazıldığı gibi ahkam kesmek gibi bir derdim yok..
1.0 motorda olsa 5.0 da olsa vergisiz alınıyor mu alınıyor buraya kadar ayrıcalık var..
üstünü aramak bence tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum.. kişisel algılanmasın lütfen..
vergili bir şekilde 200.000 tl ye alınan bir aracın 125.000 TL ye bayii indirimi olmadan alınması gerçeğini değiştirmiyor.
engelli bir yaşamın parayla ölçülebilecek bir durum olmadığını biliyorum hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamak gerektiğinin de altını çizmek istiyorum..
ya bu indirim hiç olmasaydı??
burada amaç işlevel bir araç içinse 200.000 TL bandında gerçekten sunulan araçlar beklentiyi karşılar nitelikte..
işin içine kişisel zevkler girdiğinde durum tamamen özel taleplere giriyor.. burada da benim düşüncem 1400cc yada 1600cc bir aracı almak yerine gidip 3000 c v6 vs vs sv bvir aracı almak isteyen kişinin ödediği bedel sebepleri ortaya çıkıyor..
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bireyin bu acımasız ve saçma vergi sisteminin içinden araç yada herhangi bir tüketim ürünü almaması en temel çözüm.. vergisi düşük yada vergisiz bir ürün alınıp engelliler için keşle daha ilave bir indirim ayrıcalık sağlansa..
malesef bu ülkede nefes alsak vergi olmuş durumda...

rodya
08-01-2018, 08:33
merhaba,
bende sıfır araç satıyorum..
araç bedelinin bir kısmını araç olarak diğer kısmını farklı bir bedel olarak kesemezsiniz..
%10 un altında indrim yapmak isteseniz bile matrah farkı çıkıyor devlet kanalında da sürekli mercek altında tutulan bir konu..
hiç bir satış danışmanının ya da bayiinin böyle bir duruma müsade edeceğini sanmam.. ancak model yılı geçmiş elde kalan araçlarda (2015- 2016 model) matrah farkını dispiritör karşılayacak şekilde yapılabilir ama çok özel bir durum.. onda da zaten üst segment araçlarda karşılaşılan bir durum..

bir diğer kısım ben engelli vatandaşlar için ayrılcalık olmasına karşı değilim aksine destekleyenlerdenim hatta forumda da zaman zaman yardımcı olduğumuz kardeşlerimiz abilerimiz oldu..
ama sektörün içinden biri olarak şunu belirtmek istiyorum..
lütfen siyasi yada laf sokmak yada üst postlarda yazıldığı gibi ahkam kesmek gibi bir derdim yok..
1.0 motorda olsa 5.0 da olsa vergisiz alınıyor mu alınıyor buraya kadar ayrıcalık var..
üstünü aramak bence tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum.. kişisel algılanmasın lütfen..
vergili bir şekilde 200.000 tl ye alınan bir aracın 125.000 TL ye bayii indirimi olmadan alınması gerçeğini değiştirmiyor.
engelli bir yaşamın parayla ölçülebilecek bir durum olmadığını biliyorum hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamak gerektiğinin de altını çizmek istiyorum..
ya bu indirim hiç olmasaydı??
burada amaç işlevel bir araç içinse 200.000 TL bandında gerçekten sunulan araçlar beklentiyi karşılar nitelikte..
işin içine kişisel zevkler girdiğinde durum tamamen özel taleplere giriyor.. burada da benim düşüncem 1400cc yada 1600cc bir aracı almak yerine gidip 3000 c v6 vs vs sv bvir aracı almak isteyen kişinin ödediği bedel sebepleri ortaya çıkıyor..
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bireyin bu acımasız ve saçma vergi sisteminin içinden araç yada herhangi bir tüketim ürünü almaması en temel çözüm.. vergisi düşük yada vergisiz bir ürün alınıp engelliler için keşle daha ilave bir indirim ayrıcalık sağlansa..
malesef bu ülkede nefes alsak vergi olmuş durumda...

Yoo sözlerini ahkam kesmek olarak algılamadım. Doğru sölediğin noktalar da var. Muhtemelen anasının, babasının ya da engelli bir yakınının üzerine araba alıp o kişiyi bir kere bile arabaya oturtmadan kişisel ihtiyaçları için kullanarak durumu suistimal eden insanlar çok fazladır. Ancak bunun kontrolünü devlet yapacak, yapmak zorunda.
Benim kızdığım nokta şu : sen, ben, biz her zaman devletin koyduğu vergilerle orta alt ve/veya orta direğin fındık kadar motorlu araçlara mahkum edildiğini belirtmiyor muyuz? ya da devletin kendi üretmediği araçlardan, aracı üreten firmalardan daha fazla kazandığını belirtmiyor muyuz?
Bi taraftan hepimiz bundan şikayetçiyken, diğer taraftan devletin yaptığının aynısını yapıp engelliler için aynı şeyi biz yapmış olmuyor muyuz : o araba ona fazla, şu onun işini görecektir.. ?
Bişeyi belirtmeliyim ; ben engellilere ayrıcalıklar tanınmasına karşıyım. Atıyorum engelli asansörü diye bişey olamaz. Sen asansörü yap, herkes binsin. Engellilere sıra gelmiyorsa, bi tane daha asansör koy. Devlet herkese hizmet etmek için var. Ötv konusunda da esasen çok farklı düşünmüyorum. Engellilere özel bir ayrıcalık yapacağına, herkese yaptığın haksızlığı ortadan kaldır. Benim görüşüm bu yönde.
sorumun da cevabını aldım. Eğer yurtdışından komple paket halinde geldiyse çift fatura kesilemiyor. Ancak kimi araçların üzerindeki ekstraları haricen faturalayabileceğini belirten yerler oldu. Sanırım aracı nispeten boş getirip burda yüklediler. , emin değilim. Zira 2000cc araç almaktan vazgeçtik.
teşekkürler bilgiler için

_AS_
08-01-2018, 08:37
Satış danışmanı olarak,

ÖTV muafiyeti için çevrilen oyunları, sahte raporları, rapor sahibinin haberi bile olmadan alınan araçları görseniz 200.000TL fazla bile dersiniz kusura bakmayın.

Alınan c180lerin 3'lerin passat r line'ların (Kasım Aralıkta satılan passat highline ların %70'i ötvsizdi bu arada) %90'ına rapor sahibi koltuğuna bile oturmuyor, hatta aracın alındığından bile haberi olmayanlar var Çevresindeki eş dost yararlanıyor birbirmizi kandırmayalım burada.
Kendi ihtiyacı doğruldusunda ortopedik bir engeli olan insan zaten bunlara takılmıyor işlevsel olan ihtiyacını karşılayacak araca bakıyor ki o da zaten 200.000TL altında bulmak çok mümkün.

_AS_
08-01-2018, 08:38
Satış danışmanı olarak,

ÖTV muafiyeti için çevrilen oyunları, sahte raporları, rapor sahibinin haberi bile olmadan alınan araçları görseniz 200.000TL fazla bile dersiniz kusura bakmayın.

Alınan c180lerin 3'lerin passat r line'ların (Kasım Aralıkta satılan passat highline ların %70'i ötvsizdi bu arada) %90'ına rapor sahibi koltuğuna bile oturmuyor, hatta aracın alındığından bile haberi olmayanlar var Çevresindeki eş dost yararlanıyor birbirmizi kandırmayalım burada.
Kendi ihtiyacı doğruldusunda ortopedik bir engeli olan insan zaten bunlara takılmıyor işlevsel olan ihtiyacını karşılayacak araca bakıyor ki o da zaten 200.000TL altında bulmak çok mümkün.
Yazdığım örnekleri konu sahibi ile alakası yoktur bilginize. Kendisini tanımam etmem fikrimi beyan ediyorum.

GökhanÖzkan
08-01-2018, 08:43
Yoo sözlerini ahkam kesmek olarak algılamadım. Doğru sölediğin noktalar da var. Muhtemelen anasının, babasının ya da engelli bir yakınının üzerine araba alıp o kişiyi bir kere bile arabaya oturtmadan kişisel ihtiyaçları için kullanarak durumu suistimal eden insanlar çok fazladır. Ancak bunun kontrolünü devlet yapacak, yapmak zorunda.
Benim kızdığım nokta şu : sen, ben, biz her zaman devletin koyduğu vergilerle orta alt ve/veya orta direğin fındık kadar motorlu araçlara mahkum edildiğini belirtmiyor muyuz? ya da devletin kendi üretmediği araçlardan, aracı üreten firmalardan daha fazla kazandığını belirtmiyor muyuz?
Bi taraftan hepimiz bundan şikayetçiyken, diğer taraftan devletin yaptığının aynısını yapıp engelliler için aynı şeyi biz yapmış olmuyor muyuz : o araba ona fazla, şu onun işini görecektir.. ?
Bişeyi belirtmeliyim ; ben engellilere ayrıcalıklar tanınmasına karşıyım. Atıyorum engelli asansörü diye bişey olamaz. Sen asansörü yap, herkes binsin. Engellilere sıra gelmiyorsa, bi tane daha asansör koy. Devlet herkese hizmet etmek için var. Ötv konusunda da esasen çok farklı düşünmüyorum. Engellilere özel bir ayrıcalık yapacağına, herkese yaptığın haksızlığı ortadan kaldır. Benim görüşüm bu yönde.
sorumun da cevabını aldım. Eğer yurtdışından komple paket halinde geldiyse çift fatura kesilemiyor. Ancak kimi araçların üzerindeki ekstraları haricen faturalayabileceğini belirten yerler oldu. Sanırım aracı nispeten boş getirip burda yüklediler. , emin değilim. Zira 2000cc araç almaktan vazgeçtik.
teşekkürler bilgiler için

Sizinde dediğiniz gibi bende mevcutta 1.4 tsi araç kullanıyorum bütçem ona uyduğu için bende vergilerden vs tabi bununla beraber bütçemde uygun olsa aynı aracın 3200 cc v6 4cekerine yada 2.0 turbo beslemelisine binmek isterim.. benimde düşüncem aynı yönde üreticiden daha fazla kazanan bir sisteme bende sizinle aynı yönde karşıyım..
bahsedilen araçlar fabrikasyon aksesuarlara ek olarak takılabilen ekipmanlar olabilir. mesela 20.000 tl fark ödenip alınan deri döşemeyi bu durumdan muaf etmek durumda kalırız.. ama durum jant- multimedya vs olduğunda farklı faturalandırılabilir. ama zaten bunlarıda yedek parça gibi alıyor olacaksınız. ötvsiz alınmış olarak gözükse de örnek veriyorum araç üzerinde sipariş ettiğiniz bir ekipman 1.000 tl +ötv+kdv iken yedek parçadan alırken yine 1.000 tl +ötv +kdv almıyorsanız bile ona yakın bir fiyatta olacaktır. buradaki durumda markaların vergisiz fiyattan yararlanıp daha uyguna demonte parçaları almamanız siparişle araçla getirmeniz yönünde ilerlenen bir satış politikası.. bunu uygulamayan markalarda mevcut tabiki..

207_TR
08-01-2018, 08:43
Ötv siz araç alımında sınır 1.6 motora kadar otomoavil 2.8 motora kadar ticari araç. Para sınırı 200.000 TL.

_AS_
08-01-2018, 08:54
Ötv siz araç alımında sınır 1.6 motora kadar otomoavil 2.8 motora kadar ticari araç. Para sınırı 200.000 TL.

7061 Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

• Madde 72- Engelliler için ÖTV muafiyeti, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin lirayı aşmayan araçlar için uygulanacaktır. Motor silindir hacmine bakılmaksızın bu araçlar istisna kapsamına alınacaktır. Düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

300E
08-01-2018, 18:02

Çarpıtacak birşey yok, bi insan engelli diye tekerli sandalyeye mahkum olacak diye birşey yok, engelli diyince sadece yürüme organları problemli insan gelmesin aklınıza, binbir çeşit durum var. Ayrıca insanlar istediklerini almakta özgür, işine yaramasa bile yine istediğini alabilir, yukarda bahsettiğin araçların ÖTV siz fiyatları bile pahalı mesela, parası olan alıyor zaten, şimdi F30 alacak imkanın olsa sen egeaya mı binersin yoksa F30 a mı?

İnsanların hayatını yönetmeye çalışmaktan ve tercihlerini yargılamaktan zevk mi alıyosunuz anlamadım? Mesela sen neden Alfaya biniyorsun, tofaşda gidiyor aynı yolu. :D

207_TR
08-01-2018, 21:30
Haklısınız arkadaşlar mevzuatı açtım, resmi gazetede tam açıklama yazılmamış ama GİB Tebliğinde tam açıklama yazıyor.

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan "1600 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip" ibareleri "motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedeli 200.000 TL'nin altında olan" şeklinde değiştirilmiştir.

mechanic
09-01-2018, 08:14
Yanlış.
Motor hacmi kalktı, yerine hersey dahil 200k sınırı geldi

ne kadar sacma. zengin engelli olamaz mi yani illa dandik araca mi bincek?

optimus_prime
09-01-2018, 10:16
Çarpıtacak birşey yok, bi insan engelli diye tekerli sandalyeye mahkum olacak diye birşey yok, engelli diyince sadece yürüme organları problemli insan gelmesin aklınıza, binbir çeşit durum var. Ayrıca insanlar istediklerini almakta özgür, işine yaramasa bile yine istediğini alabilir, yukarda bahsettiğin araçların ÖTV siz fiyatları bile pahalı mesela, parası olan alıyor zaten, şimdi F30 alacak imkanın olsa sen egeaya mı binersin yoksa F30 a mı?

İnsanların hayatını yönetmeye çalışmaktan ve tercihlerini yargılamaktan zevk mi alıyosunuz anlamadım? Mesela sen neden Alfaya biniyorsun, tofaşda gidiyor aynı yolu. :D

Çarptırma dedim ama yine çarptirmissin Bravo diyecek lafım yok artık. Bak mesajım böyle başlıyor Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan birisi

Ben yazmıyorum artık açık yazmama rağmen anlaşılmiyorsa kasmaya gerek yok

SK10
09-01-2018, 11:17
engelli deyince aklınıza hep yürüyemeyen tekerlekli sandalyeli bir düşünce geliyo ama bunun zihinsel engellisi var diyalız göreni var nakil olanı var kolu olmayanı var kulağı duymayanı var gözü görmeyeni var hepsi mpv araca binecek diye birşey de yok bizim burda nasıl alındığını bilmesemde 745i ye binen bile var

207_TR
09-01-2018, 12:41
Amma boş muhabbet uzadı bu konuda.

Allah kimseye böyle bir dert vermesin ailesine kendisine,
Ama böyle bir hak olunca da sonuna kadar kullanmak gerekli.

2jz
09-01-2018, 12:48
Bir yakınımızda engelli için araba bakıyor. Hastaneye gelip giderken kullanılacak ama sıfır hiç bir arabaya bütçesi yetmiyor. 2. El 5-10 bine alabileceği seçenek oluyor mu?

free-hifi
09-01-2018, 12:49
Amma boş muhabbet uzadı bu konuda.

Allah kimseye böyle bir dert vermesin ailesine kendisine,
Ama böyle bir hak olunca da sonuna kadar kullanmak gerekli.

Bizde böyle bir haktan yararlanmak istiyoruz hastaneler zulum doktorlar suratsız her türlü zorluğu koşuyorlar yalancı muhabbeti yapmaya çalışıyorlar yarın son bir muayene var hayırlısı ile biter yoksa doktor hastane ben olarak ana haber bültenine çıkacağız az kaldı.

free-hifi
09-01-2018, 12:51
Bir yakınımızda engelli için araba bakıyor. Hastaneye gelip giderken kullanılacak ama sıfır hiç bir arabaya bütçesi yetmiyor. 2. El 5-10 bine alabileceği seçenek oluyor mu?

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-engelli-plakali-araclar-otomobil-engelliden-engelliye-otomatik-astra-493399270/detay)

piyasası na bakmak lazım

2jz
09-01-2018, 12:57
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-engelli-plakali-araclar-otomobil-engelliden-engelliye-otomatik-astra-493399270/detay)

piyasası na bakmak lazım

Alacak kişinin az bi engelli maaşı var bu rakama alabileceğini sanmıyorum.

free-hifi
09-01-2018, 13:02
Alacak kişinin az bi engelli maaşı var bu rakama alabileceğini sanmıyorum.

daha düşük bulunacağını sanmıyorum. üzgünüm :(

emp:)
09-01-2018, 13:42
ne kadar sacma. zengin engelli olamaz mi yani illa dandik araca mi bincek?

200 bin liralık araçlar yeterli gelmiyorsa bir zahmet ötv'sini verip binecek daha iyisine. Şuan bile sistem acayip suistimal ediliyorken herhangi bir sınırlama olmaz ise durumu düşünemiyorum.

Güzel bir uygulama engelli vatandaşlardan ötv alınmaması fakat bu durum o arkadaşlarımızın hayat şartlarını biraz daha kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını daha rahat karşılaması için yapılıyor. Lüks arabalar üç kuruşa alınsın diye değil.

Böyle söylüyorum diye kimse beni topa tutmasın, engelli indiriminin ÖTV'ye ek olarak KDV'den de muaf olmasını isterim. Fakat gerçekten ihtiyacı olan araçlara sahip olmaları hayatlarını kolaylaştırmaları için. Pahalı araçların 3 kuruşa alınıp caka satılması için değil.

rodya
09-01-2018, 13:50
200 bin liralık araçlar yeterli gelmiyorsa bir zahmet ötv'sini verip binecek daha iyisine. Şuan bile sistem acayip suistimal ediliyorken herhangi bir sınırlama olmaz ise durumu düşünemiyorum.

Güzel bir uygulama engelli vatandaşlardan ötv alınmaması fakat bu durum o arkadaşlarımızın hayat şartlarını biraz daha kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını daha rahat karşılaması için yapılıyor. Lüks arabalar üç kuruşa alınsın diye değil.

Böyle söylüyorum diye kimse beni topa tutmasın, engelli indiriminin ÖTV'ye ek olarak KDV'den de muaf olmasını isterim. Fakat gerçekten ihtiyacı olan araçlara sahip olmaları hayatlarını kolaylaştırmaları için. Pahalı araçların 3 kuruşa alınıp caka satılması için değil.

3 kuruşluk araçların pahalı satılması sorun değil de, vergiler yüzünden pahalı satılan araçların 3 kuruşa verilmesi problem:)

Şu klasik fıkrayı da şuraya koyayım :)

vezirler huzura çıkmışlar:
- padişahım, hazinede para kalmadı. yeni vergilere ihtiyacımız var
padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- eeee! ne vergisi koyalım?, demiş..
- köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! padişah, tamam, demiş. aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- tepki var mı?
- hiç bir tepki yok!
- iyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! aradan bir süre geçmiş, padişah:
- var mı şikayet?
- yok! halkının tepkisizliğine kızan padişah, gürlemiş:
- köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,
-halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, padişah sormuş:
- var mı şikayet? ses yok. padişah tekrar :
-var mı şikayet ? şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- eeee!, demiş padişah bir umutla...
- aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...

09-01-2018, 13:57
Bakın kesinlikle bende vergilendirme sisteminden mutlu değilim, onu belirtmek isterim. Siz de benim ne anlatmak istediğimi anladığınızdan eminim. Öyle bir sınırlama olmasa ortalıkta gezecek araçları sizde benim gibi tahmin ediyorsunuz, o gezen araçların ödenmeyen ötv bedelleri bizden dolaylı olarak tahsil edileceğini de biliyorsunuz.

207_TR
09-01-2018, 18:51
201.000 TL lik araba beğenirsin yıllarca hayalini kurar para denklersin ama kanun izin vermez.

Engelli kişiler ve engelli yakınları lüks yaşantı içinde olamaz mi ?
Evet bu kanunu suistimal etmeye çalışanlar var ama suistimal konusu uzar gider engelli araçlarına dil uzatana kadar amerika bayraklı yatlara kotralara bakın....

2jz
09-01-2018, 18:53
Anladığım kadarıyla maddi durumu uygun olmayan engellilerin yararına hiç bir çalışma yok. Çok cüzi bir engelli maaşı alıp çalışamayan bir tanıdığım var. Bu adamın 5-10 lira arasına ayağını yerden kesecek, hastaneye gidip gelmesini sağlayacak bir çözüm yok yani.

_AS_
10-01-2018, 10:10
Şöyle bir kanun çıksa;
Limit yok sınır yok ötv'sizde, fakat rapor sahibi kişi araç içinde olmadan (hastaneden alma vs gibi istisnalar dışında) trafikte yakalanırsa araç bağlanacak tarzında. Sonuç olarak bu aracın alım amacı bu değil mi?

O zaman ötv'siz satışların nasıl düştüğünü görürsünüz.

Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım:)

free-hifi
10-01-2018, 16:36
X bir bayi de passat fiyati için görüşmeye geldim . Aralık ta 188 e sorduğum highline 200 geçmiş . Ben aralıkta bir türlü muayene heyet vs problemi yasadagimi belirttim hakimler doktorlar vs bilerek zorluk cikardigini süreyi ocaktan sonraya attığını belirtti. Doğrudur diye dusunuyorum.

individual
10-01-2018, 16:45
Valla yalan yok cevrem 2 kisi var evdeki buyuklerinin engelle raporunu kullanip arac aldilar.

Raporun sahibi aracin koltuguna dahil oturmamistir.

Bu konu uzar gider devlet degisikli yapabilir kanunda _AS_ arkadasin dedigi gibi.

barakuda26
10-01-2018, 19:24
Sigortacıyım şimdiye kadar birçok engelli indirimli sıfır araç işlemi yaptım, kendisi kullanan kendi kullanımı için araba alana rastlamadım, eldeki imkan tabi ki değerlendirilmeli ama bu söylediğimde bi gerçek. Parası olan indirimli indirimsiz istediği aracı almakta özgür tanınan bi hak var neticede.

Nightfish
10-01-2018, 19:29

Umarım başınıza gelmez ancak yazmak istedim. O araçların alınabilmesi için gerekli olan engelli raporunu alabilmek adına çektiğiniz rezilliği görseniz, emin olun bırak 200.000 TL'yi, sırf o rezillik için bile 2.000.000 TL'lik araç helal olsun dersiniz.

Dedem demans hastası, engelli raporu alınabiliyor. Demans hastalığının mahkemeye kanıtlanması ve aileden bir vekil atanabilmesi için bile hasta adamı 4 gün boyunca devlet hastanesinde ayakta beklettiler. Özel hastane kesinlikle kabul edilmiyor. Engelli raporu bunun 3-4 katı daha uğraştırıcı dediler, bilmem açıklayıcı olur mu.

free-hifi
10-01-2018, 19:48
Umarım başınıza gelmez ancak yazmak istedim. O araçların alınabilmesi için gerekli olan engelli raporunu alabilmek adına çektiğiniz rezilliği görseniz, emin olun bırak 200.000 TL'yi, sırf o rezillik için bile 2.000.000 TL'lik araç helal olsun dersiniz.

Dedem demans hastası, engelli raporu alınabiliyor. Demans hastalığının mahkemeye kanıtlanması ve aileden bir vekil atanabilmesi için bile hasta adamı 4 gün boyunca devlet hastanesinde ayakta beklettiler. Özel hastane kesinlikle kabul edilmiyor. Engelli raporu bunun 3-4 katı daha uğraştırıcı dediler, bilmem açıklayıcı olur mu.

Bugün yazdığım konu adam diyor hakim doktor bilerek vermedi hatta ugrastiriyorlar. Çıktım fiat bayisi ne gittim orda ki arkadaş ta aynisindan bahsetti ben 7 aydır uğraşıyorum. Doktorlar hastalara inanmıyor. Saçma saçma işler dönüyor hastanelerde.

hddsheriff
10-01-2018, 20:09
Bugün yazdığım konu adam diyor hakim doktor bilerek vermedi hatta ugrastiriyorlar. Çıktım fiat bayisi ne gittim orda ki arkadaş ta aynisindan bahsetti ben 7 aydır uğraşıyorum. Doktorlar hastalara inanmıyor. Saçma saçma işler dönüyor hastanelerde.

Arabayı geçtim, biz evde sağlık hizmeti yatak vs almak için aylarca uğraştık yatak bize gelemeden hastamız vefat etti gerçekten zor işler.

Konuya dönecek olursak devletin tanıdığı 200 k tl hak ile yetinmeyip daha farklı bir araç alabilmek için farklı çabalar sarfetmek bence şımarıklıktan başka bir şey değil.

5 yıl sonunda ben bu arabayı ötv ödemeden aldım ucuza satayım demiyor.

Dip not: ailemde engelli birey var , Allah kimsenin başına vermesin.

207_TR
10-01-2018, 22:05
Şöyle bir kanun çıksa;
Limit yok sınır yok ötv'sizde, fakat rapor sahibi kişi araç içinde olmadan (hastaneden alma vs gibi istisnalar dışında) trafikte yakalanırsa araç bağlanacak tarzında. Sonuç olarak bu aracın alım amacı bu değil mi?

O zaman ötv'siz satışların nasıl düştüğünü görürsünüz.

Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım:)

Sustimal edenleri istisna sayarsak her seferinde hasta içinde olamaz ama kanunu böyle yapana kadar anne -baba -kardeş - çocuk . Yani 1.derece dışı kullanamaz kısıtı olmalı.

Motor yine 1.6 ama limit yok...

optimus_prime
10-01-2018, 22:21
Sustimal edenleri istisna sayarsak her seferinde hasta içinde olamaz ama kanunu böyle yapana kadar anne -baba -kardeş - çocuk . Yani 1.derece dışı kullanamaz kısıtı olmalı.

Motor yine 1.6 ama limit yok...

her seferinde hasta içinde olmaması mantıklı ama dede torununu hastaneye veya amcası otistik yeğenini okula götürememesi kısıtlanmalı diyorsun?

onursumer
11-01-2018, 02:21
turkiyede bu işin düzene girmesi çok zor çünkü bizim insanımız ihtiyacı olana yapılan insiyatifleri kendine kullanmaya bayılıyor

muafiyette sınır olmasıda bu yüzden aslında yoksa muafiyet vererek fiyat sınırı koymak saçmalık herkesin pahalı ucuz goruşu farklı gelirine gore

11-01-2018, 11:17

Kimsenin başına gelmesini tabiki istemeyiz, bende size şöyle bir örnek vereyim. %40-50 olan engel raporunu 5-10 bin TL karşılığı %90 üzerine çıkaracak çok insan var, bu iş ticarete dönmüş tamamen.

Burada satış danışmanı arkadaşlar var, ÖTV indirimli araçlar satıyolar görüyorlar 100 tane ÖTV indirimli araba satıldıysa bunun 10 tanesi gerçekten ihtiyaç sahibi tarafından kullanılıyor. Kalanları hayatında bir defa gördüğü dedesi mi dersin yok bilmemkimi mi dersin alınan araba ile engelli vatandaşın alakası 0 oluyor.

Engelli insanlar tabi ki iyi araçlara binebilir, 200 bin TL olan sınır ile birçok D segmenti ve C segment Suv alınabiliyor. Daha üst sınıf-model arabalar tamamen kişisel zevk ve isteğe giriyor. İndirimdeki amaç zevkleri tatmin etmek değil, ihtiyaçları karşılamak. Fiyat sınırı olmadan 1.6 veya 2.0 limit koysalar, neler neler alınır sahte raporlar ve başkasının raporunu kullanan kişiler tarafından.

C!N
11-01-2018, 11:47
Konu sahibi arkadaştan özür dileyerek sorusuyla alakalı olmayan bir şeyler yazmak istiyorum;

ÖTV muafiyetli araç alımı ile ilgili sorunların en başında %90 ve üzeri engel oranına sahip şahısların üzerine alınan engelli araçlarının alınması ve kullanılması gelmekte. Şöyle ki yakın zamana kadar bu araçların kullanımında yönetmelikte geçen 3. dereceden yakın akrabalara kadar tanınan kullanma hakkı mevcuttu. Ne zaman bunu değiştirip serbest bıraktılar, suistimaller tavan yaptı. Bugün %90 oranı ve üzerinde bir engellinin üzerine ötv muafiyetli alınan bir aracı sürücü belgesi olan herkes kullanabiliyor. Muafiyetli satışlar onun için patlamış durumda. Bir çok insan çevresinden, ulaşabildiği yerlerden rapor peşine düşmüş durumda. Şöyle ki, engelli birey ile farklı şehirlerde kullanılan araçlar bile mevcut. Engelli yakını üzerine i8 alıp kullanan var, gerçekten amacına hizmet ediyor mudur düşünmeden edemiyor insan. Kısaca bizim asıl sorunumuz ne satış bedeli sınırıdır, ne de motor sınırıdır...

Not: Ortopedik engelli, ötv muafiyetli, özel tertibatlı aracını kendisi kullanan bir birey olarak yazıyorum bu satırları.

207_TR
11-01-2018, 21:41
her seferinde hasta içinde olmaması mantıklı ama dede torununu hastaneye veya amcası otistik yeğenini okula götürememesi kısıtlanmalı diyorsun?

Konuya dar bakarsan senin dediğine çıkar,

Aracı kullanacak kişilere kısıtlama gelmesi daha yerinde olur bence.