Orijinalini görmek için tıklayınız : 500 TL'ye Kadar Komponent Tavsiyesi
OnurÖzden
25-01-2018, 20:27
Selamlar, 500 liraya kadar soft calan mid takimi ariyorum.
Ana Unitem: Pioneer 2950ui , Amfi: Hertz Hcp 4 Subwoofer:Jbl 1214cs Arac: Grande punto
Amfim 4 ohm da 65 rms veriyor.
Birkac tane urun buldum hangisini tavsiye edersiniz ?
Sizin de yorum ve tavsiyelerinize gore bu takimlardan birini veya baska bir tavsiyeniz varsa o takimi almayi dusunuyorum. Simdiden tesekkur ederim.
-Morel maximo 6.2
Morel Maximo 6,2 16cm 2way 180 Watt 90 Rms Component Sistem GittiGidiyor'da 326204427 (https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/morel-maximo-6-2-16cm-2way-180-watt-90-rms-component-sistem-326204427?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252887*22324021047*583758 72447*%7btype%7d*326204427*aud-347564256362:pla-397745957954&gclid=CjwKCAiAnabTBRA6EiwAemvBdwMCjdYNlCqB27uOK-NhR8sIcAJVcT2-t9uVho2f0QG6vr6PYR_MBRoCOToQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0)
-Sony XS-GS1621C
Sony Xs-gs1621c Gs Seri16cm ust Seviye Mid Takım-1 GittiGidiyor'da 291840109 (https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/sony-xs-gs1621c-gs-seri16cm-ust-seviye-mid-takim-1-291840109)
-DLS M6.2
Performance Serisi-DLS Performance M6.2 (https://www.ozenhifi.com/dls/hoparl%C3%B6rler/performance-serisi/306-dls-performance-m62.html)
-Alpine spg-17 cs
Alpine Spg 17cs 16.5 Cm 2 Yollu Komponent Hoparlor GittiGidiyor'da 319884531 (https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/alpine-spg-17cs-16-5-cm-2-yollu-komponent-hoparlor-319884531)
Edit: Forumda bazi harflerde sorun var sanirim, o yuzden bu sekilde yazmak zorunda kaldim.
Ben olsam 500 TL bütçenin 300ünü mevcut teybin üstüne koyup ana üniteyi değiştirir kalan 200e paranın alabildiği en iyi 2. El tamirsiz mid takımını alırdım.
Ana ünite giriş seviyesi oldukça istersen 500€luk mid tak, vereceği doyum geçici olur.
1.2 arabaya egzoz takınca hızlanmaması gibi bir durum bu.
OnurÖzden
25-01-2018, 22:58
Ben olsam 500 TL bütçenin 300ünü mevcut teybin üstüne koyup ana üniteyi değiştirir kalan 200e paranın alabildiği en iyi 2. El tamirsiz mid takımını alırdım.
Ana ünite giriş seviyesi oldukça istersen 500€luk mid tak, vereceği doyum geçici olur.
1.2 arabaya egzoz takınca hızlanmaması gibi bir durum bu.
Hocam öneri için teşekkürler. Fakat al sat yapmakla şuan uğraşmak istemiyorum, belki ilerde daha iyi bir ana ünite alırım. Elektronikte 2.el ürüne pek sıcak bakmıyorum.
Gökhan Bilgin
25-01-2018, 22:59
Enter audio suat abi yıldırım’da uğra derim güzel ikinci el temiz cihazlar bulunur on numara esnaftır
düşünürseniz dls rc6.2 mid takımım satılıkta ***** sitede 465717101 ilan numarası ile görebilirsiniz , diğer ilanlarımada bakın
OnurÖzden
26-01-2018, 11:58
Enter audio suat abi yıldırım’da uğra derim güzel ikinci el temiz cihazlar bulunur on numara esnaftır
Eyvallah, müsait bir zamanda abimizin yanına uğrarım.
OnurÖzden
26-01-2018, 12:18
düşünürseniz dls rc6.2 mid takımım satılıkta ***** sitede 465717101 ilan numarası ile görebilirsiniz , diğer ilanlarımada bakın
Hocam şuanlık 2.el düşünmüyorum, teşekkür ederim.
Güncel, morel veya sony dinleyen var mı ? Bu iki mid takımından birini almayı düşünüyorum.
2 takım Morel Maximo ve Rockford bass kullanıyoruz amarok pick up'ımızda tavsiye ederim. Orjinal sistemden sonra ilaç gibi gelecektir. Asıl sıkıntı bence hoparlör ve bass'ı aynı 4 kanal amfiye girmek olacaktır bence.
takipteyim.bende infinity 6500 cx düşünüyorum
Oha alpine geçen sene mi ne 200-250 lira falandı herhalde.
Sıcak bakmıyorsun fakat 2 senedir ikinci el alınan hertz hsk 165 i cayır cayır kullanıyorum forumdan aldım hemde. amfi de ikinci eldi forumdan. subw da ikinci eldi forumdan :)
500 lira alpineye verip paranın yarı değerinde karşılık alacağına yukarıda sahibinden dls reference yi düşünürdüm.
OnurÖzden
26-01-2018, 16:33
2 takım Morel Maximo ve Rockford bass kullanıyoruz amarok pick up'ımızda tavsiye ederim. Orjinal sistemden sonra ilaç gibi gelecektir. Asıl sıkıntı bence hoparlör ve bass'ı aynı 4 kanal amfiye girmek olacaktır bence.
İleride mono amfiye geçicem, tavsiye için teşekkür ederim.
takipteyim.bende infinity 6500 cx düşünüyorum
İnfinity genellikle tizleri çok parlak şıkır şıkır çalıyor demişti çoğu insan o yüzden ben vazgeçmiştim.
Oha alpine geçen sene mi ne 200-250 lira falandı herhalde.
Sıcak bakmıyorsun fakat 2 senedir ikinci el alınan hertz hsk 165 i cayır cayır kullanıyorum forumdan aldım hemde. amfi de ikinci eldi forumdan. subw da ikinci eldi forumdan :)
500 lira alpineye verip paranın yarı değerinde karşılık alacağına yukarıda sahibinden dls reference yi düşünürdüm.
Sorma valla dolar 4 lira olunca piyasadaki fiyatlar maalesef bu şekilde, sözüm meclisten dışarı 2.el yakınım da biri satsa belki düşünürüm de uzaktan olunca içime sinmiyor.
Morel gg'deki indirimle 450 liraya geliyor, büyük ihtimal onu alıcam gibi duruyor. Morel hakkında başka yorum yapan olursa çok işime yarar. :)
By CrAzY
26-01-2018, 16:46
Morel alacaksan Ultra modelini al standart ile ultra arasında fark hayli fazla.Ankara aydın oto hi-fi de var ultra fiyatı 500-550 liraydı sanırım zam gelmedi ise.
OnurÖzden
29-01-2018, 00:20
Morel alacaksan Ultra modelini al standart ile ultra arasında fark hayli fazla.Ankara aydın oto hi-fi de var ultra fiyatı 500-550 liraydı sanırım zam gelmedi ise.
Gördüm hocam, gg'deki indirimle maximo biraz daha keseme uygun hale geldiği için negatif bir yorum gelmezse maximo'yu düşünücem, teşekkürler. Bir de Bursa'da müzik sistemlerinden anlayan bir abimizle görüştüm. Doch Power'ın mid takımının çok iyi çaldığını söyledi, onuda dinledikten sonra karar vericem.
By CrAzY
29-01-2018, 13:43
Gördüm hocam, gg'deki indirimle maximo biraz daha keseme uygun hale geldiği için negatif bir yorum gelmezse maximo'yu düşünücem, teşekkürler. Bir de Bursa'da müzik sistemlerinden anlayan bir abimizle görüştüm. Doch Power'ın mid takımının çok iyi çaldığını söyledi, onuda dinledikten sonra karar vericem.
Hocam bende zaten maximo ultra dan bahsetmiştim aralarında ciddi ton farkı var.Doch vs gibi markalarla morel kıyas edilemez.Sanırım bir abimizde Morel tempo vardı yanlış hatırlıyor da olabilirim etiket yapayım görürse cevap yazar zaten.
Yarbay
Hocam bende zaten maximo ultra dan bahsetmiştim aralarında ciddi ton farkı var.Doch vs gibi markalarla morel kıyas edilemez.Sanırım bir abimizde Morel tempo vardı yanlış hatırlıyor da olabilirim etiket yapayım görürse cevap yazar zaten.
Yarbay
aynen doğrudur bende zamanında Morel tempo kullanmış biriyim, açıkcası cidden Doch vs segmentindeki ürünlerle Moreli kıyaslamak pek alakasız olur ama şuda var Tempo bile giriş seviyesinde ürünken maximo artık işin iyice ekonomik boyutu= eh işte kalitesi :(
bugün ben bir komponent alıyor olsaydım sahne anlamında dağılımı tweeter nereye konursa konsun kolay olan,fazla zaman hizalama ve eq ayarı gerektirmeyen özetinde ciddi profosyonel müdahaleleri en az seviyede tuttarak ciddden güzel ses verebilen vede yarın satması kolay olan ürün alırdım.
şahsen ben olsam focal ps165 kaçırmazdım geçen sıfırdan farksız diyerekten satılık görmüştüm 550tlye istitrorda adam siz 500tl diyin ztn alırsınız diye tahmin ediyorum ve emin olun bahsetiğiniz Doch vsden çok çok daha iyi randıman alırsınız
OnurÖzden
29-01-2018, 21:44
Yarbay
İlgilendiğin için sağol hocam, yarbay abiyle görüştüm. Maximo'dan vazgeçtik, jbl gto 609c ve sony xs-gs 1621c tavsiye etti. Bu iki mid takımından birini alıcam gibi gözüküyor.
arkadaşlar bu arada bilgi geçmek isterim:
yurdumuzda satılan ve bilinen 508c ve 6508c serileri aluminyum dome tweeterdır ve aşırı parlak olmalarıyla ünlüdür açıkcası pekte ses kalitesi namına iyi performans gösteren ürünler değil bence.
ama öbür yandan 609c serisi ipek domedur ve kardeşi Infinity 6500cx serisinin güncellenmiş halidir , parasına göre güzel performans gösteren nispeten tok,yumuşak ve detaylı bir takım ve açıkcası maximolardan ve alpine giriş seviyesinden bir tık önde.
morel süper bir üretici ama maalesef gerçekten hakkını verecek ürünler supremo ve elate, virtus fena değil,tempo eh, maximo artık çok fazla giriş seviyesi ve firmanın normal kalite çizgisinden çok çok uzak.
yakın zamanda bir arkadaşım 2 takım componentle aşağıdaki sistemi kurdurdu. takan arkadaşın ısrarlı uyarılarına rağmen necvox ile yapıldı sistem ve sonuçtan hiç memnun değil, sırf söküp satmaya uğraşmamak için söktürmedi.
ana üniteyi göz ardı etmemek lazım, bakıldığında kağıt üzerinde iyi parçalar ama sonuç piyasa işi dışardakilerin güzel dinlediği bir sistem oldu
VIBE - BLACKAIR6C-V1B (http://shop.baykalelektronik.com.tr/markalarimiz/VibeAudio/BLACKAIR6C-V1B)
SOUNDFACE - SM-5 (http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Amplifikator/SM-5)
POWERBASS - M1004 (http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Subwoofers?product_id=356)