Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınızın camlarını nasıl temizliyorsunuz
BarışSever
27-01-2018, 20:51
Arkadaşlar arabanın camını neyle silsem sürekli iz bırakıyor..
gazete denedim yine yol yol kalmış,biri sirke ile sil dedi gene işe yaramadı,bu arada temiz ve mikrofiber bez ile siliyorum.
tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı?
Cam bezin olsun onunla sadece cam sil
Aaa formül kendiliğinden geldi
Çok takıntılı isen camsil ile fısfısla
Ben valet pro glass cleaner kullanıyorum.
Bez olarak da şu: Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/8-Pack-30cmx30cm-Microfiber-Glass-Cleaning-Towels-Stainless-Steel-Polishing-Shine-Cloth-Window-Windshield-cloth/32255252214.html)
Daha iyi önerilere açığım tabi :)
BarışSever
27-01-2018, 21:21
Cam bezin olsun onunla sadece cam sil
Aaa formül kendiliğinden geldi
Çok takıntılı isen camsil ile fısfısla
sorun orda işte:) yol yol iz kalıyor camda bişey mi vardır çözemedim gitti..
Bez olarak da şu: Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/8-Pack-30cmx30cm-Microfiber-Glass-Cleaning-Towels-Stainless-Steel-Polishing-Shine-Cloth-Window-Windshield-cloth/32255252214.html)
hocam valet proyu nereden temin ediyorsunuz.n11 de gördüm 500ml 44 lira fiyatı var..daha uygun yer varmıdır acaba?
bu arada bez olarak yünlü,yünsüz,pamuklu ve iç çamaşırı bile denedim:D sanki biri gelip bilerek batırıyor gibi oluyor
Senin sileceklerede bir bak bence
Ağaç altında ise reçine filan
Yoksa cam o kadar durduk yere kirlenmez
imprezaWRC
27-01-2018, 21:27
Arkadaşlar arabanın camını neyle silsem sürekli iz bırakıyor..
gazete denedim yine yol yol kalmış,biri sirke ile sil dedi gene işe yaramadı,bu arada temiz ve mikrofiber bez ile siliyorum.
tavsiye edebileceğiniz bir ürün varmı?
Cam silmek için üretilen bezlerden ve bilindik markaların cam temizleme ürünlerinden almanı tavsiye ederim. Arexons ve Rain-X ( Bauhaus'da vardı) markalarını tavsiye ederim.
hocam valet proyu nereden temin ediyorsunuz.n11 de gördüm 500ml 44 lira fiyatı var..daha uygun yer varmıdır acaba?
bu arada bez olarak yünlü,yünsüz,pamuklu ve iç çamaşırı bile denedim:D sanki biri gelip bilerek batırıyor gibi oluyor
Valla hiç hatırlamıyorum nerden aldığımı. detailbox, boyassi, yamaclar veya detailingdukkani :)
Uygun fiyatlı olarak clin markasının övüldüğünü de gördüm. Kullanan var mı acaba?
Clin Cam Temizleyiciler ve Urunleri - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/clin/cam-temizleyiciler-c-60001090)
imprezaWRC
27-01-2018, 21:32
Hala var mı bilmiyorum ama Bauhaus'da kağıt gibi bezler satılıyordu (mikrofiber ve yıkanabilir ama bildiğin kağıt gibi ince)ben denemek için bir kaç tane almıştım şimdilerde eskimesin diye kıyamıyorum başka cam bezlerini kullanıyorum.
BarışSever
27-01-2018, 21:33
Sağolun arkadaşlar,ürünlerin isimlerini not aldım bakayım bir ara.
Cam silerken yapılan en büyük hata tek bez kullanmaktır.
X bir cam temizleme ürünü beze veya cama sıkılır. cam silinir. Camdaki kir oradan oraya savrulur durur.
Ben nasıl siliyorum?
Tüğsüz bir bezi ,cam silmek için olan x bir ürünle ıslatıyorum. (sıktığınızda bir kaç damla damlayana kadar.)
Bu ıslanmış bezle camın kirlerini alıp,2. bir kuru bezle camı kuruluyorum.
Eğer cam çok kirli ise kuru bezi değiştirmek faydalı olacaktır.
cam silmek için önce camın kaba kirini alıp daha sonrasında tertemiz bir bez ile sonlandırman lazım.
malzeme olarak izopropil alkol benim diyen cam temizlik ürününü cebinden cıkarır.
meselenin aslı , camdaki kiri nem yardımıyla beze geçirmek.
su ilede silsen kir beze geçer ama bezden tekrar cama geçmeside olasıdır. bu durumda alkolün uçuculuğundan yararlanıyoruz.
birkaç geçişte tamamen buharlaşır.
optimus_prime
27-01-2018, 22:56
hafif nemli bezle tozunu aldıktan sonra kağıt gibi olan kağıt havluyla cam sille bir daha siliyorum mis gibi oluyor. siz camda sıkıntı olmasın pütürlü falan bişe olabilir mi
bora1311
27-01-2018, 23:08
ben hep sirkeli su kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.
tüy ve iz bırakmayan cam bezi ile de siliyorum.
Havlu kullan. Su emiciliği yüksek havlular ve onları da yumuşatıcı kullanmadan yıkarsan derdine çare olacaktır.
RafetAraç
27-01-2018, 23:51
Cam silerken yapılan en büyük hata tek bez kullanmaktır.
X bir cam temizleme ürünü beze veya cama sıkılır. cam silinir. Camdaki kir oradan oraya savrulur durur.
Ben nasıl siliyorum?
Tüğsüz bir bezi ,cam silmek için olan x bir ürünle ıslatıyorum. (sıktığınızda bir kaç damla damlayana kadar.)
Bu ıslanmış bezle camın kirlerini alıp,2. bir kuru bezle camı kuruluyorum.
Eğer cam çok kirli ise kuru bezi değiştirmek faydalı olacaktır.
bende aynı sistemi 2 senedir kullanıyorum. hiç camlardaki lekeden şikayet aldığım olmadı :)
Drive Fast
28-01-2018, 00:07
Bende cam silmeyi beceremiyordum, yıkama işi yapan bir arkadaşım camı temiz bir bezle elini hiç kaldırmadan sil demişti o günden beri hiç sıkıntı yaşamadım
mikro fiber bez + camsil / sirke karışımı hem temiz hem parlak daha iyisi yok :)
Ön cam,akşamları çok sıkıntı olmaya başladı.Işık dağılıyor.Bunun için bir ürün var mıdır?Cam orijinal.
Ön cam,akşamları çok sıkıntı olmaya başladı.Işık dağılıyor.Bunun için bir ürün var mıdır?Cam orijinal.
Camda çizik mi var . Üzerine işlemiş kir mi ?
Çiziklere çok dikkatli bakmadım ama silecek kaynaklı ve kış aylarında oluşan çiziklerdir.Bunun dışında derin bir çizik yok.
asscutter
28-01-2018, 18:20
IPA ile rahat oluyo
kelalper
01-02-2018, 10:19
Arkadaşlar camı diğer arkadaşların dediği gibi 2 bez ile silin. Tek bezde geçeceksenizde bezin bütün her tarafını kullanın. Bezi bir kere katlayıp tek kerede geçerseniz bütün kir oradan oraya savrulur çünkü bezinde o alanının hapsedebileceği bir miktar var. Camsil gibi alkol içeren ürünler kiri sökmede yardımcı olacaktır. Cama yapışan kirler sizin nefesinizle taşınan yağ buharı vsdir.
Arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra bu mendille siliyorum çok başarılı bazen gerekirse mendilden sonra kuru bir bezle üstünden geçiyorum iz falan kalmıyor hiç rossmanda satılıyor
Domol Cam Yuzeyler İcin Islak Bez/mendil 20'li - n11.com (https://goo.gl/puE81B)
bayramoglu
01-02-2018, 13:03
Önce camı ıslatıp sonra sonax detailer ile siliyorum iz kalmıyor daha sonraki kirlenmelerdede kolay kolay kir tutmuyor
BarışSever
03-02-2018, 13:19
Arkadaşlar sorunu şöyle çözdüm,ben normalde aracı köpüksüz yıkıyordum,bu sefer camları iyice köpükledim ve dediğiniz gibi önce sularını duruladım,2.bez ile de iyice bezi aynı yerde gezdirmeden tek hamlede temizliği bitirdim.Herkese çok teşekürler.
FreeCaptiv3
06-02-2018, 17:10
Selamlar, yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim.
99 model Megane aracımın ön camında bariz şekilde görünen ufak ufak çizikler mevcut. Bunları nasıl giderebilirim? DIY yöntemi olan paylaşabilir mi?
canatakann
06-02-2018, 19:32
Selamlar, yeni konu açmak yerine buradan sorayım dedim.
99 model Megane aracımın ön camında bariz şekilde görünen ufak ufak çizikler mevcut. Bunları nasıl giderebilirim? DIY yöntemi olan paylaşabilir mi?
DIY olarak değil de elle veya polisajla kullanılan ürünler var ama gözünüze battığı kadar çizikler varsa bu hareler biraz zorlayacaktır polisaj düşünürseniz işin uzmanlarına teslim edin fakat öncesinde elle uygulanabilen ürünlerden deneyebilirsiniz. Camın hassas yapısı gereği bozulmaya daha fazla çizilmeye çok müsait.
Ürün tavsiyesi olarakta Auto Finesse Vision diyebilirim,çok çizik alamasanızda cam yüzeyindeki kiri,yağı alarak bir nebze göz rahatlatması yaşayabilirsiniz.