Orijinalini görmek için tıklayınız : Torpido temizliği
İyi günler,
Arkadaşlar aracın torpidosunun gözenekli yapısının içine işlemiş kiri nasıl temizleyebiliriz?
Önceki sahibi 10 cmlik bir kısma bişey döküp sonra silmiş ve gözenekler içine yayılmış. Bunu torpidoya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim?
serkanokan
30-01-2018, 13:22
İyi günler,
Arkadaşlar aracın torpidosunun gözenekli yapısının içine işlemiş kiri nasıl temizleyebiliriz?
Önceki sahibi 10 cmlik bir kısma bişey döküp sonra silmiş ve gözenekler içine yayılmış. Bunu torpidoya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim?
Islak mendil bile çıkarıyor genellikle.
Islak mendil bile çıkarıyor genellikle.
Sanırım bayadır orda olduğu için çıkmıyor. Diş fırçasıyla bile girince etki etmedi. Acaba sıcak su ya da buhar gibi bir uygulama sonrası diş fırçası denesek çözülür mü?
Mr.Tasbas
30-01-2018, 18:01
Eğer İPA (Izopropil Alko) dış yüzeydeki zarar vermediği gibi iç yüzeyede zarar vermezse denenebilir.Ya da kaliteli bir APC ile temizlik yapabilirsiniz ılık suyla.
Eğer İPA (Izopropil Alko) dış yüzeydeki zarar vermediği gibi iç yüzeyede zarar vermezse denenebilir.Ya da kaliteli bir APC ile temizlik yapabilirsiniz ılık suyla.
ipa işe yarıyorsa elimde bolca mevcut bilen birine sormak lazım
Talih.b16
30-01-2018, 20:44
Atas vinet kullanabilirsin ucuz yollu.
Daha kaliteli bi apc de kullanabilirsin, en iyi çözüm bu.
Aracımı kazalı aldım, ön camı kırıktı düşün torpido nun halini.sıcak ve nemli bi fiber bezle ve atas vinet le sildim tertemiz oldu.
Aracımı kazalı aldım, ön camı kırıktı düşün torpido nun halini.sıcak ve nemli bi fiber bezle ve atas vinet le sildim tertemiz oldu.
bu atas vineti nerede bulabilirim ? internet üstünden gelmesindense elden almak daha kolay olur.
Mr.Tasbas
30-01-2018, 21:44
ipa işe yarıyorsa elimde bolca mevcut bilen birine sormak lazım
görünmeyecek bir köşede deneme yapmak lazım İPA ile.
Evet benimde dediğim gibi APC de çözümler arasındadır ve sorunu mutlaka çözecektir.
M U R A T
31-01-2018, 08:44
bu atas vineti nerede bulabilirim ? internet üstünden gelmesindense elden almak daha kolay olur.
ataş vinet harici başka kaliteli bir markanın apc ürününü al derim interntte bolca seçenek var uygun fiyatlı birini tercih edebilirsin
Çok sağolun dediklerinizi tek tek deneyeceğim umarım çözeriz bu işi
plastige alkol surme, once bildigin sabunlu bez ile dene, bir de yumusak firca ve bez olsun yaninda...
Cikmazsa vinet vb deneyebilirsin, vinet iyidir ama cok gucludur. Her zaman zayiftan yumusaga dogru devam et. Su -> sabunlu su -> all purpose cleaner (apc iste, atas markasininkinin adi vinet) -> asprin ...
imprezaWRC
31-01-2018, 19:54
ataş vinet harici başka kaliteli bir markanın apc ürününü al derim interntte bolca seçenek var uygun fiyatlı birini tercih edebilirsin
Kurtulamadık şu markadan, ne hikmetse hangi ürününü kullandıysam beğenemedim.
amway loc dediler etrafımdakiler evde de bolca bulunan bir ürün bunu da deneyebilirim aslında. Hatta bej koltuk temizliğinde de kullanıcam gibi gözüküyor şu haftasonu bir gelsin.
Talih.b16
31-01-2018, 21:23
Vinet le detap iyi ürünler aslında.
Motor jant temizleme ürünleri falan kullanılmaz, ama vinet sonax apc den falan iyi, geçen sen test etmiştin carpex ondan falan çok çok iyi.
Premium markalarla falan tabi karşılaştırılmaz ama tam bir f/p ürünü.
M U R A T
01-02-2018, 07:52
aynı fikirdeyim ve başka marka denemeyenler hala tavsiye ediyor sanırım kurtulamayacağız
apc dedigin onemli birsey degil ki, teknoloji filan da gerektirmiyor... Vinet gayet guzel urun, kac kutu kullandim bilmiyorum, su an elimde 5LT chemical guys var, yillardir bitmedi, cunku artik arabayi yikamiyorum:)
vinet, detap , hydrorep, idrolak iyi ama atasin şampuanları vb, kesinlikle tavsiye etmem. Güyya hafif olan hydrorep i plastik su şişesine koydum , delip geçmiş 1 haftada her yeri rezil etti.
imprezaWRC
01-02-2018, 21:17
apc dedigin onemli birsey degil ki, teknoloji filan da gerektirmiyor... Vinet gayet guzel urun, kac kutu kullandim bilmiyorum, su an elimde 5LT chemical guys var, yillardir bitmedi, cunku artik arabayi yikamiyorum:)
vinet, detap , hydrorep, idrolak iyi ama atasin şampuanları vb, kesinlikle tavsiye etmem. Güyya hafif olan hydrorep i plastik su şişesine koydum , delip geçmiş 1 haftada her yeri rezil etti.
Keşke nanolex'in temizleyicisini kullanmış olsaydın :)
Hydrorep ve idrolak midrolak hepsini kullandım ve bir daha almamak üzere kafamdan silip attım.
Keşke nanolex'in temizleyicisini kullanmış olsaydın :)
Hydrorep ve idrolak midrolak hepsini kullandım ve bir daha almamak üzere kafamdan silip attım.
valla 7.5 TL mi neydi, sivi sabundan ucuz valla.
imprezaWRC
01-02-2018, 21:37
Hadi bir değişiklik yap bundan al.
Valet Pro Classic All Purpose Cleaner 5L «*Oto Pasta Cila , Boya Koruma , Çizik Giderici (http://www.kimyasaladamlar.com/valet-pro-classic-all-purpose-cleaner-5l-pmu1171)
imprezaWRC
01-02-2018, 21:37
Valet Pro Classic All Purpose Cleaner 5L «*Oto Pasta Cila , Boya Koruma , Çizik Giderici (http://www.kimyasaladamlar.com/valet-pro-classic-all-purpose-cleaner-5l-pmu1171)
bende bir sise meguiars 4 lt de chemical guys saf var, napiyim daha APC yi..
sabunlu bezle siliyorum genelde bebek var diye
kelalper
02-02-2018, 09:45
kettle da su ısıtın elinize diş fırçası ve mikrofiber alın bir tane de hacışakir. Mikrofiber i ıslatın sıcak su ile. Daha sonra fırçayla sabun alıp iyice fırçalayın. Soğudukça sıcak mikrofiberle silin yine fırçalayın hiç bişey kalmaz. APC ye falan gerek kalmaz. Sıcak su bütün bağ yapısını bozduğu için kirleride çözer. Mekanik bağın en büyük düşmanı sıcaklık.
imprezaWRC
02-02-2018, 12:42
bende bir sise meguiars 4 lt de chemical guys saf var, napiyim daha APC yi..
sabunlu bezle siliyorum genelde bebek var diye
Bebek mi, prenses büyümedi mi? Yoksa birde kardeş mi geldi :)
Ne yalan söyleyeyim, bende çocuk koltuğuna kimyasal değdirmemeye gayret ediyorum :)