Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük muafiyeti 22 euroya düşürülüyor
Yurtdışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor. Bu rakam 2016 yılı sonlarında 75 eurodan 30 euroya çekilmişti
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, konuya yönelik hazırlanan karar, Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu.
Buna göre, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere yönelik gümrük muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya düşürülecek ve bu bedel üzerindeki siparişlere gümrük uygulanacak.
2016'DE 75 EUROYDU
Türkiye'de gümrük muafiyet oranı 2016 yılı sonuna kadar 75 uro olarak uygulanıyordı. 2016 Aralık ayında yapılan değişiklikle 75 eurodan 30 euroya indirilmişti.
Ayrıca yurtdışından posta ve hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gönderilen ve burada bulunmayan bilimsel ve eğitim amaçlı kitaplar için uygulanan tek ve maktu vergi oranının yüksek olması nedeniyle, bu eşyaya uygulanan muafiyet limiti de 150 euroya çıkarılıyor.
Söz konusu kitaplar için yurtdışında uygulanan KDV oranı göz önünde bulundurularak, yüzde 8'lik tek ve maktu vergi belirlendi. Söz konusu vergi oranı, kitapların bedeline göre, AB ülkelerinden gelenlerde yüzde 18, diğer ülkelerden gelenlerden ise yüzde 20 uygulanıyordu.
Alıntıdır.
Skyhawk34
31-01-2018, 17:48
Dövizi içeride tutmaya ve yurtiçi alışverişe teşvik çabası
onursumer
31-01-2018, 19:42
amacı anlıyorum ama saçma buluyorum bu rakamın çok etkisi olmayacak bana kalırsa30 euro altı ürün pek almadığımdan çok etiklemeyecektir fakat tr deki fiyat ucurumunu engelleyemedikleri sürece insanlar yurt dışından almaya devam edicektir kdv eklese bile uyguna geldikten sonra
imprezaWRC
31-01-2018, 19:50
Yurtdışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor. Bu rakam 2016 yılı sonlarında 75 eurodan 30 euroya çekilmişti
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, konuya yönelik hazırlanan karar, Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu.
Buna göre, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere yönelik gümrük muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya düşürülecek ve bu bedel üzerindeki siparişlere gümrük uygulanacak.
2016'DE 75 EUROYDU
Türkiye'de gümrük muafiyet oranı 2016 yılı sonuna kadar 75 uro olarak uygulanıyordı. 2016 Aralık ayında yapılan değişiklikle 75 eurodan 30 euroya indirilmişti.
Ayrıca yurtdışından posta ve hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gönderilen ve burada bulunmayan bilimsel ve eğitim amaçlı kitaplar için uygulanan tek ve maktu vergi oranının yüksek olması nedeniyle, bu eşyaya uygulanan muafiyet limiti de 150 euroya çıkarılıyor.
Söz konusu kitaplar için yurtdışında uygulanan KDV oranı göz önünde bulundurularak, yüzde 8'lik tek ve maktu vergi belirlendi. Söz konusu vergi oranı, kitapların bedeline göre, AB ülkelerinden gelenlerde yüzde 18, diğer ülkelerden gelenlerden ise yüzde 20 uygulanıyordu.
Alıntıdır.
Hayret, kitaplarda öyle bir uygulama mı yapacaklarmış. İyi en azından daha az sinirleneceğim.
imprezaWRC
31-01-2018, 19:51
Dövizi içeride tutmaya ve yurtiçi alışverişe teşvik çabası
Yurt dışında aldıklarımı yurt içinde ve uygun fiyata bulsam ne işim var amazonda, ebayde.
livaneli
31-01-2018, 20:15
bkz. dövlet olarak yeni bir orspu çocukluğu keşfettim
Thracian
31-01-2018, 20:43
Niye böyle 30€ - 22€ gibi yüksek yapıyorlar.
0.99€ daha iyi.
Görende der üretim deviyiz de yurtiçinden alıma teşvik ediliyoruz vay arkadaş vay..
Gift yazdır
Tek al
Ptt den getirt
:)
Skyhawk34
31-01-2018, 21:36
Yurt dışında aldıklarımı yurt içinde ve uygun fiyata bulsam ne işim var amazonda, ebayde.
Malesef iş yeri açmak için gerekenler, dükkan kiraları ve vergiler. Bu işi olanaksız kılıyor. Fakat bir suriyeli olsanız Türkiye gibi bir ülkede bu saydıklarımızın bir çoğunu es geçip direkt işe odaklanabiliyorsunuz. O nedenle suriyeli kardeşlerimizden ucuz ürünler istiyoruz. Döviz içeride kalır böylelikle
22 nedir ? nasıl bulmuslar ? :D kesin vardır birşey.. hoşlarına giden :D
22 nedir ? nasıl bulmuslar ? :D kesin vardır birşey.. hoşlarına giden :D
ab ülkelerinde uygulanan vergiyi uyguluyorlar ama hesaplamadıkları şey AB ülkeleri bu oranı sadece birlik dışında kalan ülkelerden gelen mallar için uygularken, biz avrupa dahil tüm dünya ülkelerine uygulayacağız.
Yani kısacası yine bi halt yediler kılıfını " ama batı da böyle yeaa " lafına getirdiler :D
https://i.hizliresim.com/m261P8.jpg
Peki bir soru:
Ben bu kanun yürürlüğe girmeden 3-4 gün önce 28€ luk bir ürün aldım. Bu ürün takılır mı, takılmaz mı?
Peki bir soru:
Ben bu kanun yürürlüğe girmeden 3-4 gün önce 28€ luk bir ürün aldım. Bu ürün takılır mı, takılmaz mı?
Yürürlük tarihinden itibaren 15 gün öncesine kadar verilen siparişler etkilenmeyecek.
kardeş 10 dolar yaz diyorum yazıyor gönderiyor :)
Neden vergi kaçırıyosun Kadir'im? Senin bu uygulamalardan memnun olman lazım aslında. :D
İnsanları kaçakcılıga yoneltıyorlar
ama yurt dısındakı satıs yapan adamda alırsmıs 300 dolarlık cıhaz aldım 20 dolar yazmıs faturaya ben soylemeden :D
FreeCaptiv3
01-02-2018, 11:46
Kulaklarımızın arkasını hazırladık bekliyoruz :)
Yürürlük tarihinden itibaren 15 gün öncesine kadar verilen siparişler etkilenmeyecek.
Demek ki enişte ile aynı dönemde sipariş vermişiz. :D
Ağlanacak halimize gülüyoruz vallahi
62 dolarlık kargom az önce geldi. Sağolsunlar vergi uygulamamışlar. :)
Neden vergi kaçırıyosun Kadir'im? Senin bu uygulamalardan memnun olman lazım aslında. :D
Çok memnunum bro. Para ülkemizde kalıyor:)
Daha doğrusu x2 kar eden esnafımızda.
rain man
01-02-2018, 13:09
Sınır 75 euro iken 150ye çıkarılması gündemde idi... Nerden nereye.. Bence direk kapatsınlar iyice içerde kalır para. Yanlış yapıyorlar.
tabi olur şişme karı satışlarında patlama olmuş :D
Yo sen vergi versen yine ülkemizde kalacak para. Sen cebinde kalacak parayı düşünüyorsun yani ülke falan umrunda değil. :D
Bodrolu çalışan olduğum için vergi kaçırmıyorum brocum:)
Aldığın ürünün fiyatını düşük gösterip kaçırıyosun. Küçüğü büyüğü olmaz ki bu işin. SAdece çalışanlar mı vergi kaçırıyor? :D
İthalatçıyım bu tarz kısıtlamalar da etkilenen biz oluyoruz (iyi veya kötü anlamda). Bu sınırlamayı hem sevdim hem sevmedim. Sevdim çünkü; bana pahalı diyen adam, kendisi getirmeye çalıştığın da benim verdiğim fiyattan daha pahalıya alacak. Sevmedim çünkü; nasıl olsa getiremezler diyerek bunu avantaja çevirip fiyatı esnetmeyecek kimse.
%100 kar marjı benim bulunduğum markada yok. %100 marj ancak distribütör veya bayii olan firmalar kazanır.
Ekonomi o kadar kötü olmuş ki burada pahalı bile insanların buradan almasını istiyorlar. Devlet teşvik olarak para yerine esnaf ve tüccar'a; önümüzde ki 1 yıl stopaj, ssk ve gelir vergisi indirimi" yapsa piyasa hareketlenir. Onun yerine göz boyama yapıyorlar.