Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip bmw sorunu..(f30)
Cümleten s.a
Arkadaslar f30 aracımda hafif dalgalı,eğimli,bükümlü ya da bozuk yollarda sağa sola çekme,dalma problemi yaşıyorum.
Lastikten diyen oldu,değiştirdim, sorun devam ediyor.
Kimisi servotronic direksiyondan diyor,kimisi 18” janlarla bu sorun oluyor diyor vs..
Daha önce basına gelen, tecrübe eden oldu mu?
Facebook f30 sayfalarına yazıyorum ama net cevap yok, takdir edersiniz ki orada bu forum kadar denyimli kişilerde yok, buraya konu acmaya karar verdim.
Araştırınca bazı f30 kullanıcılarınında bu sorunla karşılaştıgını gördüm , umarım birileri çıkarda mantıklı birşey söylerler zira mantık dısı bir durum.
2 defa rot balans yaptırdım,lastik değiştim, alt takımları kontrol ettiriyorum herhangibir sorun görünmüyor,bir bmw servisi f30 kasaların 18” jant ve geniş taban lastikle bu sorunu yapabildiğini söylüyor ama o kadar araca bindim farklı markalardan ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum.
ozellikle kamyonların asfaltta olusturdugu yollarda benım arabada sapıtıyor. ama bu bir sorun değil aracın yapması gereken hareket.
ön toe lerin 0.50 cıvarında mı ? rot değerlerini hatırlıyor musun?
ozellikle kamyonların asfaltta olusturdugu yollarda benım arabada sapıtıyor. ama bu bir sorun değil aracın yapması gereken hareket.
ön toe lerin 0.50 cıvarında mı ? rot değerlerini hatırlıyor musun?
aynen bende o yollardan bahsediyorum.birçok marka model arabaya bindim ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum..yazdıgınız değerleri hatırlamıyorum..bir çözümü var mıdır?
huseyinturk
01-02-2018, 19:47
Benim aracımda da var aynı durum ama sorun olarak düşünmemiştim, çünkü farklı zamanlarda kullandığım bütün e90'larda dikkatimi çekti bu durum. 205 taban lastiklerde çok farkedilmiyodu ama 18e geçip 225 taban koyunca daha çok hissedilir oldu. e90'larda direksiyonda daha ağır, direksiyon tepkileri bariz farklı bir çok otomobilden ama f30 için ilk defa duyuyorum bu şikayeti
Aracınızda yay varsa yapıyor olabilir
O yollarda normal değil mi? Kamyon izlerinin olduğu eğim farkı olan kısımlar. Benim bindiğim araçlarda oldu şimdiye kadar. İlk başlarda garipsiyordum alıştım artık..
i-vtec07
01-02-2018, 22:42
Cümleten s.a
Arkadaslar f30 aracımda hafif dalgalı,eğimli,bükümlü ya da bozuk yollarda sağa sola çekme,dalma problemi yaşıyorum.
Lastikten diyen oldu,değiştirdim, sorun devam ediyor.
Kimisi servotronic direksiyondan diyor,kimisi 18” janlarla bu sorun oluyor diyor vs..
Daha önce basına gelen, tecrübe eden oldu mu?
Facebook f30 sayfalarına yazıyorum ama net cevap yok, takdir edersiniz ki orada bu forum kadar denyimli kişilerde yok, buraya konu acmaya karar verdim.
E90 da yapıyo kıçı oynuyo aracın sağ sol yapıyı, hatta garip şekilde benim 301 dede var bu . Farklı araçlar kullanıyorum sürekli sadece e90 ve 301 de dikkatimi çekti bu olay . Garip bi durum,,,
Bahsedilen durum fiziksel olarak olması gereken bir durum zaten... Geniş tabanın yola temas ettiği alan daha fazla olduğu için kamyon izinde yürüyüp gidiyor, hemen hemen her araçta yaşanan durum.
F30 un direksiyonuyla ilgili dikkatimi çeken şu var hafif bir viraj dönerken direksiyonu bıraktığınızda kendisini toplamıyordu aynen dönmeye devam ediyordu. Esas gariplik budur işte :)
Aracınızda yay varsa yapıyor olabilir
sizde de var sanırım f30 sizde oluyor mu?
yay ile alaklı oldugunu sanmıyorum , keşke bilsem öyle oldugunu coil over ile hallederim.
sadece kamyon izlerinde olmuyor bu durum normal birşey değil bu.
birçok marka model araca bindim i ilk defa böyle saçma birşeyle karşılaşıyorum,diğer araclarımda da geniş taban lastikler vardı..
bu dalma-gezinme durumunu haddinden fazla yapıyor..
hatta run flat lastikler varken daha fazla yapıyordu..suan biraz törpülendi ama hala olmaması gereken tepkileri veriyor..
Benim aracımda da var aynı durum ama sorun olarak düşünmemiştim, çünkü farklı zamanlarda kullandığım bütün e90'larda dikkatimi çekti bu durum. 205 taban lastiklerde çok farkedilmiyodu ama 18e geçip 225 taban koyunca daha çok hissedilir oldu. e90'larda direksiyonda daha ağır, direksiyon tepkileri bariz farklı bir çok otomobilden ama f30 için ilk defa duyuyorum bu şikayeti
yasadıgımız farklı şeyler sanırım , enteresandır benim önce ki e90 aracımda bu durum yoktu..
turboman
01-02-2018, 23:56
Direksiyon kutusunda veya rotillerde boşluk olan her araçta dalmalar olur çoğu araçta olduğunu varsayarsak bu sorunun olduğu arÇların jant ve taban genişlikleri farklıdır yani 205 ten 225 e veya arkalarda buna dahil 235 e çıkarsanız salıncaklardaki lastikli burçlar bu geniş lastiklere karşı gelemez ve bozuk yollarda görevini yerine getiremez sonuç olarak araca yapılan herşeyin bi dezavantajı var...
osmanaydo
02-02-2018, 09:34
Geniş taban lastikle, E36'da bu sorunu yaşayanlar M3'ün tabla fişeğini takarlar.
Bende A5 var arka lastikler 255, yol cizgilerin de bile dalma yapıyor, arkadaşın A5'de test ettik onda da yapıyor taban genişliğinden sanırım.
sizde de var sanırım f30 sizde oluyor mu?
yay ile alaklı oldugunu sanmıyorum , keşke bilsem öyle oldugunu coil over ile hallederim.
5 cm yay var ve evet bu tüm araçlarda yaklaşık aynıdır. Ön lastikleri genişleri ile değiştirip birde 5 cm basınca kamber ayarıda bozulduğundan araç çukur içine doğru çekme yapıyor. Üzülme yani kardeşim sıkıntı yok
o bende de yapıyo ama bir sorun olarak görmedim abi benim arabada m paket 18 jant var rft lastikli
psychologist
09-02-2018, 14:34
RFT Lastikten oluyor. Rft yoldaki bu eğilimleri vs takip ediyor.
RFT Lastikten oluyor. Rft yoldaki bu eğilimleri vs takip ediyor.
Yönlü lastikler de böyle takip etme eğiliminde oluyor diyorlardı...
bmw olduğu icin yapıyor, normal :) direksiyonu hisli olduğu icin diger araclarinizdan farkli gelmis
Değil abiler kardesler
Daha önce cok basık ve değişik marka model arabalarım oldu
Balık sırtı bir yol düşünün araba şerit değiştirmek için resmen kayıyor sağa sola
Ne yaptıysam çözüm bulamadım , biraz hassas bi adam olmama baglıyorum ama sırf bu sebepten f30 satan arkadaslarım oldu, baska kişilerden de buna benzer şikayetler duydum
Geniş taban lastiğin kaçınılmaz sonu.Rotlarda yürüründe bir problem yoksa eyvallah deyip kabul etmek gerek lastik tabanı genişletilen her otomobil yolun durumuna göre azlı çoklu dalma yapar.Bazı araçların yapısı karakteri farklıdır bu durum daha az gözlemlenir bazısında daha çok ama bu bir sorun değil.
Arkadaşımın e90 aracında her yolu denemesine rağmen dalma oluyordu. Denedik ayni yolda e60 ile sorun olmuyor. Iki jant lastik ebatlari aynı. Janttan dedik değiştirdik yine olmadi satti aracı 5 kasaya döndü. Umarım çözüm bulunur
Arkadaşımın e90 aracında her yolu denemesine rağmen dalma oluyordu. Denedik ayni yolda e60 ile sorun olmuyor. Iki jant lastik ebatlari aynı. Janttan dedik değiştirdik yine olmadi satti aracı 5 kasaya döndü. Umarım çözüm bulunur
Sanırım aynı şeylerden bahsediyoruz..
Araba yol seçiyor kafasına göre, ne yapıldıysa da gecmedi..
E90 da hiç duymamıstım ama f30 da bahseden baya kişi gördüm.
Acaba coilover ve kule gergisi ile bir miktar da olsa önüne gecebilir miyim..
Var mıdır fikir verecek olan?
Sadık Özyer
01-03-2018, 01:45
bendede oluyor hafif bir tırtık üzerinden geç araba şerit atlıyor resmen.
serkanokan
01-03-2018, 08:12
Arka iter otomobillerde normal karşılanan bir durum.
Ön çeker otomobillerde, tahrik ön tekerlerde olduğu için lastik üzerinde hem sağ-sol yönlendirme, hem de şanzımanın lastiklere uyguladığı tahrik kuvveti oluşuyor.
Arka iter otomobillerin ön lastiklerinde ise sadece sağ-sol yönlendirme kuvveti olduğu için yoldaki eğim farklılıkları v.s daha kolay etkileniyor.
dragon07
01-03-2018, 08:36
sat şu arabayı sende kurtul bende kurtulayım fayik abi
bendede oluyor hafif bir tırtık üzerinden geç araba şerit atlıyor resmen.
F30 mu aracınız? Aynen tırtıklı yolları bile takip ediyor :(
Arka iter otomobillerde normal karşılanan bir durum.
Ön çeker otomobillerde, tahrik ön tekerlerde olduğu için lastik üzerinde hem sağ-sol yönlendirme, hem de şanzımanın lastiklere uyguladığı tahrik kuvveti oluşuyor.
Arka iter otomobillerin ön lastiklerinde ise sadece sağ-sol yönlendirme kuvveti olduğu için yoldaki eğim farklılıkları v.s daha kolay etkileniyor.
Arka iter meselesi degil bu, daha önce e60 bmw ve c180 komp kullandım onlarda böyle bir durum yoktu, f30 da da olmasına göz yumacam ama haddinden fazla var
Sadık Özyer
02-03-2018, 01:55
F30 mu aracınız? Aynen tırtıklı yolları bile takip ediyor :(
yok e87 120d , cok sert bir arac ama yay falan yok m suspansiyonlu. bugun o yan yol cizgileri hafif kabartmali yerden gectim araba gecme bu cizgiden dermis gibisine saga sola atti kendini. :D