Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : buharlı oto yıkama + & - yönleri nelerdir?

axcel
05-02-2018, 12:59
arkadaşlar merhaba daha önce buharlı oto yımakayı aracına uygulayan yada uygulatan varmı aramızda ? ayrıca kullandığımız kimyasallara göre avantajı yada dezavantı varsa nelerdir?küçük çaplı bi hobi atölyesi oluşturup artık yavaş yavaş kendimi geliştirmek ve ilerleyen zamanda da ticari boyuta geçmek istiyorum ama bu buharlı temizleme konusunda hiçbir bilgim yok sizce bana zaman ve maddi olarak katkı sağlar mı?

sirhot
05-02-2018, 13:51
ben devamlı buharlı kullanıyorum. Arıyorum evimin önüne gelip iç dış yıkıyor. 30 tl fiyatı var. Dışında hiçbir şekilde köpük vs kullanmıyor sadece jantlara bi sıvı sıkıyor. Bi zararını görmedim hatta aracı daha parlak gösterdiğini düşünüyorum tabi psikolojikte olabilir :) ayrıca araca fırça değmemiş oluyor bu sayede :)

axcel
05-02-2018, 23:16
ben devamlı buharlı kullanıyorum. Arıyorum evimin önüne gelip iç dış yıkıyor. 30 tl fiyatı var. Dışında hiçbir şekilde köpük vs kullanmıyor sadece jantlara bi sıvı sıkıyor. Bi zararını görmedim hatta aracı daha parlak gösterdiğini düşünüyorum tabi psikolojikte olabilir :) ayrıca araca fırça değmemiş oluyor bu sayede :)

Evet bahsettiğin olayı youtube da gördüm x bi firmanın hem cihaz hem uygulama reklamını:)benim daha çok iç uygulamalardaki extrası var mı detaya göre onu merak ediyorum ..dış için o el suya sabuna deyecek arkadaş :)

burak_2885
07-02-2018, 10:15
Bi video izledim adam buharı hava deliklerine üflüyor. O sonuçta suya dönüşmüyor mu? İçine su kaçmıyor mu anlamadım

axcel
13-02-2018, 12:33
Bi video izledim adam buharı hava deliklerine üflüyor. O sonuçta suya dönüşmüyor mu? İçine su kaçmıyor mu anlamadım

valla benimde izlediğim videolarda anlamadığım noktalar var adam koltuk temizliyor hadi hava ve buharın etkisiyle kir yüzeyden yumuşadı ve söküldüü diyelim kuruduğunda tekrar kumaşa nüfus etmeyecek mi?sadece mikrofiber bezle siliyor enterasan bi iş...

Ranthor
13-02-2018, 13:33
kim geliyor, gelsin benim kapıma temizlesin
aşırı üşeniyorum 30 TL De veririm, levent de yıkayan var mı?

gcapraz
13-02-2018, 13:53
kim geliyor, gelsin benim kapıma temizlesin
aşırı üşeniyorum 30 TL De veririm, levent de yıkayan var mı?

katiliyorum. Firma bilgileri ozelden paylasilirsa sevinirim.

Ayrica buharla yikarken bez ile silinmeden sanirim kir cikmiyor. Bezle silerkende az dahi olsa kalan kirden dolayi cizilme ihtimali olmasi gerek diye dusunuyorum.

Ranthor
13-02-2018, 13:55
sirket arabasi....

sirhot
13-02-2018, 14:15
ben 2 senedir zeytinburnunda bu şekilde yıkatıyorum aracımı. Zeytinburnu- merter-bakırköy civarı çalışıyor. İsteyen olursa özelden numarasını verebilirim. Yanlız randevulu çalışıyor bilginiz olsun. Arıyosunuz mesela aksam 5 gibi uğrayabilirim yada yarın istediğin saatte geleyim vs diye belirtiyor. Fiyat hala 30 tl.

R.S.C
04-10-2018, 17:12
buharlı koltuk temizliği yapıp ( vakumlu ) memnun olan var mı ?

ayrıca koltuk temizliği için en iyi yöntem halı yıkama gibi önce deterjanlı su sıkıp vakumla çekmek mi yoksa buhar sıkıp vakumlamak mı ?

Ufuk
07-10-2018, 10:08

ayrıca koltuk temizliği için en iyi yöntem halı yıkama gibi önce deterjanlı su sıkıp vakumla çekmek mi yoksa buhar sıkıp vakumlamak mı ?

En iyi yöntem apc tarzı yada kumaş temizleyici bir ürünü yüzeye fıslayıp, elbise fırçası ile fırçalayıp ardından çektirmek, bu hususta çekilen makinenin uç kısmı şeffaf olursa çok daha iyi olur. Kirli su gelmeyene kadar işlemi tekrarlamak önemli, 1 defa geçince bütün kirler çıkmıyor. Koltuk yüzeyi temiz gözükse de, 2.geçişte kirli su gelmeye devam ediyor.
Ben buharı sadece motor temizliğinde kullanıyorum.

SinanAdalı
07-10-2018, 19:19
ben 2 senedir zeytinburnunda bu şekilde yıkatıyorum aracımı. Zeytinburnu- merter-bakırköy civarı çalışıyor. İsteyen olursa özelden numarasını verebilirim. Yanlız randevulu çalışıyor bilginiz olsun. Arıyosunuz mesela aksam 5 gibi uğrayabilirim yada yarın istediğin saatte geleyim vs diye belirtiyor. Fiyat hala 30 tl.

3 gündür evden işe giderken perdecilerin orda görüyorum devamlı her seferinde başka bi arabayı yıkıyorlar dikkatimi çekti :)

R.S.C
08-10-2018, 20:08
En iyi yöntem apc tarzı yada kumaş temizleyici bir ürünü yüzeye fıslayıp, elbise fırçası ile fırçalayıp ardından çektirmek, bu hususta çekilen makinenin uç kısmı şeffaf olursa çok daha iyi olur. Kirli su gelmeyene kadar işlemi tekrarlamak önemli, 1 defa geçince bütün kirler çıkmıyor. Koltuk yüzeyi temiz gözükse de, 2.geçişte kirli su gelmeye devam ediyor.
Ben buharı sadece motor temizliğinde kullanıyorum.

Buharın kiri çözmesi kimyasaldan daha iyi degilmidir? Sonuca kiri çizen sudur kimyasal yardımcıdır

Klasik solüsyon sıkıp çektirmekten daha iyidir buhar sıkıp çekmek diye düşünüyorum

Mehmetmert
08-10-2018, 20:56

https://www.youtube.com/watch?v=UQKIALWjlX4&t=774s

10:37'den açarsanız , ben çok memnun oldum.İşlemler bu şekilde idi...

R.S.C
08-10-2018, 21:55
Aklımdaki kombinasyonu uygulamışlar önce kimyasal sıkıp buharla etkinliğini artırmışlar en güzeli bu