PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg beyninde Çıkma mı? Orjinal mi?

ES353
06-02-2018, 14:08
Araç 98 model 1.6 bravo,

Araçta sıralı atiker sistemi var. Lpg beyni arızalandı gaz kaçırıyor, değişmesi gerekiyormuş.

Sıfırı 300 tl(3yere sordum aynı fiyatı verdiler)
Bi üst modelinin çıkması 130 tl(arkadaşımın abisi atikerde çalışıyor onda var)

Sizce sıfır mı taktırmalı yoksa çıkmamı taktırmalı. Çıkma olanda ileride herhangi bir sorun olursa hallederiz dedi arkadaş. Ben karar vermedim. Ne yapmalıyım?

sagi
06-02-2018, 15:16
ben olsam sıfır tercih ederim hocam çok büyük meblağ değil ikinci el alacaksın sorun çıkacak sürekli uğraşacaksın bezdirir adamı

emrekuzdere
06-02-2018, 16:08
Beyin dediğiniz şey regülatör mü acaba?

Eğer o ise; eşanjör diyaframı yırtılırsa Lpg'nin basıncı 8-12 bar civarı, soğutma suyunun ise 1.1 bar civarı olduğundan dolayı lpg soğutma suyuna karışır ve radyatörünüzde lpg dolaşır. Sonrasını anlatmama gerek yok heralde.

ES353
06-02-2018, 16:54
ben olsam sıfır tercih ederim hocam çok büyük meblağ değil ikinci el alacaksın sorun çıkacak sürekli uğraşacaksın bezdirir adamı

bende öyle düşünüyorumda çıkma alıcağım kişi arkadaşım olduğundan ve sorun olursa sıkıntı yapma hallederiz dediğinden karar veremedim.

Beyin dediğiniz şey regülatör mü acaba?

Eğer o ise; eşanjör diyaframı yırtılırsa Lpg'nin basıncı 8-12 bar civarı, soğutma suyunun ise 1.1 bar civarı olduğundan dolayı lpg soğutma suyuna karışır ve radyatörünüzde lpg dolaşır. Sonrasını anlatmama gerek yok heralde.

http://i68.tinypic.com/4t633s.jpg

burda işaretlediğim yerdeki kelepçeye doğru gaz kaçağı var. sağlıklı olarak baktıramadım. kalın bi hortum var onu oynattığımda ses azalıyo belki regülatörde sorunda yoktur hortumda vardır. şuan lpg nin aküden giden sigortasını çıkardım ve tüpün üstündeki kabloları söktüm. sanırım dediğiniz şey olmaz.

drago
06-02-2018, 17:14
Tak 2. el, bozulursa aynı yere git sıfırını al bu sefer.

3 katı, riske değer

safaks
07-02-2018, 10:01
O resindeki kacak olan kisimdaki dirsek boruyu degistiriyorlar. Hatta bakiri vs vardi sanirim. Ama ne hikmetse ustalar degistirmekle ugrasmak istemiyor direk yenisini kaktiriyorlar. (basima geldi) internette sisteme uygu regulator fiyatlarina bakip elinizden geliyorsa sizde degistirebilirsiniz. Yada netten alip tanidik usta vs varsa oylede degistirebilirsiniz. Nette 100tl olan regulatore lpgciye gittinmi 250 350 arasi fiyat cekiyolar. Bence cikma vs alma. Yaptirabiliosan bunun kacaklarini yaptir yaptiramiyorsan sifirini al. Alicagin regulatordede ayni sorunu yasayabilirsin.

e.sezgin
07-02-2018, 10:56
atikerin regulatörleri 100tl civarı, internetten alıp kendiniz veya ustanız değiştirip sonra kaçak kontrolü (ve tabiki yeni ayar) yaptırmanızı öneririm. 300-400 seviyesine çıkınca brc, lovato vb. ömürlük regülatörler var. atikerin çıkmasını önermem ayrıca.

regülatör eskiyse hiç kontrol bile etmeyin, değiştirin gitsin. ama yeniyse belki bir kontrol etmeye değer.

ES353
07-02-2018, 16:30
Herkese teşekkürler. Regülatörde sorun yokmuş, hortum değişti 10 tl ye hallettik :)

safaks
09-02-2018, 09:28
Iyi bari hadi gozunuz aydin.

Skyhawk34
09-02-2018, 09:45
Sanayide bu akım yeni başladı. Değişicek. Değişmeden olmaz.
Geçen Oskar Çarli bir ustamız tuttu doblonun blok su tapası atmış yerine yenisini takacak 600 tl fiyat biçti. Motor komple inecek dedi herife. Herif tamam dedi sen git abi 6 saat sonra gel dedi. Bu Oskar Çarli ustamız maymun gibi alttan araya bi girdi 1 saatte değiştirdi. Hala unutmam. Bu ufak örneği. Çıkan malzemelerden araba başına 20 binlira kıranlardan bahsetmiyorum.

safaks
09-02-2018, 11:22
Sanayide bu akım yeni başladı. Değişicek. Değişmeden olmaz.
Geçen Oskar Çarli bir ustamız tuttu doblonun blok su tapası atmış yerine yenisini takacak 600 tl fiyat biçti. Motor komple inecek dedi herife. Herif tamam dedi sen git abi 6 saat sonra gel dedi. Bu Oskar Çarli ustamız maymun gibi alttan araya bi girdi 1 saatte değiştirdi. Hala unutmam. Bu ufak örneği. Çıkan malzemelerden araba başına 20 binlira kıranlardan bahsetmiyorum.

Nasil vicdan var anlamiyorum ya. Bizimde basimiza geliyor. Uc bes kurus biyerlerden kisarak arabanin bakimini vs yaptirayim diye planliyorsun. Sanayide herif ne kadar kolay su degiscek su degiscek diyor ya. Herifin girtlagina yapisasim geliyor. Sonra telefonu elime alip biraz arastirinca. Isin cok degisik boyutlarini goruyoruz.

Skyhawk34
09-02-2018, 12:31
Vicdanını sevdiklerim. Sanayiye düşüpte esnaflığını koruyabilen adam binde bir