PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elon Musk Tesla'sını Mars'a Gönderiyor! Falcon Heavy Roketi Fırlatılışı (Canlı Yayın)

Yekta
06-02-2018, 22:46
Şimdi fırlatılıyor açıklama giremedimö izlemek isteyen açsın

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=yG-9XIIELk4)

yG-9XIIELk4

Yiğit G.
06-02-2018, 23:12
https://i.hizliresim.com/nOE0rN.jpg

i-vtec07
06-02-2018, 23:17
Helal olsun adamlara dicek pekte bişey yok...

Octane
06-02-2018, 23:23
Elalem marsa yazlık yaptı biz daha nelerle uğraşıyoruz yazıyordum sağa sola. Aha şimdi de tescillenmiş oldu.

yesil
06-02-2018, 23:24
sürekli zarar eden bir firma marsa roket göndermenin maliyetini nasıl karşılıyor acaba?

.::EmrE::.
06-02-2018, 23:30
sürekli zarar eden bir firma marsa roket göndermenin maliyetini nasıl karşılıyor acaba?

NASA tarafından oldukça büyük bir destek aldı diye biliyorum.

KemalHDH
07-02-2018, 01:13
https://i.hizliresim.com/nOE0rN.jpg
Mahvettin birader gece gece bomba :)))

Slipshod
07-02-2018, 02:00
acaba onlarda demiş midir "ateşleme butonuna sol elle basmayın, sadece şeytanlar sol elle roket yollar" diye.

Mutlu Değerli
07-02-2018, 02:13
Dine laf yok elhamdülillah müslümanız eyvallah ta, görünen köyde pek klavuz istemiyor. Müslümanlar olarak hepimiz suçluyuz aslında da dış mihraklarında bunda payı vardır elbet. Çok gerideyiz. Inanılmaz şekilde hemde. Toparlanması için 100sene sürer, giden gitti yakalayamayiz da artık gelisenleri.

Günümüz olaylarını ve gelisenlerin hep hristiyan olmasını ben eskiye dayalı amaçlarına ulaşamayan haçlı ordularının torunları şimdi intikamı böyle alıyor gibi görüyorum. Adamlar eziyor abi bizi. Eskiden şartlar esitken yenemediler şimdi herturlu eziyorlar. Her kulvarda. Cahil olan kesim biz olduğumuz için hep te ezilecegiz. Adamlar dedelerinin intikamlarını çok güzel alıyorlar. Herşey yüce mevlamın istediğine varır o ne derse o olur ama böyle giderse hiç birşey müslümanlardan yana olmas o kadar belli ki.

Şu an birinin gelip sizi köle yapmasına fiilen gerek yok. Sen çalışıp onların malını pahalıya alıyorsun ya al işte modern kölesin

SULTANOGLU
07-02-2018, 05:49
https://i.hizliresim.com/D73vz6.png

sabah uluslar arası uzay üssünden geçtim sıfır trafik :D

16EC813
07-02-2018, 07:41
eller gider aya biz kalırız yaya :D

cnzdmr
07-02-2018, 08:12
Dine laf yok elhamdülillah müslümanız eyvallah ta, görünen köyde pek klavuz istemiyor. Müslümanlar olarak hepimiz suçluyuz aslında da dış mihraklarında bunda payı vardır elbet. Çok gerideyiz. Inanılmaz şekilde hemde. Toparlanması için 100sene sürer, giden gitti yakalayamayiz da artık gelisenleri.

Günümüz olaylarını ve gelisenlerin hep hristiyan olmasını ben eskiye dayalı amaçlarına ulaşamayan haçlı ordularının torunları şimdi intikamı böyle alıyor gibi görüyorum. Adamlar eziyor abi bizi. Eskiden şartlar esitken yenemediler şimdi herturlu eziyorlar. Her kulvarda. Cahil olan kesim biz olduğumuz için hep te ezilecegiz. Adamlar dedelerinin intikamlarını çok güzel alıyorlar. Herşey yüce mevlamın istediğine varır o ne derse o olur ama böyle giderse hiç birşey müslümanlardan yana olmas o kadar belli ki.

Şu an birinin gelip sizi köle yapmasına fiilen gerek yok. Sen çalışıp onların malını pahalıya alıyorsun ya al işte modern kölesin

Güzel kardeşim bu işlerin hiç intikam mintikam ile alakası yok. Adamlar Rönesans'ını yapıp Dini devlet işlerinden ayıralı yüzyıllar oluyor. Bizim coğrafyanın halini görüyosun.
Kafayı dinle bozarsan gelişemezsin bu kadar basit. Hristiyan için de Yahudi için de Müslüman içinde geçerli bu.

Dini insanlar yaşar. Ne kadar dindar olacağına kişiler karar verir devlet değil. Devlet gelişimi desteklemeli.

Yazacak çok sey varda hangi birini yazayım. 22 yaşındasın önünde uzun yıllar var, daha net görürsün herşeyi zamanla.

B16
07-02-2018, 09:19

Müslümanlık ile bilim yapmaya çalışırsan varacağın sonuç; 'yüce rabbim yaratmış' diyip geçersin. Füzyon çarpışması ile dünyanın nasıl oluştuğunu bulmaya çalışıyolar ama müslüman bilimadamı allah ol dedi ve oldu diyerek bütün herşeyi sonlandırıyor. Türkiye'de insan maymundan gelmiştir diyerek sokaktakiler ile konuşsan tövbe haşa diyerek taş ve sopalar ile dayak yerken avrupalı bunu araştırıyor.
Haçlı ordusu diyerek 2023'de dünyanın süper gücü olacaz demek arasında fark yok.

İntikam almak isteseler İstanbul'u almaya çalışırlar ki haçlı ordusunun en büyük hedeflerinden biriydi. Adamlar bilim'e yatırım yaparak uzay, insan ve doğa ile ilgili yeni şeyler keşfediyolar. Kanser çözümü,Nasa vb.

Bizim bilim insanları napıyor?

3 tane balık türü keşfedip bunların adını
Recepi, Eminai ve Velioglui koyuyor. Hatta keşfettiği böcek türüne babasının adını veren var.

Peki elon musk uzay'a 90 milyon dolar karşılığında araç gönderirken biz 1 milyar tl'ye malolmuş ihtişamlı saray yaptırıyoruz. Sen söyle, elin haçlısının zikinde mi bizden intikam almak? Nasıl olsa bu mallar gösteriş peşinde diyolar. Sen söyle bilim'e yatırım yapmak varken saray yaptırarak mı ilerlicez?

yine sen söyle, tanrı sözcüğüne sansür uygulayan gerizekalılar varken kim ziker bilimi.

Allah'ın türkçe karşılığı tanrıyı bile sindiremeyenler var.
9
Bu arada not: PTT Messenger yüzde yüz yerli diye yutturulan programın yazılımı avrupa'dan satın alınmış. Sanırsın whatsapp'ı buldular.

16EC813
07-02-2018, 09:37
abiii naptın sen yaa tüm bilimeyenleri yerle bir ettin biz şimdi neyi çözmeye çalışcaz :D

atituti
07-02-2018, 09:49
eyyyy elın mask biz 15 20 senedir hep 50 liralık fırlatıyoruz haberin yok.

lethaldoze
07-02-2018, 09:53
Sonuç noldu şimdi, yayınıda kestiler.

alp1903
07-02-2018, 09:55
Şuan herhalde bir nesil için çok büyük bir olay gerçekleştirildi. Kesinlikle hayat hikayesi okunası bir adam. Bilmiyorum kimler destekliyo kimler önayak oluyor ama normal bir insan olmadıgı çok belli :)

16EC813
07-02-2018, 10:01
adam marsta altın aramaya çıkıyo biz neyin peşindeyiz :D tabi bu bi şaka değil yoksa ne işi var milyondolarlık serveti olan adamın marsta ??

oztk24
07-02-2018, 10:04
Müslümanlık ile bilim yapmaya çalışırsan varacağın sonuç; 'yüce rabbim yaratmış' diyip geçersin. Füzyon çarpışması ile dünyanın nasıl oluştuğunu bulmaya çalışıyolar ama müslüman bilimadamı allah ol dedi ve oldu diyerek bütün herşeyi sonlandırıyor. Türkiye'de insan maymundan gelmiştir diyerek sokaktakiler ile konuşsan tövbe haşa diyerek taş ve sopalar ile dayak yerken avrupalı bunu araştırıyor.
Haçlı ordusu diyerek 2023'de dünyanın süper gücü olacaz demek arasında fark yok.

İntikam almak isteseler İstanbul'u almaya çalışırlar ki haçlı ordusunun en büyük hedeflerinden biriydi. Adamlar bilim'e yatırım yaparak uzay, insan ve doğa ile ilgili yeni şeyler keşfediyolar. Kanser çözümü,Nasa vb.

Bizim bilim insanları napıyor?

3 tane balık türü keşfedip bunların adını
Recepi, Eminai ve Velioglui koyuyor. Hatta keşfettiği böcek türüne babasının adını veren var.

Peki elon musk uzay'a 90 milyon dolar karşılığında araç gönderirken biz 1 milyar tl'ye malolmuş ihtişamlı saray yaptırıyoruz. Sen söyle, elin haçlısının zikinde mi bizden intikam almak? Nasıl olsa bu mallar gösteriş peşinde diyolar. Sen söyle bilim'e yatırım yapmak varken saray yaptırarak mı ilerlicez?

yine sen söyle, tanrı sözcüğüne sansür uygulayan gerizekalılar varken kim ziker bilimi.

Allah'ın türkçe karşılığı tanrıyı bile sindiremeyenler var.
9
Bu arada not: PTT Messenger yüzde yüz yerli diye yutturulan programın yazılımı avrupa'dan satın alınmış. Sanırsın whatsapp'ı buldular.

Abi müslüman bilim adamı ALLAH yaratmış der geçmez,bu sözünü katılmıyorum.aksine kuran aklı kullanmak üzerinde çok durur bence.tarihde de Avrupalıların 200 seneye yakın tıp alanında faydalandıkları ibn-i Sina müslüman bilim adamıydı.lokman hekim yanılmıyorsam mikrop teorisini Kuran'da ki bir ayet den yola çıkarak oluşturmuştu.biz dinimizi düzgün öğrensek hastalıklardan kurtulmak için dua etmenin yanında ilaç kullanmak gerektiğini de biliriz.ama Kur'an Kerim'i Türkçe okumuyoruz bile.

imprezaWRC
07-02-2018, 10:36
Bu esnada yerli uçak çalışmaları Urfa'da test aşamasına gelmişti :D :D
https://pbs.twimg.com/media/Cwi1N2KXEAILHQe.jpg

Mutlu Değerli
07-02-2018, 10:40
Yazım tam anlaşılmadı galiba ya da tek noktaya odaklanılmış. Ben orada zaten sizin genişlettiğiniz konulara değinmiştim. Adamlar bu haçlı dedigim şeyi zaten bize kasıtlı yapmıyorlar. Onlar böyle gelişince bizlerde normal olarak öyle algılıyor gibi oluyoruz. ''Ulan haçlı seferi yapan adamın torunlarına bak, uzaya çıkıyor. Biz ? Oldugumuz yerde gerideyiz.'' tarzında. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir

imprezaWRC
07-02-2018, 10:51
Yazım tam anlaşılmadı galiba ya da tek noktaya odaklanılmış. Ben orada zaten sizin genişlettiğiniz konulara değinmiştim. Adamlar bu haçlı dedigim şeyi zaten bize kasıtlı yapmıyorlar. Onlar böyle gelişince bizlerde normal olarak öyle algılıyor gibi oluyoruz. ''Ulan haçlı seferi yapan adamın torunlarına bak, uzaya çıkıyor. Biz ? Oldugumuz yerde gerideyiz.'' tarzında. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir

Çok affedersin ama Çinliler, Koreliler ve Japonlarda haçlı seferine katılmışlarmıydı?

GokhanRS
07-02-2018, 10:56
işin islam hıristiyanlık v.s ye bağlanması çok saçmadır.

Çünkü Elon Musk hıristiyan değildir zaten! kendisi agnostizmi savunuru. herhangi bir dinim yoktur. tanrı varmıdır yokmudur henüz kanıtlanamaz şuan tanırının varlığını veya olmadığını savunmak için erken ve saçmadır diyenlerden yani.

Elon Musk sürekli zarar edip nasıl marsa roket yolluyor dedikodularına cevap olarakta benim şöyle bir fikrim var.

Google kurucularından Larry Page öldüğümde servetimi herhangi bir vakfa bağışlamaktansa Elon Muska bırakmayı tercih ederim, bu adam dünyayı değiştirecek, kendi başaramasa bile fikirleri değiştirmeye yetecek gibi sözler söylemektedir.

Yani arkasındaki desteği varın siz düşünün. Bence bilimin teknolojinin dini olmamalı ve yoktur da zaten. Bu arada ilk elektronik tespihi yapanında dinsiz olması ve şimdi milyonlarca müslümanın kullanıyor olması ironi değilse nedir?

HaKo
07-02-2018, 11:06
Adamın parayla işi yok zaten Amerikan hükümeti tarafından hatta bir çok çok uluslu şirket tarafından desteklendiği aşikar , araba işleri falan işin show kısmı. Oradan zarar etse ne olacak.

mechanic
07-02-2018, 11:07
SpaceX Home Page (https://shop.spacex.com/)

2 tshirt alin siz de destek olun. turkiyede tek dersin bu tshirtlerden giyersin.

kisi olarak dunyadaki diger devletlerle tassak gectigini de dusunuyorum. bence mars a ilk inen mars'in sahibi olur. adamin hedefi mars :)

mechanic
07-02-2018, 11:09
Adamın parayla işi yok zaten Amerikan hükümeti tarafından . ........................
merhaba siz yanlis gelmissiniz, 3 çakra ilerde bu konular

GokhanRS
07-02-2018, 11:09
SpaceX Home Page (https://shop.spacex.com/)

2 tshirt alin siz de destek olun. turkiyede tek dersin bu tshirtlerden giyersin.

kisi olarak dunyadaki diger devletlerle tassak gectigini de dusunuyorum. bence mars a ilk inen mars'in sahibi olur. adamin hedefi mars :)

Devlet kursun ilk vatandaşlık başvurusu yapanlardan olmazsam şerefsizim :D

B16
07-02-2018, 11:17
Devlet kursun ilk vatandaşlık başvurusu yapanlardan olmazsam şerefsizim :D

Ben de gelirim ama çok fazla muhalif olacağımız için birbirimizi yeriz :D

GokhanRS
07-02-2018, 11:20
Ben de gelirim ama çok fazla muhalif olacağımız için birbirimizi yeriz :D

uçan teslayla mars jupiter arası roll yaparız, korna duyulmaz ama 3 flaşör taktiği çalışır.

Mutlu Değerli
07-02-2018, 11:23
Çok affedersin ama Çinliler, Koreliler ve Japonlarda haçlı seferine katılmışlarmıydı?

sanırım kendimi ifade edemiyorum

Ben demiyorum ki; ''haçlı ordusunun torunları'' ''hristiyanlar ilerde müslümanlar geri'' BENİM ANA BAŞLIĞIM BU DEGİL sırf şu ''gelisenlerin hep hristiyan olmasını ben eskiye dayalı amaçlarına ulaşamayan haçlı ordularının torunları şimdi intikamı böyle alıyor gibi görüyorum'' cümlem yüzünden böyle oldu sanırım bu konu.

Ben böyle birşey ifade etmiyorum aslında dediklerim neden sadece kelime odaklı anlaşılıyor ? Müslümanlar olarak neden gerideyiz işi buraya bağladım. İlk yazım biraz açık ifade edilmedigi için bu noktaya geldi galiba. İnsanlar beni din mevzusu yapıyor olarak algılamasın..

Diyeceksiniz ki o zaman ne demeye çalışıyorsun.

''Neden hep batılılar gelişiyorda biz oldugumuz yerde sayıyoruz yokmu bir dahi, yokmu bu teknolojiye ayak uydurmamızı çağı yakalamamızı sağlayacak bir deha, yok mu bir akıllı zengin ? hepmi amerika hepsi hristiyan ülkeler (allahınızı severseniz hristiyan yazısını din olarak anlamayın, batılı gelişmiş ülkeler işte !) neden devlet büyüklerimiz bu yönde adım atmazlar ? diger müslüman ülkeler dahil. (hala meseleyi din olarak algılayan burdan degil özelden yazsın)

SekoLive
07-02-2018, 11:23
bu olay sonrası yerli otomobil üretimi beni heycanlandırmaz artık...adamlar marsa gidiyor biz karsa kışın arabayla gidemiyoruz.

GokhanRS
07-02-2018, 11:31
sanırım kendimi ifade edemiyorum

Ben demiyorum ki; ''haçlı ordusunun torunları'' ''hristiyanlar ilerde müslümanlar geri'' BENİM ANA BAŞLIĞIM BU DEGİL sırf şu ''gelisenlerin hep hristiyan olmasını ben eskiye dayalı amaçlarına ulaşamayan haçlı ordularının torunları şimdi intikamı böyle alıyor gibi görüyorum'' cümlem yüzünden böyle oldu sanırım bu konu.

Ben böyle birşey ifade etmiyorum aslında dediklerim neden sadece kelime odaklı anlaşılıyor ? Müslümanlar olarak neden gerideyiz işi buraya bağladım. İlk yazım biraz açık ifade edilmedigi için bu noktaya geldi galiba. İnsanlar beni din mevzusu yapıyor olarak algılamasın..

Diyeceksiniz ki o zaman ne demeye çalışıyorsun.

''Neden hep batılılar gelişiyorda biz oldugumuz yerde sayıyoruz yokmu bir dahi, yokmu bu teknolojiye ayak uydurmamızı çağı yakalamamızı sağlayacak bir deha, yok mu bir akıllı zengin ? hepmi amerika hepsi hristiyan ülkeler (allahınızı severseniz hristiyan yazısını din olarak anlamayın, batılı gelişmiş ülkeler işte !) neden devlet büyüklerimiz bu yönde adım atmazlar ? diger müslüman ülkeler dahil. (hala meseleyi din olarak algılayan burdan degil özelden yazsın)

Elon Musk gibi bir dahiyi piyasaya ilk çıkaran zenginliğinin kaynağı olan şeyin ne olduğunu biliyor musun canım kardeşim?

Ben cevapliyim sana uğraşma araştırmakla. PAYPAL.

PAYPAL ın türkiye deki durumu nedir? aaa yasakmış ya :D bu adam Türk ve türkiyeden olabilir di dimi? O zaman marsa roket atmak yerine bddk ve yüce adil türk yargısıyla uğraşıyor olurdu.

türkiyede paypal gibi ciddi alt yapı yatırımı yapan çok sağlam firmalar oldu hemde banka destekli, biride arkadaşımdı. Şuan marsa roket yollayacak bütçeyi elde etmek yerine mahkemelerde sürünüyor.

SULTANOGLU
07-02-2018, 11:32
Teslaya seramik yapmışlar. meteor çarpmalarından etkilenmesin diye.

Mehmet Gazihan
07-02-2018, 11:38
Konu Elon Musk ise içerisinde maddiyat barındıran formüller kurmak çok saçma geliyor bana..

Enerji ve Zaman parametreleri ile çalışan bi zihin yapısı var.. Korkunç destek alıyor. Illuminatiside adamın arkasında RTE side..

Orta vadede dünyanın içinden tünel geçirip sıfır enerji ile diğer yarım küreye kapsül gönderebilir.. Bi film vardı hatta İngiltere Avustralya arası kapsül seyahati yapılıyordu..

free-hifi
07-02-2018, 11:57
Konu Elon Musk ise içerisinde maddiyat barındıran formüller kurmak çok saçma geliyor bana..

Enerji ve Zaman parametreleri ile çalışan bi zihin yapısı var.. Korkunç destek alıyor. Illuminatiside adamın arkasında RTE side..

Orta vadede dünyanın içinden tünel geçirip sıfır enerji ile diğer yarım küreye kapsül gönderebilir.. Bi film vardı hatta İngiltere Avustralya arası kapsül seyahati yapılıyordu..

bizim başkanın görüşme amacı neydi , tarsus kazısı gibi gizemli

ahmet3425
07-02-2018, 12:13
adam bildigimiz tony stark helal olsun ne diyelim :)

erhanarici18
07-02-2018, 12:20
adam bildigimiz tony stark helal olsun ne diyelim :)

bence 21. yüzyılın Nikola Tesla'sı

ahmet3425
07-02-2018, 12:24
bence 21. yüzyılın Nikola Tesla'sı

ikiside kabulumdur ama su gercek adamın kafa bizimkilerden farklı calısıyor :)

Octane
07-02-2018, 12:41
Elon musk'ı lütfen teslayla karşılaştırmayalım.
Elon musk başarılı bir iş adamı. Kod yazmayı da bilir. Bu kadar.
Uluslararası anlaşmalar sonucunda uzay üssünde hak sahibi olan ülkeler uzay araştırmalarını birbirine açmak, yardımlaşmak zorundalar.
Yani nasa ne yapsa ortaklarına açıklamak zorunda.
Fakat spacex özel bir firma olduğu için bu zorunluluk bulunmuyor. Bu yüzden nasanın ödeneği kesildi ve spacexe ödenek aktarıldı. Durum budur.
Bunun dışında teslalardan daha 60bin mili gören yok. Model 3lerdeki üretim kalitesizliği hakkında ise trilyon tane video var. Söz verilen üretimi söz verilen teslimatı yapamadıkları için roadster ve tır konseptleriyle yatıtımcıları tutmaya çalışıyor. İşte başarılı işadamlığı da buradan geliyor, bu gibi kötü durumları düzeltmek.
Yani elon musktan tesla kesinlikle olmaz, ama güzel bir edison olur.
Neyse konumuz da elon musk değil zaten.
Şöyle ki, ülkece biz özellikle son 15 senedir rezil durumdayız.
Hemen akpli hüloğlar çıkıp saçmalamadan soruyorum:
Bilimi teknolojiyi zaten bırakın, son 15 yıldır biz sporda, sinemada, kültürde, ticarette, ihracatta neredeyiz? Bana bunun bir cevabını verin.
Peki son 15 yıl neden çağların farkını attı? Çünkü internet ve globalleşen dünya.
Son 15 yıldır interneti ve modelleme/simülasyon programlarını kullanarak hem tasarım ve hesapta, hem de yurtiçi ve yurtdışı üreticiler, montajcılar, zeki insanlarla tanışmada onlara ulaşmada yaşanan kolaylıklar aşikar. Bu sayede yapılacak iş planları, kurulacak ekipler başarılara imza atıyor işte. Bu sırada bizim ülkedekiler bu interneti neden kullanıyor? Kurtlar vadisi izleyip gelip buraya hayırdır yazıyor. Çünkü dünyası o kadar, içinde zerre merak yok.
Demem o ki biz çok gerideyiz evet, ama toparlanmamız için öyle yüzlerce yıla gerek yok. Sadece doğru adamlara doğru işler verilmeli. Bu kişiler doğru ortaklıklar kurmalı. En basitinden fransızların afrin harekatındaki tavırlarını görüyorsunuz. Almanların ırkçılıklarına ve ambargolarına yıllardır şahitsiniz. Peki en çok dışarıya para gönderdiğimiz otomobil sektöründe durum ne? Her yer alman ve fransız aracı. Devletin başı maybach s500e binip almanyaya 'eeyy almanya' diyor. Ben utanırdım mesela.
Gidin lexusa binin sayın devlet erkanı. Kik'teki 'kiralanacak araçlar alman grubu olmalıdır' ibaresini kaldırın.
Bizim düşmanımız bol. Fakat dostumuz da bol. Yeter ki iş bilen birileri şu dümene geçsin. Uzaya da çıkarız üretim de yaparız, yemin ediyorum kolay.

optimus_prime
07-02-2018, 12:46
uzaya gidemeyişimizi dine bağlayan, gidenlerin de din ve devlet işlerini zamanında ayırdığı için gidiyorlar abi diye yorumlayanların olduğu yerde hangi uzaydan bahsediyoruz?

krediyle premium araba almaya çalışıp ulan cafelerde avmlerde iyi hava atarım diye düşünmek yerine ulan insanlık için dünya için ne yaparım diye düşünen olmadığına göre boşuna anlamak için uğraşmadığınız dini eleştirmeyin.

cnzdmr
07-02-2018, 14:48
uzaya gidemeyişimizi dine bağlayan, gidenlerin de din ve devlet işlerini zamanında ayırdığı için gidiyorlar abi diye yorumlayanların olduğu yerde hangi uzaydan bahsediyoruz?

krediyle premium araba almaya çalışıp ulan cafelerde avmlerde iyi hava atarım diye düşünmek yerine ulan insanlık için dünya için ne yaparım diye düşünen olmadığına göre boşuna anlamak için uğraşmadığınız dini eleştirmeyin.

Vay benin güzel kardeşim, çok özür dilerim ben laikliği savundum yanlış yaptım sanırım. Senin ve senin gibi örümcek kafalılar yüzünden bi tarafımızı yırtsakta anlaşılamayacağız anlaşılan.

Mutlu arkadaşın Haçlı seferleri yorumu üzerine yazdım ben o yorumu ama sen boşver. Megatron la Bumblebee nin hikayesine dön bence sen orda güzel malzeme var :)

Dini eleştirmişmişim, Hey allahım sen bu güzel kullarına okuma anlama yeteneği ver. Başka bişey demeyeceğim :)

Gko
07-02-2018, 15:29
Vay benin güzel kardeşim, çok özür dilerim ben laikliği savundum yanlış yaptım sanırım. Senin ve senin gibi örümcek kafalılar yüzünden bi tarafımızı yırtsakta anlaşılamayacağız anlaşılan.

Mutlu arkadaşın Haçlı seferleri yorumu üzerine yazdım ben o yorumu ama sen boşver. Megatron la Bumblebee nin hikayesine dön bence sen orda güzel malzeme var :)

Dini eleştirmişmişim, Hey allahım sen bu güzel kullarına okuma anlama yeteneği ver. Başka bişey demeyeceğim :)

Bizim gibi örümcek kafalılarla konuyu daha fazla dağıtmayalım bence.

Kaç yaşında insanlar forumda ağız dalaşı yapıyo.

AşkınS.
07-02-2018, 16:36
Öyle bi niyetimiz yok,ne işimiz var bilmediğimiz yerde :)))

AşkınS.
07-02-2018, 16:44
https://i.hizliresim.com/lOEnAQ.png (https://hizliresim.com/lOEnAQ)

Ülkede son durum

optimus_prime
07-02-2018, 16:47

al işte tam da örnek verdiğim tip zeka seviyesi düşük arkadaş, insanlara hemen örümcek kafalı yaftası yapıştıracağına ne dediğimi düzgün oku. laikliği savunduğu için mi eleştirmişim ben bir bak?

herşeyi din ve laiklik tabanına indidirdiğiniz için başka mevzu düşünmediğimiz için bunlar oluyor diyorum ama senin gibilere üst perdeden konuşmamak lazım çünkü savunman bile hemen zıtlaştırma üzerine kurulu. ben dini eleştirmeyin dedim diye dindar örümcek kafalı oldum, sen laiklik dediğin için modern oldun dimi?

ben dini eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir
laikliği eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir
bitcoini eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir
arabaları eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir

diyorum yani örnek veriyorum anladın mı? daha da anlamadıysan kreş seviyesi eğitime geri dön yardım eden çıkar

cnzdmr
07-02-2018, 17:17
al işte tam da örnek verdiğim tip zeka seviyesi düşük arkadaş, insanlara hemen örümcek kafalı yaftası yapıştıracağına ne dediğimi düzgün oku. laikliği savunduğu için mi eleştirmişim ben bir bak?

herşeyi din ve laiklik tabanına indidirdiğiniz için başka mevzu düşünmediğimiz için bunlar oluyor diyorum ama senin gibilere üst perdeden konuşmamak lazım çünkü savunman bile hemen zıtlaştırma üzerine kurulu. ben dini eleştirmeyin dedim diye dindar örümcek kafalı oldum, sen laiklik dediğin için modern oldun dimi?

ben dini eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir
laikliği eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir
bitcoini eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir
arabaları eleştireceksen önce iyice oku anla sonra eleştir

diyorum yani örnek veriyorum anladın mı? daha da anlamadıysan kreş seviyesi eğitime geri dön yardım eden çıkar

Ulan bi bitmediniz be, uzaya roket fırlatılma konusunda bile din konusu konusuyoruz sizin yüzünüzden. Biri haçlı der öbürü dini eleştirmeyin der.

Bana düşük zeka demeni geçtim, okuduğunu anlama yetin yok, fikir üretme kabiliyetinin olmasını beklemek saçma. Aklınca beni eleştiriyosun.

Siz müslümansınız da biz değiliz di mi ? Siz dini biliyosunuz da biz bilmiyoruz ? Geçin artık bu işleri. Küçümseyerek yazan sensin sonra yok siz böylesiniz yok siz şöylesiniz.

Kreş seviyesi,mreş seviyesi benim kafamında tasını da attırma. Çoluk çocuk muhabbetine düşürme ortamı.

Saçma sapan Haçlı söyleminin üzerine Rönasans dan örnek verdik dini eleştiriyo olduk anasını satayım. Bide gelmiş bana oku araştır diyor.

Önce kendine bakacaksın güzel kardeşim. Ben ne yazdım ne anladım diye soracaksın. öyle laf atarsan lafıda yiyince kıvırmayacaksın tamam mı ?

Yigit-Y
07-02-2018, 17:30
Uzaya çıkannnnnn allaha karşı çıkarrrrrr diyen varken

Bizden bir halt olmaz

Adam harbi manyak bir iş adamı

Delikanlı cesaretli hayal olmadan başarı olmaz adam işini güzel güzel yapıyor

Koskoca otomotiv sektörü ona biyad etti elektrikliye geçiş başlaştı

Bizim bu adamı tebrik etmekten başka birşey yazmamız gerek

Eleştri yapanlarların tamamı benim gözümde cahil cühella mesela

Ne başardık ki bu hayatta adamı eleştirme hakkın var bir kere :)

Bizim hayalimiz yok bir kere :)

optimus_prime
07-02-2018, 17:45
Ulan bi bitmediniz be, uzaya roket fırlatılma konusunda bile din konusu konusuyoruz sizin yüzünüzden. Biri haçlı der öbürü dini eleştirmeyin der.

Bana düşük zeka demeni geçtim, okuduğunu anlama yetin yok, fikir üretme kabiliyetinin olmasını beklemek saçma. Aklınca beni eleştiriyosun.

Siz müslümansınız da biz değiliz di mi ? Siz dini biliyosunuz da biz bilmiyoruz ? Geçin artık bu işleri. Küçümseyerek yazan sensin sonra yok siz böylesiniz yok siz şöylesiniz.

Kreş seviyesi,mreş seviyesi benim kafamında tasını da attırma. Çoluk çocuk muhabbetine düşürme ortamı.

Saçma sapan Haçlı söyleminin üzerine Rönasans dan örnek verdik dini eleştiriyo olduk anasını satayım. Bide gelmiş bana oku araştır diyor.

Önce kendine bakacaksın güzel kardeşim. Ben ne yazdım ne anladım diye soracaksın. öyle laf atarsan lafıda yiyince kıvırmayacaksın tamam mı ?

ben de aynısını anlattım ama anlamamak da ısrarcısın o yüzden artık yazmıyorum.

roket konusunda dini övüp eleştirenlere laf söyledim zaten, sen hemen bizi örümcek kafalılıkla suçladın küçümseyerek yazan sensin, şimdi geri vites yapıyorsun.

benim müslüman olduğumu dini savunduğumu kendin uyduruyorsun ben öyle bişey yazmadım zaten alakam da yok

Bumblebee falan diyerekten ortamı kreş seviyesine sen çektin. bu kadar mallık yapmana rağmen ben sana hala cevap veriyorum. suçlu benim. afedersin

Ayrıca müslüman adam Allah der geçer keşif yapmaz diyen arkadaşı eleştirdim ben, sen kendin zıpladın

cnzdmr
07-02-2018, 17:57

Dangalak herif üste bana niye laf sokma tribine giriyosun o zaman.

Yüzyüze olsak götünün yemeyeceği, söyleyemeceğin şeyleri söylüyosun yok mallık yok zıplamalar falan.

Uzamasın daha fazla ikimiz arasındaki bu saçma konuşma. Nereden nereye geldi konu.

DOHC
07-02-2018, 18:00
Lekum dînukum ve liye dîn.

optimus_prime
07-02-2018, 18:05
Dangalak herif üste bana niye laf sokma tribine giriyosun o zaman.

Yüzyüze olsak götünün yemeyeceği, söyleyemeceğin şeyleri söylüyosun yok mallık yok zıplamalar falan.

Uzamasın daha fazla ikimiz arasındaki bu saçma konuşma. Nereden nereye geldi konu.

hemen *** falan, tam gösterdin ne olduğunu bravo tam bu noktadayız işte uzaya çıkamama sebebimiz sen ve senin gibiler.

senin gibi tiplerle yüz yüze gelseydim şimdi ya hapishanede ya hastanedeydim.

Sana kalan hayatında başarılar dilerim hata bende niye muhattap alıyorsam

individual
07-02-2018, 19:06
Tony Stark : Elon Musk

B16
07-02-2018, 19:19
ben de aynısını anlattım ama anlamamak da ısrarcısın o yüzden artık yazmıyorum.

roket konusunda dini övüp eleştirenlere laf söyledim zaten, sen hemen bizi örümcek kafalılıkla suçladın küçümseyerek yazan sensin, şimdi geri vites yapıyorsun.

benim müslüman olduğumu dini savunduğumu kendin uyduruyorsun ben öyle bişey yazmadım zaten alakam da yok

Bumblebee falan diyerekten ortamı kreş seviyesine sen çektin. bu kadar mallık yapmana rağmen ben sana hala cevap veriyorum. suçlu benim. afedersin

Ayrıca müslüman adam Allah der geçer keşif yapmaz diyen arkadaşı eleştirdim ben, sen kendin zıpladın

Alıntı yapsaydın eğer, güzelce cevap verirdim. Şimdi gördüm yazdığını.

Ömer Hayyam'dan alıntı;
"Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
Cennet-i alâ meyhane midir?
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Cennet-i alâ kerhane midir?"

https://i.hizliresim.com/z0nWOj.jpg
https://i.hizliresim.com/W7bl88.png

Türk bayrağının yerinde yeşil zeminli müslüman bayrağı gibi bayraklı bi resim vardı. Onu bulamadım. Bulsaydım daha güzel olurdu.
Ayrıca, din ve devlet işlerini ayırınca uzay'a çıkıyosun demedim. Din'e kafayı o kadar çok takmışız ki hala onunla uğraşıyoruz ve bir adım ileri gidemiyoruz diyorum. Aksini ispatlayabilirsen p.m. at konu hiç olmasn boşuna.
Ben gidip balık türü keşfedeyim de adını Recepi yapayım.

optimus_prime
07-02-2018, 19:41
Alıntı yapsaydın eğer, güzelce cevap verirdim. Şimdi gördüm yazdığını.

Ömer Hayyam'dan alıntı;
"Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
Cennet-i alâ meyhane midir?
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Cennet-i alâ kerhane midir?"

https://i.hizliresim.com/z0nWOj.jpg
https://i.hizliresim.com/W7bl88.png

Türk bayrağının yerinde yeşil zeminli müslüman bayrağı gibi bayraklı bi resim vardı. Onu bulamadım. Bulsaydım daha güzel olurdu.
Ayrıca, din ve devlet işlerini ayırınca uzay'a çıkıyosun demedim. Din'e kafayı o kadar çok takmışız ki hala onunla uğraşıyoruz ve bir adım ileri gidemiyoruz diyorum. Aksini ispatlayabilirsen p.m. at konu hiç olmasn boşuna.
Ben gidip balık türü keşfedeyim de adını Recepi yapayım.

çok doğru söylüyorsun katılıyorum her noktasına benim de yazmadığım ilk mesaj bunu anlatıyor zaten.

sadece şunu eklemek istiyorum. 1258 moğolların bağdat kuşatması esnasında o zamana kadar olan en büyük bilim çalışmaları müslüman bilim adamları tarafından yapıldığı için Müslümanlık ile bilim yapmaya çalışırsan varacağın sonuç; 'yüce rabbim yaratmış' diyip geçersin. cümlene katılmadığımı belirtiyorum hepsi bu. saygılar

fthdrn
07-02-2018, 19:50
Şu Konuda EREL bey olucaktı ki biraz insanları dini açıdan bilgilendiricekti.. B16

B16
07-02-2018, 20:06
Şu Konuda EREL bey olucaktı ki biraz insanları dini açıdan bilgilendiricekti.. B16

Sınırsız bira ve uykuluk teklif ettim. Siz gelmediniz yoksa ben bilgiye aç biriyimdir.

Evrenoz
07-02-2018, 20:35
Abi müslüman bilim adamı ALLAH yaratmış der geçmez,bu sözünü katılmıyorum.aksine kuran aklı kullanmak üzerinde çok durur bence.tarihde de Avrupalıların 200 seneye yakın tıp alanında faydalandıkları ibn-i Sina müslüman bilim adamıydı.lokman hekim yanılmıyorsam mikrop teorisini Kuran'da ki bir ayet den yola çıkarak oluşturmuştu.biz dinimizi düzgün öğrensek hastalıklardan kurtulmak için dua etmenin yanında ilaç kullanmak gerektiğini de biliriz.ama Kur'an Kerim'i Türkçe okumuyoruz bile.

İbn-i Sina, lokman diye diye onlardan 1 adım öteye gidemedik.
İleri gitmeyi bırak geldiğimiz nokta Gece ve gündüz 2 ayrı varlıktır diyenden tut, dünya düzdür diyene kadar..
Hala "teheey biz zamanında dünyaya hükmettik" kafası.. Zamanında dünyaya hükmettin ama dünya şimdi sana hükmediyor.
İbn-i sina şunu yapmış da, piri reis bunu yapmış da..

Al işte elalem marsa çıktı biz ise anca bakanın sözünü kestikten sonra özür dileyen mutfak robotundan hallice robotumsu yapıyoruz. bu kafayla da anca bunu yaparız.
Dini öğrensek de, Kuran-ı Kerim'i anlasak da..

Matematiği, fiziği öğren ki elin gavuru ile açılmış 20 tır boyu farkı kapa önce...

Ama yok.. Öğrenmeyiz, öğretmeyiz.. Neden?
Eğitim seviyesi arttıkça iktidarın oyu düşüyor..
İster mi iktidar yönetemeyeceği toplumu?
İstemez..
O yüzden bu millet 2018'de hala sol elle yemek yemeyi tartışır..
2028'de sakız orucu bozar mı bozmaz mı sorusunu sorar nihat hocaya..

levent_s
07-02-2018, 21:05
Bilim, sanayi ve teknolojide avrupadan neden bu kadar geride olduğumuz konusunda ahkam kesen arkadaşların şimdiye kadar bilim, sanayi, teknoloji konularında ya da kültürel anlamda ne tür çalışmaları olduğunu bu konularda ülkeye ne gibi katkıları olduğunu merak ediyorum bende en çok. Yani bu alanlarda şimdiye kadar hiçbir çivi çakmamış insanın ülkemizin bu yanını eleştirmesini çok ironik ve trajıkomik buluyorum.

oztk24
07-02-2018, 23:00
Abi, Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okuyan hastalığın geçmesi için duanın yanında ilaç kullanmak gerektiğini bilir diye bir ifade yazmıştım;ilacın gökten inmeyeceğini,ilacı yapması gerektiğini de anlar herhalde... Umarım daha iyi ifade edebilmişimdir .

AşkınS.
07-02-2018, 23:44
Bakın din kişiseldir. Son 10-15 yıldır,insanlar düşünceleriyle değil,dindar olup olmamalarıyla ötekileştiriliyor. Zaten mesele de burda,herkes istediği dine inanmakta özgür olsaydı(bu bahsettiğim 10-15 yıllık zamanda) şu an bunları konuşuyor olmazdık. Sen alevisin,sen hristiyansın tü kaka diye diye bu hale geldik. Evet inançları,davranışları ters ama sana göre,senin yaşadığın dine göre ters ve bu seni hiç ilgilendirmez.
Biz hala din üzerinden siyasete,din üzerinden insanları ötekileştirmeye devam ettiğimiz sürece yerimizde sayarız. Taş yerinde ağır,dinini evinde veya belirtilen ibadethanelerde yaşarsın,siyaset yapılan ya da bilim ile uğraşılan yerlerde değil. Zaten bu yüzden hala organik hoşaf muhabbetini konuşuyoruz.

Adamlar uzaya gidiyor,adamlar projeler üretiyor ve buna milyarlarca lira yatırımlar ayırıyor. Bizde ise diyanet işlerine ayrılıyor en büyük bütçe. Peki neden? Tamam bende müslümanım,kendi içimde yaşarım. Ama yanlışa yanlış,doğruya doğru demeyi bilmek gerek her zaman. Bilim şart,eğitim şart,destek şart. Dünya ilerliyor,biz yerimizde sayıyoruz...

KemalHDH
08-02-2018, 00:03
Akşam haberlerde vardı izledim ama diyanetin etkisinden kurtulamadım.

MiaMi
08-02-2018, 00:31
https://www.youtube.com/watch?v=6CursnmxZts

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=6CursnmxZts)

MiaMi
08-02-2018, 00:32
https://www.youtube.com/watch?v=IESpc2CKX1I

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=IESpc2CKX1I)

MiaMi
08-02-2018, 00:33
https://www.youtube.com/watch?v=vrKxcNj1dPQ

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vrKxcNj1dPQ)

MiaMi
08-02-2018, 00:34
https://www.youtube.com/watch?v=tTCdCM1oCjM

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tTCdCM1oCjM)

MiaMi
08-02-2018, 01:20
Neyse güldük dimi eveeeeet reklamlar bittiğine göre uzun uzun yazayım düşüncelerimi.

MiaMi
08-02-2018, 02:09
Sorulacak soru neden Mucit ülke değiliz veya olmaya aday bile değiliz?

Öncelikle toplumcu bir yaklaşım sergileyen ülke değiliz.
İnsanımız kendisinin değerini bilmiyor yatırım yapamıyoruz evlatlarımıza.Yani master remaster remix doktora neyse, neden yurtdışı hayırdır ve neden ısrarla devam ediyor.
Bizden öncekilerde yapamadı bunu insanına yatırım yapamadı ama üzülmeyin bizim gibi onlarca ülke var.
Elimizdeki değerleri bozmayalım yeter.Hani memleketimiz tarım ve hayvancılıkta çok iyiydi bize bunu öğrettiler okullarda ne oldu sonunda yurt dışından ithal etmeye başladık.
Neden sahip çıkamadık tarıma ve hayvancılığa.
Memleketi sevmek sınırları korumaklamı alakalı bi çakıl taşı vermem aminiyum.
Sınırlarım bellidir tamam sen çok vatanperversin ama eğitime destek ol bak evladın deney yapmak soru sormak istiyor araştırmak istiyor.Lan işten gelmişim aq bi huzur ver modunda milletimiz al evladım televizyon al evladım telefon bana bulaşmada ne b.o.k yersen ye.

Biz neden aza kanaat etmek zorunda kaldık çünkü büyüklerimiz öyle öğretti şimdi teknoloji sayesinde dejenere olmuş bebeler ingilteredeki lavuğun cool hayatını yaşamaya çalışıyor lan 40 sene önce ananın anası margarin kuyruğundaydı.
Bakın sapla samanı karıştırmayın 60 sene öncede almanya şöyledi böyleydi demeyin anasını bellediler o savaşlarda ama mucid herifler toparlardılar çok hızlı sanayileştiler.
Biz bunu yapamadık göbekten bağlıyız avrupaya amerikaya, Ulan kuyumcu kente gidiyorum ara sıra sağda solda amerikan bayraklı kartonlar sordum gençten bi arkadaşa abi bunlar döküm alçısı altınlarda kalıp için kullanıyor. Alçı lan bu alçıyı bile amerikalı iyi yapıyor diye ordan alıyoruz neden? Cevabı adamlar zamanında denemiş yapmış ölmüş yara almış ama amerikalılar pij fuck yii kelimesi ingilizlerin pij olduğunu dolayısı ile amerikalarında pij olduğunu gösteriyor. Tamam pij ama ingilizler dünyaya parmak atıyorlar. Her yerde bu i.p.neler var nasıl çözeceğiz bu durumu.

Sultan süleyman haremdemi geçirdi hayatını adamı halvetten halvete soktunuz şerefsizler ayıp değilmi kimse gık demedi,neden böyle gösteriyorsunuz geçmişimizi.Adam Vatanım sensin dizisinde Yunana sızmış ajan olarak neler yapıyor ama karıyı öpünce olay oluyor.
Benim çakı gibi kardeşim arkadaşım genç beynimde kpss kazanayım da hayatımı garanti altına alayım diye düşünüyor yazık günah.
Ulan hadi anlarım bi futbolcu iki futbolcu yabancı olsun ülkedeki futbolda renk olur zamanında insanlar bunları görmüşler alt yapı çalışması yapmış ülkeler futbolcu yetiştirmişler memleketlerine sporcu yetiştirmişler bizde neden yapmadınız. Topcumu olcan lan diyipte futbolla yatıp kalkan başka bir ülke varmı aq.

Benim saçı uzun diye güneydoğuda evi basılan kürt kardeşim var. Ne suçu vardıda ohal zamanı canını yaktın o çocuğun sadece saçı uzun. Sen kürt vatandaşına yıllarca dağdaki Ne Mutlu Türküm diyene yazısını okuttun.Adam türk değil bu ülkede yaşayan bu ülkenin vatandaşı kürt. Düzeltmedin neden düzeltmiyorsun o yazıyı. Ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşım diyene neden yapmıyorsun. Bilinç altına işliyorsun sonra o kardeş istanbula veya batıya geliyor birbirimizi kesiyoruz buralarda neden?

Yazacak çok şey varda,
Kısaca
Biz dava adamıyız yani duygusal insanlarız gereksiz aşırı özgüven sahibiyiz kalibremiz bu, toplanın Yallah dediğimizde dünya duramaz karşımızda ama olay bu değilki, Beyinlede davranmayı öğrenmeliyiz.Bana birisi deseki psikoloğa git hadi lan derim benim çözemediğimi başkası nasıl çözecek ama öyle değil yediremiyoruz kendimize.
Bilimi gereksiz görmemek lazım toplum gereksiz görüyor bilimi etrafınız ile düşünmeyin ülkenin geneli gereksiz görüyor bilimi, mahrem namahrem konularına girmemek lazım adam karıma kadın doktor baksın diyor ama kızını doktor yapmak istemiyor bilimi Allah'ı inkar etmek olarak görüyor.
Devlet karmaşık çok karmaşık ortaokul yıllarında çapa'da tedavi görüyordum ne yaşadığımı ben bilirim. İnsanı yormayan kolay anlaşılır devlet olmalı ama yapamıyoruz.
Devletimizin eğitime daha çok bütçe ayırması lazım inşallah olacak böylece yetenekli cevherler gün yüzüne daha iyi çıkacak.Her sene eğitim sınav sistemi değişiyor tamam artık yeter yetti yurt dışından kopya çekerek yaşamayalım. Üretin ey bürokratlar üretin Allah rızası için.

Ulan medeni kanunun isviçreden amk esenyurt kadar yer nasıl olur ya nasıl yani neden. Doğrumu yanlışmı onu bile bilmiyoruz neden.
Ticaret kanunun Almanya ki zamanında topraklarımız limanlar ipek yolu cart curt ama hikaye tabi.

Ne diyorduk bizim gibi ülke çok üzülmeyin.

Veyselden
Vay delikanlı gönlüm vay....... hepinize.

Talih.b16
08-02-2018, 07:01
Ulan ne kadar cahilsiniz yaaa...
Bişeyde bilseniz gam yemiycem,

Al izle adam açıklamış, bilgi al feyz al biraz.

YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=ZaJj8CjObNA)

dasemert
08-02-2018, 08:53
Ulan ne kadar cahilsiniz yaaa...
Bişeyde bilseniz gam yemiycem,

Al izle adam açıklamış, bilgi al feyz al biraz.

YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=ZaJj8CjObNA)

"Ver bana 100k $................" (üfleye üfleye cıkarayım seni uzaya) dedi herhalde :D Gerçi bu paralar onlar için komik miktarlardır.

DOHC
08-02-2018, 09:00
Elon gazı biraz fazla açmış, marsı geçecekmiş malesef.......
Gitmek kadar durmak da önemli :).

rebelh
08-02-2018, 09:16
"made on world by humans"
kim okuyacak bunu?
tabi ki biz
uzaylılar büyük ihtimalle ingilizce bilmediğine göre
elon musk gerçekten zeki bir adam
görseli görenlerin çoğu tesla roadstarın fiyatına bakmıştır
ben satan biri olsaydım üstüne 5 lira daha koyardım :)

emrekuzdere
08-02-2018, 09:32
Bakırköy'deki ilanın fiyatını takip edeceğim :D

denizhandinc
08-02-2018, 09:42
"made on world by humans"
kim okuyacak bunu?
tabi ki biz
uzaylılar büyük ihtimalle ingilizce bilmediğine göre
elon musk gerçekten zeki bir adam
görseli görenlerin çoğu tesla roadstarın fiyatına bakmıştır
ben satan biri olsaydım üstüne 5 lira daha koyardım :)

Olaya böyle bakmamak lazım. Reklam yada degil dünya dısı bir yasam formunun o arabayı görüp üzerinde yazanı anlamaya calısmasını düsünmek bile sıradısı bir olay.

said_
08-02-2018, 10:04
sahibinden de uzaya giden tesla diye ilan görürsek şaşırırmıyız, hayır.

rebelh
08-02-2018, 10:17
Olaya böyle bakmamak lazım. Reklam yada degil dünya dısı bir yasam formunun o arabayı görüp üzerinde yazanı anlamaya calısmasını düsünmek bile sıradısı bir olay.

nasanın zaten marsta gezen bir aracı var sürekli görüntü ve bilgi gönderiyor hatta bu araba yollanması muhabbetinin üstüne selfi çekip attı
bu güzel bir reklam marsa roadstar gönderilmesinin aracın üstüne msj yazılmasının ve radyoda müzik çalmasının bir önemi yok
burada yanlış anlaşılmasın elon muskı elştirmiyorum ztn haddime de değil çok zekice bir hareket yaptı sadece marsa bir araç göndermedi reklamını da yaptı
bizimkilerde börek gönderiyorlar ; 'Uzaya gonderilen ilk peynirli borek' stratosfere ulaştı - Diken (http://www.diken.com.tr/uzaya-gonderilen-ilk-peynirli-borek-stratosfere-ulasti/)
vizyon farkı bu işte

mert_can 41
08-02-2018, 10:55
Uzay mekiği sürtmesinden dolayı lokal boyalı tesla ilanı görebilirmiyiz acaba ben şuan bunu düşünüyorum :D

Adamlar uzaya git gel otoban yaptılar biz halen yok osmanlı yok kıbrıs harekatı diye geriye gidelim bari git gel yaparken zaman makinesinide biz bulsak...

Maxi
08-02-2018, 11:29
valla adam büyük adam, şaka gibi herif marsa araba yolladı ya
böyle şeyleri görünce aklıma hep organik hoşaf deliyor.
1 tas has hoşaf!

imprezaWRC
08-02-2018, 11:54
valla adam büyük adam, şaka gibi herif marsa araba yolladı ya
böyle şeyleri görünce aklıma hep organik hoşaf deliyor.
1 tas has hoşaf!

Organik hoşaf çok önemli, zira bunca yol hep inorganik hoşaf içirmişler.

i-vtec07
08-02-2018, 12:16
Uluslararası uzay istasyonunun (iss) yapımı 99 yılında başladı, yani adamlar o yıllarda uzay a resmen ev yapmaya başladı ve hergün 16 tur atıyo dünyanın üzerinden, içinde de bilim adamları mevcut, beğenmedimiz çinlilerin uzay üssü ve uyduları var... Uzay konusunda çok gerideyiz çok.. Biz hayla güneşi parmağımızın arasına alıp foto atalım ınstagrama.

En basidinden hangimizin evinde bi teleskop var, yada hanginizde yüklü iss programı. Biz eşek olursak semer vuran çok olur....

Ayrıca şu din konusunda ki tek diyeceğim şey allahla kul arasına girilmez!! Biraz okumak lazım peygamberimizin hayatını ve kuran ı ın mealini.

Ortaya konuşuyorum kimsede alıntı malıntı yapmasın beğenmeyenler için eksi butonu mevcut..

MiaMi
08-02-2018, 13:04
2010 senesinden bi haber en altta yorumlar var vaktiniz varsa bi okuyun.

CERN'de tarihi deney - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/cernde-tarihi-deney-16318750)

cookies
08-02-2018, 13:21
Uluslararası uzay istasyonunun (iss) yapımı 99 yılında başladı, yani adamlar o yıllarda uzay a resmen ev yapmaya başladı ve hergün 16 tur atıyo dünyanın üzerinden, içinde de bilim adamları mevcut, beğenmedimiz çinlilerin uzay üssü ve uyduları var... Uzay konusunda çok gerideyiz çok.. Biz hayla güneşi parmağımızın arasına alıp foto atalım ınstagrama.

En basidinden hangimizin evinde bi teleskop var, yada hanginizde yüklü iss programı. Biz eşek olursak semer vuran çok olur....

Ayrıca şu din konusunda ki tek diyeceğim şey allahla kul arasına girilmez!! Biraz okumak lazım peygamberimizin hayatını ve kuran ı ın mealini.

Ortaya konuşuyorum kimsede alıntı malıntı yapmasın beğenmeyenler için eksi butonu mevcut..

Eve teleskop alsam ya röntgencisin yada tam işsizsin derler.. Anca gizli gizli kurup gizli dikizleriz galaksiyi..

Killah
09-02-2018, 11:31
Insanoglunun "bence" en buyuk problemi ve gunumuzde bu denli kontrol edilebilmesini mumkun kilan yegane sey, insanlarin, kendilerinin gozunun onune konulan her seye kayitsiz sartsiz inaniyor, sorgulamiyor olmasi.

yesil
10-02-2018, 15:12
bu araba nereye gitti şimdi ya. marsa gitmiş gibi bir hali yok. marsa gitmek 5 6 aylık süreç değil mi? ne ara fırlatıldı ne ara marsa gitti.

GokhanRS
11-02-2018, 12:19
ben halâ böyle konularda din ve allah kelimelerini telaffuz edip duranlara bir mantık yürütemiyorum bir türlü.

yahu bırakın o işleri. isteyen istediğine inansın, isteyen görmediği birşeye, isteyende ineğe tapsın ne fark eder. Teknoloji fizik matematik fen kökenlidir, dini yoktur. Sen istediğin kadar hıristiyan ol gider bir ateistin icat ettiği entegreyi kullanırsın. Sen istediğin kadar müslüman ol, bir bakmışsın ürettiğin cnc makinasının program kartını ineğe tapan birinin tasarladığını öğrenirsin. Sen istediğin kadar bir yerini yırt kuran doğru okunsaydı aljflkdsjflksdhgjsdfkl falan gibi,

ama marsa ilk giden adam bir bakmışsın ragnostizmci çıkar :D

Sen 604 sayfa 30 cüzden oluşan kuranı ister arapça öğren arapça oku, türkçe mealini oku, bilmem kaçbin sayfa tefsirini oku, tersten oku düzden oku. istersen ayetleri değiştirmeye kalk, istersen ey bük.

amuda kalkıp terstende okusan sana fizik matematik fen galaksi uzay bilimleri veya kuantum bilgisayarlarını öğretmez.

öğretmez arkadaşlar, incil de öğretmez, kuran da öğretmez zebur da öğretmez, tevrat dahi öğretmez. hiç biri size teknoloji fen filan öğretmez.

dininizi istediğiniz gibi allahla kul arasında dedikleri şekilde yaşayın. böyle konulara bulaştırıp durmayın.

g.tünüzü yırtıp durmayın artık yeter yahu okudukça çıldırıyorum, bahsettiğiniz kitabı ben en az 50 defa okudum (zorla okutulmuşta olsam), türkçesini okudum, arapça okudum, hatta son 30 sayfa ve yasini zorla ezberlettirdiler bana, ne boka yaradı? uzaya mı çıktıp, uçtum mu kaçtım mı?

aracım hızlı yürüsün diye gene gittim bir ateistin cihazını alıp yazılım yaptım, dua ile filan yürümedi yani. yırtmayın artık mabadınızı, dininiz içinizde kalsın artık bıktık sizin böyle konulara böyle şeyleri dahil etmenizden.

Grimlord
11-02-2018, 12:37
bu araba nereye gitti şimdi ya. marsa gitmiş gibi bir hali yok. marsa gitmek 5 6 aylık süreç değil mi? ne ara fırlatıldı ne ara marsa gitti.

6 ay sonra Mars'ın yörüngesine varacak. Şuan dünyayla iletişimi yok. Uzay boşluğunda ilerliyor :D
Efsane midir bilmiyorum ama teypte de David Bowie çalıyormuş :D

i-vtec07
11-02-2018, 12:47
6 ay sonra Mars'ın yörüngesine varacak. Şuan dünyayla iletişimi yok. Uzay boşluğunda ilerliyor :D

Ajdar da çalsa boşlukta ses ilerleyemediği için bişey farketmez :D

Ben en çok hulk cıvıc in 2 de 80 de basarızı kim monte edicek onu bekliyorum :D

https://youtu.be/y3niFzo5VLI

yesil
11-02-2018, 14:35

ben roket marsa bırakacak sandım �� kendi gidiyomuş daha iyi

ham
12-02-2018, 09:43
Kesin yaşanmıştır :)

sekizsilindir
12-02-2018, 16:39
Bir gözü de İstanbul'da herifin haber yalan değilse

Tesla`dan flaş karar! Türkiye`de açıyor... - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com. (http://uzmanparam.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/tesladan-flas-karar-turkiyede-aciyor---/79108/)

sekizsilindir
12-02-2018, 16:41

Tesla`dan flaş karar! Türkiye`de açıyor... - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com. (http://uzmanparam.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/tesladan-flas-karar-turkiyede-aciyor---/79108/)

sekizsilindir
12-02-2018, 16:42